Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 758
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mikäli tämä kokoonpano vahvistetaan ylihuomenna, en voi muuta kuin ihmetellä millä logiikalla Antti Miettinen, Jarkko Immonen ja Ville Peltonen on rankattu Jussi Jokisen ohi.
Immosella ja Peltosella toki EHT-näytöt painaa. Ja Peltosen valintaan varmaan vaikutti "median painostus". Jalosella ei yksinkertaisesti ollut munaa jättää miestä ulos.
Miettinen<->Jokinen vertailussa sitten painaa tuo Miettisen HPK-tausta.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mihin vittuun perustuu se juttu, että V. Leino on edelleen kovin monessa spekulaatiossa mukana? Siis niiku ihan aikuisten oikeasti. JOS Leino olisi tällä kaudella NHL:ssä breikannut loistavasti, niin kuin moni varmasti uskoi, niin voisi mennä kahteen ekaan kenttään. Nyt näin ei kuitenkaan todellakaan ole käynyt. Leino on suurimpia floppaajia.

Ja toisekseen, jos Leino ei ole tarpeeksi hyvä kahteen ensimmäiseen ketjuun, (kuten ei tällä hetkellä ainakaan ole), niin hänellä ei siinä tapauksessa tehdä tuossa turneessa hevon vittuakaan. Tuollanen pelaaja elää peliminuuteista, eikä sovi siis mihinkää jämärooliin.

Herätkää siitä Leino-hypestä jo ihan oikeasti!

Mitä taas sitten tulee vaikkapa Mika Pyörälään, niin näkisin hänet mielellään joukkueessa. Monipuolinen ja aina kaikkensa antava kaveri, jolle sopii vähän pienempikin tontti.

Edit. Nyt vasta hokasin tuon hyökkääjien listan ja siis mitäs vittua tosiaan? Ensinnäkin, mitä tuo Peltonen tekee tuolla ja toisekseen (kuten jo moni muukin ihmetellyt) missä on Jussi Jokinen? Huutoitkunaurua... vielä olis puuttunut, että tuossa ylempänä "ylistetty" Leino olis ollu kisakoneessa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jalosen haastattelusta jokin aika sitten saattoi jo vähän päätellä että Jussia ei joukkueessa nähdä. En oikeastaan ihmettelekään.

Et ihmettele Jussi Jokisen poissaoloa? Olet varmaan ainoa ihminen joka ei ihmettele. 10 maalia, 20+ pistettä, huikeat näytöt tiukoissa pleijareissa viimekaudella... Ja Peltonen, Miettinen ja ja Jarkko vitun Immonen ajavat ohitse? Ei hyvää päivää jos tuo pitää paikkaansa.

Miksi J.Jokinen ei kisoissa olisi? Onko tällä kaudella miehelle tapahtunut jotain Carolinassa?

Joo, taisi tehdä ne pari maalia liikaa edellisessä pelissään, jotta olisi valittu "työteliääseen" Suomen maajoukkueeseen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ei elämä, jos tuo uutinen Jussi Jokisen poisjättämisestä pitää paikkaansa. Onkohan Jukka Jalosella se Aran aikainen saunakaveri vielä kerran palkintomatkalla kisoissa? Jos näin on, niin - syvä hiljaisuus tähän. Myönnän olleeni väärässä, jos V. Peltonen tekee Vancoverin olympialaisten loppuottelussa kolme maalia Cänädää vastaan...
 

Alejandro

Jäsen
Jalosen haastattelusta jokin aika sitten saattoi jo vähän päätellä että Jussia ei joukkueessa nähdä. En oikeastaan ihmettelekään. Immonenkin voi pelata laituria ja on hyvä aloittaja, vahvempi kaksinkamppailussa kuin J.Jokinen.

Siis mikä haastattelu? Mitä Jalonen sanoi?

En haluaisi mollata Immosta, mutta kyllä nämä kisat ovat/olisivat hänelle väärät. Jos menee hierarkiassa Jokisen edelle, niin ei voi kuin pyöritellä päätä. Peltosen valinta on/olisi kyllä aivan vitsi. Toivottavasti tuo edellämainittu kokoonpano ei ole totta.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Ei jessus, jos Jussi Jokinen on todella raivattu valinnoissa pois koko kansan Pelle Viltosen tai edes Jarkko Immosen tieltä. Kuvitteleekohan Jutta Jalonen joukkueen pääsevän lähemmäs kultaa, jos sillä on NHL-tasollakin ratkaisijan ominaisuuksia väläytelleen pelaajan sijaan riveissään harvahampainen maskotti tai Tatarstanin ylpeyden kakkos-/kolmossentteri? Nyt kun ei nähtävästi joukkue olisi heikentymässä kieltätymisten johdosta, niin tehdään sekin itse..
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Eniten kyllä ihmetyttää Immonen. Toivottavasti RD ei nyt taas suutu, mutta miten Jarkko mahtuu joukkueeseen?

Miettinen on hyvä valinta. Muistaakseni maajoukkue komennukset ovat olleet kohtuullisen hyviä?

Jokisen poissaolon syyt tulee varmaan julki pikimmiten...

Eiköhän tämä kuitenkin ole paras mahdollinen kokoonpano.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Senioreiden MM-kisoissa menestystä saattaisi irrotakin huhutulla poppoolla.

Muutaman vuoden päästä Suomella on kova joukkue veteraanien MM-kisoihin.

80- ja 90-luvuilla maajoukkueen runko koostui 20-25 vuotiaista pelaajista. Lillehammerin -94 joukkueessa 12/23 pelaajasta osui tuohon väliin. Nyt luulisin 26 vuotta ensi vuonna täyttävän Valtteri Filppulan olevan joukkueen kuopus. Muutos on melkoinen.

Pitäisikö olla huolestunut jostakin? Pelaajien urheilullisuuden lisäännyttyä nykypäivää kohti luonnollisesti peliuratkin kestävät pidempään, mutta aivan kirkkaalle huipulle ennakoitavan luulisi arvokisoissa pelaavan jo viimeistään parinkympin jälkeen.
 

pkl75

Jäsen
Suosikkijoukkue
JyP, Red Wings
Mutullahan tämä fanin näkökulma useimmiten menee mutta olen tyytyväinen jos Immonen valitaan kuten kerkesin ennen listan "vuotamista" kirjoittaa. J. Jokisen olisin toki laittanut Miettisen edelle.

Peltosen olisin mukaan ottanut. Vauhdinpitäjiä Suomen joukkueessa on (vaikka keski-ikä onkin korkea), ja kun eräs R. Helminenkin oli useammissa kisoissa senkin jälkeen kun näillä palstoilla haukuttiin hitaaksi ja vanhaksi, ja vieläpä onnistui duunissaan, miksei Ville "Ruotsin ja Kanadan kaataja" Peltonen onnistuisi? En näe sille estettä. Peltosen maalit huippujen mukana ollessa mm. -98 Naganossa, 2004 World Cupissa ja 2006 Torinossa ovat muistissa sen laatuisina, jotta viimeisin EHT -turnaus minusta riittää näytöksi ihan hyvin. Olkoon sitten miten hidas tahansa.

Luottamus Jukka Jaloseen on korkealla tasolla. Hyvä Joukkue Suomella.

edit: Media ei ole painostanut Immosta koneeseen. Eiköhän sen ole Jarkko ihan itse tehnyt esityksillään. Nämä valitukset jonkin yksittäisen pelaajan poisjäännistä (jos se niin lopulta menee kunhan lista virallisesti julkistetaan) on toisarvoisia, Suomen vahvuutena on joukkuepeli ja se että pelaajat tuntevat toisensa monen turnauksen ajalta. Se J. Jokinenkaan mikään sateentekijä ole. Pitää löytyä variaatioita mm. Kanadaa ja Venäjää vastaan. Kenttiä pitää pystyä sekoittamaan moneen eri muotoon. Vuotaneella listalla se onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jos hyökkäys on huhutunlainen niin näkisin kentät seuraavanlaisina:

Tuomo Ruutu- Mikko Koivu- Niklas Hagman
Teemu Selänne- Saku Koivu- Jere Lehtinen
Valtteri Filppula- Olli Jokinen- Ville Peltonen
Jarkko Ruutu- Niko Kapanen- Antti Miettinen
Jarkko Immonen

Muuten odotuksien mukainen miehistö, mutta sitä en edelleenkään pysty käsittämään että koko kolmikko Peltonen, Kapanen ja Immonen olisi rankattu ohi Jussi Jokisen.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni näillä rakennuspalikoilla ketjut tulisi laittaa tämmöiseen kuosiin:

Miettinen-Koivu-Ruutu, tässä ketjussa on kaksi tutkaparia valmiina(olisin valinnut Jokisen ennen Miettistä)
Lehtinen-Koivu-Selänne, luottoketju
Filppula-Jokinen-Peltonen, hyökkäysvoittoinen ketju
Ruutu-Kapanen-Hagman, jarruketju

Immonen sitten stunttailee missä stunttailee, todennäköisesti Peltosen paikalla muissa paitsi Ruotsi-pelissä. Ja Hagmania sitten ylivoimiin Miettisen tilalle, jos vain mahdollista.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Jalosen haastattelusta jokin aika sitten saattoi jo vähän päätellä että Jussia ei joukkueessa nähdä. En oikeastaan ihmettelekään. Immonenkin voi pelata laituria ja on hyvä aloittaja, vahvempi kaksinkamppailussa kuin J.Jokinen. Mutta millä perkeleellä Peltonen on kammennut itsensä tuonne? En halua uskoa vielä tätä.

Haluaisin kyllä tietää että mitä haastattelua olet kuunnellu, missä Jalonen vihjailee jussin ulos kisoista?? Muut ovatkin jo maininneet syyt miks Jokinen tulis valita kisoihin ja niitä lainaten lisään siihen vielä marginaaliurheilussa tärkeen elementin, nhl:än parhaimpia rankkarispesialisteja! Ei sekään huono lisä joukkueeseen, mikäli siihen tilanteeseen jouduttaisiin turnauksessa.
"Mutta missä on J.J" kysyn vaan!!??
 

Lare1

Jäsen
Mikäli J. Jokinen todellakin on jätetty ulos kisakoneesta on syiden pakko olla jotain muita kuin pelillisiä. Ainakaan mulle ei millään käy järkeen, että muuten jätettäisiin pois äijä, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa oikeastaan missä tahansa neljästä ketjusta. Huikeat näytöt viime kevään playoffeissa ja tälläkin kaudella ihan kohtuullista suorittamista Carolinan paskasta kaudesta huolimatta. Jussistahan oltaisiin saatu vielä takuuvarma rankkarispesialisti.

Ja sitten kaksikko Ville Peltonen ja Jarkko Immonen, mitähän vittua? Jutalla ei yksinkertaisesti ollu munaa jättää Villeä ulos kisakoneesta, kun mies taisi jossain Leijonien olympiatrailerissakin tällä kaudella Mikko Koivun ynnä muiden kanssa pyöriä. Luulisi, että siellä olisi niitä kuuluisia johtajaominaisuuksia ollut ihan tarpeeksi Koivujen, Teemun ja Timosen muodossa. Peltonen ilmeisesti pelas tosiaan kahden Ruotsi-höntsän näytöillä ittensä kisoihin. Ylemmissä ketjuissa en näe - eikä toivottavasti Jalonenkaan - Villelle mitään käyttöä, ja alempiin ketjuihin taas olisi löytynyt pätevämpiäkin jarrumiehiä. Pyörälä olisi ollut ainakin itselleni ihannevalinta.

Jarkko Immosen valintaa en taas kykene millään järjellä perustelemaan. RD on saanut luottomiehensä runnottua koneeseen, mutta onhan nämä nyt Jarkolle aivan väärät kisat. Immonen ei ole huono pelaaja, mutta mikä hänen roolinsa tulee joukkueessa olemaan? Immosen suhteen tullaan samaan dilemmaan kuin Peltosen kanssa, ja oikeastaan vielä karkeammin: ylemmissä ketjuissa ei käyttöä, mutta kolmos-nelosketjun rooleihin olisi löytynyt sopivampiakin miehiä. En edelleenkään ymmärrä, miksei Suomi voi valita NHL:ssä vakituisesti näissä rooleissa pelaavia miehiä pelaamaan sitä samaa roolia maajoukkueeseen. Sen sijaan on roudattava jossain KHL:ssä kakkoskentässä 0,5p pelissä tahkoavia jätkiä opettelemaan puolustavaa roolia. Senttereitäkin joukkueessa olisi jo ilman Immosta ihan tarpeeksi. Ja kaksikko JJ-Pyörälä pystyisivät molemmat tarpeen tullen myös nämä hommat hoitelemaan.

Sitten niihin ketjuihin. Mikäli hyökkäys tosiaan on tämä veikkaisin Jalosen päätyvän seuraavanlaisiin koostumuksiin:

Filppula - M. Koivu - Ruutu
Lehtinen - S. Koivu - Selänne
Peltonen - O. Jokinen - Hagman
J. Ruutu - Kapanen - Miettinen
Immonen

Itse olisin tosiaan laittanut Villen tilalle J. Jokisen sekä Immosen tilalle Mika Pyörälän. Tällöin ehkä Jussi olisi pelannut Mikon ja Tuomon kanssa ykkösessä ja Filppula taas olisi rakennellut paikkoja Päällikölle ja Hakille. Pyörälä olisi sitten ollut ylim. hyökkääjä ja kärkkynyt paikkaa kokoonpanosta.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Ja sitten kaksikko Ville Peltonen ja Jarkko Immonen, mitähän vittua? Jutalla ei yksinkertaisesti ollu munaa jättää Villeä ulos kisakoneesta, kun mies taisi jossain Leijonien olympiatrailerissakin tällä kaudella Mikko Koivun ynnä muiden kanssa pyöriä. Luulisi, että siellä olisi niitä kuuluisia johtajaominaisuuksia ollut ihan tarpeeksi Koivujen, Teemun ja Timosen muodossa. Peltonen ilmeisesti pelas tosiaan kahden Ruotsi-höntsän näytöillä ittensä kisoihin. Ylemmissä ketjuissa en näe - eikä toivottavasti Jalonenkaan - Villelle mitään käyttöä, ja alempiin ketjuihin taas olisi löytynyt pätevämpiäkin jarrumiehiä. Pyörälä olisi ollut ainakin itselleni ihannevalinta.

Kyllä Jussi Jokisen on mahdollisesti pudottanut kisoista nimenomaan Immonen, eikä tähän asiaan mielestäni pidä sotkea millään muodoin Peltosta taikka Kapasta. VP ja NK ovat kuitenkin monipuolisuudellaan ja kokemuksellaan Jalosen selkeitä luottomiehiä, johtohahmoja, jotka toteuttavat juuri sitä roolia mitä Jalonen heiltä milloinkin haluaa. En missään vaiheessa ole uskonut etteikö Jalonen tuota kaksikkoa olisi valinnut, eikä mielestäni olisi pitänyt jättää valitsemattakaan. Henkisesti myös tärkeitä pelaajia koko joukkueelle.

Mutta Jokisen olisin toki itsekin valinnut jengiin paljon ennen Immosta, kyseessä kuitenkin kaikkien muiden perustelujen lisäksi pienen kaukalon turnaus, jossa Jokinen on jo omat näyttönsä vuosien varrella antanut.
 

HIFK89

Jäsen
Koskas tämä joukkue nyt virallisesti julkaistaan. Eikös ennen vuoden vaihdetta pitänyt tämäkin tapahtua?

Ei voi muuta sanoa kuin hyvää päivää, kiitos ja näkemiin jos Jussi Jokista ei valita ryhmään pelillisten asioiden takia..loukkaantumiset yms. ovatkin ihan toinen juttu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Huhhuh. Melkoinen keskustelu J.Jokiseen liittyen, kun huomioi, että joku totaalinen randomkirjoittaja ilmoittaa hyökkäyskokoonpanon kisoihin lähteenään "joku pelaaja". Pientä lähdekritiikkiä soisi esitettävän, enkä tällaisia yleensä usko, ennen kuin näen kokoonpanon jossain virallisemmassa mediassa. Ja täällä jotkut tekee jo ketjuhahmotelmia noilla pelaajilla :/
 

Itäpuu

Jäsen
Haluaisin kyllä tietää että mitä haastattelua olet kuunnellu, missä Jalonen vihjailee jussin ulos kisoista?? Muut ovatkin jo maininneet syyt miks Jokinen tulis valita kisoihin ja niitä lainaten lisään siihen vielä marginaaliurheilussa tärkeen elementin, nhl:än parhaimpia rankkarispesialisteja! Ei sekään huono lisä joukkueeseen, mikäli siihen tilanteeseen jouduttaisiin turnauksessa.
"Mutta missä on J.J" kysyn vaan!!??

Enpä muista mistä haastattelu tuli, mutta Jaloselle heiteltiin pelaajien nimiä jotka on tyrkyllä joukkueeseen. J.Jokisen kohdalla mietteliäänä vain jotain: "Niin, Jussi on hyvä ylivoimalla ja muutenkin hyvä maalintekijä." Tuli heti tunne, että ei mahdu porukkaan. Eihän jokinen olisi mahtunut edelliselläkään kerrallla ilman loukkaantumisia, ja viimeksi Sheddenin kisoissa oli kyllä melko lailla turisti Koivun ja Ruudun kentässä. Kuitenkin, tehot NHL:ssä ja maajoukkueessa kuitenkin on aina olleet kohtuulliset, ei se voi pelkkää tuuriakaan olla. Mutta joo, saas nähä pitääkö tuo lista edes paikkaansa
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jussi Jokisen mahdollista pudottamista lopullisesta joukkueesta en kykene ymmärtämään. Nopea, hyvin kiekkoa hallussaan pitävä, pystyy pelaamaan myös puolustavassa roolissa ja rankkarispealisti. Sen sijaan toisen Jokisen eli Ollin pudottamisen ymmärtäisin jo pelkästään sillä perusteella että OJ on ollut vain varjo entisestään tällä kaudella ja varsinkin viime aikoina.

Immosen kohdalla ennemmin ne oikeat kisat ovat MM-kisat joissa Jarkko olisi jos ei ykkössentteri niin ainakin kakkossentteri. Piste.
 

Lare1

Jäsen
Kyllä Jussi Jokisen on mahdollisesti pudottanut kisoista nimenomaan Immonen, eikä tähän asiaan mielestäni pidä sotkea millään muodoin Peltosta taikka Kapasta. VP ja NK ovat kuitenkin monipuolisuudellaan ja kokemuksellaan Jalosen selkeitä luottomiehiä, johtohahmoja, jotka toteuttavat juuri sitä roolia mitä Jalonen heiltä milloinkin haluaa. En missään vaiheessa ole uskonut etteikö Jalonen tuota kaksikkoa olisi valinnut, eikä mielestäni olisi pitänyt jättää valitsemattakaan. Henkisesti myös tärkeitä pelaajia koko joukkueelle.

Mutta Jokisen olisin toki itsekin valinnut jengiin paljon ennen Immosta, kyseessä kuitenkin kaikkien muiden perustelujen lisäksi pienen kaukalon turnaus, jossa Jokinen on jo omat näyttönsä vuosien varrella antanut.

Kapasen valintaa en missään vaiheessa kyseenalaistanutkaan. Hänen paikkansa nelossentterinä oli ainakin omissa papereissani pommin varma. Peltosta en itse olisi tosiaan joukkueeseen valinnut, mutta eipä hänen valintansa minään täytenä pommina tullut. Kyllähän se hyvin todennäköinen oli, mutta silti vanhat meriitit ja imago menivät liikaa näyttöjen edelle.

Uskomattomalta kyllä vaikuttaa, mikäli tosiaan juuri Immonen on Jokisen kisoista pudottanut. Immonen on näissä kisoissa aivan täysi turisti, vaikka JYPiläiset kuinka äijää hehkuttaisivatkin. J. Jokinen on pelaajana jopa monipuolisempi, joten siinäkin mielessä on täysin käsittämätöntä, mikäli näiden kahden väliltä ollaan päädytty Immoseen. Eikä JJ ole ainoa pelaaja, jonka olisin huomattavasti ennen Jakkea valinnut.

Tietenkään joukkuetta ei yksi pala kerrallaan kasailla, eli on ehkä hieman hankalaa miettiä, että kuka lopulta tiputti ja kenet. Näihin valintoihin Suomen menestys/menestymättömyys tuskin kuitenkaan tulee ratkeamaan, mutta mielellään sitä olisi nähnyt parhaan mahdollisen joukkueen kisoissa.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh. Melkoinen keskustelu J.Jokiseen liittyen, kun huomioi, että joku totaalinen randomkirjoittaja ilmoittaa hyökkäyskokoonpanon kisoihin lähteenään "joku pelaaja". Pientä lähdekritiikkiä soisi esitettävän, enkä tällaisia yleensä usko, ennen kuin näen kokoonpanon jossain virallisemmassa mediassa. Ja täällä jotkut tekee jo ketjuhahmotelmia noilla pelaajilla :/

Samaa mieltä. En jaksa enkä voi millään uskoa, että J. Jokinen todellakin olisi ulkona kisoista. Perusteita on helvetin hankala löytää jos ei tosiaan mitään loukkaantumisvaivaa ole taustalla. Ja tähänkään en usko, koska on kuitenkin pelannut koko ajan säännöllisesti ja Jokinen on juuri sellainen pelaaja, joka ei maajoukkueesta, saati sitten olympialaisista, kieltäytyisi pieneen vammaan vedoten.

Ja kyllähän kaksikon Peltonen-Immonen mukanaolo ihmetyttää myös suuresti. En jaksa enkä varsinkaan halua tähän listaan millään vielä uskoa.

EDIT: Tämän uutisen mukaan valinnat on tosiaan nyt tehty ja pelaajillekin on ilmoitettu, joten pelko on aiheellinen.
 
Viimeksi muokattu:

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En kyllä usko tuota listaa, en millään. En voi vain uskoa, että joku Immonen syrjäyttää Jussi Jokisen Olympialaisista. Keskiviikkona se nähdään, mutta jos näin tosiaan on, niin huutonaurua Jukalle!

Kuten moni on täällä todennut, Jukalle ei ollut munaa jättää Peltosta ulos joukkueesta. Peltonen ja Immonen, täh?
 

Sinkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Suoraan sanottuna Jalonen voi haistaa pitkän paskan jos jättää hyvässä vireessä olevan Jussi Jokisen pois. Ymmärrän jos on loukkaantunut, mutta tuskin Jussi nyt omasta tahdotaan haluaa pois jäädä. Ottaako Jalonen Immosen vain sen takia, että tekee satavarmasti rankkarista maalin. Mutta tekeekö hän USA:ta vastaan, sitten? Peltonen ei ollut mikään yllätys kyllä. Pitää todella toivoa, että Jussi Jokinen pelaa eikä mikään Immonen. Vielä pari päivää niin tiedetään kuka pelaa ja kuka ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös