Tänne ilmoitetaan kalasaaliit kesältä 2003

  • 7 206
  • 92

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Juhannuksena olisi tarkoitus mennä mökille, ja ottaa onkima laite vajan seinältä ja kaivaa madot. Viime kesänä isoin kala joka ongella tuli, oli 2-2,5kg Säynävä joten tiukkaa tekee jos aikoo parantaa.

Onko kukaan kalastanu ikinä atraimella? Joskus sain mereen laskevasta ojasta, about 6,5kg hauen.
 

Brauser

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sain toukokuun alkupuolella 1kg kirjolohen ja 1kg hauen ja 20cm hauen tapin.Onko kukaan menossa tänä kesänä Tenolle kalaan??
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Brauser
.Onko kukaan menossa tänä kesänä Tenolle kalaan??

Jos vaan aika antaa myöden niin Tenon suuntaan olisi tarkoitus suunnata mahdollisesti Heinäkuun lopussa.
Viime kesältä jäi hienot muistot ison kalan muodossa!
 

Tarkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hämeenlinnan seudun kalamiehille tietenkin täytyy kehua näitä meidän vesiä Hauholla. Hauhonselkä on taas palannut kovien kuhavesien joukkoon ja sieltä nousee myös aika isoja. Myös Ilmoilanselältä saa hyvin kuhaa.

Hauhonselällä perinteisesti hyvä paikka on Arolanniemen kärki. Ilmoilanselällä Hevossaaren ja Karhusaaren väli, mutta myös Paristankärjen tienoilta on noussut.

Isoja haukia kannattaa hakea Ilmoilanselältä Karhusaaren vieressä olevan 23 metrin syvänteen reunoilta. Tosin se syvänne on useimmiten pommitettu muikkuverkoilla täyteen, mutta kyllä sinne sekaan heittelemään mahtuu.

Hauhonselälle lupia voi ostaa Alvettulan legendaarisesta kyläkaupasta ja Ilmoilanselälle Lahden tien varressa olevalta Caravan Väätäiseltä.

Alvettulanjoessa on vesillelaskuramppi ja tilaa pysäköintiin.

Lokakuussa taas kannattaa suunnata Iso-Roineelle, josta nousee taimenta.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ilmoitan jo etukäteen ettei saalista tule tänä kesänä. Syitä on monia mm. viime juhannuksena hukattu uistinpakki, koko talven auton perässä lojunut virveli, kiinnostuksen puute yms.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Vanajaa tyhjentämässä

Niin, olimpa tuossa lauantaina uistelutouhuissa Vanajalla, paikka oli keskustan ja Hattulanselän välimaasto. Parin tunnin uistelun tuloksena oli 3 haukea ynnä yksi kuha. Kaikki alle kiloisia.

Kuha haksahti Rapalaan linnan edustalta ja hauet rautatiesillan ja Aulangon välimaastosta. Ottikuvat olivat vihreän sävyisiä. 15cm Magnum ahvenkuviolla listi kaksi haukea ja vihreäpohjainen 7cm Shad Rap niisti hauen ja kuhan.

On tosin mainittava, että Shad Rap jäi sille tielleen, eli pohjaan. Täytynee käydä hakemassa Pro Fisusta uusi tilalle, koska ko. kuvalla tuntui olevan vientiä ja hintakin oli naurettava 3.5 euroa.

Sekin on mainittava, että kaikki em. kalat on jo syöty ja taitavat tällä hetkellä kellua jossain tzzadinseudun jätevedenpuhdistamolla, koska kävin juuri jäkälällä.




Viestin lähetti Prookie
Hyvä kuhapaikka on myös Miemalanselkä. ....

....Toinen hyvä paikka on Kernaalanjärvi. Keskellä olevalta matalikolta on tullut jigillä välillä huippusaaliita.



Niin, missäspäin Kernaalanjärveä ko. matalikko sijaitsee. Kernaalassa olen uistellut lukemattomia kertoja ainakin takavuosina, mutta en muista mitään ihmeempää matalikkoa. Ko järven eteläpäähän on käytännössä suurta matalíkkoa. Siis se pää mistä lähdetään Turenkiin ja Leppäkoskelle Vettenjakamon kautta. Kuhaa olen saanut muutamia kappaleita ko. järveltä.

Omat parhaat kuhapaikat olivat muistaakseni pohjoispään jokisuistossa, josta lähtee ilmeisesti Tuulensuunjoki. Tai siis se joki, jonka rannalla on veneenlaskupaikka motarin vieressä.

Miemalanselälläkin olen niittänyt mainetta. Ko. järven Rautaruukin puoleiset vedet ovat kuulemma täynnä salakavalia kivikoita, joten olen pyörinyt aina siellä toisella laidalla, koska olen ollut moottoriveneellä liikkeellä. Miemalasta olen saanut ainakin kuhia ja haukia. Kuhat yleensä sieltä pohjoispään matalikolta, siis sieltä, mistä mennään kaupunkiin päin.

Täältä tähän
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Brauser
Onko kukaan menossa tänä kesänä Tenolle kalaan??
Tenolle lähdetään heinäkuun alussa ja perholla olisi tarkoitus saada kymppikilonen lohi. Kunhan nyt oppisin sitä "muoviletkua" ensin vispaamaan.

Terveisin koo
 

jason

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmannella heitolla mökin laiturilta nappas.. 40 cm ja 700g kirjolohi. Paikkana Sulkava.


Kunpa viime kesän hillo toistuisi. Porvoon edustalta 9,2kg hauki, 10 vuotta vanhoilla shimanon halpisvehkeillä =)
 

Voittaja

Jäsen
Just palasin kahden ja puolen viikon kalareissulta, ja enpä ole ennen näin huonolla kalailmalla yrittänut kalastaa. Koko helvetin ajan saatanallinen itä- tai pohjoistuuli. Kaikki vähänkin kalastaneet tietää, että ne on kaksi huonointa tuulta kalan syönnille. Joten, selitysten jälkeen: Lohet, taimenet ja kuhat(ei vielä kuteneet) jäi saamatta, ja saaliiksi jäi noin 100 haukea, välille 500g-2000g. No, pääasiahan ei ole saalis.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Vanajaa tyhjentämässä

Viestin lähetti ervatsalo
Niin, missäspäin Kernaalanjärveä ko. matalikko sijaitsee. Kernaalassa olen uistellut lukemattomia kertoja ainakin takavuosina, mutta en muista mitään ihmeempää matalikkoa.
Kyllä siellä matalikko on. Sen ympärillä on noin 4-5 metriä vettä ja matalikon päällä about kaksi metriä. Aika hankala sen sijaintia on sanoin selvittää, mutta melkolailla keskellä järveä matalikko on. Yleensä siinä pörrää muutama vene matalikon ympärillä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Lauantaina helsingistä. N. 50-60kg painava ja about 155-165cm pitkä. Erittäin kaunis yksilö, vielä seuraavana päivänä ja tänäänkin. En ole vuosiin saanut yhtä valioluokkaista haaviin.
Pääsi yllättämään ihan puun takaa. Loistavaa kalaonnea!
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Kernaala

Viestin lähetti Prookie
Kyllä siellä matalikko on. Sen ympärillä on noin 4-5 metriä vettä ja matalikon päällä about kaksi metriä. Aika hankala sen sijaintia on sanoin selvittää, mutta melkolailla keskellä järveä matalikko on. Yleensä siinä pörrää muutama vene matalikon ympärillä.


Niin, taitaa muuten olla sittenkin niin, että muistan kuin muistakin ko. paikan. Taidan olla joskus rysäyttänyt ko. paikkaan 6 syväuintista uistinta vedessä arvattavin seurauksin.

Täytynee käydä ns. tedeämässä ko. paikka uudemman kerran.

Täältä tähän
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Jotain sentään.

Eilen lauantaina, kahden päivän tenutuksen jälkeen tuli sitten lähdettyä kalaan. Vesiselvänä tottakai, koska veneeseenhän ei kännissä mennä.

Parin tunnin uistelun jälkeen ajoimme yhden ison karikon vierestä, liiankin läheltä koska yksi vaappu sinne kivikkoon jäi, ja siitähän se vapauttaja laukesi. Alkuun oli toivetta jopa hyvän kokoisesta taimenesta koska kala kävi pintomassa parin kymmenen metrin päässä mutta lähempänä huomasimme otuksen haueksi. Ei muuta kuin veneeseen ja ihan mukavan kokoinen haukihan se sitten lopulta oli: painoa oli 4,2kg ja pituutta 86cm.

Elikkä ei ihan hukkareissu.
 

harry

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät ja narukerä
No Jussina olin ekaa kertaa kalassa joku 1h30min ja 2 kauheeta tappaja haukee tuli molemmat oli n.7-15......cm ja paino varmaa 50g et tälläne eka kalasaalis...
 

Voittaja

Jäsen
Menee vähän kalajutun puolelle, mutta ainakin tähän astisen kalastusharrastuksen THE KALA oli vähän aikaa kiinni tuossa alkukuusta. Tyyni ilma, aurinko paistoi, muutama(4) vapaa vedossa, kun yhtäkkiä pikkuplaanari meni pinnan alle, jarru alkoi huutaa ja vapa oli luokilla. No pari kolme sekuntia myöhemmin vapa oli taas suorana, ja isomus oli perkele vienyt viela kesosenkin(HK varma). Siima katkesi Rapala lenkin sivusta, eli kovaa oli sivulle lähdetty, kun siimakin oli vielä 0.35. Sen jälkeen olikin hyvä aika lähteä saunomaan.

Nyt jussina tuli muutama hauen sintti, isoin siinä parin kilon luokkaa.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Juhannussaaliita

Eli tuli juhannuksena vietettyä jonkin verran aikaa kalassa ja tuli tämä vuoden tuurikiintiö varmaan kerralla täyteen.
Torstaina en saanut mainittavaa saalista (puolen kilon hauki ja ahven), mutta yksi kala teki kyllä legendaarisimmat mitä on tapahtunut minulle. Olimme kaverin kanssa Kyrösjärvellä kotivesillä pitkästä aikaa veneellä liikkeellä ja vedimme usitinta kahdella samanlaisella vaapulla, koska kyseisellä vaapulla saapi savuahvenet yleensä aika nopeasti. Minulla ottikin kunnon kala kiinni, joka veti painolla veneen lähelle asti ja sitten junnasi pohjaan (arvaus kuha n. 3 kg). Sai siimani purtua poikki veneen alla ja hetken päästä kaverille hairasi kiinni kunnon kala. Aikansa rimpuili käymättä näkösällä ja pääsi lopulta irti, MUTTA kaveri sai uistimeni takaisin!
Lauantaina kävin Kynäsjoella kalassa ja siellä iski kunnollinen kirjolohi. Väsyttelin sitä jonkun 10 minuuttia ja kala alkoi olla valmis suolistettavaksi. Haavimies sai jotenkin lippani kiinni haaviin ja kala viimeisillä voimillaan irtosi lipasta ja kaverin käsistä. Hetken kirosimme rantapenkalla tapahtunutta, niin toinen kaverini tuli ylempää ja kyseli mitä oli käynyt? Naureskeli jutullemme ja meni heitteleen joenrantaan ja kysyi että onko tuo tuossa karannut kalamme? Ja toden totta kalamme kellutteli jotenkin havaittavana rantavedessä. Kaverini hyppäsi kahluusaappaitten kanssa jokeen ja sai kun saikin kalan haavittua. Komea kala painoi 3 kiloa ja koko tarina voi aavistuksen kuulostaa kalajutulta, mutta totta se vain on.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Kaverin kanssa olin viime viikon loppuna kalassa, eka heitto jollain kivalla kelluvalla uistimella ja heti nappasi. Ei tarvinnut väsyttää eikä kesyttää, suoraan veneeseen hyppäsi sellainen banaanin kokoinen hauki, kahdella koukulla kiinni, toinen leuassa ja toinen jossain evässä. Ota nyt siitä sitten koukut irti kun uistin on melkein saman kokoinen kuin kala. Tällasta.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Eilen Lahden Vesijärvestä 2 Kuhaa(45cm ja 47cm). Kalaa oli paljon liikenteessä ja keli oli loistava.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Viestin lähetti laituri
Eilen Lahden Vesijärvestä 2 Kuhaa(45cm ja 47cm). Kalaa oli paljon liikenteessä ja keli oli loistava.

Enonsaaren lähistöltäkö?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Jep eli Enonsaaren Messilän puolelta kohti Vääksyyn meneváa läiväväylää. Eli juuri ennen niitä pieniä saaria laivaväylän kapeikossa. Iskivät puna/valkoiseen Rapalan Magnumiin (yksi ylös toinen pääsi karkuun) Ja Risto Rap 9cm sininen.

Enonsaaresta päin ajettaessa kohti näitä pieniä saaria oli kaiku täynnä liikennettä ja aina samassa kohtaa. Syytä en kyllä tiedä miksi. Vettä noin 10-11 metriä.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Taas kalassa

Lauantaina kiskoin Kyrösjärvestä 4 kilosen hauen uistimella. Mitään muuta ei saatukaan, vaikka paria päivää ennemmin tuli isoja ahvenia vielä sellainen savupöntöllinen.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Takaisin sivistykseen kuhailemaan

Viikonloppuna palailin huikealta kahden (2) viikon kesälomalta kalastuksen ja töiden pariin maaseudulta. Mökkireissun tuloksena oli joitakin kymmeniä 20-30 haukea joista isoin n. 1,5 kg keskipainoltaan n. 1 kg. Ahvenia tuli myös savupöntön täytteeksi kohtuullinen määrä. Ensimmäinen viikko oli kalastuksellisesti antoisin, kelit olivat vaihtelevat ja vesi viileää ja korkealla. Heti olojen muututtua kesäisemmiksi kalan liikkuminen väheni. Esim. katiskat pyysivät toisen viikon lähes tyhjää. Ehdottomaksi ottikuvaksi nousi (jälleen kerran) Abun Terminator nyk. Tormentor värissä silakka.

Nyt olen muutaman päivän pyytänyt tyhjää Vanajalla uistelemalla. Tarkoituksena olisi pyytää kuhaa, mutta vielä ei ole tärpännyt. Onko kukaan jengistä saanut kuhaa Hämeenlinnan alueelta lähiaikoina?

Jatkan ns. työntekoa... Kohta kalaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös