Su 21.3.2010 D Team - Jokipojat (2. finaali)

  • 9 365
  • 30

Viljuri

Jäsen
Finaalisarjan avausottelun vei Jokipojat sangen vauhdikkaan ja virheiden sävyttämän avauspelin jälkeen 4-3.

Toinen ottelu ja kaikkia muuttua voi? Kuten Pikkarainenkin huomautti, Jyväskylässä on pienempi kaukalo, ei kuitenkaan sentään niin pieni kuin Lempäälässä, joten sen ei pitäisi tuoda mitään erityisempää ongelmallista elementtiä Jokipoikien viisikoiden peliin. Vauhtia on pidettävä, puolustuspakettia tiiviimmäksi, ja sikäli mikäli Dieselissä on vielä potkua suoriutua kolmannesta pelistä neljän päivän sisään, vastahyökkäyksiä on haettava koko kentän karvauksella.

Ensimmäinen peli olisi ollut ratkaistavissa numeroiden valossa huomattavasti selvemminkin, joten kaikenpuolisen tekemisen säilyessä hyvänä on viimeistelyyn haettava tarvittavaa terävyyttä.

Kokoonpanomuutoksia ei ilmeisesti kotijoukkueen osalta oli tulossa, ja mikä vastustajasta paistaa silmään, niin on hyvä harjoitella pitkien kavereiden pitämistä poissa maalintekosektorilta, sillä on varsin mahdollista, että yli kaksimetristäkin koljattia saattaisi tulla vielä vastaan.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
D Teamin kohdalla iso kysymys on se, ketkä pakeista kykenevät pelaamaan tänään. Taipalus palasi eilen ja hieman varovaista oli pelaaminen, mutta pystynee jatkamaan. Palaako Muotka kehiin tänään - Hyyppä ja Kulmala olisivat toki myös toiveissa - mutta ainakaan itse en tiedä vammojen vakavuutta. Pahiten luulin käyneen Taipalukselle, joka kuitenkin eilen jo pelasi.

Puolustukseen tarvittaisiin leveyttä nyt hieman, sillä muuten ottelujen tiiviys alkaa käydä liian raskaaksi. Osin se jo eilen isossa kaukalossa Joensuussa näkyi.

Tänään pelataan kuitenkin Synergialla ja Jokipojat ei pääse niin hyvin levittämään peliään kapeammassa kaukalossa ja lisäksi D Teamin ahneus ajaa maalille korostuu entisestään. Eilen Jokipojat oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Toisaalta alakynnessä ollenkin D Team säilytti mahdollisuudet ottelun voittoon eilen koko ajan. Tänään kun saadaa kiekollista hallintaa hieman enemmän itsellekin, niin ottelusarjan tasoittaminen on aivan mahdollista - muttei toki helppoa. Hyvin pelasi Jokipojat eilen.

Kokoonpanoja odotellessa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään siis hallille eilisen Tampereen pelin lisäksi. Voisi siis sanoa että mukavan jääkiekko täyteinen viikonloppu. Toivottavasti kansa löytää itsensä hallille näin sunnuntai iltanakin ja saataisiin taas 3000 rikki. JYPin seuraaviin otteluihin on vielä jonkin aikaa joten nyt on hyvä hetki tulla katsomaan ottelua.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Veikkaan, että Pikkaraista jäi vituttamaan Salmelaiseen nasahtanut korkeamaila, jota ei edes noteeranut linjuri, joka seisoi vieressä tilanteen sattuessa. Kuppia lienee kiristänyt myös aikaisemmat vihellykset mehtimäellä jossa ei todellakaan ole tuomarit tällä kaudella loistaneet. Tunteita ja tuoksuja kansa kaipaakin.

Go Pike!!

D:llä tänään kolmas ottelu neljän päivän sisään. Luulisi kohta pikkuhiljaa näkyvän jossain. Jokipojat jos pystyy jatkamaan loistavaa liikettään niin eiköhän ne kakat rapise rattailta.

Joensuusta taisi lähteä matkaan n.70 punamustaa+ etäfaneja liikekannalla varmaankin lisäksi, joten tunnelmaa löytyneen tänään.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Anna kakkua, anna sakkoa saatana...

Vai että pelin penaltti Pikelle. Ihmetyttää kyllä suuresti tämä, todella kova päätös. Tamminen sai viimevuoden finaaleissa vetää omaa showtaan, sakkoja tuli mutta ei sentään toimitsijakieltoa. En oikein usko että Pikkarainen olisi mihinkään kovin kummoiseen ylilyöntiin syyllistynyt. Varmasti muutaman viimeisen minuutin tapahtumista on antanut palutetta, mutta se oli kyllä ihan aiheenkin.

Toivottavasti tästä tulee vaan joukkueelle lisää virtaa. Eiköhän Turunen & co. saa homman pidettyä hanskassa.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
D Teamin kokoonpano on sama kuin eilenkin:

Kaulio (Härmä)

Poukkula - Piiroinen - Pesonen
Ikonen - Koistinen

Virpiö - Laukkanen - Heikkinen
Silvennoinen - Taipalus

Huovinen - Pelkonen - Maasalo
Laurikainen - Auvitu

Jormakka - Lahtinen - Virtanen
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Tietenkään nyt emme tiedä, mitä Pikkarainen on sanonut, mutta turhan kovalta tuomiolta tuntuu tuo toimitsijakielto. Ja se viimeisten minuuttien korkea maila oli kyllä tuomareiden moka. Tilannehan oli vahinko ja siinä ei mitään sattunut, mutta maila nousi ja niin selvästi, että jomman kumman päätuomarin olisi luullut tilanteen näkevän. Linjuria en syyttäisi, vaikka ihan vieressä olikin. Oli kuitenkin takaviistossa ja katsoi minusta vielä eri suuntaan.

Mutta enpä usko Jokipoikien saavan tästä (ikävä kyllä) kuin lisää virtaa. Bussissa mukana on varmasti päävalmentajakin ja pelin aikana nyt ei kummoisia kuitenkaan voi tehdä. Viime kevään Tammis-show, kun ei tosiaan poikinut kuin sakkoja, joita kukaan ei edes liigalle ole nähtävästi maksanut, niin siihen nähden tämä on hieman outo ratkaisu. Tai ehkä liitto on ajatellut SM-liigan saamattomista rahoista oppineena, että varmuuden vuoksi on rangaistava muulla tavoin :)

D:lle olisin toivonut paria pakkia telakalta töihin, mutta näillä mennään ja peli saadaan kulkemaan tälläkin kokoonpanolla. Ei muuta kuin ottelusarja tasoihin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eiköhän tuo Piken rangaistus+tulevat sakot sisälly sukupuuttoon kuolemassa olevan eläimen suojeluohjelmaan. Sakotkin määrätään sopivasti "ensi viikolla" eli siellä katsellaan kuinka paljon se Jokipojat on nettoamassa lipputuloja ja ynnäillään sitten ylimääräiset taskusta pois....

Noh, ei Piken puuttuminen tule vaikuttamaan tänään peliin ainakaan negatiivisesti, kuten yllä jo mainittiinkin.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jokipoikien valmentajalle yhden ottelun toimitsijakielto, onko tässä D Teamin paikka iskeä?

Kyllä! Nyt jos ei koskaan, muuten loppuu tämäkin kausi.
Mehtimäkeläisen palstalla on tästä tapauksesta johtuen aikamoinen meno päällä. Salaliittoteorian kannattajat ovat sitä mieltä, että Risto Duhfa on tämän pelikiellon takana. Mene ja tiedä, mutta on aika kova tuomio antaa suoralta kädeltä pelikielto eikä ensin sakkoja. Pitäisiköhän tiistain ottelussa järjestää kansalaiskeräys noiden sakkojen maksamiseksi.
Go, Jokipo go! Antakaa vaan sakkoja saatana!

Voitto - kotiin tai sitten ehkä ei.
 

Höyry

Jäsen
Tobias "Naama" Salmelainen sai juuri sähköiskun kaukalon kulmassa. Kaveri saa tungettua lärvinsä aina johonkin ja sitten sätkitään kuin sähköiskussa. Ei kovin edustava pelaaja joukkueelleen.
 

Jarza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, MyPa
Miten Mestiksen finaalissa voi olla noin surkeaa tuomari työskentelyä. Ei Vepsäläinen ja Metsälä kuuluu jääkiekkokaukaloon, etenkään playoff peleihin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ainakaan tuota Elomoa ei kannata uskoa. Siinä kampitusjäähyssä missä muka maila osui Jokipoikien pelaajaa kasvoihin tuo osunut esine oli itseasiassa D-tiimiläisen luistin.

Lisäksi leikkaamisjäähy meni aivan oikein. Toisen jalkoihin syöksyminen on kielletty
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ainakaan tuota Elomoa ei kannata uskoa. Siinä kampitusjäähyssä missä muka maila osui Jokipoikien pelaajaa kasvoihin tuo osunut esine oli itseasiassa D-tiimiläisen luistin.

Elomon älykkyydestä kertoo se, että mies kertoo 0-2 tilanteessa, että D Teamin peli näyttää siltä kuin he olisivat jo luovuttaneet. Niinpä niin Miika.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Elomon älykkyydestä kertoo se, että mies kertoo 0-2 tilanteessa, että D Teamin peli näyttää siltä kuin he olisivat jo luovuttaneet. Niinpä niin Miika.

Nojoo, silläkin uhalla, että meikäläisen älykkyystasoa mollataan, niin kyllä se minustakin näytti vähän väsyneeltä peliltä tuossa tilanteessa ja odoteltiin jo seuraavaa erätaukoa. Mutta kolmas erä olikin sitten jo jotain muuta.

Hieno taistelu diseltä, ei ollut ihan ehkä tarpeeksi terävyyttä maalipaikoissa ja eikä kyllä aina ihan pomppinutkaan, mutta Rämö oli kieltämäti hyvä maalilla. Jokipojilta hieno ja siisti peli, ja kaikesta huolimatta vaikka kuinka D Team taisteli ja osittain myös hallitsi peliä, myös järkevä peli Joensuun pojilta.

Niin ja tosiaan itsekin katselin samaa kuin mitä SergeiK, luistinhan siinä osu kaveria naamaan eikä maila. Ei siitä oikein voi kampittamisen jälkeen jäähyä diselle antaa.

No, ei varmasti pääse Jokipo edelleenkään helpolla tiistaina. Katseet sinne.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Elomon älykkyydestä kertoo se, että mies kertoo 0-2 tilanteessa, että D Teamin peli näyttää siltä kuin he olisivat jo luovuttaneet. Niinpä niin Miika.

No pöllölaakson ammattilaiset veteli viimeyön Joensuussa tuota jääkiekkoilijan spirittiä, valitettavasti pieni rapelo ei poikien ajattelua liikuttanut ainakaan sinne positiivisempaan suuntaan.

Kovaa vääntöä oli, suoranainen torjuntavoitto Jokipojille. Uskomattoman kovaa D jaksaa tapella vaikka pelikuormitus on aika toista Jokipoikiin verrattuna. Huikee vääntö on luvassa tiistaille. Jos sinne sitten D:n kannattajat jättäisi nuo tajuttomat kilkkeet kotiin.

Kilkati kalkati vaan.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä tulee noihin rumppuihin niin minusta on hienoa että nämä lähes polvenkorkuiset nuorukaiset noita rumpuja soittelee, jostain se katsojakulttuuri on aloitettava ja hyvä että joku edes jotain metelia hallissa pitää muuten olisikin aika hiljaista.

Itse ottelussa D team kyllä hallitse ottelutapahtumia ja sai luotua kasan vaarallisia hyökkäystilanteita, mutta viimeistely ontu. Itseasiassa pääsiköhän Jokipojat kertaakaan kunnon maalipaikoille. Tuntui että jokainen maali pomppi hieman onnekkaastikin maaliin vaikka Kaulio siinä avittikin. Näköjään laukaukset jokipojat vei mutta minusta nuo hyökkäykset ei olleet kovin vaarallisia.

Pesonen-piiroinen-poukkula oli taas iskussa, mutta Laukkasen ketju ei tunnu saavan oikein mitään aikaan. Myöskin ylivoima oli aika ponnetonta.

Noh tiukka ottelusarja menossa ja taas olisi ottelu voinut kääntyä mihin tahansa. Jokipojat otti voitolla kiinityksen mestaruuteen, mutta ottelut ollut niin tiukkoja että en yhtään ihmettele jos D team viellä pari voittoa nappaa ja mennään taas viidenteen peliin. Mieluiten yhden kotipelin Jyväskylässä viellä näkisi ainakin yleisötulojen vuoksi.

Yleisöä suhteelisen hyvin hieman yli 2700, tosin edelleen aika moni hyppeli halliin sisään erinäisillä korteilla ilmaiseksi ja nuokin ilmeisesti lukuun lasketaan joten maksaneita varmaan alle 2000, tosin lippujen hinnat istumaan oli nostettu aika rajusti joten tulojakin kertyy jokatapauksessa ihan ok.
 

DrAvalanche

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä tulee noihin rumppuihin niin minusta on hienoa että nämä lähes polvenkorkuiset nuorukaiset noita rumpuja soittelee, jostain se katsojakulttuuri on aloitettava ja hyvä että joku edes jotain metelia hallissa pitää muuten olisikin aika hiljaista.

Niinpä, rummut on täkäläinen juttu. Varmaan se, että ne jossain muualla päin maata ärsyttävät, saa hakkaamaan niitä vaan vielä vähän kovempaa.

Tapahtuu siellä hallilla silti muutakin. Jaanpa pikku tuokiokuvan tältä illalta: ryystän kahvia perinteisestä pahvimukista hallin käytävän tungoksessa erätauon kulumista odotellessani. (Remontin jälkeenkin Synergian käytävät ovat yhä niin kapeat, että ahdasta on vajaan 3000 katsojan matsissakin.) Käytävää pitkin partioi porukka Diskos-junnuja hoilaten kunnon yhteislauluna "Deessä on voimaa", baarin puolelta vastasi joensuulaisten kuoro omalla "Jokipo"-chantillaan. Fiilis tuntui olevan myönteinen molemmissa leireissä.

Jäipähän vaan sellainen fiilis, että siinä oli vilaus ihan oikeaa kiekkokulttuuria.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse ottelussa D team kyllä hallitse ottelutapahtumia ja sai luotua kasan vaarallisia hyökkäystilanteita, mutta viimeistely ontu. Itseasiassa pääsiköhän Jokipojat kertaakaan kunnon maalipaikoille. Tuntui että jokainen maali pomppi hieman onnekkaastikin maaliin vaikka Kaulio siinä avittikin. Näköjään laukaukset jokipojat vei mutta minusta nuo hyökkäykset ei olleet kovin vaarallisia.

Aika hyvin tiivistetty. Vierasjoukkue oli ehkä hieman pettymys tai sitten odotin hieman liikoja :)

D:llä on kieltämättä ongelmia viimeistelyn kanssa, kuten tänäänkin nähtiin. Lisäksi maalipaikoissa sorrutaan liialliseen näpertämiseen jolloin maalipaikka kuivuu kasaan. Sikäli tuosta ei kovin paljoa tarvitse parantaa, mutta maalinteko tuntuu olevan se suurin ongelma.

2-0 johto tuntui jotenkin ansaitsemattomalta tuossa tilanteessa, vaikkakin vierasjoukkue puolusti maaliaan hyvin.

Toivotaan että vielä kerran tultaisiin Jyväskylään...saataisiin vähän lisää lipputuloja D:nkin kautta.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Telkkarissa kuulosti välillä tuo meno siltä kuin olisi oltu jossain kehitysvammaisten aloitus-rumpuoppitunnilla (ja nyt en halua loukata kyllä kehitysvammaisia ollenkaan, anteeksi jos näin käy)

Kilkati kalkati vaan.

Olipa aikuismainen kommentti. Meikäläisen pikkuveli on kehitysvammainen, tuntui erittäin mukavalta lukea tuo viestisi (mutta hei, olo parani heti, kun et halunnutkaan loukata). Kaiken lisäksi oli niitä rumpuja myös Jokipo-fanikatsomossa.

Mutta itse pelistä. Kovaa D Team taisteli ja sai paljon paikkojakin, mutta aika harvassa olivat ne tilanteet, jossa Jokipojilla oli oikeasti hätä. Aika hurjalla tasolla on joukkueen itseluottamus, kun ei ole mitään hätää kiekon kanssa, vaikka vastustaja painaa kuinka päälle. Kun tuo Jormakan 2-3 -maali oli vielä totaalinen joensuulaispakin kömmähdys, rakennetuista maalipaikoista tehdyt maalit menivät 1-3. Aika pirus vaikea siis uskoa, että D hakisi tiistaina voiton Joensuusta, saati vielä kääntäisi sarjan itselleen. Toki oli tilanne tukala voittoisassa KooKoo-sarjassakin, mutta nyt ollaan vieläkin syvemmällä suossa.

Aika erikoinen tilanne tuo Laukkasen ja Salmelaisen törmäys kakkoserän loppupuolella. Kummankin joukkueen fanit vaativat jäähyä vastapuolelle, mutta aika "tasapuoliselta" yhteentörmäykseltähän tuo vaikutti. Erikoista, että Salmelainen löydettiin syylliseksi tuohon.

Jokipoikien faniryhmä piti hyvää kannustusta päällä koko pelin. Plussat vielä siitä, että ainakin minun silmiin ottivat hyvässä hengessä D-junioreiden vastahuutelun. Tuota "Jokipo"-huutoa en kyllä ymmärrä. Nelitavuinen joukkueen nimi on kyllä hankala sovittaa moneen kannustukseen, muttei nyt sentään ihan kaikkiin. Etenkin "maaleja Jokipo" kuulosti hullulta, ihan kun sitä ei olisi voinut huutaa "maaleja Jokipojat". Vähän turhan kärkkäästi vaadittiin Deelle rangaistuksia milloin mistäkin, mutta huvittavin oli avauserän tilanne, jossa Deen purkukiekko kimpoaa aivan päivänselvästi pleksin kautta päätyverkkoihin. Yksikään Jokipoikien pelaaja ei vaadi tilanteesta rangaistusta, mutta koko vieraskatsomo viheltää vielä seuraavassa vaihdossakin. Mutta hyvää meteliä pitivät läpi pelin, propsit siitä.

Maailman ohuin kirja: Harri Pesonen - silloin syötin hyökkäysalueella.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa aikuismainen kommentti. Meikäläisen pikkuveli on kehitysvammainen, tuntui erittäin mukavalta lukea tuo viestisi (mutta hei, olo parani heti, kun et halunnutkaan loukata). Kaiken lisäksi oli niitä rumpuja myös Jokipo-fanikatsomossa.

------------

Maailman ohuin kirja: Harri Pesonen - silloin syötin hyökkäysalueella.

Heh voisi melkein sanoa, että mitä muuta voi odottaa ihmiseltä jolla on puolustusvoimien sivu kotisivunaan.

Pesonen oli kyllä jälleen pettymys...eikö sitä kiekkoa voisi millään lainata? Edes hetkeksi?

En tiedä kuvitteleeko Harri pääsevänsä tuolla pelillä syksyksi liigaan isompaan rooliin. Toivottavasti ei.
 

Sparta

Jäsen
Onnistunut ryöstöretki Jokipojilta, oli hieno seurata järkevää vieraspelaamista. D-Team tuli varsinkin ensimmäiset 10 minuuttia kovaa, mutta mitään todellista hätää Jokipojilla ei ollut koko pelin aikana. Omat maalipaikat käytettiin todella tehokkaasti hyväksi ja Rämö voitti jälleen maalivahtien kaksintaistelun. Tästä on hyvä jatkaa tiistaille.
 

Viljuri

Jäsen
Tuki Jyväskylän rummuille, jos se katsotaan siellä kuuluvaksi paikalliseen perinteeseen. En silti mielellään kuuntelisi sitä, varsinkaan paikan päällä, mutta ehkä se onkin koko homman tarkoitus?

Joka tapauksessa oikeinkannattamista Italiasta ja jalkapallosta lainatun sämpyläkulttuurin voimalla vaativille voisi rakentaa vaikka äänieristetyn häkin, sikäli kun kaikkien katsojien toiveiden ja halujen toteuttaminen samaan aikaa ei onnistu!

Finaalisarja tilanteessa 2-0 ja paljon pitää outoja asioita tapahtua, mikäli Jokipoikien osalta virheiden lukumäärä ei vähene kolmanteen peliin. Kokeilisin kyllä jo Konttistakin siellä, eikä välttämättä Oinosen tilalla, sikäli mikäli Tero on pelikykyinen ja -haluinen.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tuota "Jokipo"-huutoa en kyllä ymmärrä. Nelitavuinen joukkueen nimi on kyllä hankala sovittaa moneen kannustukseen, muttei nyt sentään ihan kaikkiin. Etenkin "maaleja Jokipo" kuulosti hullulta, ihan kun sitä ei olisi voinut huutaa "maaleja Jokipojat".
No tuo Jokipohan on ollut fanien suussa vakiintunut "lyhenne" jo Kiekko-Poikien (JoKP) ajoista saakka. Niinhän se Pepe Nissinenkin lauleskeli jotta "Jokipo maaleja". Perinteet kunniaan! Aina se Jokipo yhden rytmihäiriöryhmän voittaa... ;)
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Hyvinhän Jokipojat vie. Mutta mikä oli se oikea syy valmentajan pelikieltoon? Aika kummolaiselta koko penalty kuulostaa. Eihän Pikkarainen yleensä vedä show'ta ottelun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös