Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa kaudella 2015–2016

  • 116 963
  • 272

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Näyttää vahvasti siltä, että Calder Cupin finaalissa olisivat tänä vuonna parivaljakko Hershey Bears- Lake Erie Monsters. Molemmat johtavat konferenssifinaaleita voitoin 3-0. Suomalaisista otteluparissa Ontario Reign - Lake Erie Monsters viimeksimainitun joukkueen Markus Hännikäinen on tehnyt kolmessa ottelussa mukavat tehot 2+2 ja vähintään pisteen joka ottelussa. Viime aikaisilla näytöillä saattaa saada ensi kaudella enemmänkin näytönpaikkoja Columbuksessa. Korpisalo ei taas ole päässyt pelaamaan yhdessäkään ottelussa ja ruotsalainen Anton Forsberg on pelannut vakuuttavasti. Saattaa tulla kova kilpailu ensi vuoden paikoista ylös Columbukseen näiden maalivahtien osalta vaikka Korpisalo onkin jo osoittanut tasonsa ylhäällä.

Toisessa konferenssifinaaliparissa Kapasen joukkueen peli ei ole lähtenyt rullaamaan toivotusti. Kapanen on pelannut samassa ketjussa Nylanderin kanssa ja parivaljakko on saanut aikaan yhden maalin ja miinuksia melkoisesti.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Laitetaan vaikka tähän ketjuun:
Olli Juolevin edustama London Knights voitti viime yönä Memorial Cupin loppuottelussa Rouyn-Noranda Huskiesin jatkoajalla lukemin 3-2. Juolevi teki lopputurnauksessa tehot 0+7 ja oli turnauksen tehokkain puolustaja, kruununa syöttöpiste Matthew Tkachuckin tekemään ratkaisevaan jatkoaikamaaliin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jos jotakuta kiinnostaa seurata huomenna alkavia AHL-finaaleja, niin alla ohjeet ihan lailliseen tapaan katsoa kyseiset ottelut:

Watch the Bears in the Calder Cup Finals for Free | Washington Capitals News | NoVa Caps
Hienoa, että tämmöisä järjestetään ihan omalta tahdolta. Tuo lisäkiinnostusta pelejä kohtaan kun ne myös jostain fiksusti näkee. En puhelimella nyt jaksa enempiä selailla niin osaatko kertoa mihin aikaan pelit yleensä tulevat?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En puhelimella nyt jaksa enempiä selailla niin osaatko kertoa mihin aikaan pelit yleensä tulevat?

Game 1 – Wed., June 1 – Lake Erie at Hershey, 7:00
Game 2 – Fri., June 3 – Lake Erie at Hershey, 7:00
Game 3 – Mon., June 6 – Hershey at Lake Erie, 7:00
Game 4 – Sat., June 11 – Hershey at Lake Erie, 7:00
*Game 5 – Sun., June 12 – Hershey at Lake Erie, 6:00
*Game 6 – Tue., June 14 – Lake Erie at Hershey, 7:00
*Game 7 – Fri., June 17 – Lake Erie at Hershey, 7:00

Tuommoinen aikataulu, molemmat kaupungit ovat itä-rannikolla, joten aikaero on 7 tuntia. Eli harmillisen myöhään alkavat Suomen aikaa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomalaisista otteluparissa Ontario Reign - Lake Erie Monsters viimeksimainitun joukkueen Markus Hännikäinen on tehnyt kolmessa ottelussa mukavat tehot 2+2 ja vähintään pisteen joka ottelussa. Viime aikaisilla näytöillä saattaa saada ensi kaudella enemmänkin näytönpaikkoja Columbuksessa.

Hienoa huomata, että Hännikäinen on ollut liekeissä playoffeissa. Oli kyllä JYPiltä toissa kaudella todellinen nappihankinta, jota mielellään olisi katsonut hurrikaanipaidoissa pidempäänkin, mutta toki miehen itsensä kannalta hienoa, että ura jatkui nopeasti Pohjois-Amerikassa. Aina loistava työmoraali, viiltävä peliäly ja pääkin kestää, sillä jo JYPissä vain nosti tasoaan pleijareissa. Jo tällä kaudella olisi näyttöpaikkoja saattanut tulla NHL:n puolella enemmänkin, mutta loukkaantuminen jo varhaisessa vaiheessa taisi torpedoida sen tien.

Ikäähän Hännikäisellä on vasta 23 ja ura edelleen vahvassa nousukiidossa. Miestä ei ole paljon totuttu maajoukkuespekulaatioissa näkemään (ja A-maajoukkuedebyyttikin tekemättä), mutta en kauheasti ihmettelisi, jos tuossa muutaman vuoden päästä isokokoinen Hännikäinen ottaisikin kolmos-/nelosketjun paikan ihan näitä olympia-/World Cup -joukkueita myöten.

Sportti.com innostunut myös esittelemään Hännikäisen (ja Korpisalon) menoa playoffeissa: Suomalaishyökkääjä tehoketjussa, maalivahti penkillä - AHL:n finaalit käynnistyvät | Sportti.com
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Eka finaali takana Hershey-Lake Erie -finaalisarjassa ja voitto jälkimmäiselle 4-1. Varmaan joku on katsonut pelin ja voi kommentoida. Torjuntojen osalta tasainen peli, koska laukaukset lähes tasan. Korpisalo ei päässyt vieläkään pelaamaan ja ei varmaan pääsekään ellei Forsberg sula ihan täysin jossain pelissä. Hännikäinen jatkaa tehoiluaan tehden ottelun viimeisen maalin 55 minuutin kohdalla. Nyt miehellä koossa playoffeista jo 8 (3+5) tehopistettä 13 ottelusta ja +- näyttää plus kahdeksaa. Ottelun tähdistöön valittiin Forsbergin lisäksi toinen ruotsalainen Daniel Zaar, joka teki kaksi maalia, sekä ehkä vähän tunnetumpi Steve Eminger, joka syötti pari maalia.
 

Ferris

Jäsen
Ei pystynyt tätä peliä vielä katsomaan, mutta josko perjantaina koitoksen. Alla videokooste ekasta pelistä:

Calder Cup Finals - Lake Erie Monster @ Hershey Bears Game 1 - YouTube

Kaks ekaa erää mentiin ilmeisesti aika tasaisesti molempien veskareiden loistaessa vuorollaan. Kolmannessa erässä sitten Petersin keskittyminen herpaantui hetkeksi ja pakin kautta kimmonnut maalille kääntö meni selän taa. Tämän jälkeen Stanton hautoi alimpana miehenä kiekko pitkän tovin ahdistettuna, kunnes Lazaar nappasi karkin pois ja viimeisteli 3-1-johdon. Hännikäinen sitten ohjasi ilmasta ottelun vikan maalin.
 

ipaz

Jäsen
Columbuksella on varsin hyvä core tuolla farmissa ja siitä kielii tottakai tämä Monstersin menestys. Davidson / Kekäläinen parivaljakko on tunnettu maltillisesta tavasta rakentaa ja kun peruskivi alkaa olemaan tällä mallilla, niin menestystä voi odottaa myös yläkerrassa. Forsberg on ollut liekeissä koko kevään joten Korpisalolle ei ole peliaikaa riittänyt. Toivotaan että sieltä tulee mestaruus "Korpylle" ja "Heinekenille".
 
Suosikkijoukkue
JYP
Lake Erie Monsters voitti AHL:n mestaruuden eli Calder Cupin. Hännikäinen keräsi playoffeissa 16 ottelussa tehot 3+7=10, mitä pitäisin aika hyvänä saldona. Tilastojen perusteella vaikutti siltä, että Hännikäinen pelasi samassa ketjussa kuin finaalin ratkaissut Oliver Björkstrand, joka valittiin myös playoffien MVP:ksi. Jos Hännikäinen saa ensi kaudella pelata terveenä, hänellä on varmaankin mahdollisuuksia päästä taas kokeilemaan ylhäällä. Näyttöpaikoissa pitää tietysti onnistua, jos meinaa vakiinnuttaa paikkansa auringossa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Monsterit voittivat Calderin ilmeisesti kaikkien aikojen parhaalla recordilla, kun tappio tuli vain kahdedsa pelissä. Maalilla Forsberg ei hävinnyt yhtäkään ottelua ja ilmeisesti tuli vielä joku Ohion katsojaennätys jääkiekon saralla, että ei paljon paremmin olisi voinut mennä.
 

Baldrick

Jäsen
Vissiin kaikille ei ole vielä tullut selväksi, että Nättinen Windsoriin.
 
Windsor isännöi ensi kevään Memorial Cupia, joten joukkueen vahvistaminen on paikallaan. Nättinen sopii tuohon kuvioon hienosti, sillä onhan hän OHL:n senttereiden parhaimmistoa.

Milloin muuten tuo CHL:n (OHL, WHL, QMJHL) import draft olikaan? Taas liuta suomalaisia varataan sinne. Mielenkiintoisimpana nimenä varmaankin Eeli Tolvanen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Windsor isännöi ensi kevään Memorial Cupia, joten joukkueen vahvistaminen on paikallaan. Nättinen sopii tuohon kuvioon hienosti, sillä onhan hän OHL:n senttereiden parhaimmistoa.

Milloin muuten tuo CHL:n (OHL, WHL, QMJHL) import draft olikaan? Taas liuta suomalaisia varataan sinne. Mielenkiintoisimpana nimenä varmaankin Eeli Tolvanen.
En usko, että varataan koska Tolvanen ei 99,99% todennäköisyydellä tule koskaan CHL-liigoissa pelaamaan kun lähtee yliopistoon kiekkoilemaan ensi kauden jälkeen.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Windsor isännöi ensi kevään Memorial Cupia, joten joukkueen vahvistaminen on paikallaan. Nättinen sopii tuohon kuvioon hienosti, sillä onhan hän OHL:n senttereiden parhaimmistoa.

Ja kova joukkue myös Nättisen ympärillä, Windsorilla on kaikki mahdollisuudet päästä Memorial Cupiin jopa ilman isännän etuoikeutta. Maalivahtina Michael DiPietro, joka on yksi kärkimaalivahdeista ensi vuoden draftiin. Pakkeina ykköskierroksella varatut Sergachev ja Stanley. Hyökkäyksessä mm. Logan Brown. Hyvään joukkueseen pääsee Nättinen, ja vaikka vastuu vaihtuu ykkössentteristä kakkosen keskelle, ketjukaverit eivät paljoa heikkene. Odotan vahvaa kautta niin WIndsorilta kuin Nättiseltäkin.
 
Itse itselleni vastaten, tuo Import draft pidetään tänään klo 11 itäistä aikaa eli olisikohan se jotain klo 18 Suomen aikaa? Siis about 16 tunnin kuluttua.
 
En usko, että varataan koska Tolvanen ei 99,99% todennäköisyydellä tule koskaan CHL-liigoissa pelaamaan kun lähtee yliopistoon kiekkoilemaan ensi kauden jälkeen.

Hyvä tarkennus, sillä minulta oli mennyt tuo Tolvasen valinta kokonaan ohi. Paljonhan siitä oli puhetta, että valinnee yliopistoreitin, mutten muistanut hänen sitä vielä vahvistaneen. Boston Collegeen näyttää siis suuntaavaan vuoden kuluttua. Meneekö tuleva kausi vielä viime kauden joukkueessa Sioux Cityssä vai jossakin muualla?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Miten nuo yliopistosarjat siis menee? Minkä ikäisiä pelaajia siellä on? Koska "pääsevät" NHL:ään? Onko niistä tullut minkä tasoisia NHL-pelaajia?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miten nuo yliopistosarjat siis menee? Koska "pääsevät" NHL:ään?

Yliopistoon voi mennä sopivaksi katsomakseen ajaksi. Maksimissaan 4 vuodeksi. 4 vuotta on aikaa tehdä sopimus varanneeseen seuraan. Jos tätä ei tee, pelaajasta tulee vapaa agentti. Kevin Hayes esim oli Chicagon varaus, mutta neljän yliopistovuoden jälkeen signasi vapaana agenttina NY Rangersiin.

Jotkut taasen on varattu yliopistoista, kuten Zach Parise ja Jonathan Toews Pohjois-Dakotan yliopistosta. Olivat siellä jo valmiiksi ja viettivät varauksen jälkeen yliopistossa yhden lisävuoden. Kesken "opintojen" kuitenkin siirtyvät NHL:ään (tai Parise vetäisi vuoden AHL:ssä ja sitten NHL). Detroitin Gustav Nyquist varattiin Ruotsista ja siirtyi varauksensa jälkeen Mainen yliopistoon 3 kaudeksi. Sitten AHL:ään ja pikkuhiljaa änäriin.

Minkä ikäisiä pelaajia siellä on?

Pelaajat Yliopistosarjoissa ovat pääosin 18-22 -vuotiaita.

Onko niistä tullut minkä tasoisia NHL-pelaajia?

Leading the list of former college players now in the NHL are standouts such as San Jose’s Joe Pavelski (Wisconsin), Montreal’s Max Pacioretty (Michigan), Chicago’s Jonathan Toews (North Dakota) and Duncan Keith (Michigan State), Calgary’s Johnny Gaudreau (Boston College), Minnesota’s Zach Parise (North Dakota), Winnipeg’s Blake Wheeler (Minnesota), St. Louis’s Jaden Schwartz (Colorado College) and David Backes (Minnesota State), Toronto’s Phil Kessel (Minnesota) and James van Riemsdyk (New Hampshire), Ottawa’s Kyle Turris (Wisconsin), Carolina’s Justin Faulk (Minnesota Duluth), Tampa Bay’s Ben Bishop (Maine) and Los Angeles’ Jonathan Quick (Massachusetts).

From college to the NHL
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
En usko, että varataan koska Tolvanen ei 99,99% todennäköisyydellä tule koskaan CHL-liigoissa pelaamaan kun lähtee yliopistoon kiekkoilemaan ensi kauden jälkeen.
@Mängimies ja näin sitä mies joutuu syömään sanansa sillä Tolvanen varattiin juuri Oshawa Generalsin toimesta OHL:ään CHL Import Draftissa. Tosin en edelleenkään usko, että Tolvanen tulee tuolla pelaamaan, mutta tähän nähden oudon alhainen varausnumero (#17)!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
@Mängimies ja näin sitä mies joutuu syömään sanansa sillä Tolvanen varattiin juuri Oshawa Generalsin toimesta OHL:ään CHL Import Draftissa. Tosin en edelleenkään usko, että Tolvanen tulee tuolla pelaamaan, mutta tähän nähden oudon alhainen varausnumero (#17)!

Itse taas uskon juurikin, että tulee pelaamaan OHL:ssä, tästä varmaan agentin ja muiden kanssa käydään keskusteluja mikä on paras vaihtoehto ja pelillisesti, vastuksen kovuuden ja seurattavuuden kannalta se olisi mielestäni OHL. USHL on nyt nähty ja siellä aika korkeat pisteet ikäisekseen ihan kun katsoo koko USHL:n historiaa. Tuosta sitten on mahdollisuus jatkaa joko OHL:ssä, sitä kautta NHL:ään, mutta veikkaan, että OHL kauden jälkeen paras ja fiksuin vaihtoehto taas tasollisesti olisi tuo NCAA. No, mutta varmasti tekevät oikeat päätökset ja USHL on myös hyvä sarja, mutta OHL kehittäisi enemmän ja saisi kokemusta myös Kanadan puoleisesta pelistä vaikka ei nuo hirveästi kai pelitavallisesti eroa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Vaakanainen varattiin Windsor Spitfiresiin ja tietääkseni järjestää MCupin ensikaudella, mutta joukkuekin on kivenkova, eli on ihan potentiaalinen jengi pääsemään sinne ilmankin järjestelyjä (jos siis muistan oikein, että järkkäävät). Toki ei tiedä jos Serg aloittaa heti NHL:ssä, mutta lisäksi löytyy ainakin Logan Stanley, Logan Brown ja vissiin jotain kärkipäässä ensikaudella todennäköisesti varattavia pelaajia. Sitä en sitten tiedä valitseeko mieluummin Liigan vai OHL:n, mutta molemmissa paikoissa on vastuuta tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös