Suomi jalkapallon EM-kilpailuihin 2012

  • 255 567
  • 1 441

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kyllähän tämä Suomen tilanne on jo itsessään vaatinut jonkunlaista rungon uusimista. Ei tämä ole mikään Palloliiton sanelema linja tai Baxterin ajama asia, vaan ihan pakon sanelema juttu. Sinällään voidaan kyseenalaistaa oliko Baxterin valinta tässä tilanteessa edes järkevää tai miehen pestin jatkaminen viime karsintojen jälkeen. Litmanen ja Hyypiä ovat jo siinä iässä, että kyllä se melkoista toiveajattelua oli, että heidän kanssaan vielä kisoihin mentäisiin. Itse lähinnä kyseenalaistan sitä miten tämä projekti on läpi viety, potentiaalisia ulkomailla pelaavia Suomalaisia pelaajia on pidetty ringin ulkopuolella ja samalla sinne pääsee Veikkausliigasta tai Allsvenskanista. Ymmärrän että pelituntuma on yksi vaatimus, mutta eikö tuolla sarjan tasollakin pitäisi olla jotain merkitystä.

Oli niin pitkä kirjoitus, että tyydyn lainaamaan vain tämän pätkän. Siis tottakai pakon sanelema juttu mutta kyllähän Baxter olosuhteisiin nähden onnistui hyvin viime karsinnoissa. Lohkossa oli kuitenkin kaksi Euroopan huippujengiä ja lisäksi Wales joka nöyryytti jopa meidän kulta-ajan maajoukkuetta Stadikalla. Siihen nähden saldo oli mielestäni suomalaisittain oikein hyvä.

Baxterin tilannehan oli alusta asti se, että paitsi nuorten pelaajien sisäänajoa, homma oli myös etsiä ja tehdä uudet vastuunkantajat Littien ja kavereiden paikoille. Ensimmäinen kerta oli se silloinen Saksa-peli joka oli ensimmäinen ilman Litmasta saavutettu oikein iso tulos. Se vain ei sitten kantanut enää Venäjää vastaan ja siitä saa ottaa syyn niskoilleen myös Baxter joka peluutti Suomea ihan idioottimaisesti niissä peleissä. Toisaalta Suomen joukkuekin oli kuin lapamatoarmeija molemmissa kohtaamisissa.

Minua tämä tämänhetkinen kritiikkivyöry huvittaa juuri siksi, että olemme olevinamme niin suurta futismaata, että kun karsinnat nyt kuulemma ovat ohi niin äkkiä pitää laittaa päitä vadille. Se on ihan väärä lähtökohta. Nyt jos koskaan tässä maassa pitäisi osoittaa kärsivällisyyttä ja kykyä ymmärtää se, että tappioita tulee ihan väistämättä, kun pelaajarunko heikkenee.

Suomi on mennyt hiljaista alamäkeä jo Hodarin ajoista lähtien. Silloin vielä Hodgson teki hienoa tulosta ja senkin jälkeen vielä Baxter onnistui lähes huikeasti materiaaliin nähden. Jos täällä sitten ollaan niin puusilmäisiä, ettei kelpaa muu kuin maailmanmestaruus niin minkäs sille sitten mahtaa. Sitten voidaan jatkaa tätä potkujen jakamista lehdissä.

Katsokaapa uudelleen se Unkari-ottelun lehdistötilaisuus ja etenkin Baxterin lausunto siitä, että hän tekee juuri sitä mitä suomalainen futisyhteisö, eli viime kädessä Palloliitto, haluaa. Jos halutaan nuorentaa niin nuorennetaan ja jos halutaan voittaa paljon pelejä niin silloin ei voida nuorentaa. En minä ymmärrä miten tuo voi tuottaa kenellekään vaikeuksia sisäistää. Tämä sama meininki jatkuu seuraavat sata vuotta jos ei oikeasti herätä tajuamaan missä täällä mennään.

Mitä pelaajistoon tulee niin sitä samaa juupas-eipäs-leikkiä on minusta ihan typerä käydä. Ne pelaavat ketkä siellä pelaavat ja sillä selvä. Jos pelaaja on riittävän hyvä niin hän ottaa paikan joukkueesta ja jos ei ole niin ei ota. Kaikkia nimiä voi heitellä loputtomasti, kun perusteluja on yleensä ihan turha odottaa. Pääasia että on nuori niin kyllä sillä pitäisi jo Suomessa paikka aueta.

Jos joku on sitä mieltä, että Hetemaj'n ottaminen penkille olisi tuonut voiton Unkaria vastaan niin ihan vapaasti. Minä en ole sitä mieltä ja olen sen mielestäni tuonut myös esiin ihan riittävän selkeästi. Samoin nämä Hakolat ja Raitalat. Olisihan tämä perhana yksinkertainen peli kun se toimisikin näin helposti. Sitten joku sanoo: "Että voitais ees kokeilla". Niin ja kävisi taas niin, että kun tulisi tappio tai kaksi niin pitäisi alkaa erottaa valmentajaa tai vähintään potkia se Hakola/Raitala vittuun kun se ei osaa mitään (näin on käynyt Roni Porokaralle).

Minun mielestäni tässä kierretään kuin kissa kuumaa puuroa sitä oikeaa asiaa. Yksittäiset pelit ovat yksittäisiä pelejä ja niitä tulee ja menee. Suomi ei joka tapauksessa ikinä voita kaikkia pelejään jalkapallossa, eikä tule menemään automaattisesti jokaisiin arvokisoihin vaikka siellä olisi 64 joukkuetta.

Se on minusta aidosti hauskaa, ettei lätkässä saa vaatia MM-kultaa tai olympiakultaa mutta futiksessa kisapaikka on vähimmäisvaatimus. Joskus siellä Shedden-ketjussa oli vääntöä tästä, että vaikka tavoite on kulta niin silti ei saa vaatia kultaa koska se ei ole kuulemma realistista. Heh, ei oikein sanat enää riitä.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minua tämä tämänhetkinen kritiikkivyöry huvittaa juuri siksi, että olemme olevinamme niin suurta futismaata, että kun karsinnat nyt kuulemma ovat ohi niin äkkiä pitää laittaa päitä vadille. Se on ihan väärä lähtökohta. Nyt jos koskaan tässä maassa pitäisi osoittaa kärsivällisyyttä ja kykyä ymmärtää se, että tappioita tulee ihan väistämättä, kun pelaajarunko heikkenee.
Kerrotko viimeinkin minkä vaihtoehdon olisit valinnut näistä ja miksi:

1) Baxter jatkamaan karsinnat loppuun, sen jälkeen uusi koutsi
2) Baxterille jatkosopimus
3) Uusi valmentaja Baxterin tilalle
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No koskas täällä on viimeksi lätkän päävalmentaja erotettu julkisen paineen vuoksi?

No ei ehkä julkisen, Kummola median painetta kestää ehkä aika hyvin, mutta ei se sitä tarkoita että hän mitenkään lojaali valmentajia kohtaan olisi. Summanen esimerkiksi oli hänen valintansa ja pelillisesti onnistui mutta erotettiin Kummolan lakeijoiden painostuksesta, ketä siellä sitten oli Kurri, Hietanen, Jutila jne. Samoin nämä kuviot jossa Kummola ottaa mukaan suojakilpiä kuten Sheddenin osoittavat jossain määrin mitä ajattelee valmentajista. Plus nyt Lehkonen ja Dufva poistuivat kun Kummola alkoi heti Vancouverin jälkeen heidän asemaan julkisesti kyseenalaistaa ja jotain jätkämäisyysjuttuja antoi julkisuuteen. Eli missään nimessä Kummola ei seiso valmentajien takana, saattaa jopa ihan omaaloitteisesti julkisuudessa vetää mattoa valmentajien jalkojen alta.

Petteri Sihvonen hyökkäsi ihan suoraan ja asiakysymyksillä päättäviä elimiä kohti. Kummola hiljensi Sihvosen ja loppu sopulilauma tyytyikin sitten taas niin hmv-kysymyksiin joilla ei vahingossakaan pilaa mainettaan.

Ei Kummola mitään Sihvosta tuossa lehdistötilaisuudessa hiljentänyt, siellä ei vain kerrottu totuuttaa asiasta vaan jos ei suoraan valehdeltu niin annettiin ymmärtää asia toisin mitä se lopulta oli.

Kyllähän vaikkapa Jukka Jalosta on kohdeltu silkkihansikkain verrattuna Baxteriin, eikä Jalosenkaan ura pelkkää juhlaa ole ollut.

Silkkihansikkain ja silkkihansikkain, ei se Jalosellakaan ole kovin helppoa ollut, minkään pitkäaikaisen ja stabiilin valmennustiimin kanssa ei ole saanut tehdä töitä. Ensiksi oli Sheddenin kakkosena, aika oudossa roolissa sellaisen alaisena joka ei kuitenkaan ihan vastaavasti pelistä ajattele, nyt taas valmennustiimi ollaan muutettu kokonaan ja ainakin nimellinen esimies Kurri tulee aitioon sohimaan, tai näin Kummola ilmoitti, en ole ihan varma oliko Kurri eilen aitiossa vai ei. Oikeasti kuinka moni valmentaja haluaa tälläisissä olosuhteissa valmentaa?

Baxterilla ei kuitenkaan apuvalmentajat ole tainneet ollekaan vaihtua, eli siinä mielessä tilanne on ollut stabiilimpi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Jos joku on sitä mieltä, että Hetemaj'n ottaminen penkille olisi tuonut voiton Unkaria vastaan niin ihan vapaasti.

Eihän tälläistä olekaan väitetty vaan ihmetellään sitä miksei kenties kuumin suomalaisnimi tällä hetkellä mahdu edes kokoonpanoon. Ei Suomi mikään jalkapallon suurmaa ole jossa on varaa peluuttaa heikompaakin vaihtoehtoa koska "korvaaja" on Suomen mittapuulla rehellisesti sanottuna paska, mitä se ei ole huippumailla. Tämän vuoksihan Baxter kritiikkiä sai niskaansa koska tappioita tulee jatkuvasti jotka kruunavat ihmeelliset pelaajavalinnat. En edelleenkään ymmärrä kuinka jotkut voivat nähdä Allsvenskan jampat kokoonpanossa ennen Hetemaj'ta. Vaikka Brescia ei ole mikään huippuseura niin siltikin joukkue on kaatanut Roman ja pelannut Juventuksen sekä Interin kanssa tasapelin jolloin Hetemaj on ollut joukkueen kantavia voimia ja saaden Italian kriittiseltä lehdistöltä huikeasti kiitosta otteistaan. Ilmeisesti tämän päivän näytöillä ei ole mitään merkitystä?

Kaikkihan on saanut alkunsa ilmeisesti jo aiemmin jostain valinnoista kun Hetemaj on kommentoinut Baxterin toimia että "En pelaa Ruotsissa". Nyt sitten Baxter on saanut kostonsa tehtyä.

Perpalla on hieno voitontahto ja kuuluu ilmanmuuta joukkueeseen. Jokainen saa olla mitä mieltä tahtoo hänen lausonnoistaan. Pitää myös muistaa että Perpalla on sananvapaus siinä missä meilläkin.
 
Viimeksi muokattu:

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Minua tämä tämänhetkinen kritiikkivyöry huvittaa juuri siksi, että olemme olevinamme niin suurta futismaata, että kun karsinnat nyt kuulemma ovat ohi niin äkkiä pitää laittaa päitä vadille. Se on ihan väärä lähtökohta. Nyt jos koskaan tässä maassa pitäisi osoittaa kärsivällisyyttä ja kykyä ymmärtää se, että tappioita tulee ihan väistämättä, kun pelaajarunko heikkenee.
Kyllä tämänkertainen "kritiikkivyöry" on tullut siitä, että hävittiin pelit, jotka olisi pitänyt voittaa - heikentyneestä materiaalista huolimatta. Olen myös täysin eri mieltä siitä, että Suomessa oltaisiin jotenkin suurta futismaata. Eihän se niin voi olla, kun ei ole koskaan pelattu miesten EM- eikä MM-kisojen lopputurnauksessa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No ei ehkä julkisen, Kummola median painetta kestää ehkä aika hyvin, mutta ei se sitä tarkoita että hän mitenkään lojaali valmentajia kohtaan olisi. Summanen esimerkiksi oli hänen valintansa ja pelillisesti onnistui mutta erotettiin Kummolan lakeijoiden painostuksesta, ketä siellä sitten oli Kurri, Hietanen, Jutila jne. Samoin nämä kuviot jossa Kummola ottaa mukaan suojakilpiä kuten Sheddenin osoittavat jossain määrin mitä ajattelee valmentajista. Plus nyt Lehkonen ja Dufva poistuivat kun Kummola alkoi heti Vancouverin jälkeen heidän asemaan julkisesti kyseenalaistaa ja jotain jätkämäisyysjuttuja antoi julkisuuteen. Eli missään nimessä Kummola ei seiso valmentajien takana, saattaa jopa ihan omaaloitteisesti julkisuudessa vetää mattoa valmentajien jalkojen alta.

Siis hetkinen... Lindström, Aravirta, Summanen, Westerlund, Shedden, Jalonen... Kerro nyt mitä minulta jää huomaamatta, kun en ymmärrä? Joo, Summanen lähti taas jonkun mystisen syyn takia, seison korjattuna.

Kummolasta persoonana en ole pätkän vertaa kiinnostunut, eikä se nyt edes liity tähän.

Ei Kummola mitään Sihvosta tuossa lehdistötilaisuudessa hiljentänyt, siellä ei vain kerrottu totuuttaa asiasta vaan jos ei suoraan valehdeltu niin annettiin ymmärtää asia toisin mitä se lopulta oli.

Aijaa, no ei sitten.

Silkkihansikkain ja silkkihansikkain, ei se Jalosellakaan ole kovin helppoa ollut, minkään pitkäaikaisen ja stabiilin valmennustiimin kanssa ei ole saanut tehdä töitä. Ensiksi oli Sheddenin kakkosena, aika oudossa roolissa sellaisen alaisena joka ei kuitenkaan ihan vastaavasti pelistä ajattele, nyt taas valmennustiimi ollaan muutettu kokonaan ja ainakin nimellinen esimies Kurri tulee aitioon sohimaan, tai näin Kummola ilmoitti, en ole ihan varma oliko Kurri eilen aitiossa vai ei. Oikeasti kuinka moni valmentaja haluaa tälläisissä olosuhteissa valmentaa?

Baxterilla ei kuitenkaan apuvalmentajat ole tainneet ollekaan vaihtua, eli siinä mielessä tilanne on ollut stabiilimpi.

No voi Jukka-parkaa. Miten tämä liittyy siihen median kohteluun? Voithan toki vaihtaa haluamasi päävalmentajan nimen siihen Jalosen paikalle.

Pyydän jo etukäteen anteeksi vastauksen luonnetta, mutta nyt ei oikein jaksa enää :)
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eihän tälläistä olekaan väitetty vaan ihmetellään sitä miksei kenties kuumin suomalaisnimi tällä hetkellä mahdu edes kokoonpanoon.

No vastatkaa nyt joku herranjumala sitten, että mitä se olisi muuttanut? Olisiko Hetemaj auttanut Suomen voittoon vai ei?

Koke72 kirjoitti:
Kyllä tämänkertainen "kritiikkivyöry" on tullut siitä, että hävittiin pelit, jotka olisi pitänyt voittaa - heikentyneestä materiaalista huolimatta. Olen myös täysin eri mieltä siitä, että Suomessa oltaisiin jotenkin suurta futismaata. Eihän se niin voi olla, kun ei ole koskaan pelattu miesten EM- eikä MM-kisojen lopputurnauksessa.

Eli Moldova- ja Unkari-matsin takia vissiin? Minkäs takia Moisander ja Kuqi ovat saaneet olla ihan rauhassa?
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Eli Moldova- ja Unkari-matsin takia vissiin? Minkäs takia Moisander ja Kuqi ovat saaneet olla ihan rauhassa?
Ei olla päästy vielä heihin asti, kun Baxterin kierittely tervassa ja höyhenissä on kesken.

Kenestä muuten pitäisi tulla seuraava päävalmentaja, joka voisi pelastaa jäljellä olevista karsintapeleistä mitä pelastettavissa on?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kenestä muuten pitäisi tulla seuraava päävalmentaja, joka voisi pelastaa jäljellä olevista karsintapeleistä mitä pelastettavissa on?
Katsehan pitää ottaa seuraaviin karsintoihin, eikä näiden karsintojen "pelastamiseen".

Tää Grönvall nyt ajattelee, että on fiksuinta antaa Baxterin patsastella nämä karsinnat ja sen jälkeen uutta miestä kehiin, vaikka ylivoimaisesti fiksuin vaihtoehto (palloliitonkin mielestä) on tuoda uusi mies ruotuun valmistautumaan ensi karsintoihin.

Baxterilla on ollut viime karsinnat ja nämä karsinnat aikaa näyttää kykynsä, ei vakuuta yhtään. Miksi ei saisi kritisoida? Aivan uskomatonta touhua! Voi mennä pelaajamateriaalin taakse tietenkin, ja pitääkin pelaajamateriaali ottaa huomioon, mutta Suomi on ollut järkyttävän paska Baxterin hallussa.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
No vastatkaa nyt joku herranjumala sitten, että mitä se olisi muuttanut? Olisiko Hetemaj auttanut Suomen voittoon vai ei?

Mitä helvettiä sä höpöttelet? Mistä sen tietää? Olisi voinut tulla 3-0 tai 0-3 turpaan. Aivan hypoteettinen kysymys tuo sinun esittämäsi.

Mielestäni olennaisin asia on se tekikö Suomi ja Baxter kaiken työnsä mahdollisimman hyvin ja oikein että Suomi voittaisi kyseiset ottelut? Vastaus hyvin yksinkertainen ja kaikkien nähtävillä eli EI.
 

hilapiste

Jäsen
Baxterin "potkut" oli tietysti sellainen juttu, mihin ajauduttiin näiden huonojen karsintatulosten kautta. Tuskin kukaan ajattelee, että asiat ratkaisevasti muuttuvat uuden päävalmentajan myötä, mutta uutta verta tuohon nyt tarvitaan. Tilanne ajautui niin pahasti jumiin.

Näissä karsinnoissa Baxterin mokaksi voi kai laittaa Moldova-pelin taktiikkavalinnat. Tietysti kun Suomen tilanne on mikä on, niin nämä ns. voitettavissa olevat pelit ovat erityisen tärkeitä ja niissä ei saisi virheitä tulla. Unkari-pelissä jo moneen kertaan todetut pelaajien yksittäiset virheet maksoivat pisteet. Toisaalta pääkin oli ehkä jumissa Moldovan reissun jälkeen, eli mailaa puristettiin.

Tämä nuorennusleikkaus on erikoinen juttu. Esim. Sparvia on kritisoitu todella paljon vaikka mies on nuori ja lupaava tulevaisuuden pelaaja. Harvoin Suomesta löytyy iältään parikymppisiä pelaajia, jotka ovat heti onnistujia myös A-maajoukkueessa. Suurissa jalkapallomaista ja niiden suurista massoista näitä pelaajia voi joskus löytyäkin.

P.Hetemaj on jatkossa myös maajoukkueessa, kunhan konsultti löytää muita töitä ja pöly hiukan laskeutuu. Varsinkin jos pelit jatkuvat nykyiseen tahtiin. Se että ei ole San Marino-pelissä edes mukana joukkueessa on hyvin erikoista. Ehkä olisi pitänyt olla jo aiemmin karsintojen alusta alkaen ringissä mukana vaikka ei kentälle olisi asiaa ollutkaan. Mutta eipä näitä Brescian SerieA pelejä vielä silloin vyöllä ollut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä nuorennusleikkaus on erikoinen juttu. Esim. Sparvia on kritisoitu todella paljon vaikka mies on nuori ja lupaava tulevaisuuden pelaaja. Harvoin Suomesta löytyy iältään parikymppisiä pelaajia, jotka ovat heti onnistujia myös A-maajoukkueessa. Suurissa jalkapallomaista ja niiden suurista massoista näitä pelaajia voi joskus löytyäkin.
Sparv täyttää parin kuukauden päästä 24v, eli ihan parikymppisestä välttämättä kannata puhua. Melkein parhaassa iässä oleva pelaaja siis kyseessä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Katsehan pitää ottaa seuraaviin karsintoihin, eikä näiden karsintojen "pelastamiseen".

Tää Grönvall nyt ajattelee, että on fiksuinta antaa Baxterin patsastella nämä karsinnat ja sen jälkeen uutta miestä kehiin, vaikka ylivoimaisesti fiksuin vaihtoehto (palloliitonkin mielestä) on tuoda uusi mies ruotuun valmistautumaan ensi karsintoihin.

Baxterilla on ollut viime karsinnat ja nämä karsinnat aikaa näyttää kykynsä, ei vakuuta yhtään. Miksi ei saisi kritisoida? Aivan uskomatonta touhua! Voi mennä pelaajamateriaalin taakse tietenkin, ja pitääkin pelaajamateriaali ottaa huomioon, mutta Suomi on ollut järkyttävän paska Baxterin hallussa.

Miksi ei saisi kritisoida? En minä ainakaan ole sellaista väittänyt. Kritiikki vain on hyvä perustella niin siitä on silloin jotain hyötyäkin. Mitä sitten tulee tuohon kenen pitäisi valmentaa koskakin, niin minullehan se on loppujen lopuksi ihan sama. Haluan olla objektiivinen tässä asiassa enkä edes yritä väittää, että minulla olisi riittävästi tietoa, jotta voisin tarkasti analysoida eri koutseja. Palloliitto nyt osoitti tasonsa siirtämällä Baxterin konsultiksi ja Huttusen yhden matsin ajaksi koutsiksi. Sitten ostettiin lisä-aikaa sanomalla, että uusi valmentaja tulee silloin joskus ja Baxi auttaa Ruotsia vastaan. Jos tässä käy niin ikävästi kuin pelkään niin sitten mitataan meidänkin kärsivällisyys uudelleen. Pysyykö yleisö mukana?

Minä olisin pitänyt Baxterin niin kauan kuin oikeasti olisi löytynyt uusi kaveri, jos uskomme siihen, että tilanne oli ajautunut umpikujaan (eli vielä tämän San Marino-ottelun ajan). Jos taas uskomme, että suurin osa pelaajista oli/on vilpittömästi Baxterin takana niin silloin vaihtamiseen ei välttämättä olisi edes tarvetta.

ultras kirjoitti:
Mitä helvettiä sä höpöttelet? Mistä sen tietää? Olisi voinut tulla 3-0 tai 0-3 turpaan. Aivan hypoteettinen kysymys tuo sinun esittämäsi.

Mielestäni olennaisin asia on se tekikö Suomi ja Baxter kaiken työnsä mahdollisimman hyvin ja oikein että Suomi voittaisi kyseiset ottelut? Vastaus hyvin yksinkertainen ja kaikkien nähtävillä eli EI.

Nimenomaan se on hypoteettinen. Siksi en ymmärräkään miten case-Hetemaj on noussut niin merkittäväksi tässä Unkari-matsin (ja alkukarsintojen) jälkipyykissä. Osa on tälläkin palstalla kirjoittanut, että olisi pitänyt olla edes penkillä. Tuo nyt on koko lailla tyhmintä mitä olen lukenut. Sitten kun varovasti olen koittanut kysyä mielipiteitä siitä mihin olisivat Perpan laittaneet ja mitä hän olisi tuonut peliin niin kukaan ei vastaa mitään. Siksi siis tuo kysymys siitä, että mitä se olisi muuttanut jos Perpa olisi otettu penkille.

Eikä tietenkään onnistunut mutta miten tuota voi arvioida, että tekikö nyt vaikkapa päävalmentaja työnsä mahdollisimman hyvin? No tuloksilla tiettyyn pisteeseen asti kyllä, mutta pelaajilla on tässä vieläkin ratkaisevampi osuus. Pelaajavalinnoilla? No, yllä on käsitelty sitäkin. Taktiikka? Moldovaa vastaan virhe, muuten mielestäni ihan perusteltuja päätöksiä. Se on kyllä tullut selväksi, ettei Baxter ole mikään Euroopan huippukoutsi mutta toisaalta kyllähän me sen tiesimme jo aiemminkin.

Tulosurheilussa tietenkin mennään tulos tai ulos periaatteella ja sen vuoksi Baxteriakin vaaditaan pihalle. Itse näen sen kuitenkin niin, että tässä tilanteessa Suomi voisi vähän joustaa tuosta tulosajattelusta, koska emme me realistisesti ajateltuna ole lähelläkään kisapaikkaa tällä hetkellä. Itse asiassa taidamme olla kauimpana 2000-luvun alun jälkeen.

Jos suunnataan katse nyt tulevaan niin mitä mieltä olette ajatuksesta, että Suomeen tulisi valmentaja Itä-Euroopasta? Idästä löytyisi vahvoja palloilukulttuureita ja ymmärrystä nimenomaan luovaan peliin ja toisaalta on myös historiaa viimeisen päälle orjallisesta pelikirjasta mallia Valeri Lobanovski ja Kiovan Dynamo.

Toinen kysymys koskee sitä, että jatkaisitteko nykyisellä linjalla vai muuttaisitteko Suomen pelifilosofiaa? Eli menisittekö takaisin Hodarin suuntaan vai näettekö, että Suomen tulisi pyrkiä ottamaan hieman enemmän riskejä ja määräämään pelin tempoa pallonhallinnan kautta?

Minua kiinnostaa myös tarkemmin se mikä on Sixten Boströmin pelifilosofia ihan tarkalleen. Onko kenelläkään parempaa tietoa siitä miten Örebro pelaa? Itse olen siinä käsityksessä, että myös Boström vannoo pallonhallinnan ja hyökkäävyyden nimiin. Mixu tuota jo avasikin Veikkaajassa ja hän kuuluu juuri tähän koulukuntaan joka haluaa pitää pallon maassa ja nimenomaan "pelata" futista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä olisin pitänyt Baxterin niin kauan kuin oikeasti olisi löytynyt uusi kaveri, jos uskomme siihen, että tilanne oli ajautunut umpikujaan (eli vielä tämän San Marino-ottelun ajan). Jos taas uskomme, että suurin osa pelaajista oli/on vilpittömästi Baxterin takana niin silloin vaihtamiseen ei välttämättä olisi edes tarvetta.
Okei. Hyvä vastaus ja hyväksytään tämä.

Jos itse olisin päättämässä niin en antaisi kuitenkaan pelaajien mielipiteille niin suurta painoarvoa, varsinkaan kun myötäilevät kannanotot ovat tulleet juurikin näiltä ikämiehiltä.

En vaan mitenkään näe Baxterin jatkamisessa järkeä, vaikka pelaajat ovat hänen takanaan. Hänen sopparinsa kuitenkin loppuu näihin karsintoihin, eikä jatkosopimukselle ole mitään perusteita. Mielestäni olisi viisainta saada uusi valmentaja sisään mahdollisimman nopeasti valmistautumaan ensi karsintoihin. Uudelle valmentajalle nämä karsinnat aikaa harjoitella, ja kahdet seuraavat karsinnat aikaa saada Suomi kisoihin.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Nimenomaan se on hypoteettinen. Siksi en ymmärräkään miten case-Hetemaj on noussut niin merkittäväksi tässä Unkari-matsin (ja alkukarsintojen) jälkipyykissä. Osa on tälläkin palstalla kirjoittanut, että olisi pitänyt olla edes penkillä. Tuo nyt on koko lailla tyhmintä mitä olen lukenut.

Niin, tuo taitaa olla sitten fighting fire with fire..

Omasta mielestäni pelilliset asiat olisivat olleet tuossa Hetemajn tapauksessa TÄYSIN toissijaiset, elleivät jopa merkityksettömät. Mielestäni Perparim olisi pitänyt ottaa penkille esimerkiksi siitä syystä, että tällaista episodia ei olisi päässyt tapahtumaan. Eikö mielestäsi olisi ollut hyvä asia, että Hetemaj olisi ollut tyytyväinen tähän maajoukkuematkaan; eikö olisi ollut hyvä asia, että hän olisi tuntenut olonsa hyväksi eikä petetyksi kun häntä ajetaan sisään maajoukkueeseen?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mielestäni Perparim olisi pitänyt ottaa penkille esimerkiksi siitä syystä, että tällaista episodia ei olisi päässyt tapahtumaan. Eikö mielestäsi olisi ollut hyvä asia, että Hetemaj olisi ollut tyytyväinen tähän maajoukkuematkaan; eikö olisi ollut hyvä asia, että hän olisi tuntenut olonsa hyväksi eikä petetyksi kun häntä ajetaan sisään maajoukkueeseen?

Tottakai se olisi ollut hyvä asia mutta ei kai tällaista voinut etukäteen tietää? Kyllä kai sitä jotenkin olettaisi, että pelaaja myös ymmärtää sen, että maajoukkueessa on muitakin hyviä pelaajia. Toisaalta me emme tiedä sitä mitä hänelle on etukäteen luvattu, eli oliko hänellä todella syytä tuntea tulleensa petetyksi.

Henkilökohtaisesti minua raivostuttaa hänen reaktionsa ja nimenomaan se, että hän meni julkisesti huutelemaan ja samalla lopulta koko pakka on nyt ennätyssekaisin. Hyvä pelaaja ja hyvässä iskussa mutta eihän maajoukkuepelaaja voi tällä tavalla käyttäytyä, kyse on joukkuepelistä! Tuo julkisuuskin on vähän sellainen asia, että mielummin sitten puhuu niitä näitä ja selvittää asiat kulissien takana kuin tällä tavalla. Toki Perpa saa olla Baxterista mitä mieltä haluaa mutta kyllä nyt harkintakyky petti.
 
Eihän tälläistä olekaan väitetty vaan ihmetellään sitä miksei kenties kuumin suomalaisnimi tällä hetkellä mahdu edes kokoonpanoon. Ei Suomi mikään jalkapallon suurmaa ole jossa on varaa peluuttaa heikompaakin vaihtoehtoa koska "korvaaja" on Suomen mittapuulla rehellisesti sanottuna paska, mitä se ei ole huippumailla.

Hejemaj'n ottaminen penkille olisi tarkoittanut sitä, että joku kolmikosta Litmanen, Eremenko, Johansson olisi jäänyt kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. En heitä nyt ainakaan Suomen mittapuulla rehellisesti sanottuna paskoiksi menisi haukkumaan. Enkä kyllä osaa perustella miksi Hetemaj olisi pitänyt ottaa jonkun heistä tilalle penkille Unkari-peliin.

Kyllä tämänkertainen "kritiikkivyöry" on tullut siitä, että hävittiin pelit, jotka olisi pitänyt voittaa - heikentyneestä materiaalista huolimatta.

Eli käytännössä yksi ainoa Moldova-ottelu on perusteltu syy tähän kritiikkivyöryyn. Unkari-peliä en laske mukaan, sillä siitä olisi helposti halutessaan otettu tasuri.
 
Sparv täyttää parin kuukauden päästä 24v, eli ihan parikymppisestä välttämättä kannata puhua. Melkein parhaassa iässä oleva pelaaja siis kyseessä.

"Melkein parhaassa iässä" eli 23-vuotias ja kun katsoo Suomen maajoukkuetta, niin jokainen avauksen pelaaja on Sparvia vanhempi. Toisin sanoen Sparv on maajoukkueemme nuorin pelaaja yhdessä Roman Eremenkon kanssa. Tämä taas kuvastaakin maajoukkueemme nykytilaa ja suurinta ongelmaa, joka vain korostuu tulevina vuosina.

No jos minulta kysytään, niin 24-vuotias on kaukana pelaajan parhaasta iästä.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Kyllä kai sitä jotenkin olettaisi, että pelaaja myös ymmärtää sen, että maajoukkueessa on muitakin hyviä pelaajia. Toisaalta me emme tiedä sitä mitä hänelle on etukäteen luvattu, eli oliko hänellä todella syytä tuntea tulleensa petetyksi.

Ei tiedetätäkään. Hyvä että huomasit. Eli ihan turha spekuloida, niinkuin aiemmin sanoit.

Henkilökohtaisesti minua raivostuttaa hänen reaktionsa ja nimenomaan se, että hän meni julkisesti huutelemaan ja samalla lopulta koko pakka on nyt ennätyssekaisin. Hyvä pelaaja ja hyvässä iskussa mutta eihän maajoukkuepelaaja voi tällä tavalla käyttäytyä, kyse on joukkuepelistä!

Hyvä, että sua vituttaa. Mä kerron Okalle.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ei tiedetätäkään. Hyvä että huomasit. Eli ihan turha spekuloida, niinkuin aiemmin sanoit.

Hyvä, että sua vituttaa. Mä kerron Okalle.

Pelikiellon uhallakin on pakko sanoa, että tässä taitaa olla kaikkien aikojen osallistuminen futiskeskusteluun. Ei jumalauta :D
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Hejemaj'n ottaminen penkille olisi tarkoittanut sitä, että joku kolmikosta Litmanen, Eremenko, Johansson olisi jäänyt kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. En heitä nyt ainakaan Suomen mittapuulla rehellisesti sanottuna paskoiksi menisi haukkumaan. Enkä kyllä osaa perustella miksi Hetemaj olisi pitänyt ottaa jonkun heistä tilalle penkille Unkari-peliin.

Jahas. Litti johdatti joukkonsa divariin ja Johansson ei osu edes veikkausliigassa, kärjistetysti. Toki ihan ymmärrettävää ettei Perpa näiden edelle voi mahtua. Ilmeisestikin valinnoissa on siis järkevämpää painottaa mennyttä kuin tätä hetkeä. Lisäksi "keskikentällä" pelasi sellaisia velikultia kuin Porokara ja Sjölund. Ihan oikeasti, ei olisi mahtunut?
 
Jahas. Litti johdatti joukkonsa divariin ja Johansson ei osu edes veikkausliigassa, kärjistetysti. Toki ihan ymmärrettävää ettei Perpa näiden edelle voi mahtua. Ilmeisestikin valinnoissa on siis järkevämpää painottaa mennyttä kuin tätä hetkeä. Lisäksi "keskikentällä" pelasi sellaisia velikultia kuin Porokara ja Sjölund. Ihan oikeasti, ei olisi mahtunut?

En kuitenkaan itse löydä kritisoitavaa siitä, että Eremenko, Litmanen ja Johansson olivat nokkimisjärjestyksessä näissä ympyröissä täysin untivikon eli Hetemajn edellä. Sinä löysit ja se tuli jo selväksi. Porokara ja Sjölund eivät Baxterin papereissa olleet vaihtoehtoja Hetemajlle. Brescian mies ei olisi missään olosuhteissa noussut kuitenkaan suoraan avaukseen ja jos Baxterin ideana oli käyttää laitureita, niin Suomen ohkaisella materiaalilla se tarkoittaa Porokaraa ja Sjölundia. Toki Johansson olisi voinut olla avauksessa Sjölundin tilalle ja vaikkapa Eremenko Porokaran tilalla, mutta nyt päätettiin toisin. Joka tapauksessa Hejemajn paikka olisi kuitenkin ollut penkillä ja nyt Baxter valitsi sinne Litmasen, Johanssonin ja Eremenkon ennen Hetemajta.

Nuo "Litti johdatti joukkonsa divariin" ovat argumentteina melko kevyttä kauraa ja jos et keksi mitään oikeita perusteluita, niin tämä keskustelu ei ole kovinkaan rikasta.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Tämä ketju on hiljentynyt ottelun alla totaalisesti. Pelko perseessä kaikilla? Eihän tämä nyt enää huonommin voi mennä, eihän?

Ollaanko kaikki yhtä mieltä siitä, että tsempataan tänään loistava voitto ja koitetaan päästä seuraavien muutaman vuoden aikana taas Moldovan yläpuolelle Fifa-rankingissakin?

En tiedä, onhan Suomi huono, mutta tämä on vaan mennyt niin överiksi viime aikoina. Tänään olisi pakkovoitto edessä, ja niissähän Suomi on aina ollut todella kliininen.

Seuraavaksi joku entisen tapparapelaajan niminen kaveri tulee ja kertoo, että eihän tämä nyt oikeasti niin huonolta näytä..


edit. Ja J.Grönvallille ei mitään pahaa sanottavaa. Oikeasti olen iloinen, että joku löytää tästä jamasta jotain positiivistakin, itse kun en siihen oikeasti pysty.
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Huttusella on kyllä nyt loistava tilaisuus pelata itsensä maajoukkueen päävalmentajaksi. 8-0 tauluun, kaikki kehuu joukkueen upeaa ja vapautunutta ilmettä ja Oka on palloliitolle jumalasta seuraava.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Huttusella on kyllä nyt loistava tilaisuus pelata itsensä maajoukkueen päävalmentajaksi. 8-0 tauluun, kaikki kehuu joukkueen upeaa ja vapautunutta ilmettä ja Oka on palloliitolle jumalasta seuraava.

"Taktinen voitto" "Ei vain Baxterin haamu!" IS

"Emme etsi uutta päävalmentajaa" Niinistö IL:lle

"Mies menestyksen takana" Lue kuusisivuinen syvähaastattelu seuraavasta IS-Veikkaajasta!

Kyllä, näen otsikot jo nyt :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös