Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki PPK kirjoitti provosoivia viestejä Jokerit-osioon. Koska kyseinen nimimerkki on tässä asiassa kunnostautunut aiemminkin, annamme hänelle tällä kertaa kuukauden pelikiellon.

Lähetetyiltä viesteiltä odotetaan uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Pelkkä "Aamen" tai hymiö eivät sitä tuo. Tämän vuoksi nimimerkit Urheiluministeri ja Scissors ovat seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Pompino on myös viikon pelikiellossa otteluketjuun kirjoitetun epäasiallisen ja provosoivan viestin vuoksi.

Nimimerkki Luxray on saanut viikon pelikiellon, koska kirjoitti otteluseurantaan viestin, jonka sisältö oli pelkkää pään aukomista.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. Dustwallow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
  Hyvä että näitä korjaillaan jälkikäteen, ei ehkä eniten muttei vähitenkään sen takia, ettei kaiken maailman säkit pysty puhumaan itselleen 5-10 extrapinnaa kauden tilastoihin ja sitten sillä verukkeella hilaa hintapyyntöä 50 kiloa liian korkealle. Tahi vaihtoehtoisesti saa sitten SHL/KHL/NLA sopparia noilla buustatuilla pinnoilla ja vedä sitten Liigan imagoa entisestään alemmas kun ei ulkomailla pystykään puhumaan enää pinnoja itselleen ja jää puoleen Liigatehoistaan.
   
 2. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Vaikka kyse onkin oman joukkueen pelaajista, niin nyt on pakko kritisoida tätä syöttöpiste linjaa. Näitä ei myöskään ole poistettu, vaan molemmat henkilöt ovat saaneet pitää pisteensä:

  Eilisessä pelissä Ässien 1-0 maali: Ojamäki ja Seigo miekkailevat kiekosta Lukon alueelle. Seigo onnistuu takakarvaamaan kiekon Ojamäeltä pois niin, että se ponnahtaa taaksepäin suoraan Saarelalle. Hänen takanaan (suoraan maalin edessä) taas on Kärki, joka puolestaan onnistuu takakarvaamaan kiekon pois Saarelalta, kääntyy heti ympäri ja vetää maalin. Tästä syöttöpiste Ojamäelle. Mitään syöttöä ei siis koskaan tapahtunut. Tulkinta oli ilmeisesti se, että kiekko ei koskaan ollut "kunnolla" Saarelan hallussa, mutta siltikään en saa tästä Ojamäelle syöttöpistettä..

  Ässien 2-1 maali: Lukon hyökkääjä kuljettaa kiekkoa Ässien päädyssä, mutta ässähyökkääjä Jaatinen onnistuu häiritsemään niin paljon, että kiekko karkaa lukkopelaajan lavasta. Bertrand nappaa irtopalan, luistelee hyökkäykseen ja vetää maalin. Jaatiselle syöttöpiste, vaikka tässäkään mitään konkreettista syöttöä ei koskaan tapahtunut, Jaatinen ei varsinaisesti edes osunut itse kiekkoon

  Sopii tarkastaa tilanteet koostevideolta, ja olla vaikka eri mieltäkin
   
 3. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kannattaa katsoa myös Tapparan 2-0 -maalia eilisessä ottelussa Kalpaa vastaan. Luoto kuljettaa kiekkoa ja Kalpan pelaaja riistää pelivälineen puolustussinisen päällä. Luoto napauttaa pakin mailan varteen, josta kiekko karkaa maalin eteen. Toinen Kalpan pakki ohjaa taidokkaasti kiekon tolpan kautta omiin. Luodolle maali ja Repo sekä Rauhala syötöille.
   
 4. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Kävinpä viestisi innoittamana katsomassa maalit Ruudusta.

  Omasta mielestäni syöttöpinnat noissa maaleissa menivät täysin oikein.

  Kärjen maalissa Ojamäki huitaisee mailallaan kiekkoa ja se ponnahtaa kohti maalia. Kimpoilee hieman Saarelan jaloissa, mutta Saarelalla ei ole hallittua kontrollia kiekkoon. Kärki nappaa kiekon ja tekee maalin. Kyllä tuosta mielestäni pitää syöttö Ojamäelle antaakin.

  Bertrandin maalissa Jaatinen taas karvaa ja minun mielestä kiekko irtoaa lopullisesti Lukon pelaajalta sen vuoksi, että Jaatinen onnistuu kiekkoa tökkäämään eteenpäin ja sen seurauksena kiekko on irti ja Bertrand nappaa kiekon. Ja siitä on sitten nähdyt seuraukset. Tässäkin syöttöpiste Jaatiselle on mielestäni ihan oikein.

  Varsinkin jälkimmäisessä minulla ei ole varmuutta, että osuuko Jaatinen kiekkoon vai esim. lukkolaisen mailan lapaan, kun kiekko karkaa Lukon pelaajalta. Siksi korostin omaa näkemystäni kursiivilla.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä tehdäänkö Tampereella asioita eri tavalla tilastoinnin suhteen, mutta pisti naurattamaan Jaakko Rissasen haastattelu eilen Urheiluruudussa, jossa hän totesi jotenkin niin, että Ilomäki joutuu nyt tottumaan siihen, että Kuopiossa ei jaeta väkisin jokaiseen maaliin kahta syöttäjää kuten Tampereella. Tiedä sitten miksi tuo asia juuri Rissasta närästi, mutta huomionarvoinen kommentti kuitenkin. Selvästi siellä jotain on, koska pelaajan piti asiasta ihan erikseen haastattelussa mainita.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  En nyt mene varmaksi sanomaan, mutta uskoisin näin savolaisena tuon olevan enemmänkin kuittailuna Ilomäelle. Että olisi muka helpolla pinnat aina kerännyt
   
 7. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Eiliseen Tapparan 0-5-maaliin näköjään kaivettu kaksi syöttäjää vaikka maali oli Riskan(?) omiin tekemä. Ihmekös tuo Haapala siellä pistepörssin kärjessä porskuttaa.
   
 8. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eipä sitä nyt oikein voi sanoa, että kiekko Riskalla olisi hallussa ollut? Kyllä tuollaisista jaellaan pisteet ihan kaikille. Ja tuskin Vaasassa Tapparaan kallistuneita tilastoniiloja oli pisteitä jakamassa.
   
 9. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  Eihän tuon nyt mitenkään hallussa tarvitse olla, jos puolustava pelaaja lyö maalin edustalla pyörivän kiekon omaan maalin yrittäessään purkaa sitä pois, silloinhan se on oma maali johon ei syöttöpisteitä kuulu jakaa?

  Tuomarithan nuo pisteet jakaa ja niitä voi pelaajat kyllä puhuakin jos tuomarit halpaan menevät. Enkä tarkoita että nyt olisi puhuttu vaan ihan yleishuomiona.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos pelaaja ohjaa kiekon omiin eli toisin sanoen kiekko kimpoaa sisään, syöttöpisteet tulee. Mutta jos Riska on pelannut kiekkoa, eikä kiekko ole vain osunut häneen, niin syöttöpisteitä ei pitäisi tulla.
   
 11. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  Nimenomaan näin tuo menee. Ja Riskahan yritti kiekkoa purkaa ihan mailan kanssa pelaamalla joten tähän ketjuun tuo menee.
   
 12. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikös kiekko ollut matkalla maaliin jo muutenkin ja Riska ainoastaan muutti kiekon suuntaa hipaisemalla kiekkoa? Ei ollut mikään lainemainen vastapalloon lyönti tai paikallaan olevan kiekon puttaaminen sisään. Täysin oikein meni syöttöpisteet tuosta.
   
 13. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Minkä säännön mukaan? Jos ei kimmonnut Riskasta vaan Riska pelasi sitä, vaikka sitten millin päästä maaliviivasta, niin silloin se on ollut oma maali. Ja omaan maaliin ei syöttöpisteitä merkitä.

  "Puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon suoraan omaan maaliinsa. Jos kiekko kimpoaa puolustavan pelaajan mailasta tai mistä tahansa pelaajan vartalon osasta maaliin, ei maalia tulkita omaksi maaliksi."
   
 14. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  No ei tuo kiekko ainakaan mun mielestä Ruudun koosteen perusteella ois ikinä jaksanut maaliin asti ilman Riskan sitä sinne lyövän. Kiekko näyttää lähinnä pyörivän paikallaan noin 2-3cm maaliviivasta jolloin Riska koittaa ropellikiekkoa huitoa pois lyöden sen omiin.

  Eipä tuo toisaalta tuomareille juurikaan paikan päällä ole mahdollista tulkita, mutta mikäli esim NHL:n malliin pisteet katsottaisiin videolta niin ei tuohon sääntökirjan perusteella kyllä syöttäjiä laitettaisi. Vaikka ei näitä nyt sääntökirjan perusteella vihelletäkkään :)
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ilmaisia syöttöpisteitä ei ole | Uutiset | Liiga

  Liiga väittää, että jos tulee turhia/vääriä syöttöpisteitä, katsojakin voi vaatia asiaan korjausta. Tosiaan siis väittää, mutta ainakaan koskaan ei muutosta tai mitään vastausta en ole saanut, vaikka selkeisiin tilanteisiin olen halunnut korjausta. Eli siis pelkkää silmänlumettahan tuo mainostus on, kun todellisuudessa ei ole munaa tehdä muutoksia jälkikäteen, vaikka pitäisi ja niin luvataan tehdä. "No kun sille merkittiin se jo, niin olisi keljua ottaa pois..."
   
 16. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Riska yritti huitaista kiekon pois, mutta osuma oli heikko, joten pomppiva kiekko vain kimposi Riskan mailasta maaliin. Ei siis laukonut kiekkoa. Se oli tuomareiden tulkinta ja itse tulkitsin samoin.

  Viitsitkö muuten kertoa mitkä syötöt ja missä peleissä ovat sinun mielestäsi menneet täysin väärin?
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tältä kaudelta ainoa josta olen Liigalle kirjoittanut ilman vastausta on lokakuun HPK-SaiPa-pelistä. Mielestäni Janne Lahdelle olisi kuulunut HPK:n avausmaaliin syöttöpiste, eikä Oula Palvelle. Alunperin siinä luki vieläpä Lahti, mutta korjattiin Palveksi syyttä.
   
 18. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  Niin, Riska nyt vain laukoi kiekkoa yrittäen sen purkaa, mutta kun se nyt vaan sillai hiukan osui ja "kimposi" Riskan lavasta maaliin niin syöttöpisteet pitää tietty oman joukkueen kultakypärälle jakaa :)
   
 19. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Eli jos puolustava pelaaja laittaa lavan laukauksen eteen ja kiekko suuntautuu siitä omiin ei syöttäjiä? Tai pikemminkin yrittää lyödä maalia kohti ammuttua kiekkoa pois päin maalista saaden sen ohjautumaan omiin ei syöttöpisteitä kuulu jakaa? Olisin lähinnä sillä kantilla, että Riskan kosketus kiekkoon ei ollut hallittu (vrt. siirretyn rangaistuksen puhaltaminen). Ehkä meillä nyt vain on näkemysero ja minulla sekä Vaasan tilastoniiloilla on Tapparan väriset lasit nenällä.
   
 20. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  Boldasin siitä sulle ne olennaiset.

  Eikä tuo mun näkemyksen mukaan kyllä olisi edes maaliin asti mennyt ellei Riska sitä sinne olisi huitonut, vaikkei sillä merkitystä sinänsä edes ole koska Riska sen sinne huitoi.
   
 21. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
  Riska kyllä huitoi kiekon maaliin. Mutta miksei napannut hallitusti luistimella pomppukiekkoa ensin kauemmas maalista, ja sitten vasta hakemaan maailmanlopun lämäriä. Aikaa olisi ollut. No, totta kai täältä helppo sanoa. Mutta kyllä jätkät siinä hianosti syötteli, niin annetaan ny syötöt siitä. Lajuselle ei tarvis tuohon oikeastaan ollenkaan pojoja.
   
 22. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nyt mentiinkin jo jossittelussa, että mikäli puolustava pelaaja lyö maalia kohti lauottua kiekkoa poispäin maalista saaden sen kuitenkin ohjautumaan maaliin pitääkö syöttäjät poistaa? Siirretyn rangaistuksen katkaisee rangaistavan joukkueen kiekon haltuun ottaminen, johon taidetaan lukea hallittu kosketus kiekkoon. Riskan kosketus oli kaikkea muuta kuin hallittu.

  *Edit: tilanteessa ei ollut siirrettyä rangaistusta, rinnastan nämä kaksi tilannetta, sillä mielestäni kyse on molemmissa tapauksissa ohjautumisesta eikä hallitusta kosketuksesta.*

  Mutta ei siinä, tämä kausi muistetaan Haapalan n. 50:stä lahjasyöttöpisteestä. Sehän on pahempi puhumaan näitä kuin Juti ja Janne yhteensä.
   
 23. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Mun näkemissäni peleissä on kyllä myös poisteltu syöttöpisteitä kesken pelin, jos niin on nähty lopulta aiheelliseksi. Viimeisin muistamani on Tappara-Lukko ennen joulua, kun Saarelan maaliin ilmoitettiin (Liiga.fi + kuulutus) syöttäjiksi Sevänen ja Väyrynen. Erätauon aikana Liiga.fi:stä poistui jälkimmäisen syöttö ja se myös hallissa kuulutettiin. Siitä tekisin päätelmän, että nuo syöttäjät pelin aikana myös tarkistetaan, vaihdetaan ja jopa poistetaan tarvittaessa. Eiköhän tuo Vaasassakin ole eilen tsekattu eikä ole nähty syytä syöttäjiä poistella.

  Ja kyllähän kun tuon videolta katsoo, niin olisihan kiekko selvästi mennyt maaliin ilman Riskaakin.
   
 24. makkaiveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kepa
  Kyllähän kaikkien maalien tekijät ja syöttäjät tarkastetaan pelin aikana (tai näin Liiga on ohjeistanut tekemään). Tosin eri asia kuinka huolella osa ihmisistä tilanteet tarkastaa. Kyllähän monesti on tilanteita, joissa videolta ei pystytä syöttäjiä kiistattomasti todentamaan (esim. laidan lähellä olevat tilanteet), koska eri kuvakulmia ei ole tarpeeksi. Näissä tilanteissa tuomareiden havainnot kentältä ovat tärkeässä osassa.
   
 25. Lucky Thirteen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Detroit Red Wings
  En tiedä onko oikea ketju, mutta miten voi olla tuossa JYPin tyhjiin iskemässä maalissa syöttäjinä Kolehmainen ja Tavi kun sen selvästi Miklik syötti Hytöselle? Virhe liigan sivuilla vai mitä häh?