Suomi jalkapallon MM-kilpailuihin 2014 Brasiliassa

  • 101 707
  • 496
Noh.. nähdäänpä ainakin kovia maita, mutta olipahan aika kova pommi tuo, että Serbia ja Kroatia ovat samassa lohkossa. Voi olla melko kuumottavat paikat!

Ei kyllä MM-kisoihin ole tällä maalla ennen sääntömuutoksia mahdollisuuksia. (saa ottaa talteen) Ei kaukaa haettua, että voitaisiin jäädä pisteittä koko karsintalohkossa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No pistihän tämä taas vähän naurattamaan lupaavan alun jälkeen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Missäs ne kisat oli sit Brasilian jälkeen?

Ranskassa on 24 joukkueen EM-kisat vuonna 2016, se asetettiin virallisesti päätavoitteeksi kun Mixu astui ruoriin.

Vitos- ja seiskalohko elämän lohkoja. Kolmonen kova, samoin ykkönen, siinä pikaiset ajatukset.
 
Viimeksi muokattu:

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Espanja ja Ranska samaan lohkoon, joo ei hemmetti tätä meidän arpaonnea, kun miettii esim. tuota lohkoa missä oli Kreikkaa, Slovakiaa jne. Saisi joskus se rouva fortuna meille hymyillä perkele.

Mixulla ei todellakaan mikään helppo urakka.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pakko nyt heti alkuun myöntää, etten hirveästi tiedä turskien tasoa nykyään, mutta silti hiukan huvitti katsoa tuota heitin lohkoaan. Samoin se huvitti, että jos kahdesta ylimmästä korista on mahdollisuus saada vastaan Norja ja Montenegro, niin Suomelle napsahtaa Ranska ja Espanja.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Espanja!!!!!!!!! Jumalauta ja Graingeri kusee hunajaa. :)

Täytyy kyllä mennä tsiikaamaan vähän manoloita, nyt kun siihen kerrankin on mahdollisuus.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Homer Simpson -repeämisnaurua! En tosin ole huolestunut, pallopelithän tuppaa voittamaan se joka tahtoo enemmän.

Aika kova lohko, täystyö top kolmoseen mistään paremmasta puhumattakaan. Saavatpahan ainakin kokemusta, kovia pelejä jne. jos haluaa tältä kuluneelta kannalta asiaa katsastaa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Haha Mixu voi suoraan siirtää sen tavoitteen niihin 2016 EM -kisoihin. Mutta myös patonkiperseet tulevat pettymään, kun MM-kisapaikkaa ei taida irrota, koska kaatuilijat ovat aika selkeästi tämän hetken maailman parhaita.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Mixulla ei todellakaan mikään helppo urakka.

Ennakkohaastattelussa Mixu toivoi kovia joukkueita, joten eiköhän tässä ole sitä todellista tasonmittausta tulossa.

Toisaalta joutuminen viiden joukkueen lohkoon tarkoittaa kahta ottelua vähemmän, joka tuskin oli Mixun toivelistalla.

Arvonnan alku näytti tosiaan lupaavalta (Georgia, Valko-Venäjä) ja 50/50 -tilanteessa oli vielä kakkoskorista tarjolla Montenegro (Ranska). Siinä vaiheessa kävi kieltämättä jo ajatus, että josko nyt Suomalainen jalkapalloilu saisi sen kaivatun hannuhanhen, mutta lapiollinen ***kaa sieltä sit lopulta oven eteen taas kärrättiin. Noh, saapahan Xavi ja Iniesta ihmetellä stadikalla suomalaista lyhytsyöttöpeliä, toivon mukaan vielä sen jälkeen löytävät takaisin Espanjaan.
 
Viimeksi muokattu:

RDivis

Jäsen
Nythän Mixulla on kivaa, kun saa rauhassa tehdä työtä - kukaan ei odota mitään! Tää oli itseasiassa hyvä, ne seuraavat karsinnat on se maali.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hyvä puoli nopean tuumailun jälkeen tässä lohkossa on se, että kolmossijan ja sitä kautta ainakin yhden korin verran ylös nouseminen seuraaviin arvontoihin pitäisi olla täysin realistinen tavoite.

Ei Suomella pitäisi olla mitään mahdollisuuksia Ranskaa vastaan ainakin materiaalin puolesta, kukaan suomalainen ei mahtuisi edes heidän E-joukkueeseensa. Lisäksi Blanc on saanut Bleusin vahvaan nousuun.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eihän tää taas helpoimman kautta mene, mutta toisaalta pahempaaki olisi voinut tulla. Georgia ja Valko-Venäjä eivät ole helppoja, mutta kait mahdollisia. Ranska on potentiaalinen kriisi joukkue. Eli lukemattomista pettymyksistä huolimatta, en luovuta toivosta, ennenkuin pelit on pelattu. Jos ei muuta, niin hyvää harjoitusta sille 2016 tavoitteelle.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2016 ja 2018 kisat ovat nyt siis tähtäimessä. Juna meni jo 2012 EM-skaboihin, ja juuri äsken varmistui, että 2014 MM menee myös sivu suun.

Suomi olisi toki haastajan asemassa lohkossa kuin lohkossa, mutta eipä tämä arpaonni taaskaan hirveästi naurata.

Olin valinnut kustakin korista etukäteen 3 ei-toivottavaa vastusta, 3 neutraalia, ja 3 toivevastustajaa:
- Kuutoskorista ei siis ketään, mitä voi pitää huonoimpana mahdollisena vaihtoehtona. Ei niinkään, että joku jämäjengi lohkossa olisi Suomen asemaa ainakaan parantanut, mutta enemmän karsintapelejä on toki aina parempi.
- Neloskorista Georgia oli neutraali
- 1-3 koreista kaikista tuli ei-toivottava vastus.

Jos jotain positiivista hakee, niin kaikki eivät ole sentään slobojengejä. Eli onhan nyt Ranska ja Espanja sentään mielenkiintoisia vastustajia, vaikkei pisteitä olekaan hirveästi luvassa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Joo, no eihän Suomella ole ennenkään juuri arpaonnea ollut, mutta se että ollaan vitoskorissa, on sitten jo ihan omaa syytä. Kovia pelejä ainakin Suomen nuori ryhmä tulee saamaan vastaansa. Jos odotukset ylittyvät, voidaan haastaa jopa Ranska taistelussa kakkossijasta, mutta helppoja pisteitä ei ole tiedossa.

Suomen kapealle materiaalille viiden joukkueen lohkoon päätyminen on ihan hyvä juttu. Onnittelut kuitenkin Espanjalle jo tässä vaiheessa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tjooh, ne MM-kisahaaveet voi unohtaa sitten samantien. Näytti kyllä pirun hyvältä siihen asti, kun kakkoskorista oli vaihtoehtona joko Ranska tai Montenegro. Noh, fransmannithan sieltä sitten tuli ja kaupan päälle vielä ykköskorista maailmanmestari Espanja.

Toisaalta kun vasta viitoskorissa lähdettiin arvontoihin, niin huomattavasti paskemminkin olisi voinut käydä. Erityisesti kolmos- ja neloskorista oli tarjolla paljon kovempia maita kuin Valko-Venäjä ja Georgia, joten sikäli saa olla tyytyväinen.

Nyt vain tavoitteeksi lohkon kolmospaikka ja sitä kautta nousu parempaan arvontakoriin seuraaviin EM-kisoihin.

EDIT: Miten pirussa Kreikalla voi aina olla noin hyvä arpaonni? Tuosta G-lohkosta Suomellakin olisi ollut pienet mahkut kisoihin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siitä kun ei kuitenkaan ole takuita, että esim. Montenegroa tai Kreikkaa vastaan saataisiin yhtään sen enempää pisteitä kasaan kuin Ranskaa tai Espanjaa vastaan, niin onpahan ainakin vastassa mielenkiintoisempia jengejä ja pelaajia aivan sieltä maailman huipulta.

Joutuvatpahan nuoret, tulevan maajoukkueen runkojätkät kovaan paikkaan heti ja näyttämään kyntensä parhaita vastaan, ja mikäs sen kiinnostavampaa on katsella. Toki katselunautinto sinänsä saattaa esim. juuri Espanjaa vastaan olla kaukana ottaen huomioon matsin todennäköisen kulun, mutta ymmärtänette idean. Siellä kun onnistuu Suomen nuoremman polven pelaajat kovimmassa näyttöpaikassa niin jumalauta taivas on rajana, nythän maajoukkueella jo on noita nuoria entisiä ja nykyisiä La Liga -pelaajia jengin rungossa, ja onnistuneilla karsinnoilla Suomella on muutaman vuoden päästä armoton kasa kundeja painamassa La Liga -kentillä.

Joo, kova on lohko mutta kova se olisi ollut joka tapauksessa, aivan sama ketä sieltä vastaan olisi mistäkin koreista tullut. Nyt katsellaan mikä suunta on näiden karsintojen jälkeen, kisapaikka nyt ei omalta osaltani ole edes odotuksissa näiden karsintojen osalta.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vain tavoitteeksi lohkon kolmospaikka ja sitä kautta nousu parempaan arvontakoriin seuraaviin EM-kisoihin.

EDIT: Miten pirussa Kreikalla voi aina olla noin hyvä arpaonni? Tuosta G-lohkosta Suomellakin olisi ollut pienet mahkut kisoihin.

Kun tämä tuntuu jatkuvasti olevan niin monelle epäselvä asia, niin todettakoon, ettei suinkaan karsintojen sijoitus määrää koria seuraaviin karsintoihin, vaan FIFA:n ranking.

Kreikan jatkuva hyvä arpaonni lienee jotain EU:n tukipolitiikkaa. Toiselle ikuiselle arvontojen Hannu Hanhelle, Ruotsille, tuli vastaan Saksa, mitä ei voinut kyllä heti uskoa todeksi.
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Huhhuh mikä karsintalohko Suomelle tuli loppujen lopulta =)

Espanjaa on käytävä kyllä vilkaisemassa, sen verran kovia pelaajia! Suomella hyvät mahdollisuudet olla lohkokolmonen kummiskin.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Maailman paras jengi, top-10 paikkeilla oleva Ranska ja 2 suomen tasoista jengiä. Helppo homma, Brasiliaan Sambaamaan 2014...
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Huono arpaonni, tosin Ranskan ja Espanjan rantautuminen stadikalle tuntuu jossain määrin kiihottavalta. Silti, huono tulos monestakin syystä.

1) Ei saumoja kisoihin
2) Ei hyviä saumoja pienentää arvontakorinumeroa EM-karsintoihin (EM-kisoihin pääsy on Mixun sopimuskauden päätavoite)
3) Vähän pelejä, mikä ei palvele kehittymistä
4) Monta ns. tukkapöllymatsia (Espanja kotona ja vieraissa, Ranska vieraissa) - täydellinen rökitys ei palvele pelaajien ja joukkueen kehittymistä
5) Ei ns. helppoja matseja, jotka opettavat joukkuetta voittamaan

Sanoisin, että ei tämä tulos hyvää tehnyt EURO 2016 -unelmille. Pitkälti siinä sen tavoitteen saavuttamisessa on kuitenkin kyse yksittäisten pelaajien urakehityksistä, joihin tällaisella arvontatuloksella ei ole suurta vaikutusta.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Hannu Hanhelle, Ruotsille, tuli vastaan Saksa, mitä ei voinut kyllä heti uskoa todeksi.

Tämä oli kieltämättä illan parasta antia. Lohkon muista joukkueista Irlanti, Itävalta ja Kazakstan ovat myös vähintäänkin kohtalaisia kotijoukkueita kammettavaksi.

Toisaalta Suomen teoreettinen maksimi tulee jatkossakin olemaan kolmoskori, joten omaan silmään tuo hyötysuhde on suhteellisen marginaalinen vrt. nelos/viitoskori. Ensimmäisestä kahdesta korista se arpaonni eli "Espanjat ja Ranskat" pääosin mitataan.

Tietysti kaikkein helpointa olisi, jos oma peli ja identiteetti olisi olemassa, niin ei tarvitsisi jossitella jatkuvasti arpaonnea.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Nythän Mixulla on kivaa, kun saa rauhassa tehdä työtä - kukaan ei odota mitään! Tää oli itseasiassa hyvä, ne seuraavat karsinnat on se maali.

Näin. Nyt olisi periaatteessa karsintojen verran aikaa saada keskinkertaisesta nipusta esiin mahdollisimman hyvä joukkue ilman mitään hirmuisia median luomia kisahaaveita ja tämän hyvin todennäköisen kariutumisen seurauksena samojen medioiden tarjoamaa alisuorittamisen ja pettymysten leimaa.

Omat kisahaaveni kun olivat ylipäätään aika minimaaliset sillä sen verran heikohko ja ylipäätään vaiheessa oleva tuo tämän hetken maajoukkue vain omiin silmiini on, joten ei tuo arvonnan tulos nyt niin suuria hetkauta. Mahdollisuudet sen todellisen munkkilohko osumiseen vitoskorista olivat kuitenkin niin marginaaliset, että olisihan se nyt ollut jo valtavasti vaadittu. Eikä senkään tapahtuminen olisi ollut vielä mikään "Suomi kisoihin!" -juttu vaikka hirveä kisakuume ja -herkutteluhan siitä olisi jo medioiden voimin syntynytkin ja jonka mahdollinen mureminen olisi sitten jälleen aiheuttanut yhtä sun toista myllerrystä ilman, että niihin suomalaisen jalkapalloilun todellisiin ongelmiin olisi sen suuremmin jaksettu paneutua. Jossain Norjassa ja Montenegrossakin olisi ollut nykymaajoukkueelle ihan riittävästi tekemistä vaikkeivat nyt samanlaista suuruutta ja tasoa hehku ja edustakaan kuin Espanja ja Ranska.

Lisäksi kuten Dekokin sanoi niin kyllähän Valko-Venäjä ja Georgia ovat noista 3. ja 4. korien maista sellaisia ihan kaadettavissa olevia (vaikka tämä siis vaatiikin maajoukkueelta sitä kunnon petrausta viime aikojen otteisiin) ja selvästi nihkeämpiäkin olisi ollut tarjolla. Tuosta nyt kolmospaikka ja FIFA-rankingia ylemmäs ja siten parempia asemia tuleviin arvontoihin olisi jo loisto suoritus.

Ranska ja Espanja ovat myös sen verran mediaseksikkäitä maita, että Stadikan luulisi olevan täynnä maksoivat liput tuttuun tyyliin sitten miten paljon tahansa ja oli maajoukkue sitten missä iskussa hyvänsä, joten jalkapalloliiton rajallinen kassakin kiittänee.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Siitä kun ei kuitenkaan ole takuita, että esim. Montenegroa tai Kreikkaa vastaan saataisiin yhtään sen enempää pisteitä kasaan kuin Ranskaa tai Espanjaa vastaan, niin onpahan ainakin vastassa mielenkiintoisempia jengejä ja pelaajia aivan sieltä maailman huipulta.

Olipas hyvin sanottu siellä, vähän niin kuin jonkun San-Marinon pelaajan suusta. Tsemppiä pojille.

Ranska ja V-Venäjä pelaavat näköjään tälläkin hetkellä samassa lohkossa EM-karsinnoissa ja V-Venäjä kamppailee tiukasti kisapaikasta.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun tämä tuntuu jatkuvasti olevan niin monelle epäselvä asia, niin todettakoon, ettei suinkaan karsintojen sijoitus määrää koria seuraaviin karsintoihin, vaan FIFA:n ranking.


Toki näin, mutta FIFA-rankinghan pitkälti muodostuu viimeisen karsinnan tuloksien mukaan, sillä karsintapelit ovat painoarvoltaan 2,5 kertaisia harjoituspeleihin nähden.

Eli kuten kirjoitin lohkon kolmospaikalla todennäköisesti noustaisiin parempaan arvontakoriin 2016 EM-kisoihin, joka on se realistinen paikka Suomelle päästä arvoturnaukseen mukaan, kun mukaan pääsee 24 maata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös