Suomen paras jääkiekkoilija

  • 7 085
  • 54

Kumpi on parempi?


  • Äänestäjiä
    288
  • Poll closed .

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitoin Selänne. Miehellä on käynyt tuuri rahassa, muttei joukkueissa. Kurrilla toisinpäin.

Kurri pelasi loistavan uran, oli tienraivaaja ja loistavat on statsit. Aivan uskomattomia saavutuksia uskomattomassa joukkueessa, uskomattoman kenttäkaverin vieressä. Mies on legenda, jonka saavutuksia suomalaisessa jääkiekossa ei sovi ikinä unohtaa. Vahvuuksia maalinteko ja puolustustaidot, ei juuri heikkouksia, ehkei mikään vauhti-ihme. Hiljainen johtaja, jonka maine jo riitti viimeiset kymmenen vuotta ainakin maajoukkueessa siihen, että muut seuraavat. Loistava play-offs-pelaaja ja teki kaikkensa maajoukkueessa, jos oli jo lomilla oikeista hommista. The FIRST!

Selänne oli jo kohuttu nuorena, kuten toki Kurrikin. Teki loistavaa jälkeä nuorena liigassa, johdatti Jokerit huipulle lahjakkaan ikäluokkansa kanssa. Siitä NHL:n kovimmat tulokas-statsit ikinä ja heti paikka liigan supertähdistössä. Noina aikoina miehestä kieltämättä hehkui pienoinen itserakkaus ja ei ollut aivan parhaan joukkuepelaajan tuntuinen. No, kun 90-luku alkoi kääntyä loppua kohden, alkoi mies ikääntyä. Maajoukkueakin alkoi kiinnostaa ja NHL:ssä mies takoi huimia pisteitä, vaikka muiden saldot kahvakiekkoaikaan olivatkin sangen vaatimattomat. Johdatti Koivun kanssa maajoukkuetta vuodesta toiseen huimiin saavutuksiin, muttei ainakin tähän asti tuo lippulaiva on hyytynyt ainakin loppumetreillä. Ja Selänne on tiukoissa paikoissa tehnyt ne maalit: Nagano(Ruotsin kaikkien aikojen joukkueen kaato), MM-99(huikea taisto MM-kullasta), MM-03(Ruotsia vastaan ei tehnyt kuin hattutempun, harmiteltiin, kun ei mennyt lisää), Torinossa 06 (kaikkien aikojen suomalaissaavutuksessa 8 peliä tehoin 6+5) jne jne jne... Kolme aikakautta, aina huipulla, ajat muuttui, mutta mies pysyi huipulla ja niputti maailmantähtiä NHL:ssä ja arvokisoissa minkä ehti. THE SECOND and "THE GREATEST"

Eli tämän jälkeisen hehkutuksen jälkeen totean, että Selänne on kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Torinossa Teme oli paha floppi. Kaunisteli tehot alkusarjan jämävastustajia vastaan (Sveitsi, Italia). Tosipeleissä Temen käyrä oli alaspäin niinkuin Suomen otteet, hanat hyytyivät, taas kerran kovassa paikassa. Sen jälkeen muutamia syöttöjä vain.

Olli Jokinen, Saku Koivu, Ville Peltonen ja Antero Niittymäki olivat turnauksen kerma, pelatessaan myös pudospelivaiheen uskomattomasti. Sakulta meni huonosti USA-ottelu, mutta paikkasi välieriin. OJ&Peltonen taas tehoili joka pelissä ja Niittymäki otti tarvittavat. Teme oli silloin jälleen kerran hyytynyt.

Ja tarviiko WC:n finaalia edes muistella, Teemu tunaroi ja kiekko reppuun. Yllättäen tätä virhettä ei käsitelty mediassa, koska niin hyvin Teme hallitsee pr:n.

Teemun ainoat hyvät otteet maajoukkueessa, ovat Nagano ja Suomi- Ruotsi -03.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Sitä paitsi Sirpa on synnyttänyt kolmesti ja Vanessalla on vasta eka kerta edessä eli Sirpalla on paremmat statsit + kokeneempi![/URL]

Luin että paremmat tissit. No sitä kuitenkin tarkoitit.
 

scholl

Jäsen
Suomen paras jääkiekkoilija tällä hetkellä on Teemu Selänne.

Itse äänestäisin tuossa kyllä Olli Jokista.

Sen sijaan tässä äänestyksessä, missä ei tästä hetkestä puhuta äänestän Kurria.

Erämaan ketulle voisi sanoa sen, että noita palkintoja eri aikaakausina on vaikea verrata. Silloin kun Kurri oli NHL:n paras maalintekijä niin ei palkintoa taidettu vielä jakaa. Lisäksi eurooppalaisia taidettiin nimityksissä sorsia, sillä onhan jonkinlainen vääryys, ettei Selke Trophy tullut koskaan. Fakta on kuitenkin se, että Kurri on ollut 4 kertaa playoffien paras maalintekijä, saavuttanut 5 stanley cupia, ollut 2 kertaa nhl:n ykkösallstarsissa ja 3 krt kakkosallstarsissa.

Tuntuu jotenkin tyhmältä verrata kahta eri aikakautta. Varsinkin nyt kun Selänne oli muutaman vuoden sysipaska ja on saanut sitten vanhoilla päivillään kroppansa viritettyä jälleen hyvään lentoon niin aletaan muna pystyssä uhoamaan. Realismia olisi toki vain mukava pitää mukana.

Ohmi siinä mielessä oikeassa, että helpompi vertailla pelaajia tällä hetkellä kuin että vertailisi eri aikakauden pelaajia. Aki Riihilahti saattaa olla tänä iltana viikonlopun viihteestä huolimatta paremmassa vireessä kuin Pelé, joten Riihilahti on Peléä parempi futari ja Selänen Kurria parempi lätkäpelaaja. Näinhän se menee.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vain maalintekijät muistetaan?

Ohhoh, vain Kurri ja Selänne?

Miksei vaihtoehtona ole Kiprusoff? Siis se komeampi,eli Miikka?
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
scholl, olet ihan oikeassa. Ja lisäksi monet nuoremmat ei tunnu ymmärtävän, että Kurri oli niitä pelaajia jotka hankkivat tulosten muodossa arvostusta eurooppalaisille niin Teemujen ja Jaromirien oli "helpompi" tulla ympyröihin.

Kurri oli pioneeri monessa suhteessa, ensimmäinen todellinen suomalainen supertähti joka teki huimia ennätyksiä, joista yhden nyt vasta Jagr on saavuttanut.

Kurri pelasi 80-luvulla ja oli aikansa legendoja monessa suhteessa, ajat silloin vain olivat niin erilaiset. Raimo Helmisillä ei ollut asiaa NHL:ään, kun nykyään jokaiset Esa Pirnekset sinne rahdataan. Tämä nyt ei ole tietenkään Temen vika.

Olen kieltämättä mennyt hieman liiallisuuksiin maitopojan arvostelussa, mutta sainpa keskustelua aikaan ja HUOMIOTA myös Jari Kurrille. Pahalta vain tuntuu että joku VARJO pitää Kurria PALOPOSTINA, vaikka oli suoraan sanoen hirveä vääryys ettei Kurri saanut koskaan SELKE TROPHYA jonka Lehtinen on saanut jo useita kertoja!

Mutta minä lähden kohta lomamatkalle, niin saatte taukoa minusta :)
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ohhoh, vain Kurri ja Selänne?

Miksei vaihtoehtona ole Kiprusoff? Siis se komeampi,eli Miikka?

Tai Suomen kautta aikojen paras puolustaja Teppo Numminen? Mielestäni liian kärjistetty vaihtoehtovalikoima äänestettäessä Suomen kautta aikojen parasta jääkiekkoilijaa. Numminen etenkin olisi hyvinkin varteenotettava ehdokas tässä äänestyksessä tai Esa Tikkanen.

Näistä vaihtoehdoista äänestin Jari Kurria. Olisin ehkä häntä kuitenkin äänestänyt joka tapauksessa muutenkin vaikka ehdokkaina olisi ollut ketä tahansa. Kurrin meriitit puhukoon puolestaan perusteluina.
 

scholl

Jäsen
. Numminen etenkin olisi hyvinkin varteenotettava ehdokas tässä äänestyksessä tai Esa Tikkanen.


Jos esim. Tiki olisi ollut yhtä hyvä pelaaja kuin Kurri niin Tikin paita olisi Edmontonin hallin katossa ja hän olisi Hockey Hall of Famen jäsen.

Eikä Numminenkaan supertähti ole ollut. Fakta on se, että Suomesta ei ole vielä tullut kunnon tähtipakkia.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selänne on perhanan kova kaveri, mm. 3*runkosarjan maalikuninkuus, loistonäytöt kansainvälisistä peleistä ja pitkä huipputasolla jatkunut ura. Selänteen arvoa tai saavutuksia ei vähennä yhtään se, että Kurri on kuitenkin ykkönen. Ainoana pienenä miinuksena Selänteellä on runkosarjapelejä heikommat playoff tilastot (absoluuttisesti, tehot peliä kohti).

Kurri on kuitenkin vieläkin kovempi: viisi sormusta, neljä kertaa pudotuspelien paras maalintekijä, yhden kauden pudotuspelien maaliennästys, aina parhaimmillaan ratkaisupeleissä. Loistava kahdensuunnan hyökkääjä, mutta silti todella tehokas. Tehot tulivat toki suureksi osaksi Gretzkyn rinnalla, mutta tuskin Väinö olisi mitään kivirekeä halunnut perässään hinata niin monta vuotta putkeen. Eikä ne pelit Edmonttonissa ilman Gretzkyä ihan perseelleen menneet... Peli oli Kurrin aikoihin avoimempaa, mutta NHL oli toisaalta lähes eurooppalaisvihamielinen.

Kurria tarkkailessa ongelmana taitaa olla se, että Kurri ei ollut mitenkään erityisen näyttävä pelaaja, vaan karkeasti mainiolla maalintekokyvyllä varustettu Jere Lehtinen. Jari ei ollut häkellyttävän nopea, erityisen taitava käsistään tai kikkailemaan eikä vetokaan ollut mikään tykki.
 

Jaahas.

Tämähän on mielenkiintoista. Eli Kurri joka pelasi uransa parhaat kaudet terveenä ja aikakautensa parhaassa joukkueessa, aikakaudella jolloin NHL oli täydellisen erillainen, kuin Selänteen aikana, on ylivoimainen pelaaja Teemun nähden?

Se, että puhut Teemun esim. loukkaantumisista alentavaan sävyyn todistaa jo aika paljon, kuinka ulkona todellakin olet. Jokainen jolla on silmät voivat itse todistaa, kuinka suuri ero on terveellä ja loukkaantumisten kanssa pelaavalla Teemulla. Eihän siinä tarvitse kuin verrata Selännettä ennen ja jälkeen työsulkukauden.

Teemun nousu uransa paskimman kauden jälkeen takaisin NHL:n huipulle todistaa aika paljon, Teukka pystyi siihen mihin Kurri ei ikinä pystynyt, hän palasi huipulle uransa ehto vaiheilla. Ennen kaikkea Teemun uran pitkäkestoisuus ja se millä tasolla hän on pelannut läpi uransa, on kovempi kuin
Kurrilla. Jos Teemun käännekohta oli työsulku, voidaan Kurrin käännekohtana pitää yhtä välivuotta Italian kovassa Serie A:ssa.


Koska varsinkin sinä tunnut tujottavan ensi sijaisesti tilastoja, sen sijaan tätä tutkisit joukkueita, tarkistellaan tilastoja sitten.

Ennen Italia visiittiä Kurri oli pelannut Edmonttonissa 754 peliä, joissa tehot 474 maalia, 569 syöttöä, eli 1043 pistettä. Serie A visiitin jälkeen, kun pääsi taas Gretzkyn kanssa pelaamaan Kurrin tehot loppuuralta olivat:
497o, 127m + 228s = 355 pistettä. Aika kohtuullinen pudotus.

Kurrin nostaminen estardille Oilersin dynastia joukkueesta on kiikun ja kaakun. Olihan hän tärkeä pelaaja joukkueelle ja Gretzkylle, mutta joukkue olisi varmasti voittanut mestaruutensa ilman Kurriakin. Olisihan varmasti esim. Mike Gartnerilla tai Dino Ciccarellilla viisi sormusta, jos olisivat Gretzkyn kanssa pelanneet. Miesten maalimäärätkin saattaisivat olla vieläkin kovemmat, sillä kaverit hakkasivat urallansa kovemmat maalisaldot, kuin Kurri ja vielä huonommissa joukkueissa.

Myös Kurrin PO tilastot ovat mielenkiintoisia. Paljon nostetaan esille esim Kurrin 19 maalia yhdellä PO-kaudella. Jos näitäkin haluaa tutkia, teki Gretzky samalla kaudella 18 17 + 30, eli jos haluaa tuijottaa pelkkiä tilastoja, kertoo tuo puolestaan siitä, että Väinön vieressä olisi onnistunut moni muukin tuona keväänä.

Mitä Teemun PO tilastoihin tulee, ilmeisesti Teemun olisi pitänyt pystyä Gretzkymäisiin suorituksiin kovimmissa mahdollisissa peleissä, jotta hän saisi trapeeksi kunnioitusta. Valitettavasti erona vain on se, että valtaosansa PO peleistä Selänne on pelannut yhden ketjun joukkueissa, joista ei taustalta paljoa tukea tule. Siinä missä vastustajat ovat saaneet keskittyä Teemun jarruttamiseen, eivät vastustajat pystyneet Kurrin Oilersia vastaan tekemään, sillä se olisi vaatinut 2-3 jarrukenttää ja siitä huolimatta työsarka olisi ollut ylivoimanen. Hän vielä erotuksena 80-luvun Gung Ho asenne ja 90-luvun Leimare kiekko.

Yksilönä valitsen mielestäni paremman, terveenä olevan Teemu Selänteen. Pidempi ura huipputasolla ja "Eye of the Tigerin" löytäminen siinä vaiheessa, kun kaikki uskoivat hänen olevan entinen tähti. Kurrin saavutuksia en kiistä, mutta luen niitä kuin piru raamattua. Tilastoille varsinkin annettaan aivan liikaa siimaa ja niiden varjolla on liian helppoa tehdä omat johtopäätöksensä. Ainoa pelaaja, jonka tilastot todistavat miehen suuruuden kaikkien muiden yläpuolelle, on Bobby Orr.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Mielestäni Kurri/Selänne -vastakkainasettelu vastaa Beatlesin kahden a-puolen singleä Strawberry Fields Forever ja Penny Lane.

Kurri on SFF nostalgisuudessaan ja Selänne Penny Lane, koska on saanut varmasti enemmän sormipiirakkaa.

Äänestin Selännettä. Rookie-vuoden käsittämätön tilasto ei paina vähiten vaakakupissa. Se on varmaa, että Selänne on kaikkien aikojen taitavin suomalainen jääkiekkoilija.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Olipa yllatys, etta Teemu johtaa aanestysta. Luulin, etta tama menee 100-0 Kurrille.

Kylla se Kurri on selkeesti, niin saavutuksiltaan kuin etta kun han on edelleen paljon kuuluisampi kuin Selanne.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Suolakuningas:

Ymmärrän osan pointeistasi, mutta Kurri on kaikkea muuta kuin pelkkä maalintekijä, todella monipuolinen jätkä.

Itseasiassa Kurri ei ole mikään maailman nopein tai mielenkiintoisin, itseasiassa aika tylsä hissukka. Mutta Jari Kurri on puolustustaidoiltaan Jere Lehtinen, mutta maalinteko taidoiltaan yksi kaikkien aikojen parhaita. Kuvittele Jere Lehtinen joka tekee 600 maalia uralla. Toki pelkkiä maaleja ei voida laskea, kun ajat ovat ERILAISET. Ehkä Jari sai muutaman kannun helpommin, kuin Teemu omansa, mutta se ei vähennä että hän on yksi Euroopan kaikkien aikojen pelaajia.

Olen nähnyt satoja otteluita, osa paikanpäältä Jari Kurria ja palopostius siinä on kaukana. WÄINÖ SAI PELATA NIINKIN VAPAASSA ROOLISSA JUURI JARI KURRIN MONIPUOLISUUDEN TAKIA. Kaikkea hyvää Jarista ei nää pistepörsseistä, vaikka ne tilastot ovat Euroopan kovimpia. Joo joo pelasi hyvässä joukkueessa, mutta eikö nykyinen Ducks ole kova näillä palkkakatto-ajoilla, tai eikö 90-luvun Detroit ollut kova. Ansaitsiko Yzerman sormuksensa, vai pelasiko sekin vain hyvien jätkien vieressä???

On myös huomioitava, että vaikka iltasanomien paskalehti väittää Kurrin "tulleen helposti sisään maailman parhaimman pelaajan viereen" niin 80-luvulla OLI HELVETIN VAIKEAA TULLA EUROOPPALAISENA NHL-sisään. Kyllä on Jari saanut ainakin muna puolikovana tehdä duunia, että on päässyt siihen #99 viereen, ei siihen turhat jätkät pääse.

Ja gags, tämä on sinun päiväsi, tee lotto. En millekään patikkamatkalle, mutta vähän kiertämään. Näkemiin! 18.00 lähtö ja olen onnellinen.
 

Pafe

Jäsen
Nyt täytyy tunnustaa että äänestin Jari Kurria vain tasoittaakseni tilannetta. On muuten aivan liian vaikea kysymys vastattavaksi perustellen. Vähän eri aikakauden pelureita, joten vertailu erittäin hankalaa.
Edit: Kuitenkin tiukka ja mielenkiintoinen äänestys tämä on!
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Melko tasainen parivaljakko. Selänteen maajoukkueura on komeampi, mutta Kurrikin oli varsinkin MM-kisoissa aikansa paras suomalainen. Kurri on puolestaan suurempi NHL-pelaaja lähinnä monipuolisuutensa ja playoffs-menestyksensä ansiosta, mutta Selänne on kuitenkin ollut selvästi parempi hyökkäyspäässä. Jos Teemun tehot suhteutetaan liigan keskimääräiseen maalimäärään ottelua kohden, niin hän olisi esim. 80-luvulla latonut parhaimmillaan jopa 150 pistettä kaudessa.

Toisaalta Kurri ei ollut mikään Gretzkyn siivellä eläjä. Hänen monipuolisuudestaan ja sopeutumiskyvystään kertoo esimerkiksi se, että Gretzkyn lähdettyä Kingseihin kesällä '88 Kurri säilytti pistetahtinsa sellaisenaan Edmonton-uransa loppuun asti keskittymällä enemmän pelin- kuin maalintekoon. Lisäksi hän pelasi ehkä parhaimman Kings-kautensa Gretzkyn ollessa puolet kaudesta sivussa ja keräsi komeat 60 syöttöä.

Äänestinkin Kurria kahdesta syystä:

1) Vaikka Teemu ei mielestäni ole varsinaisesti pudotuspelien jäätyjä, niin Kurri on kuitenkin kaksikosta ainoa joka onnistui nostamaan pelinsä tasoa tärkeissä otteluissa

2) Kun toinen on mielestäni parempi maajoukkue- ja toinen parempi NHL-pelaaja, niin reilusti yli 1000 NHL-ottelua painavat vaa'assa enemmän kuin reilusti alle 100 arvokisaottelua.

Mutta Selänteelle silti syvä kumarrus upeasta urasta, joka toivottavasti kruunautuu ensi yönä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Torinossa Teme oli paha floppi. Teemun ainoat hyvät otteet maajoukkueessa, ovat Nagano ja Suomi- Ruotsi -03.

Jep, paha floppi joka valittiin kuitenkin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kaikki muut taisivat sitten pelata ihan saatanan huonosti. Jep, ainoat hyvät otteet maajoukkueessa ovat nuo mainitsemasi, kuitenkin yli piste/peli arvoturnauspeleissä ja 24 olympiapelissä vaatimattomat 20 häkkiä. Ainiin, ne kaikki onkin tullut jotain ruandoja ja kurdistaneja vastaan. On se paska.

Sinänsä on ihan turha kinastella kumpi on ollut parempi pelaaja, Teukka vai Jari.. Erilaisia pelaajia ja helvetin kovia molemmat.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Teemuhan se. Kolmella aikakaudella loistanut kiekkoilija. Maalipörssin voittoa löytyy ja vaikka mitä. Runkosarjoissa ehdottomasti se paras suomalainen kiekkoilija koskaan ikinä missään. Vanha ukko ja jaksaa vieläkin polkea hyvin.

Eikä ole valittamista maajoukkue ja pleijariedustuksissakaan vaikka eräs nimeltä mainitsematon henkilö yrittääkin mustamaalata pelaajaa sanomalla ettei hän ansaitse edes stanley cuppia (:D) ja oli torinossa täysi floppi (voitti pistepörssin :D). Suuria tunteita herättävä kiekkoilija siis, ei joka poika saa vihamiehiä!

Hyvä Teemu!
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Epäilen että tuo yks 16 vee mukamas maalintekijä vaikuttaa tämän äänestyksen lopputulokseen. Minäkin äänestin Teemua vain siksi että tuo janari jaksaa dissata Teemua.

Ilman tuon kyseisen nimimerkin typeriä kommentteja olisin jättänyt äänestämättä, sillä molemmat ovat olleet hyvää mainosta Suomelle.
 

Arttu#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kesken tämän "Selänne-huuman" täytyy sanoa Jari Kurri. Joo monet iloitsevat (kuten myös minäkin) Anaheimin porskuttamista mutta ei anneta sen sokaista.
Kurri oli myös kova, jopa kovempi!
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Erämaan ketulle voisi sanoa sen, että noita palkintoja eri aikaakausina on vaikea verrata. Silloin kun Kurri oli NHL:n paras maalintekijä niin ei palkintoa taidettu vielä jakaa. Lisäksi eurooppalaisia taidettiin nimityksissä sorsia, sillä onhan jonkinlainen vääryys, ettei Selke Trophy tullut koskaan. Fakta on kuitenkin se, että Kurri on ollut 4 kertaa playoffien paras maalintekijä, saavuttanut 5 stanley cupia, ollut 2 kertaa nhl:n ykkösallstarsissa ja 3 krt kakkosallstarsissa.
Miksi niitä palkintoja on vaikea verrata? Eikö niiden jakoperuste ole sama nyt kuin 80- ja 90-luvuilla? Palkintojen jakajien sorsimisista tms. en tiedä sen enempää, mutta fakta on että Selänteellä niitä palkintoja nyt vaan sattuu olevan enemmän. Millä kaudella/kausilla Kurrin olisi tuo Selke pitänyt sitten saada?

Itse asiassa Rocket Richard Trophy jaettiin virallisesti vasta -99, mutta sen jälkeen on epävirallisesti alettu nimittämään maalikuninkaita aikaisemmiltakin kausilta tuon palkinnon saajiksi. Täytyy myöntää, että unohdin tuon Kurrin -86 maalikuninkuuden, mutta silti niitä on Temellä kaksi enemmän. Playoff-tilastot on Kurrilla omaa luokkaansa, mutta tässäkin mielestäni tulee se aikakausien ero mukaan. Lisäksi kai se on hieman eri asia pelata 80-luvun dynastiajoukkueessa kuin 90-luvun puolivälin Winnipegissä ja Anaheimissa, jotka lähinnä taistelivat playoff-paikasta.

Tuntuu jotenkin tyhmältä verrata kahta eri aikakautta. Varsinkin nyt kun Selänne oli muutaman vuoden sysipaska ja on saanut sitten vanhoilla päivillään kroppansa viritettyä jälleen hyvään lentoon niin aletaan muna pystyssä uhoamaan. Realismia olisi toki vain mukava pitää mukana.
En tiedä onko tämä nyt muna pystyssä uhoamista vai realismiä, mutta siinä vaiheessa kun Kurri ohitti 35-ikävuotta, niin hän pelaili lähinnä jämäminuutteja 3-4 kentissä kun taas Selänne on joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies.
 

scholl

Jäsen
Lisäksi kai se on hieman eri asia pelata 80-luvun dynastiajoukkueessa kuin 90-luvun puolivälin Winnipegissä ja Anaheimissa, jotka lähinnä taistelivat playoff-paikasta.

Niin tekee enemmän pisteitä ja maaleja huonossa joukkueessa kuin siellä, missä kaikki ovat tähtiä. Jopa Jone Vihko tekee hurjat tehot SaiPassa.

Itse nukuin valitettavasti osan viime yön pelistä, joten en osaa oikein sanoa mistä on kyse, mutta tuntuu, että nyt Selänne sai kannun, kun oli loistava joukkue, mutta Selännettä itseä ei voi niin paljon kiitellä. Hän on tuntunut aina jäätyvän, kun on tosipaikka. Runkosarjassa 200 maalia ja finaaleissa ei yhtään. Kovin tuttua meininkiä. Toiset pelaajat kuten esim. juuri Kurri tai voisi kuvitella, että Tuomo Ruutu, nousevat vasta parhaimmilleen silloin, kun ollaan tosipaikassa.

Se ei kuitenkaan ole mikään pois siitä, että Selänne oli nyt osa hyvää organisaatiota, he voittivat ja on todella hienoa, että hän pääsi juhlimaan Stanley Cup mestarina. Harmittaa, että nukahdin itse kesken ja varmuusherätyskello jotenkin petti niin en nähnyt sitä juhlimista jäällä. Se on kuitenkin jääkiekossa se hienoin juttu, kun peli ei ole niin mielenkiintoista katsoa kuin futis.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Snaipperi #16 kirjoitti:
Teemun ura on pitkälti onnistunutta pr:ää kaikki epäonnistumiset saatiin loukkaantumisten piikkiin jne. Selitteli pitkään huonoja pudotuspeli-tilastojaan huonolla joukkueella, mutta nyt on pelannut Sharksissa, Coloradossa ja Ducks X2 niin ei vieläkään ole pystynyt huippupudotuspeleihin, joihin kaikki oikeasti kovat superpelaajat Forsberg, Lidström, Sakic, KURRI, ja vaikkapa Lemieux ovat pystyneet vähintään kerran.
Täytyy olla aikamoinen puusilmä, mikäli ei näe sitä eroa, mikä on/oli loukkaantuneella ja terveellä Selänteellä. Sinun ainoa yrityksesi on aina näissä keskusteluissa se, että yrität tyrkyttää tuota Coloradoa jokaiseen väliin. Oikeastaan pitkältä ajalta nämä parin viimeisen vuoden playoffit kannattaa edes ottaa huomioon (ainakin jos 2000-luvulta puhutaan) ja näissä Teemu on ollut vähintäänkin kohtalainen. Ei ole aivan pystynyt piste/peli-tahtiin, mutta niin on kovin monet muutkin pelaajat jääneet sen alle, jotka runkosarjassa paukuttavat huikeita pisteitä.

Snaipperi #16 kirjoitti:
Selänne on aina vinkunut miten on huonossa joukkueessa, vaikka hyviä joukkueita on ollut aivan tarpeeksi, lähes koko 2000-luku. Ei nytkään ole joukkueen kantavia pelaajia.
No esimerkiksi Coloradokin oli Selänteen kannalta huono joukkue, koska hän ei saanut sitä roolia, mikä olisi hänelle ollut otollisin. Toki myös vammat olivat silloin riesana.

Snaipperi #16 kirjoitti:
Teemun ainoat hyvät otteet maajoukkueessa, ovat Nagano ja Suomi- Ruotsi -03.
Et taida olla tosiaan seurannut maajoukkuepelejä. Noilla kriteereillä sinun suosikkisi Olli Jokinen, Jari Kurri yms. eivät ole pelanneet ainuttakaan hyvää ottelua maajoukkueessa. Teemu on yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista maajoukkuepelaajista, ehdottomasti.
 
Jari Kurri

Kurri on mielestäni kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija eikä vähiten pioneerityöstään. Hän todellakin on yksi niitä kavereita (muutaman muun suomalaisen sekä ruotsalaisen kanssa), jotka tekivät tilaa NHL:ään muille eurooppalaisille. Kurri sai tietenkin pelata huippuluokan miesten kanssa, mutta se ei arvoa vähennä, pikemminkin päinvastoin. Niiden kavereiden kanssa ei kuka tahansa päässyt kiekkoilemaan. Ehkäpä Kurrilla oli osuutensa myös siinä, kuinka hyviltä ketjukaverit näyttivät ja päinvastoin.

Teemu Selänne on huikein nykyaikainen suomalainen kiekkoilija. Hän oli oikeastaan ensimmäinen suomalainen, joka yhdisti taidon, nopeuden ja voiman supertähteyteen. Mies epäsuomalaiseen tapaan on ollut hyvinkin puhdas maalintekijä, mutta vuosien varrella kasvattanut myös toisenlaisia taitoja. Teemu on ehkäpä kliinisesti (tai mikähän sana olisi osuva) paras kiekkoilija suomesta ikinä, mutta glamourissa ja saavutuksissa ei vedä minun mielestä vertoja Kurrille. Tämä ei kuitenkaan yhtään himmennä Selänteen uskomatonta uraa ja todellista suvereenisuutta suomalaisista maalintekijöistä puhuttaessa.

Jari on legenda ja Teemukin on kohta. Tämän kysymyksen moni ottaa jotenkin mustavalkoisesti, että tuntuu välillä kysymyksen olevan muotoa 'kumpi on hyvä ja kumpi on huono'. Väärää vastausta ei tähän kysymykseen ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös