Suomen talous – absoluuttista totuutta etsimässä

  • 270 276
  • 2 527

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
On kyllä turhauttavaa tämä touhu Suomessa. Mutta sillä mennään mitä kansa haluaa. Rajat kiinni ja yritystuet pois jotta voidaan jakaa rahat IHMISILLE ja verotusta lisää ja aluepolitiikalle lisää resursseja jne. Suomi on vasta kurjistumisensa alkumetreillä ja nyt jo ihmetellään kun ei ole varaa terveydenhuoltoon eikä niihin ”perus asioihin” joihin vielä ennen oli varaa.

Tästä on ollut aiemminkin puhetta, jälleen toistuu. Sitaatti:
”Ruotsissa päätöksiä syntyy, vaikka on laajaa diskuteerausta. Ihmiset saadaan mukaan ja innostumaan, kun ollaan niin sanotusti yhdessä päätetty.”

Samaan aikaan meillä:
”Kyllä tästä keskusteltiin, mutta ei kelvannut. Ei kannata, ette te tähän suostu, teillä,ei ole mitään järkevää sanottavaa tai ehdotettavaa…”

Kummallisesti eri sidosryhmät sitoutuu päätöksiin, jos ovat niistä kuulemassa, keskustelemassa ja ”päättämässä”. Lainausmerkeissä siksi, että se kenellä on suurin vastuu, pitää olla myös valta. Mutta tyhmyyttä on jättää kuuntelematta niitä, joita päätökset koskee ja/tai jotka niiden kanssa joutuu jatkossa elämään.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Suomalaisia ei opeteta kouluissa eikä kotona ymmärtämään talouden merkitystä. Suomalainen ei ymmärrä bisneksestä (tai markkinoinnista) mitään. Koko sanallakin on negatiivinen vivahde. Ruotsissa asia on ymmärretty ihan eri tavalla. Eikä Ruotsi yksin ole, vain Suomessa meillä on kokoelma vasemmistopuolueita tasaamassa tuloeroja ja kiristämässä yritysten toimintamahdollisuuksia. Suomen taloutta ei ylläpidetä minun tai sinun maksamilla veroilla. Yritykset sen tekevät tai tekisivät jos siihen annettaisiin mahdollisuus. Viimeisenä on valtio joka sellaiseen kykenisi.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos Suomesta jotain helppoa leikattavaa löytyisi, ne on nämä eri hallitusten vuosien saatossa perustamat yhtiöt ja järjestöt, joiden hallituspaikoille ui aina sekä nykyisiä, että erityisesti entisiä kansanedustajia/poliitiikan aktiiveja, jotka nostavat itselleen sitä kautta melkoista palkkaa ja kokouspalkkioita pientä puuhastelua vastaan (jos sitäkään). Tässä esimerkissä kyseessä on yhtiö, mutta räikeimmät esimerkit olen kuullut järjestöjen suunnalta. Perustetaan joku ”non profit” järjestö, jonka tehtävä on jakaa rahaa jollekin sitä tarvitsevalle taholle… Ja sitä tehdäänkin, mutta pääosa siitä isosta rahasta, jonka järjestö vuosittain saa valtiolta (vallankahvassa olevien tuttujen hyväksymänä), valuu kaiken maailman henkilöstökuluihin ja ”hyvä veli”-hankkeisiin. Nämä on ne vaietut nännit joiden olemassa olon useimmat kansanedustajat varmasti tiedostavat, mutta eivät halua puuttua niihin, koska sen tyrehdyttämistä ei varmasti katsottaisi kovin hyvällä. ”Serpico-efekti”.

Meillä on aivan liian kallis valtio ja siitä pitäisi tehdä edullisempi. Yksi hyvä keino olisi palkata sitoutumaton työryhmä käymään läpi kaikki yhtiöt ja järjestöt, jotka saavat valtionavustusta, ja pohtia niiden yleishyödyllisyys ja kannattavuus valtiolle. Jos valtionavustus on puolentoista miljoonan luokkaa vuosittain, mutta järjestö jakaa tukia ulos vajaa puolet siitä, olisi kohdallaan pohtia kyseisen järjestön kannattavuutta suhteessa sen alkuperäiseen tarkoitukseen.


Tämä tarjoamani linkki ei välttämättä ole paras esimerkki siitä järjestötason suhmuroinnista, joista olen kuullut useammastakin lähteestä (eikä tämän pitäisi olla edes mikään salaisuus, sillä kyllä näistä aina välillä lehtienkin sivuilta näkee), mutta toimii aasinsiltana tälle palopuheelle. Ja tähän syyllistyy niin oikeisto- kuin vasemmistopuolueetkin, joten en osoittele tässä mihinkään ilmansuuntaan, vaikka kuulemani järjestöesimerkit ovat enemmän tuolta vasemmiston suunnalta johtuen siitä, että oma ”työkuplani” sijoittuu enemmän sinne suunnalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös