Summaselle potkut!

  • 205 479
  • 544

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En ota ihan vielä kantaa siihen, pitääkö valmentaja jo vaihtaa vai ei. Mutta onhan se nyt sanottava, että jösses miten onneton startti Summaselta tähän kauteen. Paljon loukkaantumisia joo, mutta hei oikeesti... ainoastaan 6/19 kolmen pinnan voittoa ja peli ollut pääosin kuraa. Se on kärkibudjetilla sellanen suoritus, että joku "penan pokaali" olisi kyllä paikallaan.

Summasen jengit ovat usein olleet parhaimmillaan keväällä, mutta tätä vauhtia se kevät alkaa meillä sijoilta 11-14, eli hyvin aikaisin. Ihan vielä en laita allekirjoitusta uusiksi, mutta ei se nyt kaukana ole. Enpä olisi uskonut, että Summasen kaltainen huippukoutsi sukeltaa tällä tavalla liigassa.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en oikein ymmärrä, miten täällä johdonmukaisesti onnistutaan pistämään kaikki Summasen törttöilyt Nybondaksen syyksi.

Juuri näin. HIFK:n pelaajarosterista voi olla tietenkin montaa mieltä. Itse pidin kokoonpanoa ennen kauden alkua paria täsmähankintaa (1-2 laatusentteriä tai 1 sentteri + peliä tekevä pakki)vaille varsin hyvänä. Se, että joukkue on kärsinyt loukkaantumisista tai että Summanen ei ole saanut hommaa sujumaan, ei ole Nybarin vika. Tässä vaiheessa on helppo olla jälkiviisas ja heittää kaikki paska Nybarin niskaan. Nybarin viat ja puutteet ovat sitten eri asia ja käsittää kyllä hyvinkin paljon erilaisia asioita, mutta ei Nybari tee yhtään maalia vieraissa tai järjestele hyökkäyksiin lähtöjä. Summanen päävalmentajana saa ottaa kaiken vastuun nykyisestä sijoituksesta ja paskasta pelistä. Summasen syytä sekään ei ole tietenkään yksinään, mutta vastuu on.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joista Kuparinen, Salmelainen, Talaja ja Koppi ovat olleet suurimman osan kaudesta sairastuvalla. Jäljelle jäävistä pelaajista Elkins on ainoa sentteri. Muita senttereitä ei ole. Ja oikeastiko meinaat että koska meillä on kokonaista kaksi liigakelpoista pakkia niin niilläkö pitäisi pärjätä?

Se että Pakarista ja Peltosta ja ketä vielä peluutetaan koko ajan väärällä paikalla, ei auta asiaa. Eikä nuo Mestiksen lainatkaan ole muuta kuin hätävara jotta saadaan edes 4 ketjua peliin.

Joukkue on väärin kasattu, johan me kaikki täällä todettiin että laitureita on vaikka muille jakaa mutta sentterit ja pakisto puuttuu.

Menkää valittamaan tuosta materiaali-pulasta vaikka "joukkueen rakennus" -ketjuun. Tässä ketjussa pohdimme vakavasti päävalmentajan erottamista. Emme keksi tekosyitä, vaan mietimme voisiko joku toinen selviytyä näistä joukkuetta kohdanneista vaikeuksista paremmin valmentajan pestissä. Olisiko joukkue kehityskelpoinen jonkun toisen luotsattavana? Vai onko niin, että vain Rami saa laivan kääntymään?
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
En kai minäkään ihan vajaaälyinen ole, ja väitä, että Summasella olisi ollut Liigan kärkikastin porukka käytössään. Missä luki niin kirjoituksessani? Kyllä, olen seurannut joukkuetta kauden aikana. Siitä huolimatta, jotkut saipat vetävät tuolla möttösillä ja löppösillä, ja lepäävät Liigan kärjessä. Mikä meni vikaan?
 

scholl

Jäsen
scholl:
2011 ei ole niin kauan aikaa, mutta kyllä musta tuntuu että ollaan tavallaan lähempänä Penan aikoja kuin Jalosen mestaruutta, ja Jalosen tuoma hyvä on kadonnut jonnekin todella syvälle koko organisaatiossa. Jalosen tokalla kaudella näkyi vielä tuo IFK:n 2000-luvun perisynti eli itseluottamuksen menetys ja housuunpaskominen. Jalosen tokalla kaudellakin pelattiin pääasiassa mestaruuskauden tapaista lätkää, jopa poffeissa HPK:ta vastaan, mutta jo pienistäkin vastoinkäymisistä koko korttitalo romahti, ja siksi ei silloin menty päätyyn asti. 2011 pää kesti loppuun asti.

Ehkä noinkin, mutta olen myös sitä mieltä, että Jalonen ei ollut paras reagoimaan pelin sisällä vrt. esim. Shedden. Se projekti ei ollut muutenkaan ihan valmis. Eli flopattiin, mutta ei oltu ihan täysin 100% valmiita. Hän oli mestarivalmentaja, joka tiesi, mitä menestyminen vaatii, mutta teki sitä juttuaan omalla tavalla.

Ei kuitenkaan voi aliarvioida Ville Peltosen merkitystä mestaruuskaudella. Hän tuli sinne ja sanoi, että nyt voitetaan. Toinen merkkipaalu oli mielestäni Talviklassikko, jossa Narrit teurastettiin.

Onko meillä aina vaan niin heikkopäisiä kavereita, vai mistä kiikastaa. Organisaatiokulttuurista vai mistä?

No aiemmin organisaatiossa ei ollut voittamisen kulttuuria, mutta 2011 jälkeen niin ei voi enää sanoa. Jos pelaajat ovat kerran jotain voittaneet niin ei sieltä katoa täysin pois. Toki jos häviäjänä tunnettu Petri Matikainen tuli sinne sanomaan, että nyt joka jätkä syö paskaa tai tekee itsemurhan niin pelaajat ovat saattaneet reagoida: ai miten niin syö paskaa, ollaan Suomen mestareita. Siihen Matikainen: Bluesissakin kaikki söivät paskaa yyhyy. Se sai varmasti aikansa toimittuaan kaikkien itseluottamuksen alas kuten Alatalo Kärpissä, mutta ei se ole lopullisesti alhaalla. Suurempi ongelma mielestäni on se, että vaatimustaso ei ole seurajohdon taholta riittävän kova ja joka asiaa ei tehdä 100% hyvin. Urheilussa ei pärjää, jos tekee asioita sinne päin.


Nyt se 2 kiekollista sentteriä ja 2 pakkia sisään, niin muuttuu jo aika paljon, vaikka kertoo kyllä IFK:n joukkueen rakentamisesta jos jengin tärkeimmät palaset liittyvät joukkueeseen vasta marraskuussa. Rakenna siinä jotain pysyvämpää sitten.

on se kieltämättä koomista, että senttereitä on odoteltu jo useampi vuosi. Mestaruuskaudella oli niin paljon senttereitä, että Ramua oli varaa pitää viltissä pleijareissa, sen jälkeen senttereitä ei ole näkynyt, eikä kuulunut. Kesällä moni oli huolissaan, sitten ilmoitettiin, että senttereitä tuli, mutta jälkeenpäin paljastui, etteivät ilmeisesti olleetkaan senttereitä. Tulee scouttauksesta mieleen koripallojoukkueiden toiminta. Koneeseen laitetaan eri jätkiä kuin mitä on luultu laitettavan.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
koko teksti

Kärppien miehen kanssa samaa mieltä. Ja pelkkä hyvä ja laaja laituriosasto (josta iso osa saikulla kaiken lisäksi) ei auta mitään jos ei ole niitä senttereitä jotka sitä kiekkoa laitoihin jakavat. Sama juttu myös puolustajien osalta, eli hyökkäyksiin lähdöt riippuvat paljon myös pakkien tekemisistä. 3 viime matsia ollaan sentään saatu puolustettua hyvin, kun mv.n kanssa omiin on mennyt vain 4. Mutta kiekolliseen peliin ei tule pakeilta eikä senttereiltä mitään apuja.

Tällä hetkellä siellä pyörii mukana vain yksi puhdas sentteri. Eikä hänkään mikään pelintekijä ole (päinvastoin), vaan tämä meidän amerikanpetteriwirtanen on enemmänkin loistava 3-sentteri, joka kykenee paikkaamaan ylemmissäkin. Mutta ei mun mielestä ole mikään pelejä yksin ratkaiseva pelaaja, a la granlund/caloun/bednar yms. Arvostan sekä aitoa Wirtasta, että Elkinsiä kyllä paljon, mutta ei näitä hyvällä tahdollakaan voi sanoa samettikäsisiksi pelintekijöiksi. Puolustuksessa on 2 liigatason pakkia (Jokela&Söde). Foppa on toistaiseksi esiintynyt edukseen, mutta pitkä kausi voi laskea tasoa, ei ole kuitenkaan mikään rutinoitunut liigapelaaja. Birchissä on potentiaalia. DeSantis on täysi vitsi. Unohtuiko joku, kun tuossa on vasta 5? Ai niin, onhan siellä vielä näitä vakaan liigatason Miihkaleita, jotka jostain syystä eivät saa Ramilta tepponummismaisia minuutteja. Valmentajan vika sekin.
 

Skearru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Röda
Gottfried Leibniz on sanonut, kuinka "sattuma auttaa sitä, kenellä on kyky sen vastaanottamiseen". Meiltä puuttuu siis tämäkin. Ja sairastuvalle ruukaa joutua enempi väkeä jengistä, jolla asiat on jo lähtökohtaisesti sekaisin.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mestaruuskaudella oli niin paljon senttereitä, että Ramua oli varaa pitää viltissä pleijareissa, sen jälkeen senttereitä ei ole näkynyt, eikä kuulunut.

Tietysti asia ei ole ihan niin yksinkertainen, mutta kyllähän tuo kertoo jo aika hyvin senttereiden(kin) merkityksen. KJalosesta huolimatta tuskin oltaisiin kannua nosteltu, jos 2011 sentterit olisivat olleet seuraavat: 1. Elkins 2. "Ei ole - otetaan joku laituri" 3. "Ei ole-seuraava laituri" 4. "ei ole tätäkään-oisko tähän joku junnu tai mestisapu".

Ehkä tällä materiaalilla voisi olla muutama piste enemmän jos oltaisiin pelattu alistunutta kiekkokontrollipakoilua, mutta ennemmin turpaan näin kuin kiekkokontrollilla.

Ja myös pakiston tulee olla kunnossa menestyäkseen. En edes lähde vertaamaan 2013 ja 2011 pakistoja. Tälle kaudelle hyvän vertauskohteen tarjoaa kuitenkin naapuri. Heillä hyökkäysosasto ei ole meitä parempi, mutta pakisto on liigan paras, ja jo se itsessään pidentää kyllä heidän kevättään. Hyvä puolustus (nimenomaan puolustussuuntaan) auttaa jo itsessään hyökkäyksiinlähtöjä, mutta siellä on myös kiekollista osaamista roimasti. Jokela on tällä kaudella ollut hyvä peruspakki. Söde on joukkueen pelatessa hyvin todella hyvä pelaaja (joukkueen vajotessa vajoaa usein itsekin), mutta siinä on meidän varmat liigatason pakit. Eikä Jokelaakaan ole aina niin varmana pitää.
 
En kai minäkään ihan vajaaälyinen ole, ja väitä, että Summasella olisi ollut Liigan kärkikastin porukka käytössään. Missä luki niin kirjoituksessani? Kyllä, olen seurannut joukkuetta kauden aikana. Siitä huolimatta, jotkut saipat vetävät tuolla möttösillä ja löppösillä, ja lepäävät Liigan kärjessä. Mikä meni vikaan?

Jatketaan nyt tätä väittelyä. Onko joku väittänyt sinun väittäneen Summasella olleen käytössään kärkikastin porukka käytössään? Sinun laatimasi lista oli valitettavasti sisällöltään hyvinkin huono. Mitä taas tulee noihin SaiPan Löppösiin, Möttösiin ja Töppösiin niin kerro nyt mistä tämä SaiPan jatkuva aliarviointi johtuu. Nämä samat Löppöset, Möttöset ja Töppöset ovat aina hilanneet SaiPan sarjan kärkipäähän alkukaudesta, valitettavasti vain tullakseen alaspäin taulukossa kevään lähestyessä.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KJalosesta huolimatta tuskin oltaisiin kannua nosteltu, jos 2011 sentterit olisivat olleet seuraavat: 1. Elkins 2. "Ei ole - otetaan joku laituri" 3. "Ei ole-seuraava laituri" 4. "ei ole tätäkään-oisko tähän joku junnu tai mestisapu".

Kesällä hankittiin senttereitä ainakin:
- Kuparinen, joka oli kaikkien JA:laistenkin mielestä ykköskorin sentteri ja loistava hankinta. Kauden alettua Kuparisesta ei ole vielä koskaan saatu irti läheskään sitä mihin mies parhaimmillaan pystyy, ja sitten tuli loukkaantuminen.
- Fata, joka ei tainnut kertaakaan päästä kokeilemaan liigassa sentterin tonttia, ja jonka Raimo savusti ulos jostain syystä X, onnistuen lähinnä myrkyttämään joukkuehenkeä kun pidettyä pukukopin liideriä kohdeltiin kuin roskaa
- Block, jota ei myöskään suostuta peluuttamaan sentterinä, kun löytyyhän niille paikoille laitureitakin

Voitko ihan oikeasti vakavalla naamalla väittää, että Summanen ei ole pätkääkään vastuussa tämänhetkisestä sentteritilanteesta?
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kesällä hankittiin senttereitä ainakin:
- Kuparinen, joka oli kaikkien JA:laistenkin mielestä ykköskorin sentteri ja loistava hankinta. Kauden alettua Kuparisesta ei ole vielä koskaan saatu irti läheskään sitä mihin mies parhaimmillaan pystyy, ja sitten tuli loukkaantuminen.
- Fata, joka ei tainnut kertaakaan päästä kokeilemaan liigassa sentterin tonttia, ja jonka Raimo savusti ulos jostain syystä X, onnistuen lähinnä myrkyttämään joukkuehenkeä kun pidettyä pukukopin liideriä kohdeltiin kuin roskaa
- Block, jota ei myöskään suostuta peluuttamaan sentterinä, kun löytyyhän niille paikoille laitureitakin

Voitko ihan oikeasti vakavalla naamalla väittää, että Summanen ei ole pätkääkään vastuussa tämänhetkisestä sentteritilanteesta?

Mä en lähde ottamaan kantaa siihen kuka on vastuussa hankinnoista, kun en taustoja tiedä. Roolinsa mukaisesti Nybarin pitäisi se hoitaa, mutta joo. Jätän väliin tämän.

Sen vain sanon ettei Block pelaa sentterinä siksi, että taso ei riitä sentteripeliin liigassa. Myöhemmin ehkä, mutta ei tähän mennessä. Fatan tapaus ihmetyttää, mutta toisaalta en ihmettele ettei pelannut sentterinä. Pelkät jalat ei riitä, jos ajatus ei pysy vauhdissa mukana. Teki tiukkaa jo laiturin roolissa, entä jos olisi pelannut sentterinä. Oisko Raimon pitänyt todistaa näkemyksensä faneille peluuttamalla väkisin jotain väärällä paikalla tappioiden kustannuksella vain siksi, että voisi todistaa, että minä tiesin tämän? Fatan potkut kyllä ihmetyttää, sillä laiturin tontilla käyttöä olisi saattanut vielä olla, mutta en usko että sentterinä ois ratkaissut mitään.
Kuparinen on pelannut aika lailla kuten ennenkin, eli suht vakaata 3-sentterin peliä. Siinä ei kannata tuijottaa liikaa palkkaan, että jengiin tuhlattu 4milliä tms, jos on vain ylipalkatuista 3-senttereistä kyse. Ei se rahan käyttö kerro laadusta vielä mitään. Päinvastoin se voi kertoa, että sitä maksetaan penamaisesti liikaa väärille pelaajille, mutta ei näy kovana rosterina kuitenkaan.

Jengiä voi rakentaa niin, että hankitaan näyttöjä antaneita varmoja tapauksia, tai sitten hauhtoskuparisia, jotka saattavat vetää yhden suonenvetokauden sopivien laitureiden ympäröimänä. Ehkä kannattaisi kokeilla kuprua vielä Luttisen ja Salmelaisen välissä, jos Tony vielä skrinnareita koskaan enää pukee. Tai sitten hommata Sakari Salminen tänne.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ei vielä. Mutta se mikä tässä vituttaa on se, että tämä jengihän pelasi yhdessä vaiheessa hyvin! Mihin se katosi? Toki tullut loukkaantumisia ja ovat itseasiassa varmasti suuri syy siihen, mutta silti. Nyt pitäsi saada ukot pois sairastuvalta ja jotenkin palattua siihen tilaan missä näitä matseja voitettiin. Jos siellä ollaan jo oltu, miksei päästä takaisin? Ensi kaudella voidaan sitten katsella jotain muuta kuin Summasta, jos ei lähde skulaamaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei vielä. Mutta se mikä tässä vituttaa on se, että tämä jengihän pelasi yhdessä vaiheessa hyvin! Mihin se katosi?

Hyvä pointti, ja tässä Summanen on mokannut raskaasti. Kokoonpanomuutoksia voi/saa tehdä niin kauan kuin alkaa sopivia koostumuksia ja yhteistä säveltä löytymään, mutta ei nyt hyvänen aika pidä pistää pakettia uusiksi hyvän pelin jälkeen. Juuri kun oli löytymässä sitä tiivistä pakettia ja syöttöpelin onnistumisia, niin eikös Rami ravistellut rosteria hurrikaanin lailla taas ja vaihtanut jokaiselta pelaajalta taas pelikaverit viereltä. Eihän siinä tiedä enää rajamäen erkkikään, mitä tehdä missäkin tilanteessa kun aina on muuttujia niin paljon. Nyt Rami vois vähän lainaa Kibeltä peiliä ja miettiä mitä tehdä missäkin tilanteessa.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Jatketaan nyt tätä väittelyä. Onko joku väittänyt sinun väittäneen Summasella olleen käytössään kärkikastin porukka käytössään? Sinun laatimasi lista oli valitettavasti sisällöltään hyvinkin huono. Mitä taas tulee noihin SaiPan Löppösiin, Möttösiin ja Töppösiin niin kerro nyt mistä tämä SaiPan jatkuva aliarviointi johtuu. Nämä samat Löppöset, Möttöset ja Töppöset ovat aina hilanneet SaiPan sarjan kärkipäähän alkukaudesta, valitettavasti vain tullakseen alaspäin taulukossa kevään lähestyessä.
Listallani oli IFKn tämän hetken kärkipelaajat, joista n. puolet ovat olleet sairastuvalla jo jokusen aikaa. Listan ideana oli kuitenkin vain kertoa, että IFKlla olisi potskua olla ylempänäkin, kuin neljänneksi viimeisenä. Kuudentena olevaan Jyppiin on 15 pistettä matkaa, ja sielläkin on näitä löppösmöttösiä ja Nenosen Makkeja yms.

Mikäli Summasella olisi hyvä kontrolli jengistä, se ei rämpisi tähän tyyliin, ja pelaisi täysin on/off-viikkoja, riippumatta siitä, ketä siellä 3-4 ketjuissa pelaa. Kuparinen on hyvä sentteri, ja yht'äkkiä mies onkin kuulemma lasia ja paskaa tullessaan IFKhon. Ikävä kyllä Summasella ei voiteta yhtikäs mitään, kun loukkaantumisista huolimatta jengin pelistä puuttuu jokatoinen ilta se punainen lanka, sekä ketjuruletti on ihan älytöntä. Laitureita peluutetaan keskellä, ja näitä aiemmin urallaan keskellä vääntäneitä kavereita ollaan pidetty laidassa. Ei mitään jatkuvuutta, ja parin huonon suorituksen jälkeen joku kaveri löytyy penkin päästä ja sitten seuraavasta pelissä poissa, ja pahimmassa mahdollisessa tapauksessa löytää tiensä ulos koko joukkueesta. Ja kyllä, tähän ei tarvitse tarttua - loukkaantumisia on tullut paljon. Hyvä te. Halusin ja haluan uskoa Ramiin hänen tullessaan penkin taakse, mutta kyllä tässä alkaa taas olemaan usko koetuksella, kun kolmasosa on takana ja joukkue rämpii tuohon tyyliin.

Edessä olisi nyt viikon the tauko. Summasen viimeinen tsäänssi omissa papereissa. Vielä olisi aikaa kääntää laiva.

Ja mitä tulee tuohon, että mainitsin alakerran olevan sekava jne, niin mistähän sekin lähtee. Kyllä, pelaajista, mutta kyllä pätevä valmennus pystyy saamaan heikommankin alakerran edes jonkinlaiseen kondikseen. Katsokaa vaan läpi sormien, ja itkekää vasta keväällä.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Ei IFK oikeasti hyvin ole pelannut missään vaiheessa, pitkässä sarjassa vaan sattuu näitä pätkiä että tule useampi heikompi vastustaja peräkkäin. Tuolloin voi sitten voittaa jollakin näyttävällä pelisysteemillä, joka ei kuitenkaan kovia joukkueita vastaan toimi.

Jos katsoo tämän hetkistä sarjataulukkoa, niin paras joukkue jonka HIFK on voittanut on ollut kahdeksantena oleva Ässät. Ja tuokin tapahtui alkukaudesta jolloin Ässien peli oli vielä aika sekaisin ja sijoituskin ihan häntäpäässä. Kolmen pisteen voittoja on lisäksi irronnut HPK:lta, TPS:lta, Bluesilta ja KalPalta, mutta mm. HPK:lle ja Bluesille on myös hävitty.

IFK:n alkukauden sarjaohjelma on ollut kohtalaisen helppo. Blues on kohdattu kolme kertaa, HPK ja TPS kumpikin kahdesti. Kärppiä ja Tapparaa vastaan on pelattu kerran kumpaakin, JYPiä ei olla kohdattu vielä kertaakaan. Eli todellisuudessa sarjataulukko vääristää nyt tilannetta paremmaksi kuin mitä on todellisuus.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Eli todellisuudessa sarjataulukko vääristää nyt tilannetta paremmaksi kuin mitä on todellisuus.

Tismalleen.

Kuten raapustin eilen peliesitysketjuun on marraskuusta tulossa todella nihkeä ja pelin pitää parantua räjähdysmäisesti mikäli nyt saavutettu 11. sija halutaan pitää.

Mj-tauon jälkeen marraskuu näyttää tältä: Tappara (K), JYP (V), Pelicans (K), Ässät (K), Kärpät (K), TPS (V), JYP (K), Jokerit (V) sekä Pelicans (V).

Jos joulukuun alkaessa joukkue on paremmalla sijoituksella kuin nyt on ihme(itä) tapahtunut. Jokuhan joskus totesi, että niiden aika ei ole ohi. Se jää nähtäväksi.
 
Mikäli Summasella olisi hyvä kontrolli jengistä, se ei rämpisi tähän tyyliin, ja pelaisi täysin on/off-viikkoja, riippumatta siitä, ketä siellä 3-4 ketjuissa pelaa.

Tästä täysin samaa mieltä. Loukkaantumisten kohdalla se ongelma vaan valitettavasti on tällä kaudella kohdistunut juurikin 1-2 ketjun ukkoihin. Eklund, Salmelainen ja Kuparinen on kuitenkin kaavailtu isoihin rooleihin kukin. Nybondasin mokahan on se, että lasista tehdyillä Salmelaisella ja Eklundilla on noinkin iso rooli tässä joukkueessa. Muuten olen sinun kanssa hyvinkin pitkälti samoilla linjoilla, mitä nyt minä luotan edelleen Summaseen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Summanen vittuun ehdottomasti. Peli näyttää paskemmalta kuin Sormusen tai saatikaan Petun aikana, jonka IFK näytti suorastaan NHL-joukkueelta nykyiseen verrattuna. Pelikirja perustuu johonkin tähtikarttojen tulkitsemiseen eikä joukkueesta löydy ainoatakaan pelaajaa, joka pelaisi omalla tasollaan. Enkä edes viitisi ottaa enää esille niitä lehtihaastatteluja, jotka kertovat Ramin tilasta täysin riittävästi.

Jos tästä ei ole valmennusjohto vastuussa niin kuka sitten?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ramillahan pitäisi olla ammattitaitoa tai on ainakin joskus ollut. Tällä kaudella Rami on kyllä tehnyt selviä virheitä:

- Yrittää ajaa sisään uutta pelitapaa, joka ei näytä toimivan ja jota joukkue ei ole sisäistänyt.
- Jatkuvat ketjumuutokset, tämä rassaa pelaajia ja lisää epätietoisuutta.

Jotenkin tuo Rami vaikuttaa vähän väsähtäneeltä ja intohimo hommasta näyttää puuttuvan. Tämähän on ollut aikaisemmin hänellä vahvuutena.

En nyt vielä lähtisi tällä kaudella kuitenkaan valmentajaa vaihtamaan, koska en usko, että sillä suurtakaan muutosta parempaan saadaan aikaiseksi.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tätä kautta ei enää pelasteta potkimalla Summanen pihalle. Tämä kausi on hyvin todennäköisesti jo perseellään, joten miksi maksaa potkitulle ja uudelle valmentajalle palkkaa? Annetaan nyt hoitaa loppukausi, menee miten menee. Tämän paskan kauden sokkeli valettiin jo siinä vaiheessa kun Soppa nimitettiin vastuuvalmentajaksi. Tärkeämpää olisi vaihtaa UTJ jotta ei tulevatkin kaudet mene nyt nähdyn tavoin. Kannattaa katsoa asioita vähän suuremmalla skuupilla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tätä kautta ei enää pelasteta potkimalla Summanen pihalle. Tämä kausi on hyvin todennäköisesti jo perseellään, joten miksi maksaa potkitulle ja uudelle valmentajalle palkkaa?

Ainoa vaihtoehto onkin se, että löytyy sellainen äijä, jolle tehdään samantien tämän kauden + väh. 2 vuoden soppari päälle. Muutenhan kenkimisessä ei olisi mitään järkeä. Nämä yhden kauden (illan) jutut ovat yhtä tyhjän kanssa, kun jatkuvuutta ei ole mitään mahdollisuutta rakentaa. Käytännössä katsotaan, tuleeko hyvä vai paha kakku?

En minä muuten ole ketään potkimassa ulos, ellei tämä edellä mainittu toteutuisi. Kyntensä näyttänyt ukko monivuotisella sopparilla ineen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Tämän paskan kauden sokkeli valettiin jo siinä vaiheessa kun Soppa nimitettiin vastuuvalmentajaksi. Tärkeämpää olisi vaihtaa UTJ jotta ei tulevatkin kaudet mene nyt nähdyn tavoin. Kannattaa katsoa asioita vähän suuremmalla skuupilla.

En tiedä kuinka monesti asiasta pitää vääntää, mutta UTJ ei vastaa IFK:n valmentajavalinnoista. Suurin virhehankintahan tässä joukkueessa on nimenomaan Rami.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen pro-Summasenakin valmis kenkimään Ramin, mikäli meille on tulossa täysiverinen ammattilainen mallia KJalonen tekemään 2-3 kauden projektia ensi kaudesta eteenpäin, ja tällä on mahdollisuus aloittaa projektinsa etuajassa jo nyt. Muussa tapauksessa en näe valmentajan vaihdoksen tuovan mitään lisäarvoa, kun joukkueesta puuttuu sentterit ja pakit, maalia vartioi (toistaiseksi erinomaisen hyvin) täysi märkäkorva ja avainpelaajia on edelleen useampi saikulla.

Tämä siis vain perusfanin näkökulmasta kirjoitettuna, joukkueen sisäisistä asioista en tiedä eikä minulle ole pääsyä pukukoppiin. Mikäli nämä huhut huonosta joukkuehengestä yms. pitävät paikkaansa, täytyy asiaan tietysti reagoida. Mikäli joukkue ei enää pelaa valmentajalleen, on ainoa vaihtoehto potkia valmentaja pihalle. Viime viikkojen surkuhupaiset esitykset valitettavasti tukevat sitä teoriaa, että joukkue ei ole enää ihan Raimon hallussa.

Vaikea tilanne kyllä, jos tästä kaudesta vielä halutaan jotain irti, on Summasella mentävä loppuun asti tai vaihtoehtoisesti annettava kenkää tältä istumalta. Tammikuussa se on jo auttamatta liian myöhäistä, tosin välttämätöntä mikäli joukkue vielä silloinkin keikkuu sijoilla ynnämuut ja alkaa olla kiire kerätä edes sääleihin tarvittavat pisteet. Hypin riemusta kuullessani Summasen jatkosopimuksesta tälle kaudelle, mutta nyt on jo minunkin myönnettävä, että usko alkaa horjua ja pahasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös