Su 16.3.2008 Jokerit - Pelicans (3. puolivälierä)

  • 52 016
  • 337

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/1135234853712 kirjoitti:
Otteluvalvoja Pertti Juhola tyytyi tuomarien ratkaisuun eikä aio vaatia Koivuselle pelikieltoa.
Ei muuta kun videot Muukkoselle. Ei kuulu kiekkoon tuollaiset.
 

Matthew Flop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olipas ottelu. Asetelma ennen otteluahan oli, että oikeastaan tässä pelissä Jokereilla oli kotietunsa vuoksi ainoastaan hävittävää, tai sanotaan nyt että ainakin enemmän hävittävää kuin Kaaneilla. No narrit lopulta sen voiton sieltä kaivoi. Mutta toivottavasti tämä peli nyt pudotti ainakin 1. osaottelun apinan kaanien niskasta. Pystytään pistämään peli tiukaksi myös areenalla. Mitään ei olla vielä tässä ottelusarjassa hävitty.

muita huomioita:
- Puurula oli tänään hyvä, lukuun ottamatta ensimmäistä maalia. Aivan mieletön gamesaver 2min ennen loppua. En olisi uskonut, että Huikea Jamppa sen kiekon nappaa. Kyllä olisi 2-3 siinä tilanteessa maistunu. Noh jossittelu on aina turhaa.
- Myös Niemi oli loistava. Variksen maali olisi ollut poimittavissa.
- Koivusen Tonin ketju pelasi koko ottelun Leinon ketjua vastaan hyvin, mutta mitä vittua tapahtui jatkoerässä kun ei millään saatu Leinoa kiinni siinä ekassa vaihdossa.
- Salmelaisen jäähyä en pysty suuremmin kommentoimaan. Polvitaklaukselta se ei näyttänyt, mutta ensi vaikutelma tilanteesta oli leikkaaminen. Uusintoja en tarkemmin seuraillut. Ja tosiaan, Sopanen palasi vasta 2. erän loppuun. Ei pelannut sen 5min YV:n aikana.
- Huonoa - suorastaan paskaa - YV:tä Kaaneilta lukuunottamatta Laurilan maalia.
- Sopanen pelaa "huonossa ketjussa". Tuntuu olevan ainakin Loppia valovuoden edellä pelin sisällä. Jantunen pysyy jotenkin mukana. Loppi on ollut nyt pienoinen pettymys.
- Todella tasainen kamppailu: ainakin luotto palasi, että areenalla voidaan yhä voittaa. Nätisti kulki monin paikoin peli. Suoraviivaisuutta kaipaisin. Enemmän vetoja - varsinkin YV:ssä ja kun Puurula maalissa.
- Koivusen Tonin pelin jälkeistä tapausta en nähnyt, koska narri-fanit seisoivat ja juhlivat voittoa edessäni, joten en kommentoi. Jos puheet pitää paikkaansa niin voipi hyvin tulla sanktio ja se olisi takaisku.

No, nyt ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja tiistaina Lahdessa tasoitetaan taas sarja. Voitto oli tänään jo areenalla lähellä niin haetaan se sitten keskiviikkona. Mitä pidemmäksi sarja venyy, sitä paremmin se sopii Kaaneille, koska meillä pelaa tasaseen neljä ketjua. Narreilla taasen pelaa n. kaksi ja puoli ketjua. On ilman muuta selvää, että se tulee näkymään. Ainakin mitä on kuullut kesäreenauksen tasosta jne.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Huh

Kyllä oli nitropeli. Parempi voitti taas, niinkuin jokaisessa sarjan pelissä tähän asti. Kolmannen erän jälkeen totesin kaverille, että "Leino varmaan ratkasee tän kun se on ollu niin yössä tähän asti" ja niinhän siinä kävi, tai siis Leinon ansiosta se maali syntyi.

Wilmin kakkonen (1. erässä, yv:llä Pelsujen 2. maali) oli ainakin yhtä järjetön tuomarointi kuin Salmelaisen vitonen. Wilmin taklaus oli puhdas, ainakin pariin kertaan jumbolta katottuna.

Kaikki auki vielä, mutta jälleen paineet siirty Pelicansille. Jos Jokerit tiistaina voiton hakee, seuraavana päivänä Areenalla sarja katkeaa. Jos taas tiistain jälkeen ollaan 2-2 tilanteessa, niin luulen että Game 7 saattaa kutsua loppuviikosta.

Edit: Mitä helvettiä? Otteluvalvoja ei tee raporttia? Jos tosiaan on vedetty poikkarilla päähän niin kysymys kuuluu, että onko otteluvalvoja Juholalla päässä vikaa?? Perkele. Videot sitten vaan menemään.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti tuosta myös on jotain videota mitä laittaa eteenpäin, koska jos tuo ei millekkään nauhalle ole tallentunut voi valituksen tekeminen vaikeutua.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei muuta kun videot Muukkoselle. Ei kuulu kiekkoon tuollaiset.

Kuinka yllättävää että sympaattisen pikkuseuran pelaaja saa teloa Jokereiden tähtipelaajaa pelin jo loputtua ja otteluvalvoja siunaa tapahtuman. Haista paska Pertti Juhola!!

Jokerit vieköön sitten itse tapauksen Muukkoselle, kun kerran otteluvalvojassa ei ole miestä tekemään työtään. Käsittämätöntä tuomareilta myös ettei tapauksesta tullut suoraa ottelurangaistusta, täysin pelitilanteen ulkopuolinen tahallinen vahingoittamisyritys vastustajan tärkeintä pelaajaa kohtaan. Jokereilla oli onnea että tuo tahallinen ja törkeä vahingoittamisyritys ei tuonut Pelicansin toivomaa tulosta.

Jälleen nähdään kuinka Helsingin seuroja kohdellaan aivan erilailla, myös otteluvalvojan taholta. Miksi Hirson tapaus vietiin kurinpitäjälle otteluvalvojan toimesta mutta tätä Koivusen törkeää tekoa ei sitten viety? Otteluvalvoja varmaan voisi perustella kantansa, miksi tämä Koivusen teko on otteluvalvojan mielestä ok ja kuitattu pelin jälkeisellä 5+pelirangaistuksella? Vastustajaa saa siis vapaasti teloa pelin loputtua, sellaista ei tarvitse raportoida kurinpitäjälle.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
No Arahan halusi, että peliä pelataan niillä keinoilla, kun on käytössä. Toivon todella, että Jantusta ja Loppia kohdellaan, niin että veri lentää ja miehet eivät kävele seuraavana päivänä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tiukkaa vääntöä ja voisi sanoa tyypillistä play off-kiekkoa tämä oli. Ei välttämättä ihan suurimpia hienouksia, mutta jännitystä ja dramatiikka riitti. Tasaista oli todella, joten pieni yllätys oli, että voittomaali tuli heti ensimmäisen jatkoerän alussa. Itse olin jo varautunut pitkään iltaan, mutta hyvä tietysti että ratkesi näin päin.

Jatkoaikamaali oli sekä tahto- että taitomaali. Leino pyöritteli taas Pelicansin pelaajat aivan solmuun ja nippuun ja sitten Santala nosti läheltä ylös, on selvästi kuunneltu Jari Kurrin selostuksia! Mielestäni Jokerien voitto oli kuitenkin ansaittu, oli sitten millaisten lasien takaa tahansa katsottu, joukkue yritti kiitettävästi ja taisteli hyvin, toki niin teki myös Pelicans. Antti Niemi piti kuitenkin Pelicansia mielestäni pelissä mukana välillä yksin, toki erittäin hyvin torjui Puurulakin tällä kertaa, aivan kolmannen erän lopussa oli Pelicans-pelaajalla (Schwabe?) erinomainen tilaisuus tehdä voittomaali.

Tuo Salmelaisen tilanne oli kyllä selkeä ylireagointi tuomaristolta, osittain varmaan sen takia kun Pelicans-penkki äänekkäästi reagoi tilanteeseen, joka näyttikin ensin pahalta. Tarkempi videoiden kelailu sitten osoitti ettei kyseessä ollut ainakaan polvitaklaus. Kahden minuutin jäähy estämisestä olisi tuosta kyllä kuulunut ehdottomasti Salmelaiselle, ei vitosta. Sopaselle kuitenkin tunnustus ettei jäänyt teatraalisesti makaamaan ja tärkeintä tietysti ettei käynyt pahemmin.

Jokerit "tappoi" kuitenkin erinomaisesti tuon vitosen ja tämä oli yksi pelin käännekohdista, josta joukkue ja yleisö sai uutta virtaa selvästi. Ja nimenomaan tämä oli Jokerien alivoiman hyvyyttä, ei niinkään Pelsun ylivoiman heikkoutta, kapellimestarina tietysti loistava taistelija Clarke Wilm. Wilmin jäähy oli myös erittäin kyseenalainen, mutta eipä tuomari tosiaan uskaltanut kymppiä antaa, vaikka se olisi Wilmille kuulunut. Samoin Sheddenin (aiheellinen) purkautuminen Salmelaisen jouduttua ulos, ei johtanut ihme sinänsä mihinkään sanktioihin.

Koivusen tilanne pelin ratkettua meni minultakin kokonaan ohi, mutta ilmeisen törkeä mailanheiluttelu kyseessä oli. Saas nähdä tuleeko sanktioita. Toki tunteet on pinnassa ja peli kuumaa, mutta ehdottomasti tuommoiset teot pois. Sikäli ihmettelen, etten ole Koivusta koskaan minään törkeänä pelaajana pitänyt, aivan joltain muulta Pelicans-pelaajalta tuota olisi voinut odottaa. Joka tapauksessa kyse ei ole mistään jämä-pelaajasta, vaan jos pelikieltoa saa niin ehdottomasti paha menetys Pelicansille. Jos Salmelaiselle tulee pelikielto, se ei ole ollenkaan niin paha Jokereille.

Yksi tyylirikko tapahtui, en tiedä johtuuko SM-liigasta vai Jokereista, mutta paremmin olisi pitänyt huomioida Petri Variksen siirtyminen maalipörssin kärkeen play offseissa. Upea maali Varikselta ja hienoa, että Petekin alkaa vertyä tärkeimmissä peleissä!

Kaiken kaikkiaan hyvä päätös pelille, mutta isompaan tuuletteluun ei ole aihetta. Toki taas on edes vähän helpompi lähteä Lahteen, mutta sarja jatkuu edelleen ja tämä oli vasta toinen voitto. Varmasti tulee erittäin intensiivinen ja himokas kotijoukkue Jokereita vastaan tiistaina, meno lienee vielä kovempaa kuin perjantaina Lahdessa.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti tuosta myös on jotain videota mitä laittaa eteenpäin, koska jos tuo ei millekkään nauhalle ole tallentunut voi valituksen tekeminen vaikeutua.
Ainakin YLE:n videolla se on, mutta en tiedä saako niitä käyttää ja onko YLE halukas sen luovuttamaan. Maalikoosteessa pätkä pistettiin syystä tai toisesta poikki juuri ennen poikkaria.

Mikäköhän vittu tota Pertti Juholaa vaivaa. Pelicans pääsi täysin ilman rangaistusta jos Jokerit ei videoita lähettele. Pelin ollessa ohi ei viiden minuutin rangaistuksesta paljon hyötyä ole. Tämä linja pitääkin käyttää hyväksi jos hävitään vielä tämän sarjan aikana. Loppusummerin soidessa poikkari kultakypärän päähän ja sitten kädet ristiin, että Pertti Juhola on otteluvalvojana.
 

Acid

Jäsen
Täytyy toivoa, että jokerileirissä on järkeä päässä sen verran, että sieltä ei kukaan lähde kuittailemaan.

Muukkonen, hoida homma!
Tämä asia tulee olemaan täysin Muukkosesta kiinni. Jos hän hoitaa hommansa n.5 peliä pitää tulla, niin se siitä sitten. Jos Muukkonen ei hoida hommaansa niin ainoa oikea teko on rankaista sitten itse Koivusta. Teko oli niin törkeä, että Koivunen ei ansaitse minkään näköistä kunnioitusta kaukalossa. Ei Shedden tai Jokerit tätä unohda. Nyt odetaan tuomiota ja sitten katsotaan mitä tapahtuu.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...Kahden minuutin jäähy estämisestä olisi tuosta kyllä kuulunut ehdottomasti Salmelaiselle, ei vitosta.....

Estämisestä, vaikka kyseessä oli kiekollinen pelaaja? Joko taklaus oli laiton tai sitten ei, mutta ei kai estämisestä olisi jäähyä voinut antaa.
 

Boffe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tapaus Koivunen

Nyt katsotaan pitääkö liigan sekä Muukkosen linja. Pikkaraiselle Kermanin telomisesta 3 ottelua, Hirsolle 6 ottelua Osalan telomisesta. T.Koivunen vetää Leinoa poikittaisella suoraan päähän ottelun ratkettua! Eli rangaistuksen pitää olla vähintään 3 ottelua, koska tapaus on täysin verrattavissa tapaus Kerman/Pikkaraiseen. Ai niin mutta Koivunenhan ei pelaakaan Hifk:ssa tai Jokereissa, joten eiköhän 5+20min riitä.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Näin kirjoitin tuonne Kim Hirschovits-ketjuun pari viikkoa sitten:

"-Kurinpitäjät ovat tyytyväisiä kun ovat saaneet selkeän ennakkotapauksen jonka mukaan jatkossa mennään.
-Kurinpitäjät ovat tyytyväisiä kun saavat seuraavan vastaavan tapauksen jälkeen keksiä syitä sille miksi linja ei pidä."

Eli siis: Jokereiden pelaaja saa kuuden ottelun pelikiellon telottuaan vastustajan pejaajaa huitomalla takaapäin PELIN OLLESSA VIELÄ KÄYNNISSÄ MUTTA KÄYTÄNNÖSSÄ RATKENNUT. Pelicansin pelaaja vetää vastustajan pelaajaa poikittasella mailalla naamaan OTTELUN JÄLKEEN. Luulisi siis että
tuo kuusi peliä olisi absoluuttinen minimi jonka mukaan mentäisiin, mutta kuinkas ollakaan niin nyt ei sitten tarvitakaan edes tilanteen tarkistusta.

JOS tämä on lopputulos niin muuta vaihtoehtoa Sheddenillä ei ole kuin uhrata joku pelaajistaan lopettamaan Koivusen kauden.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Estämisestä, vaikka kyseessä oli kiekollinen pelaaja? Joko taklaus oli laiton tai sitten ei, mutta ei kai estämisestä olisi jäähyä voinut antaa.
No ehkei sananmukaisesti estäminen ja totta kai Vilillä kiekko oli, joten enempi ehkä leikkaamisesta oli kyse. Ei kuitenkaan mielestäni sillä tavalla kuin Cobol kirjoitti. Kahden minuutin jäähy olisi siitä kuulunut, ei vitonen. Ei siis kiekottoman pelaajan estäminen, tämä olkoon tarkennus.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Videolta katsottuna olen kyllä sitä mieltä, ettei ollut vitosen arvoinen eikä ainakaan polvitaklaus. Salmelainen yrittää ajaa perseellä, mutta Sopanen on huonossa asennossa ja jalat taitaa osua yhteen. Liitteenä videosta otettu kuva, josta tosin on vaikea sanoa kovinkaan paljon.

Täysin samaa mieltä tilanteesta, ei missään nimessä vitosen paikka. Tuomarit muutenkin tänään vielä enemmän pihalla, kuin keskiviikkona. En kaipaa tätä kaksikkoa enää pleijareihin.
 

Tommy#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Ham, HJK, Urheiluseura Rapakunto
Kyllä mä olen sitä mieltä kanssa, että jos Juhola ei tehnyt raporttia ja Koivunen selviää tästä alle kolmen ottelun, (vrt. Pikkarainen) voidaan käyttöön ottaa kovemmat keinot.

Ei voi, jumalauta, olla niin, että liigaa muutelee linjaansa miten satttuu. Tää on verrattavissa ihan suoraan Pikkaraiseen, sillä erolla, että osuma tulee päähän.

Jos ei tuomiota tule niin likainen peli alkakoon :D
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos Muukkonen ei tästä Koivusen poikkarista saa nähtäväkseen mitään videota, niin pelirangaistus pysynee.

Jos taas se poikkari oli niin törkeä kuin jotkut täällä sanovat, niin pelikieltoa muutama peli lienee oikeus ja kohtuus. Ilman muuta se olisi Pelsuille iso menetys. Koivusen peliälyä ja kahden suunnan sentterin taitoja on vaikea korvata.

Jos Jokerit lähtevät rankaisemaan Koivusta, niin piristävä joukkotappelukaan ei ole kaukana. En olisi uskonut, että näin kuuma puolivälieräsarja on syntymässä.

Edelleenkin Pelsut voivat pelata paineettomasti. Lahtelaiset ovat pelanneet resursseihin nähden hienon kauden ja kaikki voitot ovat pelkkää plussaa. Sheddenille Pelsujen jatkoon meno olisi uskottavuudelle viimeinen niitti. Ara ja Pasit, hymyä vaan huuleen penkin takana!
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Näin kirjoitin tuonne Kim Hirschovits-ketjuun pari viikkoa sitten:

Eli siis: Jokereiden pelaaja saa kuuden ottelun pelikiellon telottuaan vastustajan pejaajaa huitomalla takaapäin PELIN OLLESSA VIELÄ KÄYNNISSÄ MUTTA KÄYTÄNNÖSSÄ RATKENNUT. Pelicansin pelaaja vetää vastustajan pelaajaa poikittasella mailalla naamaan OTTELUN JÄLKEEN. Luulisi siis että
tuo kuusi peliä olisi absoluuttinen minimi jonka mukaan mentäisiin, mutta kuinkas ollakaan niin nyt ei sitten tarvitakaan edes tilanteen tarkistusta.

Olet väärässä. Jos linjan mukaan mennään niin pelikieltoa pitäisi tulla kolme peliä koska Leino ei loukkaantunut. Osalalta sen sijaan murtui sormi, joten SM-liigan mukaan siitä saa extraa. Normaali mutta paska käytäntö täällä. Veikkaan tilannetta näkemättä että pari peliä sieltä napsuu. Sheddeniltä pelin jälkeen perinteiset valitukset. Toivottavasti mies tajuaa pitää turpansa kiinni MM-kisoissa.
 

Tuoppi

Jäsen
JOS tämä on lopputulos niin muuta vaihtoehtoa Sheddenillä ei ole kuin uhrata joku pelaajistaan lopettamaan Koivusen kauden.

Eiköhän tässä Sheddenille joku rangaistus keksitä. Viimeistään jos jotain "kostotoimia" lahdessa nähdään.

Oma mielipide on se että keskitytään pelaamiseen mutta jos sopivasti hollille sattuu niin voihan sitä vähän vetästä vaikka mailantupella. Turha mihinkään ajojahtiin lähteä ja hukata sitä kautta energiaa. Joku Loppi saa mun puolestani olla ihan rauhassa. On äijä meinaan ollut sen varran vaisu.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jos esim Virta olisi Pelicansin jatkoaikaosuman jälkeen lyönyt Loppia poikittaisella suuhun, Aravirta ei olisi tuonut asiaa esille pelin jälkeen?

Auta armias, jos noin olisi tapahtunut... Olisi varmasti tämän ketjun pituus vähintään seitsemän sivua, täynnä koko suomen kiekkokansan voihkinaa maailman pahuudesta ja täysin moraalittoman Jokerilauman jatkuvasta, tahallisesta vastustajan vahingoittamisesta mailalla. Jep jep!
 
Auta armias, jos noin olisi tapahtunut... Olisi varmasti tämän ketjun pituus vähintään seitsemän sivua, täynnä koko suomen kiekkokansan voihkinaa maailman pahuudesta ja täysin moraalittoman Jokerilauman jatkuvasta, tahallisesta vastustajan vahingoittamisesta mailalla. Jep jep!

Moro. Yhtään Koivusen tekoa (en kyllä ole edes nähnyt) väheksymättä...mutta skidi marttyyriasenne?

Noin muuten täytyy sanoa, että on teillä mielenkiintoinen sarja käynnissä, tasaisempi kuin ainakin itse odotin. Mikä parasta, ilmeisesti joka pelissä parempi voittanut ja kunnon playoff-henkeä havaittavissa..Jatkakaa ja parempi voittakoon!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Auta armias, jos noin olisi tapahtunut... Olisi varmasti tämän ketjun pituus vähintään seitsemän sivua, täynnä koko suomen kiekkokansan voihkinaa maailman pahuudesta ja täysin moraalittoman Jokerilauman jatkuvasta, tahallisesta vastustajan vahingoittamisesta mailalla. Jep jep!

Ja otteluvalvoja olisi jo tehnyt tapauksesta raportin jonka lisäksi toki tuomaristo olisi antanut Virralle suoran ottelurangaistuksen.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei vittu kun ei jokerifaneille kelpaa edes voitto vaan aina pitää etsiä jostain ne pakolliset valitukset. Jos Koivusen teko oli tahallinen vahingoittamisyritys, siitä ansaitsee pelikieltoa, jos pelikieltoa ei tule, Koivuselle ei tulla tekemään mitään törkeää tahallisesti tässä sarjassa. Edes Jokerien pelaajat eivät voi olla niin tyhmiä, että lähtisivät mitään ajojahtia harrastamaan. Kai te saatte jotain mielihyvää noista idioottimaisista ajatuksistanne lopettaa Koivusen kausi seuraavassa pelissä. Ei tuollaisessa ole mitään järkeä ja tiedätte sen itsekin. Leinolle ei käynyt kuinkaan. Ja mitäs siihen sanotte jos otteluvalvoja ei olekaan nähnyt tapahtunutta? Jos hän ei nähnyt sitä livenä tai ei ole saanut mitään videota käsiinsä. Paha on siinä mennä tekemään jotain raportteja.

Peli oli aika paljon vaisumpaa kuin Lahdessa perjantaina. En tiedä johtuiko se hallin huonosta tunnelmasta, joka oli n. 10x huonompi kuin Lahdessa vai mistä. Pelicans ei saanut hyökkäyksiä riittävän monesti järkevästi käyntiin ja usein ne päättyivät kiekon päätyyn roiskaisemiseen, sinne ei kuitenkaan ollut halukkaita menijöitä.

Toivoa on vielä varsin paljon, kun näin hyvin tuloksellisesti pärjättiin kuitenkin vieraissa. Jos vaikka seuraavalla Helsingin vierailulla saataisiin napattua se kotietu, tänään se oli lähellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös