Suosikki- ja inhokkipelaaja NHL:ssä

  • 62 703
  • 234

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
On totta, että vauhti ei ole 22-vuotiaan Selänteen tasolla, mutta uskaltaisin väittää, että Teemu on edelleen joukkueensa nopein pelaaja. Arvio perustuu pelkästään pelien katsomiseen.

Niin, Selänteen todellista nopeutta on oikeastaan vaikea arvioida. Ne pari ekaa potkua ovat yhä liigan eliittiä ja sillä tavoin pääsee yhä helpohkosti puolustajalta kun puolustajalta karkuun. Tiedä sitten miten pärjäisi kaukalon ympäri-kilpailuissa enään :)

Selänne näyttää herättävän tunteita suuntaan ja toiseenkin (vlad :D). Ehkä pelkkä suosio riittää joillekin negatiivisen kuvan syntymiseen? Teemun persoonasta (julkisuuteen välittyneen kuvan perusteella) on vaikea keksiä mitään erityisen ärsyttävää, mies on ollut Leijonien syömähammas ties miten monissa kisoissa, taitaa olla suomalaisittain suurin hyväntekijäkin...

Onhan se toki itsevarma, keräilee autoja ja tekee maaleja suunnilleen tuplasti enemmän kuin muut suomalaiset. Erittäin epäsuomalainen pelaaja huikeine viimeistelytaitoineen. No anyway, hauskaahan näitä listoja on tehdä ja lukea! Taitaisi olla melkein väikkärin paikka siinä, mikä saa ihmiset ärsyyntymään kuka kenestäkin :)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
NHL on täynnä suosikkejani.
Tuotteen pitää olla kiinnostava ja tästä päästään Sean Averyyn.

Averyn on selvästi Bettmanin yritys viedä NHL tuonne saippuaoopperatositv/wwf osastolle. Oman joukkueen hyvikset näyttäisi ihan tavallisilta pelaajilta ilman Avery-kontrastia. (pohjois) Amerikkalainen yleisö haluaa kokea spektaakkelin ja mikäs täyttäisi tämän toiveen paremmin kuin oman Mike Pureheartin näkeminen Averyä kurmoottamassa. Luulen että NHL:n toimisto maksaa vähintään puolet Seanin tilistä.

Vielä paremmin asiat olisi jos Avery ei olisi kanadalainen. Kuvitelkaa Averoff pyytämässä mikrofonia ja yleisöä hiljenemään ennen aloituskiekon pudotusta ja laulaen maansa kansallislaulun samalla kotimaansa suurta lippua heiluttaen. Siinä saataisiin kotiyleisö peliin mukaan ensisekunneista lähtien, hitto kaikissa kaupungeissa ei lauluja lauleta ilman buuausta vaikka Avery on tuhansien mailien päässä.

Harmi että Chara on hyvien puolella ja kiltti mies muutenkin, Zdenossa olisi valtava pahispotentiaali. Olisiko Tampassa pelaa tähän muottiin sopiva kaveri?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin puolelta suosikkeja löytyy, luonnollisesti, vuosien varrelta lukuisia. Patrik Elias heistä selkeänä ykkösenä. Hänen toimintansa on esimerkillistä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Joitain gallialaisia...

Ray Whitney, tämän tarinan Asterix. Armoitettu Devilsin (ja muutaman muunkin joukkueen) tappaja. Pitkän linjan kiekkotaituri, jonka pelikäsitys ja kiekolliset taidot ovat huikeat. Eikä kantti petä tiukassakaan paikassa.

Mikko Koivu. Esimerkillinen pelaaja kaikin puolin. Ottaisin koska tahansa omaan joukkueeseeni.

Pavol Demitra. Demitrassa on jotain samaa kuin Patrik Eliaksessa. Pidän hänen vaatimattomasta ja nöyrästä asenteestaan. Jos en väärin muista, niin myös joukkueen huoltajat arvostavat Demitraa, koska tämä ei juuri nurise varusteista. Ainakin St. Louisin aikana Demo pelasi mieluiten vähän tylsillä luistimilla.

Keith Ballard. Florida on sittenkin jäämässä voitolle Jokinen-kaupassa. Ballardista on kaikessa hiljaisuudessa sukeutumassa takalinjojen liideri.

Simon Gagne. Vaikka pelaa verivihollisen leirissä, niin arvostan Gagnea todella paljon. On joutunut ihan suotta joidenkin fanien sylkykupiksi ja kohtuuttomien odotusten kohteeksi. On sääli, että hienoa uraa varjostavat niin monet pahat loukkaantumiset.

Sitten on, kautta Belenoksen, toki tämä kiistaton hattu pois päästä -osasto, kuten Yzerman, Lidström, Bourque, mutta näiden maineikkaiden pelaajien listaaminen menee jo vähän sivuun, koska kyse ei välttämättä ole enää suosikkipelaajista, vaan kiekkolegendan aseman tunnustamisesta. Vanhoista legendoista suosikkejani olivat ennen muuta Yzerman ja Joe Nieuwendyk.

Pelaajia, joita todella inhoaisin, on aika harvassa. Enemmän nuo antipatiat menevät joukkueiden suuntaan. Mutta joitain tapauksia toki on.

Derian Hatchet, metsuri. Puri, hakkasi käsille, taklasi kädet ylhäällä, mitä vaan mieleen juolahti. Kaiken lisäksi tätä rumilusta vastaan piti pelata kovin usein tämän Philly-vuosien aikana. Ikävintä Hatcherissa oli, että hän osasi jopa pelatakin.

Bryan Marchment, todellinen halpalaukaustaiteilija. Kuvottava tapaus.

Scott Gomez v. 2006 -> Tarjolla oli Devilsin ykkössentterin paikkaa ja joukkueen liiderin roolia. Gomez ei koskaan kasvanut, tai halunnut kasvaa, isoihin saappaisiin ja vastuunkantajaksi, vaan valitsi palkkasoturin tien ja lähti ensimmäisen mahdollisuuden tullessa isoimman tarjouksen perään - ja kaikista joukkueista vielä Rangersin leiriin.

Näiden yksittäisten törkykasojen lisäksi on tämä 13 tusinassa -osasto, jota miehittävät muun muassa sellaiset "herrat" kuin Ryan Hollweg, Sean Avery, Matt Johnson, Steve Downie jne.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Top 5 suosikit

Saku Koivu

- suurin suomalainen NHL:ssä
- vaikea kuvitella häntä missään muussa joukkueessa kuin Habseissa

Tähän olisi kiva kuulla jotain perusteluja. Montako kertaa Saku on tehnyt yli 80 pinnaa NHL:n runkosarjassa? Pleijjareissakin on jäänyt menestys vaisuksi kun vain kaksi kertaa on Sakun joukkue päässyt toiselle kierrokselle.

Omat kautta-aikojen suosikit NHL:ssä ovat:

1. Teemu Selänne
2. Wayne Gretzky
3. Jari Kurri
4. Esa Tikkanen
5. Valtteri Filppula
6. Steve Yzerman
7. Mario Lemieux
8. Sergei Fedorov
9. Joe Sakic
10. Adam Oates

Nykypelaajista Selänteen ja Filppulan lisäksi suosikit ovat Ryan Getzlaf & Pavel Datsjuk.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Sj:n miehiä en tähän jaksa laittaa, joten listataan muista joukkueista.

Suosikit:

Ryan Getzlaf, Loistava pelimies jota on hienoa seurata. Harmi vain, että pelaa samassa divisioonassa ja upotti sharksin tänä keväänä. Kuitenkin mahtava pelimies.

Marc Savard, Loistava pelinrakentaja, ehkä hieman aliarvostettu. Oli jo atlantan aikoina yksi suosikeista.

John Madden, Erittäin hyvä kahdensuunnan sentteri. Jotenkin vain kolissut aina.

Mike Richards, Uskomaton taistelija joka on erittäin vaarallinen alivoimallakin. Aivan Flyersin näköinen mies.

Francois Bouillon, Pieni, mutta todella kova sammakko. Ei pelkää ottaa haastetta vastaan keneltäkään.

Rick Nash, Loistava johtohahmo columbuksessa. Voimahyökkääjä vailla vertaa.

Alex Ovechkin, Maailman paras kiekkoilija.



Siinä muutama. Hienoja pelaajiahan löytyy ympäri nhl:ää enemmänkin.

Inhokit:

Sidney Crosby, Perustelut onkin tullut jo kaikki aiempien kirjoittajien toimesta sanottua.

Saku Koivu, Täysin yliarvostettu suomalainen. Ok hieno taistelu syövästä irti ja uran jatkaminen. Pelaa canadiensin kapteenina, mutta eipä hänellä muita meriittejä olekaan. Ei erinomainen missään.

Jordin Tootoo, Love to hate. Joku miehessä vain ottaa päähän.

Siinä ehkä suurimmat inhokit nykykiekosta.

Jo lopettaneista löytyy tottakai hienoja esikuvia, kuten Denis Savard, Cam Neely, Pat Falloon, Ron Hextall ja tietysti Kurrit,Gretzkyt, Lemieuxit.
Inhokkeja myös löytyy, Samuelsson, McSorley sun muut mukaanlukien.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Suosikeista tulisi todella pitkä lista, joten listaan vain muutaman heistä:

- Chris Pronger. Pelaa kovaa ja omaa myös kiekollista osaamista. Tosin hieman kyseenalainen maine, mutta ei se ainakaan minua haittaa.

- Ethan Moreau. Taistelija joka pelaa vaihdon loppuun vaikka nokka olisi poskella ja hampaat pitkin kenttää. Hieno kapteeni.

- Jarkko Ruutu. Aivan mahtava pelimies, jolla on aina pilke silmäkulmassa. Pelaa aina täysillä ja kovaa, joskin sääntöjen rajamailla. Rudi Show'ta on aina kiva seurata, niin hyvässä kuin pahassa.

- Darren McCarty. Ei enään entisensä, mutta siltikin suosikki grinderini koskaan missään. Osaa myös laittaa kiekon reppuun, varsinkin silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Valitettavasti päihde- ja talousongelmat varjostavat uraa, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös pelisuorituksiin ikävällä tavalla. Hatunnosto siitä, että meni nöyrästi farmiin hakemaan vauhtia tässä vaiheessa uraa, ja että hanskat tippuivat myös isoja poikia vastaan. Voitti O:n maalipörssin, ennen kuin siirtyi ammattilaiseksi.

- Vinny Lecavalier. Osaa tehdä maaleja, osaa syöttää, osaa lähes kaiken. Liideri ja hieno mies, valitettavasti vain "väärässä" joukkueessa.

- Dan Carcillo. Rakastaa tappelemista ja kovaa peliä, ei säiky isojakaan poikia, vaikka ei itse mikään jättiläinen olekaan. Saa nähdä kehittyykö hänestä kunnon power forward vai laadukas grinderi.

- Rick Rypien. Pieni on mies, mutta aivan helvetin kova taistelija, niin hanskat kädessä kuin ilmankin. Hänen uraa en ole kuitenkaan vielä kovinkaan paljoa seurannut, sillä en kiinnittänyt häneen minkäänlaista huomiota, ennen kuin siiryi ammattilaiseksi.

- Sean Avery. Ei ehkä mikään suosikki, mutta häntä on kiva seurata. Tuo kivasti lisää säpinää kaukaloon ja sen ulkopuolelle. Sanoo suoraan mitä ajattelee, eikä nöyristele kenellekkään. Miinuksena se, että homma menee välillä "hieman" yli ja hanskat eivät tipu kädestä niin usein kuin pitäisi.

Uransa jo lopettaneista suosikeista saisi myös mittavan listan, mutta laitetaan sekin hieman lyhyempänä versiona, ilman sen kummempia perusteluita;

Bobby Clarke, Pavel Bure, Chris Nilan, Patrick Roy, Lyle Odelein, Eric Cairns, Al MacInnis, Esa Tikkanen, Dave Schultz, Patrick Cote, Matt Johnson, Stevie Y, Mario Lemieux ja Eric Lindros.

Suosikkitappelijaa ei NHL:ssä tällä hetkellä ole, mutta suosikkeihin kuuluvat NHL-menoa haistelemaan päässeet Ryan Flinn ja Jeremy Yablonski (tosin Yabo ei ole pelannut showssa kuin yhden ottelun). Samaan syssyyn maintsen vielä Kevin Cormierin (Patrice Cormierin isoveli), mutta häntä tuskin nähdään koskaan NHL:ssä.

Varsinaisia inhokkeja ei oikeastaan ole.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
- Darren McCartyValitettavasti päihde- ja talousongelmat varjostavat uraa, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös pelisuorituksiin ikävällä tavalla. Hatunnosto siitä, että meni nöyrästi farmiin hakemaan vauhtia tässä vaiheessa uraa

Mac on tietysti rakas minulle männävuosilta. En silti oikein hahmota, mitä hatunnoston arvoista on siinä, että kusee menestyksensä WC-pöntöstä alas ja on sitä kautta pakotettu "nöyrtymään" farmipeleihin? Minusta aika mukava tapa päästä taas jaloilleen, huippu-urheilu. Monille ei samanmoisia toisia mahdollisuuksia anneta.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Tähän olisi kiva kuulla jotain perusteluja. Montako kertaa Saku on tehnyt yli 80 pinnaa NHL:n runkosarjassa? Pleijjareissakin on jäänyt menestys vaisuksi kun vain kaksi kertaa on Sakun joukkue päässyt toiselle kierrokselle.

Ottamatta kantaa siihen, kuka on suurin suomalainen taikka Sakun saavutuksia, mutta ei kai kaikkea voi ihan pelkillä pisteiden perusteella arvioida ja taas joukkueen menestyksestä tuskin yhden miehen päätä laittaa pölkylle, kun joukkuepelistä kuitenkin on kysymys..
Muutenkin Habsien yritys voittaa kannu tänä vuonna oli aikamoinen vitsi mielestäni.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ottamatta kantaa siihen, kuka on suurin suomalainen taikka Sakun saavutuksia, mutta ei kai kaikkea voi ihan pelkillä pisteiden perusteella arvioida ja taas joukkueen menestyksestä tuskin yhden miehen päätä laittaa pölkylle, kun joukkuepelistä kuitenkin on kysymys..
Muutenkin Habsien yritys voittaa kannu tänä vuonna oli aikamoinen vitsi mielestäni.

Näistä aivan samaa mieltä ja usein pelkät pisteet ei kerro koko totuutta. Mutta kyllä ne pitkällä aika välillä kertovat nekin omaa kieltään kuinka pystyy kantamaan vastuuta maalinteosta. Sakulla pisteet on ollut läpi koko NHL-uran vain kohtuulliset ja ennätys niinkin vaisu kuin 75 pistettä. Ei mullakaan todellakaan ole mitään Sakua vastaan. Todella hyvä pelaaja ja ajoittain jopa loistava, maajoukkueessa yleensä poikkeuksetta. Sakun arvo nouseekin huomattavasti kun otetaan huomioon NHL:n ulkopuoliset pelit. Jotain perusteluja olisi vain kaivannut kun puhutaan Sakusta kaikkien aikojen suomalaisena NHL:ssä.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
DiSaster kirjoitti:
- Darren McCartyValitettavasti päihde- ja talousongelmat varjostavat uraa, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös pelisuorituksiin ikävällä tavalla. Hatunnosto siitä, että meni nöyrästi farmiin hakemaan vauhtia tässä vaiheessa uraa

Niin no, tuo jälkimmäinen lause meni kokonaisuudessaan näin:

Hatunnosto siitä, että meni nöyrästi farmiin hakemaan vauhtia tässä vaiheessa uraa, ja että hanskat tippuivat myös isoja poikia vastaan.

Mac on tietysti rakas minulle männävuosilta. En silti oikein hahmota, mitä hatunnoston arvoista on siinä, että kusee menestyksensä WC-pöntöstä alas ja on sitä kautta pakotettu "nöyrtymään" farmipeleihin? Minusta aika mukava tapa päästä taas jaloilleen, huippu-urheilu. Monille ei samanmoisia toisia mahdollisuuksia anneta.

Moni muu olisi samanlaisten vaikeuksien myötä luovuttanut tai päättänyt päivänsä. McCarty ei siltikään luovuttanut, vaan teki kovasti töitä paluun eteen, mikä on mielestäni hatunnoston arvoista, olipa ongelmat itse aiheutettuja tai ei.
 

Noss3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks
Suosikit, taitaa tulla vähän kotiinpäin vetoa mut minkäs teet..


Evgeni Malkin - Huikea pelimies joka ratkoo pelejä yksinään, Vaikutuksen tehnyt myös se, että ukko jaksaa antaa haastatteluja englanniksi vaikka kieli ei oikein meinaakkaan taipua (nykyään tosin jo vähän paremmin)

Martin Brodeur - mitä tuohon lisäämään

Maxim Talbot
- rosvoroope nousi listalle viime vuoden cup finaaleissa, miehen vaikutuksesta joukkueeseen kertonee jotain myös tämän vuoden poffien 6 peli phillyssä.

Eric Lindros - Se vaan on

Jarkko Ruutu - Ulkonäkökin jo jotenkin niin ärsyttävä että ei Ruudusta voi olla pitämättä. Yksi liigan parhaista agitaattoreista.


Inhokit

Varsinaisia inhokkeja ei oikeastaa ole mutta muutama jotka saavat joskus
vähän veren kiehumaan:

Alexander Semin - Kaveri osaa kyllä pelata mutta joku tässä miehessä ärsyttää

Mats Sundin
- Ne muutamat pelit mitä häneltä nähnyt livenä on jättänyt hänestä kovin ärysttävän kuvan. Laiskan ja yli-itsevarman oloinen kaveri.. siihen asti kunnes saa kiekon ja pistää sen maaliin.

Jaromir Jagr - Ei saata käsittää mikä ärysttää mut ärsyttääpähän kuitenkin.

Muita jotka pääsisivät kyllä suosikkilistalle Teemu Selänne, Ryan Malone, Martin St. Louis, Sergei Gonchar, Tuomo Ruutu jne. plus nämä vanhat legendat.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Suosikit:

Sidney Crosby: On ollut lempipelaajani siitä asti kun ensimmäisen kerran hänen pelinsä näin. Monia Crosby ärsyttää ja syitähän on aikaisemmin jo tullut, mutta luulen kuitenkin jokaisen haluavan hänet omaan suosikkijoukkueensa.

Evgeni Malkin:
Loistava pelaaja! Osaa tehdä maaleja, osaa tehdä peliä.

Alex Ovechkin: Taitava maalintekijä. Toisaalta jostakin syystä ärsyttää, mutta on aivan maaginen pelaaja, jonka suorituksia on upea katsella.

Pavel Datsyuk: Melkein tykkään tästä pelaajasta enmmän kuin Crosbysta. Monipuolinen pelaaja myöskin, joka tekee erittäin upeita maaleja. Kyseinen pelaaja on tehnyt myöskin yhden upeimmista rankkarimaaleista, mitä olen nähnyt.

Steven Stamkos: Ensimmäinen kausi NHL:ssä olisi voinut sujua paremminkin, mutta erittäin taitava pelaaja.

Drew Doughty ja Mike Green: Lempipuolustajani! Loistavia kiekollisia pakkeja.

Shea Weber: Ehkä, maailman paras lyöntilaukaus.

Ärsyttävät:

Chris Simon: Pelle!

Daniel Alfredsson: Ei tarvitse kuin nähdä niin rupeaa ärsyttämään.

Alexander Semin: Osaa pelata, mutta ärsyttävin pelaaja mitä löytyy. Ehkä liian leija.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jay Bouwmeester. Lempipuolustajani kautta aikojen. Tuli jossain vanhassa NHL-pelissä aikoinaan hankittua Bo ja siitä lähtien hänet pitikin joka kerta omaan joukkueeseen hankkia, hinnalla millä hyvänsä.

Roberto Luongo. Mielestäni maailman paras maalivahti juuri tällä hetkellä. Torjuu yksinään voittoja ja pelaa brodeurmaisia ottelumääriä. Herra MVP.

Martin Brodeur. Kaikkien aikojen paras, jääkiekon Iker Casillas. Ykkönen voitoissa, pian ykkönen nollapeleissä ja otteluissa, tehnyt parit maalit siinä ohimennen... Lisäksi tarpeeksi mulkku vastustajille.

Georges Laraque. Kaikkien aikojen kovin kaveri NHL:ssa.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Todella hauska topikki. Pistetäänpä omat alltimesuosikit myös muiden nähtäväksi. Lista on hieman enemmän konkareihin kaartuva pelkästään siitä syystä että, nuorempana kaikki kolahtavat kovemmin... No AO kolahtaa myös minulle niinkuin kaikille muillekkin kuten jo aiemmista viesteistä näimme.

Dominik Hasek
Värikkäin veskari ikinä. Syy miksi aloitin NHL:n seuraamisen vuonna -90. Sitkeä sissi joka dominoi kaikkia kisoja ja sarjatasoja. Jos passissa lukisi syntymäpaikkana Kanada olisi mies kaikkien aikojen paras myös muualla kuin Tsekin maalla.

Jaromir Jagr
Gretzkyn ja Lemieuxin jälkeen paras "nykykiekon"hyökkääjä ever. Nykypelaajista ainoastaan AO (Crosby ja Malkin ehkä myös?) pääsee Jaromirin rinnalle taidoissa ja pisteissä. Tulevaisuudessa myös todennäköisesti ohi.

Al Iafrate
Ensimmäisen kerran kun näki Alin pistävän kiekon pussiin lämärillä ja kuuli "Wild Thing"-piisin joka aina rävähti päälle Capsien kotiotteluissa kylmät väreet menivät pitkin selkää. Värikäs kaveri ja todella hyvä hyökkäävä pakki.

Robert Reichel
Nuorempana Calgaryn kakkoskentässä tsekkikapteeni paukutti pari kertaa 40 maalia. Tyylikäs herrasmies joka päätti kuitenkin parin huippukauden jälkeen mennä tuhoamaan Saksan liigaa jossa mätti käsittämättömiä pojoja. Paluu NHL:ään ei kuitenkaan enää ollut yhtä tehokas kuin alku...

Brad May, Rob Ray, Matthew Barnaby
Todella iloisia veijareita:) Varsinkin nuorempana poikien energia oli käsittämätön.

Ulf Samuelsson
Kyllä luit oikein. Oikea emäsika. Ensimmäinen (ja ainoa?) ruotsalainen joka pelasi Kanadan poikia vastaan heidän omilla aseillaan. Todella tärkeä palanen Penguins-historiassa. Ilman Ulfin panosta Stanley Cupit olisivat ehkä jääneet tulematta teräskaupunkiin?

Brendan Shanahan
Kaikkien aikojen powerforward! Nuori Shanny teki mitä tahtoi parhaina vuosinaan ja muut vikisi.



Bubblin under: Sergio Momesso, Phil Bourque, Zigmund Palffy

Inhokit: Patrick Roy ja Claude Lemieux nyt tulevat ekana mieleen...
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kolme suosikkia ja kaksi todellista inhokkia.

1) Ilya Kovalchuk#71:

Kysymys kuuluu, voiko tästä kaverista olla pitämättä? Kantaa illasta toiseen sysipaskaa joukkuetta perässä, iskee maaleja liukuhihnalta ja aavistusksen diivamainen. Taidetta.

2) Henrik Zetterberg#40:

Ehkä NHL:än monipuolisin pelaaja. Todellinen taistelia jolta ei puutu mitään ominaisuuksia.

3) Antoine Vermette#20:

Pehmeä kätinen kaveri joka jäänyt todella hyvin mieleen. Ottawan pelejä tullut jostakin syystä (?) seurattua todella paljon ja yhdessä Fisherin kanssa noussut tietynlaiseksi symppispelaajaksi. Valitettava siirto Columbukseen.

--------------

musta lista:

1) Martin Brodeur

Se tekee jo paljon, että pelaa paholaisissa. En tykkää sitten yhtään mistään tästä kaverista.

2) Sean Avery

Joo.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Suosikkipelaajista useat ovat tietysti tehneet uraa Whalers/'Canes -paidoissa... Sattumaa?

Kevin Dineen - Paremmin ei olisi voinut osua kohdilleen Whalers-historian viimeisen maalin tekijä. Dineen antoi aina kentällä kaikkensa, oli kova ja peloton, loistava luistelija ja tekihän Dineen Whalers-aikoina myös monta maalia Francisin syötöistä. 1188 NHL-ottelua, 355 maalia ja 2229 jäähyminuuttia. Dineen nousee ehkä kaikki huomioiden omaksi suosikkipelaajaksi.

Felix Potvin - "The Cat" oli suosikkimolarini silloin joskus 90-luvun alkupuolella ja osittain vielä senkin jälkeen.

Ron Francis - Perfect #10. Ronnie oli täydellinen pelaaja. Kukaan ei ole merkinnyt Whalers/'Canes-organisaatiolle enemmän, eikä varmaan koskaan tule merkitsemään. Onhan se harmi, ettei Francis (ole vielä) saanut nimeään Stanley Cupiin kuin Pingviineissä.

Erik Cole - Tulokaskaudella muodostamassa BBC-linea sekä lopullisen läpimurtokauden (05-06) vakava loukkaantuminen ja siitä tervehtyminen kahteen viimeiseen finaalipeliin. Siinä asiat, joista Cole muistetaan ikuisesti Carolinassa. Cole on aina Hurricanes.

Alexander Ovetchkin - Tämän hetken paras jääkiekkoilija, ja eihän AO:sta voi olla pitämättä.

Tuomo Ruutu - Olen aina pitänyt Tuomon tyylistä pelata. Ja olihan se hienoa kun Tuomo liittyi Carolinaan, vaikka Andrew Ladd lähtikin toiseen suuntaan.

Chad LaRose - Carolinan oma pelle, joka osaa myös pelata. Rosie antaa kentällä AINA 100%, osaa puheillaan ärsyttää vastustajia ja tekee maaleja nyt myös NHL:ssä.

Tim Conboy - Yllätysvalinta? Timmy on pelaaja, josta omat pitävät ja jota vastustajat vihaavat. Fanien suosikki Carolinassa.

Muita...Cam Ward, Gary Roberts, Trevor Kidd, Teppo Numminen, Mike Modano, Steve Yzerman, Ray Whitney, Ray Bourque...

Ja varmasti monta suosikkia jäi vielä mainitsematta. Inhokkeja ei niin selvästi ole, mutta eihän kaikista voi pitää... Heitetään nyt sitten muutama tällainen pelaaja.
Mats Sundin, Keith Primeau (miksiköhän?), Olli Jokinen (+Jacques Martin, kiitos entisten sukellusitkujen), Jaromir Jagr (jostakin syystä en ole koskaan pitänyt), Sean Avery (eräs tappelu Andrew Laddin kanssa)...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Suosikki Sean Avery ja inhokki Tampan Evgeny Artyukhin, joka polvitaklasi Peltosenkin pois kaukaloista.

Myös Ovechkinin iloisuutta katselee mieluusti, sekä Tim Thomasin menestystä yms.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tähän saa kai otsikon mukaan listata vain yhden suosikin ja yhden inhokin, joten vastaan suosikki Saku Koivu ja inhokki Todd Bertuzzi.

Perusteluksi se, että Sakulla on loistava tulevaisuus takana, oikeastaan se alkoi siitä kun Saku loukkaantui johtaessaan NHL:n pistepörssiä toisen kautensa alkupuolella. Sen jälkeen ura onkin ollut NHL:ssä pettymystä pettymyksen jälkeen, mutta ei sille mitään voi, että Saku on suosikki, voitettuaan syövän ja silmävammat ja vaikuttaa muutenkin esimerkilliseltä persoonalta. Vieläkin ihmettelen vaan, että mistä se syöpä aiheutui.

Bertuzzi on taas sen sortin...no, jääköön sanomatta, mutta en todellakaan pidä hänen tyyppisistään pelaajista ja pelitavasta. Inhottavaa pikkusikaa koko ajan ja tietenkin sitten välillä täysin älytön ylilyönti.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ketjun aiheeseen sanottakoon, että rupeaa aina vituttamaan kun näen Dustin Brownin naamavärkin. Ehkä hän on siis inhokkipelaajani.

Aah, unohtui suosikkilistaltani. Ihanan vittumainen vastustaja, joka varasti sydämeni sillä Youtube-pätkällä jossa taklasi about jokaista Canucks-pelaajaa ottelussa kyseistä porukkaa vastaan. Ei, en inhoa Canucksia tai muuta vastaavaa, mutta kokonaisen joukkueen haastaminen vaatii jo asennetta. Naamastakin vielä koulukiusaajan näköinen. Täydellistä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska en hirveästi NHL:ää seuraa, niin luonnollisesti tulee seurattua ja sympattua(?) lähes kaikkia suomalaispelaajia. Kuitenkin, jos joku suosikkipelaaja pitäisi nimetä, niin eiköhän se ole tuo Zach Parise. Ykkösinhokki on ehdottomasti Jevgeni Artjuhin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Varsinaiseja suosikkeja tai inhokkeja minulla ei juurikaan ole, mutta poimitaan nyt muutamia.

Suosikit / symppikset:

Jevgeni Malkin - Huikea taitotaso kaikin puolin. Osaa rakentaa peliä erinomaisesti, jonka lisäksi iskee myös ison kasan maaleja kauden aikana.

Henrik Zetterberg - Äärettömän monipuolinen pelaaja, jonka voi lyödä kentällä tilanteessa kuin tilanteessa.

Mikko Koivu - Mikkoon pätee samat asiat kuin Zetterbergiin. Taitava pelaaja molempiin suuntiin, joka poimii myös aloitukset. Tahtotasoltaan lähes isoveljensä tasoinen pelaaja.

Jaromir Jagr - Ei pelaa enää NHL:ssä, mutta aivan mielettömän taitava pelaaja. Kenties maailman paras suojaamaan kiekkoja, jonka lisäksi äärettömän pehmeät kädet.

Martin Brodeur - Kaikkien aikojen paras ja tasaisin maalivahti.

Inhokit:

Aleksandr Ovetshkin - Äärimmäisen vastenmielinen pelaaja kaikin tavoin.

Olli Jokinen - Yliarvostetuin suomalaispelaaja. Muutama vuosi sitten pelasi pari hyvää NHL-kautta, jonka jälkeen ollut hiljaisempaa. Maajoukkueen ikuinen floppi, joka vei myös Calgaryn tänä vuonna syöksykierteeseen.

Sergei Fedorov - Oli nuorempana yksi suurimmista suosikeistani, mutta jotenkin se hohdokkuus on hänestä lähtenyt vuosien varrella.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllä. Meikäläisen henkilökohtainen suosikki. Yksi kaikkien aikojen parhaista. Ja kuinka nöyrä Pavel onkaan. Huikea henkilökohtainen taito yhdistettynä uskomattomaan pelisilmään on ihailtavaa katseltavaa jäällä. Youtube pätkiä voisi Pavelista heittää tähän väliin xxx-määrällisen...

Ja sympattavia pelaaja löytyy sitten ainakin:

Zeta
Leino
Ovechkin
Gaborik
Nabokov (mies Hockeytowniin - kiitos. + pakollinen Youtube-pätkä http://www.youtube.com/watch?v=13FnJwlUCcg)

Sitten toinen puoli...
Sean Avery

Kaikki mitä tapahtuu pelin sisällä pysyköön pelin sisällä, kuitenkin ylilyöty median kautta pelaajien "ärsyttäminen" menee mielestäni liian pitkälle ja Avery saisi saada elinkautisen pelikiellon NHLään.
- Avery, juurikin noin.

- Martin Brodeur
Sinänsä ei miehessä mitään vikaa ja hienot saavutukset. Puollustus ja joukkue Devilsien aikoinaan lähes oksettavaan pelityyliin trapin kera ovat kuitenkin antaneet Martylle ylivertaisen avun saavutuksiin. Yliarvostettu ja joidenkin Marty hypetys on myös saanut aikaan sen, että on alkanut v*tuttamaan koko jätkä. Ja kun Devilseistä ei ole koskaan tykännyt niin eipä liiemmin Martystakaan.

- Idän joukkueet.
Näin se vaan on jostain syystä aina ollut. Suosikkini tulee lännestä ja kaikki jengit, ketä vähääkään symppaan tulee lännestä.

Olli Jokinen
Ei oikeastaan voi sanoa mun inhokiksi, mutta samanlaisia ajatuksia kyllä tääläkin Ollista.

Ja loppuun..pienen negafiiliksen aiheuttaa..
- Selänne
Tehoja löytyy, mutta varsinkin nyt vanhemmiten maalit tulevat lähes oksettavan samalla tavalla. Esim. 5vs3:ssa kaverit pelaavat teukalle takatolpalle. Tarvii aina rinnalleen hyvän playmakerin/taiturin, koska ei pysty itse luomaan paikkoja. Todella paljon riippuvainen ketjukavereistaan. Hyvä jätkä hieno mies, mutta jokin Teukan ylistämisessä "vituttaa". Heh...

Saku Koivu on NHL:n ja liigan perinteikkäimmän joukkueen, Montreal Canadiensin, historian hienoin kapteeni. Siinä on jo meriittiä kerrakseen Tuppura-fanillekin.

Ketjun aiheeseen sanottakoon, että rupeaa aina vituttamaan kun näen Dustin Brownin naamavärkin. Ehkä hän on siis inhokkipelaajani.
Komppaan kyllä näitä kahta kohtaa. Lisäisin vielä Mikonkin symppaamiini pelaajiin.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Kaikkien aikojen oma TOP-5:

1. Marek Zidlicky
2. Pavel Bure
3. Alexander Ovechkin
4. Peter Bondra
5. Pat LaFontaine

Siinäpä sitten oma lista.

Muutama pelaaja, joista en pidä:

Guillaume Latendresse, Nicklas Lidström, Markus Näslund (onneksi lopetti), Peter Forsberg jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös