Suomalaiset NHL:ssä 2011-12

  • 431 722
  • 884

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Selänne vie muita suomalaisia pipessä vuosi toisensa jälkeen, kun märkää rättiä. Kyllä oikeasti me tarvitaan uusi superstara, odotan Granlundin saapumista nahilaan, kuin kuuta nousevaa.
Nahilan siisoni vaan tuppaa jäämään aika lyhyeksi kun meillä Suomessahan on ne neljä siisonia. Hyvä puoli, että saa eurooppalaistyylisen ison kaukalon Granlundille, tarvittaessa vaikka ilman laitoja. Teemu voi siellä halfpipessä sitten viedä muita suomalaisia ja hymyssä suin pistää pipen palamaan illalla.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Vertaukset samikapasiin ja ollijokisiin kuulostaa vähän Granlundin aliarvioimiselta.

Millä tavalla aliarvioimiselta? Jokisen NHL-ura kieltämättä käynnistyi vähän hitaasti, mutta kaudesta 2002-2003 mies on tehnyt vähintään 50 pistettä kaudessa. Huippuna toki 89 ja 91 pisteen kaudet ja 38 ja 39 maalia. Mielestäni vertaukset entiseen top 3 overall pickkiin ja lähes tuhannen NHL-ottelun ja 649 pisteen mieheen eivät ole mitään aliarvioimista. Kova työ on Granlundilla, että tommosiin lukemiin pääsisi.

Kapasen kohdalta kyllä ymmärrän hiukan paremmin yskän, vaikka ei hänenkään uransa se kehnoin mahdollinen ollut.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
No jopas täällä väitellään Granlundin menestysmahdollisuuksista.

Ite en epäile etteikö NHL:ssä pärjäisi, mutta tuollaiset 100 pisteen tulokaskaudet on kyllä ihan höpöhöpö puheita.. :) Eikä pelaaja ole huono jos mättää sen 50-60pst kausi kyllähän siinäkin tulee 15 kauden uralla mukavasti yli 800pistettä! NHL:ssä menestyminen on niin monen asian summa, että eihän näitä nyt voi ikänä tietää mitä tapahtuu. Mickellä on kyllä noita pääkolhuja tullut, ja kovaa rytinää tulee saamaan jos alkaa pisteitä napsuun tilille! Toivotaan parasta, pelätään pahinta!
 

Luigi4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Flames
On hyvin mahdollista ettei ensi vuonna tarvitse Granlundin tai kenenkään muunkaan pelata NHL:ssä pelin peliä, itse pidän tätä vaihtoehtoa jopa todennäköisenä. Se on ainakin varmaa, että jossei Granlund pääse NHL:ään ovat pisteet AHL:ssä tai Sm-Liigassa aivan hirvittävät ensi kaudella.

Itse olen myös sillä kannalla ettei Granlundin odotuksia tarvitse nostaa Crosbyn ja Ovechkinin luokkaa ja tuo 50-70 pistettä on enemmän realismia ensi kaudelle. Varmaa on, että jos paikat kestää tulee tämä poika pelaamaan monta yli yhden pistekeskiarvon kautta, mutta ei hänellä mitään kiirettä vielä ole.

edit. farmi siis vaihtoehto ainoastaan jossei ensi kaudella pelata
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ite en epäile etteikö NHL:ssä pärjäisi, mutta tuollaiset 100 pisteen tulokaskaudet on kyllä ihan höpöhöpö puheita.. :)

Ja tarkennuksena sen verran, etten itsekään jaksa tuollaisesta tulokaskaudesta unelmoida. Olisihan tuollainen lukema jotain aivan fantastista, mutta on turhan yltiöoptimistista vielä tulokaskaudella haaveilla liikoja. Uudet ympyrät ja aiempaa nopeampi pelitempo plus fyysisemmät ja taitavammat vastustajat (versus SM-liiga) on sellainen yhtälö että harva siinä pääsee tulokaskaudellaan heti loistamaan. Tottakai Granlund on kansainvälisessäkin mittakaavassa suurahjakkuus, muttei välttämättä aivan sellainen poikkeuslahjakkuus kuin nyt esimerkiksi Ovechkin tai Crosby. Ja harva tällainen ei -kansainvälinenpoikkeuslahjakkuus on heti tulokkaana onnistunut hirmulukemia iskemään.

Sinänsä on kuitenkin jonninjoutavaa jossitella vielä liikoja. Tärkeintä on, että Granlund pystyy tulevalla kaudella pelaamaan läpi kauden ehjänä ja ajamaan itsensä kunnolla sisään NHL-kuvioihin. Jos siinä bonuksena syntyy mukavat tehot niin mikäs sen mukavampaa. Ja erittäin loistavalta tuo Granlundin tilanne näyttää juuri nyt. Poika pelaa loistavaa kautta ja ensi talvena on mahdollisuus iskeä läpi noususuhdanteeseen päässeessä organisaatiossa. Toivon mukaan kaikki menee edelleen kuten elokuvissa.
 
Ei kannata olla turhan vaatimaton Granlundin tulevaisuuden suhteen. Tämä sen tarina on kuin suoraan satukirjasta tai poikien jäkiskirjasarjasta, ja Granlundilla on semmonen aura että kaikki onnistuu.
Tässä on lähemmäs vuosi aikaa kehittyä. Ensin tulee junioreiden MM-kisat joissa Granlundia ylistetään ja en yllättyis jos hän johtaa Suomen vaikka mestaruuteen. Sitten pudotuspelit SM-liigassa, ja kuin satukirjasta on tämä homma että tänä vuonna MM-kultaa ja nyt sattuu sopivasti Granlundille kotikisat just ennen NHL:ään lähtöä. Sitten vielä kesällä hyvät kuntokuurit.

Tulokaskaudella voi tulla kovatkin tehot. Granlund on kuitenkin "jo" 20-vuotias, ei 18 tai 19. Eikä pelkoa farmiin lähettämisestä ole, eli tarvii käydä ensin kokeilemassa ja sitten lähtee junioreihin tai farmiin, kuten monesti pohjois-amerikkalaisilla nuorilla. Ja kuulemma Mikko Koivu on niin kovan luokan pelintekijä että vähänkin Miettistä parempi peluri heiluttaa verkkoo kerran pelissä, niin on varmaa että Granlundille tulee paljon pisteitä jo sen takia että pääsee samaan ketjuun palvotun supertähden Mikko Koivun kanssa. Samalla Granlund voi saada Koivun näyttämään paremmalta mitä se oikeestaan onkaan, niin tästä tulee todellinen tutkapari.
Tai sitten käy niin että paikkoja on ja kiekkoo pidetään ja kulmissa pyöritään, mutta ei vaan tule maaleja :(

Se on semmonen potra poika, ehkä 85kg, että koko ei missään nimessä oo ongelma. On todella vanhanaikasta vedota pieneen kokoon, se oli joskus 90-luvulla ehkä totta, mutta ei enää. Siell on niin paljon 180-senttisiä ja lyhyempiä, ja se paino onkin se mikä ratkasee.
Ja onhan tuo Nugent-Hopkins keräilly jo 18-vuotiaana ja 75-kilosena pisteen ottelua kohden.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Granlund pärjää Euroopan nopeimmassa liigassa, joten en usko, että hän aivan toivottoman hidas on NHL:ään, ja taitotasonsa hän on ehtinyt osoittaa niin liigassa kuin kansainvälisissä peleissä. Monen muun tavoin uskon, että NHL-ura on komea, mikäli vain loukkaantumisilta välttyy. Hierotaan kristallipalloa sen verran, että tulokaskaudellaan Granlund tekee 79 pistettä 82 ottelussa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Onko sm-liiga euroopan nopein liiga? :o Ei ainakaan kovatasoisin!

En nyt Euroopan liigoja paljon tunne mutta näppituntuma on sellainen että KHL ja keski-Euroopan liigat ovat pelitemmoltaan sen verran hitaita että SM-liiga saattaa hyvinkin olla Euroopan nopein liiga.

"Kovatasoisuus" on tietysti ihan eri asia kuin nopeus.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Hierotaan kristallipalloa sen verran, että tulokaskaudellaan Granlund tekee 79 pistettä 82 ottelussa.

Jee, ennustuksia! Oma kristallipalloni kertoo Granlundin urasta seuraavaa..
Grana iskee19+32=51 ensimmäisellä kaudella. Toisella kaudella syntyy jo 24+34=58 ja kolmannella
23+56=79. Neljäs kausi sujuu pistein 28+48=76, mutta tuolla kaudella Granlund pelaakin loukkaantumisen takia vain 72 peliä. Viides kausi starttaa hyvin,
mutta loppua kohden tahti hyytyy ja loppusaldoksi jää 32+56=88. Kuudennella kaudella Granlund tekee 31+54=85, eli pientä taantumusta edelliskauteen
verrattuna. Kaudella numero seitsemän Granlund pelaa 58 peliä tehoin 17+26=43. Kahdeksannella kaudella syntyy tulosta pisteiden muodossa
37+50=87, kun taas yhdeksännellä tulee pisteitä 25+71=96. Kymmeneskausi on pisteiden muodossa pettymys, Granlund kerää pisteet 11+34=55. 11. kausi
nostattaa taas Miikkaelin profiilia, pisteitä kertyy 24+60=84. Kaudella 12 sadan pisteen raja paukkuu ensimmäistä kertaa pisteillä 37+67=104. Kolmastoista
kausi sujuu Granlundilta loukkaantumisista huolimatta hyvin, 63. 26+31=57. Neljästoista kausi menee taas loukkaantumisten kanssa, 12+9=21 19. pelissä.
Viidestoista kausi menee huonommin, pelejäkin vain 72. Pisteitä tuolla kaudella tulee 16+23=39. Kausi nro. 16 on loukkaantumisvapaa, mutta pisteet eivät
hivele silmiä. 7+38=45. Kaudella 17 Granlund kokee kaikenlaista vaivaa, pelejä
16 ja pisteitä 2+7=9. Kausi 18 on myös vajaa, 31 peliä pistein 13+8=21. Granlund myöskin lopettaa uransa tähän kauteen. Granlund missasi yksittäisiä pelejä noilla kausilla. En ole jaksanut merkitä kuin suurimmat poissaolot.

Ennustukseni yhteenvetona:

721 ottelua, 384 maalia, 716 syöttöä ja 1098 pistettä. Ei paha, jos ennustan oikein:)
 

TML

Jäsen
Millä tavalla aliarvioimiselta? Jokisen NHL-ura kieltämättä käynnistyi vähän hitaasti, mutta kaudesta 2002-2003 mies on tehnyt vähintään 50 pistettä kaudessa. Huippuna toki 89 ja 91 pisteen kaudet ja 38 ja 39 maalia. Mielestäni vertaukset entiseen top 3 overall pickkiin ja lähes tuhannen NHL-ottelun ja 649 pisteen mieheen eivät ole mitään aliarvioimista. Kova työ on Granlundilla, että tommosiin lukemiin pääsisi.

Kapasen kohdalta kyllä ymmärrän hiukan paremmin yskän, vaikka ei hänenkään uransa se kehnoin mahdollinen ollut.
Okei, OJ oli kyllä ihan lupaava kaveri siinä missä Granlundkin ja vaikeahan noita eri aikakausia on verrata keskenään lupaavuuden perusteella, mutta siltikin pitäisin Granlundia aikalailla kautta aikojen TOP3 lupaavimpana pelaajana mitä Suomi on tuottanut. Kaikki kunnia OJ:lle, on pelannut kovan NHL-uran vaikka onkin sitä paskaa saanut läpi uran niskaansa aika turhastakin jopa. Eikä tämä mikään jokisdissaus ole, vaan yksinkertaisesti oli tarkoitus vain nostaa esille se että Granlundin tasoinen lupaus on viimeksi nähty 90-luvun alkupuolella. Ja tämä siis vain meikeläisen mielipide.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Eikä pidä toki unohtaa nuorempaa Koivuakaan, loistavalla peliälyllä varustettu kaveri myös, muttei näin nuorena erottunut vielä yhtä selkeästi edukseen kuin Saku, Teemu tai nyt Mikke.

Nuoremman Koivun dominointia hidasti aika kovasti tuo myöhäinen kasvupyrähdys. Mikkohan oli samaa koko luokkaa kuin Saku nuorempana ja kasvoi sitten yhtäkkiä 10cm myöhäisteininä. Lyö kovemmankin pelaajan koordinaation ja kehityksen sekaisin. Toisekseen pieni pelaaja kasvaa kroppaansa nopeammin, kuin isompi kokoisempi.

Granlund on poikkeuksellinen kyky, mutta mielestäni TML tuolla aiemmin vähätteli Olli Jokista. Granlundin vertaaminen Olli Jokiseen ei ole mitään vähättelyä, Olli oli todellinen talentti nuorempana. Liekö sitten se savolainen lupsakka luonne joka aiheutti hieman pomppuja uralle.

Itse odotan Granlundilta turvallista 40-50 pisteen tulokaskautta Minnesotan kakkoskentässä ja ykkös-yv:ssä. Varmasti ottaa aikansa tottua pelirytmiin, pieneen kaukaloon ja fyysisempään ympäristöön. NHL:n ulkopuolinen paras pelaaja on löydetty joka vuosi ja viime vuotinen(Brayden Schenn) ei ole tänä vuonna tehnyt vielä mitään. Pidän kaveria vielä hieman sopivampana NHL:n kuin Mikkeä.

Suomalaisena kiekkofanina tässä on viime vuosina tullut aikamoiseksi pessimistiksi, mutta katsotaan. Kovat odotukset on Mikkeä kohtaan, toivotaan että kaveri lunastaa.
 
Kyllä joku 40 tai 50 pistettä on ihan alakanttiin, vaikka silläkin irtois varmasti ylistystä ja päänsilittelyä. Yli 70 pistettä olis jo ylistämisen arvonen summa, vaikka vähän riippuu siitäkin että montako peliä on poissa vai saako suunnilleen täyden kauden. Mutta ei tosiaan ole syytä epäillä etteikö pisteitä ropisisi tihaan tahtiin, ensimmäisestä pelistä lähtien. Kyseessä on kuitenkin aika valmis pelaaja, ja SM-liigassa on 60-70 pisteen vauhdissa. Ja jos (kun) saa pelata parikymmentä minuuttia pelissä ja ylivoimat...

Muuten, kun Patrick Kane varattiin numerolla 1 ja aloitti saman tien NHL:ssä, niin sen mitoiksi ilmoitettiin 175cm ja 73kg. Jossakin tuo pituus saatto olla enemmän kun 175, mutta se oli varmasti väärää tietoo.
Ja Pierre-Marc Bouchardilla oli kanssa 175/73.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllä joku 40 tai 50 pistettä on ihan alakanttiin, vaikka silläkin irtois varmasti ylistystä ja päänsilittelyä. Yli 70 pistettä olis jo ylistämisen arvonen summa, vaikka vähän riippuu siitäkin että montako peliä on poissa vai saako suunnilleen täyden kauden. Mutta ei tosiaan ole syytä epäillä etteikö pisteitä ropisisi tihaan tahtiin, ensimmäisestä pelistä lähtien.

Muuten, kun Patrick Kane varattiin numerolla 1 ja aloitti saman tien NHL:ssä, niin sen mitoiksi ilmoitettiin 175cm ja 73kg. Jossakin tuo pituus saatto olla enemmän kun 175, mutta se oli varmasti väärää tietoo.
Ja Pierre-Marc Bouchardilla oli kanssa 175/73.

Täällä on kritisoitu Granlundin liikettä suhteessa kokoon eikä pelkästään kokoa. Patrick Kane ja Bouchard omaavat huomattavasti paremman luistelutaidon ja ylipäätänsä liikkeen kuin Granlund.
 
Täällä on kritisoitu Granlundin liikettä suhteessa kokoon eikä pelkästään kokoa. Patrick Kane ja Bouchard omaavat huomattavasti paremman luistelutaidon ja ylipäätänsä liikkeen kuin Granlund.

Kyllä, itsekin olen kritisoinut Granlundin liikettä innokkaasti. Se on kuitenkin varma juttu, että Granlund tulee osoittamaan että arvostelijat ovat väärässä, ja korvaa pienet puutteensa pelisilmällä ja taidolla. NHL-kaukaloissa ei myöskään joudu luistelemaan niin paljoa, ja onhan tuo SM-sarjassa ihan hyvin luistellu nyt, vaikka täällä se on vähän erilaista kun ens kaudella.
Kuten sanottua, MG tulee osoittamaan että kaikki kriitikot ovat väärässä ja heikkoudet fysiikassa ja luistelussa ei haittaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kuten sanottua, MG tulee osoittamaan että kaikki kriitikot ovat väärässä ja heikkoudet fysiikassa ja luistelussa ei haittaa.

En ymmärrä tätä logiikkaa, jos pelaajalla on joku heikkous niin miksei se haittaisi suoritukseen? Jos haluat ja pystyt antamaan edes yhden esimerkin jostain pelaajasta, joka on pienikokoinen ja omaa vain kelvollisen liikkeen ja silti tekee tuhojaan NHL:ssä niin anna tulla vain.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Valtteri Filppula saavuttaa 200:n pisteen rajan lähiaikoina, viime yö mukaan laskettuna saldo on 392. 78+116=194. Pienellä pisteputkella menee alle 400:ssa ottelussa tämä rajapyykki, mutta aika kelpo tahtia painelee joka tapauksessa.

Kyllä suomalaisia on ihan hyvässä menossa nyt, varsinkin Olli Jokiselle soisin sen palkinnon tästä kaudesta, että Calgary taistelisi itsensä playoffeihin. Vielä on mahdollista, mutta kauheasti ei kannata jatkossa keskittyä häviämiseen, jotta etäisyys viivaan säilyy ja mielellään pienenee. Jokisella uupuu 300:sta maalista tasan 20 kpl, onhan se mahdollista saavuttaa vielä tämän kauden aikana.

Se, että Anaheimin katastrofissa Teemu Selänne on yli piste/peli -tahdissa ja myös +/- plussan puolella, kertoo kaikesta kaiken. Tuskin Selänne on kaupan, mutta vähän laimeaksi jää mahdollisesti jo viimeinen kausi joukkueen osalta. Henkilökohtaisella tasolla varmaan paluu Winnipegiin oli järkyttävän hieno kokemus.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Puhuttiin kelvollisesta liikkuvuudesta ja väitettiin että pieniä dominoivia pelaajia ei ole.

Niin elikkä väität Crosbylla ja Granlundilla molemmilla olevan vain kelvollisen liikkuvuuden. Toisin sanoen siis sanot molempien olevan yhtä hyviä/huonoja luistelijoita. Vai ymmärsinkö jotain väärin?
Kyllä niitä pieniä dominoivia pelaajia on, mutta kaikki ne on selkeästi yli keskitasoa nopeampia luistelijoita. Suurin osa jopa selkeästi jopa keskitasoa parempiakin luistelijoita(mikä siis on täysin eriasia kuin nopeus).
 
Granlund oli itseasissa varmaan puolia Kanadan joukkueen jätkiä nopeampi eilisessä U20-pelissä, joten ilmeisesti sekään ei riitä tällä hetkellä. Aina haluaisin tätä kaveria epäillä, mutta aina se tuntuu onnistuvan.
 

Andrew

Jäsen
NHL-kaukaloissa ei myöskään joudu luistelemaan niin paljoa, ja onhan tuo SM-sarjassa ihan hyvin luistellu nyt, vaikka täällä se on vähän erilaista kun ens kaudella.
Kuten sanottua, MG tulee osoittamaan että kaikki kriitikot ovat väärässä ja heikkoudet fysiikassa ja luistelussa ei haittaa.

Miten niin NHL:ssä ei joudu luistelemaan niin paljoa?! NHL:ssä nimenomaan joutuu luistelemaan. Granlund on heikko luistelija ja se tulee varmasti vaikeuttamaan NHL uraa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos haluat ja pystyt antamaan edes yhden esimerkin jostain pelaajasta, joka on pienikokoinen ja omaa vain kelvollisen liikkeen ja silti tekee tuhojaan NHL:ssä niin anna tulla vain.

En ole Tavaresta paljoa katsellut, mutta luistelu on tämän kohdalla ollut se suurin kritiikin kohde. Ainakin aikaisemmin, en tiedä onko se täksi kaudeksi paljoa parantunut. Kokoa on pikkaisen enemmän kuin Granlundilla, muttei Tavareskaan koolla pilattu pelaaja ole. Ihan hyvin tekee silti tuhojaan. Toki Tavares on muuten pelaajatyyppinä erilainen kuin Granlund, mutta siitä ei tässä teidän keskustelussa tainnut olla kysymys.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ennustukseni yhteenvetona:

721 ottelua, 384 maalia, 716 syöttöä ja 1098 pistettä. Ei paha, jos ennustan oikein:)

Ei tosiaan olisi paha, jos ennustuksesi osuisi oikeaan, mutta kai tajuat että noilla tilastoilla Granlundin pistekeskiarvo olisi kaikkien aikojen kolmanneksi paras heti Gretzkyn ja Lemieuxin jälkeen?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En ole Tavaresta paljoa katsellut, mutta luistelu on tämän kohdalla ollut se suurin kritiikin kohde. Ainakin aikaisemmin, en tiedä onko se täksi kaudeksi paljoa parantunut. Kokoa on pikkaisen enemmän kuin Granlundilla, muttei Tavareskaan koolla pilattu pelaaja ole.

Samoin väittäisin Capitalsin Nicklas Bäckströmistä. Ei muistaakseni koskaan ole syytetty liian vikkeläksi kaveriksi, ja varmaan tästä kertoo myös se, että otti kesällä luisteluopetusta joltain ruotsalaiselta koutsilta. On toki hieman Mikkeä isompi, muttei mikään fyysinen. Pelityyliltään aika granlundmainen, peliä tekevä ja pelipäätä käyttävä. Ja kuitenkin ihan kivasti tuolla NHL:ssä pärjää, pistepörssin sijalla 20, piste per peli Alex Ovechkinista huolimatta. Johtaa joukkueensa sisäistä kymmenellä pinnalla ennen Ovea.
 

ilu

Jäsen
Ei tosiaan olisi paha, jos ennustuksesi osuisi oikeaan, mutta kai tajuat että noilla tilastoilla Granlundin pistekeskiarvo olisi kaikkien aikojen kolmanneksi paras heti Gretzkyn ja Lemieuxin jälkeen?

"Newsy" Lalond kiilaa väliin kolmannelle sijalle 1.68 PPG:llä. Aikaa on toki vierähtänyt kohta jo 85 vuotta NHL-uran päättymisestä ja pelitkin jäivät alle sataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös