Suomen presidentinvaali 2024 gallup

  • 5 330
  • 37

Kenestä seuraava presidentti?

  • Mika Aaltola (Valitsijayhdistys)

  • Li Andersson (Vasemmistoliitto)

  • Sari Essayah (Kristillisdemokraatit)

  • Pekka Haavisto (Valitsijayhdistys)

  • Jussi Halla-aho (Perussuomalaiset)

  • Harry Harkimo (Liike Nyt)

  • Olli Rehn (Valitsijayhdistys)

  • Alexander Stubb (Kokoomus)

  • Jutta Urpilainen (SDP)

  • Paavo Väyrynen (Suomen Keskusta)

  • Aku Ankka (Kattivaaran Margariinitehdas)


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mika Aaltolalla ja Paavo Väyrysellä on tiukka keskinäinen kisa, Aku Ankka pesee silti molemmat (ilmeisesti asteen uskottavampana vaihtoehtona).
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mika Aaltolalla ja Paavo Väyrysellä on tiukka keskinäinen kisa, Aku Ankka pesee silti molemmat (ilmeisesti asteen uskottavampana vaihtoehtona).
Kerrassaan positiivista myös, ettei Hjördis ole saanut vielä yhtäkään ääntä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Rehnille lähtee ääni ensimmäisellä kierroksella, kuten myös toisella, jos Rehn sinne selviää.

Jos toisella kierroksella on joku vihervasemmiston ehdokas toisena, niin ääni menee 100% varmuudella sille toiselle ehdokkaalle, oli se kuka tahansa (Stubb, Halla-Aho etc.)

Jos toisella kierroksella on kaksi vihervasemmiston ehdokasta, niin sitten äänestän 100% varmuudella tyhjää tai vaikka Aku Ankkaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kattivaaran ehdokas ei varsinaisesti jyrää tässä pollissa, vaan jää odotetusti pyrstöpäähän. Tästä huolimatta Aku näyttää pesevän useammankin kisaajan. Tällä hetkellä Aku Ankalla on yhtä monta äänestäjää kuin Paavo Väyrysellä, Mika Aaltolalla, Sari Essayahilla ja Harry Harkimolla yhteensä.

Paavo Väyrynen todennäköisesti pitää Disney-imperiumista ponnistavan haastajan suoritusta osoituksena mediapelistä; tuoda nyt tällainen mukamas tuore kasvo yllättävällä tavalla kisaan mukaan. Toki Akuhan on jo monissa vaaleissa rutinoitunut konkari. Aku Ankan nimeä on raapustettu äänestyslappuihin luultavasti jo ennen vuotta 1970, jolloin Paavo Väyrynen meni ensi kertaa läpi eduskuntavaaleissa. Melkoinen saavutus Akulta keikkua mukana vaaleista toiseen siinä missä kirkkovenekin, ja vielä Väykkääkin kauemmin.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Stubb oli pitkään itselleni selvä ykkönen, mutta mitä enemmän Rehnin haastatteluja ja esiintymisiä kuuntelee, sitä enemmän alan lämmetä kyllä hänen äänestämiselleen. Stubbin menneisyyden painolasti virhearvioineen on tietyllä tapaa hyvinkin merkittävä. Saa nähdä kumpaa sitten lopulta päädyn äänestämään ensimmäisellä kierroksella. Tässä kohtaa en osaa sanoa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Rehniä tai Urpilaista tulen hyvin todennäköisesti äänestämään ensimmäisellä kierroksella.
 

Subbanisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Maikkarin ja Ylen vaaliväittelyt sekä HS:n, IS:n, IL:n ja Ylen vaalikonet käyty läpi. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin ensimmäisellä kierroksella ääneni saa Olli Rehn. Mielestäni Rehnissä olisi eniten presidenttiainesta. Rosatom pelleily isoimpana miinuksena, mutta kukaan ehdokkaista ei ole täydellinen.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tällä kertaa joutuu kyllä jättämään äänestämisen väliin. Ei vain kerta kaikkiaan ole yhtään ehdokasta, joka miellyttäisi edes vähän. Stubb periaatteessa, mutta hänenkin olemuksesta nousee vähän oksennusta kurkkuun. Eli siis ei pysty. Jos pyssyllä uhataan äänestämään, niin sitten se on Rehn, mutta ukkohan on kuivempi kuin näkkileipä.
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Nyt on tehty monet vaalikoneet ja selkeästi ykköseksi on noussut minulla Halla-aho. Eli ääni menee sinne. Myös Stubb ja Rehn on hyviä vaihtoehtoja jos mestari ei pärjää.

Joka vaalikoneessa viimeisenä on Li Andersson ja olen miltei joka asiasta eri mieltä hänen kanssaan :)

Pohjalla on myös Haavisto ja Urpilainen eli heidänkään menestymistä en toivo.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Pitihän se darrapäissään näppästä Ylen vaalikone ja jumalauta, Jallishan sieltä putkahti. Ei darra ainakaan helpottanut yhtään, pikemminkin päinvastoin.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän turhalle tuntui vastata useamman vaalikoneen kysymyksiin, mutta näin tuli silti ruokaa sulatellessa tehtyä

Jokaisessa Li Andersson oli ylivoimainen ykkönen, mutta Haavisto ja Urpilainen vuorottelivat kakkospaikkaa ja halla-aho ja Harkimo jumbo sijoja. Essayah oli myös tosi alhaalla jokaisessa.

Luultavasti jokaisen muun vaalituloksen kanssa pystyn elämään, mutta jos joku noista kolmesta jumbosta tulisi valituksi presidentiksi, pitäisi kai alkaa miettiä muualle muuttamista, oman valtion perustamista tms. :)
 

Telemarketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halla-aholla mennään. Sen nyt tiesi ennestään ja vaalikone vain vahvisti ajatusta. Andersson on selkeä inhokkini eikä erot häneen vaalikoneessa yllättänyt lainkaan.

Halla-ahon nousu uusimmissa gallupeissa lämmittää mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös