Suomen poliisi kriisissä?

  • 643 289
  • 5 563

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinpä. Voidaanko yksityisenä pitää sellaista keskustelua, jossa kaikki kirjoittajat eivät tunne toisiaan. Minun mielestäni ei.

Tässä on mielestäni hyvä ajatus arvioimaan tuota ryhmän yksityisyyttä. Kyllä laajankin porukan keskustelu voi pysyä yksityisenä, joten en pidä luontevana rajausta keskusteluun osallistuvien määrän perusteella (vaikka keskustelijoiden lkm varmasti korreloi negatiivisesti keskustelun yksityisyyden kanssa).

Toisaalta on olemassa yksityisiä keskusteluja, joissa keskustelijat eivät tunne toisiaan. On mahdollista osallistua esimerkiksi viiden henkilön keskusteluun, jossa keskustellaan liikesalaisuuksista, mutta ei tunneta välttämättä toisia henkilökohtaisesti (tiedetään ehkä nimi). Tällaisen keskustelun voi järjestää myös internetissä esim. Skypen välityksellä. Kysymys ei siis todellakaan ole helppo.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kauhea älämölö kun vähän totuuksia lauotaan. Tämähän vain lisää luottamusta (rivi)poliiseihin.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Perkele kun en ole vielä itse päässyt yhteenkään salaiseen ryhmään fb:ssä. Suljetuissa kyllä olen monessa, mutta salaisiin ei kukaan ole hyväksynyt. En ole sellaisia edes nähnyt. Noissa suljetuissakin vierailen suht satunnaisesti, ja aina välillä joku sinne jotain sontaa kirjoittaa jota en allekirjoita. Pääosin kuitenkin fiksua kamaa. Siksi niissä pysyn.

En kyllä pysty nimeämään yhtäkään ihmisryhmää missä ei voisi olla muutama mätä omena. Jos tuossa poliisien ryhmässä on tuhansia jäseniä niin aivan varmasti siellä on idioottejakin. Kansanedustajia ei ole kuin 200, sielläkin joskus joku mokaa. Lääkäreiden, palomiesten, kapiaisten, opettajien... ryhmistä ihan varmasti löytyisi myös aineistoa pariin lööppiin. Sen kun vaan valitsee valtavasta somevirrasta oikeat kuvankaappaukset.

Yleistetäänkö vai yksittäistapaus? No valitaan se mistä saa suurimmat lööpit ja eniten klikkauksia. On tää hienoa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Perkele kun en ole vielä itse päässyt yhteenkään salaiseen ryhmään fb:ssä.

1) Perusta suljettu FB-ryhmä
2) Soita kahdelle kaverillesi ja kerro, että aiot kutsua heidät FB-ryhmään, jonka sisältöä ei saa paljastaa ulkopuolisille
3) Kutsu heidät
= olet salaisessa FB-ryhmässä

Haluamasi suuruisen palkkion tästä konsultoinnista voit maksaa hyväntekeväisyyteen (toivon, että menisi esim. johonkin nepalilaiseen kouluun).

Takaisin asiaan.

"Mitä poliisijohto siis toimitti valtakunnansyyttäjänvirastoon?

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Long Playlle, että selvitettäväksi viedään vain ryhmästä julkaistu materiaali – eli käytännössä Long Playn juttu."

Eli toistaiseksi syyttäjälle on toimitettu vain ryhmästä julkaistu materiaali. Mielenkiintoista on nähdä, lähdetäänkö tutkimaan ollenkaan muita materiaaleja kuin toimitettu materiaali. Tämä on juuri se olennainen kysymys. Tämä on myös se kysymys, jonka kohdalla muutama palstalainenkin kompastui. Ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, että tästä kysymysestä muodostuu olennainen seikka asiaa tutkittaessa.

(linkki vie Longplayn sivuille)
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ai että kun hieman ylireagoidaan...

Kauhea älämölö...

No valitaan se mistä saa suurimmat lööpit ja eniten klikkauksia. On tää hienoa.

Kauhea ylireagointi ja älämölö siitä, että poliisi tekee työtään. Tällä kertaa työ vain kohdistuu omaan virkakuntaan, mikä on toimivan yhteiskunnan merkki. Kannattaa huomioida, että tämä keskusteluryhmä on vain yksi esimerkki, sillä poliisi on jo aikaisemmin joutunut puuttumaan käyttäytymisvelvoitteen rikkomiseen.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Ainakin minulle suurin ihmetyksen aihe on se että poliisissa on noinkin paljon niin naivia porukkaa etteivät tajunneet kirjoituksiensa tulevan ennemmin tai myöhemmin julki. Luulisi poliisien jo työnsä puolensa ymmärtävän että kaikesta nettiin kirjoitetusta jää aina jälki, eikä sitä kovin helposti saa pois.

Kun puolet osaa kirjoittaa ja puolet lukea, niin siinä on vitun vaikea mennä sanomaan, että kenellä se viranomaisvastuu on.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mahtavaa olla sun kassa välillä samaakin mieltä. Itseä jotenkin hämmentää tämä vähättelevä ilmapiiri mikä tän koko homman ympärillä leijuu.

Kiitokset ja samoin!

Vähättely on tyypillistä silloin, kun halutaan kiistää asia (merkittävyys, oikeudenmukaisuus, lain rikkominen jne=), mutta ei toisaalta haluta tai voida sanoa sitä suoraan.

Asiassa on ilmennyt myös uutta. Poliisien salaisen Facebook-ryhmän viestittelystä on tehty poliisipäällikkö Lasse Aapion mukaan rikosilmoitus jo noin kuukautta ennen Long Playn julkaisua. Yksityinen henkilö, josta ryhmässä oli keskustelua, halusi että häntä koskevat viestit tutkitaan. Koska siviilin rikosilmoitus koski poliisin henkilöstöä, toimitti Helsingin poliisi asian valtakunnansyyttäjänvirastolle.

Ainakin joidenkin tiedossa oli siis noin kuukausi sitten, että ryhmän toiminta ei jää salaisuudeksi. Oliko ryhmässä niitä jotka tiesivät, siihen en ota kantaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
STT kertoo asiasta uutta:

"Helsingin poliisi on varoittanut ainakin kahteen otteeseen Poliisihallitusta salaisesta Facebook-ryhmästä. Molemmissa varoituksissa salainen ryhmä rinnastettiin Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion aiheuttamien sotkujen kaltaiseksi uhaksi.

Ensimmäinen varoituskerta oli noin vuosi sitten Helsingin poliisin tilaisuudessa. Paikalla oli Poliisihallituksesta muun muassa kolme poliisitarkastajaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen esikunnasta. Lähdetietojen mukaan toisella kerralla asia nostettiin esiin poliisiammattikorkeakoulun ennalta estävän toiminnan seminaarissa, jossa paikalla oli kymmenien muiden osanottajien lisäksi Poliisihallituksen väkeä.

Kolehmainen kertoo aikovansa selvittää Poliisihallituksen toiminnan asiassa. Aiemmin Kolehmainen on sanonut STT:lle, että Poliisihallituksella ei ole ollut tietoa siitä, että keskusteluun olisi mahdollisesti pitänyt puuttua virkamiesoikeudellisin toimin".

e: STT uusin:

STT:n tietojen mukaan Helsingin poliisi on varoittanut ainakin kahteen otteeseen Poliisihallituksen väkeä Facebook-ryhmästä ja yhdessä tilaisuudessa esittänyt myös kuvakaappauksen ryhmän keskustelusta.


***

Lähden siitä, että poliisien valtaoikeuksia tulee ehdottomasti lisätä. Tämä koskee mm. tiedustelua ja esimerkiksi terrorismista epäiltyjen Suomen kansalaisten toimintaa Suomessa ja ulkomailla. Valtaosa suomalaisista poliiseista on hyvää ja oikealla tavalla hienoa väkeä.

Mutta myös meillä voi valitettavasti tulla eteen hetki, jolloin vahvasti aseistetut poliisit jahtaavat vaikkapa väentungoksessa aseistettuja terroristeja Helsingin, Turun, Tampereen tai jonkun muun kaupungin keskustassa.

Tällaisessa tilanteessa ei kaivata sen paremmin rasisteja kuin muita, esimerkiksi liipasinherkyyttä sairastavia poliiseja, jotka eivät osaa olla purkamatta paineitaan väärällä tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Lähden siitä, että poliisien valtaoikeuksia tulee ehdottomasti lisätä. Tämä koskee mm. tiedustelua ja esimerkiksi terrorismista epäiltyjen Suomen kansalaisten toimintaa Suomessa ja ulkomailla. Valtaosa suomalaisista poliiseista on hyvää ja oikealla tavalla hienoa väkeä.

Mitä hyötyä valtaoikeuksien lisäämisestä on, kun poliisilla ei kerran ole ollut mahdollisuutta operoida edes kohun alla olevaa poliisien omaa Facebook-ryhmää, niin kuin poliisiylijohtaja Kolehmainen A-studiossa mainitsi?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä hyötyä valtaoikeuksien lisäämisestä on, kun poliisilla ei kerran ole ollut mahdollisuutta operoida edes kohun alla olevaa poliisien omaa Facebook-ryhmää, niin kuin poliisiylijohtaja Kolehmainen A-studiossa mainitsi?

Eiköhän tuotakin puolta jatkossa harkita, jos päädytään siihen, että poliisin tapauksessa yksilönsuojaa halutaan muuttaa eikä nykyinen jo suppeampi suoja anna siihen mahdollisuutta.

Asiat ovat kuitenkin erillisiä. Poliisin tiedusteluoikeuksien lisääminen mahdollistaa kansalliseen turvallisuuteen liittyvien uhkien tutkimisen myös erilaisten viestien salaisuutta loukaten. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista.

Mainitussa rasismia koskevassa suljetun ryhmän kirjoittelussa tuskin on kysymys kansallisesta turvallisuudesta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mainitussa rasismia koskevassa suljetun ryhmän kirjoittelussa tuskin on kysymys kansallisesta turvallisuudesta.

Ei olekaan. Halusin vain pilkata poliisiylijohtajaa, jolla on vastuuta tämän maan turvallisuudesta ja laukoo silti kommentteja, ettei poliisi muka pysty operoimaan keskustelufoorumilla, jonka keskustelijat ovat poliiseja. Kansallinen turvallisuus on kuitenkin enemmän Supon hommia.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Long Playn eilisestä jutusta:

Poliisin vihapuhetutkintaryhmän tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Marko Forss on todennäköisesti välittänyt poliisiin kohdistuvaan tutkintaan liittyviä, salassa pidettäviä tietoja poliisien suljettuun Facebook-ryhmään.

Long Playn haastattelema henkilö oli saanut haltuunsa kuvakaappauksia Poliisit-ryhmässä käydystä keskustelusta, joka koski häntä itseään. Hän piti joitakin kommentteja loukkaavina ja luovutti kuvakaappaukset Helsingin poliisille tapaamisessa, joka järjestettiin poliisitalossa 28. huhtikuuta kello yhdeksän. Tapauksen tutkinnanjohtajana toimi Marko Forss.

Samana päivänä kello 12.20 Forss julkaisi Poliisit-ryhmässä viestin:

”Tuli sellainen tilanne eteen, että asiakkaalla oli tästä ryhmästä kuvakaappauksin tallennettua materiaalia hallussa”, Forss kirjoitti. Hän jatkoi vuotojen näyttävän ”helvetin pahalle, jos matsku laitetaan julki”.


Rikoskomisario Marko Forss saattoi vuotaa salaisia tietoja Facebook-ryhmään | Long Play

Iltalehden jutusta lainattua:

Helsingin poliisin tilaisuus koski informaatiovaikuttamista. Kuvaesityksessä nostettiin lähdetietojen mukaan esiin muun muassa asiaton kommentti poliisien salaisesta ryhmästä.

- Tilaisuudessa myös varoitettiin, että tästä salaisesta Facebook-ryhmästä voi syntyä poliisille seuraava Aarnio-keissi, STT:lle kerrotaan.

Poliisiammattikorkeakoulun tilaisuudessa Aarnio-vertaus toistettiin uudestaan. Rikoksista tuomittu Aarnio on aiheuttanut lommon Helsingin huumepoliisin ja koko laitoksen uskottavuuteen.

---

Aapio tai Kolehmainen eivät ole olleet kummassakaan tilaisuudessa läsnä henkilökohtaisesti. STT:n tietojen mukaan Helsingin poliisi halusi kuitenkin nettipoliisina tunnetuksi tulleen Marko "Fobba" Forssin pysyvän salaisessa ryhmässä, jotta hän suitsisi tilannetta.

Aapio kiistää tietävänsä siitä, että Forssia olisi pyydetty jäämään ryhmään. Hän myöntää kuitenkin käyneensä keskustelua ryhmän asioista Forssin kanssa.

Helsingin poliisi varoitti ainakin kahdesti Poliisihallitusta salaisesta FB-ryhmästä - "Voi tulla seuraava Aarnio- keissi"


Toisin sanoen näyttäis siltä, että siellä ollaan oltu hyvin tietoisia tästä öyhötys ym. ongelmasta vähintään yleisellä tasolla. Homma on koitettu taputella epävirallisella Forss-purkalla maton alle. Forss hoiti sitten tehtävänsä vuotamalla ryhmälle tiedon ryhmässä olleesta yksityishenkilöä koskeneesta kirjoittelusta tehdystä rikosilmoituksesta ja ryhtymällä itse ko. tapauksen tutkinnanjohtajaksi.

Kysymys kuuluu, miksi asiaan puuttuminen jäi amatöörien puuhasteluksi ilmeisen vakavistakin sisäisistä varoituksista huolimatta? Onko poliisi kykenemätön puuttumaan tällaisiin asioihin "virkaveljeä ei jätetä" -kulttuurin vuoksi vai mistä on kyse? Nollatoleranssista puhutaan julkisesti, mutta sitten ei kiinnostelekkaan ottaa asiasta edes tarkemmin selvää niin kauan kun lehdissä ei kirjoiteta.

Ylimääräisenä huomiona näin informaatiosotien aikakaudella, kun armeijaankiin pykätään ties mitä kyber- ja vastavaikuttamisyksiköitä, on suht huolestetuttavaa, jos vastavuoroisesti poliisin yksityisessä ryhmässä mässäillään jollain mv-tason jutuilla.
 

guevara

Jäsen
Ylimääräisenä huomiona näin informaatiosotien aikakaudella, kun armeijaankiin pykätään ties mitä kyber- ja vastavaikuttamisyksiköitä, on suht huolestetuttavaa, jos vastavuoroisesti poliisin yksityisessä ryhmässä mässäillään jollain mv-tason jutuilla.

Ei pelkästään mv-tason jutuilla, vaan ryhmässä oli ilmeisen aktiivisesti myös suoraan jaettu mv-materiaalia. Mikä tietysti on vähintään kyseenalaista, kun Janitskin pakoilee virkavaltaa ja syytteet liittyvät samaiseen verkko"mediaan"
Iltalehti tietää kertoa seuraavaa:

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin vangittiin poissaolevana - viisi uutta rikosepäilyä

"Janitskinia on jo aiemmin epäilty muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta ja tekijänoikeusrikoksista. Rikosepäilyt ovat kytkeytyneet MV-julkaisuun."
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei olekaan. Halusin vain pilkata poliisiylijohtajaa, jolla on vastuuta tämän maan turvallisuudesta ja laukoo silti kommentteja, ettei poliisi muka pysty operoimaan keskustelufoorumilla, jonka keskustelijat ovat poliiseja. Kansallinen turvallisuus on kuitenkin enemmän Supon hommia.

Pilkkaaminen on ok, onhan Suomessa sananvapaus.

Asiaa on vakavamminkin pohdittu. Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen toivoo asian selvitettämistä juurta jaksain. Hänen mielestään moraalis-eettinen puoli ei kuitenkaan ratkea pelkästään valtakunnansyyttäjän pöydällä.

Suhonen perää vastuuta poliisihallitukselta. Hänen mielestään poliisien pitäisi päästä purkamaan traumoja ja turhautumista aiheuttavia juttujaan organisaation sisällä nykyistä matalammalla kynnyksellä. Se voisi vähentää tarvetta julkiseen kommentointiin. Nyt briefingit eli purkutilaisuudet järjestetään kovimpiin juttuihin.

Suhonen ei hyväksy rasistisia kommentteja ja toteaa, että aika näyttää ketkä ovat rasististen kommenttien takana. Tällä Suhonen viittaa siihen, että ovatko he virassa olevia poliiseja vai eivät.

Tapauksesta ei ole aloitettu tutkintaa, vaan asia on esiselvittelyvaiheessa.

Helsingin Sanomien mukaan eräs kokenut poliisi kertoo, että hän kuului aikoinaan Facebook-ryhmään, mutta poistui sieltä, koska koki, että osa keskustelusta oli asiatonta. Hänen mielestään ryhmän ylläpitäjät olivat kyllä yrittäneet voimakkaasti ohjata keskustelua asialliseen suuntaan.

Toinen kokenut poliisi kertoo HS:ssa, että ainakin osa rasistisia kirjoituksia kirjoittaneista on esiintynyt ryhmässä nimimerkillä. Hän arvioi rasistisia möyhääjiä olleen kymmenestä viiteentoista.

Jos noin olisi, että rasistisia möyhääjiä olisi tuo 10-15 henkilöä, hyvin vähäistä toiminta on. Mutta aika näyttää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Long Playn eilisestä jutusta:

Poliisin vihapuhetutkintaryhmän tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Marko Forss on todennäköisesti välittänyt poliisiin kohdistuvaan tutkintaan liittyviä, salassa pidettäviä tietoja poliisien suljettuun Facebook-ryhmään.

Long Playn haastattelema henkilö oli saanut haltuunsa kuvakaappauksia Poliisit-ryhmässä käydystä keskustelusta, joka koski häntä itseään. Hän piti joitakin kommentteja loukkaavina ja luovutti kuvakaappaukset Helsingin poliisille tapaamisessa, joka järjestettiin poliisitalossa 28. huhtikuuta kello yhdeksän. Tapauksen tutkinnanjohtajana toimi Marko Forss.

Samana päivänä kello 12.20 Forss julkaisi Poliisit-ryhmässä viestin:
”Tuli sellainen tilanne eteen, että asiakkaalla oli tästä ryhmästä kuvakaappauksin tallennettua materiaalia hallussa”, Forss kirjoitti. Hän jatkoi vuotojen näyttävän ”helvetin pahalle, jos matsku laitetaan julki”.
Jos tuo lainaus on koko totuus asiasta ja Foppa ei ole nimennyt tapausta, jota asia koskee niin vaikea on nähdä että kyseessä olisi tutkintaan liittyvä salainen tieto. Kai poliisi saa kertoa, että hänellä on työnalla vaikkapa rattijuoppousepäily, mutta epäillyn nimeäminen on tietenkin kiellettyä.
Enemmän tuo on yleinen ohjeistus ryhmän käyttäjille, että mitä riskejä ryhmän käyttöön riittyy.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tuo lainaus on koko totuus asiasta ja Foppa ei ole nimennyt tapausta, jota asia koskee niin vaikea on nähdä että kyseessä olisi tutkintaan liittyvä salainen tieto. Kai poliisi saa kertoa, että hänellä on työnalla vaikkapa rattijuoppousepäily, mutta epäillyn nimeäminen on tietenkin kiellettyä.
Enemmän tuo on yleinen ohjeistus ryhmän käyttäjille, että mitä riskejä ryhmän käyttöön riittyy.

Savon-Sanomien mukaan ei:

Poliisilla ei lähtökohtaisesti ole oikeutta kertoa työssään saamaansa alkutietoa esitutkinta-asioista eteenpäin yksityisessä Facebook-profiilissaan.

Savon Sanomien tietojen mukaan monet kokeneet poliisit ovat närkästyneet siitä mahdollisuudesta, onko uuden vihapuhetutkintaryhmän saamista tutkintapyynnöistä vuodettu heti tietoa muille, jopa ilmoitusten kohteille.

Lisäksi kuvakaappauksen mukaan Forss jakoi ryhmäläisille väärää tietoa siitä, mitä sananvapaus tarkoittaa poliisin mahdollisuuksille kommentoida asioita esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Nettipoliisi Marko Forss sivuun poliisin vihapuhetutkinnan johdosta - Savon Sanomat


Sen verran vähän tietoa koko jutusta, etten ota sen enempää kantaa juuri tähän asiaan. Aikajanahan tuossa ilmeisesti oli, että edellisenä päivänä oli tuo ilmoitus tehty ja sitten Forss tiesi seuraavana aamupäivänä kertoa tuolla porukalleen, ettei kyseessä ole ollut "laiton viestintä". En tiedä miten yleistä on, että tutkintapyyntö käsitellään kokonaisuudessa 24 tunnin sisään tai mikä Forssin rooli tutkinnissa käytännössä oli LP:n kertoman tittelin lisäksi. Ilmiselvästihän tuossa nousee jääviyskysymys eteen vaikka poliisilla nykyään rajoitetusti onkin lupa johtaa poliisin kohdistuvaan epäilyyn kohdistuvaa tutkintaa, jos Forss on jo aikaisemmin ollut "tilannetta suitsimassa" moderaattorin ominaisuudessa tuolla, STT:n mukaan Helsingin Poliisin toiveesta.

Noin muuten LP:n kuvankaappauksen perusteella muiden ryhmäläisten reaktio Forssin viestiin oli joko haukkua "vuotajaa" rotaksi ja toivoa ko. petturin paljastumista tai poistua ko. ryhmästä. Äkkiseltään katsottuna tuossa keskustelussa eniten tykkäyksiä oli saanut tämä viesti:

Sanotaanko että nyt viimeistään meni luotto tähän ryhmään. Ei niinkään että täällä olis jotain salaista, vaan koska jotenkin ajattelin lapsellisesti että ollaan samalla puolella.

Sinä/te jotka näitä juttuja jaatte ulkopuolisille: toivon todella että teille sattuu jotain pahaa. Ootte alhaisinta saastaa. ...See More

Samaan aikaan hesarin mukaan poliisi on ottamassa pikaisella aikataululla käyttöön sisäisen nimettömän ilmiantokanavan palveluksessaan oleville ihmisoikeusaktivisti-petturirotille:

POLIISIHALLITUS odottaa uudesta ilmiantojärjestelmästä apua poliisien epäasiallisen ja rasistisen käytöksen havaitsemiseen. Jatkossa jokainen poliisi voi ilmoittaa nimettömästi huomaamistaan epäkohdista.

Poliisihallitus kertoi keskiviikkoiltana tiedotteessaan, millaisiin toimiin se on ryhtynyt epäasiallisten asenteiden kitkemiseksi. Asia nousi ajankohtaiseksi viikonloppuna, kun verkkolehti LongPlay kertoi poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä esiintyneestä rasistisesta kirjoittelusta.


Poliisin sisäinen ilmiantojärjestelmä otetaan koekäyttöön tänä vuonna – sen toivotaan auttavan poliisien epäasiallisen ja rasistisen käytöksen havaitsemisessa - Kotimaa - Helsingin Sanomat
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Savon-Sanomien mukaan ei:

Poliisilla ei lähtökohtaisesti ole oikeutta kertoa työssään saamaansa alkutietoa esitutkinta-asioista eteenpäin yksityisessä Facebook-profiilissaan.

Savon Sanomien tietojen mukaan monet kokeneet poliisit ovat närkästyneet siitä mahdollisuudesta, onko uuden vihapuhetutkintaryhmän saamista tutkintapyynnöistä vuodettu heti tietoa muille, jopa ilmoitusten kohteille.
Se ei tietenkään ole ok jos tutkintapyynnöistä vuodettaisiin tieto ilmoituksen kohteilla ja Fopan jääviyttäkin voidaan kyseenalaistaa, mutta jatkuvastihan poliisi julkaisee varotuksia yleisölle esitutkinnassa saamiensa tietojen pohjalta, joten mielenkiintoista olisi kuulla että mihin savari näkemyksensä perustaa. Lisäksi arvioitava on, että onko Forsberg yksityishenkilö vahtiessaan nettikirjoittelua. Joskus varoitetaan ulkomaalaisista kauppiaista, joskus ansaherkuista ja joskus liikkuvista hirvistä. Vai pitäisikö sen olla salainen tieto, että ryhmän asiat eivät pysy julkisuudelta piilossa?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyseessä on sama punikkitoimittajien salajuoni, jolla Jääskeläinen savustettiin ulos Ylestä ja persujen eduskuntaryhmää mustamaalattiin levittämällä valheellista huhua, jonka mukaan hallintarekisteriäänestyksessä yhteisestä linjasta poikkeavia uhkaa kurintoimenpide.

Kieltoreaktio? koska itsekin uskoo kirjotetunkaltaseen hölynpöyyn, joten ei näe sen rasistista (ja todella puhtaan rasistista) olemusta? Jännä on ihmismieli, kun sen kieltoefekti iskee päälle.

Ehkä tässä kannattaisi noudattaa kylmää harkintaa ja odotella tutkimuksen loppua ennenkuin vetää mitään johtopäätöksiä. 3000 ihmisen ryhmästä löytyy varmasti useampi valopää jotka sanovat tyhmiä asioita, se kuinka monta valopäätä ja kuinka lain vastaista on sanottu jää nähtäväksi.

Aika moni tässäkin ketjussa haukkui Suomen poliisin ties miksi case Musta Barbaarin äiti & sisko -kohdalla, totuus olikin sitten aika erinäköinen kuin Nikanderin versio.

Rautatieaseman rajakit Marco de Witin toimesta vittuilevat poliisille yöt ja päivät sekä uhkailevat ties millä kansantuomioistumilla, mutta vaikuttavat silti olevan jonkin sortin erikoissuojeluksessa. Olisi hauska lyödä jollekin nakkitukalle GoPro valjailla kiinni ja sano, että kokeile samaa.

Kerrotko lisää tästä erikoissuojeluksesta, miten se käytännössä ilmenee?
 
Tylsää kun poliisit aina voittaa ja saavat sankarinviitan.
Mies yritti ampua ja määräsi poliisit maahan Pirkkalassa - tutkinnanjohtaja: Ihan täysin poikkeuksellista Suomessa

Tuossa oli sentään yritystä, melkein onnistui pakenemaan poliisiautolla. Mitä siitä olisi seurannutkaan. Toisaalta aika hemmetin huono idea, ei tainnut tulla mieleen, että tietysti ne ampuu renkaisiin.
No olihan viime vuonna se tapaus, kun rynnäkkökiväärillä ammuttiin poliiseja, ei tainnut siinä kuolla kuin vain yksi poliisi.
 
Ja sitä minä olen ihmetellyt, miten ihmiset ei pääse juoksemalla poliiseja karkuun. Vaikka niillä on haalarit ja pamppu ja pistoolikotelo ja varmaan jotain muitakin juttuja mukana. Ja jotkut maihinnousukengän tapaiset kengät jalassa. Niin poliisi juoksee aina kiinni.
Tai sitten joku tötterö jää pusikkoon odottelemaan "piiloon", tai sitten koira hakee sen sieltä kiinni. Vaikka olisi lääniä mihin paeta.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja sitä minä olen ihmetellyt, miten ihmiset ei pääse juoksemalla poliiseja karkuun. Vaikka niillä on haalarit ja pamppu ja pistoolikotelo ja varmaan jotain muitakin juttuja mukana. Ja jotkut maihinnousukengän tapaiset kengät jalassa. Niin poliisi juoksee aina kiinni.
Tai sitten joku tötterö jää pusikkoon odottelemaan "piiloon", tai sitten koira hakee sen sieltä kiinni. Vaikka olisi lääniä mihin paeta.

Pääsääntöisesti nuo juoksijat ovat idiootteja, juoppoja tai narkkeja.

Hyvänä esimerkkinä käy eräs oman elämänsä Veikka Gustafsson, joka kiipesi epäonnistuneen murtokeikan jälkeen omakotitalon katolle. Sieltä sitten ei kauhean kauas enää mennytkään omalla kyydillä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ja sitä minä olen ihmetellyt, miten ihmiset ei pääse juoksemalla poliiseja karkuun. Vaikka niillä on haalarit ja pamppu ja pistoolikotelo ja varmaan jotain muitakin juttuja mukana. Ja jotkut maihinnousukengän tapaiset kengät jalassa. Niin poliisi juoksee aina kiinni.
Tai sitten joku tötterö jää pusikkoon odottelemaan "piiloon", tai sitten koira hakee sen sieltä kiinni. Vaikka olisi lääniä mihin paeta.
No jos siellä on vastassa sellanen kolmen tonnin coopper kaveri, jolla on radiopuhelin ja muilla autot, niin montakos sekuntia sinä tarvitset varaslähtöä, ettet jää kiinni? Siinä saa olla melkonen Lasse Viren että pötkii pakoon, kun tuntomerkit on tiedossa ja silmukka alkaa kiristymään.

Kannattaa nyt kuitenkin ajatella niin, että noi haalarit on varsin väljiä, ne antaa hyvät mahdollisuudet liikkua ja se pistooli ja pamppu painaa sen muutaman kilon, se ei n. 80kg jätkällä meinaa mitään edes pitkällä matkalla. Ne vehkeet on kuitenkin tehty nimen omaan käytännöllisiksi ja liikkumista haittaamattomiksi. Ja maihareilla kyllä juoksee ja hyvin, tai sitten ei ole koskaan maihareita käyttänyt.

Varmasti poliisilta voi oikeasti juosta karkuun, se vaan vaatii sopivan paikan, mutta kyllä se on helpommin sanottu kuin tehty jopa selvänä. Tollaseen ns. hyvään matkavauhtiin kykenee keskimääri aika harva, mutta poliiseista aika iso osa. Ne taas jotka yleensä tuollaisiin kykenee, niin ei koskaan poliisin kanssa joudu tekemisiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onhan se totta että ei nuo poliisit Janne Holmenia tai Jukka Keskitaloa kiinni ottaisi ja aina välillä joku jannu pääseekin karkuun. Yhtä totta on että suuri osa suomalaista on huonokuntoisia sohvaperunoita ja kun poliiseilla nyt edes jonkinlainen vaatimustaso on kunnon suhteen niin he suuren osan kiinni juoksevat. Ei niillä karkulaisillakaan aina verkkareita ja piikkareita ole.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Poliisi ei ole sinänsä kriisissä, mutta joillakin kansalaisilla tuntuu olevan mielikuva että poliisitointa saa estää kun siltä tuntuu:
Poliisi poistanut mielenosoittajia Pasilan poliisitalon edustalta – poliisin liikkumista yritettiin häiritä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Toivottavasti tämä demonstraatio saa laillisen käsittelyn mahdollisimman ankarin, esimerkin omaisin seuraamuksineen. Minua huolestuttaa, lainkuuliaisena veronmaksajana että tällaisesta tulee maantapa ja pahimmassa tapauksena lähimmäiseni tai lähimmäisiäni kuolee joidenkin itserakkaiden pellejen tuntemusten, mielenilmaisujen takia. Raja pitää vetää ajoissa, haluammeko natsien leiriytyvän poliisiasemien eteen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös