Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 557
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.
Onko joku kussut muroihinne kun Suomen menestys on Jarkosta kiinni? Laittaisitte energianne Sakun ja Ollin huippukunnon funtsimiseen.

Ei kukaan täällä varmaan sitä olekaan väittänyt että Suomen menestys yhdestä pelaajasta olisi kiinni. Mutta käsittämätön päätös se kuitenkin on. Kritiikki on tervettä silloin kun siihen on aihetta, ja nyt on. Väittäisin jopa että ottaisin mielummin J.Jokisen kuin Lehtisen joka on ollut loukkaantuneena suurimman osan kaudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Huolimatta vastenmielisistä JYP-fanien kommenteista... ei tässä ongelma ole se että Jarkko Immonen on joukkueessa. Ihan kelpo 13. hyökkääjä, väittäisin. Oli uimalakin tekosia tai ei.

Sen sijaan tässä on kaksi ongelmaa: Miten ihmeessä Ville Peltonen valittiin ja miten ihmeessä Jussi Jokista ei?
Peltonen, mitkä ovat näytöt?
Jokinen, eikö näytöt riitä?

"They can go **** themselves!"
 

Lare1

Jäsen
Vaikka mikään ei vielä varmaa olekaan, niin odottiko joku muka Jaloselta sellaista kokoonpanoa, josta ei vähintään yksi älyttömyys löytyisi. Viime vuonna otti kisoihin mukaan Kermanin ja Vahalahden, jotka olivat yllättäen aivan täysiä floppeja! Jos Jokinen puuttuu ja herrat Peltonen ja Immonen ovat mukana, voidaan puhua kyllä huoletta paskimpia pelaajavalintoja maajoukkueeseen tekevästä valmentajasta ainakin n. 15 vuoteen. Äijä on kuitenkin median ja jääkiekkoväen ylistämä yhteinen kultapoika. Sheddenkin osas sentään valita paremmin pelaajat.

Kyllä tässä nyt on samanlaista farssia ilmassa mikäli tosiaan nämä tiedot paikkansa pitää. Tuollaisilla EHT-tason höntsypeleillä, jossa ruottalaisetkin pelailee B-maajoukkueella ei pitäisi ihan oikeasti olla erityisen isoa painoarvoa kasattaessa joukkuetta pienen kaukalon kisoihin, johon kokoontuu kaikki maailman parhaat pelaajat. Immonen ei loistanut edes MM-kisoissa, joten miten Jutta kuvittelee jätkän pärjäävän tuossa kyydissä? Immosen kyvyistä pelata kolmos-nelosketjun laiturin roolia kaipailisin hieman lisätietoa, ja kysyisinkin, että montako peliä Jarkolla on alla tällaisessa roolissa? Jussi Jokinen on kuitenkin tahkonnut NHL:ssä jo aika monta kautta jopa suurimman osan ajasta pienemmässä roolissa. Viime keväänähän Carolinan valmennus hehkutti kuinka Jussin voi heittää jäälle tilanteeseen kuin tilanteeseen joko laidalle tai keskelle.

Ja ei, tämä ei nyt ainakaan minun kohdaltani ole mikään salaliitto JYPiä, Uimalakkia ja Immosta vastaan. On vaan aika tavalla naurettavaa, mikäli Immonen valitaan vielä kyseisillä perusteluilla joukkueeseen. Jarkko Immonen on täysin dominoiva sentteri SM-liigassa, hyvä KHL:ssä, mutta olympiajoukkueen laitahyökkääjänä ei hänestä ole mihinkään.

Odotin, että Jalonen olisi vihdoin romuttanut tämän hyväveli-järjestelmän, mutta eipä hänestäkään näyttänyt siihen olevan. Ehkei Suomi tosiaan näihin ratkaisuihin omia kisojaan sotke, mutta en voi lakata ihmettelemästä, miksei kisoihin voida valita parasta mahdollista joukkuetta?
 

Vilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivitaskut
Täytyy muuttaa sääntöjä niin että joukkue saa nimetä 60 pelaajaa joukkueeseen, niin mahtuu kaikkien suosikkipelaajat mukaan.

KHL:n aliarviointi ja NHL:n jumalointi paistaa hyvin läpi tällä palstalla. Jos venäjän joukkue KHL:n "heikkoudesta" huolimatta nimeää sieltä puolet ryhmästään, niin suomihan on ylivoimainen ennakkosuosikki jos tiet kohtaa kaukalossa. Joukkue nimetään keskiviikkona ja luki listassa mitä tahansa nimiä, niin itse seison sen jouikkueen takana 100%:sti, vaikka kaikki nimet (O.Jokinen etunenässä) ei miellyttäisikään.

lähtökohtaisesti Suomi pelaa sijoista 5-6 vaikka Kurri ja Tikkanen ois vielä kehissä. World Cupin ihmettä odotellessa.....
 
Aijai, että ottaa Oulun suunnassa viime kevät koville :)
...
Ärsyttää vaan, kun paistaa niin monien kommenteista katkeruus sitä kohtaan, että RD ja Immonen pyyhkivät jäätä kenellä halusivat liigassa. Jos 1-2 ketjun paikkoja ei ollut Jalosen papereissa auki Jokiselle, niin sitten ei ollut.

Itse kannatan leijonia täpöllä, pelasipa siellä Immonen, Jokinen, Peltonen tai kuka vaan. Jos joku täällä foorumilla tuntee leijonien kokonaisuuden ja pelaajien vahvuudet ja heikkoudet kaikissa tilanteissa Jalosta paremmin, niin sitten on vaan harmi ja meidän kaikkien tappio, että Jukka vetelee naruista vaikka täällä olisi paljon pätevämpää porukkaa...


Hmm.. kuulostaa kovasti siltä, että ensimmäiset ja viimeiset lauseet olisivat eri ihmisen viesteistä. Suurimmalle osalle nämä kisat eivät ole seurajoukkueiden kisat eikä suurinta osaa kiinnosta likimainkaan SM-liigajoukkueiden pelaamiset näitä kisoja seuratessa. Mikäli SM-liigan tähdet loistaisivat noissa kisoissa, olisin taipuvainen väittämään tulevaa turnausta kaikkien aikojen ylihypetetyimmäksi lätkäturnaukseksi.

J. Jalonen on kehunut Jokisen monipuolisuutta niin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa. Hän on myös kehunut kaverin monikäyttöisyyttä, kun mies voi pelata keskellä ja laidassa, yli- ja alivoimilla. Tämänkin vuoksi varmasti moni ihmettelee perustetta, miksi J. Immonenkin meni ohi. Joukkueesta löytynee todennäköisesti kuitenkin muita pelaajia, joiden tilalle olisin Jokisen ottanut, vaikka sitten 13. hyökkääjäksi ellei roolia löydy. En heti keksi siihenkään rooliin parempaa pelaajaa.

Jokinen ei taatusti ole kieltäytynyt kisoista. Ei johdu siitä. Kaveri pitää lapsenomaisella tavalla lätkästä ja pelaa taatusti aina kun on mahdollista. Toivottavasti pelaa jatkossakin leijonissa, vaikka näistä kisoista ulos jäisikin.
 
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Esa Tikkanen ja muut gurut
JJ taistelee (taisteli) pelipaikasta Miettisen ja Hagmanin kanssa, käsittääkseni, ei Peltosen ja Immosen kanssa...

Hagmani on parempi maalintekijä ja Miettinen "kovempi luu" (kaikki kunnia JJ, helkatin hyvä pelaaja).

Peltonen on vanha kuin.. mutta monet asiat ratkaistaan henkimaailmassa, ja siellä Peltosen vahvuudet ovat. Hankala on kuvitella, että monessa liemessä keitetty Peltonen rupeaisi tuossa iässä tutisemaan vaikka vastassa olisi ketä.

Tietenkin ongelmia tulee jos Peltosen peliaika jostakin syystä nousee, mutta silloin on jo joku muu mokaillut kisat persauksilleen...

Mutta katellaanpa ne kuuluisat valinnat ensin..
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tuo tieto nyt pitää paikkansa ja korrrrostan jos, niin täytyy kyllä ihmetellä Jalosen valintoja. Jussi Jokisella on sen verran kovat näytöt NHL:stä ja myös maajoukkuepaidasta, että pidin miehen valintaa täysin selvänä. Vielä Moskovan EHT-turnauksen aikaan Jalonen antoi Maikkarin lähetyksessä aika positiiviseen sävyyn Jokista.

Seuraava ei ole mikään sanatarkka lainaus, mutta suurin piirtein näin Jalonen vielä tulloin lausui: "Jussi Jokinen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä ykkösketjusta nelosketjuun asti."

Haastattelu oli siis tehty ennen Moskovan turnausta, eli niinköhän sitten Peltonen ja Immonen nousivat EHT-näytöillään Jalosen papereissa Jokisen edelle. Sinällään kyllä aika huvittavaa, jos näillä EHT-höntsien näytöillä on näin paljon painoarvoa olympiavalinnoissa.

Puhutaan kuitenkin täysin eri tason peleistä kuin sitten aikanaan olympialaisissa. Jokinen sitä vastoin on tottunut pelaamaan pienessä kaukalossa huippupelaajia vastaan joka ilta ja on pelannut vieläpä hyvin, mutta ilmeisesti nämä näytöt eivät Jaloselle riitä.

Senkin vielä jollain tapaa ymmärtäisin, jos Jokinen jätettäisiin ulos selkeän roolituksen takia. Mutta nythän Jokisen tiputtamista ei voi pistää mitenkään roolituksen piikkiin, kun joukkueeseen mahtuvat samaan aikaan Immonen ja Peltonen, jotka eivät ole todellaakaan jarruketjun miehiä.

Vaikea kyllä ymmärtää Jalosen järjenjuoksua, kun hän tämän jutun alussa korostaa juuri roolituksen merkitystä. Sitten kuitenkin Suomen nelosketjusta löytyvät Peltonen ja Immonen. Mitä helvetin roolitusta tuo nyt on olevinaan?

Toivottavasti tämä nyt kuitenkin olisi joku uutisankka, mutta pelonsekaisin tuntein tässä odotellaan joukkueen virallista julkistusta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mahtaakohan Niko Kapanen olla joukkueessa? Meinaan jos ei ole niin mitä helvettiä sielä sitten Immonen tekee...
Kapanen on todistanut olevansa loistava arvokisapelaaja, ei ole ikinä pettänyt.

Mutta aika käsittämätön juttu että JJ ulkona joukkueesta. Kuitenkin vaan meidän monipuolisimpia pelaajia! Äijä voi vetää hyökkäävässä ja puolustavassa roolissa, ylivoimaa ja alivoimaa sekä kirsikkana kakun päällä vielä rankkarispesialisti!

Mielummin näkisin Jussin kisoissa kuin esim Saku Koivun.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Sen sijaan tässä on kaksi ongelmaa: Miten ihmeessä Ville Peltonen valittiin ja miten ihmeessä Jussi Jokista ei?
Peltonen, mitkä ovat näytöt?
Jokinen, eikö näytöt riitä?

"They can go **** themselves!"

Silloin, kun Peltonen paukutteli Helsingin ruotsinmurskajaisissa tehot 2+3, oli tilanne jopa miellyttävä - eihän vielä tiedetty mitä tuleman piti. Samassa ottelussa Immonen teki kaksi maalia. Onnistumiset jatkuivat Moskovan turnauksessa, kun Ruotsi-ottelussa nähtiin Peltoselta taas tehot 2+1. Ja Immosen perkele meni ja teki ratkaisevan rankkarimaalin. Nyt voimme kirota nämä menneet tapahtumat järeimmillä sukupuolielinten nimityksillä.

Toivottavasti JJ:n poissaolouutinen on ankka vain.
 

Hazlewood

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ainoa syy, miksi J. Jokinen on saanut antaa tietä punaposki-Immoselle: Risto Tuuva. Onnea Suomi!

Melkoinen vätys olisi Suomella päävalmentajana tässä tapauksessa. Eiköhän tästä mahdollisesta päätöksestä ole kuitenkin vastuussa koko valmennusjohto ja viime kädessä Jalonen. Sen voin vielä kuvitella että RD saa jonkun Louhivaaran lobattua EHT:lle, vaikka Jalonen ei olisikaan aluksi samaa mieltä. Nyt kuitenkin puhutaan vähän eri kokoluokan asiasta. Ei kai nyt kukaan edes hitusen itseään kunniottava päävalmentaja voi antaa kakkosvalmentajan kävellä itsensä yli tuollaisessa kuvitteellisessa Immonen vs J.Jokinen päätöksessä. Eli kyllä tällä mahdollisella päätöksellä täytyy olla täysi hyväksyntä Jaloselta tai sitten Suomella on kyllä melkoinen tissiposki päävalmentajana....

Niin itse en kyllä missään tapauksessa pudottaisi J.Jokista joukkueesta. Eikä tullut mieleenkään että niin voisi käydä. Immosen mahdollinen mukanaolo on ihan ok, mutta ei J.Jokisen kustannuksella (sikäli jos nää jannut edes samasta paikasta taistelivat). No keskiviikkona ollaan kai viisaampia.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kabinettipeliä, mikään muu ei tätä selitä. Ellei sitten käy ilmi, että JJ olisi kieltäytynyt kunniasta - mikä tuntuu erittäin epäuskottavalta.

Kabineteissa lienee taas jotain päätöksiä tehty ja kenties eräs rautakanslerikin on ollut mukana hämmentämässä. Eipä isommin yllätä, jos keskiviikkona julkistetaan samat hyökkääjät kuin nyt täällä huhutaan. J. Jokisen puuttuminen listalta toki on outoa, kuten jo edellä on useammassa postauksessa perusteltu.

Pientä tulee vitutus kuitenkin olemaan verrattuna siihen, mitä nimilistoja Ara pahimmilaan julkisteli.
 

Roope-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu
Jos tuo tieto nyt pitää paikkansa ja korrrrostan jos, niin täytyy kyllä ihmetellä Jalosen valintoja. Jussi Jokisella on sen verran kovat näytöt NHL:stä ja myös maajoukkuepaidasta, että pidin miehen valintaa täysin selvänä. Vielä Moskovan EHT-turnauksen aikaan Jalonen antoi Maikkarin lähetyksessä aika positiiviseen sävyyn Jokista.

Seuraava ei ole mikään sanatarkka lainaus, mutta suurin piirtein näin Jalonen vielä tulloin lausui: "Jussi Jokinen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä ykkösketjusta nelosketjuun asti."

Haastattelu oli siis tehty ennen Moskovan turnausta, eli niinköhän sitten Peltonen ja Immonen nousivat EHT-näytöillään Jalosen papereissa Jokisen edelle. Sinällään kyllä aika huvittavaa, jos näillä EHT-höntsien näytöillä on näin paljon painoarvoa olympiavalinnoissa.

Tuossa kyseinen pätkä:
http://www.katsomo.fi/?progId=26390
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Peltosen pystyisi jotenkin sulattamaan.Immosen väkisin sitten jos on 13. hyökkääjä eikä pelaa sekuntiakaan. Jokisen pois jättäminen on paskin maajoukkuevalinta kaksituhatluvulla,varsinkin jos Jokinen jäi valitsematta paksunpullamössöpaska Immosen takia. Uimalakki hiuksista vittuun.
 

Hansel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HAUKAT,Jokerit
Onneksi Jalosella oli pokkaa tiputtaa Jokinen.Ei mitään annettavaa 3-4 ketjuissa.Immonen osaa puolustaa ja kaapia aloituksia joten ihan ymmärrettävä valinta.Peltonen osaa Ruotsin kaatamisen ja se riittää.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Jos uutinen J.Jokisen ulos jättämisestä pitää paikkansa on kyllä mielenkiintoista näkyykö Jussia kevään mm-kisoissa. Voi vaan kuvitella sitä vitutuksen määrää, nämä ovat kuitenkin NE olympialaiset missä joidenkin puheiden perusteella kokoontuvat viimeistä kertaa maailman parhaat, jääkiekon kehdossa.
 

edekingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK, Werder Bremen
paksunpullamössöpaska Immosen

Pakko kysyä, että mitä vittua Jarkko Immonen on sinulle tehnyt? Minkä Jarkko Immonen voi sille, että oli SM-liigan viime kauden paras pelaaja tai sille, että on tällä hetkellä paras Euroopassa pelaava suomalainen hyökkääjä tai sille, että on pelannut EHT-Turnauksissa niin hyvin, että Jukka Jalonen on hänet valitsemassa maajoukkueeseen? Mikä vittu teitä ihmisiä vaivaa tässä henkilökohtaisuuksin menevässä ajojahdissa? Ei Jarkko Immonen voi sille mitään, jos maajoukkueen valmentaja hänet haluaa mukaan olympialaisiin, eikä se todellakaan tee Jarkko Immosesta huonoa ihmistä tai varsinkaan huonoa pelaajaa, jos hänet valitaan mukaan tähän olympialaisiin. Hieman aivoja mukaan tämän ketjun keskusteluun ja valitukset sinne kelle ne kuuluvat eli valitsijalle.

e. Enkä itsekään olisi ottamassa Immosta mukaan, sillä mielestäni hänelle ei löydy oikeaa roolia tuosta joukkueesta, mutta ei sillä itselleni ole mitään väliä kuka siellä kolmannentoista hyökkääjän tontilla istuu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ärsyttää vaan, kun paistaa niin monien kommenteista katkeruus sitä kohtaan, että RD ja Immonen pyyhkivät jäätä kenellä halusivat liigassa.

Niin no. Nopealla silmäyksellä täällä on kaksi muista eriävää mielipidettä ja (yllätys) molemmat ovat JYP:n kannattajilta. Ainakin allekirjoittaneelle on aivan helvetin sama pyyhkivätkö Immonen ja RD jäätä ihan kenellä tahansa viime kauden SM-liigassa. En perusta mielipidettäni liigassa annettujen näyttöjen perusteella. SM-liigassa annetut näytöt eivät päde, kun mennään kansainväliselle tasolle. Muutenhan Kai Nurmisella olisi aika helvetin monet MM-kisat takanaan. SM-liigassa loistanut Granlund saattaa olla vielä aivan liian köykäinen kaveri U20-kisojen terävimpään kärkeen. Se kertoo SM-liigan tasosta kaiken oleellisen. Joku Hentunen puolestaan ei välttämättä ole ollut tällä kaudella liigassa aivan sillä tasolla, jota mieheltä on odotettu, mutta uskallan väittää, ettei Hentusen tarvitsisi tietyssä roolissa hävetä esityksiään edes Olympialaisissa.

Ei tietysti Immosenkaan tarvitse esityksiään hävetä, mutta hänen valintansa olisi mielestäni vaatinut kovempia näyttöjä viime kevään MM-kisoissa. Onkin vähän väärin, että juuri Immonen on nimetty Jokisen syrjäyttäjäksi ja tämä keskustelua käydään nyt hänen ympärillään. On siellä muutama muukin kaveri, jonka paikalle ottaisin Jokisen mielummin, kuten juuri Antti Miettinen.

Näitä kaverivalintoja on ollut maajoukkueessa aina. Ei liene salaisuus, että Pentti Matikainen valitsi HIFK:n pelaajia hieman väljemmillä kriteereillä maajoukkueeseen. Tuntuu että maajoukkueen päävalmentajaksikin valittiin kabinettipelillä Shedden, koska oli se niin päätön veto. Nyt maajoukkueeseen ollaan antamassa paikka Ville Peltoselle. En väitä etteikö Peltoselle voisi rooli löytyä Olympialaisista, mutta ei Peltosen paikka ole AV-miehenä ja Jarkko Ruudun kanssa nelosketjussa. Peltosen avut ovat hyökkäävässä roolissa ja YV:ssä. Jos Peltonen puolustavaan rooliin sinne valitaan, niin silloin Kummola on vaatinut Peltoselle paikan kisoihin. Pitäähän MM-kullan ratkaissutta ikileijonaa muistaa. Hyökkäävässä roolissa 5 vs 5 pelissä Jokinen taas on tällä hetkellä Peltosta edellä. Peltonen puolestaan YV:n moottorina lienee edelleen Jokista parempi, mutta siihen rooliin Suomella on mm. Koivut.

Sitä en tiedä, että millä helvetin näytöillä joku Kerman valittiin viime keväänä MM-kisoihin. Olisin rehellisesti pystynyt nimeämään ja nimesinkin silloin 5-6 kaveria, jotka olisivat pelanneet samassa roolissa paremmat MM-kisat, kuin Kerman. Kerman ei mahtuisi edes SM-liigassa mestaruutta tosissaan tavoittelevan SM-liigajoukkueen ykköskenttään.
 

Viljuri

Jäsen
Itselleni herää ajatus, että tässä asiassa saattaisi olla enemmänkin tutkiville toimittajille työtä. Eikä välttämättä pelkästään Suomen valintoihin liittyen, kyllähän tämä Moskovan Dynamon kaveri Ruotsinkin joukkueessa pistää silmään.

Arvaten ja tietäen esimerkiksi venäläiset tavat tehdä politiikkaa ja liiketoimintaa, niin voisi olla hyvinkin mielenkiintoista miettiä, että onko näissä valinnoissa jotakin muutakin taustalla kuin pelifilosofiset tekijät, esimerkiksi valitsijoiden taustajoukkojen taloudellinen etu kysymyksessä?

Siitä vain ottamaan mallia Samuelssonin lausunnoista, ja kannattaisi tietysti vielä miettiä, että onko koko hommaan osallistumisessa mitään järkeä (vielä voi ilmoittaa kieltäytymisestään, kun joukkuetta ei ole julkistettu), kun yhä vahvemmin alkaa vaikuttaa siltä, että valmennusjohto ei ole tehtäviensä tasalla tai välttämättä edes lopullisessa vastuusta valinnoista, maajoukkueessa tehtävissä linjauksista.

Eihän tämä tietysti IFK:n kannalta ole huono juttu, ehkä, mutta ei tämä maan tavan edistäminen kyllä edistä lajin asemaa kokonaisuudessaan.
 
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Esa Tikkanen ja muut gurut
J Jokinen on kyllä loistava pelaaja, mutta vähän pehmeä, siis verrattuna Miettiseen.

Ja tuo Peltonen, nimenomaan jarruketjuun, sillä vastustajan peliä voi rikkoa aika monella tavalla esim. pitämällä kiekkoa :). (vastustajan kulmissa, hyvässä tapauksessa.) Ei Helminenkään viimeisiä turnauksia pelannut 1-2 ketjussa. (Eikä kyllä ollut rouhija tai "tappelija" tyyppi.) Samaa roolia siis Peltosellekin..

Enkä tarkoita keskushyökkäjäksi :)
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ala-arvoista läppä..

On taso alle kaiken mahdollisen nyt. En olisi itsekään Immosta valinnut mutta jos näin on takana seistään loppuun asti. Vittu mitä porukkaa täällä nykyään kirjoittelee..

Maajoukkueen kannatus ei saa koskaan mennä tällaiseksi juu-ei-paskaksi. Jalonen valitsee, valmentaa, kantaa vastuun, PISTE!

Keitä on mukana, ovat varmasti paikkansa ansainneet seurasta/taustasta riippumatta eikä Suomen menestys siitä riipu.F...M..ons..
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
En nyt sitten tiedä, voiko tuosta MTV3:n haastattelusta hirveästi päätellä. Ja vähän ihmetyttää, miksei Jokinen mainitse sitä tuttua rimpsua "...jos olen mukana", jos kerran ei ole vielä tullut varmistusta kisapaikalle.

Toivon, että Jokinen on mukana, mutta katsotaan. En pitäisi silti minään katastrofina, jos hän ei joukkueeseen mahdu. Kyllä ne sateentekijät lienevät ihan eri jätkät tässä joukkueessa. Sitä paitsi Jokisesta on jäänyt itselle vähän pehmeä kuva.

Peltosen valinta hämmästyttäisi kyllä vähän, muttei nyt mitenkään hirveästi. Ja se on sitten mielestäni aika sama onko se 13. hyökkääjä Immonen, Pyörälä vai kuka. Pyörälän olisin varmaan valinnut. Toivottavasti neloskentän sentteri on kuitenkin Niko Kapanen.

Maalivahtivalinnat lienevät selvät, top4-puolustajat myös. Sen jälkeen taso on aika tasaista, että tuskinpa tässäkään hirveästi voi ohi ampua. Lepistö, Kukkonen, Väänänen/Nummelin kuulostaisi ihan hyvältä.

Hyökkäysketjut muodostaisin sen perusteella, miten kaverit ovat aiemmin yhdessä pelanneet, ja tässä oletuksena, että pelaajalista on tuo aikaisemmin huhuttu.

Lähdetään liikkeelle kakkoskentästä:

Lehtinen-Koivu-Selänne

Ei tarvinne perustella.

Kolmonen:

Peltonen-O.J.-Hagman

Hagman-O.J -parivaljakolla kokemusta yhdessäpelaamisesta ainakin nuorten MM-kisoista, Peltonen-O.J taas ainakin Torinossa toimi hyvin. Hagman rouhii kiekot päädystä, Peltonen järjestää maalipaikat Jokiselle ja Hakille. Jos pelaajalista on tämä, niin tässä onkin ainoa pala, jonka olisin muuttanut - eli Peltosen tilalle Jussi Jokinen.

Näin ykköskenttään Ruutu-Koivu -parivaljakon kolmanneksi lenkiksi varmasti moneen muuhunkin kenttään sopeutuva Valtteri Filppula.

Nelosessa lähtisin liikkeelle siitä, että Niko Kapanen on sentteri, ja Jarkko Ruutu toisessa laidassa. Ihmettelen suuresti, jos jompikumpi näistä - tai jopa molemmat - jäisivät pois kisakoneesta. Kolmas lenkki on sitten ensisijaisesti Miettinen, Immostakin siinä voisi kokeilla. Pyöräläkin olisi (ollut) tähän varmasti ihan hyvä valinta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Tulipa muuten mieleen, kun jotkut harvat Peltosen valintaa puolustelevat, että millon se on viimeksi pelannut edes hyvät MM-kisat. Ainakin kahdet viime kisat vetänyt ihan vihkoon.

Immosesta sen verran, että vaikka pelasikin ihan ok mm-kisat viime vuonna, niin ei kyllä kuuluisi joukkueeseen. Parempia senttereitä löytyy tuostakin joukkueesta jo viisi kappaletta. Minulla ei missään vaiheessa edes käynyt mielessäkään, että Immonen olisi edes vaihtoehto. Mutta tosiaan ei käynyt viime vuonna Kerman ja Vahalahtikaan. Olisi pitänyt valita mieluummin joku laituri sen sijasta. Ja Jyp faneille sellaiset terveiset, että jos pitää jotakin pelaajaa parempana, kuin Immosta, se ei automaattisesti tarkoita, että kaikki a) vihaa Immosta, b) vihaa jyppiä c) vihaa duhvaa d) on katkeria ed. mainituille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On taso alle kaiken mahdollisen nyt. En olisi itsekään Immosta valinnut mutta jos näin on takana seistään loppuun asti. Vittu mitä porukkaa täällä nykyään kirjoittelee..

Eihän täällä kai kukaan ole Immosta paskaksi pelaajaksi väittänyt, joten keskustelu on pysynyt hyvän maun rajoissa. Eikö se ole juurikin tämän keskustelupalstan tarkoitus, että keskustellaan valinnoista ja muistakin asioista. Olisi aika tylsä keskustelupalsta jos joukkue julkistettaisiin ja sitten oltaisiin, kuin Kiinan "demokraattisessa tasavallassa" ja ylistettäisiin valintoja yhteen ääneen. Kirjoittajat kertovat oman mielipiteensä ja sitten kisojen jälkeen/aikana katsotaan miten käy. Veikkasin viime MM-kisojen, että Kerman ja Vahalahti vetävät kiikaritehoilla MM-kisoissa ja niinhän siinä sitten kävi.

Ei tässä ole kysymys siitä, etteikö oltaisi maajoukkueen takana. Jalonen on tällä hetkellä Suomalaisista valmentajista täsmälleen se, jonka siellä pitääkin olla ja niiden pelaajien kanssa mennään, jotka sinne valitaan. Mutta mutta... kyllä minä kirosin saatanaa vittua ja perkelettä viime MM-kisoissa, kun joutui katselemaan Kermanin ja Vahalahden räpeltämistä, kun jätkät veti juuri sillä tasolla, kun odotettua oli. Saattaa Olympiakisoissakin mielessä käydä, että olisi Jokista tarvittu. Ei tässä sen kummempaa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Pari hajatelmaa:

- Jussi Jokinen joukkueeseen
- Immonen joukkueeseen
- Peltonen: Kiitos mutta ei kiitos
- Olli Jokinen.. GOD no.. mahdollisimman kauaksi suomen kisakoneesta. Ei käyttöä.

Immonen mahtuu siis hyvin mukaan, Olli Jokisen saappaat ovat nimittäin todella helppo täyttää. Sen verta turha kaveri kyseessä.

Ongelmat ratkaistu, ei mulla muuta!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
J. Jokisen jättämistä joukkueen ulkopuolelle ei kyllä tajua millään. Toivon kovasti, että kyseessä olisi vain huhu tai väärä tieto. Sen mitä muistan kaveria nähneeni eri kisoissa, niin otteet on pelkästään positiiviset. Naurettavaa, jos viidenneksi paras pistemies NHL:n suomalaisista ei ole lunastanut paikkaansa joukkueessa.

No, herran haltuun, herran haltuun...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös