Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 122
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Ilman yllätyksiä Suomen ykkös- ja kakkosvahdin paikat on jo jaettu. Kolmosvahdin paikka jaetaan sitten tämän kevään MM-kisojen ja ensi kauden perusteella.

Yhdyn edelliseen. Ilman yllätyksiä, joka mielestäni käsittää tason totaalisen romahduksen, loukkaantumisen tai jonkun muun henkilökohtaisen menon/asian, on Kipper ja Bäcks meidän vahtimme. Se kenen kisapassi leimataan 3. vahtinamme, ei ole vielä spekuloitavissa. Niin monta suomalaisvahtia euroopassa sekä rapakon takana pelaa hyvillä näytöillä. Kuitenkin se, jonka paikka tulee olemaan 3. vahti, on hyvä olla euroopasta. (Riksman?)
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Vaihdetaanpa Toskalan ja Lehtosen paikkoja näissä kategorioissa, niin näyttää jo paremmalta. Toskalalla on allaan umpisurkea kausi niin tilastojen kuin peliesitystenkin valossa, ja hänelle ollaan spekulaatioissa jo etsimässä korvaajaa ensi kaudelle. Toskala voi siis hyvinkin pudota kakkosvahdin rooliin ensi kaudeksi. Lehtonen on ollut jo useamman kauden Atlantan selkeä ykkösvahti. Tämän kauden alun hän oli sivussa loukkaantumisen takia, mutta on jälleen lunastanut itselleen aloittavan vahdin paikan. Lehtosen valintaa puoltaa myös kelpo esiintyminen toissavuoden MM-kisoissa.
Huomasit varmasti itsekin, että tein kategoriat pelattujen pelien perusteella, jonka puolesta Kiprusoff, Bäckström ja Toskala ovat aivan omaa luokkaansa.

Ja kuten aiemmin mainitsin:
Varsinaiset päätökset tehdään kuitenkin vasta ensi kaudella, joten mikään ei ole vielä varmaa. Tällä hetkellä on kuitenkin melko varmaa, että ykkösmaalivahdin viittaa kantaa joko Kiprusoff, Bäckström, Niittymäki tai Lehtonen. Pienellä varauksella tuohon voisi lisätä myös Toskalan. Oma valinta menisi myös tuossa järjestyksessä.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Kiprusoff-Bäckström-Niittymäki

Salo-Timonen
Pitkänen-Väänänen
(Numminen)/Nummelin-Lydman
Nummelin / Lepistö

T.Ruutu-M.Koivu-Pihlström
Lehtinen-Koivu-Selänne
O.Jokinen-Filppula-Hagman
J.Ruutu-Hahl-Bergenheim

Mikäli joku ei ole saatavilla niin vaihtoehtoisia pelaajia:

Tommi Santala KH
Esa Pirnes KH
Lauri Korpikoski KH/LH
Ville Leino LH/KH
Janne Pesonen LH
Petri Kontiola LH
Antti Miettinen LH
Sami Kapanen LH
Jussi Jokinen LH
Oskar Osala LH
Janne Niinimaa P
Ville Koistinen P
Anssi Salmela P
Vesa Toskala
Pekka Rinne MV
Kari Lehtonen MV

Pakisto on tuossa muodossa mitä tein jos the Teppo jatkaa pitkää uraansa. Kokeilin koota pakkiparit hyökkäävä pakki-puolustava pakki systeemillä. Tepon uran jatko olisi tärkeää ylivoimapelin kannalta sillä olisi heittää Salo tai Numminen rightin pakeista sinne, toisaalta pytyyhän Teemu Selännekin pelaamaan ylivoimaa pakin tontilla. Lepistö mukana jos kehittyy hurjaan pistetehtaillun NHL:ssä tai the Teppo lopettaa.

Hyökkäykseen on monia kovia nimiiä tarjolla. Ykkö ja kakkoskentän paikt voi vaihtaa toisinpäin jos haluaa. Olli Jokisen siirsin laitaan koska pidän Valtteri Filppulaa enemmän sentterin tyylisenä pelaajana kuin Olli Jokista. Neloskenttä on puhdas jarrukenttä, johon voi luottaa tiukkoina hetkinä.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Pitääpä sitä itsekkin kertoa nyt oma mielipiteensä tänne:

Maalivahdeista ehdottomasti mukana Kiprusoff ja Bäckström, kumpikin NHL:ssäkin maalivahtien ehdotonta eliittiä ja ovat pelanneet korkealla tasolla muutaman vuoden ajan. Siitä tuskin tarvitseekaan mainita sen enempää. Kolmosmaalivahdin tilanne sitten onkin kinkkisempi; hyvää kunnon ensimmäistä kauttaan pelaava Rinne, joka on myös pienessä ajassa todistanut pärjäävänsä maailman parhaiden pelaajien kanssa, vanhat tutut myös tulevaisuuden tukipilarit Niittymäki ja Lehtonen. Varauksella myös Toskala, josta en itse ole niin vakuuttunut varsinkin jos vertaa näihin mukana oleviin muihin.

Maalivahdit:
Kiprusoff
Bäckström
Rinne

Puolustajista itsestäänselvyytenä mukana pitäisin seuraavia: Timonen, Salo, Pitkänen, Lydman ja Numminen, mikäli vielä on mukana. Muita mahdollisia olisivat: Nummelin, Koistinen, Väänänen, Kukkonen, Lepistö, Salmela ja Niskala.

Puolustajat:
Timonen
Salo
Pitkänen
Lydman
Numminen
Nummelin
Väänänen
Kukkonen


Hyökkäysketjut on myös helppo koota muutamien tutkaparien johdosta:

T.Ruutu - M.Koivu - Miettinen; Näissä kisoissa viimeistään tämä ketju olisi aika nostaa Suomen ykkösketjuksi tulevaisuuttakin varten. Ruutu ja Koivu pelanneet aiemminkin yhdessä sujuvasti, lisättynä Miettinen joka pelaa vihdoinkin huippukautta ja tekee myös pisteitä, Koivun säestyksellä.

Selänne - S.Koivu - Lehtinen; Vanha ja tuttu toimiva kolmikko viimeistä kertaa yhdessä, toiminut aina moitteetta ja ei mielestäni tarvitse sen enempää perusteluja.


Näiden jälkeen onkin sitten hiukan vaikeampi koota 2 viimeistä kenttää, koska ne eivät ole täysin niin selkiöitä, mutta oman näkemykeni mukaan:

Hagman - O.Jokinen - J.Jokinen/Filppula; Ehdottomia näistä olisivat O.Jokinen ja hyvin uransa lähtemään saanut Filppula. J.Jokinen, tai jopa Peltonen ylimääräinen hyökkääjä.

J.Ruutu - Nokelainen(tai joku muu) - Bergenheim/Pihlström; Olisi todella hyvä energinen nelosketju, joka pistäisi varmasti vastustajan pelin sekaisin. Tähänkin valitsisin mielummin kyseiset herrat kuin S.Kapasta tms.

13.hyökkääjä: Leino
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Muita mahdollisia olisivat: Niskala.

""Niskala, probably his weakness is physically against big forwards." - Barry Melrose

www.sportsnet.ca:
"Can be overmatched against big NHL forwards in the corners and in front of the net. Needs to play with more consistency without the puck."
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Omat ketjuveikkailut Vancouveriin ovat tällä hetkellä jotakuinkin tämmöiset:

Hyökkäysketjut:
T.Ruutu - M.Koivu - Miettinen
O.Jokinen - Filppula - Hagman
Selänne - S.Koivu - Lehtinen
Bergenheim - Nokelainen - Korpikoski
13. hyökkääjä: Ville Leino
J.Jokinen
Pihlström
Kontiola
N.Kapanen


Pakkiparit:
Timonen-Lydman
Koistinen-Salo
Salmela-Pitkänen
Lepistö-Väänänen

Maalivahdit:
Kiprusoff
Bäckström
Rinne/Lehtonen

Nuo ketjukoostumukset kyllä vaativat sitä, että monet nuoret pelaajat saavat viimeistään ensi kaudella vähän suurempaa roolia ja vastuuta omassa NHL-joukkueessaan mutta toivotaan..
 
Kaippa tähän vois omankin loton laittaa. Jos koittais nähdä sinne kisojen aikaan, peilaten hivenen nykyhetkeä, niin näkisin joukkueen seuraavanlaisena, hakien nimenomaan parhaan joukkueen:

Kiprusoff-Bäckström-Toskala

Timonen-Salo
Pitkänen-Lydman
Numminen-Salmela
Koistinen-Väänänen

Leino-M.Koivu-Miettinen
T.Ruutu-Filppula-O.Jokinen (tai Filppula laitaan)
Hagman-S.Koivu-Lehtinen
Pihlström-Nokelainen-Bergenheim
J.Ruutu

Selännettä en valitsisi, koska normaalissa 5 vs 5 -pelissä ei ole mitään käyttöä, eikä ylivoimakaan sitä välttämättä tarvitse. Veskareista kärkikaksikko on selvä, kuten monesti todettu. Pakistokin suht selkeä.
 

#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
The Hockey News-lehti on kartoittanut mahdolliset kokoonpanot olympialaisiin ja Suomen kokoonpano olisi lehden mukaan tällainen:

Maalivahdit:

Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström, Pekka Rinne

Puolustajat:

Kimmo Timonen, Toni Lydman, Ossi Väänänen, Teppo Numminen, Joni Pitkänen, Sami Salo, Ville Koistinen, Lasse Kukkonen

Hyökkääjät:

Niklas Hagman, Ville Peltonen, Jussi Jokinen, Jarkko Ruutu, Olli Jokinen, Mikko Koivu, Saku Koivu, Valtteri Filppula, Tuomo Ruutu, Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Antti Miettinen

Tässä MTV3 linkki uutiseen.
Eipä tuo ollenkaan hassummalta kokoonpanolta näyttäisi. Tietenkin maalivahdeista voi olla montaa mieltä, sillä vaihtoehtoja on paljon.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Puolustajat:

Kimmo Timonen, Toni Lydman, Ossi Väänänen, Teppo Numminen, Joni Pitkänen, Sami Salo, Ville Koistinen, Lasse Kukkonen

Hyökkääjät:

Niklas Hagman, Ville Peltonen, Jussi Jokinen, Jarkko Ruutu, Olli Jokinen, Mikko Koivu, Saku Koivu, Valtteri Filppula, Tuomo Ruutu, Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Antti Miettinen

Eipä tuo ollenkaan hassummalta kokoonpanolta näyttäisi. Tietenkin maalivahdeista voi olla montaa mieltä, sillä vaihtoehtoja on paljon.

Maalivahtiosasto näyttää ihan hyvältä, kuten myös puolustus pari tapausta lukuunottamatta. Teppo Numminen tuskin enää Vancouverissa on, joten hänen tilalleen esim. Anssi Salmela. Kukkosenkin pelaamista epäilen, varsinkin jos ei enää kykene NHL:n nousemaan. Hänen tilalleen voisi nimetä vaikkapa Sami Lepistön. Hyökkäys näyttää aika tarkalleen samalta kuin Torinossakin. Ville Peltosta en enää ottaisi Vancouveriin mukaan, vaan laittaisin hänen tilalleen Ville Leinon tai vaikka Korpikosken. Jarkko Ruutuakaan en enää joukkueeseen nimeäisi.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakkohan se on omakin unelmarosteri tänne laittaa, jos ei muuten niin omaksi iloksi.

T.Ruutu - M. Koivu - Miettinen
Selänne - S.Koivu - Lehtinen
Hagman - O.Jokinen - Filppula
Pihlström - Korpikoski - Bergenheim
13. hyökkääjä: Leino

Timonen - Salo
Pitkänen - Numminen
Lydman - Väänänen
7. puolustaja: Nummelin

Kiprusoff
Bäckström
Rinne

Muutama pointti vielä loppuun.

- 1. ketju rakentuu täysin tutkapariin M.Koivu & T.Ruutu. Miettinen on pelannut lähes koko kauden Koivun kanssa ja täydentää hyvin, vaikka tärkeissä peleissä taso voikin laskea.
- 2. ketju on hyvä etenkin YV:llä, Selänteen one-timer, Lehtisen maalineduspelaaminen ja Koivun pelinrakentelu ovat hyvä yhdistelmä.
- 3. ketjua johtaa Mälli-Olli ja hänen kanssaan yhdessä pelannut Hagman sopii mainiosti samaan vitjaan. Filppula täydentää hyvin.
- 4. ketjuun nopeat ja hyvin taklaavat laiturit, joilta hoituu AV. Korpikoski pelannut Rangerssissa paljon nelosessa ja osaa asiansa.

- Ykkös- ja kakkospakkiparissa on leftin ja rightin pakit, joista molemmat osaavat sekä hyökätä että puolustaa (Pitkäsen puolustus pieni kysymysmerkki).
- Kolmospariin enemmän puolustavia pakkeja, joita voi tarvittaessa sekottaa pelaamaan jonkun hyökkäävämmän puolustajan kanssa.

- Leino & Nummelin ovat kiekollisia pelaajia, ja voivat ottaa kenen tahansa hyökäävän pelaajan paikan. Ylimääräisten rouhijoiden sijaan tarvitaan ratkaisijoita.
- Viime hetkellä ulos joukkueesta jäivät J.Jokinen, Peltonen, Nokelainen, Koistinen, Lepistö ja Salmela.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
On mielenkiintoista nähdä minkälainen tulee olemaan Suomen rosteri Vancouverin olympialaisissa tulevana talvena. Tällä hetkellä käynnissä olevissa MM-kisoissa muutama pelaaja on antamassa itsestään vahvoja näyttöjä ja saattavat olla hyvinkin lähellä paikkaa myös Vancouverin lentokoneeseen. Eri asia on sitten onko tilaa?

Tässä oma fantasiarosteri olympialaisiin:

Keskushyökkääjät:

Mikko Koivu
- Selvä valinta. Todennäköisesti Leijonien ykkössentteri Vancouverissa.

Olli Jokinen
- Selvä valinta. Ottanee Koivun Mikon jälkeen sen kakkossentterin paikan.

Saku Koivu
- Ikä alkaa vanhemmalla Koivulla hieman jo painamaan, mutta edelleen silti varma kisapaikka itseoikeutetusti. Henkinen johtaja ja kapteeni. Rooli tippunee kuitenkin hyökkäävämmästä sentteristä puolustavampaan rooliin.

Niko Kapanen
- Antanut niin vahvat näytöt jo tähän mennessä käynnissä olevissa MM-kisoissa, että erittäin vaikeata on Kapasen Nikoa kisoista poiskaan jättää. Osannee myös hoitaa hänelle jäävän nelossentterin roolinkin hyvin ja tuo myös nelosketjuun kiekollisuutta.

Laitahyökkääjät:

Tuomo Ruutu
- Pelipaikka nuoremman Koivun rinnalta ykkösketjussa taattu. Tämä parivaljakko toimii.

Valtteri Filppula
- Selkeä valinta olympiajoukkueeseen. Mielestäni Filppulaa voisi kokeilla kolmantena lenkkinä Ruudun ja Koivun kanssa. Filppula pelaisi puolustavampaa roolia. Saattaisi toimia. Osaa pelata myös laidalla.

Niklas Hagman
- Tämä kausi ollut Hagmanilta vahva. Hyvät näytöt Kapasen tavoin käynnissä olevissa MM-kisoissa. Pitäisi mahtua joukkueeseen. Hagmanin ja Miettisen voisi yhdistää olympialaisissakin, mutta keskelle voisi kokeilla Kapasen sijaan Jokista.

Antti Miettinen
- Erinomainen kausi takana NHL:ssä ja hyvät näytöt myös MM-jäältä. Vaikea sivuuttaakaan miestä koottaessa olympiajoukkuetta.

Jere Lehtinen
- Varma valinta kisoihin. Ennen muinoin hurjia tehoja takonut Lehtinen-Koivu-Selänne ykkösketju nyt kolmosketjuna.

Teemu Selänne
- Mikäli haluaa, niin varma valinta kisoihin.

Jarkko Ruutu
- Oman roolinsa specialisti. Varma valinta kisoihin.

Lauri Korpikoski
- Ideaalinen pelaaja nelosketjuun. Ruutu ja Korpikoski laidoille ja Kapasen Niko keskelle? Tämä ketju hoitaisi sen puolustavamman roolin mutta Korpikosken ja Kapasen Nikon avulla myös kiekollinen peli onnistuisi.

Jussi Jokinen
- Jussi Jokinen 13.hyökkääjäksi. Makuasia kenet ottaa tähän rooliin. Itse valitsin Jussi Jokisen. 5.keskushyökkääjää ei tarvita, kun laitureina pelaavat muun muassa Lauri Korpikoski ja Valtteri Filppula, jotka osaavat pelata myös keskellä.

Tässä hyökkäyskentälliset:

T.Ruutu-M.Koivu-Filppula
Hagman- O.Jokinen- Miettinen
Lehtinen- S.Koivu- Selänne
J.Ruutu- Kapanen- Korpikoski
J.Jokinen

Sitten puolustus:

Kimmo Timonen
- Varma valinta kisoihin. Ei mitään epäselvyyksiä.

Toni Lydman
- Varma valinta kisoihin.

Sami Salo
- Varma valinta kisoihin.

Teppo Numminen
- Mikäli jatkaa uraansa niin varma valinta kisoihin.

Joni Pitkänen
- Varma valinta kisoihin.

Ossi Väänänen
- Suomalaisista parhaimpia pakkeja fyysisessä ja puolustavammassa roolissa. Pitäisi olla varma valinta kisoihin.

Lasse Kukkonen/ Mikko Lehtonen
- Kuten huomasitte niin kuusi ensimmäistä pakkia pitäisi olla melko varmoja nimiä. Seitsemännen pakin valinta on sitten hieman vaikeampi. Mielestäni Salo, Lydman, Timonen ja Pitkänen riittävät siihen, ettei seitsemännen pakin kannata olla kiekollinen vaan ennemminkin puolustavampi. Täten se tarkoittaisi, että seitsemännen pakin rooliin lähimpänä valintaa olisivat Lasse Kukkonen, joka on varmanoloinen puolustava puolustaja tai Mikko Lehtonen, joka on pelannut hyvät MM-kisat. Itse valitsisin kuitenkin Lasse Kukkosen.

Tässä pakkiparit:

Timonen- Salo
Lydman- Numminen
Pitkänen- Väänänen
Kukkonen

Maalivahtikolmikon muodostaisin nimistä Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström ja Pekka Rinne. Ensi kausi ja ensi kevään vire määrittelisi kuka olisi ykkösmaalivahti. Tällä hetkellä se minun papereissani olisi kuitenkin edelleen Miikka Kiprusoff.
 

R-G-P

Jäsen
Mielenkiintoinen kokoonpano. En ole kuitenkaan aivan samoilla linjoilla kaikissa valinnoissasi. Mielipideasioitahan nämä pitkälti ovat mutta niistähän on hauskinta kiistellä.

Niko Kapanen
- Antanut niin vahvat näytöt jo tähän mennessä käynnissä olevissa MM-kisoissa, että erittäin vaikeata on Kapasen Nikoa kisoista poiskaan jättää. Osannee myös hoitaa hänelle jäävän nelossentterin roolinkin hyvin ja tuo myös nelosketjuun kiekollisuutta.

Niko Kapanen pelasi tällä kaudella Ak Bars Kazanin riveissä kakkossentterinä 53 ottelua joissa teki 29 pistettä. Nyt hän on MM-kisoissa tehnyt Tanskaa, Norjaa ja Tshekkiä vastaan yhteensä kahdeksan pistettä ja jäi Slovakiaa vastaan nollille. En nyt millään lailla halua dissata Kapasta mutta on vähän yliampuvaa Tammisenkin sanoa että hän pelaa uransa parasta kautta. Kapanen on nostamassa itseään kisaesityksillään Vancouver-ehdokkaiden joukkoon mutta itse en silti ottaisi häntä mukaan. Ei mahdu pelaaviin kenttiin eikä ole neloseen tarpeeksi fyysinen. Lisäksi Kapanen ei ole koskaan ollut parhaimmillaan pienessä kaukalossa. Tietysti jos Jalonen haluaa radikaalisti koota neljä tasaista molempiin suuntiin pelaavaa kenttää niin Kapanen voidaan ottaa nelossentteriksi

Laitahyökkääjät:

Valtteri Filppula
- Selkeä valinta olympiajoukkueeseen. Mielestäni Filppulaa voisi kokeilla kolmantena lenkkinä Ruudun ja Koivun kanssa. Filppula pelaisi puolustavampaa roolia. Saattaisi toimia. Osaa pelata myös laidalla.

Minä taas laittaisin OJ:n suoraviivaisena pelaajana kakkosen laitaan ja Filppulan rakentamaan keskelle peliä. Mielestäni tämä parivaljakko olisi paljon toimivampi. Hagman voisi olla sitten tämän ketjun toinen laituri. Koivun ketjuun pitäisi saada mieluummin maalintekijä.


Jere Lehtinen
- Varma valinta kisoihin. Ennen muinoin hurjia tehoja takonut Lehtinen-Koivu-Selänne ykkösketju nyt kolmosketjuna.

Teemu Selänne
- Mikäli haluaa, niin varma valinta kisoihin.

Ottaisin itsekin molemmat mukaan mutta pahasti näyttää siltä että ainakin Lehtisen ura alkaa olla katkolla. On kärsinyt viime vuosina niin paljon loukkaantumisista että on vakavissaan miettinyt lopettamista. Ja Selänne nyt arpoo joka vuosi.

Lauri Korpikoski
- Ideaalinen pelaaja nelosketjuun. Ruutu ja Korpikoski laidoille ja Kapasen Niko keskelle? Tämä ketju hoitaisi sen puolustavamman roolin mutta Korpikosken ja Kapasen Nikon avulla myös kiekollinen peli onnistuisi.

Jussi Jokinen
- Jussi Jokinen 13.hyökkääjäksi. Makuasia kenet ottaa tähän rooliin. Itse valitsin Jussi Jokisen. 5.keskushyökkääjää ei tarvita, kun laitureina pelaavat muun muassa Lauri Korpikoski ja Valtteri Filppula, jotka osaavat pelata myös keskellä.

Näihin viimeisiin paikkoihin on kyllä tunkua. Nämä kaksi pelaajaa taistelevat viimeisistä paikoista rinta rinnan mm. Bergenheimin, Peltosen, Pihlströmin, Leinon ja Nokelaisen kanssa. Vaihtoehtoja on monia.

Oikeaa rosteria on erittäin vaikea arvailla kun ei tiedä lopettavia pelaajia, talven loukkaantumistilanteita ja pelaajien kehityskäyriä. Kuka tahansa voi nousta ensi kaudella uudelle tasolla ja napata pelipaikan. Jos nyt kuitenkin yritetään ottaa nämä huomioon niin oma hyökkäykseni olisi seuraava:

Ykkösketju:

Leino-M.Koivu-T.Ruutu

Dynaaminen nuori parivaljakko Koivu-Ruutu täydennettynä mustalla hevosella joka tuo ykkösketjuun tarvittavaa taitoa ja ratkaisupotentiaalia. Leinolla on ensi kaudeksi melko varma paikka ylhäällä ja vaikka kolmosketjusta ei suuria pistemääriä tehdäkään niin silti uskon että Leino yllättää ensi kaudella monet. Jotkut olisivat laittamassa tähän Miettistä Leinon tilalle mutta jos Miettinen teki viime kaudella ykkösketjussa Koivun rinnalla 44 tehopistettä niin taatusti Leino pystyisi samaan. Ja onko järkeä laittaa molempiin laitoihin kahdensuunnan työmyyrää. Mielestäni tässä ketjussa on kaikkea: taitoa, voimaa ja röyhkeyttä.

Kakkosketju:

Hagman-Filppula-OJ

Pelinrakentaja ja hyvin molempiin suuntiin pelaava Filppula täydennettynä parilla vahvalla maaliahneella hyökkääjällä. Miksei toimisi? Hagman tuo nopeutta, OJ voimaa ja Filppula taitoa.

Kolmosketju:

Miettinen-S.Koivu-Selänne

Koska uskon ettei Lehtinen jatka niin Wanhan Tutkaparin rinnalle mahdollisimman samantyylinen pelaaja. Miettinen ei juuri nyt häviä kahdensuunnan pelissä piiruakaan tämän hetken Jerelle.

Telaketju:

Pihlström-Nokelainen-Ruutu

Makuasia mutta tässä se mitä itse haluan. Taklauksia, taklauksia ja taklauksia + oma pää puhtaana.

13. hyökkääjä:
Ville Peltonen ihan jo kunnianosoituksena vanhaa veljeämme leijonamieltä kohtaan. Tuo johtajuutta, pukukoppipelaamista ja kentällä alivoimaosaamista.

Sitten puolustus:


Teppo Numminen
- Mikäli jatkaa uraansa niin varma valinta kisoihin.


Tässä pakkiparit:

Timonen- Salo
Lydman- Numminen
Pitkänen- Väänänen
Kukkonen

Muuten top viitosesta täysin samaa mieltä mutta en usko Nummisen jatkavan. Ja jos jatkaa niin ei mahdu ainakaan kuuden pelaavan pakin joukkoon. Eli Nummisen tilalle kokoonpanossa Pitkänen, Väänäsen rinnalle Lehtonen/Kukkonen. Seiskapakin paikasta taistelee sitten Numminen jos jatkaa, Nummelin yv:n erikoismiehenä tai Kukkonen peruspakkina. Eikä välttämättä kannata unohtaa Salmelaa, Koistista ja Lepistöäkään.

Maalivahtikolmikon muodostaisin nimistä Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström ja Pekka Rinne. Ensi kausi ja ensi kevään vire määrittelisi kuka olisi ykkösmaalivahti. Tällä hetkellä se minun papereissani olisi kuitenkin edelleen Miikka Kiprusoff.

Täsmälleen samaa mieltä.
 

tarantella

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kaikilla on tietenkin omat mielpiteensä, mutta tässä on minun rosterini.

Maalivahdit:

Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström, Toskala/Lehtonen

Puolustajat:

Kimmo Timonen, Toni Lydman, Ossi Väänänen, Anssi Salmela, Joni Pitkänen, Sami Salo, Ville Koistinen, Lasse Kukkonen

Hyökkääjät:

Niklas Hagman, Ville Peltonen, Sean Bergenheim, Lauri Korpikoski, Olli Jokinen, Mikko Koivu, Saku Koivu, Valtteri Filppula, Tuomo Ruutu, Teemu Selänne, Jere Lehtinen, Antti Miettinen
 

Obelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoisen seurat
Itse pitäisin Nikkeä selvänä ykkösmolarina tällä hetkellä kisoja ajatellen. Oma mv-kolmikko valinta olisi Bäckström-Toskala-Rinne.
 

R-G-P

Jäsen
Leijonien tseneral mänitser Jari "läheltä ylös" Kurri kertoo Iltalehdessä maajoukkueen pitävän 50 pelaajan olympialeirityksen elokuussa. Vaikea silti uskoa että tällä on juurikaan merkitystä pelaajia valittaessa. Eiköhän ne näytöt kauden aikana merkitse vähän enemmän kuin parin päivän kesälomahöntsäilyt Vierumäellä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tällä hetkellä ainakin hyökkääjiä miettiessä on aika reilusti ylitarjontaa hyvistä pelaajista, mutta eiköhän tuosta loukkaantumiset yms. karsi jonkun verran pois. Silti valmennukselle tulee vaikea tehtävä, jossa on uskallettava tehdä koviakin linjauksia. Tässä en luota Kurriin pätkääkään, mutta toivottavasti Jaloseen voi luottaa. Esimerkiksi uskallettava pudottaa vaikka Sakun tai Teemun kaltaisia ikoneita, jos näytöt sitä puoltavat. Ketään ei tule ottaa mukaan sillä perusteella, että tällä saataisiin hieno päätös hienolle uralle. Lisäksi on uskallettava unohtaa hetkeksi änärin glorifiointi, esimerkkinä vaikka Niko Kapanen. Hoitaa roolin kuin roolin ja on sen takia mielestäni Mikko Koivun jälkeen selvin valinta hyökkäyksestä. Sentterin paikoista on ehkä se kovin kilpailu, mutta onneksi useat näistä senttereistämme pystyy pelaamaan myös laidassa.

Oma joukkueeni hyökkäyksen osalta 2.5.09:

1. T. Ruutu - M. Koivu - O. Jokinen
2. Miettinen - Kapanen - Leino
3. Hagman - S. Koivu - Filppula
4. J. Ruutu - Nokelainen - Pihlström

+ Selänne, Korpikoski, J. Jokinen

Lehtisen en siis usko jatkavan ja Selänne ei vaan mahtuisi tällä hetkellä joukkueeseen muuta kuin ylivoimille.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi olla Vancouverin jälkeen vaikea saada pelaajia Saksan MM-Kisoihin. Osa kannattajistahan on sitä mieltä että pelaajien pitäisi isänmaan puolustushengessä tulee kaikkiin maajoukkuepeleihin patriotismin voittolaulua laulaen, mutta kyllä ensi kauden pelimäärät on niin kovat että...
 

samppa

Jäsen
Oma joukkueeni hyökkäyksen osalta 2.5.09:

1. T. Ruutu - M. Koivu - O. Jokinen
2. Miettinen - Kapanen - Leino
3. Hagman - S. Koivu - Filppula
4. J. Ruutu - Nokelainen - Pihlström

+ Selänne, Korpikoski, J. Jokinen

Lehtisen en siis usko jatkavan ja Selänne ei vaan mahtuisi tällä hetkellä joukkueeseen muuta kuin ylivoimille.

Millähän perusteella tiputtaisit Selänteen joukkueesta pois? Selitä minulle miten ihmeessä Ville Leino menee hierarkiassa hänen edelleen? Olen kanssasi yhtä mieltä siitä, ettei ketään tule valita vain meriittien perusteella, mutta mielestäni Selänne on yhä selkeä vahvistus Vancouverin Leijona-miehistössä.

Leinon yhdeksän pistettä 13 ottelussa ja yksi highlight spin-o-rama-maali ei vain riitä tiputtamaan kaikkien aikojen suomalaista maalintekijää pois joukkueesta. Selänne iski kuitenkin tällä rikkonaisella kaudellakin 54 pistettä 65 ottelussa. "Mutta kun iso osa tuli ylivoimalla"-perustelu ontuu aika pahasti.

Omat ketjuni:

Kiprusoff
Bäckström
Rinne

Timonen-Salo
Pitkänen-Lydman
Väähänen-Koistinen
Kukkonen

T.Ruutu-M.Koivu-O.Jokinen
Miettinen-S.Koivu-Selänne
Hagman-Filppula-J.Jokinen
Pihlström-N.Kapanen-J.Ruutu

+ Peltonen, Nokelainen, Korpikoski

Jos Lehtinen jatkaa on hänellekin paikka joukkueessa, vaikka J.Jokisen/Pihlströmin paikalle.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Nyt jotain rajaa siihen Kapasen hehkutukseen myös siellä Turengin suunnalla. Mies on pelannut hyvin kyllä, mutta ihan uskomatonta kuinka kova paino annetaan esim. Norjan ja Tanskan pelien näytöille. Mies on pelannut näissä kisoissa tähän mennessä kaksi kovaa peliä, joista toisessa oli loistava ja toisessa näkymätön, joten ehkä hiukan sitä jarrua nyt päälle ennen kuin miestä ollaan heittämässä ylimpiin kenttiin senaksi. Eikä se Nikon kausi pisteiden merkeissä ollut mikään maaginen tällä kaudella KHL:ssä, joka on kuitenkin helvetisti NHL:ää jäljessä esim. pelaajien tasossa.

Kapasella on minunkin joukkueeseen hyvät mahdollisuudet, mutta pakko oli avautua tästä mm-kisojen yliarvostuksesta, kun näitä paikkoja jaellaan muutamien pelien johdosta.

Ja Selänne ei mahdu muka joukkueeseen buhaahhaa!!!!
 

Viljuri

Jäsen
Hieman turenkilaishuumorin täyttämää taitavat olla nämä ketjut, mutta Niko Kapasella ei ole mitään asiaa kisoihin, mikäli kaikki miehet ovat terveinä.

Mitä tulee sitten esimerkiksi T. Selänteeseen tai J. Jokiseen, niin nämä ovat jo ehtineet maalata NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella, mikä jo näyttönä ylittää höntsäpeleissä tehdyt pisteet sata nolla. Palataan asiaan mahdollisesti välierissä ja finaaleissa, jos sinne asti päästäisiin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Leinon yhdeksän pistettä 13 ottelussa ja yksi highlight spin-o-rama-maali ei vain riitä tiputtamaan kaikkien aikojen suomalaista maalintekijää pois joukkueesta. Selänne iski kuitenkin tällä rikkonaisella kaudellakin 54 pistettä 65 ottelussa. "Mutta kun iso osa tuli ylivoimalla"-perustelu ontuu aika pahasti.
Selänne on toki kaikkien aikojen maalintekijä, mutta mielestäni Leino on tällä hetkellä parempi. Lisäksi Leino on todennäköisesti viihdyttävin jääkiekkoilija ikinä, joten senkin puolesta valinta on selvä. Ja tuo "iso osa tuli ylivoimalla" ei onnu yhtään, koska Selänne oli joukkueeseeni valittu juuri tuohon rooliin, ylivoimalle. Jos halutaan mielenkiintoa tähän vastakkainasetteluun, niin jonkinlaisen vedon olen valmis ottamaan vastaan ensi kauden pisteistä ko. kaksikon kesken.
 

d2uce

Jäsen
Kyllähän Kapanen on kisoista toiseen ollut yksi joukkueen yllättäjistä ja se kertoo jo aika paljon siitä, kuinka paljon jengi hänestä oikeastaan tietää. Erittäin aliarvostettu pelaaja karjalalippiskansan silmissä. Nyt näissä kisoissa tietysti isommassa roolissa ja kivasti pisteitä jo alkusarjassa ja jengi vetää jo jotain vertailuja kimmorintasmaiseen heikompia maita vastaan tehtävään pistetilinkartuttamismeininkiin™

Mielestäni Kapasen paikka on Vancouverin olympialaisissa 3.-4. sentterin paikalla ehdottomasti.
 
Olen vain katsellut näitä viimeisiä viestejä, mutta niiden perusteella voisi huomauttaa, että joukkueita kootessa olisi ehkä hyvä listata vaikka viisi-kuusi kenttää ja pakkiparia, sillä joka kaudella tietyllä hetkellä on joitakin pelaajia loukkaantuneena, eikä se välttämättä ole yksi tai kaksi pelaajaa. Esim. Saku Koivu, Sami Salo, Jere Lehtinen, Tuomo Ruutu ja Mikko Koivu ovat viime kausina olleet melko loukkaantumisherkkiä ja tähän sitten päälle vielä satunnaisia loukkaantuneita.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Kyl
Mielestäni Kapasen paikka on Vancouverin olympialaisissa 3.-4. sentterin paikalla ehdottomasti.

Nyt puhutaan jo asiaa ja ihan varmasti mies on ryhmässä mukana, koska a)on Jalosen luottopelaaja ja b) on helvetin monipuolinen, c) aivan varmasti kaikki nhl-senat eivät ole terveenä kisojen aikana.

Ja Leino on hyvin todennäköisesti mukana joukkueessa, jos pääsee vain pelaamaan vakituisesti red wingsien jengissä ensi kaudella. Pisteiden tulo on selviä, mikäli peliaikaa tulee.

Peltonen voidaan hätätapauksessa ottaa mukaan, mutta en vain näe Villelle enää käyttöä ylimmissä kentissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös