Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 099 377
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

nikozwan

Jäsen
En ainakaan huomannut, että olisi aiemmin linkitetty, joten laitetaanpa tännekin. Eli Tuomo Ruutu toipunee olympialaisiin, joskin täpärästi: http://yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek...oipunee_taparasti_olympiakisoihin_174194.html .. Hyvä juttu mikäli näin on, sillä kyseessä on Koivujen ja Selänteen ohessa tärkein hyökkääjä maajoukkueessa.

Se onkin sitten eri asia heruuko Carolinalta lupa lähteä mukaan kisoihin. Toivotaan. Kyllä Tuomo on yksi joukkueen tärkeimpiä lenkkejä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Se onkin sitten eri asia heruuko Carolinalta lupa lähteä mukaan kisoihin. Toivotaan. Kyllä Tuomo on yksi joukkueen tärkeimpiä lenkkejä.

Mites se muuten menee Olympialaisten tapauksissa? Siis tottakai Hurricanesilla on Tuomon työnantajana ainakin sananvaltaa asiaan, mutta olisihan se aika perseestä mikäli tällaista säätämistä ilmenisi.
 

Tumpero

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS-kannattajat.net
Mites se muuten menee Olympialaisten tapauksissa? Siis tottakai Hurricanesilla on Tuomon työnantajana ainakin sananvaltaa asiaan, mutta olisihan se aika perseestä mikäli tällaista säätämistä ilmenisi.

On tapahtunut jo mm. Kipperille, joten voivat kyllä kieltää. Tunnetaan myös Suomessa nimellä rintamakarkuus.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
On tapahtunut jo mm. Kipperille, joten voivat kyllä kieltää. Tunnetaan myös Suomessa nimellä rintamakarkuus.

Eiköhän sieltä pelilupa silti heltiä. Jos Ruutu on pelikuntoinen viikkoa ennen kisoja, niin tottakai hän on myös pelikuntoinen kisoissakin, ellei kyseisen viikon aikana uutta loukkaantumista tapahdu. Eikös se ole loppukautta NHL:ssäkin ajatellen pelituntuman ylläpitämistä?
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ikävä olla ikävä mutta näyttäisi siltä että olen ainoa joka komppaa edes jollain tavalla BlackWolffia..

.. silllä mielestäni Selänteessä nyt ei ainakaan menetetä yhtään mitään vaikka ei kuntoutuisikaan - ellei roolitusta ole ajateltu uusiksi esim. Timo Suden tapaiseksi spesialistiksi joka kaivetaan penkiltä kehiin kun vain ihme voi meidät pelastaa.

Koivussa menetetään jotain mutta vain sillä edellytyksellä että häntä ei laiteta selänteen viereen maleksimaan. Edellisissä kisoissa (olikos se 2008) kun nähtiin että Selänne ja Koivu pelaavat vanhoilla muistoilla.. Ja saavat JUU kyllä aikaan muutaman pisteen kun kavereita pidetään jokatoisessa vaihdossa kentällä ja ylivoimatimantista ei lähdetä kulumallakaan.

Peltonen myös toisaalta mennyttä talvea mutta se sentään jaksaa oikeasti yrittää ja näkisin että on sellainen pelaaja että sopeutunee tulevassa olympiahankkeessa myös vähemmän kirkkaaseen rooliin.

No ei nyt haukuta ihan kaikkia. Näkisin että meiltä löytyisi korvaajiakin jos vaan olisi munaskuita toteuttaa niitä. Ei nyt ihan samalla tavalla kun naisten joukkueessa mutta kuitenkin..

Kautta linjan Suomen joukkueissa ovat nämä nykyiset ja menneet ikonit pysyneet mukana niin kauan kun ovat lopulta itse lopettaneet. Ja jos pelaaja on jollain tavalla liittynyt johonkin tupu,hupu,teletappi,nakkenakuttaja -ketjuun niin aina parempi. Ihan viimevuosilta ainoastaan Raipe on laitettu pihalle ennen omaa halua - sikäli erikoista että mielestäni Raipesta olisi vielä saattanut olla oikeasti hyötyä!

On suoranaista sokeutta väittää, että Suomella olisi varaa jättää Teemu ja/tai Saku ulos olympiajoukkueesta, jos miehet ovat vaan kunnossa. Vähän laajempi perspektiivi (kuin yhdet arvokisat) olisi ihan suotavaa näissä kommenteissa, jotta ei menisi ihan mutu -linjalle. On totta, että ko. miehet eivät ole enää parhaassa vedossa, mutta kuuluvat siltikin vielä heittämällä ryhmään, jonka mukaan leijonat voittaa tai kuolee. Ryhmä on suhteellisen helppo nimetäkin; S.Koivu, Selänne, T.Ruutu, M.Koivu ja Timonen. Mukaan voisi vielä nostaa nimen M. Kiprusoff, mutta tälle osastolle löytyy laadukkaita korvaajiakin.

Meinaat, että Sakulta ja Teemulta puuttuu tahtoa, yrittämistä ja nälkää saavuttaa, ehkä se isoin ja hienoin palkinto mitä kiekkoilija voi saavuttaa. Selvä. Ei ko. pelaajat ole vaatimassa itselleen mitään tiettyä roolia. He varmasti sopeutuvat rooliin, mikä annetaan. Heitä vaan on mahdotonta sivuuttaa kolmesta ensimmäisestä kentästä. Suomella ei ole vastaavaa materiaalia operoida kuin, jollain Kanadalla tai Venäjällä.

Suomelta ei löydy samantasoisia korvaajia Teemulle ja Sakulle, oli niitä munia tai ei. Kertonee jotain suomalaisen jääkiekkoilun nykyisestä tilasta verrattuna muihin suurimpiin kiekkomaihin, että Koivu ja Selänne kuuluvat vielä Suomen ehdottomaan eliittiin. Tuohon tupuhupulupu yms. väitteeseen en kehtaa edes kommentoida mitään.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings since 1993, Mighty Ducks of Anaheim ;)
Tän kommentin lukemisen jälkeen voi tämän nimimerkin kommentit jättää omaan arvoonsa :)

Hah! Kai pelaajan +- tilaston lukema -5 tarkoittaa, että pelaajan lukema kyseisessä tilastossa on -5. :) Ja voihan Temeä käyttää pelkästään YV:lla, mikäli Peltosen Ville on niin kuumissa liekeissä kuin Jalonen (lue Kummola) uskoo. Siitä vaan Tupu, Hupu ja Lupu kehiin, tuskinpa muutama vuosikymmen tässä välissä tahtia hidastaa.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Surkeaa onnea on Suomella ollut. Vaikka miehet kuntoon pääsisivätkin ja toivottavasti pääsevät, ei se kunto paras mahdollinen voi olla olympialaisissa. Selvänä altavastaajana, kun vielä lähdetään niin ei yhdenkään avainpelaajan loukkaantumisen olisi varaa. Ja niitähän tässä on tietenkin laonnut yksi toisensa perään, paras maalintekijä, paras puolustaja, kapteeni, ykkösketjun hyökkääjä ja yksi harvoista nuoremman kaartin edustajista ja Lehtinen, joka tosin on ollutkin koko ajan enemmän ja vähemmän rikki. M.Koivu ja Kipper vielä niin suunnilleen kaikki tärkeimmät miehet olisi käyty läpi. No onhan tässä hyvin pari viikkoa vielä aikaa saada lisää potilaita sairaslistalle. J.Jokinen ei tietenkään koneeseen mukaan nouse, vaan paikalle/paikoille löytyy Peltosen serkkupoika ja joku Dufvan luottomies, vaikka Hytönen.

No joo leikki leikkinä, mutta kyllähän tämä uskomatonta on. Juuri tällaista ei olisi tarvittu, että voisi kisoista jotain toivoa. Toivotaan nyt siltikin, mutta pirun vaikeaa tämä tuntuu olevan ja aina vain vaikeutuvan.
 

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
Itse näen loukkaantumiset kaksiteräisenä miekkana enkä luopuisi toivosta vielä. NHL:n otteluohjelma on erittäin raskas ennen Olympialaisia ja aktiivipelaajat eivät saa levätä ennenkuin turnaus alkaa.

Turnaus on myös raskas ja kovia pelejä tulee putkeen paljon. Levänneet pelaajat jaksavat varmasti pidempään ja näin ollen suomen asetelmat voivat olla jopa suht hyvät kun vanhemmat pelaajat tulevat turnaukseen levänneenä :)
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Timonen pelasi yli 20 minuuttia viime yönä. Selänne taitaa tällä hetkellä olla ainoa mahdollinen poissaolija Jalosen ryhmästä kun olympialaiset alkaa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Timonen pelasi yli 20 minuuttia viime yönä. Selänne taitaa tällä hetkellä olla ainoa mahdollinen poissaolija Jalosen ryhmästä kun olympialaiset alkaa.

Ja täällä ketjussa aiemmin pyörineen Radiotuomareiden uusimman jutun mukaan Timosta vaivaa ennemminkin selkävaivat kuin jalkakivut, on vaivannut jo pidemmän aikaa.

Outoa, että täällä joku tosiaan vähättelee Teemu Selänteen merkitystä joukkueelle. Ei tarvitse ottaa kuin kaksi pointtia tähän. 1. Maalinteko on ollut suurin ongelmamme turnauksesta turnaukseen. 2. Teemu Selänne on yhä maamme paras maalintekijä. Nuo kun laskee yhteen niin saadaan 1+1=2 ja käsitys siitä, ettei Selännettä olisi todellakaan varaa jättää rannalle.

Se on sitten se ja sama tekeekö se Teukka ne maalit suurimmaksi osaksi yv:llä vai ei. Onhan se hyvä, että joku tekee maalit edes yv:llä. Jukka Jalosen mukaanhan (YLEn Taustapeili) Suomi tulee myös panostamaan näissä kisoissa nimenomaan erikoistilannepelaamiseen. Tasakentällisin ei pystytä täysin haastamaan ns. isoja maita ja iskunpaikat ovat juurikin yv- ja av- tilanteissa. Tämän vuoksi joukkueemme on myös rakennettu niin, että sieltä löytyy hyvät yv-pelaajat ja myös hyvät av-pelaajat.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tässä myös sellainen mahdollisuus, että kun suomalaispelaajia on nyt klesoina ja NHL-joukkueiden lääkärit ovat amerikkalaisia, että nämä lääkärit pelaavat oman maansa pussiin ja pidentävät tahallaan suomalaispelaajien sairauslomien pituuksia?
Aivan varmasti. Koko NHL-organisaatiolla on viritteillä salaliitto, jolla todennäköisen olympiavoittajan eli Suomen menestyshaaveet saadaan vilpillä karille, koska muuten Kanadalla ja Yhdysvalloilla ei juuri mahdollisuuksia olisi. Tämähän on NHL-lääkärien pääasiallinen toimenkuva.

Valko-Venäjällä on HS:n mukaan kaikki maan neljä NHL-pelaajaa klesana ja muillakin joukkueilla osa avainpelaajista loukkaantuneina, joten ei Suomen tilanne mitenkään poikkeuksellinen ole. Paljon ehtii tapahtua vielä ennen kisojen alkua suuntaan tai toiseen, mutta Suomen tilanne ei tällä hetkellä ole lainkaan huono, kun yksikään pelaaja ei ole varmuudella sivussa.
Tämähän ei millään tavalla liity Suomen olympiajoukkueeseen Vancouverissa vuonna 2010, mutta eihän edellisestä olympiaihmeestä kuitenkaan ole aikaa sentään 30 vuotta vaan vain 8 vuotta.
"Miracle on Ice" on nyt kuitenkin aivan eri asia kuin yksittäinen puolivälieräottelu.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
"Miracle on Ice" on nyt kuitenkin aivan eri asia kuin yksittäinen puolivälieräottelu.
On, mutta kyse taisi olla olympiajäillä tapahtuneista ihmeistä. Näin ainakin käsitin. MOI nyt oli vielä suurempi ihme toki, mutta kyllä minä Valko-Venäjän voiton Ruotsista puolivälierissä myös lasken pieneksi ihmeeksi.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiedä sitte kuuluuko tähän ketjuun vai johonki toiseen, mutta mun kisoja ei pilaa Selänteen tai Ruudun poissaolo. Sitte jos Ovetshkin tai Datsyuk esim. jää pois, ni se on jo menetys kotikatsomoille.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Tiedä sitte kuuluuko tähän ketjuun vai johonki toiseen, mutta mun kisoja ei pilaa Selänteen tai Ruudun poissaolo. Sitte jos Ovetshkin tai Datsyuk esim. jää pois, ni se on jo menetys kotikatsomoille.

No ei kyllä kuulu tänne. Laitappa tuo vaikka "Venäläiset Vancouverissa 2010" tai "Slobot Vancouverissa" -ketjuun. Tämä ketju koskee Leijonia. Ei siinä kyllä minuakin kyseisten herrasmiesten poissaolo harmittaisi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
No ei kyllä kuulu tänne. Laitappa tuo vaikka "Venäläiset Vancouverissa 2010" tai "Slobot Vancouverissa" -ketjuun. Tämä ketju koskee Leijonia. Ei siinä kyllä minuakin kyseisten herrasmiesten poissaolo harmittaisi.

Ei minua haittaisi, vaikka kaikkien muiden maiden paitsi Suomen pelaajat sairastuisivat äkillisesti ja jäisivät pois koko turnauksesta. Tavoitteena on (kulta)mitali, sillä ei ole väliä miten se tulee.

Ennemmin ottaisin kultamitalin olympialaisista ja vaikka sata vuotta kestävän jossittelun "kultaa ei olisi Suomelle tullut, jos Venäjän varavalmentaja ja huoltomies eivät olisi jääneet pois ennen kisoja" -tyyliin kuin näkisin Suomen turnauksen menevän penkin alle siksi, että useat Suomen parhaat pelaajat olisivat poissa ja muilla olisi terveet miehistöt. Suomella on muutenkin tiukat paikat uusia finaalipaikka tai haaveilla mitalista, ei siinä tarvitse antaa tasoitusta muille kärkimaille pelaajakadon myötä. Ovetshkinin sun muiden taitoja voi kyllä ihastella halutessaan arvokisojen ulkopuolella NHL-koosteissa, jos haluaa taidonnäytteitä nähdä.
 

PJx

Jäsen
Hah! Kai pelaajan +- tilaston lukema -5 tarkoittaa, että pelaajan lukema kyseisessä tilastossa on -5. :) Ja voihan Temeä käyttää pelkästään YV:lla, ...
Melko kapeasta horisontista tilannetta katselet. Sen sijaan, että tuijottelet kavereiden henkilökohtaisia tilastoja, niin lähemmäs totuutta pääset kun vertaat niitä joukkueeseen korvaavana kaverina sisään tulevan kaverin tilastoihin.

Melko varmasti joukkueesta putoaa kaveri tai kaksi ennen kisoja. OK reservissä on JJ, mutta entäs muita? Selvää on ettei vanhempi Koivu tai Selänne ole enää entisajan vedossa. Yhtä selvää on, ettei kisakoneen ulkopuolelta oikein tahdo löytää montaa näitten kavereiden tasoista pelimiestä.
 

Typhooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Loukkaantumistilanteita

Maalataan taas piruja seinälle... Valtteri Filppula on ainakin eilen jättänyt harjoitukset väliin. Tiistain pelissä käynyt kipeää nivuselle. Eihän tuo kovin pahalta kuullosta kylläkään.

Jere Lehtinen on sijoitettu Injured Reserveen, eli tarkoittaako tuo nyt sitä, että ei kuitenkaan ihan heti ole paranemassa?

Saku Koivu taas on kuulemma käynyt jo luistelemassa keskiviikkona, eli hyvältä näyttää sillä rintamalla.

Lähde:http://espn.go.com/nhl/injuries
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tää nyt aika koomista kun Jussi Jokinen on jälleen iskenyt 1+2 tehot tulostaululle. Jättäkää nyt vaikka se rampa Lehtinen kotiin ja Jussi kisoihin.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Selänne pelaa omien sanojensa mukaan Vancouverissa. Jäille mies pääsee todennäköisesti jo ensi viikolla.

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/selanne-urheilulehdelle-pelaan-olympialaisissa

http://yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek...olympiamatka_ratkeaa_maanantaina_1386375.html


Hitusen ristiriitaista tietoa taas liikkeellä. Mitenkähän se alkuperäinen haastattelu on mennut?

Dippadai, ja linkissä siis YLE:n sivu jossa: Selänteen_olympiamatka_ratkeaa_maanantaina_....
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viimeiset 12 peliä tehoilla 6+7. Tehoputki alkoi niihin aikoihin, kun sai kuulla, että ei ole Olympiajoukkueessa.

Fiksuna miehenä jättäisi myös MM-kisat väliin, jos tästä jää tyhjä arpa käteen. Edelleen minulla on tunne, että noiden kuuden varapelaajan joukossa ei päällimmäisenä ole Jokinen. Jos Jukalla olisi Jussille käyttöä kisoissa, ei olisi tarvinnut arpoa Jussia ryhmän ulkopuolelle. Sieltä tulee Pyörälä tai Bergenheim, jos poissaoloja oikeasti esiintyy.

Mutua vain, mutta joskus olen mutuineni ollut myös oikeassa. Useammin toki väärässä, ja toivottavasti Jokinen on ykköspaikkaaja. No, edelleen Jukalla on valta ja vastuu näissä asioissa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Fiksuna miehenä jättäisi myös MM-kisat väliin, jos tästä jää tyhjä arpa käteen. Edelleen minulla on tunne, että noiden kuuden varapelaajan joukossa ei päällimmäisenä ole Jokinen. Jos Jukalla olisi Jussille käyttöä kisoissa, ei olisi tarvinnut arpoa Jussia ryhmän ulkopuolelle. Sieltä tulee Pyörälä tai Bergenheim, jos poissaoloja oikeasti esiintyy.

Mutua vain, mutta joskus olen mutuineni ollut myös oikeassa. Useammin toki väärässä, ja toivottavasti Jokinen on ykköspaikkaaja. No, edelleen Jukalla on valta ja vastuu näissä asioissa.

Kyllä Jalosen eilisiä kommentteja kunnellessa pystyi rivien välistä lukemaan että Jokinen on ensimmäisenä jonossa jos/kuntulee loukkaantumisia. Selvästi oli mun mielestä nähtävissä että Jokisen viimeaikainen pistetehtailu olisi tuonut hänet Jalosen papereissa kisoihin jos valinnat saisi tehdä näin jälkikäteen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No eiköhän se mene ihan sen mukaan minkä roolin pelaaja mahdollisesti on poissa ja miten pelaajapaletti sitten asettuu. Jussi Jokinen lienee joka tapauksessa vahvoilla jos korvaajia joudutaan alkaa miettimään. Sen sijaan en ymmärrä näitä täällä esiintyneitä puheita että Jussi Jokisen kannattaisi jättää MM-kisatkin väliin jos ei pääse Jalosen joukkueeseen Olympialaisiin. No näille kirjoittajille Suomen menestyminen tuskin on ykkösasia, vaan ennemmin kyse on siitä että onko joukkueessa juuri tämän kirjoittajan omat suosikit mukana. Jos ei ole niin Suomen menestyminen on osastolla ihan sama.

Ensi maanantai on siis ilmeisesti mielenkiintoinen päivä Selänteen kisoihin pääsyä ajatellen. Toivottavasti uutiset silloin on hyviä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös