Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2023–2024

  • 353 126
  • 1 247

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Pulju painoi yöllä 11 min peliajalla ja tilastoriville kertyi laukaus, taklaus ja plussapallo. Ei silti riittänyt esitys pisteille taikka voittoon. Kauden toinen peli vasta änäriä takana ja ei tässä hirveän pitkää peliputkea ole muutenkaan alla, että kahtellaan rauhassa mitä sieltä Pulju tarjoilee. Ihan lupaava jatkoaika uralle. Pulju nousi peleissä jo nuoremman MG ohitse sijalle 63. ja uralla on mittaa nyt 336 ottelua.

Vaakanainen uurasti tappiossa lähes 22 min, mutta kolmen laukauksen lisäksi tilastoihin jäi -1. Urho voi silti tälläkin kuittailla Fowlerille, jolla oli -3. Yllättäen Vaakanainen jäi ilman maalia ja tehoja tänään.

Kaapo Kakko suoritti 12 min peliajalla itselleen yhden kakkossyötön. Kakkossyöttö ei tällä kertaa ollut mitenkään säälistä saatu, vaan Kakko alusti tilanteen ihan henkilökohtaisella suorituksella. Kauden tehot nyt 5+2, 31 peliin. Viimeiseen viiteen peliin on tullut tehot 2+1 ja tällä otannalla vaikuttaisi Kaapon touhut olevan nosteessa. Josko edes tällä tahdilla painaisi loppukauden, niin saataisiin pistesarake hieman lohdullisemmaksi. Nykyvireellä Kakko voi alkaa kilpailemaan jo Tolvasen kanssa uran pistepotista ja saavuttaa kauden aikana Mikko Leinosen. Leinonenhan on vain 4 pisteen päässä Kakosta, mutta alkukauden otteilla näytti Leinonen olevan täysin saavuttamattomisssa. Hyvä Kaapo!
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Pidän tätä toiseksi suurimpana kulttuuritekona sitten Teksti-TV:n!!
Niin minäkin. Tämähän on todella kaunista. Ja minä en tästä ollut tietoinen ollenkaan, mutta nyt tämä on ikuisesti välilehtenä auki koneellani. Huikea sivu. Erityiskiitos 20p välilehdestä. Vielä kun joukkueiden sivustolta voisi jollakin häpeällisellä värillä boldata nämä seurat, jotka eivät päästä suomalaisia ollenkaan pelaamaan.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vielä kun joukkueiden sivustolta voisi jollakin häpeällisellä värillä boldata nämä seurat, jotka eivät päästä suomalaisia ollenkaan pelaamaan.
Jos ymmärsin oikein ja tarkoitat sarjataulukkonäkymää, niin valitun maan pelaajia sisältävät joukkueet voisi hyvinkin merkata sinisellä (vähän kuten pelaajat ottelunäkymässä). Taidanpa tehdä sen tässä lähitulevaisuudessa, eli kiitti vinkistä (ideat ovat aina tervetulleita).

Joukkueissa pelaavien tiedot kaivetaan nyt NHL-datarajapinnan rosteritiedoista, joten eiväthän ne ole pelaavien kokoonpanojen suhteen 100% tarkkoja. Pelaaja voi joukkueesta riippuen olla rosterissa pitkäänkin vaikkei pääsisi pelaavaan kokoonpanoon.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Ei nyt tehrä tästä numeroo".
Rauhassa Barkov sai tutkan alla lennellä maalittomuudestaan huolimatta. Mutta ennen Avalanche-peliä näytti jo päätyneen Maurice ja Barkov itsekin jollekin toimittajalle herran maalittomuudesta mainitsemaan kysyttäessä. Parempi vaan tehdä maali tässä vaiheessa, ettei suotta enempää joudu otsikoihin...

18 peliä oli Barkovin maaliton putki lopulta. Veteli kuitenkin yli PPG-tahtiin siinäkin, kun tehot näistä reilun kuukauden peleistä oli 0+19. Maaleja tai ei, niin eipä Barkovin tekemisestä huolissaan ole tarvinnut olla. Jäätävällä tasolla suorittaa Barkov illasta toiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kapanen +1 onnistui viimein saamaan yhden kakkossyötön saadessaan peliaikaa lähes 15min. Jokiharju -1 pelasi tasan 19 minuuttia. UPL otti 23 koppia, mutta tappio tuli kun kolme meni myös sisään.

Husso tsemppasi luukkuvahtina joukkueen jatkoaikavoittoon. Määtän peliaika oli vaatimaton jääden alle 13 min.

Hintz keräsi 0+1 voitto-ottelussa. Kolme veljestä pakitteli ilman tehoja, mutta Heiskaselle sentään plussapallo. Ylönen -1 ja peliaikaa reilu 8min ja Armia jäi ilman merkintöjä pelaten 18min. Kuusi suomalaista kentällä ja tuloksena 0+1. Ei oo helppoa kerätä 21p tämmöisillä suorituksilla.

Lehkonen -2, Rantanen -1 ja Kiviranta jäivät nollille koko joukkueensa kanssa, kun Selke-Sasha hoiti hommat kotiin tyylillä. Ei auttanut edes Annusen tsemppaus luukkuvahdin roolissa. Barkov +1 keräsi 1+2 tehot ja tämä maali noteerattiin jo aamulla. Se maali nosti hänet viimein S.Koivun rinnalle ja ehkä jo seuraavassa pelissä menisi sitten ohi. Top3 ei ole vielä tämän kauden juttu. Lundell +1 jäi tehoitta, mutta Luostarinen +1 painoi taas maalin ja liittyi nyt kahdeksantena suomalaisena kaksinumeroisiin maalilukemiin tämän kauden osalta. Mikkola +1 luuti reilun 20 min ja saalisti kunnioitettavat 7 niittiä ottelusta. Annusen jos laksee mukaan, niin suomipoikia oli jopa 8 edustamassa, mutta eihän se Justus mitään tehnyt.

Aho +1 painoi kauniissa paidassa Ottomaisen pesäpallomaalin jatkoilla ja tämä oli matsin ainoa häkki. Turbo jäi Kotkan kanssa tehoitta ja Jesperin peliaika jäi säälittävästi alle 7min. Raanta taiteili viime pelissä itsensä pariksi viikoksi telakalle, joten häntä ei näkynyt kaukalon vieressä. Haula ja Hatakka saivat luistella pelissä molemmat ihan kivoja minuutteja, mutta tappiosta ei jäänyt heille kunniamainintoja.

Merelää ja Lainetta ei näkynyt kokoonpanoissa, mutta eipä kukaan sitä odottanutkaan. Harmi sinänsä ja Lainetta jo kaipailisi kehiin.

Korpisalo otti 31 koppia ja päästi kolme, mutta tällä suorituksella prosentit olivat yli 90 ja voitto tilastoihin. Eihän sitä veskarilta oikein muuta voi vaatia.

Tolvanen onnistui taas surffailemaan 0+0 pelin ja tällä menolla ei kyllä piste-ennätystä tule, vaikka onhan niitä pelejä jäljellä. Risto pelasi reilun 15 min ja ilman ihmeellisyyksiä pääsi juhlimaan voittoa.

Pulju sai vastuuta päälle 14 min ja vaikka vielä ei kihahduksia tullut pistepörssiin, niin pidän jokaista Puljun peliä tällä kaudella onnistumisena. Huikea ukko ja taistelija. Kupari on vaihteeksi taas saanut paikan katsomosta, mutta sen tarkemmin en syytä tiedä. Tässä hautomossa suomalaiset eivät useinkaan juhli lukuunottamatta Teppo Winnipeggiä sekä Some-Teukkaa. Suomalaishautomo vei ilman suomalaisia Puljua kielestä ja voittajana ei suomalaisia.

Välimäki teki taas sitä mitä parhaiten osaa ja laukoi jo kauden toisen maalinsa. Tuttua puuhaa hänelle ja tuplasi vaatimattomasti kauden maalit tällä kierroksella. Maccelli -1 jäi ilman tehoja vaikka heilui kyllä Juuson maalatessa maalin edessä. Sarosille tuli kalliiksi Juuson maali ja jäi alle 90% tilastoille kun torjuntoja 27 ja päästettyjä 4. Jatkoilla kuitenkin Saros sai juhlia voittajana. Lankinen juhli kuin Tammi konsanaan voittoa luukkuvahdin roolista.

Hatakka nousi 15 pelin urallaan nyt Top200-listalle jakamaan sijaa 197. Listan raja tulee pysymään vielä jonkun aikaa tuossa 15 pelissä, mutta eiköhän Hatakka haali pelejä enemmän, niin ei tarvi jännittää listalla pysymistä. Barkovin maali pitäisi mainita tässä uudelleen, mutta Sasha toivoi hiljaisuutta asiasta. Aholla Lehtiseen vielä matkaa 6 maalia. Luostarisen seuraava olisi hänen 40 maali ja siellä häntä odottaa BilleBeino. Välimäki nosti viimein itsensä maalintekijöiden Top100-listalle sijalle 99. Tämä sija saavutetaan edelleen 9 maalin suorituksella ja toivon totisesti tämän kauden osalta rajan nousevan kymppiin. Ei voi olla niin vaikeeta. Barkovin passit veivät hänet nyt kahden passin päähän Päälliköstä ja sekin on noteeraamisen arvoinen asia. Sori Sasha. Hintz jätti Vatasen taakseen ja jakaa nyt sijaa 33 N.Hagmanin kanssa tuloksella 154 syöttöä. Aholla vielä 5 pistettä Filppulaan ja sijaan 12. Kossu Kapanen saavutti 200 tehopistettä ja nousi sijalle 40. suomipörssissä. Vatanen matkasi listan ulkopuolelle. Korpedo on pisteen edellä Kassua, mutta ohitukseen tarvitaan silti kaksi tehopistettä. Välimäki nousi Helmisen kanssa samoille pisteille, mutta jäi tuon maalipyssyn taakse kuitenkin heikommalla maalimäärällä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kun edellinen kierros vasta saatu osaltani perattua, niin voi siirtyä suoraan seuraavaan. Tällä kertaa aika tavalla ajoissa ja raportti ei sisällä kaikille jo tuttua asiaa. Eli Kapanen sai taas syöttöpisteen ja myös plussapallon. Peliaikaakin Kassu sai kivasti 18 min hujakoilla. Ylösen peliaika kohosi lähes 10 min, mutta tehot jäi piippuun. Armia +1 parkkeerasi maalin eteen ja joukkuekaveri purki turhautumistaan laukomalle Jollea päin, josta kiekko sitten meni maaliin. Hienoa Joppe ja kauden 9. byyri. Armia ehti istahtaa ottelussa myös pikkukakkosella. Selkeä voitto meni Kapasen leiriin. Armian kauden pistesaalis kohosi kaksinumeroiseksi komealla 9+1 rivillä.

Kapanen pisti vauhdilla itsensä Korpedon pisteluvuille ja nyt on Korpedo listalla vain maalien avulla edellä. Seuraavalla tehopisteellä Kassu ottaa niskalenkin ja nousee sijalle 39. Mutta ei vielä. Siinäpä tämä kierros.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mauri Pekkarinen näytti taas edellisenä yönä että melkoinen tietokone raksuttaa ajokopan sisällä, kuinka monella olisi ollut malttia ja ymmärrystä tuossa tilanteessa hoksata että katellaanpa, no tuostapa kimmoitan kiekon maalivahdin kautta maaliin, nooooin.



 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tolvasen poika pelasi taas nollapelin, mutta vaikka tätä maalivahdeilta arvostetaan, niin kenttäpelaajille tämä ei ole ihan yhtä hyvä juttu. Reilussa 13 min peliajassa saatiin nähdä 4 laukausta ja kotiin vietäväksi tappion lisäksi oli myös -1 merkintä. Vastapuolen ukot Haula ja Hatakka keräsivät molemmat plussat ja vielä 0+1 tehot mieheen. Kelpo suoritus molemmilta ja etenkin Haulan syöttö tapahtui hienon kiekonriiston myötä.

Kakko se painoi taas maalille ja kaverit sitten pisti karat sisään. Kakko keräsi 0+1 tehojen lisäksi plussapallon, pikkukakkosen sekä 3 laukausta. Peliaikaa kellotti vaivaiset 11min ja rapiat. Kakolla on nyt kahden ottelun pisteputki ja tällä kaudella näitä ei ole nähty kun kerran aikaisemmin. Posin kautta ajatellen se toinen pisteputki osuu 6 ottelun otantaan, jossa Kakko on summannut teho 2+2. Paljon muuta posia ei Kakon kaudesta oikein tilastojen valossa saa, vaikka kuinka tahtoisi. 32 peliä ja 5+3 tehot. Mutta kyllä se siitä komistuu, kun pisteputki jatkuu loppukauden...

Maccelli keräsi miinuksen siitä huolimatta, että saavutti kauden kahdeksannen maalinsa. Välimäki jäi nollille, mutta peliaikaa sai yli 20 min. Voittoa ei silti saatu näillä suorituksilla, vaan vastapuoli hoiti homman kotiin ilman Ristolaisen panosta. Mihin se Rasse on taas mennyt?

Välimäki tarvii vielä 3 peliä 200 matsin rajapyykkiin. Hatakka taas paranteli asemiaan ja on nyt tukevasti otteluiden Top200-listalla. Maccelli nousi maalintekijöiden listalla jakamaan paikkaa 72. yhdessä Petteri Nokelaisen kanssa. Tilastonörteille luku on ihanan pyöreä ja tässä kulkee legendaarinen 20 maalin raja. Kakko on pisteputkensa myötä virittelemässä uutta tulemista ja Tolvasen hyytymisen myötä Kakko on enää 2 pisteen päässä Eelistä. Herätys Eeli. Hatakka jatkaa rakettimaista nousuaan pistepörssissä ja saavutti useita legendoja joista mainitaan Jussi Timonen. Jussi sai 14 peliin tuon 0+4 kasaan ja Santerilla meni pari peliä enemmän tähän. Ehkä Santerin potentiaali on kuitenkin hieman korkeammalla, kun änäriin on menty omalla nimellä ilman veljen ansioita. Hyvältä vaikuttaa Hatakan toiminta ja ura saattaa lähteä tästä aukenemaan. Tätä menoa Hatakka nähdään taistelemassa paikasta Olympialaisiin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
UPL:lle kauden neljäs nollapeli 33:lla torjunnalla Buffalon 7-0 voitossa Kingsistä. Komeilla tilastoilla Luukkonen vetää (91,3%, 2,51gaa) yhdessä liigan huonoimmista joukkueista. Hieno läpimurtokausi menossa ja kyllähän uudelle huippusuomiveskarille tilaa on.

Mulle on tullut Luukkosesta jo junnuvuosista lähtien mieleen jotenkin Pekka Rinne. Katsoin, niin Rinne oli 26 v kun pelasi ensimmäisen kautensa ylhäällä (ja toki heti ykkösveskana). Luukkonen siis pari vuotta nuorempana tekemässä itsestään hyvää perusveskaa NHL:ään. En ole mikään molaripelin asiantuntija, mutta edelleen näyttää että Luukkosella olisi paljonkin kehittymisvaraa. Toivotaan tosiaan, että UPL on parin vuoden päästä ihan eliittiveskari koko sarjassa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kuten jo yllä todettu, niin UPL laittoi luukut kiinni ja 33 torjuntaa kertonee jo kohtuullisesta työmäärästä. Jokiharju kellotti päälle 23 min peliajan ja keräsi pari plussaa. Hurja-Henri istui myös pahojen poikien aitiossa pikkukakkosen. Kaikkeen hänkin ehtii paitsi tehopisteille. Olis nyt edes yhden kakkossyötön saanut kun joukkue voittaa 7-0, mutta ei.

Armia kellotti yli 15 min ja Ylönenkin lähes 10 min peliajan, mutta tehot kiersivät 5-0 voitosta huolimatta. Jesselle sentään plussapallo matkaan. Vastapuolen Vaakanainen keräsi puolestaan miinuksen 20 min peliajalla.

Laine seuraili somea hoidossa ja ei esiintynyt rosterissa. Patea odotellessa ja hatullisella olisi voinut auttaa joukkueensa jatkoille, mutta kun ei. Korpisalo heilutti pientä sinivalkoista lippua luukkuvahtina, mutta muutoin oli vähäistä edustusta isänmaan urhoilla.

Kasperin pisteputki katkesi joukkueen kyykätessä vastustajan edessä. Reiluun 13 min peliaikaan ei mahtunut tilastollisia hienouksia kuin yhden laukauksen verran.

Annusen raivokas tsemppi kannusti joukkueen hurjaan liitoon ja Rane hoiti pisteitä kotiin 1+1 tehoilla ja hurjalla 25 min peliajalla. Ottelun hahmo oli kuitenkin Arsi, joka ei halunnut kuunnella isänsä kuittailuja ja painoi 18 min peliajalla 2+2 tehot sekä 2 plussapalloa vielä lisäksi. Arsin syöttö sai maalintekijä Rantasen ihastelemaan pojan peliälyä. Huikea juttu, että Arsi on taas kehissä ja tehokkaana. Kivirantakin pelasi ottelussa 12 min, mutta ei siitä sen enempää.

16 min suoritus Tolvaselta meni jo totutusti nollilla. Eihän peli mikään maali-iloittelu ollut, mutta voisihan sitä voiton eteen tehdä taas vaihteeksi tehojakin.

Hakanpää painoi 0+2 tehot ja sai plussapallon. Hintz maalasi kertaalleen ja keräsi 2 plussaa. Lindell +1 ja Heiskanen -1 jäivät ilman tehopisteitä. Vastapuolen tähtiveijarit Aho ja Teräväinen eivät mahtaneet tällä kertaa mitään ja molemmille kurjat -2 tauluun. Kotkaniemen alle 10 min peliaika säästi hänet pakkaselta. Raanta tosiaan sivussa tositoimista.

Pahoittelen kun menin mainitsemaan Jussi Timosen samassa lauseessa Hatakan kanssa ja nyt ne meni sitten ottamaan Hatakan taas pois kokoonpanosta. Niin kun minä luulin löytäneeni pelaajan, pelaajan joka tähtiin ampaisee, mutta ei riittänyt. Haula +1 keräsi voitossa 0+1 tehot. Saros joutui taipumaan vaikka otti 43 koppia ja päästi kolme. Lankisen tsemppi ei riittänyt luukulla.

Määttä keräsi -1 merkinnän joukkueen taipuessa öljylanteille ja siellä kirkkain tähti painoi 0+6 tehot. Huomiona kaikille, että hän ei ollut suomalainen. Näkeehän sen pisteistäkin. Husso koitti alussa pyristellä lähes kympin verran, mutta ehti siinä ajassa päästä yhden seitsemästä kohti tulleesta vedosta. Loukkia jälleen ja määrittelemätön aika poissa kehistä vai onko jollakin ihan tietoakin?

UPL ottaa ensi pelissä Jani Hurmeen kiinni otteluissa. Minuutteja onkin jo enemmän. En muista olenko jo maininnut, mutta UPL on tässä kaikessa hiljaisuudessa ottanut 21. suomalaisena yli 2000 koppia taalajäillä. Ranen seuraava maali on hänen uran 250 täysosuma. Matkaa ohituksiin on vielä 6 maalia ja siellä on kaksi kaveria tasaluvuissa eli Saku ja Sasha. Arsin seuraava maali vie hänet Reijon rinnalle. Rane nousi syötöllään sijalle 13. jakaen Filppulan kanssa tätä 333 syötön saavutuksella. Arsi ohitti Korpikosken ja saalistaa nyt Kassua, joka painoi ohi Arsin loukin aikana. Arsin 2+2 ilta nosti pisteet 222.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ei ole Ristolaisen poissaolo sittenkään jäämässä lyhytaikaiseksi:




Oi voi, juuri kun Rassen piti siirtyä johonkin varmaan pudotuspelijoukkueeseen ja saada viiimeinkin pudotuspelejä NHL:ssä, niin sitten hän loukkaantuu, eikä välttämättä enää kelpaa kauppatavaraksi. Toki onhan se Philadelphia vielä pudotuspelipaikassa kiinni, niin ehkä kuitenkin tämä kausi päättää Ristolaisen kuivan kauden.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Eihän tämä nyt enää illasta uutiskynnyksiä ylitä, mutta täältä taas pesee viime yön perkaus.

Matti Takatukka alusti aika hienosti paikan josta Lundell ei erehtynyt. Eikä tässä vielä kaikki. Luostarinen hoiti kiekon Lundellille ja hänen laukaus kimposi korkealle ilmaan ja löysi tiensä verkon perukoille. Melkoinen maali ja tuollaista ei ihan joka poika osaa tehdä. Lundellille kauden 6. maali ja Luostariselle kauden 6. syöttö. Lunkka siis hoiti homman tyylikkäästi 2+0 tehoilla ja kahdella plussalla. Eetulle 0+1 ja +1. Barkov onnistui nollarivissä ja Mikkolalle -1. Pingviinikuningas paineli vastapuolella lähes 15 min, mutta vaikka taklasi ja laukoi, niin jäi miinukselle.

Kähkösen poika napsi kiekkoja kiinni 38, mutta yksi kerkesi silti livahtamaan taakse. Näillä otteilla tarjotaan joskus voittoakin, mutta ei edes kentälle palannut MG onnistunut suorittamaan pisteitä. MG istui ottelussa myös 4 min pahojen poikien aitoissa. Suomalaishautomon vaalimahti nappasi voiton ja nollapelin vain 17 torjunnalla. Harmi homma Kaapon puolesta, kun tilastojen valossa piti joukkuetta pystyssä.

Maccelli keräsi miinuksen, mutta Välimäki onnistui plussalle ja keräsipä vielä kakkossyötön joukkueen ainoaan maaliin. Voittoa ei aavikon pojille tarjottu.

Lunkka oli 12. suomalainen, joka tällä kaudella rikkoi 20p rajan. Kaapolla on seuraavan pelin jälkeen saavutettavissa Turkkilainen legenda Jussi, jonka ura kesti 128 peliä. Minuuteissa Kähkönen nousi ohi Nurmisesta sijalle 16. Nurmisen kiekkotykki oli myös yöllä käytössä ja tämän kiekkosateen myötä Kähkönen ohitti itsensä Nurmisen sekä myös Kari Takon torjunnoissa ja on nyt tässä torjuntatilastossa 15. Ja kohta on Hussokin ohitusvuorossa, kun ei Ville näköjään nyt pysy kasassa. Harmi Villen kannalta. Välimäen Juuso pojalla on enää 2 matsia jäljellä juhlapeliin nro 200. Kahden maalin myötä Lunkka paineli Lehterän seurasta suoraan Summasen kanssa sijalle 60. Lunkalta puuttuukin enää 3 pinnaa ekasta uran satasesta ja Luostarinenkin on päässyt jo 6 pisteen päähän samaisesta rajasta. Välimäki hiiviskelee hieman kauempana ja uralta on nyt 60 pistettä kasassa. Siihen ei pystynyt edes Raipe, joka joutui putoamaan taas yhden sijan alaspäin. Sellaasta.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Työt häiritsee harrastuksia, mutta laitetaan taas näitä höpötyksiä tänne. Eli aloitetaan Tolvasen nimestä voittomaalin kohdalla. Eelille maalin lisäksi kaksi plussaa ja myös taklauspelissä aktiivisuutta. Nyt kun nuotta viuhuisi hieman viime aikoja tehokkaammin, niin piste-ennätys voitaisiin kirjoitella uusiksi.

Lundell +1 jatkoi siitä mihin eilen jäi ja 1+1 kertoi miehen olevan vireessä. Tätä lisää. Barkov +2 säesti 0+2 tehoilla, mutta Luostarinen +1 jäi ilman tehoja. Pakiston isäntä Mikkola keräsi pari plussaa ja jäähyn. Jokiharju onnistui pelailemaan yli 24 min ottelussa saamatta miinusta. UPL loisti poissaolollaan rosterissa, mutta toivottavasti oli vain jokin lepopäivä.

Haula istui 4 minuuttia boksissa ja jäi ilman tehoja, kun jengi otti pataa 2-1 tuloksella.

Ylösiä ei näkynyt taalajäillä yhtään eikä auttanut Armiakaan yhtään kun tusinan pelatun minuutin aikana onnistui keräämään -3 tilastoihin. Kakko sen sijaan saalisti +2 sekä maalin. Kyllä tilastoniilon mieltä lämmittää Kakon nykytahti, kun tehoja ei tarvitse odottaa enää kuukausia, vaan näitä vaan ropisee.

Vaakanainen painoi yhden taklauksen reiluun 20 min peliaikaan, muut tilastorivit näytti pyöreiltä. Urhoa ei tarvittu tilastoriveille voittotaistossa kuitenkaan ja tästä päästäänkin sysimustaan suomalaisvahtien saavutuksiin. Korpisalolle 15 torjuntaa ja 5 päästettyä maalia sekä tärkeimpänä ei voittoa. Synkkä iltapuhde.

Arsi on lähtenyt ottamaan Ranea kiinni pistepörssissä ja -2 huolimatta hoiti tehot 1+1. Ranelle vain -1 ja syöttöpiste. Kiviranta stunttasi liki 10 min ilman mainetekoja. Valmentaja sekoili ja tarjosi Annuselle vahingossa kauden kolmannen pelin ja nythän tämä mies on pelannut tällä kaudella vanhaan nähden yhden pelin liikaa. Justus otti 33 koppia ja 4 meni omiin. Hieman jäi alle 90%, mutta sillä suomalaisvahdeista paras noteeraus. Kaksi meni vielä tyhjiin, joten ihan 60 min ei kellotettu matsista.

Ristoa olisi kaivattu pysäyttämään Austonia ja tappiohan sieltä tuli ilman Rasmusta.

Kapanen pelaili 15 min ottelussa ilman ihmeempiä tilastoja, mutta voitolla pääsi silti yöhön ja sehän Kassulle maistuu.

Kun luet tilastoista Dallasin painaneen 9-2 voiton, niin sitä oikein iloitsee pisteropinasta suomeen. Oi miksi sitä ei ole jo oppinut luomasta turhia toiveita. Hintz -1. Miten se on edes mahdollista kerätä miinus tollaisessa ryöpytyksessä. Pakistossa Hakanpää +1 ja Mirolle sekä Esalle +2. Miro painoi vielä maalinkin. 1+0 suomalaisille oli kuitenkin aika pettymys. Ja sitten se vielä surullisempi asia oli tämä maalivahtien osuus. Saros aloitti ekassa erässä 14 torjunnalla, mutta myös 4 päästetyllä. Tuolla tahdilla olisi ollut 12 maalia / 60 min. Lankinen sitten hoiti seuraavat 40 min ja sai 18 kiinni, mutta antautui sitten viidesti. Lankisen statsit vain hiukan Sarosta paremmat ja molemmille alle 80% iltapuhde.

Pulju sai seuraa Puustisesta ja molemmat pelaili hieman päälle 10 min suorituksen. Kummankin tilastorivi oli aika hiljainen, mutta voitto silti lämmitti. Vielä ei Jesse tehoille päässyt, mutta 2 taklausta sentään.

MG +2 ja vielä 1+0 tehot. Kähkönen mietti luukkuvahtina miten nyt sai pelivuorossa ollut Mustametsä voiton tilastoihin vaikka päästi kolme.

Määttä selvisi tappiosta kuivin jaloin ja kaipaili Hussoa ottamaan edes jotakin kiinni, kun ei nämä muut saa mitään kiinni.

Rantanen puhkaisi jo 70 tehopisteen rajan ja matkaa taas kovaan pistelukemaan. Miken kauden 6. maali nosti hänet yhdeksäntenä suomalaisena tälle kaudelle 30 pisteen pyykille. Kakon 6. maali ei nostanut Kaapoa vielä edes kaksinumeroisiin ja 6+3 on summaus tältä kaudelta. Hyvä noste silti pojalla viime ajoilta.

MG lähestyy 800 matsin rajaa, Arsi 500, Heiskanen 400 ja Puustinen 24 matsin Tomi Pettistä. Puusti tarvii enää matsin ja Heiskanen 2 näihin rajapyykkien saavutuksiin. Artturi on nyt Reijon kanssa 28. paras maalintekijä ja seuraavatkin ohitettavat ovat pakittelijoita. Sonja olisi 7 maalin päässä, mutta ehtiikö tällä kaudella Arsi ohi? Eeli jätti maalillaan Niinimaan taakseen ja on maalin päässä Hakin saavutuksesta. Legendoja ohitetaan sitten muutama hatullisella. Heiskanen ja Kakko hilasivat Top50 rajan viimeinkin 50 maaliin ja nämä herrat vielä jakavat tätä sijaa eli jatkossa 50 maalin ylittäneitä alkaa löytyä jo listan ulkopuolelta. Puljulla alkaa pitää kiirettä mikäli aikoo tällä listalla säilyä. Eihän se tarvisi kun maalin tai pari, niin saisi hieman työrauhaa ja Globenin sankari jäisi taakse. Lundell ei kauan pitänyt seuraa Lydelle, N.Kapaselle ja Summaselle, vaan lähti hengittämään jo Määtän niskaan.

Syöttöpörssissä sijalla 7. tapahtuu kummia, kun siellä on nyt kaksi Pantteria ja nämä jantterithan ovat OJ ja Sasha, joilla molemmilla kasassa 429 syöttöä. Toinen heistä vain jatkaa syöttelyä tällä tasolla ja lähtee jahtaamaan Timosta. Rane ohitti nyt Filppulan ja on 20 passin päässä parhaasta tusinasta ja Sonjasta. Granlund saavutti viimeinkin pisteissä Lehtisen lukeman 514, mutta vaikka maalasi yöllä, niin hieman on maaleja vähemmän ja tarvii vielä ohitukseen lisäpisteitä. Eeli ohitti jo maalien turvin legenda Leinosen, koska Leinonenhan oli kova poika syöttelemään ja painoi näitä 0+6 iltoja pleijareissakin. Pisteet vielä tasoissa, mutta Eelin fokus on siirtynyt jo Jorstin pudottamiseen sijalta 60. alaspäin ja tähän tarvitaan vain kaksi onnistumista. Lundell miettii miltä tuntuisi olla Gretzky ja painaa nyt pisteluvulla 99 uraansa kohti ensimmäistä satasta. Sellaista tällä kertaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kiekoton miehen jutut alkaa kovaa vauhtia lähestymään FASlapsen vastaavia.
Aina kun noteerataan, niin kyllä se yksinpuhelun voittaa, paitsi joskus parisuhteessa se yksinpuhelu voi olla helpompaa. Tämähän on tietenkin valtava kunnianosoitus, mutta pyrin pitäytymään kuitenkin vakavalla mielellä tähän aiheeseen ja vältellä pelikieltoja. Toisaalta näistä koskaan edes tiedä onko se hyvä meriitti vaiko ei, mutta meriitti kuitenkin. Tiedän myös nyt hyvin miltä näistä Mikoista, Kaspereista, Jesseistä ja vaikka Jusseista tuntuu, kun yrittävät tehdä sitä omaa juttua ja aina suoritusta verrattaan isän/veljen mainetekoihin. Ei auta vaikka pelipaikka ja pelityyli olisi eri, niin silti tämä vertailu tapahtuu. Legendan lapseksi en tunnustaudu, koska hänkään ei ole minua tunnustanut, mutta sen voin todeta, että olen hänen rinnalla ihan poika vielä. Ihan samalla tavalla kun Lämsä oli Raaton rinnalla ihan poika. Sitä isällistä rakkautta mitä Rami antoi Tomi pojalleen, sitä katselin ja kaipasin. Mutta ei siitä enempää. Mennään aiheeseen.

Yksi peli ja lupaavasti suomalaisia kehissä. Lopputulos 5-1 enteilee pisteitä. Onhan siellä Ahokin ja Maccelli on varmasti syöttänyt ainokaisen. Karu totuus - Teuvo 1+0. Case closed. Plussalle ei tästä pelanneesta viisikosta päässyt kukaan ja Juuso joutui ainoana taipumaan yhteen miinukseen. Peliaika oli kaikilla siinä Kotkan yli 14 min ja Välimäen liki 20 min välimaastossa. 15 min peliajan kohdalla piti suorittaa ilmeisesti toinen laukaus, koska muilla oli 2 ja Kotka ainoana jäi yhteen laukaukseen.

Sitten itse oman intohimoni kimppuun ja etsimään näistä tilastoista jotakin ihanaa. Juuso pääsee ihan kohta 200 matsin rajalle, koska yön ottelu oli hänen 199. Maccelli painaa kaukana perässä vakaana kuin Kallio ja ottelumäärässä Tompan kanssa ovat tasalukemassa 140. Taakse jäi jo ottelun myötä toinen Jellona-legenda Numppa. Pian Maccelli voi kolkutella jo Top100-listausta ja kuka tietää, ehkä jo ennen Kuparin poikaa.

Koska meillä on kierrokselta yksi maali, niin katsotaan hieman tätä maalia ja sen vaikutusta hieman tarkemmin. Meillä on siellä maalipörssissä sijalla 16. Petri Skriko 183 maalin suorituksella. Me emme puhu kuitenkaan nyt hänestä enempää sillä hänellä on niin paljon maaleja. Kiinnostavampaa on mitä tapahtuu tällä hetkellä sijalla 17., jossa MG patsastelee 151 maalin kanssa. MG tavoittelee isompaa maalimäärää, mutta riittääkö se Skrikon lukemille vielä moneen kauteen tai edes koko uran aikana. Sijan 18. Tuomo Ruutu 148 maalin kanssa on aika varmasti viimeisen maalinsa tehnyt, mutta onhan se jatkuvasti aitiossa, että en uskalla varmaksi sanoa. Kyllähän se Jouni Rinnekin vaihtoi pikkutakin kotoisessa Liigassa pelitamineisiin ja hoiti yv:llä 0+2 tehot. Rinne kävi vain vähän näyttämässä mallia ja Tuomo voi tehdä joskus samoin. Toki Sasha voisi hieman hihitellä jos Ruutu alkaisi hänelle näyttämään mallia. Eetu saattaisi silti katsella innostuneena oppia. No mutta sijalle 19. onkin sitten tunkua ja Pikku-Hakki, hänkin isänsä poika, sai seuraa Teuvosta. Top20-listan raja on tänä päivänä 147 maalia. Ja Teuvo ei tule tähän jäämään, vaan hoitaa jo tämän kauden aikana itsensä tuonne yli 150 maalin, joten MG voi pitää varansa. Hintz ja Haula hiipivät myös takana 10 maalin sisällä ja eiköhän nämä veljet viimeistään ensi kaudella hoida tuon rajan yli 150 maalin. Se olisi komiaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Köyhien ilmaispeli subilta sai myös minut katsomaan peliä ja kyllähän sitä peliä kelpasi ihan katsella. Ei mikään spektaakkeli, mutta aina se 97 jotain taikoo vaikkei nyt mikään ihmeellinen peli sieltäkään tullut. Hakanpään ja Lindellin touhuja tuli taas seurailtua ja siinä on kyllä harvinaisen toimiva pakkipari käytettäväksi vaikka 5-3 av:lle ja tuskin siellä tarvii olla edes montaa ehjää mailaakaan käytössä. Sen verran hyvin se kroppa menee sinne kiekkojen eteen. Mutta ei siitä enempää. Hintz -2 ei ollut kyllä tilastojen valossa mitenkään ihmeellinen, mutta kyllä siellä välähdyksiä oli useampia ja paremmalla onnella olisi tilastorivillekin voinut tulla merkintöjä. Heiskasen kanssa Hintz kieputteli välillä hyvinkin näyttäviä sommitelmia, mutta vain Heiskanen sai tilille syöttöpisteen. Pakisto suoritti kaikki -1 merkinnän arvoisesti ja tilastoniilo joutui tästä pelistä tyytymään 0+1 tulokseen.

Korpisalo otti 19 koppia, mutta joutui antautumaan myös kolmesti. Loppupelissä katseli penkiltä saisiko vielä pelata jatkoilla, mutta ei tänään. Korpparin prosentit jäi 86,4 ja se oli yön suomalaiskassareista heikoin noteeraus. Ei siis mennyt kovin huonosti tämä yö, kuten aiempi sysimusta yö.

Määttä +1 pelaili liki 17 min joukkueen ottaessa tyylipuhtaan 5-0 voiton.

Komiasti pelin voittava mv ja voittomaalin tekijä oli suomalainen, kun UPL 30 torjunnan varmuudella pelin jatkoille 2-2 tilanteessa ja siellä Jokiharju niittasi voiton kotiin. Jokiharju +2 pelasi liki 24 min ja tehot 1+1 olivat aivan mukavat tilastot ja näitä voisi Henri paukutella hieman useamminkin. Huikaisevaa dominointia.

Saros napsi kiekkoja kiinni 35 kertaa ja Lankinen taputti taukoamatta Juusen suorituksille. Kevin piti kuitenkin kohteliaasti kaksi minuutin hiljaista hetkeä, kun kiekko livahti Sarosin taakse. Kasperi koitti vastapuolella yli 13 min löytää keinoja Sarosin ohittamiseen, mutta Kassun kaksi laukausta olivat Sarosille vain marjoja. Kapanen ei päässyt voitolla yöhön, mutta voihan sitä tappion murheenkin jossain hukuttaa.

Barkov ja Lundell järjestelivät kunnon 9-2 kylvetyksen ja tehoilivat siinä molemmat 0+1 mieheen. Yritin kirjoittaa tämän positiivisesti. Anttonilla meni tässä jokin tunteisiin ja pimahti 10 min arvoisesti pelin aikana. Tiedä sitten mitä siellä tapahtui? Luostarinen +1 ja Mikkola +1 olivat myös menossa mukana ja Niko pisti myös ranttaliksi 12 min istunnolla penalttiboxissa.

Armia joutui toteamaan hänen tilastojen menevän nyt ihan pieleen, kun tilille merkattiin 0+2. Plussia 2 ja rankaisuja 2 min arvoisesti. Armian kauden pisteet nyt 9+3 ja syöttösuhde on nyt aivan eri luokkaa kuin aiempi 9+1. Voittoa ei kuitenkaan tästä Armian tehoillasta tullut, vaan kirvelevä 3-4 tappio. Eihän nämä pärjää ilman Jesse Ylöstä ollenkaan.

Joskus olen Urhoa kehunut näistä hänen plussatalkoista, kun muut ovat keräileet pakkasia, mutta nyt oli kaikki toisin. Ankkoja kylvetettiin 9-2 lukemin ja Vaaka keräsi liki 20 min peliajalla huimat -4 pakkiparinsa kanssa. Muut parit tyytyi vain -1 ja ykkospari jopa +1 eli ei ollut Urhon päivä tämä. Anssi Matti oli aivan hurjana ja painoi 3+2 tehot ja hänellä nyt jo 48 kiekkoa hyllyn reunalla tältä kaudelta tai näin ainakin Urho luulee, kun hänkin on kerännyt kaikista maaleistaan kiekot talteen.

Haula +1 keräsi Stadium Series pelissä tehot 0+1. Olishan tuossa 6-3 voitossa voinut enemmänkin saada, mut ihan hyvä poika tämä Erik.

Kähkönen pohti mikä hänessä on vikana, kun taas 37 torjuntaa ottamalla joutuu nieleskelemään tappion karvasta kalkkia. Neljä meni omiin ja omat teki vain kolme. Silloinhan sitä häviää. Ihan kivat statsit kuitenkin Kaapolla. MG +2 istui ottelussa pikkukakkosta katsomassa boxissa ja suoritti 0+1 tehot reilun 20 min peliajalla.

Aho ja Turbo pelailivat nollarivit tilastoihin, mutta Kotkapa sai plussapallon ja vielä päälle 0+1. On se kone. Voitto tuli kasinolta kolmikolle suhdeluvulla 3-1.

Yön summaus suomalaisille siis 1+9. MG:n syöttö oli arvokas sillä nyt 9 suomalaista on rikkonut 30p rajan tällä kaudella. Jokiharjunkin syöttö oli arvokas sillä nyt on 23 suomalaista rikkonut 10p rajan. Henrin maali ei sinänsä lämmitä tilastoniiloa, mutta ehkä joukkue arvostaa.

Kähkönen taisi saada 3500 torjunnan pyykin täyteen ja meni ohi myös Husson pojasta. Mirolla seuraava peli on 400. peli. Henri nousi Top80-listalle nyt Tapio Levon kanssa ja raja on nyt sinne 16 maalia. Hyvästi siis 15 maalin Berg ja Hakanpää. Barkov painoi nyt tarvittavan syöttönsä ja on nyt yksin 7. syöttöpörssissä 430 syötön suorituksella. OJ putosi sijalle 8. Miltä nyt tuntuu Päällikkö? MG nousi nyt syötöllä pisteluvulle 515 ja siitä pisteluvusta LehtisJere on nähnyt vain unia. Hieno nousu Mikelle ohi legendan. Lundell nyt 66. suomalainen, joka puhkaisee 100 tehopisteen rajan. Koko suomi itkee ilosta.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Anttonilla meni tässä jokin tunteisiin ja pimahti 10 min arvoisesti pelin aikana. Tiedä sitten mitä siellä tapahtui? Luostarinen +1 ja Mikkola +1 olivat myös menossa mukana ja Niko pisti myös ranttaliksi 12 min istunnolla penalttiboxissa.
Viimeisillä minuuteilla pelin jo kauan sitten ratkettua tunteet vähän kuumenivat ja tuomarit päättivät rauhoittaa tilanteen kovalla kädellä. Ensimmäisestä nujakasta lähti kaikki kymmenen kentällä ollutta (ml. Mikkola) käytöskympille, ja Lundell ja Paul saivat myös tönimisistään kympin mieheen.


 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Viimeisillä minuuteilla pelin jo kauan sitten ratkettua tunteet vähän kuumenivat ja tuomarit päättivät rauhoittaa tilanteen kovalla kädellä. Ensimmäisestä nujakasta lähti kaikki kymmenen kentällä ollutta (ml. Mikkola) käytöskympille, ja Lundell ja Paul saivat myös tönimisistään kympin mieheen.



Mielenkiintoista jos videon tapahtumien perusteella myös Lundellille annettiin kymppi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös