SUOMI-Saksa 6.5.

  • 10 148
  • 85

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Nikke


Tuo maalivahtijuttu vaan silti jaksa hieman ihmetyttää. Ok, Hurmeen nollapelit eivät nyt jääkiekon mahtimaita vastaan ole tulleet mutta mies voi tehdä? Kolme nollapeliä putkeen, tuleeko luottoa? Ei.

En lukenut muita viestejä, joten en tiedä mainittiinko jo tästä.. Muistaakseni Kaarela mainitsi (sunnuntaina?) haastattelussa, ettei vielä ole tehty päätöstä maalivahtien peluutuksesta. Vaihtoehtoina olivat, että kuuma pelaa molemmat TAI tärkeämmän (muistaakseni näin..)

Eli, jos tästä laskee yksi plus yksi, luulen nyt päädyttäneen jälkimmäiseen. Näin ollen Saksa-peli olisi Nurmisen viimeinen näissä kisoissa. Itse pitäisin tätä hyvänä vaihtoehtona, Hurme saa keskittyä pudotuspeliin.

Voipi tietty olla, että Nurminen pelaa molemmat.. Eihän siitä (meidän) Arasta tiedä.

EDIT: Olisi pitänyt jaksaa lukea loppuun, olihan tästä mainittu vaikka millä mitalla.

EDIT2: Kipru poissa edelleen, Suomella on siis jopa mahdollisuus voittoon.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Näköjään Aralle on ollut jo pitkään selvää, että Nurminen pelaa ykkösenä oli tilanne mikä hyvänsä. Täyttä soopaa tuo ettei mies tiedä kuka pelaa tiistaina ja keskiviikkona. Toivottavasti Liipolan Hasek löytää sen vireen, mitä ykkösveskari tarvitsee

Kiprun poissaolo on pelkästään positiivinen juttu.

Mutta sitten tähän hyökkäykseen. Ykköskenttä edelleen samassa muodossa, ei ollut Aralla pokkaa hajottaa tätä ketjua. Onkohan miehille luvattu kisajoukkueen valittaessa, että ykköskentän paikka on saletti?
Kallion peluutusta minä ihmettelen suuresti, vaikka mies on tehnyt 2 maalia ja antanut 3 syöttöä. Ainakaan minun silmääni ja mieleeni mies ei ole jäänyt sitten millään. Miettiselle voisi huoletta antaa Tompan paikan ja Santalaa kokeilla tuossa Koivun rinnalla. Myös Pirjetälle voisi tarjota vilttiä.

Santala-Koivu-Selänne
Peltonen-Jokinen-Miettinen
Rintanen-Pirnes-Eloranta
Hagman-Ylönen-Virta
Kallio, Pirjetä.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miettinen on ollut, niin näkymätön, että katsomokomennus on aivan oikeutettu. Virta ja Helenius ajetaan sitten tässä ottelussa sisään, hyvä niin, koska muuten kaksikkoa olisi ollut enää vaikea peluuttaa. Puolivälierä on jo niin kova ottelu, että siihen ei kannata ottaa pelaajia, joilla ei ole kunnollista pelituntumaa.


Minä uskon vielä Nurmiseen, vaikka pari helpohkoa maalia menikin kahdessa viime pelissä selän taakse. Totuus on kuitenkin se, että Suomi ei kaatunut kummassakaan pelissä maalivahtipeliin. Kunnon pitäisi kuitenkin olla kohdallaan. Hurme ei ole vielä pelannut yhtään ns.tosipeliä, joten Nurmisen valinta maalille on myös huomattavasti varmempi ratkaisu.
 

Keisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, FC Barcelona
Nurminen oli kyllä itse asiassa aika ratkaisevassa osassa ku Slaaveille hävittiin. Molempia otteluita johdettiin maalilla kunnes Nurminen imaisi ja homma lähti alamäkeen.
Nupen ongelma näyttää olevan se että tulee todellisia huippupelastuksia ja sitten menee vähän halvalla.
Luulen että huomenna Pasilta vaaditaan todella huippupeliä, jotta pelaisi keskiviikkona.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Numppa jatkaa varmoja otteitaan puolustuspäässä, pelaten kovaa maalin edessä ja jakaen kovia taklauksia - VAPISE SAKSA.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Hyviä ja huonoja ratkaisuja

Positiivista on, että Heleniuksen ja Virran passit on leimattu
ja NHL:stä ei oteta enää väsyneitä miehiä peleihin. Ara
on kuuluisa siitä, että hän ottaa mielellään kaikki NHL-miehet mukaan, jotka vain suinkin kynnelle kykenevät.

Ei ole järkevää lennättää väsyneitä miehiä yhtä peliä varten
kisoihin. Tästä on esimerkkejä, en muistä kisoja, mutta
kerran Berg tuotiin yhteen peliin ja mies munasi ja Suomi
hävisi ratkaisevan ottelun. Väsynyt hyökkääjä on tosin pienempi
riski kuin väsynyt pakki tai vielä pahempaa, maalivahti.

Aralla ei ole edelleenkään ollut munaa hajottaa 1-ketjua, jossa Peltonen surffaa edestakaisin keskiympyrässä kuin eksynyt orpopiru. Älkää käsittäkö väärin, Ville on huippupelaaja, ei vain tällä kertaa sovi yhteen Teemun ja Sakun kanssa.

Miettinen on ollut pettymys. Tehoja ei ole tullut ja +/- tilasto
on pakkasen puolella. Ei ihme, että mies lensi vilttiin.

Kipru ei ole niin huono pakki, kuin monet ovat antaneet olettaa. Hän ei ole mikään fyysinen tykki ja laukaus on toki lähinnä naurettava sipaisu, mutta ei hän toisaalta viisi viittä vastaan tee
virheitäkään.

Ihmettelen sitä, miksi toimiva ylivoimakenttä: Koivu, Selänne, Jokinen, Santala ja Timonen hajotettiin taas tähän otteluun?
Onko Ara unessa vai odottaako hän eläkevirkaansa IFK:ssa?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Hyviä ja huonoja ratkaisuja

Viestin lähetti Pantse67

Ihmettelen sitä, miksi toimiva ylivoimakenttä: Koivu, Selänne, Jokinen, Santala ja Timonen hajotettiin taas tähän otteluun?

Tästähän ei oikeastaan ole vielä varmuutta. Santala on muistaakseni 13. hyökkääjä. Voi hyvinkin olla, että Santala otetaan huomenna mukaan nimenomaan tämän ylivoimakentän takia.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ei aina voi ymmärtää...

Että mitä järkeä Aravirran ketjujen vaihtelussa ja/tai vaihtamattomuudessa on. Mikä ihmeen pyhä lehmä se ykkösvitja nyt oikein on?! Eikös se nyt olisi aika helppo vaihtaa ennalleen jos jotkut kokeilut eivät onnistuisi?

Ymmärrän hyvin Miettisen ja Santalan siirron viltin puolelle, mutta toisaalta mitä uutta Tony Virta voi tuoda joukkueeseen? Virta on ollut pelaamatta toista viikkoa, eivätkä Token kisanäytötkään niin ihmeellisiä olleet.

Mutta onhan meillä huippuiskussa oleva Kimmo Rintanen ja Petu Nummelin, joka juuri äsken kisastudiossa paljasti koko kansalle että aikovat tehdä parhaansa ja katsovat mihin se riittää...
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Nurminen on maalissa Hurmeen lepuuttamista varten. Näin uskon ja toivon. Men den här spelen är bara småpotatis. Eli huomisesta pitäisi muodostua aika helppo Suomen voitto. Parhaassa tapauksessa Saksa tarjoaa hyvän vastuksen ja päästään treenaamaan jo puolivälieriä varten tehokkaalla tavalla. Pelin arvelen päättyvän Leijonien kolmen tai neljän maalin voittoon. Ja Helenius tekee hattutempun.
 

Markku

Jäsen
Itse asiassa tästä häviö, en yhtään pistäisi pahaksi. Nimittäin jos Ruotsi voittaa Sveitsin, ja Suomi Saksan (mihin molemmat suht helposti pystyvät pelatessan tosissaan), on puolivälierä ottelupari Ruotsi-Suomi. Tai sitten toisinpäin, eli Suomi voittaisi mutta Ruotsi häviäisi tahallaan Sveitsille, riittääkö munaa? Luulenpa että Ruotsikin ottaisi mielummin Tshekit vastaansa, mikä onnistuu näppärästi häviämällä Sveitsille.

Suomi häviämällä ottaisi vastaansa taas Kanadan. Mieleenkiintoista. Olisi mukava vaan nähdä Suomi-Ruotsi thrilleri vaikka vasta finaalissa eikä heti puolivälierissä...

Huomiselle pitkävetovihje siis Ruotsi - Sveitsi 2. Hehän ovat kitisseet siitäkin että joutuvat matkustamaan Helsinkiin jos kohtaavat Suomen yms...tai sitten Suomi - Saksa 2.

Kaikkihan ne tietenkin pitää voittaa ja ihan sama kuka on vastassa, mutta silti...
 
Viimeksi muokattu:

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitenkähän ylivoima nyt menee kun Santala on poissa? Todennäköisesti Ara jatkaa huippukoutsaamistaan ja laittaa Peltosen maskimieheksi. Nyt ei kannattaisi rikkoa sitä yv-viisikkoa mikä viime pelissä näytti hyvältä, joten Santalan voisi ottaa pelkästään ylivoimaan mukaan.
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Ei yleensä Sakemanneille hävitä!

Eikä nytkään, 5-2 Suomelle puolinihkeän esityksen jälkeen. Toivottavasti puolivälierässä sitten kaikki on kunnossa? Vastassa ilmeisesti Ruotsi.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Puolittainen pakkopulla saattaa juuttua kurkkuun. Meikäläisten on syytä pelata ihan tosissaan alusta asti. Persiilleen menee muuten. Maalivahtipelin on onnistuttava ja mikäli Nurmista halutaan peluuttaa jatkossa, on hänen saatava nyt onnistuminen alle.

Suomelle peli kääntyy kuitenkin lopulta ja Leijonat saavat itse valita, miten vaikeaksi iltapuhteensa tekevät. Veikkaukseni on 6-2 meikäläisille.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Tasaväkinen vääntö?

Niin, itse näkisin asian, eli illan pelin niin, että ottelusta tullee tasainen. Vastassa on kaksi suurinpiirtein saman tasoista (tällä hetkellä) joukkuetta.

Syy miksi näkisin Saksan olevan tasaväkinen Suomen kanssa on se, että Leijonilla lyö taas menestyspaineleveliä punaiselle. Saksalaiset pääsevat pelaamaan paineettomammassa tilassa.

Tämän vuotiset leijonat ovat toistaiseksi osoittaneet olevansa hyviä vain ns. pienempiä kiekkomaita vastaan. Tsekki- ja Slovakiamatsissa kovasti hypetetyt tähtemme olivat lähinnä surffaavia pelailijoita.
Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että eräät nimeltä mainitsemattomat tähtipelaajamme arvostelivat em. pienempiä kiekkomaita mielenkiinnottomiksi ja odottavansa "tosipelejä" nähdyin tuloksin.

Toisaalta, tänään voi vielä ottaa kuokkaan, mutta sen jälkeen olisi tähti- ja muidenkin pelaajiemme syytä ruveta osoittamaan mielenkiintoa kovienkin voittamista kohtaan.
Tähän saakka olemme mielestäni nähneet lähinnä pikkupoikia kiusaavan vähän isomman leijonapojan, jota itseään kurmootettiin samalla lailla vielä reilu 10 vuotta sitten.

Suomi kuitenkin voittaa tänään, niukasti tosin, mutta voittaa silti.

Loppukaneettina on todettava, että seuratkaa Rintasen ja Nummelinin peliä, pojilla kulkee vielä tänään. Keskiviikosta lähtien tahti saattaa olla vähän toinen...

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Aravirran päätös peluuttaa Nurmista Saksa-pelissä näyttää mielestäni sen, että tämä on nyt ykkösveskari kisojen loppuun asti. Aravirralla ei ole enää rohkeuttaa vaihtaa veskaria. Ainoastaan Nurmisen täydellinen epäonnistuminen voi antaa Hurmeelle pelipaikan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nimenomaan Suomi ja Ruotsi ovat Saksalle liian pahoja vastustajia yllätettäviksi. Taito ja ennen kaikkea luistelutaso on liian kova. Kanukit ja jenkit ovat realistisempia Saksalle.

Kuitenkin toki ihan mielenkiintoinen matsi luvassa ja tietämättömille suosittelen toki että tsekkaatte muutamat mielenkiintoiset sakemannit:

Maalissa tod.näk. pelaa Oliver Jonas, jolla on kova torjunta-%.

Pakistosta Sascha Goc, joka taklaa ja siivoaa omaa päätä, toivottavasti pääsisi viivalta tykittämään. Christian Ehrhoff, jo 2-kymppisenä mainio kiekollinen ja nopea pakki. Mirko Lüdemann, pakiston liideri kiekollisena ja erittäin hyvä liikkumaan, ehkä jopa turhankin kärkäs nousemaan.

Hyökkäyksessä tietysti Marcel Goc on seuraamisen arvoinen, samoin vikkelä ja sitkeä Andreas Morczinietz. Sven Felskissä on myös ihan potentiaalia ainakin nopeuden suhteen.

Suomi voittaa 5-1, tai jos veskari on kuuma niin ehkä 3-1.

MACK
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viestin lähetti Mack
Suomi voittaa 5-1, tai jos veskari on kuuma niin ehkä 3-1.

Tämä 3-1 siis jos Suomen veskari on kuuma. Nurmisen normaalipelillä hakataan 3-3, joka riittää kuitenkin Suomelle E-lohkon kolmossijaan ja tietää Ruotsia tai Sveitsiä puolivälierävastustajaksi.
 

Vaicci#63

Jäsen
Jaah... Mitä tässä nyt odottaisi? Ykkönen pelaa tuskaisesti, kun Ara ei ymmärrä yhtä asiaa. Muut kentät onnistuvat suht hyvin. Nurminen imuroi silti 3, ja peli päättyy Suomelle 4-3. Tuskainen voitto joka ei vakuuta ketään.

Kurri kertoo pelin jälkeen että ykköseen on tehtävä muutoksia, mutta Ara ei niitä tee. :)

Suomi-Saksa 4-3 (0-2, 2-1, 2-0)

Suomi: Hagman, Virta 2, Niinimaa yv.
Saksa: Benda yv, Soccio 2
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Re: Hyviä ja huonoja ratkaisuja

Viestin lähetti Pantse67
Positiivista on, että Heleniuksen ja Virran passit on leimattu
ja NHL:stä ei oteta enää väsyneitä miehiä peleihin. Ara
on kuuluisa siitä, että hän ottaa mielellään kaikki NHL-miehet mukaan, jotka vain suinkin kynnelle kykenevät.

Ei ole järkevää lennättää väsyneitä miehiä yhtä peliä varten
kisoihin.

Minä ottaisin joukkueeseeni vaikka puoliunessa olevan Jere Lehtisen. Nyt kun kerran 3 hyvää suomalaista vapautui jo tänään, vaihtaisin jatkopeleihin 3 miestä. Kyllä sieltä voisi Santalan ja Virran jättää pois kun kerran tarjolla on maailman paras puolustava hyökkääjä, ja erittäin nopea oikea laita (S.Kapanen). Myös Niko Kapanen on niin kuuma juuri nyt, että hän varmasti olisi tärkeä lenkki. Siksi Miettisenkin voisi vaihtaa

Ei heitä miksikään kovin väsyneiksi sovi haukkua, kaikki olivat varmasti varautuneet pelaamaan vielä monta viikkoa.
 

Vaicci#63

Jäsen
Kapanen (sami) ei ainakaan olisi tullut. Kapasen perheen perässä on ollut joku häirikkösoittaja joka on soitellut Kapasten kotiin Carolinaan. Kapanen sanoi veikkaajassa mieluummin matkustavansa kotiinsa perheen luokse kuin kisoihin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ketjuista aluksi. Niissä on kaksi aika mukavasti toiminutta koostumusta. Kaksi muuta on vähän niin ja näin. Ykkösketjulla on tullut tehoja, mutta vain heikompia maita vastaan. Kovempia vastaan ongelmana on ollut mielestäni YV. Jos YV:ssä on Selänne viivassa ja vaikkapa Jokinen maalilla, mielestäni ei ole ongelmia. Ara on antanut luottoa onnistuneille pelaajille. Epäonnistumisiakin sallitaan. Nurmisella on tullut 2-3 virhettä, mutta siitä huolimatta hän on pelannut hyvin. Hurme on hoitanut leiviskänsä virheettä. Sama koskee pelaajia. Niinimaa on tehnyt muutaman virheen, mutta saa jatkaa, tosin vastuu on hiukan vähentynyt. Pirjetäon pelannut mielestäni, hyvin, mutta vastuu on vähäistä, rooli hänelle ei ole kaavailtu isoksi. Ara kuitenkin antaa vastuuta ja hyväksyy virheet vastuun tullessa. Hyvillä esityksillä saa kuitenkin lisä vastuuta, tätä on saanut mm. Pirnes ja Berg. Mielestäni toiminta on linjakasta. Suomen esitykset on olleet ihan hyviä ja kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään kun Hurme olisi päässyt maalille, mutta ei. Hurme ei siis missään nimessä saa tulla 1-maalivahdiksi ja Nurmista peluutetaan vaikka mikä olisi..Ei Nurminen huonosti ole pelannut, mutta Hurmeelle ei anneta mitään mahdollisuutta..Jätkällä on 100 % torjuntaprosenttia selvästi kisan loppuun asti. Tänään olisi ollut hyvä antaa Hurmeen pelata, mutta kun ei, niin mitä todennäköisimmin Nurminen (kun tänään torjuu Saksan ihan normaalisti) on sitten se ykkösmaalivahti..hohhoh.
 

Lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lurpsista....

...sinnehän se taas meni. Eipä silti hätiä näytä jellonilla olevan. Ei varmasti helppoa olla maalilla tällaisessa pelissä, mutta siltikin...
Mikähän kirous Nurmisen Pasin ylle on langennut, kun noita helppoja menee? Tunnusta kyllä tarkkailevani Nurmisen otteita kriittisesti, siltikin helposti tuo näytti menevän.
Noh Suomi tämän vie ellei noita helppoja rupea menemään enempikin.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Tulee sellainen fiilis peliä katsellessa, ettei Suomella olisi halua edes voittaa tätä matsia. Viimeinen lataus siis puuttuu. Virta ja Helenius ovat onnistuneet aika hyvin. Nurminen jatkaa jälleen näitä "varjo-otteita". Ensimmäinen maali jälleen räpylän kautta maalin perukoille. Hurme on satavarmasti seuraavassa matsissa maalissa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hyvä Suomi...

...Antero loistaa taas, selostaessaan Saksan joukkueesta puuttuvia NHL-pelaajia pääsi pienoinen lapsus.

"...Uwe Krupp, Detroitin jykevä puolustaja..." tjsp.

Ehkäpä Anteron kannattaisi "päivittää" tietonsa tältä osin.

Ennemmin vaikka kuuntelisin selostajana Tapio Suomista ja Raipea kuin Anteroa. Pelikin kiinnostaa lähinnä muutaman pelaajan (mm. Heleniuksen) otteiden tähden.

vlad#16.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös