Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

  • 107 316
  • 515

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Hieno ja tasapainoinen peli Suomelta. Kisaturistin nostot:

* Pennanen on VALMENTAJA
- hienoa reagointia peluutukseen, ne pelaa joilla kulkee, päivän kunto merkitsee (muutoksia tulossa ketjuihin?)
- pelitapa on yksinkertainen ja pelaajat nauttivat pelata

* Suomen keskusta
- Suomen keskushyökkääjät on pelin moottorit ja j...lauta, kerrankin kv-tason mitat kaikilla (187-199 cm) !
- Lundell on HYVÄ

* Kanada peli
- tulee hieno kiekkopeli, nyt mitataan 1. kertaa pelaaminen puolustuspäässä kunnolla
- otan kuohuviiniä kohtuudella ja nautin jääkiekosta
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Muuten samoja huomioita mutta Järventie ei ainakaan ansaitse paikkaansa yhtään ylempiin ketjuihin kun nyt oli viltissäkin. Lisäksi ykköskenttä on ollut takuuvarma sylinteri, sitä en lähtisi ollenkaan muuttamaan.

Nikkanen yllättänyt kyllä positiivisesti tosiaan!
Tottakai, olen samaa mieltä.
Pennanen on valinnut kisoihin kaksi hyökkäävää ja kaksi puolustavaa ketjua eikä Suomi voita mestaruutta sillä että Lundellin ketju tekee maalit.
Myös toinen hyökkäävä ketju on saatava kasaan vaikka väkisin ja Järventien maaleja tarvitaan. En usko nelosketjussa tulee tulosketju.

Pennasen kannalta huolestuttavaa on se että Lambert ja Järventie olivat molemmat viltityksen arvoisia joten ei tuo helppoa ole.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pennaselta mielenkiintoinen kommentti Slovakia- pelin jälkeen.

– Kun Roby tuli takaisin peliin, hän tuli erittäin hyvällä asenteella. Brad taas pystyy varmasti vielä parantamaan yhteistyötaitojaan. Pärssinen on ollut kakkosketjun keskellä niin hyvä, että se antaa turvaa. Ei saisi olla näin, mutta laitureiden pitää parantaa siinä ketjussa.

Saapa nähdä missä koostumuksessa 2 ja 3 ketjut ovat Kanada-pelissä. Itse pistäisin kolmosketjun siihen muotoon jossa se oli kahdessa ensimmäisessä pelissä eli Pyyhtiä-Nikkanen-Räty. Kakkosketjua kokeilisin vielä kerran Järventie-Pärssinen-Lambert kolmikolla.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Suomen peli on mennyt kyllä kivasti eteenpäin. Varsinkin puolustaminen on ottanut isoja harppauksia jos vertaa ekaan peliin. Moraali tuntuu olevan korkea vaikka vastustajat ovat eri tasolla. Eilen lämmitti varsinkin nuo "työmiesten" onnistumiset.

Uskon että Pendo antaa Järventielle ja Lambertille tänään kunnon mahkut näyttää osaamistaan.
 
Hyvää pohdintaa yllä ja todella fiksut, joskin jopa poikkeuksellisen suorat kommentit Pennaselta. Uskon myös, että Järventie ja Lambert pääsevät tänään omille paikoilleen kakkosketjuun, mutta pelin on oltava alusta saakka luotettavaa ja yritteliästä. Järventie lienee saanut Pennaselta palautteen eilisen pelin hyvästä sisääntulosta viltityksen jälkeen. Lambert pelaa toista kotimaataan vastaan ja on varmasti halukas näyttään osaamistaan. Tässä piilee vaara, että homma menee yli nuorella pojalla, mutta luotan kyllä täysin Pennasen reagointikykyyn. Alaketjujen hyökkääjiä Suomi on aina pystynyt tuottamaan maajoukkueen tarpeisiin ja niin nytkin. Ketjuissa voidaan kierrättää Petsamosta, Pyyhtiää, Korhosta, Puhakkaa ja Mäntykiveä eikä pelin taso tai ketjun tasapaino siitä kärsi. Tärkeämpää olisikin nimenomaan saada nämä meidän kiekollisesti lahjakkaammat hyökkäävät vauhtiin, eli tässä kohtaa lähinnä Lambert ja Järventie. Hieno peli luvassa tulevana yönä!
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
-Lambertin pelaamisessa näkyi valitettavasti taas tuttua itsekkyyttä. Hakee väkisin itselleen onnistumisia eikä pelaa joukkueelle. Menetti esimerkiksi löysästi kiekon keskialueella, suoristi selkänsä ja Slovakia sai siitä 4-3 ylivoimahyökkäyksen. Pennanen viltitti Bradin kolmannessa erässä.
Sama huomio täältä Jyväskylästäkin. Viltitys oli aivan oikea päätös. Lambert on ollut huonossa mielessä pohjoisamerikkalainen pelaaja, hakemassa ahnaasti itselleen paikkaan podiumilla, vaikka pitäisi yrittää tehdä kaverista parempaa. On hienoa, että kaverilla on kova halu ratkoa ottelua ja ottaa vastuuta, mutta juuri nyt se ilmenee hölmönä minä itte -koohotuksena. Samaa oiretta oli myös Järventiellä ja oli oikein, että molemmat herrat löysivät itsensä viltin puolelta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pitäsin ton Lambertin kokoonpanossa ihan senkin takia että kyllä sitä siihen kakkos YV:lle tarvitaan. Onhan sillä puuteensa mutta on kuitenkin hyökkäysuuntaan parempi kuin Mäntykivi, Puhakka tai Pyyhtiä. Jos tää Kanada peli olisi ns. kuoleman peli niin sitten saataisin pelata varman päälle ja ottaa puolustussuuntaan paremman pelaajan, mutta nyt antaisin siis Lambertin pelata.

Mutta tuunaisin ketjut seuraavasti:

Roni Hirvonen – Anton Lundell – Kasper Simontaival
Roby Järventie – Juuso Pärssinen – Aku Räty
Benjamin Korhonen – Samuel Helenius – Mikko Petman
Matias Mäntykivi - Henri Nikkanen – Brad Lambert

Heleniuksen kenttä oli Slovakiaa vastaan Suomen toiseksi paras ketju. Toi nyt on sellainen jarruketju joka voisi pelata sitä vastustajan ykköstä vastaan. Jos Helenius haluaa mennä korkealla ensi kesän draftissa niin nyt kanattas sellainen Timo Peltomaa 92 tyyppinen peli Kanadaa vastaan pelata.

Pärssisen ja ja Nikkasen ketjut ei ole ihan täysillä toiminut, joten ehkä tossa vois koittaa Rätyä Pärssisen laidalla. Nikkanen taas tykkää mennä maalille joten ois ehkä just sopiva sena Lambertille joka tykkää laukoa paljon. Mäntykivi, Pyyhtiä ja Puhakka on ollu mielestäni ihan samaa tasoa joten melkeen ihan sama kuka niistä on pelaavassa kokoonpanossa.
 

ijuka

Jäsen
En vaan oo ikinä ymmärtänyt miksi on niin suuri tarve pitää kasassa ketjua joka ei toimi. Miksi juuri niiden ekojen ketjukoostumusten kanssa pitää järkätä häitä? Eikö voisi katsella jos jonkun kanssa natsaisi ihan luonnostaan ja kaikilla olisi helpompi pelata. Kakkosketju mennyt aivan hukkaan ja nyt ratkaisumatsiin Kanadaa vastaan on ikävä alkaa testailemaan uutta. Aivan hyvin olisi voitu sekoittaa vähän pakkaa jotain Slovakiaa vastaan.

Tuttu juttu Suomalaiselle valmennukselle, valitettavasti. Valitaan yhdet ketjut turnauksen alussa ja niissä pysytään meni miten meni.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: raju

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minä taas ymmärrän sen, että annetaan mahdollisuus pelaajille löytää kemioita. Ei siinäkään mitään järkeä olisi, jos joka pelin jälkeen veivataan ketjuja sekaisin, kun peli ei heti loksahda kohdalleen. Mutta kyllä jossain vaiheessa pitäisi reagoida, jos ei homma lähde natsaamaan yhtään.

Lambert ja Järventie menee tällä hetkellä tasaviisikoin hukkaan. Lambertilla ongelmana on se, että jätkä näyttää pelaavan liikaa nyt itselleen. Toki on syytä pelata omien vahvuuksiensa kautta, ja Lambertilla se on erinomainen luistelu. Mutta nyt hän hakee jo ihan liikaa sellaisia koko jään puhkaisevia kuljetuksia, eikä osaa luopua kiekosta sellaisissa paikoissa, jossa siitä pitäisi joukkueen edun nimissä luopua. Hän ei kuitenkaan kulmissa pärjää vielä yhtään ja on kaksinkamppailutilanteissa tämän tästä katollaan. Ylivoimalla hän on kuitenkin ollut ihan ok.

Järventie taas on ollut aivan yössä. Ei ole jätkästä saatu juuri mitään irti. Minusta näyttää siltä, että kaverin luistelu ei oikein tahdo riittää? Tuo johtaa siihen, että ei tahdo oikein missään tilanteissa löytää tilaa itselleen, kun puolustajat ehtii aina eteen, ja sitten se onkin jo kiekko menetetty vastustajalle.

Pärssinen on ollut tuon kakkosen paras pelaaja tasaviisikoin. Ketä hänen ympärilleen sitten? Siinä hyvä kysymys.
 

Dr.Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Caps, NO Saints
Järventie taas on ollut aivan yössä. Ei ole jätkästä saatu juuri mitään irti. Minusta näyttää siltä, että kaverin luistelu ei oikein tahdo riittää? Tuo johtaa siihen, että ei tahdo oikein missään tilanteissa löytää tilaa itselleen, kun puolustajat ehtii aina eteen, ja sitten se onkin jo kiekko menetetty vastustajalle.
Se oli se perhanan Hayton, joka tuli sotkemaan Järventien pelin.. Kanadan salajuoni varmasti :)
 
Kakkosketju mennyt aivan hukkaan ja nyt ratkaisumatsiin Kanadaa vastaan on ikävä alkaa testailemaan uutta. Aivan hyvin olisi voitu sekoittaa vähän pakkaa jotain Slovakiaa vastaan.

Sitähän Pennanen nimenomaan teki vai katsoitko ottelua? Pärssisen laiturit vaihtuivat pelin aikana ja taisi muissakin ketjuissa olla kierrätystä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sitähän Pennanen nimenomaan teki vai katsoitko ottelua? Pärssisen laiturit vaihtuivat pelin aikana ja taisi muissakin ketjuissa olla kierrätystä.

Niin ja ykkösketjukin on jo eri millä turnaus aloitettiin. En nyt tiedä mitä pelejä muut ovat katsoneet.
 

Gust

Jäsen
Nähtyjen pelien perusteella Lambert kyllä kaipaa "suojattuja" minuutteja vielä tällä tasolla. Fyysinen kypsymättömyys näkyi Liigassa ja nyt pienessä kaukalossa vain korostuu. Kun ei pysty pelaamaan rennosti omilla vahvuuksilla, niin homma menee yksinyrittämiseksi. Laittaisin neloseen Heleniuksen viereen, jonka kanssa on vähän Liigassakin pelannut.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ei Lampertin pidä mitään erityiskohtelua saada. Jos ei joukkuepelaaminen kiinnosta niin esiintyköön agenteille muilla keinoin. Penkitys Kanada pelistä voisi mennä ihon alle ja saada aikaan herätyksen mistä lätkässä on kyse. Taitaa olla myöhäistä vaihtaa enää joukkuetta; johonkin jossa arvostetaan yksilöurheilua enemmän?
 

Zentteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pienet seurat, Kärpät
Pennaselta tosiaan johdonmukaista ja selkeää toimintaa ja pystyy myös puuttumaan ongelmakohtiin kertomalla ne selkokielellä avoimesti. Näin pelaajat pystyvät parantamaan toimintaansa kun tietävät mitä odotetaan.
Hyökkääjä, oli kuinka lahjakas tai nopea tahansa, ei pelaa hyvin jos ei pysty hyödyntämään ajoissa ketjukavereitaan vaan (vaudikkaallakin) kuljettelullaan hidastaa peliä tai päätyy tukaliin alivoimaisiin tilanteisiin. Mutta tarvittaessa pitää mennä kun kerran pystyy.
Oppia ikä kaikki.

Ykkösketju kyllä liikuttaa kiekkoa hienosti ja noin yleisestikin koko joukkue.

Kokonaisuutena homma on hyvin kasassa ja tarvittaessa äksöneitä tehty.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Loistava ottelu eilen Suomelta. Tehoja löytyi hyökkäyspäästä ja puolustus, sekä maalivahtipeli toimi loistavasti. Slovakia ei oikein päässyt peliin mukaan kuin hetkittäin alussa. Suomen maalit olivat myrkkyä vastustajalle ja mitä isommaksi ero kasvoi, sitä väkinäisemmäksi vastustajan peli meni. Suomen peli taas vapautui ja varsinkin ykkösnyrkki sai peli-ilonsa esiin. Neloskenttä hoiti hommansa myös erittäin mallikkaasti. Benjamin Korhonen debytoi erittäin onnistuneesti ja lienee jatkaa myös seuraavaan peliin.

Suomen 2-3 ketjuissa on vielä sitä potentiaalia ja loistavia pelaajia, mitä pitäisi saada paremmin esiin. Paperilla Järventie-Pärssinen-Lambert tuntuu loistavalta kombinaatiolta, mutta jotenkin kemiat eivät ihan toimi ja ehkä hitusen lisää duunaria tuo ketju huutaa. Räty-Pärssinen kombinaatio tuntui jossain vaiheessa hitusen toimivalta ja ehkä Pyyhtiä voisi sopia tuohon lisäksi? Pyyhtiä ja Pärssinen taisivat vielä viime kaudella pelata ajoittain A-nuorten Liigassa samassa ketjussakin aika tehokkaasti. Järventie voisi löytää paikkansa Nikkasen kanssa kolmos kentästä, vaikka hakemista se on vielä ollut. Nikkanen ja Järventie ovat aika ison kaliberin pelaajia (+190cm) ja tuo ehkä ketju kaipaisi energiaa ja pelaajaa joka pystyy pelaamaan molenpiin suuntiin vahvasti. Tämä antaisi isommille pelaajilla lisää pelivaraa myös hyökkäyspäähän. Puhakka voisi sopia tähän kombinaatioon aika monipuolisena pelaajana. Järventie on ilmeisesti Liigassa pelannut Maccellin kanssa aika paljon ja Puhakka on aika saman kokoinen ja saman kätisyyden omaava vikkelä pelaaja. Lambertin voisi laittaa 13.hyökkääjän rooliin. Joukkueen nuorimpana hän antaa tasoitusta vielä monessa asiassa, mutta voisi hyvinkin nousta pienemmästä roolista pelin loppuvaiheessa esiin. Siinä vaiheessa kun valmentaja huomaa että vastustajalla joku kenttä hieman piiputtaa, niin voisi heittää Lambertin kentälle kokeilemaan tuoreilla jaloilla.

Kanada peli on se viimeinen peli ennen katkaisuvaihetta. Voitto tästä olisi iso asia, mutta toisaalta jos tappio tulee, niin tässä vaiheessa se vielä kestetään. Voi myös olla, että ihan kaikkia kortteja ei seuraavassa pelissä vielä haluta vastustajille paljastaa, mutta tiettyä steppiä varmasti kuitenkin jälleen tavoitellaan. Pelaajien osalta lienee näyttöhalut ihan tapissa Kanadaa vastaan ja olisiko tässä nuorella ryhmällä pieni ylilatauksen riskikin olemassa?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aina välillä sitä miettii miksi Suomesta ei tule niitä ihan eliitti pelaajia jotka ratkovat otteluita ja kantavat joukkuetta selässään. Kyllähän sen täällä näkee hyvin miksei. Joku suomalainen pelaaja kun yrittää hieman jotain muuta kuin tiukkaa sapluunaa niin heti haukutaan pystyyn.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aina välillä sitä miettii miksi Suomesta ei tule niitä ihan eliitti pelaajia jotka ratkovat otteluita ja kantavat joukkuetta selässään.
Barkov, Aho, Rantanen ja Heiskanen nyt ainakin tästä lähivuosilta tulee mieleen. Myös Laine kun sille päälle sattuu.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Barkov, Aho, Rantanen ja Heiskanen nyt ainakin tästä lähivuosilta tulee mieleen. Myös Laine kun sille päälle sattuu.
No joukkuetta on kantanut selässään noista Barkov ja Aho välillä. Rantanen on selkeästi joukkueensa toiseksi paras pelaaja, mutta kyllä se MacKinnonin joukkue on. Heiskanen on välillä näyttänyt mallia, mutta eipä hänen voi katsoa joukkuetta kantaneen sen ihmeemmin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
No joukkuetta on kantanut selässään noista Barkov ja Aho välillä. Rantanen on selkeästi joukkueensa toiseksi paras pelaaja, mutta kyllä se MacKinnonin joukkue on. Heiskanen on välillä näyttänyt mallia, mutta eipä hänen voi katsoa joukkuetta kantaneen sen ihmeemmin.
Kyllä sen Rantasenkin voi ihan helposti monesti katsoa ratkoneen pelejä. Ei tuollaisia lähes 90 pinnan kausia muuten olisi jo kahta kappaletta pelannut, ellei näin olisi. Eikä minun mielestäni ole myöskään yhtään yliampuvaa sanoa, että myös Heiskanen on jo useissa otteluissa kantanut joukkuettaan. On hänen vaikutuksensa Dallasille jo niin hiton merkittävä, kun hänen pelaamistaan katsoo.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No joukkuetta on kantanut selässään noista Barkov ja Aho välillä. Rantanen on selkeästi joukkueensa toiseksi paras pelaaja, mutta kyllä se MacKinnonin joukkue on. Heiskanen on välillä näyttänyt mallia, mutta eipä hänen voi katsoa joukkuetta kantaneen sen ihmeemmin.

No kuinka paljon maailmassa on pelaajia jotka ihan aidon oikeasti ns. "ratkovat otteluita ja kantavat joukkuetta selässään"? Ja mitä väliä sillä on, että Colorado ei ns. ole Rantasen joukkue vaan MacKinnonin? Rantanen on siitä huolimatta eliittipelaaja. Vähän sama kuin lähtisi vähättelemään Malkinia, koska joukkueesta löytyy Crosby.

Vihdoin Suomelta löytyy eliittipelaajia maailman kovimmasta sarjasta kuten @adolf tuossa luetteli ja toivottavasti eliittipelaajien määrä sekä muutenkin suomalaisten pelaajien määrä kasvaa tulevaisuudessa vielä entisestään NHL:ssä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos Barkov ja Aho ovat "välillä", niin tuohon kriteeristöön taitaa ilman "välillä" sanaa sopia viime vuosilta tasan Crosby ja Kane, ehkä McDavid?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja mitä tuohon Lambertiin vielä tulee, niin ei tässä mene läpi joku "pelaaja ei saa yrittää mitään" selitys. Kyllä saa ja pitääkin yrittää. Mutta jääkiekko on joukkuepeli ja Lambert on tehnyt monia sellaisia suorituksia, joissa joukkueen etu kärsii siitä, että hän ei malta heittää kiekkoa päätyyn tai syöttää sitä joukkuekaverille. Ei tämä ole mitään pelaajan dissaamista tai yksilötaidon väheksymistä, vaan voittavan pelitavan peräänkuuluttamista.

Toisekseen on muistettava semmoinen homma, että Lambert on juuri täyttänyt 17 vuotta. Edes suuri ja mahtava Connor McDavid ei lähes identtisessä iässä tehnyt vastaavissa kisoissa ja 7 pelissä kaudella 2013-14, kuin "ainoastaan" tehot 1+3.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja ykkösketjukin on jo eri millä turnaus aloitettiin. En nyt tiedä mitä pelejä muut ovat katsoneet.
Toki varsinaisessa turnauksessa ykkösketju on ollut koko ajan sama. Sikäli mielenkiintoista, että yhden harjoituspelin perusteella vaihdettiin Järventie ja Hirvonen päikseen, ja hyvä että vaihdettiin koska ykkösketju on tehnyt tulosta, mutta puolestaan itse turnauksessa ketjua Järventie-Pärssinen-Lambert on ajettu kuin käärmettä pyssyyn jo kolmen pelin ajan. Nyt tietysti Slovakia-pelissä laitahyökkääjät joutuivat osaksi aikaa vuorollaan vilttiin, mutta olisi varmaan voinut reagoida jo aiemminkin. Ja jollen nyt aivan erehdy, niin kumpaakaan laitahyökkääjistä ei ole edes kokeiltu jonkun toisen keskushyökkääjän, lähinnä tietysti Nikkasen, laidalla.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No kuinka paljon maailmassa on pelaajia jotka ihan aidon oikeasti ns. "ratkovat otteluita ja kantavat joukkuetta selässään"? Ja mitä väliä sillä on, että Colorado ei ns. ole Rantasen joukkue vaan MacKinnonin? Rantanen on siitä huolimatta eliittipelaaja. Vähän sama kuin lähtisi vähättelemään Malkinia, koska joukkueesta löytyy Crosby.

Vihdoin Suomelta löytyy eliittipelaajia maailman kovimmasta sarjasta kuten @adolf tuossa luetteli ja toivottavasti eliittipelaajien määrä sekä muutenkin suomalaisten pelaajien määrä kasvaa tulevaisuudessa vielä entisestään NHL:ssä.
Niin. Rantanen nyt ei ole voittanut Conn Smythea, Art Rossia, ollut ensimmäisessä tai toisessa All-Stars joukkueessa kauden jälkeen tai muuta. Samaan aikaan ketjukaveri MacKinnon on Hart kandidaatti joka vuosi. Kun puhun eliitti pelaajista tarkoitan nimenomaan sitä kaikkein kirkkainta huippua. Eli näitä pelaajia joista voidaan puhua suunnilleen pelipaikkansa parhaimpina.

Ja kommentoin nimenomaan tämän tyylistä viestiä, missä toivotetaan Lambertille tervemenoa Kanadaan tms.

Ei Lampertin pidä mitään erityiskohtelua saada. Jos ei joukkuepelaaminen kiinnosta niin esiintyköön agenteille muilla keinoin. Penkitys Kanada pelistä voisi mennä ihon alle ja saada aikaan herätyksen mistä lätkässä on kyse. Taitaa olla myöhäistä vaihtaa enää joukkuetta; johonkin jossa arvostetaan yksilöurheilua enemmän?
Ihan kuin nyt juuri olisi oikea aika kertoa tuolle 17-vuotiaalle miten pelataan Suomessa ja koska ei mahdu sapluunaan niin sopii vaihtaa maata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös