Suomi-Slovakia 2.5.03 klo 16

  • 12 786
  • 136

Qeuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä tuosta pelistä paljon kerrottavaa jäänyt jälkipolville. Siinä määrin paskaa peli "jellonien" osalta oli. Pelkkiä epäonnistumisia perä jälkeen.
Varsinkin totaalisen onneton yv-peli huolestuttaa allekirjoittanutta todella paljon. Koivu ja Selänne akseli tuntuu olevan suht kovassa jäässä. Jotain kenttien sekotusta kannattais ehkä kokeilla...
Kisojen huonoin tuomari ihme kyllä eksyi jälleen kerran Suomen peliin, ukkeli kyllä vihelteli puolin ja toisin päin seiniä. Suomi kärsi kyllä enemmän!
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Suomen NHL-tähdet? Ettekö te tajua?

Mikä puuttuu esim. Koivulta tai Selänteeltä näissä kisoissa? No tietenkin ne ulkomaalaiset ketjukaverit... nehän näillekin miehille uran ovat saaneet NHL:ssä aikaiseksi.

Mikä puuttuu suomalaisilta pakkipareilta? No tietenkin ne edessä pelaavat ulkomaalaiset hyökkääjät. Tässä jengissä ainoastaan Nurminen maalissa on ykkösluokkaa... ilmankos hän on noussut oman NHL-joukkueensa ykkösveskariksi.

Tässä se suomalalaisten todellinen taso nyt nähdään, kun he joutuvat pelaamaan pelkästään omiensa parissa samassa joukkueessa.
Mitä helvettiä esim. Ville Peltonen tekee maajoukueessa? Vanha kainalonalleni 35-vuotta sitten ei edes ollut yhtä PEHMEÄ! Tai Marko Kiprsusoff, voi perkele!
 

mikaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti axe
Mun mielestä kannattais ylivoimalla kokeilla kolmikkoa Selänne, Koivu ja Peltonen. Vois tulla maaleja. Ville maskimieheksi.
Ilmeisesti jonkinlainen vitsi tämäkin, mutta tuli mieleen Mertarannan kommentit. Hän jaksoi muutaman kerran mainita Palffyn, Stumpelin ja kumppaneiden olevan kokoajan kentällä. Suomi sitten peluuttaa samaa junnausta koko ajan eikä näitä omia kuumia pelaajiaan. Ei niitä kyllä kovin montaa tainnut edes olla.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nurminen vaihtoon! Ei sen torjunnan tarvi olla näyttävä kunhan on vaan tehokas, eikä sitä hanskaa tarvi 360 astetta heilauttaa jos kiekko sattuu jäämään kiinni.
Asennetta sinne kentälle!
Jokinen oli ainoa joka pelasi hyvin.
HURME MAALIIN!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kivaa! Jokakeväiset mömmömkisat ja mikään ei ole muuttunut. Nappiverkkarit ja lippikset ojennuksessa kohti kotikatsomoita ja kuuntelemaan Antero "Pesis" Mertarannan hirmuhauskoja ja viiltävän analyyttisiä, asiantuntemusta tihkuvia selostuksia. Jos Suomen pelaaja kävelisi luistimet jalassa vastustajan naaman yli ja löisi vielä mailanpäällä nenään, olisi jäähyn tullessa kyseessä ilman muuta tuomarin ylireagointi. Kun vastustaja katsookin julmasti suomipoikaa, pitäisi tuomarin ottaa moinen "koukkiminen" heti pois. Koukkiminen tarkoittaa Mertaranta-kielellä kontaktia, missä suomalainen jää kakkoseksi. Jeesus, mikä kyherö. Onneksi myös ruotsinkielisen selostuksen saa päälle, sitä voi suositella myös ei-ruotsintaitoisille.

No, mikään ei ole muuttunut kentälläkään:

-turkulaisten pieni, pehmeä ja kiva mikkihiiriosasto Kipru, Nummelin ja Rintanen on taas aivan väärässä paikassa. Siellä pitäisi pelata kontaktikiekkoa. Käyn kohta itse leimaamassa Heleniuksen kisapassin, jos ei johto tajua.

-Suomen mv. Nurminen oli juuri 3-1 -numeroiden verran (2 vikaa tyhjiin) Lasakia heikompi. Karu homma. Nupelle ei näytä sopivan MM-kisat ja iso kaukalo. Muuten niin aktiivinen Pasi jumittaa maalin suulla kuin tikku paskassa silloin, kun pitäisi osallistua peliin. Hyvä veskari, joka pelaa selkeästi nykyään oikeassa ympäristössä eli Pohjois-Amerikassa.

-edelliseen liittyen perinteinen mv-sekoilu voidaan julistaa myös avatuksi. Seuraavaan matsiin tulee luultavasti Lehtonen kaikkia logiikan lakeja kunnioittaen. Nurminen on kakkosena ja Hurme jää suuttuneena dokaamaan hotelliin, jossa hän pokaa jonkun tsekkipelaajan vaimon ja kisaskandaali on valmis. Tsekkien vaimot ovat....wau!!

-Suomen tähtiosasto Koivu-Selänne on jälleen vuoden vanhempi ja vuoden hitaampi, ei voi mitään. OJ:lla olisi virtaa vaikka ykkössentteriksi. Teemu ja Saku eivät todellakaan ole huonoja, mutta eivät jäätäviäkään. Satan, Bondra ja tsekkienkin tähdet ovat, siinä se pieni ero.

-Suomen "pelin hallinta" muistuttaa HIFKin viime talvista pelin hallintaa. Kyseessä on visuaalinen hallinta. Tosiasiassa joukkue ajaa joko kulmiin tai nyhertelee maalin takana.

-Juha Ylönen pelasi erinomaisesti tänään, puolustuspelin erikoismies. Mutta mistä saataisiin hyökkäyspelin erikoismiehiä?

-Berg, Niinimaa, Timonen, Lydman...Näiden kavereiden kovuus ja itseluottamus ovat kohdallaan. Meikäläinen tuuletti turkulaispelaajalle, kun Berg niittasi välittömästi boksista palattuaan ottelun komeimman (ja puhtaan) taklauksen. Nummelin ja varsinkin Kipru täysiä turisteja.

-jäkiviisaana voisi toki vaihtaa Kimmo "kammokimmo" Rintasen Ville Niemiseen.

-Kallio, Hagman, OJ...lisää vastuuta näille.

Onneksi kyseessä ovat kuitenkin vain mömmömkisat. Ei näistä paineita kannata ottaa. Tämä oli ensimmäinen matsi, joka tuli katsottua kokonaan.

Torilla tavataan! Siellä on nimittäin silakkamarkkinat tulossa tuota pikaa.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei mitään uutta

Ei osata laukoa, ei osata syöttää ja ei hallita kiekkoa. Tshekit ja slovakit ovat nyt näyttäneet mistä tässä pelissä(onneksi) on kyse. Syötöt napsahtavat lapaan ja kiekko myös pysyy lavassa, ja laukaukset lähtevät terävästi kohti maalia. Jos syöttö ei tule lapaan, niin sitten se otetaan haltuun henkilökohtaisella taidolla. Suomalaisten pelaajien otteita kun katsoo, niin hävettää. Täydellisiä puukäsiä.

Tällä hommalla ei ole mitään tekemistä tuurin kanssa. Toiset osaa, toiset ei. Suomalaiset eivät osaa.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Se siitä sitten - taas! Naapuri hyödynsi paikkansa, Suomi ei. Kuulostaako tutulta? Voin rehellisesti sanoa, että ei harmita tippaakaan. Meikäläisen osalta tunnelataus puuttuu "MM-kisoissa" lähes kokonaan. Hauskat keväiset kekkerit, vaan siinä kaikki.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Tomze
Nummeliinia ja Kiprua peluutetaan aivan liikaa ylivoimalla, vaikka eivät saa mitäään aikaan. MIssä olivat Väänänen,Lydman ja Berg. Lydmanin näin ja väänäsen muutamassa tilanteessa kolmannen erän lopussa.


Ahaa, nyt siis taas alkaa tämä Kiprun syyttäminen kun YV ei toimi. ;) Kyllä minä ainakin suurimman osan YV:stä näin kentällä Niinimaa - Timonen pakkiparin, kerran Kiprun ja välillä Nummelinin. Mutta ei tämä Niinimaa-Timonen pariskunta saanut sen enempää aikaan vaikka lauottiin. Ei se Nummelininkaan YV ollut mitään parasta mutta kun 5 pelaajaa on kentällä samaan aikaan, ei voi syyttää vain yhtä pelaajaa YV:n toimimattomuudesta.

Eiköhän olisi aika syyttää myös vaikka Hurmetta tämän pelin ongelmista??

Kyllä tuossa YV:llä pitäisi myös hyökkääjien saada jotain aikaan ja pakkien mielellään laukaukset maalia kohti.

Peltonen pois 1-ketjusta ja tilalle muita ja peli voi aueta.


Ja vielä Lopuksi Ara on Pelle, ja onneksi hänen aikakausi on lopuillaan.

Samaa mieltä. Aravirta on kykenemätön muutoksien tekoon kesken peliä ja taktiikan vaihtoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikamoista väkisin ruuvaamista josta ei tule lasta eikä paskaa!
Mitä on tapahtunut Koivulle? Mies on kuin varjo entisestään. Taitaa raskas viime kausi painaa jaloissa ja toki on otettava myös huomioon rankan sairauden nujertaminen. Silti Saku kuuluu illasta toiseen joukkueen parhaimmistoon.

Ylivoimapeli jälleen tänään täysin luokatonta, edelleenkään ei voi millään käsittää Nummelinin peluuttamista yyveessä(kaksi helppoa kiekon lipsauttamista hyökkäys-sinisellä samassa vaihdossa) Lydman näytti kolmannen erän lopun otteillaan että ansaitsee peliaikaa myös ylivoimalla ja myös tasaviisikoin pelattaessa. Kiprun vähentynyt peliaika oli positiivista.

Peltonen tulisi siirtää nopeasti pois Koivun ketjusta ja tilalle Eloranta/Ylönen. Positiivisin yllätys oli tänään Ylösen ketju. Hyvää vääntämistä ja kovaa vauhtia. Hagman taitaa olla Suomen jengissä ainut pelaaja joka uskaltaa haastaa vastustajia yksi-yhtä vastaan tilanteissa. Toivottavasti onnistuu viimeistään keskiviikkona! Jokinen oli tänään toisessa erässä hyvä, mutta katosi kuvasta kolmannessa erässä. Ollillakin on paljon käyttämätöntä kapasiteettia, jotka toivon mukaan tulevat esiin.
Ylönen ansaitsee ehdottomasti enemmän peliaikaa ja ei todellakaan olisi hassumpi kokeilu laittaa Jussi ykköseen Koivun ja Selänteen viereen.
Rintasen voi penkittää ihan huolella, täysin veltto kyrpä!
Nieminen pisti kisastudiosta hyvän kommentin koskien joukkueesta "puuttuvaa" ns.tunnelman laukaisijaa.

Täytyy vissiin toivoa että Dallas tippuu jatkosta, jotta saadaan ainakin ykkösketjuun kunnon raataja ja kahden suunnan pelaaja, jos Ylönen/Eloranta ei Aralle kelpaa.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs ne kiekot pomppisivat, kun ei ole ketään josta ne pomppisivat? Ja kyllähän ne toisille pomppivat kun vapaasti saavat pompotella.

En jaksa vetää koko litaniaa taas uudestaan, joten sanonpa vain, että kyseessä on Suomen maajoukkueiden prototyyppivika ja tästä on puhuttu ennenkin, monta vuotta ja aivan liikaa. Kaikessa lyhykäisyydessään Suomen joukkue(et) on koottu pöllyttämään eteläintiat ringetessä; jääkiekkomatseissa näillä pärjätään tuurilla.

Ainoat poikkeukset linjasta tulevat pakon sanelemina - eli silloin kun muuhunkin kykenevä pelaaja on tarpeeksi hyvä myös ringetessä mahtuakseen ringettejoukkueeseen. Tarkoituksella Suomen joukkueisiin on aniharvoin valittu kentän keskustassa omaa parasta peliään kiekottomana pelaavia pelaajia. Kuitenkin yhdeksän pelaajaa kymmenestä on kiekottomia ja kentän keskustassa oikeat matsit voitetaan ja hävitään. Suomella on sitten pomputtelijatyhjiö siellä missä ne kiekot pomppivat jos ovat pomppiakseen, mutta sitäkin enemmän mikkihiiriä pyörittämässä pilleriä kulmassa Itävaltaa vastaan ja petterinummelinit tekevät 1+3, mertsi hurraa ja katsoo kisojen jälkeen, etteipä kaatunut nummeliniin tämä turnaus vaikka kaveri on jääkiekossa (tällä tasolla) sysipaska. Lyhyesti sanottuna - Suomen joukkueessa on ja on pitkään ollut liikaa taitoa ja liian vähän munaa.

Toivottavasti Summanen alkaa taas koota jääkiekkojoukkueita Suomi-paitaan pelaamaan ja pärjäämään hyviä maita vastaan. Riittääkö sekään on sitten eri asia, mutta jos edes yritettäisiin vaihteeksi.

Tämä tietysti on vain minun mielipiteeni.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Voi Hyvää päivää!

Viestin lähetti Tomze
Ja Leijonien vai pitäisikö sanoa Lampaiden asenteessa on piirun verran rukkaamista, mikä ilmeni Slovakian kolmannesta maalista, jonka Satan pisti tyhjiin. KOLME suomalaispelaajaa kiekon ympärillä, mutta Satan heittää mustan reppuun. Voi Helevata.

Niin, sehän oli neljäs maali. Timonen ei tilanteeseen mitenkään voinut ehtiä ja Peltonen yritti heittäytymällä huitaista kiekon pois Satanin lavasta, mutta Satan harhautti. Edellisessä tilanteessa Lydman puolestaan oli pelastanut varman maalin heittäytymällä Satanin laukauksen tielle Selänteen menetettyä ensin helposti kiekon keskialueella.

Ainoa syyllinen maaliin oli Teemu Selänne, joka ensinnäkin olisi ehtinyt kiekkoon ennen Satania ellei olisi löysäillyt aikaisemmassa tilanteessa ilmeisesti luottaen, että ei se kiekko siihen maalin eteen enää tule vaan menee joko maalin tai sen taakse. Lisäksi näytti siltä, että todellisella asenteella Selänne olisi pystynyt senkin jälkeen vielä estämään tilanteen hyppäämällä vaikka reppuselkään. Ja tilannehan siis ylipäätään käynnistyi Selänteen lapsellisesta kiekon menetyksestä.

Harmi, sillä peliä oli vielä kolmisen minuuttia jäljellä.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Suomen peli oli todella köyhää ja puolivaloilla tuntui laskettelevan koko joukkue. Paljon jäähyjä kertoo kurittomuudesta ja jotenkin tuntuu että joukkue ei laita kaikkea likoon 100 lasissa.
Nurminen oli maalissa samalla tasolla kuin koko joukkue. Toivottavasti Ara on hereillä ja nostaa Hurmeen ykköseksi ja Lehtosen kakkosveskaksi. Meni sitten syteen tai saveen, mutta ratkaisu olisi selvä viesti pelaajille. Tulos tai ulos. Ei toki ole Nurmisen vika jos suomi ei tee kuin yhden maalin, mutta jotain on tehtävä.
Hyökkääjistä tänään parhaimpia olivat Pirnes, Jokinen ja Eloranta. Koivu/Selänne/Peltonen oli kuin unessa. Tämän ketjun voisi hajoittaa ja laittaa Selänteen ja Pirjetän Jokisen vierelle ja Eloranta hagman Koivun kanssa samaan ketjuun.

Mertarannan selostus on välillä todella koomista. Hehkuttaa kyllä osataan ja peli on hienoa suomen hallintaa. Tosin silloinkin peli pyörii nurkissa ja kiekkoa ei saada maalintekosektorille.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ihmeen vähän tässä ketjussa on haukuttu Niinimaata, joka otti ihan turhan jäähyn. 5-3 - tilanteessa tuli sitten esille se, miksi nämä Slovakit keikkuvat NHL:ssäkin joukkueidensa pörssikärjessä. Siinä ei tosiaan nokka kauaa tuhissut, kun kiekko oli maalissa. Ja kaikki Niinimaan syytä. Siihen se peli lopullisesti ratkesi.
 
Suomen joukkueella iso asennevamma?

Niin mielestäni voisi tämän ottelun jälkeen jo todeta, että meidän pelaajilla on aika iso asennevamma: tiivis joukkuepelaaminen ei näytä kiinnostavan. Loppujen lopuksi Suomi on ollut aika saamaton ja virhealtis näissä kahdessa todellisessa pelissä. Peli muistuttaa viime kotikisojen ponnetonta esitystä. Kesken peliä ei valmennusjohto tunnu saavan mitään herätystä aikaa. Tappioasemassa ei Suomi ole saanut loppukiriä vaan vastustaja on pelannut viime minuutit rauhassa pois ilman sen isompaa vastarintaa. Selittely on turhaa: Suomi on ollut selvästi heikompi kuin Tshekki ja Slovakia.



Miten te asiaa analyyttisemmin tarkastelevat asian näette: onko Suomen pelaaminen ”kriisissä” vai höntyileekö kotikatsomon fani liikaa? Eihän tässä nyt vielä tietenkään mitään ole menetetty, mutta ei tuolla pelillä ole mitään asiaa mitalipeleihin eli nyt on pari peliä aikaa herätä taistelemaan tai sitten lähdetään aikaisin lomille. Kaikki on nyt pelaajista ja heidän asenteestaan kiinni. Uskotaan ja toivotaan, että se taisteleva ja uhrautuva leijonalauma löytyy sieltä jotain.


Tänään meni Nurmiselle todella helppoja eli Hurmeelle näyttöpaikka pariin seuraavaan peliin ja katsellaan mitä hänellä on tarjottavana. 1. ketju uusiksi, koska se ei yksinkertaisesti toimi. Puolustuspeli tiiviimmäksi ja tarkemmaksi; Jokisen ketjun peli ei sekään vakuuta. Kunnollisia laukauksia lisää, ei vain vetoja sinne päin. Maalille miehiä. Joukkuepeliä itselle pelaamisen sijasta. Näillä eväillä voisi ottelut päättyä toisin?
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Viestin lähetti JHag
Onneksi kyseessä ovat kuitenkin vain mömmömkisat. Ei näistä paineita kannata ottaa. Tämä oli ensimmäinen matsi, joka tuli katsottua kokonaan.

Viestin lähetti Oloneuvos
Meikäläisen osalta tunnelataus puuttuu "MM-kisoissa" lähes kokonaan. Hauskat keväiset kekkerit, vaan siinä kaikki.

Totta turisette, poijaat.

Älkää nyt hyvät immeiset ottako tosissaan näitä kinkereitä. Jenkkipojatkin ovat tajuneet, mikä arvo näillä peleillä on. Antaa pelaajien pelailla kauden paineet pois ja ne voittakoon, kellä kaukalossa hauskinta on. Koska rennot ja mukavat jääkiekko ja talvikauden päättäjäisethän on kyseessä, ei mitään elämää suurempaa.

Viestin lähetti JHag
Torilla tavataan! Siellä on nimittäin silakkamarkkinat tulossa tuota pikaa.

Ja ne vasta hyvät kinkerit ovatkin. Saa meinaan saatanan hyvää suolapalaa joka tappaa krapulan kuin krapulan. Eikä ole pelkoa "Den glider in" ja "Me ollaan sankareita kaikki" latteuksista, onneksi.
 
Viimeksi muokattu:

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suomelta surkeaa ylivoimaa ja tehottomuutta maalipaikoissa, onneksi sentään liikettä ja yritystä löytyy. Toivottavasti peli paranee! Lasakille toivoisin jatkopeleihin terotettuja luistimia, tuomarille taas kykyä pitää linja. Niinimaan jäähy oli todella outo, Slovakit ajelivat samalla tavalla Suomen pelaajia selkään.
 

tiikeri

Jäsen
Yhden helpon maalin takiako pitäisi Pasi vaihtaa heti pois? Minusta hän torjui tuota lukuunottamatta ihan hyvin ne mitä torjuttavissa oli. Toisessa ja kolmannessa maalissa hänellä ei ollut mitään sanomista ja pari viimeistä menikin sitten tyhjiin.

Tämähän se ongelma on juuri viime vuosina ollutkin, heti ensimmäisesti virheestä päätetään että tuo seula ei kyllä seuraavassa pelissä torju. Antaa Nurmisen vaan jatkaa maalilla ja ykkösketju uusiksi, sekä aimo annos perkele-meininkiä sinne kentälle. On se kumma jos ei ala tulosta syntymään.
 
Viestin lähetti JHag
-turkulaisten pieni, pehmeä ja kiva mikkihiiriosasto Kipru, Nummelin ja Rintanen on taas aivan väärässä paikassa. Siellä pitäisi pelata kontaktikiekkoa. Käyn kohta itse leimaamassa Heleniuksen kisapassin, jos ei johto tajua.


Olen tässä osin samaa mieltä eli kovuutta Suomen pelistä puuttuu: en tarkoita vain taklauksia. Tosin itse en tuota kovuutta yllä mainituilta odotakkaan vaan ihan muilta miehiltä. Nummelin on ollut minulle iso pettymys. Kiprusoff ei ole ihmeitä esittänyt, mutta ei ole mitään mokiakaan tullut. Rintasen parasta ei saada esille, jos joku ei tee hänelle tilaa ja jos hänen kanssa ei pelata kovalla liikkeellä; ei vika ole muissa täysin, mutta jokainen tietää Rintasen hyvät puolet ja nyt niitä ei pystytä hyödyntämään ja lopputulos ei ole hyvä.


Kovuutta olisin odottanut enemmän puolustuspään ammattilaisilta (Berg, Lydman,Väänänen ja ehkä Niinimaakin), mutta aika vähäistä se on ollut. Lydman on muuten tosin pelannut hyvin. Hyökkäyspään taistelijoista Eloranta on onnistunut, Hagmanilla on ollut liikettä, mutta ei tehoja, Pirjetä pimennossa muutamaa väläystä lukuunottamatta jne.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaaha, näistä kuudesta valinnaisesta ketjusta ajattelin antaa ajatusteni majesteettisen Tonavan vuotaa kaiken edestään murtavan tulvavirran lailla tällä kertaa eksentrisesti tähän varsinaiseen otteluketjuun. Toisaalta ei juuri huvita menneitä muistella, tikulla silmään vaan ja jäljellä olevat katseet eteenpäin kohti Tanskan sankarillista taistelua. Tälläistähän nyt on suht. säännöllisesti nähty jo melkein 10 vuotta - Suomi voittaa laukaukset selvästi ja on suht. tasoissa tai edellä maalipaikoissa, ja tosiaan, oho, vastustaja tekee tehokkaasti vastaiskuin paikoista maalit ja voittaa ottelun. Aivan näennäistähän hallinta suurimmaksi osaksi taas olikin - huomattavaa kieputusta nurkissa: tarkoitus on näin vaikuttaa vastustajan maalivahdin tasapainoaistiin, mutta vielä taktiikka ei toiminut. No, mikä ei tapa vahvistaa: tässä vaiheessa ei ole vielä kuolemaksi hävitä, ja hyvä että heikkoudet paljastuu jo ennen pudotuspelejä. Vähän toinen asia vain on, millä ne paikata. Ei vaan, pyyhi kyyneleet Daespoo ja ongitaan nöyrästi se kirves takaisin kaivosta, vielä on toivoa, kun ei olla Ukrainallekaan hävitty - Kanadan lohkovoittoa on syytä toivoa: Venäjä ei edelleenkään niin kauheasti pelota ja Ruotsi-pelejä ei koskaan käydä paperilla tai edellisten pelien perusteella. Suomi on aiemmin kärsinyt usein siitä, että on ollut turnauksen parhaiten pelaava joukkue ja menettänyt kullan tai loppuottelupaikan milloin minkäkin mitättömän marginaalin kautta. Nyt ei liene pienintäkään pelkoa, ei tästä taida enää turnauksen parasta joukkuetta tulla: olisiko maailman epäoikeudenmukaisuus kerrankin Suomen puolella? Hukkuvalle kelpaa oljenkorretkin...
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Voi kiesus mitä paskaa, empä muista aikoihin nähneeni yhtä velttoa/latteaa leijonalaumaa. Edellisissä kisoissa meillä sentään oli edes pörriäisketju, joka vaihdosta toiseen painoi pelin vastustajan päätyyn. Eihän Suomi tänään edes saanut aikaiseksi yhtään ns. VAARALLISTA tilannetta, paitsi jos joku sanoo hirveää kulmanuhjausta vaaralliseksi. Ettei vaan kotikisat olisi veltostuttanut koko poppoon pääkopan.

Miettinen aivan väärässä seurassa, ei ole saanut mitään aikaiseksi, kaiken lisäksi meillä riehuu puolustuksessa "tsekki look a like" Kipru sekä "varsi valittaa" Numppa...ja mitä helvataa Peltonen tekee ykköskentässä, halle ja lujaa. Mutta en kuitenkaan rupea syyttelemään yhtä pelaajaa, varsin väritöntä Suomen peli oli kokonaisuudessaan.

Taitaa vaan olla niin, että Ara on kikkansa jo käyttänyt jos hänellä sellaisia koskaan taskussa on edes ollut.

Kyllä on ikävä pörriäisiä sekä viivalla Karaa sekä Saloa..huoh

Itse pääsen onneksi ratkaisupelien ajaksi Kyprokselle, eipähän tarvitse katsoa tuota tehotonta päätä seinään hakkaamista..
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
valaistuminen

Ensinnäkin on aivan pakko aloittaa viestini pienellä ihmettelyllä; Mistä ihmeestä ne löytää tuollaisia _kanadalaisia_ päätuomareita kisoihin? Suorastaan hävetti perinteikkään kiekkomaan puolesta, että tuollaiset mikkihiiret saavat puhaltaa näitä matseja. No, OK, tiedän kyllä että Skoda Cup:han nyt vain on kyseessä mutta silti...

Sitten asiaan: Peli ei siis tuomarityöskentelyyn ratkennut, koska se oli molemminpuolisesti paskaa. Slovakit vain yksinkertaisesti näyttivät, mikä ero on duunari-kiekolla ja murhaavan tehokkaalla taiteilija-kiekolla. Raipe sen tiivisti; Slovakia pelaa kertaluokkaa (vähintään) mielikuvitusrikkaampaa hokia. Ai niin, näistä kommentaattoreista tuli mieleeni; mitä h******ä Ville Nieminen tekee kisastudiossa, kun kentälläkin olisi tarvetta hänenlaiselleen miehelle. Siinä olisi oikeasti hyvä duunari!

Mutta positiivista on se, että koin valaistumisen: Miksi ihmeessä minun pitäisi ylipäätään kannustaa suomea, joka pelaa juuri sellaista kiekkoa, josta en pidä? Niin, eipä mistään syystä!!!
Tästä lähin annan ääneni niille maille, jotka pelaavat sen näköistä lätkää joka on nautittavaa. Ei kiitos enää mitään väkisinpuurtavaa yliyrittämistä.

Ainoa asia, joka huolestuttaa tällä hetkellä, on se että Aravirta istuu ensikaudella suosikkijoukkueeni perämisessä. Joitakin viikkoja sitten heimoveljet melkein onnistuivat puhumaan epäilykseni kadoksiin, mutta enpä tiedä.....
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Viestin lähetti Qeuba
Kisojen huonoin tuomari ihme kyllä eksyi jälleen kerran Suomen peliin, ukkeli kyllä vihelteli puolin ja toisin päin seiniä. Suomi kärsi kyllä enemmän!
Jaaa, hyvää tuomarointiahan se oli. Ottelun positiivisinta antia sen lisäksi, että slovakki-ukko napautti kiekon ilmasta hallin kattoon ja naureskeli päälle. Pelin kaksi viimeistä erää katsoin ja olisiko yhden kampin jättänyt Slovakialle viheltämättä ja sitten siitä selkääntaklauksesta laitettiin väärä mies penkille. Jäikö jotain? Estämiset, kahvaamiset ja rumat ajelut laidan vieressä pois, mitä muuta voi vaatia. Hyvä oli tosin vappuaaton tuomarikin.

Aravirta studiossa oli koominen. Mitähän se tunnekuohun laannuttua tapahtuva viileä analysointi mahtaa tarkoittaa?

Hädän hetkellä huudetaan isoja miehiä apuun. Pahoin pelkään, että ei yksi Helenius tätä köntystelyä pelasta. Pahentaa vain.

On se Strbakki muuten huikea pakki. "Maailmanluokan puolustaja", voisi jopa sanoa. Eipä jää juuri hautomaan sitä kiekkoa. Pakin tehtävä on toimittaa kiekko mahdollisimman nopeasti omalta alueelta pois, mieluusti vielä luistelevan hyökkääjän lapaan. Aika yksinkertaista.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse kyllä odotan mielenkiinnolla ja hieman ristiriitaisin mielin ensi yön ottelua Dallasin ja Anaheimin välillä.

Tämä siksi, että uskon Jere Lehtisen olevan juuri se puuttuva palanen (kuten moni muu on jo aiemmin maininnut), joka saa Teemun ja Sakun pelin kulkemaan.
Siinä tapauksessa, että Jereä emme saa kisoihin, tulisi Aravirran mitä pikimmiten siirtää tuohon ketjuun joku Peltosen tilalle tekemään likaista työtä.
Peltonen voisi sopia paljon paremmin Jokisen ja Kallion kanssa kakkoseen, koska Miettinen ei siinä tahtonut oikein mitään saada aikaan.

Aravirran toiminta on kyllä mielestäni ollut hieman heikkoa. Suomi on pelannut todella tehottomasti näissä kahdessa oikeassa pelissä, eikä Ara ole tehnyt pelin aikana mitään muuttaakseen asiaa.

Uusiksi ketjuiksi itse ehdottaisin:

Eloranta - Koivu - Selänne
Timonen - Lydman
Peltonen - Jokinen - Kallio
Berg - Niinimaa
Hagman - Ylönen - Pirjetä
Väänänen - Kiprusoff
Santala - Pirnes - Pirjetä
Nummelin - Miettinen
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ihmeellistä itkemistä tulee laajalla rintamalla tällä hetkellä. En toki väitä ettenkö olisi itsekkin kitissyt muissa ketjuissa, mutta en minä ole vielä heittänyt sitä maailmankuulua kirvestä kaivoon.
Jotenkin minusta vaan tuntuu että näistä kisoista jää vielä hyvä maku suuhun.
Ja melko varmaan minun suuresti halveksima Marko Kiprusoff tekee siniviiva lämärillä jonkun ratkasevan maalin.
Muistelin tässä muuten Ruotsin kisoja ja niissä kisoissa Kipru teki muutaman maalin ainakin napakalla ja ennen kaikkea tarkalla rannelaukauksella. Minnekkä on rannelaukaukset hävinny?

Oma henk.kohtanen mielipide on että Nurminen on pelannut maalissa ihan hyvin. Ville Nieminen sanoi ekasta maalista hyvin että tiiä sitten onko se helppo laukaus kun kiekko tulee parinmetrin päästä 160km tunnissa kohti ja aika tarkka se laukaus laukaus oli (liekkö sitten tuuria se tarkkuus).

Hyökkäys on yllättäen kärsinyt tehottomuudesta. Jotain uutta tarviaisia keksiä. Kovin moni hyökkääjä ei edes yrittänyt ajaa maalille kiekon kanssa. Selänne ja Jokinen yritti ajaa maalille.
Olen yrittänyt olla kommentoimanta ykköskentän peliä, mutta kyllä siihen joku raataja tarvitaan. Ei sillä etteikö peli ois toiminu suht. jees tälläkin kokoonpanolla, mutta raataja selkiyttäisi rooleja.

Huomenna on onneksi taas varma voitto edessä. Ei näitä tappioita kovin montaa kestä putkeen.
Kyllä Suomi vielä nousee. Pakko on. Ei kisat saa mennä näin!!
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Suomen peli jännittämiseen kaatui. Mailaa puristettiin ihan liikaa varsinkin hyökkäys päässä. Syöttöjä ei saatu kiinni, niitä meni minne sattui ja ammuttiin päin Slovakeja, vaikka nähtiin ennakkoon, ettei se läpi mene.

Peli sujui ihan hyvin Slovakian ensimmäiseeen maaliin. Sitten alkoi Slovakian maila tutista. Minusta Nurminen pitäisi nyt siirtää kakkoseksi ihan vain jo sen takia, että näissä kahdessa on mennyt kaksi halvahkoa maalia, jotka saa ylimääräistä puristusta omiin.

Mielestäni Suomella ei kannata syyttää yksittäistä pelaaja, nyt on kuitenkin edelleen tehtävä muutoksia, jotta peli lähtee kulkemaan. Ykkösketju on tehnyt maaleja, mutta se tukehtui täysin. Onnistujat on nostettava isompaan rooliin. Olli Jokinen onnistui ja pelasi hyvin maalin edessä. Ykkösylivoimaan Selänteen ja Koivun seuraksi. Lydman myös ampui yhdessä ylivoimassa koko ketjun edestä ja hyvin, saldossa on kaksi maalia eniten kaista pakeista, ykkösen pakkipariksi Lydman-Timonen sekä ylivoiamalla, että tasakentin, Niinmaa päästi jälleen miehen tausta irti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös