Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin ja yhtä hyvin voisi kysyä milloin viimeksi on ollut Dahlinin tasoinen puolustaja varattavissa.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Täytyy toivoa, että Dahlin varataan sinne, missä on sen edellisenkin kunnon ykkösvarauksen draftaaja.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mietin ja mietin, mutta en kyllä millään osannut yhdistää seuraa ja pelaajaa johon viittaat. Eli mihin viittaat?
   
 4. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Denis Potvin 1973.
   
 5. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Tosiaan viime yönä vain 6 suomalaiset keräs 6+8 tehot:
  Aho 2+1
  Koivu 1+2
  MiGranlund 0+3
  Teräväinen 1+1
  Rantanen 1+1
  Haula 1+0
   
 6. Schadowan Jäsen

  Kyllä se Rantanenkin saa kohta oman threadin. Pörssin top20, 41 peliä 41 pistettä.
   
 7. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit,
  Lainaus:
  Toivottavasti Mikolle saadaan samalla myös oma maalibiisi. Se on luonnollisesti Egotripin matkustaja.
   
 8. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Yöllä linja-autossa, yksi väsynyt vapaamatkustajaaa, Landeskogin ja Mackinnonin rinnalla, iskee, tehoja solkenaan.
   
 9. liuzka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, ManUtd
  Lainaus:
  Sitte vasta kai kun tekee piste per peli ilman sentteriä.

  Lainaus:
  Ai että mä repesin tälle, laitampa samantein soimaan.

  Korostan vielä noita Rantasen SAT% tilastoja, jotka on ollu koko kauden top3:ssa Coloradossa ja mm. ketjukavereitaan edellä. Parasta näissä on vielä että Rantanen antaa noissa tilastoissa tasoitusta silloin kun Colorado on selkeässä johtoasemassa. Toinen hieno asia noissa tilastoissa on että pelkkä prosentti ei ole hyvä vaan absoluuttinen määrä myös.

  Tuossa vielä linkit jos joku haluaa käydä kattomassa
  NHL.com - Stats
  NHL.com - Stats
   
 10. Mängimies Jäsen

  Rantanen muuten johtaa koko NHL:n vuoden 2018 pistepörssiä. Onhan tätä vuotta vielä jokunen kierros jäljellä, mutta kun tuosta paikasta pitää kiinni, niin voimme olla ihan tyytyväisiä.

  2018:
  Rantanen 3+5=8
  Bergeron 5+1=6
  MacKinnon 2+4=6
  Stone 2+4=6
  Radulov 2+4=6
  Marchand 1+5=6

  Toinen tilasto mikä osui silmään oli tämän kauden pisteet kotiotteluissa, jossa Rantanen on liigan toisena MacKinnon jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 13.01
 11. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vaikka asia jo epäsuorasti mainittiinkin pistepörssisijoituksena, laitetaan nyt Rantasesta vielä tämä perinteinen onnistumisen mittari.

  Kaveri mahtuu nimittäin Ylen teksti-tv:llä pistepörssisivulle. Kyllähän tuolla sivulla 238 (1/3) soisi näkevän enemmänkin vihreää.
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Suomalaisten kausi jatkuu toistaiseksi erinomaisena. Mikko Rantanen on piste/ottelu tahdissa ja viimeksi suomalaisista Sel8nne rikkoi tämän rajapyykin kaudella -10-11. 2000 –luvulla rajapyykin on pystyneet rikkomaan suomalaisista vain Selänne (3 kertaa) ja OJ (2 kertaa). Myös Barkovin 0,93 ppg on kovaa valuuttaa, eikä noihin lukemiin ole pystynyt edellisten lisäksi kuin S. Koivu kaudella -07-08. Laineen (0,81 ppg), Granlundin (0,81), ja Ahon (0,8) tämänhetkisiin tehoihin ovat pystyneet sitten jo Kapanen (1 kerta), M Koivu (4 kertaa) ja Filppula (1 kerta) tällä vuosituhannella. Että ei voi sanoa, että ihan penkin alle olisi kausi mennyt, vaikka Laine (0,88) ja Granlund (0,85) ovat pikkuisen jäljessä viimekautisesta ennätystahdistaan.

  Eipä noita suomalaisia ole täyttä kautta yli piste/ottelu –tahdilla pelannut kovinkaan montaa. kaudesta -90 lähtien vain Selänne, OJ ja Kurri. Lisäksi Koivu sai kaudella -96-97 1,12 ppg, mutta pelasi vain 50 ottelua. Aiempina vuosina määrään ovat pystyneet edellä mainittujen herrojen lisäksi Tikkanen, Sinisalo, Mäkelä ja Siltanen eli täyttä kymmentä miestä ei ole vielä kasassa, joten kyllähän Rantanen ja Barkov ovat pelaamassa toistaiseksi sensaatiomaista kautta. Tosin kautta on vielä jäljellä ja saavutukseen on pitkä matka. Ja vielä pitempi matka on Kurrin ja Selänteen ennätykseen, sillä molemmat ovat saavuttaneet yli piste/peli tahdin yhdellätoista kaudella!
   
 13. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryynikylän ylpeys
  Mukava huomata, että Nutivaara saa ylivoimalla peliaikaa. Ja ihan hyvin pelaakin. Columbusen yv tosin on erittäin heikkoa. Selostaja kertoo sijan 31 ja ja rapeet 10% tehokkuus (vieraissa).
  Hännikäinen sai ekaan erään vissiin kaks vaihtoa.

  Leksa luutii totutusti aaveella. Ja sitten tasakentin lyöty Marleau tohon Kadrin ja Leksan kanssa. Ihan hyvän olonen veteraani kombo. Onkohan nää pitkäänki ollu yhdessä?
   
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Käytännössä koko kauden tuo kolmikko on ollut yhdessä ja pelaa vaikeimmat minuutit vastustajan ykköstä vastaan.


  Lainaus:
  Detroitin johtoportaassa vaikuttava Jimmy Devellano oli varailemassa Denis Potvinia NY Islandersin assari-GM:nä vuonna 1973. On sittemmin muistellut, että siihen ei ihmeempiä taitoja sinä vuonna tarvittu. Kaikki tiesi konsensus-ykkösen, vähän kuten Dahlin nyt.

  Eikä minua hirveästi haittaisi jos Dahlin Detroitiin eksyisi ja vaikka itse Devellano pääsisi nimen kuuluttamaan.
   
 15. M10 Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä ja kaikkien puhuessa vaan hyökkääjistä ja heidän tehopisteistään, harva huomaa kuinka loistavasti Esa Lindell pelaa nyt jo toista kauttaan Dallasissa. Mies on noussut Starsin avainpelaajaksi ja siitä osoituksena joukkueen tehotilasto (viime ja tämä kausi ynnättynä)

  Lindell +25
  Klingberg +14
  Ritchie +14
  Faksa +9
  Roussel +4
  Benn -1
  Johns -2
  Hamhuis -5
  Seguin -13
  Spezza -17
  Shore -19
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tosi vähän päässyt Dallasin pelejä tällä kaudella näkemään. Onko Lindell edelleen pelannut Klingbergin parina? Jos, niin tekee mieli kysyä tai enemmänkin spekuloida, että kuinka paljon Lindellin hyvä ja fiksu pelaaminen on näkynyt myös Klingbergin otteissa, jonka peli on raporttien mukaan mennyt ainakin aavistuksen kokonaisvaltaisempaan suuntaan siitä tulokaskauden offensiivisesta koneesta.
   
 17. M10 Jäsen

  Lainaus:
  Ovat pelanneet koko kauden parina, niin kuin pääosin viime kaudellakin. Lindell ja Klingberg on molemmat kehittyneet nimenomaan puolustamisessa, Klingberg ehkä tosiaan enemmän. Lindell on hyvin huomaamaton kaukalossa, mutta ei juuri koskaan ole tilanteista myöhässä eikä tee näkyviä virheitä. Aina se helppo perus ratkaisu ja syötöt napsahtelee lapaan. Sellainen asia minkä olen myös huomannut Lindellin pelaamisessa on että mies hyvin harvoin yllätetään kaukalossa, eli ei jää kovien pommien alle ja osaa aavistaa maalipaikkaan ajavat vastustajat ajoissa ja pelata nämä pois joko kropalla tai sillä vahvalla mailallaan. Lindell on myös hyvä purkukiekoissa ja saa kiekot blokkaajien ohi maalille asti. Tuohan jo ihastutti Liigassa aikanaan.

  Ken Hitchcock vertasi Lindelliä Jere Lehtiseen siinä mielessä, että molemmat on "zero-maintenance"-pelaajia. Eli heitä ei tarvitse juuri koutsata. Laittaa vaan jäälle ja saa sen ammattimaisen nöyrän suorituksen vaihdosta toiseen.
   
 18. tuukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jostain päin foorumia löytynee tilasto, josta näkis kauden päätteeks suomalaisten yhteispisteet. Olisko tällä kaudella lähellä uus ennätys, jos tähän tahtiin homma jatkuu?

  Suomalaisten TOP10-pelaajien pistemääriä löytyy tosta viestistä:
  Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2016–2017

  Ja suomalaisten pelaajien pisteiden/maalien prosenttiosuuksia koko änärin pisteistä löytyy tuolta:
  NHL:n tilastokummajaiset
   
 19. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Eikö ole olemassa sanonta, että puolustaja on silloin parhaimmillaan kun hän on huomaamaton. Kuvauksesi Lindellistä tuo omaan mieleen erittäin vahvasti Teppo Nummisen. Hänkin oli kaukalossa yleensä hyvin huomaamaton, vähän virheitä ja syötöt napsahteli omille. Veikkaan, että Lindellin ei tarvitse suolarahoilla pelata kun seuraavan sopimuksen tekee. Ei mitään jackpottia, mutta rooliinsa mukaisesti varmasti saa hyvän diilin.

  Edit. Korjattu Nummisen etunimi. Ei sentään mikään Teppu.
   
 20. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Viime kaudella tuo TOP10-pelaajien pistesaldo oli tuossa viestissä ennakoitua parempi eli 197+294=491. Tällä hetkellä noin puolessa välissä kautta tän kauden saldo on 122+181=303.
   
 21. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United, #8
  Mikko Koivu nousi viime yönä suomalaisten kaikkien aikojen pistepörssissä sijalle viisi, ohi Teppo Nummisen. Molemilla tällä hetkellä sama määrä pisteitä, 637, mutta maalimäärän turvin Koivu nousee edelle.

  Seuraava päänahka onkin sitten Päälikkö Jokisen 750 pistettä. Ihan realistinen tavoite, että Mikko tuonne lukuun yltäisi, jos jatkaa tuolla ~50 pinnaa per kausi tahtia. Sen sijaan isoveljen 832 pistettä jäänee ylittämättä.
   
 22. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko&Leijonat
  Lainaus:
  Juuri näin, tuo tekemäni tilasto oli tilanne jossain vaiheessa kun kautta oli vielä aika reilusti kesken. Tällä kaudella TOP10 pelaajien pisteet tulevat todennäkösesti olemaan ainakin kaikkien aikojen TOP3:ssa, parhaimmillaan tosiaan voidaan tehdä kaikkien aikojen kovin tulos.

  Enimmillään yli 60:n pisteen ylittäneitä on ollut vain 3 samalla kaudella (4 kertaa), joten tällä kaudella tuo tulee todennäköisesti rikkoutumaan, koska realistinen mahdollisuus tähän on ainakin 6:lla pelaajalla (Haula mukaanlukien jopa 7:llä).
   
 23. adolf Jäsen

  Sääntömuutokset näkyvät kyllä pisteiden määrässä. Tulee taas noita 100 pinnan ylittäjiä useampi tällä kaudella ja suomalaistaituritkin tietenkin yhtä lailla ovat asiasta hyötyneet. 90 pinnan yli ei viime kaudella päässyt kuin McDavid. Tällä kaudella näyttäisi tällä tahdilla tulevan yli 10 tuon rajan ylittäjää.
   
 24. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Mielenkiinnosta pitää kysyä, onko tällä kaudella ollut ylivoimia selkeästi viime kausia enemmän? Koventuneen pistetahdin olen pistänyt merkille. Joten mielenkiintoista olisi tietää, onko syy tässä.
   
 25. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Lainaus:
  Onko tästä vertailukohtaa esimerkiksi parin viime kauden ajalta tässä vaiheessa kautta? Useinhan pistetahdit hieman hiipuvat loppukautta kohden, joten ihan noin moni tuskin 90 pistettä ylittää.