Sympatiat ja antipatiat Liigajoukkueille

  • 187 188
  • 501

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
En koe erityisemmin vihaa mitään joukkuetta kohtaan. Jokereita kohtaan oli jonkin sortin antipatioita tavalla tai toisella, mutta noin muuten en ole osannut nostaa suurempaa vihaa kenellekkään.

Sympatiajengejä sitten löytyy parikin kappaletta.

SaiPa
Aina ollut jollain tapaa todella symppisjengi. Ehkäpä vähäinen menestys on tuonut osan siitä. Ja onhan tossa jengissä näkynyt todella hienoa tekemisen meininkiä. Etenkin viimekausi oli tosiaan miellyttävää katseltavaa. Oli edes joku jengi jota kannustaa alusta loppuun kun oma jengi ui pohjamudissa.

Lukko
Jännä juttu kyllä. Vaikka kyseessä on ns. paikallisvastustaja niin koen silti tietynlaista sympatiaa Lukkoa kohtaan. Toki onhan se kiva raumalaisille sitä pientä "kenttävittuilua" heittää paikalliskohtaamisissa. Jos Ässillä menee päin mäntyä niin jotenkin tulee kaaduttua sitten Lukon puolelle. Jokereiden kaataminen silloin pari kautta takaisin oli huikea teko, etenkin kun Jokerit olisi siihen antipatialistalle kuulunut.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
3. KalPa - Vain siksi, että Susi-Jussi. Koko matsin ajan kuuluu toisesta päädystä puuduttava, monotoninen "Paapa, paapa, paapa, paapa...".

Jos käy mollaamaan naapuria kannattaisi puhua ainakin totta. Jussi ei ole enää moneen vuoteen huutanut vaan yhtä tai kahta sanaa vaan veisaa poikien kanssa kymmenkunta eri huutoa ja laulujakin sekaan, se on tietysti pienellä porukalla eri juttu mikä sitten kuuluu minnekin. Jussi on muuten tunnetusti senverran lepposa ukko että jos käyt pelissä morjestamassa niin se tarjoaa tuopin sullekin, herrasmies kun on. IFK-kannattajat muuten muisti hienosti Jussia tämän 50-v juhlien otteluksi valitussa IFK-KalPa viimekeväänä ja kävivät virallisella tervehdyskäynnilläkin ottelun erätauolla kiitos siitä, tyylikästä fanitoimintaa punanutuilta. Tunnen siis miehen itse, yhdessä on lusittu kovat ajat tämän joukkueen takana seisoen. Huutokin olisi meillä kauniimpaa, jos olisi enempi porukkaa totta on se tietysti.
Ei mittään, kaikkea hyvää sullekin antipatioittesi kanssa : D

Editaatio:

Nih, vastaavasti IFK:sta ei ole itsellä pahaa sanottavaa, omalle kohdalle on sattunut todella fiksua porukkaa jotka kantaa punapaitaansa arvokkaasti.
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Eipä varsinaisesti mitään antipatioita ole oikeastaan mitään porukkaa vastaan. Kaikkein paras tunne tuli kun voitettiin Jokerit. Niin paljon katkeraa kalkkia tuolta porukalta meille juotettiin, joten olihan se mahtavaa kun näiden kahden joukkueen tarina päättyi näin.

Lisäksi on erityisen mukavaa voittaa TPS, johtuen erinäisistä seikoista, tosin samalla toivoo menestystäkin Turkuun muutaman pitkäaikaisen kannattajan tähden. Rauma ja Lappeenranta ansaitsisi mestaruuden, JYP ja Kärpät ei vähään aikaan tarvitse mestaruusjuhlia.

Bluesilta toivon nousua isoksi joukkueeksi. Hieno ja raikas meno hallissa, mukava sijainti eikä kannattajistakaan ole itsellä huonoja kokemuksia. Sportista ei ole mielipidettä. Toivotaan nyt ettei ole tarkoitus lähteä hulinoimaan vierasmatkoille, ei se kiekkoon kuulu.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi iso pyllistys JYP-Akatemian myötä.

Tästä haluaisin kuulla lisää, mikä tässä eniten pyllistyttää? Nimi vai se, että JYP:llä on oma mestisjoukkue. Ainakin se on rehellisesti oma, eikä mikään "loistava yhteistyö" minkään liigajoukkueen kanssa. Nimi akatemia sopii nykyään jopa kohtuullisesti, koska joukkue koostuu lähinnä junioreista. Luulisi "amattilaisporukkaa" hävettävän, jos/kun akatemialle häviää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä "Suomen parhaat ja tyylikkäimmät fanit" -juttu on minua ihmetyttänyt suuresti. Omalla hallibongausotannallani Nordis menee sinne kaikkein hiljaisimpien jäähallien joukkoon. En sitten tiedä onko tuo "tyylikäs fanittaminen" sitä että annetaan muiden kuunnella rauhassa luistinten kaartelua ja kiekon napsumista lapaan häiritsemättä sitä ylimääräisillä katsomon äänillä?

Parina viime kautena ikävä kyllä meno on ollut tähän suuntaan, mutta silloin kun joukkue menestyi Jalosen parina viime kautena ja peli oli viihdyttävää niin kyllähän Nordis hakkasi kyseisinä päivinä kaikki hallit tunnelmassa. Noita päiviä odotellessa, siinä voi kyllä vierähtää tovi jos toinenkin ennen kuin IFK kasaa taas semmoinen mielenkiintoisen joukkueen joka myös sytyttää yleisön. Ja tuo sitä halliin ylipäätään.
 

The #77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KeuPa HT, Tornado Luxembourg
Tästä haluaisin kuulla lisää, mikä tässä eniten pyllistyttää? Nimi vai se, että JYP:llä on oma mestisjoukkue. Ainakin se on rehellisesti oma, eikä mikään "loistava yhteistyö" minkään liigajoukkueen kanssa. Nimi akatemia sopii nykyään jopa kohtuullisesti, koska joukkue koostuu lähinnä junioreista. Luulisi "amattilaisporukkaa" hävettävän, jos/kun akatemialle häviää.

Jep, tämä ihmetyttää itseänikin. Farmistatuskin on jokseenkin naurettava, verrattain joihinkin "perinteisiin" Mestis-seuroihin.

Akatemian touhu on mielestäni ihan sympatioita nostattavaa, saa nuoret peliaikaa ja harva on Liigamiehistöstä pelaamassa, jollei puhuta ihan nuorimmista / loukkaantumisista palaavista pelaajista.
 
Suosikkijoukkue
NY Jets, Knicks, Yankees, Islanders, Chelsea & TPS
Sympatiseerasin oikeestaan molempia Helsingin joukkueita. Kavereita löytyy molemmista kannattajakunnista ja ennemmin ainakin itse seuraan hienoissa paidoissa paahtavaa, värikästä ja nimekästä joukkuetta. TuTo toki myös saa sympatiat kunhan liigaan nousee.

Kaikkein suurin vihankohde on Jyp. Edelleen Dufvan takia, jotenki sen vieläkin yhdistää jyppiin. Tulee 2009 ja 2010 kevään playoff-sarjat mieleen, hyviä sarjoja, ei siinä mitää, mutta en nyt muista kummasta se Immosen taklaus-episodi oli, mutta se ja uimalakin reaktio siihen, saavat edelleen oksennusrefleksin aikaan. Lisäksi rumat pelipaidat ja autotalli kotikenttänä.

Muita hyviä kandidaatteja on Lukko hyvin pitkälti samoista syistä (miinus Immonen ja hirveät pelipaidat...eli lähinnä Dufva) sekä tappara sen järkyttävän porkkanamallin takia. Hauskaa on ollut katsoa poikien ripuloivan kahdet finaalit putkeen.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sympatiat:

1. KalPa - Viime kauden surkuhupaisa pohjanoteeraus kaikilta osa-alueilta, vuoden 2012 poffit Bluesia vastaan, sympaattinen ja hieno faniyhteisö. Koskaan mitään pahaa ole KalPan faneista kuullut sanottavan.
2. Ässät - Ässien mestaruus oli hienointa mitä liigassa on nähty pitkään aikaan, perinteisen fanikulttuurin kehto.
3. TPS - Mestaruuden jälkeiset vuodet ovat TPS:lle ollu aika hirvittäviä ja surkeasti menestyvää joukkuetta on helppo sympata + TPS häviää AINA Bluesille vierassa. Hieno seurayhteisö ja Turku on hieno kaupunki.

Antipatiat:

1. IFK - Espoolaiset IFK-fanit, städin slängi, nordis, V.Peltonen, kaksikielisyys, logo, oikeastaan kaikki seurassa.
2. Lukko - Huhtala/Kovanen -casesta paskan maun jättäneet Lukko fanit, Duffa, J.Virtanen, F.Riska, V.Nieminen ja RB:n huikea meininki jolle pitää olla kateellinen.
3. Tappara - Rautakorpi, Blues häviää aina, Liigan rumimmat pelipaidat yhdessä Kärppien kanssa.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
3. Tappara - Rautakorpi, Blues häviää aina, Liigan rumimmat pelipaidat yhdessä Kärppien kanssa.

Aika ironista että kuitenkin sininen ja valkoinen paitojen pääväri kuten myös Bluesilla...


Symppaukset:
Sport on kyllä ollut aina ihan symppis, toivottavasti saavat edes jotenkin kilpailukykyisen joukkueen kasaan.

Antipatiat:
Kärpät - Koko Soomen joukkue, lappalaiset vaan on tun ärsyttävää sakkia noin ylipäätään
Ilves - Ei voi vaan jotenkin sietää seuran toimintaa tai seuran kannattajia, osasto 41 saa lähinnä huutonaurut aikaiseksi. (niin saa myös toi Tapparan sinioranssit)
Ässät - Porilaiset vaan on vammasia

Hajuttomat ja mauttomat:
Blues, KalPa ja SaiPa
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Parina viime kautena ikävä kyllä meno on ollut tähän suuntaan, mutta silloin kun joukkue menestyi.....

Toivottavasti tämä oli vain ja ainoastaan yhden fanin isoakin isompi aivopieru! Tosin tuota tukee ne kolme ottelua, jotka kävin viime kaudella Norsiksella katsomassa. Aivan saatanan hiljainen, kuin se kuuluisa kirkko!

Me rantahurrit ollaan osattu kannattaa omiamme, vaikkei oltaisi menestyttykään. Meille menestys ei ole synonyymi kannattamiselle. Opetelkaa nyt saatana ajoissa tekin, kun niin legendaarisia olette... Vissiin!
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sympatiat:

Ykkösenä listassa aivan ehdottomasti SaiPa. Kovaa tekemistä mitättömillä resursseilla vuodesta toiseen, enää edes se menestyminen ei kauheasti yllätä. Mokoman pojat tykkää SaiPasta, miksi en siis minäkin.

Sport täytyy myös listalle nousijana nostaa, oltiinhan me itsekin reilu vuosikymmen sitten nousijana. Jännityksellä katsotaan miten Vesku Jokisen suosikkijoukkue häntäänsä nostaa

TPS ja Ilves. Joskus niin suuria, nyt niin pieniä. Vituttaa fanien puolesta. Toki TPS sen yhden mestaruuden tällä vuosituhannella otti, mutta silti. Erityisesti Ilveksen johdon puuhastelu vituttaa.

Lukko myös tietyllä tapaa sympatiaosastolle. 51 vuotta edellisestä mestaruudesta. Sanattomaksi vetää. Jospa lähivuosina kolahtas.

Antipatiat:

Sinänsä mitään vihaa ei ole, mutta Jokerit jättää ammottavan aukon liigakentille. Ehkä Jokerit nyt ainoana suomalaisena KHL-joukkueena menee jopa sympatiaosastolle.
Tappara on hyvin ottanut roolia uutena arkkivihollisena ja pelitapakin on ollut sopivan vittumainen, jotta infarktin partaalla saa aina pelejä katsoa. Ville Niäminen pistää vituttamaan urakalla, enkä edes oikein tiedä miksi.

Jyp on aina ollut tympeä vastustaja ja sitä se tulee olemaan vastakin. Todellä ärsyttävää peliä joka saa aina raivon partaalle.


Kaikkein positiivisin asia koko liigassa on Jyp:n rumpuryhmän ohella Meidän fanien Valkoinen Valas-tifo. Nuo kaksi asiaa on tympässyt ihmisiä enemmän kuin mikään muu viime kausina. Ja sekös Mahatifon fania miellyttää :)
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan niitä sentään parikin, 2000-2001 & 2009-2010, sekä 2003-2004 runkkarin voitto ja hopea. ;)

Kato perkele, pari kautta pohjamudissa ja heti faktoja jää hyllylle. Silti sympatiat sinne kyntämisestä, vaikka ihan niin syvällä ei ole TPS mennytkään mitä muisti kertoo
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Antipatiat:

Tappara on hyvin ottanut roolia uutena arkkivihollisena ja pelitapakin on ollut sopivan vittumainen, jotta infarktin partaalla saa aina pelejä katsoa. Ville Niäminen pistää vituttamaan urakalla, enkä edes oikein tiedä miksi.

Tuota tuota, Ville Nieminen pelaa nykyään Lukossa joka pääsi sinun symppisjoukkueisiin...
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuota tuota, Ville Nieminen pelaa nykyään Lukossa joka pääsi sinun symppisjoukkueisiin...

Tiedän tämän, Tappara ja Niämine ovat erikseen tympäseviä asioita, vaikka tuossa luonnollisesta samassa kappaleessa olivatkin. Paljolti viime kevään vuoksi samaan nippuun laitoin.

Ja Niämine vituttaa, ihan sama missä laakissa pelaa
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...En gång alltid jne. Tekopyhyys. Ollaan jotain stadin kingejä ja kovia äijiä, vaikkei olla juuri mitään.

Ollaanhan me Stadin Kingejä (ja tullaan olemaan jatkossakin). Katso vaikka tilastot läpi :)

Tämä "Suomen parhaat ja tyylikkäimmät fanit" -juttu on minua ihmetyttänyt suuresti. Omalla hallibongausotannallani Nordis menee sinne kaikkein hiljaisimpien jäähallien joukkoon.

Se on totta, että fiilis on jonkin verran latistunut IFK:n kotipeleissä, mutta kyllä meidän peliesityksetkin ovat olleet pääsääntöisesti aika latteita parina viime vuonna. Toivotaan että Törmänen sytyttää liekin uudelleen, ja meteliäkin alkaa taas löytymään.

Oman sympparilistan kärjessä ovat Ässät, Ilves ja Blues (voi tosin olla, että Bluesin kanssa asetelmat vähän muuttuu tulevaisuudessa, let see). Selkeää Antilistaa ei oikeastaan jostain syystä ole.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Se on totta, että fiilis on jonkin verran latistunut IFK:n kotipeleissä, mutta kyllä meidän peliesityksetkin ovat olleet pääsääntöisesti aika latteita parina viime vuonna. Toivotaan että Törmänen sytyttää liekin uudelleen, ja meteliäkin alkaa taas löytymään.

Toissavuosi päättyi Espoossa täydelliseen mahalaskuun, mutta ei se fanikatsomon toimintaa hiljentänyt. Kyllä joukkue tarvitsee tukea myös ja varsinkin silloin kun menee huonosti.

Viime kaudelta jäi mieleen erityisesti Ilvesfanien äänekäs kannustus loppuun asti ja vielä puoli tuntia sen pelin päättymisen jälkeenkin jolloin sinetöityi joukkueen jääminen pudotuspelien ulkopuolelle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Toissavuosi päättyi Espoossa täydelliseen mahalaskuun, mutta ei se fanikatsomon toimintaa hiljentänyt. Kyllä joukkue tarvitsee tukea myös ja varsinkin silloin kun menee huonosti.

Viime kaudelta jäi mieleen erityisesti Ilvesfanien äänekäs kannustus loppuun asti ja vielä puoli tuntia sen pelin päättymisen jälkeenkin jolloin sinetöityi joukkueen jääminen pudotuspelien ulkopuolelle.

No joo, enkä sanokaan että pitäisi olla hiirenhiljaa, kun menee huonosti. IFK:n kohdalla on selvästi käynyt niin, että hallin tunnelma on aaltoillut peliesitysten mukaan, ja esimerkiksi viime vuoden räpellykset selvästi latistivat fiilistä.

Toivon että Törmäsen IFK on astetta viihdytävämpi jengi (kun pari edellistä kyhäelmää), ja fanit ottavat sen omakseen nopeasti, jolloin myös vaikeina hetkinä löytyy sitä kannustusta enemmän.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
"Toki TPS sen yhden mestaruuden tällä vuosituhannella otti, mutta silti. Erityisesti Ilveksen johdon puuhastelu vituttaa."

Olihan niitä sentään parikin, 2000-2001 & 2009-2010, sekä 2003-2004 runkkarin voitto ja hopea. ;)

Kyllähän niitä kolme on kun myös 1999-2000 Turussa juhlittiin mestaruutta. Puuhasteltu on useammankin mestaruuden edestä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Sympatiat:
- HIFK: vieläkin vähän, vaikka jotenkin imago mennyt enemmän ruikuttamisen suuntaan.
- Ilves: En osaa sanoa miksi.

Antipatiat:
- JYP: Fanit ja pelityyli. Lisäksi vieläkin vituttaa niiden no smoking-tarrojen myynti, joihin JYP vie heti ajatukset.
- Kärpät: Ei oikeastaan muu paitsi tuo urpo pohjanmaan laulaminen maamme laulun päälle. Ei sillä, että laulun päälle laulaminen kiinnostaa, mutta vanha juttu. Lisäksi liigan rumimmat pelipaidat.
- Sport: PatLafontaine.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
patiat...

Antipatiat:

HIFK: En voi sietää. Helsingissä lähes 10 vuotta asuneena tulee paha olo kun kuulen sitä hinttimäistä junttia nasaali vittu-puhetyyliä, onneksi suurin osa vääntää savoa ja kohta venäjää. Myös kaupunki liian ryssämäinen makuuni. Ikuinen epäonnistuja ja median kestolemmikki. Joka kausi lähdetään mestarisuosikkina, kunnes kolmen kierroksen kohdalla kaikki tajuaa, että samaa paskaa jälleen kerran. Entinen pikkuveli, nykyinen isoveli. Toimintaa hauska seurata, koska organisaatio pihalla kuin lumiukko, viihdettä koko rahalla.

Tappara: Nuoruuteni suosikkijoukkue, tätä kannatin 20 ensimmäistä vuotta ja olin oikein fan clubin jäsenkin, onneksi en ottanut tatuointia. Tamperelaiset, hitaita mutta tyhmiä järviveteenpaskantajia.

Ässät: Porilaisuus on jotain sellaista mihin en ole koskaan päässyt sisälle. Aikoinaan kun lähdin opiskelemaan niin sattumalta samalla vuosikurssilla oli paljon porilaisia. Heistä oli hauskaa tumpata tupakka jonkun olkapäähän ja kaataa kaljaa päälle ja nauraa sitten HIHIHIHIHII. Nämä siis porilaisten yläkvartaali, se heidän viisain osansa. Missään ei asu niin katkeria ja vittumaisia ihmisiä, yhdistyy kaikkien suomalaisten huonot piirteet varsin ikävällä tavalla.

Sympatiat:

Blues: Espoossa tehdään loistavaa juniorityötä. Olen aina pitänyt, historian alusta saakka. Espoo ei oikein ole kaupunki vaan paremman väen asumiskeskittymä.

Kärpät: En oikein osaa selittää miksi, mutta ehkä se divarista nousu mestaruuksiin oli niin hienoa, että vieläkin symppaan. Hienosti hoidettu organisaatio.

Lukko: Toivon todella, että tämä pieni suuri seura menestyisi, toivon heille mestaruutta tällä kaudella, mutta eiköhän oululaiset sen taas vie. Sympaattinen kaupunki.

TPS: Turku paras kesäkaupunki Suomessa ylivoimaisesti, talvellahan Suomessa ei pitäisi asua lainkaan. Saaristo. Pitkä konttaaminen ja hieno juniorityö vaikuttaa niin, että olisi hienoa jos joskus pärjäisivät vielä ihan miestenkin sarjoissa. Asiallisia faneja.

Saipa: Olen aina pitänyt, toivottovasti voittavat elinaikanani mestaruuden

Loput ei herätä oikein mitään mielipiteitä, Hämeenlinnassa yhdistyy ikävällä tavalla tamperelainen hitaus ja porilainen vittumainen junttius.
 
Viimeksi muokattu:

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No joo, enkä sanokaan että pitäisi olla hiirenhiljaa, kun menee huonosti. IFK:n kohdalla on selvästi käynyt niin, että hallin tunnelma on aaltoillut peliesitysten mukaan, ja esimerkiksi viime vuoden räpellykset selvästi latistivat fiilistä.

Toivon että Törmäsen IFK on astetta viihdytävämpi jengi (kun pari edellistä kyhäelmää), ja fanit ottavat sen omakseen nopeasti, jolloin myös vaikeina hetkinä löytyy sitä kannustusta enemmän.

Lisäksi asiaan vaikuttanee, että IFK:n kausariomistajista iso osa on ns. vanhempaa väkeä, jotkut jopa erittäin vanhoja. Veikkaisin, että yleisön ikä on keskiarvoltaan huomattavasti korkeampi kuin muilla jengeillä. Vaikka se takaakin ehkä varmemman kausarimyynnin, niin tulevaisuutta ajatellen se on myös uhka. Narrit voivat houkutella paljon halvemmalla hinnoittelullaan Stadilaisia nuoria Putainliigan kannattajiksi. Siinä on Everillä miettimistä.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Täältä löytyy kyllä kaikille ensi kauden liigaseuroille hieman ylimääräistä sympatiaa näiden Jokeri-kirjoittajien ansiosta !
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Täältä löytyy kyllä kaikille ensi kauden liigaseuroille hieman ylimääräistä sympatiaa näiden Jokeri-kirjoittajien ansiosta !

Samaa menee myös toisin päin, että ihan turha yrittää nostaa Liiga-joukkueiden kirjoittajia jotenkin jalustalle tai paremmiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös