Suikkaselle kenkää!

  • 235 896
  • 1 380

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Palsta keskustelu pyörii kovasti pelin kirjan ympärillä ja mitä vaihtoaitiossa tapahtuu pelin aikana. Kyllähän noissa Jalosen ja Marjamäen mestaruus joukkueissa mentiin samalla systeemillä, luotettiin omaan systeemiin ja niin teki viime kauden mestari Tapparakin. Mielesätni hyvä liigajoukkue ei tule parissa kuukaudessa eikä puolessa vuodessakaan. Usein pistepörssin voittaja ja kenttä on edellseltä kaudelta tuttu koostumus, joka saa pyörittää pidemmältä ajalta tuttuja juttuja.Ei riitä, että hyvät systeemit piirretään fläpille, ne saatava harjoitultua kuntoon. Yksinkertaisellla saadaan ehkä perusjuttuja kuntoon, mutta varman päälle peruspelaamisella ei mestaruuksia voiteta. Mestaruudet tulee sillä, että joukkue, peli ja yksilöt menee eteenpäin koko kauden, usein useita kausia. Marjamäen mestaruudet tuli pitkälle sillä, että yksilöt menivät eteenpäin hänen harjoittelussaan.

Suikkasen pelimerkit eivät ole näitä lähtökohtia ajatellen parhaat mahdolliset. Joukkueen vaihtuvuus oli niin suuri, että viime kauden pelitavan päälle ei voinut lähteä rakentamaan kvoin kaan paljoa. Jos on raknenettu niin yli puolelle sitä on pitänyt opettaa. Sitä osaavat junnut on ehkä sitten vielä liian raakileita liigaan. Sen päälle aika mittavat loukkantumiset. Miten eri joukkueista tulevat yksilöt voivat oppia pelaamaan keskenään, jos miehet vaihtuu rinnalla kokoajan?

Mielestäni Kärppien peli on mennyt kauden alusta eteenpäin, puolustus on tiivistynyt, maalivahti peli on parantunut ja kiekollinen peli on mennyt eteenpäin. Kärpät on hallinnut viimeisiä pelejä lukkunottamatta JYP, jossa Jyp onnistui huyvin peinestamaan Kärppäpuolustuksen. Kärpät siinä mielestäni lähti nojaamaan vaikeuksissa selkäytimessä monelle puolustajalle olevaan viive lähtöön Marjamäen ajalta. Kukkonen, Hakanpää, Niemelä ja Ronkainen pelasivat Marjaen alaisuudessa. Vastaavasti oikeat laidat eivät pelaaneet senttereistä vain Humaloja loppukaudesta, Kalapudas vähän. Tämä johti siihen, että viiskolla ei selvästi ollut ratkaisumallia selkäytimessä tulla ylös paineesta. Sentteri muodosti kolmion vain ajoittain pakiston kanssa.

Viimeisten pelien laukaisukarttoja katsellessa pääosa laukauksista tulee laidasta, Kärppä logon ja maalin välissä on aika tyhjää. Vastustajan logon luona on mukana haulikko rykelmä lukuunottamatta Lukko peliä. Mielestäni heikkoa Kärpillä on ollut maalinedusta pelaaminen oman maalin edessä on tullut unohduksia ja vastustajan maalin edestä ei ole saatu maaleja poislukien Pyörälä. Minusta voitot on jääneet tulematta lähinnä pienten nukahdusten johdosta oman maalin edessä ja toisaalta vastustajaa heikomman viimeistelyn vuoksi. Mallivahti peli ei ole ollut niin loistokasta kuin voisi olla, mutta hörpyistä on pikkuhiljaa päästy.

Suikkasen suoritusta arvioitaessa niin kuka siellä on sitten pelaajana selkeästi flopannut? Mielestäni seuraavasti onnistumista jonkilainen järjestys

Erinomaisia
Pyörälä
Olausson
Kukkonen
Heshka
Sailio
Kähkönen
Vartiainen

Omalla tasolla

Ruohomaa
Hakanpää
Niemelä
Ronkainen
Mäkelä
Aittokallio
Kalapudas
Leskinen
Mäkelä
Koblizek
Metsävainoi
Saarinen
Rynnäs
Kestilä

Pieniä pettymyksiä
Hagman
Lehtonen
Mikkola

En ainakaan itse löydä oike4in selkeitä floppeja. Enemmän tässä on ongelma, että Olausson, Albert, Saarinen on niin vähän pelejä.

Vertaillessa sitten vaikka sarjakärki tappaaraan kokoonpanoja nyt 29.10 peleissä niin muutama huomio:
Kolmossentterit: Kalapudas -Jan-Mikael Järvinen, edellinen kausi 3 pts vs. 36 pts, tulokas vs. yli 100 pinnaa liigassa tehnyt. (tähän on Albert toki, mutta.....
Kolmos oikea laita: Tuomas Vartiainen vs. Jukka Peltola, Vartiainen 8 liigaottelua, Peltola 6 maaottelua, 11 liigakautta
Nelosen oikea laita: Tommi Välimaa vs. Martin Roymark, 19 liigamaalia vs. 18 maaottelu maalia

Nyt katsellessa Kärppien miinus kunkut löytyy 3-4 kentistä. Jokainen voi miettiä miksi näin. Fakta vain on, että viime pelin 3-4 neloskentän hyökkääjistä Sailio, Humaloja, Vartiainen, Metsävainio, Kalapudas ja Välimaa vain Sailio on selkeästi vakiinnattanut pelipauikkansa liigajoukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Kalapudas, Humaloja ja Välimaa on pelanneet paljon, mutta ovat sellaisella statuksella, että ei kyllä mene heittämällä esimerkkinä HIFK:n Tapparan tai Jypin pelaavaan kokoonpanoon. Vastaavasti väittäisin Röymarkille, Peltolalle ja Järviselle löytyvän pelipaikan Kärppien kokoonpanosta.

Lopuksi tähän sitten näitä Kärppien kopastuskiviä on ollut maalinteko ja viimeistely. Kyllä noilla tilanteilla olisi enemmän maaleja voinut tehdä. Samoin ei ne rankkarit ole sisään kovin hyvällä prossalla mennyt. Näihin on reagoitu, hankittu Hagman ja Tlusty. Minusta juna puksuttelee eteenpäin valitettavan hiljaa, mutta varmasti. Maaottelutauolla jää aikaa harjoitteluun.

Suikkasen valmentamisesta ja joukkueista. Hän on saanut kaksi kertaa potkut joukkueesta ja se tapahtunut TPS ja Jaroslavissa syksyllä. Kolmea Suikkasen joukkuetta on tullut tarkemmin seurattua keväällä. Hokki, TPS ja Pelicans. Kaksi noista päätyi mestariksi ja Pelicans voitti Kärpät playoffeissa. Materiaaliylivoima oli toisella puolella, mutta Suikkasen suojatit liikkui väkevästi. Hodgman esimerkkinä ei tuntunut kummoiselta pelimieheltä syksyllä, mutta keväällä mies oli lennossa. TPS ruoriin Suikkanen tuli kesken kauden. Alku oli muistini mukaan hankala ja sitten nousujohteinen käyrä kauden loppua kohti. Muistaakseni ponnisti mestariksi sijalta kymmenen ja oli sarjan viimeinen Suikkkasen tullessa ruoriin. Itselläni on käsitys, että hänen joukkueet harjoittelevat kovaa "Jortikan perimällä". Edellinen Jortikan perimä oli Kari Jalonen. Itse haluan katsella tätä kortti nyt vähän pidempään.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Höpö höpö. Vaihtuvuus tuli pääosin sitä kautta, että meillä olevat pelaajat olivat niin tavoiteltuja muihin liigoihin! Kolme lähti NHL:ään, kolme KHL:ään ja kaksi SHL:ään eli kaikki ottivat stepin kovempiin sarjoihin pois täältä hitaiden lähtöjen trappiliigasta. Kun Kertsi lähti Hämeenlinnaan opintojen ja kenties vaihtelunhalunkin innoittamana ja pari lopetti, niin eipä siellä lähtijöiden seassa juuri ollut ketä olisin halunnut pitää tai ollut pidettävissä. Humlilla ja Laatikaisella oli isot palkat ja pelin taso oli laskenut. Tuskimpa olisivat jääneet kovin isolla palkanpienennyksellä. Arvaan, että heti joku ottaa Mikkolan hankinnan esille versus Laatikainen. Ilu on kuitenkin jo koko kuun pelannut 14 minuutin keskiarvolla eli on vain Vallinin/Pentikäisen paikkaaja. Kun vähintään se yksi luvattu pakkivahvistus tulee, Ilun peliaika pudonnee entisestään ja jos jatkaa noita esityksiä, pudonnee seiskapakiksi.

Pääosa vaihtuvuudesta tuli tottakai uusiin sarjoihin siirtymisen myötä, mutta Suikkanen on itse julkisesti myöntänyt, että osa porukasta meni vaihtoon hänen päätöksellään. Silloin ei ole mielestäni ollenkaan hedelmällistä keskustella, että Kärpistä lähti 17 pelaajaa, jos seura itse päätti luopua 4-5 pelaajasta näistä. Silloin kyseessä on seuran arvio, että heidät voitaisiin korvata toisilla pelaajilla. Juuri tämä on se juttu, missä seura teki isoimmat virheensä. Esimerkiksi Juuso Ikonen päästettiin seuran toimesta muualle, ja tilalle tuli Mikko Lehtonen. Huhhei mikä virhe. Lisäksi esimerkiksi Pirnes olisi ollut motivoitunut pelaamaan vielä kauden Oulussa, mutta Suikkasen suunnitelmiin tämä ei sopinut. Tilalle hankittiin Albert, joka paljastui lopulta sellaiseksi, mikä tilanne oli. Samoin jatko olisi kelvannut Laatikaiselle ja Humlille, mutta seura valitsi Mikkolan ja Kähkösen. Ei tässä nyt oikeasti voitettu yhtään mitään. Suoranta olisi voinut jäänyt Ouluun, jos hänelle olisi haluttu luvata kunnon tontti. Ei jäänyt, vaan se tontti meni Ville Leskiselle, joka on täysin tyhjä arpa.

Jos ajatellaan sitten niitä menetyksiä, jotka voidaan mielestäni laskea oikeiksi menetyksiksi. Ja suurinpiirtein paikkaaja vieressä.
Rajaniemi - Rynnäs (edge)
Masuhr - Heshka (edge)
Nutivaara - mister X (ei mahdollista arvioida)
Aho (edge) - Saarinen
Niemi - Olausson (even, koska liian pieni otanta vielä)
Puljujärvi - Tlusty (ei mahdollista arvioida)
Aaltonen - Hagman (odotusarvoinen edge Hagman, mutta liian pieni otanta tässäkin)
 

Zinetula

Jäsen
Pääosa vaihtuvuudesta tuli tottakai uusiin sarjoihin siirtymisen myötä, mutta Suikkanen on itse julkisesti myöntänyt, että osa porukasta meni vaihtoon hänen päätöksellään. Silloin ei ole mielestäni ollenkaan hedelmällistä keskustella, että Kärpistä lähti 17 pelaajaa, jos seura itse päätti luopua 4-5 pelaajasta näistä. Silloin kyseessä on seuran arvio, että heidät voitaisiin korvata toisilla pelaajilla. Juuri tämä on se juttu, missä seura teki isoimmat virheensä. Esimerkiksi Juuso Ikonen päästettiin seuran toimesta muualle, ja tilalle tuli Mikko Lehtonen. Huhhei mikä virhe. Lisäksi esimerkiksi Pirnes olisi ollut motivoitunut pelaamaan vielä kauden Oulussa, mutta Suikkasen suunnitelmiin tämä ei sopinut. Tilalle hankittiin Albert, joka paljastui lopulta sellaiseksi, mikä tilanne oli. Samoin jatko olisi kelvannut Laatikaiselle ja Humlille, mutta seura valitsi Mikkolan ja Kähkösen. Ei tässä nyt oikeasti voitettu yhtään mitään. Suoranta olisi voinut jäänyt Ouluun, jos hänelle olisi haluttu luvata kunnon tontti. Ei jäänyt, vaan se tontti meni Ville Leskiselle, joka on täysin tyhjä arpa
Ostan perustelusi. Näin se täytyykin tehdä tyylillä, jos aikoo esittää kritiikkiä. Jos sen tekee ilman perusteluja, se on tyhjää ja ilmanaikuista. Loppupelistä silti aika alempien ketjujen marginaalia nuo kyseiset pelaajat. Olisihan Ikonen toki voinut olla se, kuka olisi käyttänyt oikean laidan tehomiehen saappaat, mitä ei ole oikein täytetty tähän asti. Kärpillä taisi olla myös optio tässä, mikä jätettiin käyttämättä. En tiedä, miten homma meni, mutta ilmoittiko Juuso halunsa lähteä velimiehensä ja Lehkosen innoitamana SHL:ään? Pakolla pidetty Ikonen olisi ainakin voinut olla riski, verraten hänen aiempaan historiaansa. Ikosella myös lähti Kärpistä kaverit, kenen kanssa hän viihtyi vapaa-ajalla (Aho, Pulju, Miro jne.)

Pirneksen jatkohaluista en ole kuullut lähteistäni täyttä varmuutta, mutta jos näin on, niin toki uskon sen. Itse olisin Essin pitänyt näistä kärkipäässä ja jatkanut vuoden soppareita niin kauan kun peli käytti noin hyvin, toki ehkä palkkaa vähän tarkistaen. Suoranta taas ei mahtunut keväällä kuin harvoin kokoonpanoon, joten varmaan sielläkin oli iso halu lähteä. Kehitystä ei tapahtunut sellaiseksi voimahyökkääjäksi Kärpissä, kuka olisi ottanut sen ylempien kenttien voimahyökkääjän tontin vaikka väkisin. Nyt on pelit sujuneet Porissa sitä rataa, että hänen jatkoaan voi siksi jossitella. Joukkueen rakennus on aina oma prosessinsa ja toki olisin näin jälkeenpäin jotakin tehnyt itsekin toisin, mutta vaikea sanoa kun kaikkia muuttujia kuten palkkoja, jatkohaluja yms. ei tiedä. Aina jää väkisin sijaa jossitteluille, loppuarvioinnin paikka on keväällä. Nyt olevissa sopimuksissa lähinnä Lehtosessa on tällä hetkellä suuri floppivaara, joskin vielä on aikalisä jäljellä hänelläkin. Joka kausi on muutamat hudit tulleet.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
koko viesti.

Kärppien osalta oleellista on varmasti se, mikä on se "omalla tasolla". Kuten huomaat, lähes valtaosa on kategoriassasi omalla tasolla. Siitä pääsemme aiheeseen, että onko pelaajan oma taso edellisen kauden tason säilyttämistä ? Liian moni menee kategoriaan oma taso, koska kukaan ei ole pystynyt sitä tasoaan viime kaudesta nostamaan.

Nostetaan nuorista esimerkiksi Kalapudas, Ronkainen ja Leskinen. Heille kaikille laskettiin tälle kaudelle isot odotukset. Kalapudas ja Leskinen ovat nippanappa viime kauden tasolla, mutta Leskisen tontiksi suunniteltiin vielä elo-syyskuussa kakkoskentän laituria. Ronkaisen alkukausi aika kaukana viime kauden tasosta. Tuleeko Ronkaisen tasoa verrata siis viime kevään tasoon vai johonkin muuhun? Mikael Ruohomaan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin omalla tasolla pelaamista, jos tasoksi otetaan viime kausi. Ruohomaa oli KalPassa koko sarjan pistepörssin sijalla 13.

Lähestyn asiaa niin päin, että kuinka moni pelaaja on alkukauden aikana pystynyt nostamaan pelinsä tasoa ja vastaamaan odotuksiin? Lista on melko lyhyt: Pyörälä, Olausson, Heshka, Vartiainen, Sailio, Kähkönen. Kukkonen ei ole pelillisesti ollut sen huonompi tai parempi kuin vuosi sitten, vaan hän on nimenomaan sillä omalla tasollaan.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Samoin jatko olisi kelvannut Laatikaiselle ja Humlille, mutta seura valitsi Mikkolan ja Kähkösen. Ei tässä nyt oikeasti voitettu yhtään mitään. Suoranta olisi voinut jäänyt Ouluun, jos hänelle olisi haluttu luvata kunnon tontti. Ei jäänyt, vaan se tontti meni Ville Leskiselle, joka on täysin tyhjä arpa.
Enimmäkseen puhut asiaa, mutta lainauksessa jo pikkaisen ylikritiikkiä. Jos Huml+Lada olisivat vieneet vaikka 400k ja Mikkola&Kähkönen 200k, niin onko diili edelleenkin huono? Leskiseltä taas nähtiin Sportissa jo sellaisia otteita, että minä ainakin odotin kaverin pystyvän vakiinnuttamaan Kärpissäkin 2-3 -ketjun laiturin paikan, mihin taas Suoranta ei ollut ikinä pystynyt. Jotenkin tällainen "olishan se pitänyt tietää että tämä aiemmin onnistunut kaveri floppaa ja tämä aiemmin floppaillut kaveri onnistuu" menee jälkiviisastelun puolelle. Ainakin niin kauan kuin ei puhuta jostain luomaloista joista todellakin kaikki näkee miten tulee käymään.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Enimmäkseen puhut asiaa, mutta lainauksessa jo pikkaisen ylikritiikkiä. Jos Huml+Lada olisivat vieneet vaikka 400k ja Mikkola&Kähkönen 200k, niin onko diili edelleenkin huono? Leskiseltä taas nähtiin Sportissa jo sellaisia otteita, että minä ainakin odotin kaverin pystyvän vakiinnuttamaan Kärpissäkin 2-3 -ketjun laiturin paikan, mihin taas Suoranta ei ollut ikinä pystynyt. Jotenkin tällainen "olishan se pitänyt tietää että tämä aiemmin onnistunut kaveri floppaa ja tämä aiemmin floppaillut kaveri onnistuu" menee jälkiviisastelun puolelle. Ainakin niin kauan kuin ei puhuta jostain luomaloista joista todellakin kaikki näkee miten tulee käymään.

Mikkola ja Kähkönen eivät pelaa yhteensä 200k sopparilla, vaan menee yli tuon summan. Ja tottakai Huml + Laatikainen oli kalliimpi, Huml jopa verotietojen mukaan 266 tonnia edellisessä verotuksessa. Laatikaiselle kelpasi kuitenkin Ilves. Pointtini oli kuitenkin eri kuin palkat. Se oli esittää asia niinkuin tapahtui - Kärpät päätti pelata uutta hevosta, josta ei tullut voittoa.

Olemme vahvasti eri mieltä Leskisestä, sillä en ole nähnyt hänen esittävän koskaan sellaisia otteita, joka oikeuttaisi 2-3 ketjun laiturin pysyvään pelipaikkaan. Ei Vaasassa, eikä Oulussa.On syytä ottaa nyt huomioon, että Kärpät on Liigan jättiläinen, jolta täytyy odottaa tässä sarjassa menestystä vuodesta toiseen.

Ja kun otit nimenä esille tuon Luomalan, niin ennen Oulun diiliä 2008-09 14+13=27 (56 peliä) ja 2009-10 27+17=44 (55 peliä). Ennen tuota Luomala ei ollut tehnyt Liigassa yli 10 maalia kaudessa. Jos vedetään ihan tilastojen ja tuoreiden näyttöjen perusteella, niin kummalla oli ne näytöt tuloksen tekemisestä, Luomalalla vai Leskisellä? Ja kyllä, Luomala oli aivan sysipaska hankinta ja kallis sellainen. Silti, perusteet sille hankinnalle oli.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien osalta oleellista on varmasti se, mikä on se "omalla tasolla". Kuten huomaat, lähes valtaosa on kategoriassasi omalla tasolla. Siitä pääsemme aiheeseen, että onko pelaajan oma taso edellisen kauden tason säilyttämistä ? Liian moni menee kategoriaan oma taso, koska kukaan ei ole pystynyt sitä tasoaan viime kaudesta nostamaan.

Nostetaan nuorista esimerkiksi Kalapudas, Ronkainen ja Leskinen. Heille kaikille laskettiin tälle kaudelle isot odotukset. Kalapudas ja Leskinen ovat nippanappa viime kauden tasolla, mutta Leskisen tontiksi suunniteltiin vielä elo-syyskuussa kakkoskentän laituria. Ronkaisen alkukausi aika kaukana viime kauden tasosta. Tuleeko Ronkaisen tasoa verrata siis viime kevään tasoon vai johonkin muuhun? Mikael Ruohomaan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin omalla tasolla pelaamista, jos tasoksi otetaan viime kausi. Ruohomaa oli KalPassa koko sarjan pistepörssin sijalla 13.

Lähestyn asiaa niin päin, että kuinka moni pelaaja on alkukauden aikana pystynyt nostamaan pelinsä tasoa ja vastaamaan odotuksiin? Lista on melko lyhyt: Pyörälä, Olausson, Heshka, Vartiainen, Sailio, Kähkönen. Kukkonen ei ole pelillisesti ollut sen huonompi tai parempi kuin vuosi sitten, vaan hän on nimenomaan sillä omalla tasollaan.

Ei olla ajatuksinemme kovin kaukana, Kärppien alkukausi ei ole menestys, moni ei ole nostanut tasoaan, mutta rosterista on otettu kutakinkin se mitä odotettu. Tämä ei ole riittänyt, kun loukkantumisia on paljon. Itse koitin mennä tulosten ulkopuolelle ehkä valkomustin lasein. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Kärpät olisi ansainnut viimeisistä peleistä enemmän pinnoja mitä sai ja oli kunto puntarissa ennen sitä ihan hyvin sijoittunut. Tämä kausi tuo jotenkin mieleen 2004 syksyn, kun signattiin herrat Dawe ja Smyth ja rosteri haukuttiin umpi surkeaksi. Tenki sitten tuli Viuhkolan laidalle heitti eka peliin maalin ja ihmeteltiin onko äijä kunnossa ja kauhisteltiiin "hirveä" toisessa laidassa. Niin se vaan ykkönen paukutti ilta toisen sa jälkeen maalia ja oli legendaarinen teräsnyrkki myöhemmin ja Hirvestäkin on tullut se tarun hohtoinen hampaaton kanukki.

Onnistumista mitataaan paljon pisteillä. Lehtonen on joutunut kannattajien hampaisiin. Toit edellä esille myös Leskisen, joka tulos roolissa muta sitä ei ole tullut. Aiemmin viesteissä puhuttiin Ikosesta. Minusta kaikki noista kiekkollisesti ja hyökkäysvoimaltaan hyviä pelaajia, mutta ei ihan huippukategorian ratkaisijoita. Taitopelaajia joilta puuttuu huippuratkaisijan aseet, laukaus ja erityisesti oivaltavat syötöt, kyky irrota vastustajasta yms. Sopivassa palaetissa nuo pelaajat tekee hyvää tulosta. Kaikki pystyy pelaamaan kiekon esimerkkinä Laineelle pointille, josta tulee hyvällä prosentillla maaleja. Nyt sitä kompoa ei ihan ainakaan vielä ole löytynyt. Lehtosen kohdalla siinä oltiin mielestäni lähellä. Minusta ykkönen, jossa Lehtonen oli oli hyvä. nyt Hagmannnin pelatessa laidalla se ei ole pystynyt luomaan yhtä vahvasti tilanteita. Mielestäni Lehtonen on tärkeä pelaaja viemään kiekon hyökkäysalueelle, hän pystyi menemään kiekon kanssa alueelle. Hän Kärppien ahkerin laukoja ja saanut paikkoja, mutta niistä ei ole uponnut. Jotain on puuttunut. Se ketsuppi pullo voi vielä aueta ja paikka löytyä.

Lähtökohtaisesti liian moni on pelannut liian isossa roolissa. Leskisen esimerkkinä voi olla helpompi onnistua vaikka Pyörälä Olausson rinnalla, Kukkonen Heshka pakkeina , jos esimerkkinä Hagman-Ruohomaa-Tlusty naputtaa ratkaisukenttänä paria maali per peli. Onnistuminen on astetta hankalampaa kentässä Leskinen-Ruohomaa- Vartiainen-Ronkainen-Hakanpää. Homma onistuu, kun rinnalla on varma nelikko, joka klaaraa homman ja itse sitten saa ruokintaa tasaisen taajaan. Kun kentällä muita kiekkoja hukkailevia junnuja niin ei siinä tulosta kovin helpolla pääse tekemään ja ruokinta voi olla vähän eri luokaa. Yhtälailla Ronskaisella voi olla eri luokan ruokinta Hagman-Ruohomaa-Tlusty takana.

Ruohomaasta: Hän ei ole enää ykkössentteri ja hänen ruokinasta on nauttineet Vartiainen, Leskinen ja viiivassakaan ei kauheeaa apua ole ollut. Siellä löytyi Leskistä ja Vartiaista viime akudella enemmän maaleja tehneet laiturit ja pakit yv:hen kaveriksi. Pisteistä valtaosa oli syöttöjä joita varmasti tullut nytkin, mutta siellä ei ole ollut kerästä laidalla laittamassa kiekkoja pussiin vaan Leskinen. Uskoisin Ruohomaan tuloksen olleen eri mikäli harjoituskauden koostumus Mäenalainen-Ruohomaa-Leskinen olisi saanut enemmän yhteisiä pelejä.
 
H

Hidas_ja_kankea

Minusta ykkönen, jossa Lehtonen oli oli hyvä. nyt Hagmannnin pelatessa laidalla se ei ole pystynyt luomaan yhtä vahvasti tilanteita.

Taidatpa olla yksi harvoista, joka on nähnyt Lehtosen otteissa jotain positiivista. Mielestäni Lehtonen tukehdutti ja tappoi ykkös-ketjun pelin. Rumasti sanoen oletettu panostus ja tulos eivät kohtaa lainkaan.

Mutta ne Suikkasen potkut ketjun otsikon mukaisesti.

Vähän enemmän toivoisin kärsivällisyyttä. Potkut olisivat kolmannet lähes peräkkäin ja voisi olla tällä tasolla jatkaminen tulevaisuudessa mahdotonta. Ilman KHL-potkuja ei olisi enää edes valmentamassa. Paljon löydän puolustavia selityksiä tämän hetkiselle huonolle menestykselle. Suikkanen ei härkäpäisesti pitänyt pelikirjastaan kiinni, vaan muutti sen toiseksi pakon sanelemana. Tämän muutoksen ansiosta Kärpät on säilyttänyt iskuetäisyyden jatkoa ajatellen.

Oikeastaan oli hyvä CHL:stä putoaminen. Nyt on aikaa yhteisharjoituksiin pl. Pyörälä ja Kukkonen, jotka pysyvät kartalla mj-komennuksesta huolimatta. Odotetaan nyt pelillisiä esityksiä sairastuvan toivottavasti tyhjentyessä ja suoritetaan ristiinaulitseminen myöhemmin.

Toisekseen en haluaisi Kärppien saavan mainetta valmentajien hautausmaana. Projektit katsottaisiin loppuun asti edes väliaikatuloksen muodossa.

T: Suikkasen eka SM-Liigapelin katsonut räkänokka. Joku vanhapatu vieressä huokaili, ettei tuosta mitään tule ja sitten kuitenkin tuli tulosta.
 

Odvelli

Jäsen
Marjamäen pesti maajoukkueessa ei ole alkanut odotetulla tavalla. Kaitsun pesti Kärpissä ei ole alkanut odotetulla tavalla. Jos olisi mahdollista, niin miltä kuulostaisi Marjamäen paluu?
Kunhan "heitän bensaa kiukaalle", kuten Suikkanen on todennut. En tiedä, mihin ketjuun tällainen idea kuuluisi. Minulla ei tähän ole mitään erikoista mielipidettä enkä odota mitään absoluuttisia kyllä/ei-vastauksia, vaan ajatuksia, joita em. ajatus herättää ihmisissä, kun täällä Suikkasen potkuja osa toivoo.
 
Marjamäen pesti maajoukkueessa ei ole alkanut odotetulla tavalla. Kaitsun pesti Kärpissä ei ole alkanut odotetulla tavalla. Jos olisi mahdollista, niin miltä kuulostaisi Marjamäen paluu?
Kunhan "heitän bensaa kiukaalle", kuten Suikkanen on todennut. En tiedä, mihin ketjuun tällainen idea kuuluisi. Minulla ei tähän ole mitään erikoista mielipidettä enkä odota mitään absoluuttisia kyllä/ei-vastauksia, vaan ajatuksia, joita em. ajatus herättää ihmisissä, kun täällä Suikkasen potkuja osa toivoo.
Ei mielellään ennen kuin Late on oppinut jonkun muunkin systeemin kuin muniinpuhaltelun maalin takana. Kaikki osaa nykyään pelata tuota Laten pelikirjaa vastaan, se nähtiin osittain jo viime kautena.
 
Viimeksi muokattu:

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Laten leijonat tekee vähemmän maaleja kuin Kaitsun Kärpät? Ei kiitos.
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Otsikkoon viitaten ehdotan seuraavaa :
Saatiin uusi hyökkääjä ja todennäköisesti pakkikin pian sekä sairastuvalta porukkaa takaisin,
niin annettaisko nyt päävalmentajallemme työrauha, rauha rakentaa joukkuetta iskuun ?
Nyt on maajoukkuetauko ja valmentajillamme on aikaa näyttää mitä he pystyvät kursimaan kasaan.
Jos tilanne on jouluna samankaltainen kuin nyt, kapina voi alkaa.
Olisko hyvä ehdotus ?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otsikkoon viitaten ehdotan seuraavaa :
Saatiin uusi hyökkääjä ja todennäköisesti pakkikin pian sekä sairastuvalta porukkaa takaisin,
niin annettaisko nyt päävalmentajallemme työrauha, rauha rakentaa joukkuetta iskuun ?
Nyt on maajoukkuetauko ja valmentajillamme on aikaa näyttää mitä he pystyvät kursimaan kasaan.
Jos tilanne on jouluna samankaltainen kuin nyt, kapina voi alkaa.
Olisko hyvä ehdotus ?

Samaa mielipuolta! Rauhaa kaikille!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Maajoukkuetauko on takana, on saatu harjoitella, on tullut vahvistuksia, ja mikä on saldo? Kahdessa vieraspelissä tahdilla 1,5 maalia per peli ja niistä yksi oli tasakentällisin tehty maali. Tuo maali oli Mika Pyörälän henkilökohtaista taituruutta, pelikirjatouhuja siinä ei ollut mukana oikeastaan lainkaan. Kaksi muuta maalia olivat 5-3 yv:llä tehty maali ja tyhjiin. Pelitapamaalit olivat siis tästä näkökulmasta nollassa. Suikkanen ei ole saanut yhtään mitään aikaiseksi. Selitykset on nyt nähty. Nyt pitää oikeasti ryhtyä kartoittamaan valmentajaa. Kärpät on tällä hetkellä sijalla 13. Suikkanen on öykkäröivä selittelijä, joka ei kuulu Kärppiin. Kiitos ja näkemiin.
 

Ränse

Jäsen
Tämän päivä esityksen jälkeen kyllä alkaa oleen päivä päivältä lähempänä Suikkasen lähtö. Pelaajamateriaali on koventunut mutta peli jos mahdollista oli tänään entistäkin paskempaa. Suikkanen ulos ja rahamiehet myyntiin niin saadaan edes taloudellisesti pelastettua mitä pelastettavissa on. Kaitsu ulos ja Tuokkola sisään pitkällä sopimuksella.
 

Odvelli

Jäsen
Turha tässä vaiheessa pistää livelinkkiä, mutta Tepsin YouTube-kanavalta löytyy luultavasti kohta aftergame show. Suikkasen puheet tiivistettynä: joukkue oli paska, kaikessa oltiin vähintäänkin metri jäljessä. Ei oikeastaan muuta itse pelistä, koohotti ja kirosi pitkää erätaukoa ja elämää yleisesti. Saatapeetä tuli totuttuun tapaan!
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En halua vielä uskoa, että se raikas fiilis, joka eilen minut valtasi olisikin ollut vain Fata Morganaa. Pahaltahan peli näytti nyt kieltämättä, eikä munkaan kärsivällisyys pilviin asti kurotu, mutta kuitenkin...ensi viikko näyttää kyllä jo Suikan opit. Se pakkikin meiltä vielä uupuu, sitäkin odotellen. Jaksetaan vielä!

Rynnäs oli hyvä ja lukemat olisivat olleet vielä rumemmat ilman häntä. Mahtaa Jussia turhauttaa!
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ne on Suikkaselle potkut lähempänä kuin arvaammekaan. Luokaton ottelu. Pitkään olen ymmärtänyt, sitten koittanut ymmärtää, ja nyt en enää edes koita ymmärtää. Kaksi viikkoa, ja jos voittoja ei ala tippua, niin potk.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
. Suikkanen on öykkäröivä selittelijä, joka ei kuulu Kärppiin. Kiitos ja näkemiin.

Täsmälleen näin asia on.

Ei kai tässä herranjestas kukaan aikuinen odottele enää mitään ihmettä tapahtuvan? Se on aivan sama mitä ukkoja tuonne raahataan, tulos on samaa paskaa kuin tänään kuitenkin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En kerennyt tänään katsoa kuin ensimmäisen erän, koska (onneksi) tuli vähän muita aktiviteetteja, mutta oli kyllä aika kamalaa katsottavaa. Annan aikaa ensi viikon, tiistaina vastassa Pelicans, torstaina vieraissa KalPa ja lauantaina kotona KooKoo. Jos näistä peleistä ei tule vähintään 7/9 pistettä, niin Suikkanen vittuun. Turha tässä on sitä kahta viikkoakaan antaa aikaa, vaan ensi viikko ja tulos tai ulos. Oikeastaan kaksi seuraavaa peliä näyttää suuntaa, jos molemmista tulee turpaan niin Kaitsun voi jättää Kuopioon. Voin tarjota hänelle kyydin lentokentälle sieltä jos ei muulla pääse kotiin.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
En halua vielä uskoa, että se raikas fiilis, joka eilen minut valtasi olisikin ollut vain Fata Morganaa. Pahaltahan peli näytti nyt kieltämättä, eikä munkaan kärsivällisyys pilviin asti kurotu, mutta kuitenkin...ensi viikko näyttää kyllä jo Suikan opit. Se pakkikin meiltä vielä uupuu, sitäkin odotellen. Jaksetaan vielä!

Rynnäs oli hyvä ja lukemat olisivat olleet vielä rumemmat ilman häntä. Mahtaa Jussia turhauttaa!

Pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelusta, mutta itseäni ei Rynnäs vakuuttanut kyllä yhtään. Tottakai lukemat olisivat olleet rumemmat, kun oltaisiin ilman maalivahtia pelattu.

Jottei ihan offtopikiksi menisi niin Kärppien peli näytti omiin silmiin samalta kuin tepsin peli Suikkasen aikana.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Jottei ihan offtopikiksi menisi niin Kärppien peli näytti omiin silmiin samalta kuin tepsin peli Suikkasen aikana.
Niin kummalla stintillä... jälkimmäisellä vissiin?

Onhan tää seppä jo nähty ja vaikka tuosta johonkin sääleihin yllettäisiinkin, niin eihän tommoista paskaa yksinkertaisesti Oulun Kärppien kuuluisi esittää näillä pelimerkeillä - ei tuu Suikkasta(-kaan) yhtään ikävä - Tervemenoa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös