Suomi-USA, pohdiskelut

  • 8 011
  • 107

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
muutamia huomioita ottelusta:

Kapasta ei kannata enää päästää aloittamaan oman pään aloituksia. Ongelmana on tietysti korvaajien löytäminen, kun kaikki muutkin sentterit hävisivät aloituksia sukkana. Kapasta vietiin kuitenkin pahiten. Jenkit antoivat Samille muutamia helppoja voittoja keskialueella ja Sami koitti voittaa omassa päässäkin aloitukset samaan tyyliin (pelaamalla pelkästään kiekkoa, ei sitomalla). Omassa päässä Kapasta suorastaan nöyryytettiin.

Huomasikos joku muukin sen, että Raipe ei näyttänyt edes kentän kömpelöimmältä. Antti Aalto näytti todella hitaalta ja tönköltä jopa Raimoon verrattuna.

Tuomari oli mainio, kiekottoman pelaajan estämiset otettiin pois todella hyvin. Mertarannalle tuntui vain oleva todella vaikeaa käsittää, että kiekottoman pelaajan ottaminen on eri asia kuin taklaaminen.

Ketjut uusiksi, ja puukätinen kurpitsapää ykkösketjuun ja Kapanen Ylösen kanssa samaan kenttään.

Peli oli viihdyttävää ja vauhdikasta, eikä itseäni alkanut edes vituttaaa Suomen rumasta tappiosta huolimatta. Jos lähetykset tulisivat edes hieman inhimillisempään aikaan, voisin vaikka vannoa katsovani jok'ikisen pelin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti zamuel
muutamia huomioita ottelusta:

Huomasikos joku muukin sen, että Raipe ei näyttänyt edes kentän kömpelöimmältä. Antti Aalto näytti todella hitaalta ja tönköltä jopa Raimoon verrattuna.

Tuomari oli mainio, kiekottoman pelaajan estämiset otettiin pois todella hyvin. Mertarannalle tuntui vain oleva todella vaikeaa käsittää, että kiekottoman pelaajan ottaminen on eri asia kuin taklaaminen.

Ketjut uusiksi, ja puukätinen kurpitsapää ykkösketjuun ja Kapanen Ylösen kanssa samaan kenttään.

Harvinaisen samaa mieltä. Peli oli todella viihdyttävä (kuten Ruotsi-Kanada) vaikka turpiin tulikin. Tuo Kapanen sentteri ei yksinkertaisesti toimi ja Aran kanntas nyt myöntää virheensä ja yrittää uutta, eikä itsepintaisesti koittaa saada hommaa toimimaan Belarusta vastaan.
 

topivl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allekirjoitan ylemmät. Ylönen ykköseen ja Kapanen laitaan, aloitusten häviäminen on häviävän joukkueen merkki. Selänteellä oli muuten tila todella vähissä vaikka pelataan isossa kaukalossa. Silti ainakin tämän ottelun perusteella en ihmettele, ettei Teemulla ole kulkenut viime aikoina.

Peli oli kyllä tosi viihdyttävää, tällaista on lätkä parhaimmillaan, Jenkkien peli oli kadehdittavan komeata ja kypsää.

Timonen oli todella pahoissa vaikeuksissa isojen jenkkien kanssa, jopa etukäteen pelkäämäni hasardiLumme ja Bäri pelasivat paremmin. Hagman oli pirteä. Muuten tuntuu että välillä ei ollut oikein yritystä eikä tilanteita pelattu loppuun. Erityisesti Jokisen peli näytti välillä ihme löysäilyltä. Tosin moni pelaaja oli täysin pimennossa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olihan oiva osoitus siitä, ettei ikänsä laituria pelannutta miestä kannata laittaa ainakaan Olympialaisten avauspeliin sentteriksi, oli pelaaja sitten kuinka hyvä tahansa. Lyhyesti sanottuna Kapasesta ei ollu Suomelle mitään hyötyä kentällä, koska Sami ei saanut tehdä sitä mitä parhaiten osaa.

Ymmärrän toki, että ykköskentän pitäisi olla se suurin pelote vastustajalle, mutta Suomella oli käytännössä kaikki munat samassa korissa. Lähes koko maalitekoarsenaali oli kasattu ykköskenttään ja muut ketjut olivat jo pelkästään nimien perusteella puolustavia. Eikö olisi järkevämpää muodostaa kaksi hyvään hyökkäyspeliin kykenevää ketjua, esim. Lehtinen - Jokinen - Selänne ja Kallio - Ylönen - Kapanen?

Eniten ihmettelen OJ:n paikkaa nelosen laidassa. Joukkueen potentiaalisin hyökkäävä sentteri puolustavassa roolissa nelosen laidassa. Vaikka nelosketju olikin selkeästi Suomen paras, olisi OJ:lla enemmän annettavaa hyökkäävässä roolissa.

Suomen ylivoimapeli pyöri välillä hienosti ja maalipaikkojakin luotiin, mutta mikähän idea pakkipeluutuksessa oli? Pakit pelasivat aina mielestäni väärin päin, maila laidan puolella. Vedä siinä sitten suoraan syötöstä ylämoukkuun... Lisäksi ihmetyttää se, että Suomi pelasi kaikki ylivoimat normaaleilla ketjuilla. Ei puhettakaan järkevästä ylivoimaroolituksesta. Olkoon Raipe kuinka hidas ja kankea tahansa, tai Jokinen 100% puukäsi, mutta kyllä heillä olisi ollut ylivoimassa enemmän annettavaa kuin esimerkiksi Niemisellä kahden muun duunarin kanssa.

Toivottavasti Ara ymmärtää huomiseksi muokata kentät ja taktiikat uuteen uskoon, Valko-Venäjä kun ei ole sekään mikään heittopussi.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Voivoivoi

Tästä samasta matsista on JO NELJÄ VIESTIKETJUA!!! SM-liigan puolellakin se YKSI KETJU RIITTÄÄ!!!
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
tappiohan siitä tuli

Pistinpä tähän vähäsen mietteitä pystyyn tästä mielenkiintoisesta pelistä, jonka varmaan kaikki Jatkoaikalaiset aamulla näkivät.

Suomihan lähti hyvällä asenteella peliin ja kävi röyhkeästi jenkkien päälle, yritti pelata omaa peliään ja tehdä maaleja ja kun tässä ei onnistuttu ensimmäisessä ja toisessa erässä, alkoi jenkkien veturi viheltää ja Suomi-poikaa vietiin Salt Lake Cityn kiertoajelulle. Pahimmin mukana kurkkivat maisemia Suomen pakit. Huippunimet NHL:stä, niin Numminen, Lumme ja muut. Lumpeen pelityyli tiedettiin, sitä ei voi kukaan kieltää etteikö pieni peikko olisi hiipinyt pöksyihin, kun seurasi Lumpeen kiekollista peliä.

Mikäkö tässä puolustuspelissä sitten menee vikaan? Ehkä se, että Suomella ei ole mukana tällaisia puolustavia puolustajia kuin yksi, Ossi Väänänen. Häntä tuskin voi väittää kiekkoa rakastavaksi "neljänneksi" hyökkääjäksi, kuten esim. Lumme ja Timonen? Ehkä pakkien roolitus on mennyt sen verran vikaan, että sellaiset parit kentällä ovat mahdottomia, jotka toteuttavat sen yhtälön, missä toinen avittaa hyökkääjiä ja toinen varmistaa. Hyvänä esimerkkinä mahdollisesta jatkossa toimivasta parista voitaneen esitää Lumme-Berg. Lumme hyökkäilee ja Berg pitää omaa päätä. Olisiko joukkueeseen sittenkin pitänyt valita niin Lydman kuin Karalahtikin? Molemmat ovat taklaavia/fyysisiä pelaajia ja osaavat tarpeen vaatiessa kiskasta kunnon lämärinkin. Ketä sitten pitäisi pudottaa heidän paikoiltaan? Typerää olisi hajoittaa valmis pakkipari Lumme-Berg, Numminen on itsestään selvyys, kuten myös Niinimaakin. Onko Timosella tarvetta? Siinä onkin sellainen kysymys, että en tiedä oikeaa vastausta. Kiekollista pakkia aina tarvitaan, mutta tarvittaisiinko tässä joukkueessä enää lisää kiekollisia käsiä? Ylivoimaa pyörittävät Numminen ja Lumme. Salo sijoitetaan viivalle laukojan paikalle, sattuneesta syystä jonka varmaan kaikki ymmärtävät. Toisaalta, jos Karalahti otettaisiin mukaan kisoihin, niin eikö juuri Timonen ole se paras vaihtoehto hänen rinnalleen? Onhan heillä usean vuoden kokemus jo juniorimaajoukkueista lähtien toisistaan. Ainoaksi "järkeväksi" ratkaisuksi jäänee loukkaantuneen Väänäsen pudottaminen. Ketä tilalle? Ennemmin ottaisin Karalahden tai Lydmanin kuin Kiprun tai Nummelinin. Enää ei kilttejä poikia tarvita noissa kaukaloissa...


Hyökkäyspää on se mikä se on ja sille ei voi tehdä enää mitään. Suomella EI edelleenkään ole kuin kaksi mahdollista sentteriä tämän tasoisiin turnauksiin ja toinen niistä katselee kisoja piippuhyllyltä. Toinen onkin mukana ja hän on Ylönen. Tulevista nimistä kannattaisi Jokisen jo nostaa ykkös/kakkos sentteriksi, että hommaan ehtisi tottua ennen jatkopelejä. Kapanen otti muutaman aloituksen aivan komiasti kotiinpäin, mutta hänen avunsa ovat laidassa! Tietysti vielä on aikaa 120 minuuttia etsiä oikeita koostumuksia ja peluuttaa miehiä vähän siellä sun täällä jotta löydettäisiin ne tarvittavat tehot ja se suotakoon.

Entäpä tämä Suomen kolmos ja neloskenttä? Juuri sitä mitä odotetaankin, kovaa sykettä ja yritystä, menoa ja meininkiä. Kaikki puheet Raipen poisjättämisestä voitaneen jättää huoletta pois ilman suurta riitelyä. Kaikilla toki on mielipiteensä ja se heille suotakoon, mutta omasta puolestani tämä ainainen Ojanen/Helminen Tampere tappelu voisi jo loppua. Sitä en tiedä, että olisiko tulos ollut sen kummempi, vaikka Ojanen olisi ollutkin mukana? Tietysti itsessäni on herättänyt hilpeyttä parin Tappara kaverini (faneja) kommentit, että joukkueeseen olisi pitänyt valita Hassinen, Ojanen, Luoma yms. Kaikki kunnia miehille, mutta tähän turnaukseen en olisi heitä valinnut, sitä en taas ymmärrä, että miksi heitä ei voisi valita MM-kisoihin! Pelaajat SLC:ssä ovat kuitenkin tällä hetkellä sellaisia, jotka ovat pelanneet näitä kovempia otteluita änärissä ja ovat jo kenties tottuneet tähän fyysiseen pelityyliin, he ovat siis selviä valintoja olleet jo pitkän aikaa.

Suomen tämän hetkiset ongelmat ovat hyvinkin pitkälti seuraavia; puolustuksen oikea roolitus, selvän ykkössentterin puuttuminen ja se, että sen takia ei ole myöskään kunnon kakkoskenttää saatu kasaan. Onhan tuo selvää, että jokaisessa Stanley Cupin voittaneessa joukkueessa on ollut aina kaksi hyökkäävää ketjua, jotta peli saataisiin vastustajan päätyyn, muutenkin kuin ykkösen tultua kentälle. Edmonton aikoinaan ja viime kaudella Colorado.

Ihanne Suomelle olisi ollut Koivun peli mahdollisuus, mutta aina ei kaikki palikat kolise oikein päin omaan koriin ja niitä tarvitsee keräillä sitten siitä ympäriltä takaisin kouriin. Nyt Suomella ei ole sitä tähti kakkosta, mikä olisi todennäköisesti koostunut viime MM-kisojen ykkösparista Ylönen-Kapanen.


Summa summarum. Suomi kyllä taisteli, mutta jos vastassa on Goljat ja Davidilla ei ole edes linkoa, niin mitä voi odottaa, jos siis olemme realisteja? Jenkkien peli oli juuri niin tappavaa kuin sen odotettiinkin pahimmillaan olevan ja siinä sitten vanhat parrat pyörittelivät Suomea miten halusivat ja jos katsoi pelkästään kiekon takia peliä, eikä Suomen, niin varmasti nautti jenkkien kuvioista ja pelistä, eikö?


No ensi yönä hyökätään jälleen telkkarine ääreen ja meno jatkuu ainakin kotikatsomoissa samanlaisena ja toivottavsti Suomi kaataa edes Valko-Venäjän näissä kisoissa:rolleyes:


Hyvät jatkot Suomelle ja varatkaa nitroja television läheisyyteen, sillä jatkopeleistä ensimmäinen on Ruotsia vastaan, sanokaa minun sanoneen!!!


täällä jossakin....Masaman
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Odotettu tulos

Juu, kyllähän se matsi aikalailla meni niinkuin odotinkin. Ainoa pettymys oli nolla tehtyä maalia, odotin 1-2 maalia ja kyllähän niihin pariin maaliin oli paikatkin. Se on vain niin ettei Ladalla pärjätä Mersulle ja se on vain hyväksyttävä. Nyt sitten se voitto niistä huonommista venäläisistä niin saadaan edes hieman lohtua. Näitä parempia venakkoja vastaan ei sitten saumaa ole ja kisat loppunevat sen puolivälierän jälkeen. Tai mistäs sen tietää, voihan Pelicanskin yllättää ja ottaa Suomen mestaruuden.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ketjuspekulaatiota

Suomen ainoat hyvin onnistuneet hyökkääjät olivat Helminen, Jokinen ja Hagman. Siinä mielestäni voisi olla yksi hyvä ketju, mutta tämän kokoaminen on liian monimutkaista, koska Jokinen ja Helminen tuskin voivat jatkaa samassa ketjussa, koska Kapanen ei onnistunut laisinkaan sentterinä.


Helmistä voisi jopa kokeilla ykkösen keskellä laidoillaan Selänne ja Lehtinen. Näin Kapanen Ylösen rinnalle kakkoseen, toiselle laidalle vaikkapa Nieminen. Kolmoseen keskelle sitten Jokinen ja laidoille Hagman ja Kallio. Tämän roolina voisi muuten olla kuitenkin vähän hyökkäävämpi peli kuin USA pelin kolmosella. Neloseen "jarrukenttään" keskelle Aalto, laitureiksi Eloranta ja Lind.

Bergiä lukuunottamatta kaikki pakit pelasivat niin huonosti, että noita pakkipareja on todella vaikea ruveta muokkailemaan.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Jos katoit eile sen venakkojen valisen pelin ni ei ne vv miehet juuri venakkoja huonompia ollut, jäähylle ei ainakaan passaa mennä ja khabipulin imee kaiken mikä tulee amaaliin päin.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Todennäköisesti...

...spekuloin jossain vaiheessa lisää, kun olen kunnolla herännyt; totean nyt kuitenkin, että minun mielestäni pelissä ei ollut mitään viihdyttävää, kun USA vei suomipoikaa mennentullen. Toisen erän jälkeen tuikkasin TV:n kiinni ja käänsin kylkeä; olisihan tämä pitänyt arvata. Olin ajatellut lopputulokseksi 5-2 USA:lle, mutta Suomi ei päässyt edes maistamaan, miltä maalinteko tuntuu.

Etukäteen korostettiin, juu, että USA:aa vastaan lähdetään vahvalla puolustuspelillä. Ei se kovin vahvaa voinut olla kolmannessakaan erässä, jos lopputulos on 6-0. Suomen puolustus yksinkertaisesti päästi vastustajan "liian lähelle"; USA-armeijan pelinrakentamisia olisi pitänyt "toppuutella" hieman ylempänä. On myös muistettava, että pelin voittamiseksi on saatava maaleja, joten ei kai Suomi ajatellut niitä omasta puolustuspäästä tehdä? Siltä ainakin näytti, sillä paikat, joita Suomelle tarjottiin, vain tulivat ja menivät. Tällä tasolla niistä olisi pitänyt saada ainakin 3 menemään USA:n verkkoon. Ajattelin jossain vaiheessa II erää, että USA:n kaksiminuuttisten aikana tasoitus olisi mahdollinen, mutta väärin ajattelin.

Nyt, kun tarkistin tekstitv:stä lopputuloksen - "naamavärkkini" levisi leveään virneeseen. Näin unta, että loppulukemat olisivat olleet 7-0 USA:lle, mutta unissahan ihmiset usein liioittelevat, ja tapahtumat ovat usein kummallisia. Eihän Suomi sentään 7-0 hävinnyt, vain 6-0...

Pidin Kanada-Ruotsi -ottelua viihdyttävämpänä. Makuja kun on moneen junaan.
 

ahk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pohdintaa kokoonpanosta
Laitoin tämän jo tuonne Valko-Venäjä otsikon alle, mutta laitan tännekin.

Oma ehdotukseni:

Lehtinen - Ylönen - Selänne
Ylönen tähän ketjuun sentteriksi, näin saadaan Kapanen omalle paikalleen laituriksi. Lehtinen täydentää puolustavampana hyökkääjänä Selännettä, jota on tunnetusti puolustuspäässä heikompi.

Kapanen - Jokinen - Kallio
Neekerin sijoittaminen keskelle kakkoseen arveluttaa, mutta sentteri tilanne on heikko joten näillä mennään.

Hagman - Aalto - Nieminen
Hagman kolmesta miinuksestaan huolimatta esitti ajoittain hyviä otteita, Aalto pelasi kohtuullisesti ja Nieminen lienee oikea valinta toiseen laitaan.

Lind - Helminen - Ruutu
Jäännöskenttä, Elorannan panokseen USA ottelussa olin hieman pettynyt, joten huilatkoon. Olkoon miten on, mutta en voi ymmärtää Helmisen peluuttamista ykkösalivoimassa. Kyllä tästäkin joukkueesta luulisi löytyvän agressiivisempia alivoimapelaajia!

13. hyökkääjä Eloranta

Numminen - Niinimaa
Berg - Lumme
Timonen - Salo

Ei taida auttaa parien sekoittaminen, jokainen pari oli ajoittain todella vaikeuksissa. Pahiten kokonaisuutena ehkä yllättäen Timonen-Salo. Lumpeella ja Nummisella oli muutamia pahoja virheitä.

Maaliin Hurme
Ei tappiosta voi kyllä maalivahtia syyttää. Hurme torjui hienosti monta erittäin vaarallista paikkaa. Jatkoa ajatellen pitäisi antaa ykkösmolarin jatkaa ja totutella leveään kaukaloon. Puolustajien pitää pystyä paremmin puhdistamaan maalinedusta vastustajista ja paluukiekoista.
 

janitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen samaa mieltä Bepe

Niin oli huono ottelu.
 

Voittaja

Jäsen
Turha tästä ottelusta on tehdä mitään hätiköityjä johtopäätöksiä, Suomi oli juuri sellainen kuin odottelinkin. Ylivoimaista(myös ennakolta) vastustajaa vastaan pieni ja piskuinen Suomi sinnitteli hyvin eka erän, mutta sitten hirveä tasoero tuli näkyviin. Jos kaverin hyökkääjistä "huonoin" on tehnyt 14 maalia NHL:ssä, ja suomella taitaa olla kokonaista 3 jotka ovat tehneet enemmän tällä kaudella, niin mitä muuta tuosta pelistä pystyi odottamaan. Vaikka toivoinkin Suomen voittavan, niin kävinpä varan vuoksi hakemassa tulosvedosta vähän "helppoja" kisaveikkaus euroja(150 ja risat yhdellä eurolla) loppukisoja varten.

Ei kait kukaan tosissaan uskonut että Suomi lähtee näistä kisoista mitali kaulassa kotiin, eihän?? Kisoista löytyy kuitenkin 5 YLIVOIMAISESTI materiaalitaan parempaa joukkuetta, joten 6. sija on täysin realistinen tavoite/tulos.

Tänään Suomen joukkueelta ei maaliteko onnistunut, mikä ei hirveä yllätys ole. Herra Aravirta oli kaiken lisäksi päättänyt käyttää joukkueen parasta laituria sentterinä, minkä paikan Sami kohtuullisesti täyttikin(oman pään aloituksissa olisi pitänyt käyttää Ylöstä), mutta tutut pyrähdykset laidalta ja taklaukset karvauspelissä jäivät nyt vähiin. Aalto, Eloranta, Hagman(vaikkakin -3), Lehtinen, Lind(enpä olisi uskonut sanovani tätä) ja Kapanen saavat minulta 8- arvosanan, olivat sentään ainoita hyökkääjiä jotka paiskivat hommia kaukalossa. Muut olivat enemmän tai vähemmän hukassa. Seuraavaan peliin Jarkko Ruutu ehdottomasti ratalle, alkaa laidat rytistä, ja se saattaa jopa tarttua muihinkin pelaajiin.

Puolustuksesta ei juuri positiivisia esityksiä löytynyt, vaikkakin Aki Berg pelasi aika hyvän pelin. Avaukset viipyivät/olivat epätarkkoja, ei pidetty miehiä maalilla, hyökkäyspäässä ei mitään apuja pakeilta, jne.

Hurme maalilla oli aika epäkiitollisessa asemassa jenkkien vyöryttäessä hyökkäyksiään. Antoi kohtuullisen paljon ripareita, mutta on tottunut siihen, että NHL:ssä ne korjataan pois omien pakkien toimesta. Maaleille ei juurikaan voinut mitään, vaikkakin huippupelillä olisi 1/2 saattanut tarttuakin. Ansaitsee kuitenkin paikan maalilla V-Venäjää vastaan.

Valmennus ei ollut oikein hereillä peluuttaen aika tasaisesti neljää kentällistä(poislukien yv). Eräs tärkeimpiä pieniä tekijöitä jääkiekossa on aloitukset(n. 80/peli), jotka hävittiin melkoisen puhtaasti. Oman pään aloituksissa käytettiin jääräpäisesti Kapasta, jolle aloittaminen ei ole kovinkaan tuttua puuhaa, vaikka sinne olisi voinut heittää aloituksen ajaksi Ylösen tai Aallon varmistamaan edes tasurialoituksen.

Koska jokaisessa meissä asuu pieni "Ara", minäkin annan ehdotukseni seuraavan pelin kentällisiksi:
I Selänne-Jokinen-Lehtinen
II Kallio-Ylönen-Kapanen
III Hagman-Helminen-Nieminen
IV Ruutu-Aalto-Eloranta
Lind voi hyvästä esityksestä huolimatta jäädä koppiin soittelemaan Peitsamoa.
Pakkiparit olkoon ennallaan, koska tuskin enään pelaavat yhtä flegmaattisesti. Vastus oli kuitenkin kovinta mahdollista luokkaa, joten seuraavat vastustajat ovat hieman helpompia.
 

Joda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
muutamia huomioita

Ymmärtääkekö nyt mistä Suhonen puhui Tappara matsin jälkeen
!!

Ja älkää nyt ymmärtäkö väärin, myös ifk pelaa pitkälti samalla lailla
kun muut sm-liigan joukkueet.

Eli kiekottoman pelaajan estäminen, varsinkin karvaajan poispelaaminen !!

Peli oli todellakin vauhdikasta ja viihdyttävää. Taklaus peli sallittua mutta maila häiriköini oli poissa. Vauhti oli aivan toista kun mitä se meidän liigassa on , tosin onhan pelimiehetkin toista
tasoa. Tilanteita syntyy paljon enemmän kun vahti ei oteta pois
ja turha kyttäily poistuu.
Tarkoittaa myös sitä ettäparin maalin tappioasemastakin voidaan
usein nousta voittoon.

Liigassa pitää nyt entistä enemmän panostaa siihen että kiekottoman pelaajan häiriköinti poistetaan.
 

Vaicci#63

Jäsen
En ymmärrä.miksi teidän kentissänne Kapanen on kakkosessa aina.Miksi??Suomen paras änärissä!Lehtinen hukkasi tekopaikkoja hirveästi ja oli ihan pihalla,mutta yllätyin Selänteen ja Niemisen esityksistä.Kapasta ei kannata peluuttaa keskellä.Aalto pelasi mielestäni oikein hyvin nelosessa.Voi voi kun historia toistaa itseään:taas avausottelu ilman maaleja ja tappio.Tiukoille meni Venäjöiden peli.ketjut seuraavassa pelissä a'la saipafan.


Kapanen-Ylönen-Selänne
Niinimaa-Numminen

Kallio-????-Lehtinen
lumme -Berg

Nieminen-Helminen-Hagman
Timonen-Salo

Eloranta-Aalto-Jokinen/Lind/Ruutu
Väänänen(?)
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Vähnä kiirettä, mutta pistän lyhyesti.

Raipe oli todella hyvä ja ne jotka väittävät vastaan omaavat luultavasti jotain kaunoja raipea/ilvestä vastaan.

Eloranta oli huono. Se ei tuntunut tajuavan että kun joukkue pelaa yhden miehen alivoimaa níin tyhmiin jäähyihin ei ole varaa.

Hurme oli suht.hyvä mutta monesti mertaranta sanoi että älä mene sinne kulmaan tai että taas hurme sählää kiekon kanssa kulmassa, mutta mitä hän olisi voinut tehdä kun kukaan ei tullut kiekkoa hakemaan?

Selänteen syötöt olivat hyviä.

Mertaranta totesi että suomen pitäisi käyttää maalipaikat tehokkaammin hyväksi, mutta kun saisi edes enemmän laukauksia kuin vastustaja maaleja kun sekin tuntui tekevän tiukkaa.

Pakit olivat aivan pihalla. Ne jotka aikaisemmin ovat olleet ulalla (lumme, Berg) osoittautuivat todella hyväksi pariksi kun taas ne joihin ennen pystyi luottamaan (Salo,timonen,Numminen) olivat aivan pihalla välillä.

Hagman pelasi hyvin ja oli suomen suurin valopilkku.

Jag stoppa här.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kyllähän ne jenkkipakitkin sitä karvaajaa estivät, mutta noilla pojilla on hieman voimaa ja halua mennä niin ei siellä yksi maila kainalossa tunnu miltään. Liigapeleissä tollanen maalinedessä vääntäminen ja kiekosta tappeleminen on kahvaamista ja painimista. Mä ainakin pidän siitä, että tapellaan niistä maalipaikoista eikä niitä saada ilmaseks. Tietysti liika roikkuminen on liikaa, mutta nykyään kaikki näkee kaksinkamppailutkin roikkumisena.
Kyllä ne jenkkipapatkin luisteli pirun kovaa.
kaks ekaa erää oli viihdyttäviä ennenkuin Suomi putos kelkasta lopullisesti..

Silmiin pisti etenkin Kanada - Ruotsi ottelussa melkoiset kirvesiskut. kylmät väreet meni selässä kun kuvitteli kuinka sellasia iskuja tulis omille käsille..

Eiköhän se tästä kun saadaan se ketsuppipullo edes raolleen ja omanpään virheet ainakin puolitettua, mielellään kaks kertaa..
 

Ruhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Jokerit
noh... hurme pelas iha hyvin, mut silti sanon et aran pitää peluuttaa nupee valkovenäjää vastaan iha samal taval ku naganos suloo peluutti, jos tulee hurmeelle ongelmia ni nupe voi olla virees, ja sillo se on kyl iha vitsin hyvä.

Muute peli oli iha hyvä, mut aivan niin et kapanen laidalle, ja ylönen siihe keskellä, lehtinen vois mielummi pelata laitaa tokas ketjus...

mut yhtä juttua en kyl siedä, ku tämä "voittaja" veti kunnon luuseri kommentin siitä et on 5 "YLIVOIMAISESTI" parempaa jengiä ku suomi ja 6. sija o iha realistine sija. BULLSHIT. Ehkä materiaali mut jos suomi sais v-venäjää vastaa homman toimii ni sitte ryssäkin kaatuu ja puoliväli eriin mennää lohkon kakkosena.... vastaa tulis varmaa ruotti tai kanada... jos sinne tulis, prkl, tsekit ni sitte kyl turpaa tulee, mut kaikki muut ni tsemit on....
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Karvaajat

Aran taidonnäyte, Suomella on nyt kasassa huonoin maajoukkue vuosiin. Näkeehän tuon jo paperillakin ettei sieltä montakaan maalintekijää löydy. Ei pelkillä karvaajilla tuontason pelejä voiteta.
Harmillista vielä että etukäteen vahvantuntuinen puolustuskin petti....
 

Voittaja

Jäsen
Saipafanille

En ymmärrä.miksi teidän kentissänne Kapanen on kakkosessa aina.Miksi??

Omastakin mielestä Sami kuuluisi ehdottomasti olla ykkösessä, mutta koska Ara kuitenkin peluuttaa Selännettä ykkösessä, niin ajattelin ainakin itse laittaa Samin sen takia kakkoseen.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Sikäli jäi p***a maku suuhun että ehkä varmin osastomme puolustus petti.
Peliä kun katseli niin tuli mieleen vähän aikaa sitten pelattu IFK-Saipa peli. IFK pelaajat olivat päättäneet että annetaan viesti seuran johdolle ja se toimi. Jos ei Ara ymmärrä itse sauna seuroineen lähteä niin jonkunhan sitä on avitettava... No joo toive ajattelua. Pelin jälkeen Aran kommenttina oli varmaankin että "pelissä oli paljon hyvää". No olihan siinä 6 hienoa maalia!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Omasta mielestäni pelissä oli selkeästi muutama ongelmakohta:

1. Puolustus ei pystynyt pitämään isoja jenkkejä kiinni maalin edustalla, LeClairin kaksi maalia syntyivät tilanteista joissa kaksi puolustajaa seisoi miehen vieressä kykenemättä estämään häntä mitenkään.
Ratkaisuehdotus: Ei se voima vaan silmitön väkivalta....:)

2. Pelin rakentelu ja tekeminen. Jokainen ketju pelasi 90% peliajastaan sellaista peruspaskaa dump-and-chase kiekkoa. Ainoastaan ylivoimalla saatiin edes jonkinlaista rakentelua mutta syötöt päättyvät järjestään huonoihin laukauksiin. Tässä suhteessa RAipe oli yhtä huono kuin muutkin pelaajat, ihmetyttää vain Mertsinkin silmitön Raipe ihannointi.
Ratkaisuehdotus: Joku hyökkääjä vilttiin ja Koivu tilalle, ei ainakaan huonompaan suuntaan voitaisi mennä. Ylivoima saattaisi jopa parantua mutta muuten Koivua peluutettaisiin 13. hyökkääjänä.

3. Puolustuksen merkkausvirheet. Timonen oli kolmasti tekemässä suoranaista virhettä ja jättämässä oman miehen vartioimatta. Muutenkin todella heikot mies miestä vastaan pelit jokaiselta pelaajalta oikein hävettivät.
Ratkaisuehdotus: Ei ole.

Kuten huomaatte matsi oli sellainen aivan uskomaton sähellys ja en nyt tässä mielentilassa pysty kehittämään mitään järkevääkään, sen verran epätoivoinen fiilis on.
Tätäkö on odotettu 4 vuotta, tuolla pelillä Suomen pitäisi karsia pääsystään jatkosarjaan.

Alaspäin ei voi mennä joten toivotaan parasta.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitäs muuten Ara sanoi??

Viestin lähetti HABS #11
Pelin jälkeen Aran kommenttina oli varmaankin että "pelissä oli paljon hyvää". No olihan siinä 6 hienoa maalia!

Minä kun olin jo nukkunmatin kainalossa Suomi-USA -ottelun päätyttyä, en tullut kuulleeksi Aran mahdollisia yhteenvetoja käydystä kamppailusta. Mitähän mies sattui sanomaan?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä vaan oli aika ajoin hirveätä katsella... Alku, kuten kaikki tietää, lupasi todellakin tasaista. Vaikkakin ekan erän hurja vauhti ja jenkkien taklaukset pelotti ja ajattelin että mitenkähän suomipojan pää ja ketarat kestää... varsinkin Helmisen, mutta helminen sai minun silmissäni ihan puhtaat paperit ja taisteli ihan esimerkillisesti. Tämä on paljon minulta sanottu, koska Helminen kun ei mihinkään nykyisiin suosikkipelaajini kuulu.

Voisi sanoa että ne pettivät odotukset, joilta eniten odotti ja ne yllättivät joilta vähiten odotti. Kuitenkin koko hemmetin joukkueella on hirveästi petrattavaa kyllä jos jotain rakentavaa aikoo näissä kisoissa saada aikaan. Tuolla pelillä kyllä voi kylmää kyytiä tulla vaikka Valko-Venäjältä. Sen verran hienoa peliä nekin esittivät Venäjää vastaan.
Erityisesti paskat fiilikset jäi Nummisesta ja Timosesta, mutta ei kovin korkeaa arvosanaa voi antaa juuri muillekkaan. Hurme pelasi toki aika ajoin erittäin hienosti, mutta sylki kiekkoja välillä oikein urakalla.

Nyt kyllä viimeistään valkeni se miten kapeaa materiaalia Suomella todella yhä on verrattuna vaikka Pohjois-Amerikkalaisiin joukkueisiin verrattuna. Kyllä aika ihmeisiin tulee Suomen pystyä, jos edes mitalipeleihin halajaa päästä.

Tulevista vastustajista uskoisin niin että kumpainenkin on USA:ta heikompia, jopa Venäjäkin ekan ottelunsa perusteella, mutta niissäkin peleissä täytyy asenne olla enemmän kuin kohdallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös