SuperSix 2005

  • 44 946
  • 353

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti bozik

Vaan edelleen ihmettelen esim. viimeisimpiä viestejä. Miksi pitäisi löytyä joku joka "antaa takaisin", "Helenius" tai vastaava. Veikkaan saksan kanukkien olevan tällä hetkellä bissellä ja kiroilevan kun ei saatu ketään mukaan. Kärppä on hotellilla porontaljan välissä juomassa kaakaota ja kihertelemässä hölmöille saksan kanukeille. Kuka voitti ?

Kärpät voitti, ja onni onnettomuudessa ettei kenellekään sattunut mitään pahempaa. Entäpä jos olisikin sattunut? Miltäpä voitto olisi tuntunut jos seuraavassa pelissä kokoonpanosta olisi ollut poissa yksi tai kaksi ratkaisuketjujen pelaajaa? Toisinaan sen yhden duunarin uhraaminen voi olla kannattavampaa kuin loputon toisen posken kääntäminen.

Toki ymmärrän, että tällaisessä tiiviissä turnauksessa piilee aina omat riskinsä ja on koetettava valita se kultainen keskitie, mutta tästä huolimatta olen sitä mieltä, että jossain on oltava se raja jonka jälkeen valmentaja voi sanoa: "Nyt riitti pojat...".

vlad.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Solomon
Ehkä säännöissä on vikaa, jos jälkimmäinen joukkue ei kunniaansa menettämättä voi saavuttaa fiksua tavoitetta.
Säännöt on ok. Ei Kärpiltä mikään kunnia mennyt, saksan kanukeilta sen sijaan menivät sekä palkintorahat että mahdollinen menestys. Siinäpä se.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Solomon
Ehkä säännöissä on vikaa, jos jälkimmäinen joukkue ei kunniaansa menettämättä voi saavuttaa fiksua tavoitetta.

Osin näiden tällaisten tapahtumien johdosta soisin kansainvälisiä sääntöjä muutettavan siihen suuntaan ettei tappeluista automaattisesti lätkäistäisi suurta rangaistusta. Vaihtoehtona 5+10 min voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu.

vlad.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Illan peli

Minusta Kärpät selvitti homman ihan ihan hienosti. Selvää oli että vastapuoli pelaa juuri tuolla tavalla. Jäivät häviölle ja sitten alkoi sikailu. Tuomari oli tietysti täysin kahvilla. Tämä Jocher-toilailija oli alusta asti ainoastaan yhdellä asialla liikkeellä. Hänhän se aloitti jo ottelun ensimmäisen nujakan ja selvisi ilman jäähyä tietenkin tuomarin antaessa molemmille joukkueille kakkosen. Ensin ajoi Bäckströmiä Young, sitten Jocher, ei jäähyä kummastakaan, tosin Jocher sai jälkitilanteesta kakkosen vedettyään Viuhkolaa turpaan. Siinä mielessä hieman ylimitoitettu tuo Pyörälän 2+2 maalivahdin estämisestä, kun mies ei edes tehnyt mitään. Pyörälähän joutui tuossa tosi vittumaiseen välikäteen: vastustajan maalivahti filmasi jäähyn, josta kolme vastapuolen jätkää saa keppihevosen hyökätä Pyörälän ja muiden Kärppä-pelaajien kimppuun. Aikaa on muutama minuutti, peli on selvä, ruvetako hankkimaan itselle pelikieltoja vai luikkia pakoon? Jocher huiski itselleen vitosen, joukkuekaverit taputtelevat mielissään päälaelle vaikka ylivoima vaihtuikin tasavajaaksi. Tämä minusta kertoi jotain vastapuolen pelistä, ei tavoitettakaan voittoon vaan ainoastaan törkeilyyn. Yllätyksenä tämä koko touhu ei tietenkään tullut, olisi vain toivonut tilanteen tasalla ollutta tuomaria peliin. Nythän jäähyt menivät päin vittua, torikokoukset kestivät minuuttitolkulla ja lisäksi jäähyt myös peluutettiin miten sattuu. Kai sitä nyt nykyjääkiekossa ensin pelataan ylivoimalla, jos jäähyjä eri määrä annetaan. Ei niin, että ensin minuuttikaupalla tasavajaata ja sitten vasta ylivoimalle. Vittu mitä amatöörien touhuilua koko peli. Tuskin Sveitsin mestari ainakaan paljon Frankfurtia huonompi voisi olla näihin kekkereihin. Minusta Kärpiltä selkärankaista toimintaa olla lähtemättä mukaan tämmösiin pelleilyihin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tjaa-a... Täällä on käynyt näitä tosimiehiä, eli Frederikin näköisiä jussi_j:tä ja mikä huvittavinta, Jaana-ruutu-pelipaitaisia kuten Kalkun Rusakko (itseasiassa, sulta odotin enemmän), avautumassa Kärppien mistä lie ja tuosta noin. Kerrataanpas nyt, sitten kun teidän joukkueenne pelaa tuolla, ehkä sitten teillä on varaa alkaa huutelemaan vieraisiin pöytiin.
jussi_j: Nauroin ihan oikeasti sun viestillesi, tarkista nyt hyvä mies mistä leiristä tuollaista alat huuteleemaan. Älä nyt hyvä mies omaan pesään ala kusemaan. Muuta en sano.
Kalkun Rusakko: Niin, joo... "Iso paha IFK" ja mitäs sitä propagandaa on luettukaan. Maailman kovin jääkiekkojoukkue IFK olisi tehnyt vähintään kaksi kertaa enemmän maaleja, sekä siinä sivussa piessyt koko Lionsin joukkueen huoltajia myöten, eikö vain? Pelle...

Fakta on se, että jääkiekko voitti, jämämiehet hävis. Onhan se hienoa, että kiekossa on monia puolia, mutta tämän päiväinen meni räikeästi yli. Toisaalta, tuosta ei voi syyttää kuin tuomaria. Tuollaisen pelleilemisen ainekset olivat niin selkeästi jo aikaisemmin ilmassa, että ihmettelen ääneen, miten tuomari päästi tilanteen tuollaiseksi. Ajoi Pyörälä maalivahtia tai ei (eli ei, kattokaa nyt hyvän provoajat omin silmin se tilanne), jos peli on vihelletty ja luistelet omassa rauhassa vaihtoon, kunnes tulee mailaa ja nyrkkiä takaa... Sekös se on karkuun luikkimista? Pyörälä ei kertaakaan katsonut taaksepäin "ajeltuaan maalivahdin" tai edes ottanut varsinaista luistelupotkua vaihtoaitiota kohti. Kunnes tämä reppana Jocher alkoi takaa huitomaan. Raukkamaista, että keskitytään peliin? Ihan vitun sama, sanokaa sitten kun oma joukkueenne pelaa tuolla. Siihen saakka, unelmoikaa siitä nakkikattilasta. Uskon että meillä pidetään siitä hyvää huolta...

Huomenna on sitten oikeasti mielenkiintoinen peli. Pitää pysyttäytyä uutispimennossa, jotta saa seurata peliä "tuoreeltaan" uusintana. Siellä on hieman eri kaliiberin vastustaja tulossa, kuin mitä on tällä kaudella nähty.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erikoisesta tuomiosta

Eli kun kaksi pelaajaa sai ne yhdenaikaiset jäähyt, jonka jälkeen 4vs 4 pelissä kärpät sai vielä toisenkin jäähyn (vastustaja pääsi siis 4-3 YV:lle)ja tusinakanukit sai yv maalin. Tässä tilanteessa ihmettelin kovasti, kun peliä ei jatkettukaan tasaviisikoin, vaan kärppien alivoimalla. Pistin aluksi Venäjän piikkiin, mutta kuulin tuossa myöhemmin, että tämä on kuulemma ihan sääntökirjassa =) Siis ilmeisesti jonkinnäköinen lipsahdus tullut joskus sääntöjen tekijöille tai jotain, koska eihän tuossa nyt mitään järkeä ole.

Periaatteessa on siis mahdollista tehdä kaksi maalia saman 2-minuuttisen YV:n aikana, jos vain osaa ajoittaa maalit oikein.. Hullua
 

Mwandishi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Erikoisesta tuomiosta

Viestin lähetti Joonatan
Eli kun kaksi pelaajaa sai ne yhdenaikaiset jäähyt, jonka jälkeen 4vs 4 pelissä kärpät sai vielä toisenkin jäähyn (vastustaja pääsi siis 4-3 YV:lle)ja tusinakanukit sai yv maalin. Tässä tilanteessa ihmettelin kovasti, kun peliä ei jatkettukaan tasaviisikoin, vaan kärppien alivoimalla. Pistin aluksi Venäjän piikkiin, mutta kuulin tuossa myöhemmin, että tämä on kuulemma ihan sääntökirjassa =) Siis ilmeisesti jonkinnäköinen lipsahdus tullut joskus sääntöjen tekijöille tai jotain, koska eihän tuossa nyt mitään järkeä ole.

Periaatteessa on siis mahdollista tehdä kaksi maalia saman 2-minuuttisen YV:n aikana, jos vain osaa ajoittaa maalit oikein.. Hullua

no tuossa ei kyllä ollu mitään hullua, vaan se meni ihan sääntöjen mukaan, eli se vanhempi jäähy kuittautu maalilla, tuoreempi jäi jäljelle. Näin on kotoisessakin liigassa pelattu niin kauan kuin muistan.


Onpa harmi että finaali ei tule suorana. Olin jo valmistautunut valloittamaan parhaan pöydän Milou'sta kello kuuden aikoihin(kun luulin että ottelu alkaisi vasta klo 19), mutta eipä varmaan kannata: joku möläyttää tuloksen kuitenkin. Joten huomenna iltapäivästä istutaan kotosalla tulospalvelun ja Jatkoajan ääressä, Jampan soidessa taustalla.
 
Viimeksi muokattu:

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipas tapahtumarikas ottelu eilen Kärppien - Lionsin kesken, ja ihme ettei kukaan loukkaantunut kyseisessä pelissä pahemmin. Venäläinen tuomari Aleksander Poljakov salli mielestään kovan pelin, joka sitten olikin räjähtää häneen käsiinsä ottelun aikana. Paljon jäi viheltämättä koiruuksia, jota ottelun alla tapahtui koko ajan.

Surkuhupaisin tapahtuma oli tuo Jocherin tapaus, missä ensin kampitetaan maalivahti ja sitten vaihtoaitioon mentäessä lyödään vastapalloon nyrkillä Viuhkolaa oikein kunnolla. Mitä venäläinen tuomari tekee tuossa tilanteessa, antaa vain kaksi minuuttia jäähyä kyseiselle kaverille. Hyvin kamera löysi heti Lionsin valmentajan kuvaan, jossa näki kuinka tyytyväinen mies oli vain tuosta kakkosesta tuossa tilanteessa.

Hiukan huvittaa täällä nämä muutamien kommentoinnit Kärppien hamemaisuudesta, kun luikitaan pakoon eikä aleta tappelemaan Lionsin pelaajien kanssa. Haloo järki, kummallahan se olikaan sunnuntaina peli miljoonajoukkue Omskia vastaan, jossa pelaa jopa Jagr:n tasoisia pelaajia. Nämä muutamat kiekkotietäjät antaisi jo ennestään nimekkäälle Omsk:lle etua, mikäli Kärppäpelaajille olisi paukahtanut pelikieltoja tuossa Lions pelissä. Olisihan se ollut viihdyttävää katsella noita joukkotappeluita, mutta onneksi Kärppien pelaajien maltti piti noissa tilanteissa, ja miehet tiesivät tarvitsevan jokaista äijää sunnuntain finaalipelissä Omskia vastaan. Jos IFK joskus pääsee vastaavaan turnaukseen, niin tapelkoon ihan rauhassa noiden Lionsin hormooni kanukoiden kanssa, niin seuran kannattajat ovat tyytyväisiä joukkueensa suoritukseen. Jotkut fanit arvostavat joukkueen menestystä, jotkut ainoastaan hanskaamista kun vähänkään joku vastustajan pelaaja provosoi niihin mukaan. Tuollaisessa turnauksessa IFK ei menisi kovinkaan pitkälle, mikäli joukkue vastaisi jokaiseen Lionsin tyylisen haasteeseen, jota tämä ainoastaan tappeluja hakeva joukkue haki.

Mielestäni Jalonen kommentoi tiedotustilaisuudessa hyvin illan kohtaamista: "En halua olla hänen (Chernomaz) kanssa missään tekemisissä. En arvosta häntä. Hän antoi ne käskyt, miten kaukalossa pelataan. Tuollaisia kolmannen luokan kanukkeja tulee tänne muka tekemään töitä. Tulevat tänne, koska eivät saa töitä Pohjois-Amerikasta", Jalonen sivalteli. Onneksi olimme vastustajaa viisaampia, voitimme ja onneksi ei tullut loukkaantumisia.

Mikäli Kärpiltä puuttuu mahataudin takia Ujcik ja Tenkrat illan finaalissa, niin pahalta näyttää Kärppien kannalta. Tuo mahatauti tahtoo yleensä tehdä pahempaa jälkeä joukkueen sisällä, joten toivoa pitää ettei se kaada enempää Kärppien pelaajia sairastuvalle ennen finaalipeliä. Harmi kun tuo peli ei tullutkaan suorana, niin pitää vältellä tekstitelevisiota ja muita paikkoja jossa joku saattaa möläyttää ottelun tuloksen ennen aikojaan. Onnea Kärpille illan finaalipeliin, sillä vastassa onkin jo NHL pitoinen Avangaard Omsk.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Re: Erikoisesta tuomiosta

Viestin lähetti Joonatan
Eli kun kaksi pelaajaa sai ne yhdenaikaiset jäähyt, jonka jälkeen 4vs 4 pelissä kärpät sai vielä toisenkin jäähyn (vastustaja pääsi siis 4-3 YV:lle)ja tusinakanukit sai yv maalin. Tässä tilanteessa ihmettelin kovasti, kun peliä ei jatkettukaan tasaviisikoin, vaan kärppien alivoimalla.
Penalty 08:30 10:30 FRA 2min 15 BASSEN Chad Roughing
Penalty 08:30 10:23 OUL 2min 43 AARNIO Antti Roughing
Penalty 09:15 11:15 OUL 2min 8 JOKINEN Jussi Slashing
Goal 10:23 1:2 FRA PP1 11 LEBEAU Patrick 14 NORRIS Dwayne
12 ROBIDAS Stephane

Tuon kopioin tilastoista. Saksalaisten maalin syntyessä siis Kärppien vanhempi jäähy (Aarnio) kuittaantui ja tosiasiassa saksalaisjäähyä (Bassen) oli jäljellä seitsemän sekuntia. Ja maalin jälkeinen aloitus piti siis olla 4-4. Voi olla, että sitä ei kuvasta voitu havaita ja näin saksalaiset olivat aika pian taas yv:ssä 45 sekunnin ajan. Jos joukkueet olivat jo aloituksessa 5-4 niin silloin saa kyllä joku vääntää kuinka se oli mahdollista. Selostajatkin kun istuvat jossain Pasilan kellarissa ja ovat tv-kuvan varassa, josta ei siis näy esim mitä jäähyjä taululla on ja paljonko niitä on jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
Huomenna on sitten oikeasti mielenkiintoinen peli. Pitää pysyttäytyä uutispimennossa, jotta saa seurata peliä "tuoreeltaan" uusintana. Siellä on hieman eri kaliiberin vastustaja tulossa, kuin mitä on tällä kaudella nähty.

Minä en ymmärrä, miksi tuota Omskia kaikki ovat näin ylihehkuttamassa. Katsokaa joukkueen sijoitusta Venäjän Superliigassa. Ei tämä keskitason Superliiga-joukkue mikään mahdoton jengi ole voitettavaksi.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti The Original Jags
Minä en ymmärrä, miksi tuota Omskia kaikki ovat näin ylihehkuttamassa. Katsokaa joukkueen sijoitusta Venäjän Superliigassa. Ei tämä keskitason Superliiga-joukkue mikään mahdoton jengi ole voitettavaksi.

Johtuisiko nimekkäästä rosterista ja tämän turnauksen maalimäärästä ja voitetuista peleistä.

Muutenkin paukkujen tuhlaaminen siihen, että olisiko sarjasta ollut tälle kaudelle joku kovempi porukka parempi turnaukseen. Kriteerinä on viime kauden mestarit ja minusta se on ihan ok idea.

Ei mahdoton jengi voitettavaksi mutta kannattajan näkökulmasta aika hehkuttamisen arvoinen, jos takana on kotipelit Saipasta ja Pelicansista ja ensimmäinen kotiottelu turnauksen jälkeen on muuten taas Saipaa vastaan. Siinä välissä on mukava makustella Omskin pelaajamateriaalilla ja sillä, että vastaan tulee kova porukka. Ja tuntee ylpeyttä siitä, että tällaisia matseja on mahdollisuus pelata ja mitata tasoaan, koska pääsylippuna oli viime kauden voittaminen SM-liigassa.

Eiköhän tuo ole Kärppäporukallekin ilo luistella samassa laatikossa Jagr ja kumppaneiden kanssa + hyvä näyteikkuna henkilökohtaisesti esim. Somervuorelle.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti The Original Jags
Ei, vaan 600.000 dollaria. Sillä voi tietenkin ostaa erittäin paljon hamekangasta, tai vaikka palkata jonkun kovan tason pelimiehen loppukaudeksi auttamaan Kärpät mestaruuteen.

Ei taida pääpalkinto olla kuitenkaan ihan noin paljon. Palkintorahaa on kaiken kaikkiaan jaossa 600.000 Sveitsin frangia, eli noin 400.000 Euroa, josta voittajan osuus on muistaakseni 170.000 Euroa. Aika paljon hamekangasta toki silläkin rahalla saa.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miksi Omskia hehkutetaan?

Olisikohan syynä joskus NHL:ssa pelanneiden määrä? Omsk 9, Kärpät 3. Vai olisikohan syynä budjetti? Omsk 90 miljoonaa euroa, kärpät 5,5 miljoonaa euroa.


7 GUSKOV Alexander
10 ZATONSKY Dmitri
11 RYABIKIN Dmitri
17 PEREZHOGIN Alexander
19 KURIANOV Anton
23 PANOV Yuri
24 POPOV Alexander
26 BEDNAR Jaroslav
29 KHATSEI Evgeni
32 PROKOPIEV Alexander
33 SUSHINSKY Maxim
37 SUBBOTIN Dmitri
44 NAZAROV Andrei
51 KOVALENKO Andrei
58 BONDAREV Alexei
68 JAGR Jaromir
70 TVERDOVSKY Oleg
71 KALYUZHNY Alexei


39 SOKOLOV Maxim
74 MARACLE Norm

siksi!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
Kerrataanpas nyt, sitten kun teidän joukkueenne pelaa tuolla, ehkä sitten teillä on varaa alkaa huutelemaan vieraisiin pöytiin.

MUN joukkue on voittanut kaikkien aikojen ensimmäisen EHL-mestaruuden. Ja seuraavalla kaudella Lada kaatui jossain Cupissa. Lällällää :) No joo, leikki leikkinä. Ei tuolla olisi mikään muu SM-liiga joukkue pärjännyt kuin Kärpät.

Kyllä oli Lionsilta ja tuomarilta eilen aika mahtava show. Tämä Mr Pelle ajeli ensin Bäckströmin, sitten löi Viuhkolaa ja lopulta kävi Pyörälän kimppuun. Mahtava pelimies ja joukkuepelaaja.

Hienoa hermojen hallintaa Kärpiltä, ettei mukaan lähdetty vaikka syytä olisikin ollut.

Sympatiat on Kärppien puolella tässä turnauksessa ollut lähinnä Kojon takia. Vaikka miestä on paljon TPS:ssa mollattu, niin ei se poista tosiseikkaa kuinka kova äijä KJ on.

Hyvä Kärpät, hoitakaa homma himaan illalla!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti Unbreakable
mutta onneksi Kärppien pelaajien maltti piti noissa tilanteissa, ja miehet tiesivät tarvitsevan jokaista äijää sunnuntain finaalipelissä Omskia vastaan. Jos IFK joskus pääsee vastaavaan turnaukseen, niin tapelkoon ihan rauhassa noiden Lionsin hormooni kanukoiden kanssa, niin seuran kannattajat ovat tyytyväisiä joukkueensa suoritukseen. Jotkut fanit arvostavat joukkueen menestystä, jotkut ainoastaan hanskaamista kun vähänkään joku vastustajan pelaaja provosoi niihin mukaan. Tuollaisessa turnauksessa IFK ei menisi kovinkaan pitkälle, mikäli joukkue vastaisi jokaiseen Lionsin tyylisen haasteeseen, jota tämä ainoastaan tappeluja hakeva joukkue haki.


Onneksi oli Kärpät, eikä HIFK pelissä. Joo, se on kiva kääntää toinen poski ja sitten kolmas...

HIFK pelasi aikanaan melko kuuman matsin EHL-liigassa samaista Frankfurt Lionsia vastaan Nordiksella. Tämän pelin jälkeen meille palkattiin Trevor Doyle tiedossa ollutta Saksan vieraspeliä varten. Frankfurtin pelaajat tiesivät Doylen tason tappelijana ja Saksassa ei muistaakseni tapeltu ollenkaan.

Kun mennään pelaamaan Eurooppaan, niin oikeinlainen rosteri on yksi osa osaamista sekin, ehkä Kärpät sai muistutuksen tästä eilen, vaikka voittikin jääkiekko-ottelun. Tulevina vuosina voi tästäkin kokemuksesta viisastua, ei ne saksalaiset ja esim. brittijengit muuta pelityyliään sen takia, että heitä Suomessa paheksutaan.

Onnea toki finaalipaikasta ja minäkin toivon Kärppien voittoa Abramovitshin mega-budjetilla pelaavasta Omskista. Bednar pelaa Omskissa ja on mukava nähdä hänet pitkästä aikaa kaukalossa illan finaalissa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Sekä Tenkrat että Ujcik näyttävät olevan kokoonpanossa mukana, hienoa. Olisiko sitten Pesoselle pöpö iskenyt, koska on 13. hyökkääjä. Palsola pelaa Jokisen ja Tenkratin keskellä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Viestin lähetti emest
Kaipais raportteja TV:n ääressä olevilta vaikka erätauolla?

Kuten moneen otteeseen todettu, niin peli ei tule suorana tv:stä vaan vasta seitsemän jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös