Suomi-Ukraina 26.4.04 klo 17.15

  • 18 138
  • 140

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Aika pelata pakkopullaa. Toivotaan, että maalinteko onnistuu heti pelin alussa. Jos ei onnistu, niin kärsivällisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen (heh, mikä klisee).

Jarkko Ruutu pääsee toivottavasti mukaan jo tähän peliin 13. hyökkääjänä. Ruutua voisi kokeilla vaikka Tomi Kallion paikalla ykkösketjussa. Muita ketjuja en tässä vaiheessa hajoittaisi. Ykkönen kaipaisi pientä piristystä peliinsä.

Nähdään myös aikooko Summanen ja kumppanit peluuttaa Norosta kaikissa peleissä vai saako Markkanen tilaisuutensa. Ehkä kannattaisi peluuttaa myös toista maalivahtia ihan pelituntuman säilymisen merkeissä.
 

Homer

Jäsen
Ehkä suurin mielenkiinto tässä pelissä on kysymyksessä, kuinka moni pelaaja loukkaantuu Ukrainan mailasateessa. Aion lukea sen tiedon huomisen HS:n urheilusivuilta, muuten keskityn illalla ulkoiluun.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jotenkin ärsyttää tämä "seittemännolla,kaheksannolla"-asenne. Kun katselin Yle 24:lta Slovakia-Ukraina peliä,niin ei se helpolta vaikuttanut. Tosin Slovakia vain pelaili,ja totutteli isoon kaukaloon,mutta silti. Veikkaanpa,että esim.Jenkeillä tulee olemaan suuria vaikeuksia Ukrainaa vastaan.

Kunhan saadaan se voitto sieltä mailaviidakosta ronkittua ,tyylillä ei niin väliä. Minä en ainakaan valita jos voitetaan "vain" ~3-0,4-1 luvuin.

Veikkaanpa,että Markkaselle annetaan pelituntumaa,mutta Slovakiaa vastaan pelaa vuorenvarmasti Noronen.
 

kyy_boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampere United, Detroit, Boston, Dallas,
Jos suomi saa alkuun pari maalii peli on selvä heti.
Mut, jos maalii ei saada pelistä voi tulla vaikee mut uskon et suomi hoitaa helpolla ton matsin sanotaan vaikka 7-0.
Saa nähdä joo monta loukkaantuu siellä tulee keppii käsii se o varma.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lyhyesti sanottuna, tästä pelistä tulee joko maalijuhla Suomen hyväksi tai jumalattoman vaikeata pakkopullaa ja voitetaan "vain" lukemin 2-0. Riippuu niin päivän asenteesta.

Aliarvioida ei voi, mutta ei myöskään liian ylimielisesti liikkeelle. Villi veikkaus: 6-1.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Eilisen esityksen jälkeen (eikä muutenkaan) Suomi ei lähde vain pelailemaan

Illan prinsiipit
- Markkanen torjuu ja Ruutu pässee kentälle että on valmiina pehmittämään Demitroja ja Hossia.

- Salo nostaa profiiliaan entisestään ja vakiinnuttaa paikkansa ykkös-pakkina

- OJ on illan kuningas: tehot 2+1 maalin edestä

ja Suomi voittaa perinteisen vaikean 1.erän jälkeen 7-1.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Apuva, Johannes avasi ketjun. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi häviää. Tulosvetoon 2-3 Ukrainalle.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten olis Jarkko Ruutu vs Andrei Sryubko? Maistuis kyllä mutta eipä varmasti tapahdu. Njuu Suomi vie pienen väännön jälkeen 4-1.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Ensimmäisen Suomen pelin aikana olin ensimmäisen erän täydellisessä pimennossa, sillä täkäläinen urheilupubi tahtoi väkisin näyttää jalkapallokierroksen loppun asti ennenkuin päätettiin näyttää lätkää. Sitten kun Suomesta vielä putoili tilannetietoja niin olin jo valmis myymään maani - tosin onneksi olin jälleen kerran väärässä.

Ukrainan otteita en Slovakiaa vastaan nähnyt, mutta raportin mukaan pienet tappionumerot johtuivat enemmän slovakkien haluttomuudesta kuin Ukrainan taidoista. Uskon, että suomalaisten saadessa heti alkuun maalin niin ottelu tulee olemaan helppo.

Sattuuko kukaan muuten tietämään jonkunlaista live tickeriä, jota kautta voisi ottelun kulkua seurata. Valitettavasti olen duunissa ottelun alun aikana, joten olisi mukavaa ainakin jotenkin seurata peliä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Homer
Ehkä suurin mielenkiinto tässä pelissä on kysymyksessä, kuinka moni pelaaja loukkaantuu Ukrainan mailasateessa. Aion lukea sen tiedon huomisen HS:n urheilusivuilta, muuten keskityn illalla ulkoiluun.

Jos sinulla ei oikeasti ole mitään muuta ideaa keikkua tällä foorumilla kuin jatkuva MM-kisojen kritisointi, niin kannattaisiko pysyä siellä ulkona? Noi jutut on nähty jo liian monta kertaa.
 

hokkineito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki ja jossain määrin Oulun Kärpät
Kyllä täällä suunnalla uskotaan vahvasti Suomen voittoon. Oikeestaan on aivan sama millä lukemilla se tulee, kunhan tulee. Ja kuten Arnold totesi, joko mässäillään maaleilla kunnolla, tai sit siitä tulee ihan kamalaa vääntämistä... Toivottavasti pojilla on kuitenkin asenne kohallaan, ettei käy niinku Kanadalle eilen Itävaltaa vastaan ;)...

Mutta mutta...Jos nyt jotain pitää lähtä arvailemaan, niin kotia otetaan tämä matsi lukemin 5-1.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kenet Ruutu syrjäyttäisi? Ei ainakaan Johanneksen mainitsemaa Kalliota. Tomi on yksi suosikkipelaajiani. Hän on periksiantamaton je pelaa aina 100 lasissa. Kallio taitaa myös maalinteon kunhan vain saa pään auki. Toinen mahtava tsemppari on Hagman. Kyllä hänenkin yrityksellään vielä tulostakin syntyy, meinaan maalienkin muodossa. USA matsi tosin osoitti, että asenne on kohdallaan koko jengillä. Jos Suomi pystyy toteuttamaan Summasen taktiikkaa 100%:sti, niin mennään pitkälle. Jos taas pakkien ja hyökkäjien väliin jää liikaa tilaa niin omissa soi. Ukrainaan on suhtauduttava kaikella vakavuudella, silti pelin täytyy olla iloista muuten voi käydä huonosti. Uskon toki Suomen voittoon. Tietysti Ukraina matsissa Jarkkoa voisi kokeilla, mutta noin yleensä hän ei mielestäni pysty syrjäyttämään ketään ensimmäisen matsin kokoonpanosta. Vai missä on Jarkon näytöt tältä kaudelta? Muuten minusta tuntuu, että Suomi osoittaa tässä turnauksessa olevansa Joukkue nimenomaan isolla Jiillä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pakkohan tästä on voitto ottaa, vaikka ei Ukraina mikään pöllömpi porukka ole. Tulee varmaan puolustamaan passiivisella tyylillään ja iskemään vastaiskuista. Suomen olisi parasta saada jo avauserään 2-3 maalia, muuten tulee vaikeaa. Ylivoimaa Suomi tulee saamaan varmaan aika paljon, niistä on rankaistava. Veikataan nihkeää 3-1 voittoa Suomelle, Helenius 3+2.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Voitto ei ole varma, mutta varmaa on että tämän pelin jälkeen jääkiekko on jälleen kerran kuollut.

Jos Suomi voittaa 9-1, niin sen jälkeen kysellään mitä järkeä on roikottaa MM-kisoissa Ukrainan kaltaisia maita kun voisimme pelata Ruotsia vastaan sen sijaan neljä paikallispeliä.

Jos Suomi voittaa 2-0, niin sen jälkeen kysellään mitä järkeä on roikottaa MM-kisoissa Ukrainan kaltaisia maita jotka keskittyvät vain puolustamiseen ja mailalla huitomiseen. Sen sijaan voisimme pelata Ruotsia vastaan neljä paikallispeliä.

Jos Ukraina voittaa 1-2, niin sen jälkeen kysellään mitä järkeä on roikottaa mukana MM-kisoissa Ukraina kaltaisia jengejä, jotka keskittyvät vain kilpikonnapuolustukseen ja maalipaikkojen murhaavaan hyväksikäyttöön. Sen sijaan voisimme pelata Ruotsia vastaan neljä paikallispeliä.

Niin jokaisessa tapauksessa pätee totuus, että MM-kisat on perseestä. Syyn saa keksiä jokainen oman lippalakkinsa värin mukaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Suomi voittaa 5-1, Illan kuningas on Kimmo Rintanen tehoilla 2+2.

Toivottavasti vältytään loukkaantumisilta siellä mailaviidakossa.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Niin jokaisessa tapauksessa pätee totuus, että MM-kisat on perseestä. Syyn saa keksiä jokainen oman lippalakkinsa värin mukaan.

En nyt tiedä onko tuo heitto ihan sarkasmia vai mielipiteesi, mutta kyllä minä ainakin katson suurella mielenkiinnolla kaikki kisat mitä pelataan. Minua ei haittaa vaikka kiekkoa tulisi töllöstä ympäri vuoden, muutama peli viikossa.

Kai se on sitä rakkautta lajiin.

Niille jotka eivät jokavuotisia mm-kisoja jaksa katsoa, suosittelen siirtymistä muille kanaville.

K
 

Rygge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jaro
Duunipaikan kisaveikkaukseen laitoin Suomelle 8-1, joka taisi kyllä olla pahasti yläkanttiin.

Veikkaisin, että Suomi vie 4-1, Pirjetä jatkaa loisto-otteitaan ja saalistaa tehot 2+1. J. Ruutua voisi kokeilla Pirjetän ja Laaksosen kaverina. Tosin Ukrainaa vastaan varmastikaan Rudin parhaat avut eivät tule esiin, vaan keskiviikkona nähdään miten Jarkko onnistuu Slovakian tähtien pysäyttämisessä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Niin jokaisessa tapauksessa pätee totuus, että MM-kisat on perseestä. Syyn saa keksiä jokainen oman lippalakkinsa värin mukaan.

Menkää vittuun täältä jos ei kerran kiinnosta!

Mä ihmettelen että mikä saa ihmisen kirjoittamaan tänne maajoukkue-osioon jos nämä MM-kisat ei kiinnosta? Voisi kuvitella että jos ei kiinnosta niin silloin pysyisi kaukana poissa? Mutta ei se tietenkään ole niin kun se että ei kiinnosta pitää kuuluttaa koko maailmalle kun se kiinnostumattomuus on kivaa vasta sitten kun pääsee kertomaan siitä niille joita kiinnostaa.

No mä kopioin tuon Sergein viestin talteen että mä voin sitten ensi kaudella copypasteta sen jokaiseen turhaan Jyp-ketjuun että kaikille tulee selväksi että Jyp on SM-liigassa täysin turha ja ilman sitä olisi kaikille paljon parempi. Jypin kiinnostavuutta voi verrata ruohon kasvamisen katseluun.

No se tuosta purkauksesta, sitten itse asiaan. Eli Ukraina -peli ei missään nimessä ole helppo vaikka ennakkoasetelmissa Suomi selkeä ennakkosuosikki onkin. Maalinteko ei ole koskaan ollut meidän vahvinpia osa-alueita ja kilpikonna puolustukseen ryhmittyvä Ukraina saattaa hyvällä maalivahtipelillä osoittautua vaikeaksi vastustajaksi, joka tapauksessa asenteen puolesta tässä ei ole mitään aihetta löysäilyyn sillä voittamalla tämän pelin Suomi varmistaa jatkamisen tuonne ylenpään jatkosarjaan. Rintanen, Hagman, Laaksonen ja koko H-K-P ketju aiheuttavat varmasti vauhdillaan Ukrainalle ongelmia joista isketään sitten tarvittavat maalit.

En silti usko mihinkään varsinaisiin maalinteko harjoituksiin vaikka Suomen voittoon uskonkin, veikkaus:

Suomi 4,5,6 - Ukraina 0,1
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivotaan, että ukrainalaiset pelaisivat mailoilla lähinnä kiekkoa eikä suomalaisia loukkaantuisi. Asennevamaa ei kauheasti pitäisi olla. Summnen ja Virta ovat itsekkin pelaajina olleet häviämassä ö-luokan maille, joten asennepuolta osataan painottaa.

Suomi 4,5,6. Ukraina 1,2.
 
Tänään on sitten mailanväistökisa Ukrainan kanssa. Toivottavasti saadaan pari maalia jo ekassa erässä niin Ukrainan on pakko edes vähän yrittää hyökätä, ja se suurin puolustusinto on jo laantunut. Toivottavasti selvitään mustelmilla. Tätä harjoituspeliä varten koittaisin uusia kokoonpanoja tähän tapaan:

Peltonen - Jokinen - Hagman
Salo - Niemi

Teletapit
Nummelin - Karalahti

Ruutu - Rintanen - Kallio
Niinimaa - Söderholm

Laaksonen - Pirjetä - Virta

Mäntylä/Pirnes

Kallio oli USA-pelin heikoin, mutta on kuitenkin niin kova pelimies ettei häntä voi viltittää ainakaan vielä. Lisäksi ykkönen kaipasi selkeästi vääntövoimaa, joten ratkaistaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vaihdetaan Kallion ja Hagmanin paikkaa. Jos Ruutu on riittävän hyvässä kunnossa on hänellä loistava vääntöpaikka kolmosen reunassa tekemässä tilaa Rintasen rakentelulle ja Kallion nousuille. Nelosta ei kannata eikä tarvitse missään nimessä hajottaa. Pirneksen laittaisin tähän peliin vilttiin, hän oli mielestäni heikoin niistä miehistä, jotka 'voi' korvata. Tossa on kasassa neljä aika tasapainoista ketjua. Joitakin erikoisvaatimuksia eri ketjuilla on ja mielestäni yksi tärkeimmistä on teletappi-ketjun puolustaja vaatimus. Tämä ketju erityisesti tarvitsee taakseen hyvän kiekollisen nopeaan avauspeliin kykenevän pakin, kuten Nummelinin ja toisaalta puolustuspään erikoismiehen esim. Karalahden, jonka rauhallinen putsauspeli on todella tärkeää.
 

erne31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki + sympatiat Jokereille
Viestin lähetti Timi

Sattuuko kukaan muuten tietämään jonkunlaista live tickeriä, jota kautta voisi ottelun kulkua seurata. Valitettavasti olen duunissa ottelun alun aikana, joten olisi mukavaa ainakin jotenkin seurata peliä.

No IIHF:n sivuilla on live seuranta mahdollisuus. En tiedä sitten kuinka reaaliajassa tulee, mutta uskoisin olevan melko nopea. Se on mielestäni melko monipuolinen ja hyvä tapa seurata myös muiden maiden otteluita, jos siihen ei ole muuta mahdollisuutta.

tässä on linkki sivuille:
http://www.iihf.com/hydra/tournaments/output/WS/
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Riistoporvari
Peltonen - Jokinen - Hagman
Salo - Niemi

Teletapit
Nummelin - Karalahti

Ruutu - Rintanen - Kallio
Niinimaa - Söderholm

Laaksonen - Pirjetä - Virta

Mäntylä/Pirnes

Hyvin pitkälti mielenkiintoiset ketnät ja hyvät perustelut. Toinen juttu on, kuuluuko Summasen keinovalikoimaan muutella kenttiä, nyt tulee klisee, voitetun pelin jälkeen.

Omaa / omia suhtautumisia koko MM-turnaukseen auttaa muuten se, ettei yritä edes itselleen vakuutella turnauksen olevan _maailmanmestaruus-turnaus_. Nastahan noita pelejä on katsella, kun ajattelee vain yhtenä maajoukkueen turnauksena, jossa kaikilla on jalkeilla tällä hetkellä käytettävissä olevat rosterit. Ei enempää, eikä vähempää.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
flintstone (ja vähemmässä määrin Kaizer Soze)

Viestin lähetti flintstone
Menkää vittuun täältä jos ei kerran kiinnosta!

Kyseessä oli konversationaalinen implikaatio elikkä sarkasmi
(Kreik. sarkasmo´s < sarka´zein = repiä lihaa).

Sarkasmihan on yksi vaikeimmista taiteenlajeista, jota en ilmeisesti vieläkään aina hallitse. No, jatketaan harjoituksia....
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Viestin lähetti erne31
No IIHF:n sivuilla on live seuranta mahdollisuus. En tiedä sitten kuinka reaaliajassa tulee, mutta uskoisin olevan melko nopea. Se on mielestäni melko monipuolinen ja hyvä tapa seurata myös muiden maiden otteluita, jos siihen ei ole muuta mahdollisuutta.

tässä on linkki sivuille:
http://www.iihf.com/hydra/tournaments/output/WS/

Siellä ei vain näkynyt pelattua aikaa, mikä on vähän omituista. Kunnon kotoinen tekstitv toimii aina, vaikkakin pienellä viiveellä. www.yle.fi/tekstitv

Edit: Ja Radio Suomen lätkäselotukset kuuluvat netissä. Se lienee paras kanava pelien seuraamiseen koneen äärellä...
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Senior
Omaa / omia suhtautumisia koko MM-turnaukseen auttaa muuten se, ettei yritä edes itselleen vakuutella turnauksen olevan _maailmanmestaruus-turnaus_. Nastahan noita pelejä on katsella, kun ajattelee vain yhtenä maajoukkueen turnauksena, jossa kaikilla on jalkeilla tällä hetkellä käytettävissä olevat rosterit. Ei enempää, eikä vähempää.

Tätäkään perustetta en ymmärrä, MM-kisat pelataan niillä pelaajilla jotka sinne saadaan ja se ei sen arvoa mihinkään muuta, MM-kulta on MM-kulta siinä missä SM-kulta on SM-kulta. Ja tuolla perusteella myöskään SM-liigan mestaruutta ei voi arvostaa koska kaikki parhaat suomalaiset eivät ole mukana vaan pelaavat jossain Sveitsissä, Ruotsissa ja rapakon takana NHL:ssä. Jos tuolta pohjalta lähdetään niin oikeastaan mitään saavutusta ei voida arvostaa kun se ja se paras oli poissa milloin mistäkin syystä.

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Kyseessä oli konversationaalinen implikaatio elikkä sarkasmi
(Kreik. sarkasmo´s < sarka´zein = repiä lihaa).

Sarkasmihan on yksi vaikeimmista taiteenlajeista, jota en ilmeisesti vieläkään aina hallitse. No, jatketaan harjoituksia....

No sitten vikaa oli myös lukijassa, joten sorry täältä suunnalta. Ja tuon kyseisen (MM-kisoja ja maajoukkuetta koskeva) sarkasmin tajuamisen suhteen on pieniä ongelmia kun täällä on taas kerran riittänyt noita tämänkin turnauksen kiinnostamottomuutta toitottavia järjenjättiläisiä aivan tarpeeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös