Täällä keskustellaan Jiri Fischerin tilanteesta

  • 8 420
  • 45

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Alex kirjoitti:
Kyllä sitä vaan on syytä epäillä. Harvassa ovat ne nhl-pelaajat, jotka eivät mitään suorituskykyä parantavaa ole ottaneet. Onhan se nyt sanomattakin selvää, ettei kesän aikana hankita yli 5kg lihasta puhtain keinoin, niin kuin jotkut tekevät. Ja ne kiellettyjen aineiden vaikutukset todellakin saattavat näkyä vasta vuosien päästä, sydänongelmat ovat hyvin yleisiä.

Kyllä sitä yleensä puhutaan massan hankkimisesta, kun puhutaan treenaamisesta. Se ei todellakaan tarkoita, että lihasta tulee 5 kiloa lisää.
Ja massaa pystyy taasen hankkimaan ihan puhtainkin keinoin, kuten esim mäkkärissä syömällä päivittäin.
Tai sitten näissä urheilijoiden tapauksessa lisäravinteilla, jotka eivät ole dopingia nähnytkään.

Muutenkin on tyhmää väittää, että se ja se pelaaja on hommannut esim 20 kiloa lisää lihasta nhl:ään menon jälkeen tms. Se on niin tolkuton määrä lihasta, että äijät näyttäisi bodareilta, eikä jääkiekkolijoita.

Ja meistä ei kuitenkaan kukaan pysty faktana kertomaan, että joo tuo käytti aineita, ja tuo ei. Tai, että tuon kuolema/sydän oireet johtuvat dopingista ja tuon eivät.

Ja tulosruudussa eräs lääkäri (jonka nimeä en nyt muista) sanoi, että doping aineista johtuvat sydämen pysähtymiset on äärimmäisen harvinaisia.
Kuulemma taustalla on lähes poikkeuksetta jotain sydämen vajaa toimintaa, tulehdusta tms.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Iker kirjoitti:
Täytyy muistaa, että onhan ihmisillä sydänvikoja pikin maailmaa, ja kun kyseessä on urheileva "julkkis", siitä nousee tavallista suurempi häly. Joku on kaiken lisäksi kertonut, että huippu-urheileminen on fyysisesti aika rankkaa ja kuluttavaa puuhaa, eli ihmekös tuo jos välillä eri urheilun aloilta kaveria menee lakoon sydänvikojen vuoksi.

Itsellenikin tulee yleensä doping ensimmäisenä mieleen näiden tapausten yhteydessä, mutta kyllähän meissä ihmisissä noita vikoja riittää ilman vilunkipeliäkin.

Eihän tietenkään suoraa yhtäläisyyttä Fischerin sydänongelmien ja dopingin kanssa voida vetää, sillä kuten totesitkin, sydänsairaudet ovat loppujen lopuksi aika yleisiä sairauksia nyky-yhteiskunnissa (läntinen maailma). Samalla kuitenkin on syytä muistaa se, että huippu-urheilu on raadollista bisnestä ja moni joutuu, siinä pärjätäkseen, turvautumaan keinoihin jotka eivät siedä päivänvaloa - en ryhdy moralisoimaan koska itse, vastaavassa tilanteessa pistäisin pilleriä poskeen ja piikkiä kannikkaan.

Ja, kun osaltaan nämä kielletyt aineet takaavat sen, että huippu voi kilpailla ja treenata tavallaan "keskenkuntoisena", kasvaa riski sille, että tulehdukset tai muut vaivat lisääntyvät ja pahimmillaan kyseessä voi sitten olla jokin sydänpussin tjsp. tulehdus tms. Eli näiltä osin kontrolloimaton kiellettyjen aineiden syöminen (tai piikittäminen) voi johtaa kierteeseen mikä kostautuu jossain vaiheessa heikenneenä terveytenä. Eli jos kilpailu olisi näiltä osin terveempää ja huipuilla olisi aikaa ja tilaa toipua vaivoistaan voisi seurauksena olla se, että vakavat terveydelliset vaivat vähenisivät ja huiput kykenisivät pelaamaan pidemmän uran. Mutta kun itse tiedän entisenä kilpaurheilija miltä sairastaminen tuntuu kun sisällä palaa halu takaisin kilpailemaan jää toipuminen usein epätäydelliseksi - mikä sitten voi johtaa erilaisiin sairauksiin (kuten minulla hengitystie vaivat).

Eli kilpailuympäristö, urheileminen, kielletyt ja sallitut aineet voivat muodostaa sellaisen paineen, että huipun on sitä hankala vastustaa mikä sitten osaltaan voi johtaa näihin tapauksiin joissa huippu-urheilijat joko kuolevat kesken otteluiden tai saavat sydänkohtauksia tai ajavat huipun muunlaiseen loukkaantumiskierteeseen.

Yhtälailla jos ollaan huolissaan Fischerin terveydentilasta ja mahdollisuuksista pelata kiekkoa enää koskaa, olisi syytä olla huolissaan näiden kiekkoilijoiden terveydentilasta jotka pelaavat kiekkoa kaukalossa silläkin uhalla, että seuraava kunnolla päähän osunut taklaus voi muuttaa heidät vuoteessa makaaviksi vihanneksiksi.

Huippu-urheilu ei ole leikkiä, sen moni on saanut huomata mutta huumetta se ainakin joillekin on. Itse vaihtaisin viisi vuotta elämästäni siihen jos olisin saanut treenata täysillä vuoden kauemmin jolloin olisin mahdollisesti ehtinyt nähdä sen kantaako uurastukseni hedelmää - terveys petti, unelmat rapistuivat.

Eipä tämä viestini oikeastaan juurikaan ollut vastineeni viestillesi, juohtuivatpa tällaiset asiat mieleeni kun viestiäsi lueskelin.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
SUOMI
Alex kirjoitti:
Onhan se nyt sanomattakin selvää, ettei kesän aikana hankita yli 5kg lihasta puhtain keinoin, niin kuin jotkut tekevät.

Ketkä jotkut? Viiteen kiloon LIHAA saa lyödä jo sellaista mälliä päälle että maksaa hirvittää jos meinaa kesän aikana kasvaa. Puolessa vuodessa EHKÄ mahdollista jos kaveri ei olisi koskaan aikaisemmin treenannut. Ei se ole niin helppoa kuin sählytreenien jälkeen muumilimppaa juodessa tuntuu.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Blaa blaa blaa... Täällä homopetterit pui asioita. Fakta on, että steroidejakin käytetään ja eräänlaisia steroideja on ihan laillisissakin (USA:ssa) lisäravinteissa. Uskon, että anabolisten käyttö kunnon kuureina on aika henkilökohtainen juttu pelaajillakin, mutta ns. piiloanabolisia joukkueiden lääkärit ja ravintoterapeutit pistävät "vitamiini- ja ruokavalioon" mukaan.

Yleisempää - ja myös rytmihöiriöille altistavaa - on piristeiden ja erillaisten palautumista edesauttavien lääkkeiden käyttö. Useammalla urheilua harrastavalla on varmaan kokemusta efen ihmeellisestä voimasta :)
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistaakseni vasta tänä vuonna meni Jenkeissä mm. Sudafed tiskin taakse. Toisin sanoen käsikauppatavarana myydään, mutta pitää drugstorehemmolta erikseen pyytää.
 

BelleGrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK , FC Hämeenlinna ja Habs
Nyt, ennen kuin tämä menee aivan off-topiciksi täytyy sanoa että Jiri Fisher ei ole kertaakaan jäänyt kiinni minkäänlaisten kiellettyjen aineiden käytöstä joten en kyllä usko että tosta noin vaan kaverin sydän niiden takia pettää, varsinkin kun asia diagnosoitiin jo vuonna 2002.

Jiri Fischer on kuitenkin ilmeisesti toipumassa kovaa vauhtia ja fanit antavat toipumisessa suurta tukea.

- Nämä ovat olleet raskaat 12 tuntia organisaatiollemme. Erinomainen uutinen on se, että Jiri Fischer voi erittäin hyvin, Detroitin GM Ken Holland kertoi seuran lehdistötilaisuudessa.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luistelutaidoton kirjoitti:
Ketkä jotkut? Viiteen kiloon LIHAA saa lyödä jo sellaista mälliä päälle että maksaa hirvittää jos meinaa kesän aikana kasvaa. Puolessa vuodessa EHKÄ mahdollista jos kaveri ei olisi koskaan aikaisemmin treenannut.

Jääkiekkoilijan kesä: huhtikuu-syyskuu, ei siinä paljoa puolesta vuodesta puutu. Kyllähän se fakta on, että varsinkin kanadalaisjunnut kasvavat kummasti alle parikymppisinä 90-kiloisiksi hyvinkin nopeasti. Monesti paino nousee kymmenkin kiloa hetkessä, joten kyllä siihen lihaakin tarttuu mukaan, eikä sitä painon nousua aina ihan puhtain keinoin tehdä.
 

finboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning Saipa Tappara
tant gredulin kirjoitti:
Muistaakseni vasta tänä vuonna meni Jenkeissä mm. Sudafed tiskin taakse. Toisin sanoen käsikauppatavarana myydään, mutta pitää drugstorehemmolta erikseen pyytää.


Jollain konstilla valmistetaan Methamfetamiinia Sudafedin avulla, Sen takia joissain osavaltiossa se meni "kortille" .
 
Suosikkijoukkue
SUOMI
Alex kirjoitti:
Jääkiekkoilijan kesä: huhtikuu-syyskuu, ei siinä paljoa puolesta vuodesta puutu. Kyllähän se fakta on, että varsinkin kanadalaisjunnut kasvavat kummasti alle parikymppisinä 90-kiloisiksi hyvinkin nopeasti. Monesti paino nousee kymmenkin kiloa hetkessä, joten kyllä siihen lihaakin tarttuu mukaan, eikä sitä painon nousua aina ihan puhtain keinoin tehdä.

Pointti olikin törkeässä ja asiantuntemattomassa liioittelussasi. Viisi kiloa lihaa on eri asia kuin kymmenen kiloa painoa. Kiekkoilijan kesä tai ei niin edes PELKÄLLÄ voimaharjoittelulla ja sekalaisilla rojuilla ei ennestään treenannut tuohon pysty, jos kukaan. Nimimerkillä roinattu on.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
2 faktaa

2 faktaa

1) Huippu-urheilu on TÄYSIN dopingin kyllästämää
2) Sydänkohtauksen voi saada vaikkei douppaisikaan

Fischerillä oli kai ollut sydämen rytmihäiriöitä aikaisemmin. Minullakin on ollut vaikka en ole ikinä nappiakaan ottanut. Rytmihäiriö voi teoriassa johtaa vakavampiin seuraamuksiin.

Edit: Uskon että Fischer selviää jos sydän on saatu raiteilleen mutta ura oli joka tapauksessa tässä.
 

Donald_22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit
kiljander kirjoitti:
Edit: Uskon että Fischer selviää jos sydän on saatu raiteilleen mutta ura oli joka tapauksessa tässä.

"Lääkärien mukaan Fischer saa aloittaa fyysisen harjoittelun 6-8 viikon kuluttua." Näin lukee jatkoajan etusivulla. Aika hurjalta kuulostaa jos kaveri meinaa takaisin tulla. En tiedä miten paljon vakuutukset vaikuttavat P-Amerikassa pelioikeuksiin, mutta mikään vakuutusyhtiö ei kyllä todennäköisesti tarjoa minkäänlaista vakuutusta (jos pelaajalisenssi sellaista vaatii), joten siltä osin voisi luulla uran loppuvan. Vaikeaa olisi kyllä uskoa sitäkään, että Red Wings olisi kaveria tällä kaudella kaukaloon päästämässä, kuollut pelaaja ei kovin hyvää pr:ää ole.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Eikös Nummisen Tepolla ollut myös pari vuotta sitten sydänvaivoja? Ainakin täällä suunnalla kommentaattorit rinnastivat Nummisen ja Fischerin sairaudet, mutta en osaa sanoa oliko siinä tarkempaa tieteellistä tietoa pohjalla.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Fischerilla on tavallista paksumpi sydänlihas.
Ei voida tietysti todistaa, että Fischer olisi käyttänyt esim. steroideja, kun ei ole testeissä jäänyt kiinni, mutta NHL:n doping testit taitavat olla pelkkä vitsi, vaikka näennäisesti niitä tiukennettiin.

Sydänlihaskin on lihas, joka "poimii" samalla lailla steroideja verestä kuten muutkin lihakset ja kasvaa joisssakin tapauksessa liikaa, josta seuraa ongelmia, muistaakseni tila muistuttaa sydänlihaksen rappeumaa. Kehonrakentajilla näitä on todettu. Ja se on viimeinen sivuvaikutus joka aineista halutaan, se tietää ainakin mömmöjen syönnin lopettamista tai lusikan nurkkaan heittoa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
TML kirjoitti:
Noihin aineisiin liittyen sanoisin että eurooppalaiset tirrit jotka tulevat pohjois-amerikkaan saavat heti kuurin jossa vedellään muutakin aamupuuron seassa kun kanelia ja sokeria. Jani Ritaa voi vaikka katsoa esimerkkinä. Mies olisi mahtunut mäkin mehupilliin kun lähti änäriin mutta muutaman vuoden päästä tästä hän tuli takaisin sm-liigaan ja millainen kaappi olikaan.

Tämä juttu Ridasta on kyllä täyttä itseään. Useampikin kaveri on tänne kirjoitellut, kuinka Rita kyykytti 16-vuotiaana Jokerien miehiä kyykkytuloksissa. Tämä fyysinen ylivoima varsinkin junnujen peleissä hämäsi scoutteja rankkaamaan Ridan liian ylhäälle. Kun muut saivat fysiikassa miestä kiinni, niin taidot eivät enää riitäkään.
 

Bergeron#37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins,SaiPa,sympatiat Pingut ja Tappara
sopuli kirjoitti:
Tämä juttu Ridasta on kyllä täyttä itseään. Useampikin kaveri on tänne kirjoitellut, kuinka Rita kyykytti 16-vuotiaana Jokerien miehiä kyykkytuloksissa. Tämä fyysinen ylivoima varsinkin junnujen peleissä hämäsi scoutteja rankkaamaan Ridan liian ylhäälle. Kun muut saivat fysiikassa miestä kiinni, niin taidot eivät enää riitäkään.
Menee "vähän2 offiksi, mutta NHL 2003 pelissä Jani Ridan kokonaisuus ominaisuudet vuonna 2006 on 100.



Sitä odotellessa...
 
Siis Ameriikan maallahan on steroideista osa taysin sallittuja. Jopa piristeista suorituskykya huomattavasti kohentavaa efedriinia voi ostaa laillisesti. Samoin MLB-baseball liigassa amfetamiinista ja laittomista hormooneista seka steroideista tuli sen luokan ongelma, etta liiga joutui lanseeraamaan oman ohjelmansa tassa pari viikkoa takaperin niiden kitkemiseksi. Siihen suhteutettuna ei pida yllattya jos joskus joku urheilijanuorukainen menettaa tajuntansa tai hengen lahto on lahella, ei nyt silla etta Fischerin tapauksessa niin olisi.

Yhdistelmana kun nuo piristeet ja steroidit evat ole mitaan ystavallista tavaraa paalle tai ruumiille.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Oli kyllä sekavan ja liikuttuneen oloinen tuossa lehdistötilaisuudessa. Joka lajissahan piristeitä käytetään vaikka kuinka paljon, mutta se ei silti tarkoita, että Fischer olisi käyttänyt ikinä mitään. Synnynnäisiä vikoja on olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös