Sympatiat ja antipatiat Liigajoukkueille

  • 187 180
  • 501

TheTuoppi

Jäsen
Antipatiat:

HIFK

Edustan nuorempaa Espoolaista sukupolvea, joten HIFK on vihollinen numero yksi. Itse seura ja sen paikalliset kannattajat eivät herätä sen suurempia tunteita.

Kiekko on ollut tärkeä asia läpi elämän. Lisäksi olen hyvin ylpeä kotipaikkakunnastani. Muualla suomessa ei varmasti ymmärretä, kuinka vaikeaa on olla paikallisen seuran kannattaja Espoossa. Kaupungissa, jonne on pesiytynyt aikanaan suuri joukko naapurikaupunkimme joukkueen kannattajia.

HIFK kerää varmasti about. 75% kannattajista Kirkkonummelta, Lohjalta ym. paikkakunnilta PK-seudun läheisyydessä. Lisäksi tänne mahtuu vielä mm. Jokerit. Joka paikassa saa olla lukumäärällisesti altavastaajana, joten se on varmasti yksi syy paikallisylpeyden kasvamisessa Espoolaisissa. "Me vs muut".

Tilanne kuitenkin paranee huomattavasti vuosi vuodelta. Nykyään voi jo hyvällä omatunnolla todeta, että olemme enemmistö kotikaupungissamme.

Sympatiat:

Tilanteen mukaan.
 
Antipatiat:Ässät: Porilaisuus on jotain sellaista mihin en ole koskaan päässyt sisälle. Aikoinaan kun lähdin opiskelemaan niin sattumalta samalla vuosikurssilla oli paljon porilaisia. Heistä oli hauskaa tumpata tupakka jonkun olkapäähän ja kaataa kaljaa päälle ja nauraa sitten HIHIHIHIHII. Nämä siis porilaisten yläkvartaali, se heidän viisain osansa. Missään ei asu niin katkeria ja vittumaisia ihmisiä, yhdistyy kaikkien suomalaisten huonot piirteet varsin ikävällä tavalla.

Lainasin oleellisen.

Tuo on kyllä jännä juttu, että porilaisia pidetään jotenkin vittumaisina. Itse en ainakaan mitään noista harrasta, enkä myöskään montaa ihmistä tiedä, ketkä tuolla tavalla käyttäytyisivät. Kyllähän niitäkin varmasti löytyy, mutta tuskin nyt paljoa enempää, kuin muualta.

Jottei mene pelkäksi itkemiseksi yleistämisestä, niin laitetaan nyt jotain omiakin juttuja.



Sympatiat:


HIFK: Siitä asti, kun olen Liigaa seurannut, niin olen myös IFK:sta tykännyt. Tähän vaikuttaa varmasti aika paljon se, että Jokereista en pidä yhtään. Myös punaiset paidat ja perinteisyys on hienoa.

SaiPa: Vähävarainen seura idästä. Taistelee aina voitosta, vaikka nimillä ei pärjäisikään. Ei oikeastaan mitään huonoa tule mieleen.

Ilves: Vihreä on lempivärini ja Ilves on nykypäivänä sympaattisen surkea ja nuori joukkue.

Antipatiat:

Kärpät: Tilkkutäkit vaikka rahaa olisi hienompiin paitoihin. Fanit tuovat aika juntin vivahteen (koskee myös Ässiä välillä) ja rikkaita nyt on muutenkin vaikea sympata.

Sport: Kabinettipäätökset ja joidenkin fanien ylimielisyys.

Lukko: Ostojoukkue, jonka johtoa ei tunnu kiinnostavan omat junnut. Tietysti myös paikallisvastustaja ja oma kateus rahaa kohtaan.

Edit: SaiPa lisätty.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kiekko on ollut tärkeä asia läpi elämän. Lisäksi olen hyvin ylpeä kotipaikkakunnastani. Muualla suomessa ei varmasti ymmärretä, kuinka vaikeaa on olla paikallisen seuran kannattaja Espoossa. Kaupungissa, jonne on pesiytynyt aikanaan suuri joukko naapurikaupunkimme joukkueen kannattajia.

Itseasiassa kaikkien muidenkin kannattajia, johtuen tietysti Espoon sijainnista ja luonteesta muualta muuttaneiden kaupunkina. Itsekin muualta tulleena kannatin erästä toista joukkuetta (ennen kuin Espoosta edes oli joukkuetta pääsarjassa). Pikkuhiljaa vaan päätin että tämä on minun kaupunkini ja tänne kuulun ja lapsenihan ovat jopa syntyperäisiä espoolaisia. Urheilufriikkinä koen että keskeinen osa paikallisidentiteettiä on seurata paikallista urheilua ja tukea paikallisia joukkueita.

Olen myös huomannut tilanteen paranemisen mistä iso kiitos pääasiassa minua nuoremmalle sukupolvelle. Monta kertaa ollut kyllä mielessä että olisi se hienoa olla kannattaja vaikka jossakin Lappeenrannassa missä ei ole kenellekään epäselvyyttä siitä mitä joukkuetta kaupungissa ja hallissa kannatetaan. Mutta niin ei ole joten koetan täällä tehdä joka päivä oman osuuteni, milloin kannustamalla peleissä, milloin läiskimällä Blueskannattajien tarroja bussipysäkeille, sen eteen Espoossa näkyy ja kuuluu paikallisen seuran kannatus.

Sorry ot:sta, olisi sopinut paremmin johonkin toiseen ketjuun. Mutta en voinut olla tarttumatta tuohon viestiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
En erityisemmin perusnegatiivisena kannattajana suuremmin sympatiseeraa edes kannattamani joukkueen otteita. En keksi montaakaan syytä vihata mitään erityistä pelaajaa tai asiaa missään joukkueessa, joten tämä lajittelu on paha pala. Laitankin siis ketjussa hyväksi nähdyllä tavalla joukkueet jonoon positiivisimpia tunteita herättävistä neutraaleimpaan.

1. Sport
- Näistä kabinetin kautta nousseista joukkueista ainoa, joka herättää aidosti tunteita. Vaasa on kaksinapainen ja hirvittävä kaupunki, jossa toivon mukaan en joudu pakollisia visiittejä enempää koskaan aikaani viettämään... mutta Sport oli todellinen divarjyrä, jonka otteluita eri vuosikymmeninä nähneenä nähneenä toivotan tervetulleeksi Liigaan. Olkootkin, että Sportin kannattajat ovat bipolaarista sakkia: kannustusta kyllä löytyy, mutta välillä mennään KHL-linjalle.

Jollain tavalla yhdistän Sportin Kokkolan Hermekseen vieläkin, joten sitäkin kautta sympatiaa löytyy helvetisti. Vaikea talousalue, hienoa kiekkoa divariaikoina, mutta vain yksi selviytyi.

2. Blues
- Kaikesta muovisuudestaan ja kabinetin epäonnistumisista huolimatta joukkue on kyennyt pitämään nokkansa pinnan yläpuolella kaiken aikaa. Nykyään en osaa yhdistää muovisuutta organisaatioon lainkaan, sillä Kiekko-Espoon nostalgiapisteillä ei pelata tätä liigaa, eikä edesmennyt Kiekko-Espoo koskaan edes yltänyt saavutuksissa Bluesin rinnalle. Juniorityössä paljon samaa Kärppien kanssa: on varaa mistä valita ja hyvää työtä tehdään vuodesta toiseen. Kannattajistakin täällä palstalla on suurin osa jo aikuistuneita, joten se turha uho ja älykääpiöinti on jäänyt kypsymisen myötä menneisyyteen. Juuri tuon orastavan kannattajatoiminnan vuoksi nouseekin minun listallani toiseksi!

3. TPS
- Viihdyttävää seurattavaa, vaikkeivat peliesitykset olisikaan sitä. Aina sattuu ja tapahtuu! En suuremmin ymmärrä alkuasukkaiden puheesta mitään, mutta viittomakielen ja intterwebin avustuksella olen päässyt ymmäryksessä sellaiselle tasolle, että voin nostaa hattuni organisaatiolle. Hyvin paljon muuten samaa kuin Bluesissa, vaikka TPS:lla on niitä mestaruuksia Artukaisesta 1-tielle saakka jonossa. Kasannut jälleen erikoisen ja mielenkiintoisen joukkueen, jolle toivon menestystä.

4. Lukko
- Pienen pieni satama jossain länsirannikolla, jossa on aikanaan tehty pohjatyöt rahoituksen osalta hienosti. Measures, Riihijärvi, Tommila ja Torkki hienoja omia kasvatteja aikanaan. Vaikka RD onkin puikoissa ja oksetusreaktio on automaatio: ei Lukko ole pelkästään tämän projektin tuote. Identiteettiä seuralla on ainoastaan kaupunkinsa joukkueena, vaikka mistä tahansa vinkuintiasta koko joukkue tulisikin, mutta kannatus on vain kasvanut vuosien varrella. Pakko arvostaa.

5. Tappara
- 80-luvun todellinen kestomenestyjä. Tälläkin vuosituhannella voittanut jotain, vaikkakin joskus melkoisella kiekon raiskaamisella. Rauno Korven, Timo Suden ja Janne Ojasen pukukopin ohitse kävellessä Hakametsän käytävillä oikenee ruoto aina kunnioituksesta. Vaikken kahvakiekosta piittaa tippaakaan on Tappara kaikesta huolimatta aina jotenkin herättänyt hyviä viboja joukkueena. Tämän paremmin osaa tätä avata.

6. KalPa
- Kabinettinousijoista se neutraalein. Kuopio on aivan loistava paikka viettää aikaa pitkin vuotta, eikä paikallisista voi olla pitämättä. Kaupungin ja alkuasukkaiden epäterve innostus potkupalloon nostaa arvostusta KalPan taustavoimien työlle, vaikka se kovin epäterveeltä touhulta Klaanin käsissä välillä näyttääkin. KalPa on ja pysyttelee hengissä ja tekee sitä toivottavasti tarpeeksi pitkään, jotta organisaatio uusiutuisi ja KalPa pääsisi todella pelaamaan kaupungin ykkösenä.

7. SaiPa
- Sokea kana on löytänyt jyvän viime vuosina ja edellisen tilikauden tulos on tuota myöten komea. Ikävä kyllä nyt pitäisi toistaa tuo huuma, jolla tuo tulos tehtiin. Lappeenrantalaisilla on onneksi Joensuusta tulossa vahvistuksia kannustajiin, mutta hyvin selvä gloryhunttaus on näkynyt historiassa - aina. JYPin menestysvuosien miniatyyrijoukkue ei enää tällä kaudella yllätä, kuten ei ole suuremmin ehtinyt yllättämään aiemminkaan muunlaisella kiekolla hyvän kauden jälkeen. Tämä pienen kaupungin ongelma ilman vahvaa taloudellista patjaa mille laskeutua varmasti nostaa sympatiapisteitä, joten seitsemänneksi ehti Saimaan rannat.

8. HPK
- Tavastehusin kyläjoukkue onkin sitten säälipleijarilistan toinen kotiedullinen joukkue. Kova koetus yhtiömuodoilla pelaamisella ei kantanut hedelmää, vaikka ymmärrän kyllä pienen joukkueen tilanteen täysin. Nukkumalähiön joukkueella on valttikorttina muut nukkumalähiöt ympärillään: kyllä sitä vakavaraista muksua löytyy kiekkokouluun. Identiteetitön organisaatio minulle, vaikka Rinkelinmäellä joskus on viihtyisääkin aikaa tullut vietettyä.

9. Ilves
- Eniten mestaruuksia ja mitä vielä. No ei mitään. Perinteitä on ainoastaan korulauseissa ja historiankirjoissa, mutta tämä nykyiseltään tunnetuksi tullut Ilves ei nostata sympatiaa. Ehkä se hallihanke etenisi Tampereella ja ratikkakin rullailisi jo, jos ei epätervettä kilpailutilannetta pitäisi koettaa ylläpitää lähes kokonaan kuolioon menneen raajan vuoksi? Tappara voisi paljon paremmin, jos Ilves myöntyisi vihdoinkin farmijoukkueen rooliinsa.

10. JYP
- Seppäsen panostuksesta arvostus, mutta tavalla miten "dynastia" saavutettiin ehdoton peukku alas. "Suomen Ateena" on kyllä todellakin nimensä veroinen, sillä joskus menneisyydessä laadukasta koulutusta on tarjottu eikä se näy katukuvassa kummassakaan kaupungissa. Seison edelleen mielipiteeni kannalla: Keski-Suomi pitäisi Jyväskylän kohdalta tasoittaa parkkialueeksi Lahti-Oulu 6-kaistaisen moottoritien edeltä. Kukaan ei jäisi kaipaamaan paikallista jääkiekkojoukkuetta, sillä alta pois osaava kansanosa omaksuisi helposti minkä tahansa muun alueen identiteetin, sillä lähtöpaikalla ei ollut mitään identiteettiä. Ainoastaan Seppäsen, Tynin, Pekka Arbeliuksen, Risto Kurkisen ja Sinuhe Wallinheimon kaukalokomiikan vuoksi näinkin ylhäällä.

11. HIFK
- Suuri ja mahtava... todellisuudessa suurelti mahava. Perinteitä löytyy logossa mainitun vuosiluvun verran (katsojamäärissä), jotka eivät näy millään tavalla nykypäivässä. Tylsä ja identiteettinsä hukannut joukkue - ellei voittamisen kulttuuria lainaamista lasketa - ja Ilveksen kannattajien tapaan enimmäkseen menneisyyteen ripustautuvia kannattajia. Juniorituotanto olisi kovaa luokkaa ollut kautta vuosikymmenten, mutta jollakin tavalla pöhöttyneisyys onnistuu ryssimään kaiken. Muutama hyvä kirjoittaja palstalla.

12. Ässät
- Juntein kaikista junteista. Hyvä juoniorityö ja opportunistinen asenne. Opportunistilla tarkoitan Lukon juniorikoulun läpikäyneiden hiomattomien timanttien varastamista ja menestymistä muiden kustannuksella. Tappara ei ollut valmis voittamaan, mutta tuurillahan se Ässätkin seilasi. Hopeakevät taasen oli tuurissaan sekin. Kannattajat ovat ehdottomasti huonointa seuraa heimonsa alueella, mutta älyävät sentään jättää sen pohjalaisilta opitun uhon vieraalla maalla kulkiessaan. Kiistatta puusilmäisimmät kannattajat palstalla, vaikka Jokereiden kannattajat laskettaisiinkin lukuun.

13. Pelicans
- Kabinettipäätöksellä sarjapaikkaansa hallussa pitävistä pahjanpohjimmainen. Ei mitään identiteettiä. Ei muita kuin rämpimisen perinteitä. Kannattajat ovat lähinnä vittumarkoilusta ja FC:n puolelta tuttuja vitsejä. Kaarnasta pisteet.

Erityismaininta edesmenneelle Helsingin Jokereille. Olisin sijoittanut kärkikuusikkoon ehdottomasti. Pienelle ja sympaattiselle pitää aina nostaa hattua, vaikka kannattajat eivät tuota pienuuttaan ole koskaan ymmärtäneet, eivätkä ole mitään tehneet sympatioita ansaitakseen. Tuosta jääräpäisyydestä johtuen olisinkin nostanut ylös, sillä kaikki mahdollinen ja mahdoton - sekä organisaatiosta kannattajiin myös laittomuuksista moraalisesti arveluttavuuteen - on aina koetettu tehdä menestyksen eteen, josta arvostusta ehdottmasti! Ikävä kyllä pienen ja sympaattisen - vaikkakin rahakkaan - rooli on olla se pieni ja sympaattinen. Onnea vaan muoviliigaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
13. Pelicans
- Kabinettipäätöksellä sarjapaikkaansa hallussa pitävistä pahjanpohjimmainen. Ei mitään identiteettiä. Ei muita kuin rämpimisen perinteitä. Kannattajat ovat lähinnä vittumarkoilusta ja FC:n puolelta tuttuja vitsejä. Kaarnasta pisteet.

Päivitä tietosi. Pelicansin liigapaikka on kyseenalaistettu rehdissä karsintasarjassa keväällä 2011. Tuolloin lahtelaiset poistuivat kehästä voittajina. Näin ollen puheet kabinettipäätöksellä sarjapaikkaa halussapitävästä joukkueesta on paitsi asenteellinen, myös virheellinen.

Identiteetti; mitä se on? Kerro lyhyesti, mikä on vaikkapa KalPan identiteetti, niin minä Pelicansia Lahdesta käsin, mutta eri leirissä tarkkailleena sanoitan sinulle Pelsun identiteetin.
Pelicans on lahtelaisten yhteinen murrosikäinen, jolla on hyviä ja huonoja päiviä, ja jota he rakastavat vaikka eivät aina jaksa sitä näyttääkään.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Ihanan katkeraa vuodatusta ylläolevassa viestissä :) Ei varmaan itsekään huomaa miten selvästi se kateus Khl:n parempaa tasoa ja Jokereiden edelläkävijyyttä kohtaan paistaa läpi. Voi toista.
 

redpecka

Jäsen
Olikos tuo Pelicansin Kabinetti se missä Kärpille oli varattu se paikka liigasta, mutta menivätkin voittamaan karsinnat ja näin jäi tämä häpeällinen kabinettiliigapaikka sitten Pelsuille?

Sinänsä ei Kärppien nostaminen ollut ollenkaan väärin: olihan se ihan liian hyvä jengi divariin, mutta tällä sähläämisellä sitten saatiin tahra lahtelaisten päälle.

SaiPakin nousi kabinettipäätöksellä kasarin lopussa liigaan kun sitä laajennettiin kahdella joukkueella. Tosin piti sijoittua divarissa kahden parhaan joukkoon - kuten Kärppienkin piti sijoittua ykköseksi päästäkseen Pelsuja vastaan karsimaan. Eli samanlaiset tapaukset paitsi Kärppien kohdalla asiasta ei oltu etukäteen informoitu, ainakaan suurta yleisöä.

Sport taitaa olla ihan mallitapaus kabinettipelleilystä. Siltikin toivotan Sportin tervetulleeksi vihdoin Liigaan.

Mutta nämä saunomisethan ei ole kannattajien vika, eikä sitä paskaa pitäisi joutua kantamaan loputtomiin.

---

Antipatioita, joita nopeasti nyt mieleen tulee:

- KalPa ja Kapasten Klaani. Sympaattisten savolaisten pisteet tippuu näiden hirmuhallitsijoiden mukana alas. Olisi paljon edellytyksiä olla symppis, pitkän divarikeikan jälkeen taas liigaan ja pian jopa ärsyttävän hyväksi, mutta sitten.. (tiedä sitten oliko koko tarina (nousu) kapasten ansiota alunperinkin, en ole varma, mutta näin menee patiat tänään)

- Vaikka HPK, kun aina vie kaikki SaiPan pelurit. Tosin viime aikoina on trendi ollut niin, että HPK:ssa viilettää ex-saipoja jotka ei enää mahdu SaiPaan.

Sympatiaa nyt vaikka jollekin:

- Sport näin alkuun kun ovat uusia tulokkaita. En ole varma, kai tämä sympatiaa on - tai sitten ihan vaan uteliaisuutta, ei ainakaan antipatiaa. Saas sitten nähdä miten jaksaa sietää näitä tuhansia hulluja fanaatikkoja jotka seuraa joukkueen bussia ympäri Suomea ja hakkaa raivopäissään viestiä palstalle.

- Ilves. Tulikin jossain ketjussa tänään jo sanottua että ovat ihanan pörrösii.

- HIFK. Mitä viittua! Ei hifkille pitäisi jakaa mitään sympatiapisteitä, sen pitäisi olla iso, paha ja ilkeä jota kaikki vihaa ja tulee sen takia katsomaan. Mutta on taas viimeaikoina tämä meikäläisen kakkossuosikkiseura tassutellut niin outoja uria, että pikku kissimirrit on miltei yhtä herttasen pörrösii ku noi ilvekset.

- Blues. Jos asuisin Matinkylässä, kannattaisin Bluesia ja jos jotenkin olisin siis unohtanut että kannatan toista liigajengiä. Tai siis jotenkin..

Eiköhän tätä tässä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Päivitä tietosi. Pelicansin liigapaikka on kyseenalaistettu rehdissä karsintasarjassa keväällä 2011. Tuolloin lahtelaiset poistuivat kehästä voittajina. Näin ollen puheet kabinettipäätöksellä sarjapaikkaa halussapitävästä joukkueesta on paitsi asenteellinen, myös virheellinen.
Ihan ajantasaisella versiolla mennään tietojen osalta. Pelsut sai ennen tuota karsintasarjaa kabinettipäätöksellä ylimääräisen paikan liigassa ja se ei ole mitenkään oleellista? Armonpullalla liigassa, vaikka on kerran jopa onnistunut pitämään sarjapaikkansa pelaamalla.

Identiteetti; mitä se on? ...
... Pelicans on lahtelaisten yhteinen murrosikäinen, jolla on hyviä ja huonoja päiviä, ja jota he rakastavat vaikka eivät aina jaksa sitä näyttääkään.
Identiteetti on tässä tapauksessa hyvinkin subjektiivinen näkemys, eikä minulle ole tuon lainauksenkaan kaltaista kuvaa Pelicansista syntynyt. Jos joukkueesta ei tule mitään tunnistettavaa mieleen niin se on silloin minulle identiteetön.

Ensimmäinen väite korjattiinkin jo mutta väärinhän tuo seuraavakin on. Ensin väität ettei ole identiteettiä mutta seuraavassa lauseessa puhutkin jo perinteistä?
En ole mitään väitteitä tehnyt. Kerroin vain asiat kuin ne minulle näyttäytyvät. Identiteetti rakentuu kyllä perinteistä, joten tuo oli minulta hölmösti muotoiltu. Kelpaako korjaukseksi tällainen virke:"Ei mitään tunnistettavaa identieettiä, vaikka jonkinlainen häviämisen kulttuuri kummittelee ajatuksissa"?

Rauhaa vaan. Symppaan Pelicansia siinä missä muitakin, mutta vähän vähemmän kuin toisia.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näistä kabinetin kautta nousseista joukkueista ainoa, joka herättää aidosti tunteita. Vaasa on kaksinapainen ja hirvittävä kaupunki, jossa toivon mukaan en joudu pakollisia visiittejä enempää koskaan aikaani viettämään... mutta Sport oli todellinen divarjyrä, jonka otteluita eri vuosikymmeninä nähneenä nähneenä toivotan tervetulleeksi Liigaan. Olkootkin, että Sportin kannattajat ovat bipolaarista sakkia: kannustusta kyllä löytyy, mutta välillä mennään KHL-linjalle.

Mulla on Vaasasta täysin päinvastaiset ajatukset. Mielestäni kaunis kaupunki, jossa viettää mielellään aikaa ja ihmisetkin pääsääntöisesti täysin vastakohtia tämän palstan vaasalaisille, mikä on todella positiivinen asia.

Mulle Lukko, TPS ja HIFK on ainoita, jotka herättää tunteita yleensäkin, sekä hyviä että huonoja. Muut ovat vain harmaata massaa. Sport nyt pitää voittaa vain sen tähden, että saa kuittailla kavereille ja toisaalta pitäähän se nyt muutenkin voittaa:)
 
SaiPakin nousi kabinettipäätöksellä kasarin lopussa liigaan kun sitä laajennettiin kahdella joukkueella. Tosin piti sijoittua divarissa kahden parhaan joukkoon - kuten Kärppienkin piti sijoittua ykköseksi päästäkseen Pelsuja vastaan karsimaan. Eli samanlaiset tapaukset paitsi Kärppien kohdalla asiasta ei oltu etukäteen informoitu, ainakaan suurta yleisöä.

Eihän tuolla SaiPan vuoden 1988 nousulla ole mitään tekemistä kabinettipäätöksen kanssa. Eikös ennen kauden alkua ollut selvillä, että divisioonan kaksi parasta nousee suoraan liigaan ja divarin kolmas karsii paikasta liigan jumbon kanssa? HPK ja SaiPa nousivat suoraan ja divarin kolmas KooKoo voitti karsinnoissa liigajumbo Kiekkoreippaan ja nousi kolmantena divarijoukkueena liigaan. Miksi SaiPan nousu oli kabinettinousu ja HPK:n ei? Englannin Valioliigaan nousee myös Mestaruussarjan kaksi parasta suoraan ja sijat 3-6 karsii... Onko näistäkin jokin kabinettinousu?

En ymmärrä mitä yhteistä SaiPan nousulla vuonna 1988 on Kärppien ja Pelicansin tapauksen kanssa. Kärppien ja Pelicansin karsintasarjasta vaan vietiin suurin draama pois, koska "julkinen" salaisuus oli, että molemmat pelaisivat SM-Liigaa seuraavalla kaudella.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei näitä edellisiä pidä niputtaa samaan tämän oikean kabinettinousun kanssa. Muissa tapauksissa ennen kauden alkua on ollut urheilullisesti selkeä raja, jolla nousee ja nämä joukkueet ovat sen täyttäneet. Tämä uusin sen sijaan oli sen tason paskaa, että hävettää.
 

Pekkis

Jäsen
En erityisemmin perusnegatiivisena kannattajana suuremmin sympatiseeraa edes kannattamani joukkueen otteita. En keksi montaakaan syytä vihata mitään erityistä pelaajaa tai asiaa missään joukkueessa, joten tämä lajittelu on paha pala. Laitankin siis ketjussa hyväksi nähdyllä tavalla joukkueet jonoon positiivisimpia tunteita herättävistä neutraaleimpaan.

12. Ässät
- Juntein kaikista junteista. Hyvä juoniorityö ja opportunistinen asenne. Opportunistilla tarkoitan Lukon juniorikoulun läpikäyneiden hiomattomien timanttien varastamista ja menestymistä muiden kustannuksella. Tappara ei ollut valmis voittamaan, mutta tuurillahan se Ässätkin seilasi. Hopeakevät taasen oli tuurissaan sekin. Kannattajat ovat ehdottomasti huonointa seuraa heimonsa alueella, mutta älyävät sentään jättää sen pohjalaisilta opitun uhon vieraalla maalla kulkiessaan. Kiistatta puusilmäisimmät kannattajat palstalla, vaikka Jokereiden kannattajat laskettaisiinkin lukuun.

Muistaakseni en ole kanssasi ihan joka asiasta samaa mieltä ollutkaan, mutta nyt kyllä täytyy heittää virtuaalinen yläfemma!

Aika monen lajin parissa on tullut pyörittyä, mutta kyllä noi porilaiset vaan jotenkin sieltä aina erottuu. Pelaajat, valmentajat ja kannattajat perin erikoisella asenteella varustettuja. Onko itsetunnon kanssa jotain häikkää, vai mikä ihme siellä tökkii?

Ässien pelin kulkiessa kyllä taitavat tunnelman luomisen, siitä voidaan kyllä monella paikkakunnalla ottaa mallia!
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Ihan ajantasaisella versiolla mennään tietojen osalta. Pelsut sai ennen tuota karsintasarjaa kabinettipäätöksellä ylimääräisen paikan liigassa ja se ei ole mitenkään oleellista? Armonpullalla liigassa, vaikka on kerran jopa onnistunut pitämään sarjapaikkansa pelaamalla.

No voi hyvänen aika sentään, tämmöinenkin vääryys on kohdallesi sattunut ja edelleenkin sattuu. Miksi aina tiettyjen kohdalle tämä kaikki mielensä pahoittamisen tarve kertyy.

Laastaria meillä ei ole. Pari matsia voidaan tahallaan helpotukseksi ehkä hävitä. Kerron sitten jälkeen päin mitkä ne matsit olivat.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistaakseni en ole kanssasi ihan joka asiasta samaa mieltä ollutkaan, mutta nyt kyllä täytyy heittää virtuaalinen yläfemma!

Aika monen lajin parissa on tullut pyörittyä, mutta kyllä noi porilaiset vaan jotenkin sieltä aina erottuu. Pelaajat, valmentajat ja kannattajat perin erikoisella asenteella varustettuja. Onko itsetunnon kanssa jotain häikkää, vai mikä ihme siellä tökkii?

Ässien pelin kulkiessa kyllä taitavat tunnelman luomisen, siitä voidaan kyllä monella paikkakunnalla ottaa mallia!

Kivasti päässeet porilaiset iholle, oi että näistä yllä olevista viesteistä tulee hyvä mieli.
 

redpecka

Jäsen
Eihän tuolla SaiPan vuoden 1988 nousulla ole mitään tekemistä kabinettipäätöksen kanssa. Eikös ennen kauden alkua ollut selvillä, että divisioonan kaksi parasta nousee suoraan liigaan ja divarin kolmas karsii paikasta liigan jumbon kanssa? HPK ja SaiPa nousivat suoraan ja divarin kolmas KooKoo voitti karsinnoissa liigajumbo Kiekkoreippaan ja nousi kolmantena divarijoukkueena liigaan. Miksi SaiPan nousu oli kabinettinousu ja HPK:n ei? Englannin Valioliigaan nousee myös Mestaruussarjan kaksi parasta suoraan ja sijat 3-6 karsii... Onko näistäkin jokin kabinettinousu?

En ymmärrä mitä yhteistä SaiPan nousulla vuonna 1988 on Kärppien ja Pelicansin tapauksen kanssa. Kärppien ja Pelicansin karsintasarjasta vaan vietiin suurin draama pois, koska "julkinen" salaisuus oli, että molemmat pelaisivat SM-Liigaa seuraavalla kaudella.

Tuota siis... Enemmän kritisoin, tai oli tarkoitus, tuota liigan puuhastelu tasonmittauspelleilyä. Jos silloin kärppänousun alla olisi samalla tavalla vaan ilmoitettu, että liigaa laajennetaan yhdellä joukkueella, olisi kaikki kabinettispedeilyt jäänyt toteutumatta. Lopputulos siis sama kuin silloin HPK:n ja SaiPan noustessa, mutta nyt jäi ikävä sivumaku löylyistä.

Mutta liigan tuntien homma meni niin, että piti ensin katsoa voittaako Kärpät divarin, sitten rahastaa tasonmittauksella hyväuskoisilta rahat ja antaa armopaikka karsinnan hävinneelle.

Itsellenihän kävisi vallan mainiosti avoin sarja. Jopa harmittaa aktiivisesti sellaisen puuttuminen.

Toivottavasti aukesi paremmin. En siis tietenkään väitä SaiPan silloista nousua saunomisen tulokseksi, vaan että jossain kabinetissa se liigan laajentaminenkin on varmaan päätetty. Olisi voinut Kärppien/Pelicansin tapauksen hoitaa yhtä tyylikkäästi.
---
Sympatiaa:
Annetaan yllättäen nyt ripaus näille lahtelaisille. Ette te kumminkaan oikeasti ole se SaiPan arkkivihu, joten ei teitä jaksa tekemällä antipatioida.

Ässät on kivin länsirannikolta, hyvä väriyhdistelmä seuralla, hulluja kaikki.

Antipatiaa:
Ei tuu nyt mitään mieleen.

Lisäys: Siis tuossa kun olen Ilvestä sanonut ihQn pörröseks, tarkoitan että seuralla on hyvä nimi ja hieno logo - paras näistä eläinaiheisista ja sopii hyvin Suomeen. Lisäksi vihreä paidanväri on mukava poikkeus. Vai onko joku joskus nähnyt vihreitä stiigaukkoja?
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Iholle ? Minä en kyllä nauttisi kauheasti, jos muu maailma halveksii.

Aika rankka yleistys, että koko muu maailma halveksii. Jos täällä pari juurikaspäätä kera sudeetti raumalaisten kertoo kyseisiä mielipiteitä, en olisi porilaisten maineesta kovinkaan huolissani. Todennäköisesti joku porilainen komistus on vienyt näiltä pekkis pojilta naiset ja siitä syystä ovat katkeria.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan offtopicina pakko sanoa, että tätä ketjua vituttaa lukea kun tästä on tullut tällainen haukkumis ketju, jossa jokaisella tuntuu olevan mielipide milloin minkäkin kaupungin ihmisistä. Eikös tässä ollut tarkoitus keskustella ja kertoa mitä joukkueita sympatisoi ja mitä kohtaan tuntee antipatioita? Jos oikeasti ainoa syy tuntea antipatioita esimerkiksi Ässiä kohtaan on se, että on sitä mieltä että Porilaiset on vammasia, niin ei varmaan kirjoittajalla itsellään ole kaikki kohdillaan. Kiitos, ei muuta tällä kertaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Sympatiat:

Lukko

Viime mestaruudesta jo ikuisuus
Ville Vahalahti

SaiPa

Viime kaudella jo hyvää kiekkoa, toivottavasti jatkuu tällä kaudella

Ässät

Jos kannu ei tule Turkuun, eikä mene Raumalle tai Lappeenrantaan, niin menköön sitten Poriin

Antisympatiat

Kärpät
Tappara
.
.
.
JYP

Yllä mainitut joukkueet eivät niin sanotusti iske millään tavalla. Jyväskyläläisillä muuten liigan ärsyttävin maalilaulu, tai laulu ja laulu.. Oijoijoi oijoijjoi..niin ärsyttävä.

----

HIFK

Itellä on HIFK:n kanssa jonkun sortin viha/rakkaus suhde. Toisinaan toivon heille menestystä, mutta jossain vaiheessa kautta jostain syystä alkaa kyseinen porukka vituttamaan, ja sitten taas toivon että voittoja tulisi, ja taas alkaa vituttaa. Tää kaava toistuu joka kausi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Harvemmin tulee tänne Liiga-osioon mitään kirjoitettua, koska niin vähän seuraan kotimaista kiekkoa. Tässäpä kuitenkin oma listaukseni ja rohkenen jo tässä vaiheessa väittää, että tulen saamaan palautetta aika reilusti näistä valinnoista.

Kannatan siis HIFK:iä ja Tapparaa, joten jätän ne molemmat mainitsematta.

Sympatiat:

HPK - Hämeenlinna on kiva kaupunki ja lisäksi joukkue pelaa kohtalaisen hyvin huolimatta taloudellisista resursseistaan.
Blues - Jotenkin olen aina tuntenut sympatiaa espoolaista joukkueurheilua kohtaan. Honka kuuluu omiin suosikkeihini Veikkausliigassa ja Bluesilla on varsin kunniakas historia takanaan.
Ässät - Oma kotikenttäni sijaitsee Porissa (Botnia Golf) ja muutenkin porilaiset ovat valloittaneet omalla persoonallisella tyylillään mieleni.
Sport - Pitäähän sitä aina altavastaajaa tsempata.

Antipatiat:

TPS - Ei enää yhtä oksettava seura kuin 90-luvulla, mutta silti en iloitse heidän menestyksestään. Kauniin kaupungin ainoa heikko kohta.
Kärpät - Menestysvuodet ja muutamat ärsyttävät pelaajat (juurikin noina menestysvuosina).

HMV-osastolle kuuluvat kaikki muut seurat.
 

TheLazaruz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #96, #55, #9
Sympatiat

Saipa - Taistelevaa kiekkoa vuodesta toiseen
HIFK - jostain kumman syystä toivon heille menestystä

Antipatiat

Sport - Ei koko E-P:n alue Vaasalaisia kannata
JYP - Aravirran kahvakiekko ajoista jäänyt päälle
Ilves - Juha Jokiharjun kasvattajaseura
Tappara - Rautakorpi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös