Stanley Cup finaalit: Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers

  • 128 279
  • 387

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaan joitain omia mietteitä, lähinnä "mutu"-menetelmällä sen suurempaa asiantuntemusta omaamatta.

Oma suosikkini mestariksi on Chicago, kai lähinnä siitä syystä, että ennen play-offeja tekemässä veikkauksessani mestariksi nousi Chicago (tosin loppuotteluvastustajana minun papereissani oli Pittsburgh, mutta kuitenkin). Onhan Chicago taitava ja nuori joukkue ja fanit odottaneet mestaruutta melkein 50 vuotta, joten siinä muita syitä, miksi kannustaa Chicagoa. Ja vielä suomalaisvahtikin. Toki Phillyllä on sitten kaksi suomalaista, joten en nyt itke vollota jos Philly sattuisi kannun viemään, Timoselle sen mielellään antaisinkin.

Kovin kotivoittoista on ollut toistaiseksi, ja sama voi hyvinkin jatkua. Hienoja faneja kummallakin joukkueella, melkein kuin pelattaisiin Känädässä, mitä nyt olen lukenut (en ole itse koskaan Känädässä kiekkopeliä nähnyt paikan päällä).

Laitetaan vähän analyysiä vielä pelaajista:

Flyers:

Jeff Carter ollut suuri pettymys, mutta kai se on laitettava loukkaantumisen piikkiin pitkälti. Paljon enemmän maaleja odotin häneltä. Mike Richards ollut aika näkymätön myös, onkohan vaivoja vai mikä painaa? Ville Leino dominoinut ajoittain aika upeasti. Kyllähän miehessä tiedettiin olevan potentiaalia, mutta hienoa, että se tuli näytille nyt. Tärkeätä olisi kuitenkin, että Ville pystyisi pelaamaan tällä play-offien tasolla koko ensi kauden ja aina jatkossakin. Liian ailahtelevaa ollut toistaiseksi, eikä miehen maine hieman itsekeskeisenä tyyppinä sitä auta. Dan Carcillo - pysykööt vaihtoaition puolella. Kuka muuten on Darroll Powe ja mistä Flyersiin ja koska tullut? Ihan outo nimi minulle. Braydon Coburnilta odotin enemmän, ollut aika näkymätön. Kimmo Timonen sen sijaan on pelannut jokseenkin odotetulla tasolla. Chris Prongeria on hehkutettu vähän liiankin kanssa mielestäni, joten viime pelissä paljastui hänenkin olevan tavallinen kuolevainen, joskin puoleksi suomalainen!

Chicago:

Itseltäni on jäänyt vähän väliin tuo Toewsin väitetty taituruus, mutta kyllähän pisteitä tuli hyvin play-offien alussa ja kai olympiakisoissakin. En ole kuitenkaan itse vielä vakuuttunut tästä miehestä. Patrick Kane, niin taksikuskin hakkaaja kuin onkin, on mielestäni taas NHL:n taitavin pelaaja. Osaa vauhdissa melkein aina tehdä älykkään ratkaisun. "Hammassuojan" pureskelu ärsyttää minua suunnattomasti. Kris Versteeg on ollut mielestäni aika turha pelaaja ja pettymys, mutta niin vain mies taas maalin teki viime ottelussa. Enemmän vaan odotin näissä peleissä. Dustin Buflin, eiku Byfuglien, on vähän mielestäni yliarvostettu pelaaja, mutta oli tietenkin tehokas viime pelissä. Marian Hossa ollut vähän pettymys, kovin mies yrittää, mutta mitään valmista ei oikein saa aikaan. Tuleeko hänestä ensimmäinen (käsittääkseni) kolmena peräkkäisenä vuotena eri joukkueissa finaalin hävinnyt pelaaja? Sen jälkeen tuskin kukaan häntä haluaisi joukkueeseensa. Duncan Keith (vai Keith Duncan!?) on mielestäni toinen pelaaja jonka arvostus ei ole avautunut minulle. NHL:n paras pakki? Ei kai sentään...mielestäni aika näkymätön, mutta ehkä se juuri sitten tarkoittaa, että hän tekee kaiken oikein? Oma ääneni NHL:n parhaasta pakista menee Drew Doughtylle paikallisesta gloryhunttauksesta johtuen. Brent Sopel on ollut yllättävän hyvä, runkosarjassa näytti vielä aika oudolta palaselta Chicagon ryhmään, mutta pitänyt paikkansa. Mutta mitä ihmettä joku Brian Campbell tekee siellä noin suurella peliajalla? Ei yhtään mitään. Takana loistava tulevaisuus, ilmeisesti. Ana Niemi maalilla on näyttänyt hieman epävarmalta ja "kiekko hukassa" monessa pelissä nyt viime aikoina. Mutta suomalaisuus-sympaattisuuspisteet hänellekin.

En muuten avaa enää yhtään finaalien otteluseurantaketjua, ne, jotka avasin, menivät molemmat Flyersille.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Heräsinpä sitten turhaan keskellä yötä, koska seuraava matsihan pelataan vasta ensi yönä...

Uskoisin Chicagon vievän, mutta näissä finaaleissa kotiottelun merkitys on valtava.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Heräsinpä sitten turhaan keskellä yötä, koska seuraava matsihan pelataan vasta ensi yönä...

Uskoisin Chicagon vievän, mutta näissä finaaleissa kotiottelun merkitys on valtava.
Ja odottelit 2,5 tuntia että alkaakohan se matsi vai ei?
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Ja odottelit 2,5 tuntia että alkaakohan se matsi vai ei?

Itse asiassa heräsin neljältä tunti oletetun alkamisajan jälkeen ja sitten jahkailin, että jaksanko kirjoittaa tänne samalla kun selailin nettiä muuten vaan. Nukkumaankaan ei kannata mennä kun kuudelta kuitenkin olisin noussut ylös.

No, ehkä ensi yönä uudestaan jos virtaa riittää.
 

bungala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators, sympatiat Särjille
Hehheh, täälläkin päin heräiltiin 3.00. Kahvitkin ehittin jo keittää, mutta 3.15 alkoi epäilykset herätä, kävin kurkistamassa NHL:n sivuilta ja kappas, matsi onkin tänä yönnä. No yöllä uusiksi sitten.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Itse meinasin jo eilen huudella klo 2, notta miksi myp2p ilmoittaa ajankohdaksi torstain... Jurvanen ja aikaerot. Sitten viisaana takaisin sänkyyn (josta juuri olin "saanut luvan" lähteä katsomaan kiekkoa). Samat riidat ensi yönä sitten. Nerokasta.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Hawksin ase voittoon:

Heittää "Chrissy" Pronger kiukaalle. Olisi muuten hienoa nähdä Bufyglien-Toews-Hossa -ketju pelaamassa Prongeria vastaan. Bufglien kun on iskussa, kuten viime pelissä, Prongerilla ei tule olemaan helppoa betoniporsaan kanssa. Mielenkiinnolla odotan Prongerin pelaamista. Mies on hikeentynyt lehdistölle, joten onko jo turhautumisen makua, kun mies pelasi jäätävän surkeasti. Onko energiaa mennyt hukkaan? Vai oliko medialle kettuilu vain läppää?

Olen samaa mieltä Amerikanihmeen kanssa, että Patkane on liigan taitavin pelaaja. Datsyuk ja Kovalev ovat hyvin lähellä, mutta Kanen kynäily vauhdissa on jotain ainutlaatuista. Vaikka mies on helppo syrjäyttää pienellä kosketuksella, on tuo kestävyys puolikin parantunut ja tulee parantumaan vuosi vuodelta. Hienosti on Kane pelannut, vaikka alkukaudella poju sai negatiivista uutisointia taksikuski-jupakassa. YV:llä mies on huikea dynamo ja syöttötaito on briljanttia.

---

Marian Hossalta odotan monsteriottelua. Miettikää nyt oikeasti, jos Flyers voittaa kannun, niin revi Hossa siitä huumoria. Tuskin olisi motivaatio kesällä huipussaan, kun kolme kertaa olisi tullut pannuun.

Ei tässä pysy enää housut jalassa. Alkaisi jo se peli!






BRING IT ON ANTTI
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Amerikanihme ihmetteli mitä ihmeellistä Toewsissa on. Ymmärrän ihmettelyn kyllä, sillä mikään Kane Patrickin kaltainen virtuoosi hän ei ole. Ja mikäli on katsonut nyt vain finaalit, niin ei parasta kuvaa Toewsista ole saanut.

Toews ei koskaan mikään taituri ole ollutkaan. Chicagon kapteenin peli perustuu armottomaan työmoraaliin ja joukkueen eteen pelaamiseen. Sitä henkilökohtaista taitoakin löytyy riittävästi ja siitä voi kuvan saada mm. youtuben kautta. Kane on taituri vailla vertaa ja on näyttävämpi pelaaja kuin Toews, mutta kuten Mike Babcockin totesi on Toews näistä kahdesta se pelaaja, jonka ympärille rakennetaan voittava joukkue.

Duncan Keithin kohdalla vähän sama asia. On hieman tylsähkö, kun ei jakele hirveitä pommeja, lämää kahtasataa tai tee bobbyorr -tyyppisiä nousuja. Mutta ne pienet asiat kuten esim. sijoittuminen, pelin rytmittäminen ja kestävyys tekevät miehestä Chicagon alakerran mvp:n.

****

Alkaisi nyt jo ja loppuisi nyt jo, niin saisi muutakin ajateltavaa. Mikäli sarja menee tähänastisen käsikirjoituksen mukaan, niin on Phillyn vuoro voittaa reilusti ja seitsemännessä pelissä jaetaan vasta pystit.

Nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn Chicagon puolesta. Voi olla ettei pumppu kestä enää seitsemättä peliä. Samanlaisella mentaliteetilla kimppuun, kuin viime pelin ensimmäisessä erässä ja Chicagoa on vaikea lyödä. Mutta vaikea on nähdä, että esim. Pronger pelaa toista peliä yhtä huonosti. Philadelphialla on sanansa sanottavana vielä ja tulee päälle kuin yleinen syyttäjä.

Kautta Muldoonin ja Hossan kirouksien, kautta kärsimysten ja synkkien jaksojen sekä rytmihäiriöiden, olkoon aika jo kypsä Blackhawksin mestaruudelle.

LET´S GO HAWKS!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko muuten Mika Pyörälällä mitään saumoja saada mestaruussormusta mikäli Philly sattuu mestaruuden voittamaan? Spede on toki farmissa tällä hetkellä mutta on pelannut kuitenkin runkkaria 36 peliä tällä kaudella. Ei riittäne sormukseen vai? Voisiko vielä tulla pikakomennus rosteriin finaaleihin?
 

Juce

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Chelsea
Flyersin olisi parempi voittaa ensi yönä, että nähtäisiin se legendaarinen geim seven. Tuo game 7 tulisi perjantain ja lauantain välisenä yönä, joten sen voisi katsoakin. Viikolla tulleisiin peleihin ei ole pystynyt herätä, hiton kesätyöt...

Flyersin Bandwagonissa mennään.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Kautta Muldoonin ja Hossan kirouksien, kautta kärsimysten ja synkkien jaksojen sekä rytmihäiriöiden, olkoon aika jo kypsä Blackhawksin mestaruudelle.

LET´S GO HAWKS!

Muldoonin kirouksellahan pyyhittiin jäätä -34, Hossan vastaavaa ei tartte toivottavasti miettiä huomisaamua pidemmälle.

Vaikeampaa peliä odottelen Game 5:een verrattuna, Phi top-4 pakit sai levätä pikkasen pitempään. Tiedä sitten johtuko Chrissyn -5 maitohapoista vai mistä. Pelin voittaa joukkue, jonka henkinen kantti kestää Kannun paikallaolon paremmin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Onko muuten Mika Pyörälällä mitään saumoja saada mestaruussormusta mikäli Philly sattuu mestaruuden voittamaan? Spede on toki farmissa tällä hetkellä mutta on pelannut kuitenkin runkkaria 36 peliä tällä kaudella. Ei riittäne sormukseen vai? Voisiko vielä tulla pikakomennus rosteriin finaaleihin?

Muistaakseni vaaditaan puolet kaudesta eli 41 peliä tai vähintään yksi ottelu finaaleissa, että saa nimen pokaaliin. En sitten tiedä millä periaatteilla seurat jakaa sormuksia.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Muistaakseni vaaditaan puolet kaudesta eli 41 peliä tai vähintään yksi ottelu finaaleissa, että saa nimen pokaaliin. En sitten tiedä millä periaatteilla seurat jakaa sormuksia.

Vaikka nuo ovat ne viralliset rajat, niin eiköhän se ole ihan joukkueesta kiinni, jos vain haluavat tietyn pelaajan nimen pokaaliin. Esim. Carolinassa Anton Babchuk sai sen 22 ottelulla (tuli toki vaihdossa kesken kauden) ja Andrew Hutchinson 36 ottelulla, eikä kumpikaan pelannut yhtään playoff-ottelua koko keväänä. Joten eiköhän tuo sormusten jakelukin vaihtele joukkueiden välillä.
 

Isolation

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
...Kenelle sitten Hawksista soisi Conn Smythen?...

Tätä on pähkäilty kyllä niin, että päätä jo särkee. Ennen finaalejahan tämä pytty oli jo vakavasti menossa Toewssille, mutta saldolla 0+2 -4 ei edes Betman kehtaa antaa palkintoa kaverille. Valitettavasti myös Niemi on perseillyt itsensä ulos kisasta, sillä nyt olisi ollut loistava paikka saada ensimmäinen suomalainen voittaja.

Näinollen omaksi mustaksi hevoseksi on noussut Byfuglien. 10 häkkiä joista peräti puolet on gamewinnereitä! Arvoa nostaa myös alkupelit pakkina, kun Cambell oli saikussa. Todellakin tärkeä palanen joukkueelleen. Oli häikäisevän hyvä "moraalisissa" finaaleissa haukia vastaan, iski maalin joka pelissä. Ja kuten Kane sanoi ;-) heti kun pääsi pois ykkösketjusta, ratkaisi 5. finaalin ja oli kenties käännekohta näissä finaaleissa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Helvetti että odottavan aika on pitkä, vielä 7h matsiin, toivotaan että Philly pystyy pistämään kapuloita Hawksien rattaisiin ja pistämään ratkaisun seitsemänteen peliin. Jäänyt kirjoittelu vähälle jännityksen takia, sormet on syöty jne... Jokatapauksessa eiköhän siellä pelata viihdyttävä ottelu yöllä ja toivotaan että Philly tappelee loppuun asti asenteella. LET'S GO FLYERS!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kiekko jäähän, täällä on kaikki valmiina. Sharpin pelipaita on viikattu sohvan selustalle odottamaan matsin alkua !
 

Kuival

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Täälläkin on hermoiltu koko päivän ajan. VM -87 valkoinen Flyers-paita odottelee kantajaansa.

Toivottavasti nähdään hyvä ja tiukka taisto joka päättyy Flyersin muutaman maalin voittoon. Tänään tarvittaisiin Leightonilta hyvä suoritus, eikä mitään imurojekteja, kiitoos.


Ja sellainen pyyntö vielä pelaajille että jos Hawks johtaa kolmannen erän puolessa välissä 3+ maalilla niin laittakaa kunnolla ranttaliksi. Jos ei Cuppia tule niin edes vähän sähinää ja verta jäälle niin ei jää porukalle Wachoviassa paska maku suuhun. Broad Steet Bullies all the way.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nojaa kai se Leinokin on nyt saanut tarpeeksi maaleja ja onnistumisia ensi kauden sopparia ja ylipäänsä uraansa varten, joten Chicago voittoon Niemen ja nollapelin johdolla!

Toisaalta olisihan se helskatin hienoa nähdä game seven, ja ennenkaikkea sen kun pystyisi oikeasti suoranakin katsomaan.
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka Chicagon puolella koko ottelusarjassa olenkin (kiitos osittain Leinon, en vain voi sietää miestä SM-liiga aikaisten sikailujen ja kärkkymisien takia), 6. ottelusta toivon Philadelphian voittoa. Näin vain ja ainoastaan siksi, että silloin 7. ottelusta tulisi huikea trilleri ja jännitysnäytelmä. Katsomo pauhaa, pienikin virhe voi maksaa koko mestaruuden... Siis jääkiekkoa parhaimmillaan, eikä siihen tarvita edes lämärikisaa erätauolla ;)

Kaiken lisäksi on oma lehmä ojassa, peli olisi upeaa seurata perjantai-lauantai yönä kaveriporukalla.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toivottavasti Chicagon jengi ei jännitä yön matsia niin paljon kuin täällä. Ei tiiä mennäkö nukkumaan ennen peliä vai ei. Syke alkaa olemaan jo korkealla!
 

Orthos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Redskins
Kotijoukkueen voitolla tullaan jatkamaan. Uskon, että Flyers tulee saamaan pelinsä kasaan ja ennen kaikkea tunnelatauksen kohdalleen kotiyleisön pauhatessa.

Mielenkiintoista oli Prongerinkin surkea esiintyminen viime ottelussa. Kokenut konkari ei tule kuitenkaan pelaamaan kahta huonoa peliä putkeen. Samoin uskon tosin (pienellä varauksella) Leightonista!
Vielä jaksaaaa! Let's go Flyers!!
 

myerz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jaa-a
Eipä oo kaudella ollut oikein aikaa katella ennen finaaleja, mutta pääasia et ees näitä nähnyt... Jos ja kun philly tänään vie niin seitsemänteen peliin kylmästi vaan Boucher kehiin, koska ei tolla Leightonilla kestä kasetti vieraissa.

Carterin vois myös vaihtaa vaikka ihan kehen tahansa, niin kaukana normaalista tasosta. Taitaa pelata toinen jalka ihan sökönä tuolla, koska jopa Carcillo näyttää taitopelaajalta nyky-Carteriin verrattaessa... Gagnellekin vois tehdä hyvää Giroux samassa vitjassa, kun ei sille oo optimi pelata ilman playmakeria samassa ketjussa. Tänään maalin voitto 3-2 ja ketjulottoa vikaan niin hyvä tulee!
 
Nojaa kai se Leinokin on nyt saanut tarpeeksi maaleja ja onnistumisia ensi kauden sopparia ja ylipäänsä uraansa varten, joten Chicago voittoon Niemen ja nollapelin johdolla!

Toisaalta olisihan se helskatin hienoa nähdä game seven, ja ennenkaikkea sen kun pystyisi oikeasti suoranakin katsomaan.
Leinolla on jo ensi kaudeksi 800k:n soppari.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vaikka oma suosikkijoukkue ei finaaleissa pelaakaan, niin sellainen kiva tutina on kuitenkin ollut koko päivän päällä. Nämä ovat jääkiekko- ja etenkin NHL-fanille hienoja hetkiä. Jotenkin on sellainen tuntuma, että Phillyltä katkesi edellisessä pelissä selkäranka ja Hawks juhlii aamulla Stanley Cupin voittoa 49 vuoden tauon jälkeen. Ja A. Niemi on ensimmäinen suomalainen Conn Smythe-voittaja (no, tuskinpa kuitenkaan).

Hieno aamuyö tulossa! Lets go HAWKS!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös