Stam1na

  • 71 293
  • 341

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Se paikka menee Viimeiselle Atlantikselle ihan vain siksi että se iski julkaisussa ilmastoahdistuneelle nuorelle miehelle todella lujaa suoraan hermoon. En ole vain aikoihin jaksanut enää synkistellä tuon parissa.
VA on selkeästi paras omaan makuun. Toimi myös jäähallissa livenä loistavasti pari vuotta takaperin. Se ihmetyttää, ettei siitä tehty mitään videojulkaisua.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Vähän jännittää mitä yöllä on tulossa. Toivottavasti hyvä levy. Sinkut ei kyllä sitä lupaa valitettavasti.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Vähän jännittää mitä yöllä on tulossa. Toivottavasti hyvä levy. Sinkut ei kyllä sitä lupaa valitettavasti.
Radio Rockiltahan tuon tuon kuulis nyt 22 alkaen, mutta ainakin ite odottelen huomiseen, kun ei jaksa niitä mainoksia kuunnella.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Radio Rockiltahan tuon tuon kuulis nyt 22 alkaen, mutta ainakin ite odottelen huomiseen, kun ei jaksa niitä mainoksia kuunnella.
Joo kyllä mielummin kuuntelee itse rauhassa suoratoistosta. Toki itsellä mahdollisuus laittaa heti 00:00 soittoon.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Vaatii kyllä muutaman kierroksen kymppiä. Erikoisia fiiliksiä jäi. Toki tässä töissä sivussa koitan kuunnella, niin ei ihan pysty täysin keskittyä.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jälkimmäinen puolisko levystä on raikkaan kuuloista. Ensifiilikset hyvät ja reilusti paremmat kuin mitä Novus koskaan jätti.
Juuri mietin, että tämä jälkimmäinen puolisko jää plussan puolelle. Mukavan maalailevaa settiä tunnistettavilla harmonioilla.
Ensimmäisen kierroksen perusteella en kuitenkaan vielä heitä hattua ilmaan. Pitää vielä pyöräyttää muutama kierros ja kertoilla tuntemuksista sitten.
Soundit ovat viimeisen päälle. Edellisen levyn nuhjumuhju on pois.
 

Taskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensikuuntelulla jäi kyllä positiiviset fiilikset ja uskoisin, että lopulta levy tulee sijoittumaan omilla listoilla sinne Stam1nan parempien levyjen joukkoon. Vaatii kyllä vielä lisäkuuntelua auetakseen lopullisesti yritän malttaa toisen kuuntelun kanssa vinyylin pyöräyttämiseen lyriikkalehtisen kanssa. Pitää varmaan samalla levykauppareissulla ottaa haltuun myös tuo tänään julkaistu historiikkikirja.

Levyn konsepti, jossa biisit nostavat kronologisesti teemoja vanhoilta levyiltä toimi kyllä yllättävän hyvin. Vähän pelkäsin, että tuo menisi liiaksi hinkkaamiseksi ja tuntuisi pakotetulta, mutta ainakaan ensikuulemalta lopputulos vaikutti onnistuneelta. Levyltä löytyy varmasti paljon pieniä yksityiskohtia löydettäväksi niille joille aiempi tuotanto on tuttua.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Vielä toki ei ole niin montaa kuuntelukertaa takana, mutta tohdin sanoa et hyvä levy tämä on! Pelkäsin kyllä pahaa kahden sinkun perusteella. Jokseenkin niistä toinen eli "Muistipalatsi" on auennut itelleni nyt huomattavasti paremmin kun levyä olen läpi kuunnellut.
Voisin todeta tässä vaiheessa, että selkeästi omat suosikkini on "Taivas" ja "Kivun kieli" biisit. "Monoliitti" biisin alku on muuten kuin suoraan System of a Down - War biisin alku. Voin vain kuvitella tähän biisiin Serj Tankianin laulamaan.

Soundi antoi 4/5.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Jos parin kuuntelukerran jälkeen heittää oman top-5 X:n biiseistä:

1.Utopia
2. Monoliitti
3. Poltergeist
4. X
5. Taivas

Ei ne muutkaan mitään sysipaskoja olleet. Joulukuuta odotellessa niin päässee näkemään miten toimivat livenä.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
On kyllä mainio levy! Hauska läpileikkaus läpi koko Stam1nan tuotannon. Biisithän edustaa jokainen yhtä aiempaa bändin levyä:

Kombustio = Stam1na
Muistipalatsi = UKK
Vereen piirretty viiva = Raja
Utopia = Viimeinen Atlantis
Kivun kieli = Nocebo
Blivet = SLK
Monoliitti = Elokuutio
Taivas = Taival
Poltergeist = Novos Ordo Mundi
X = X

Lähteenä tähän eilen ilmestynyt Muistipalatsi-kirja, joka käy läpi bändin uraa ja tämän uuden levyn syntyprosessia. Kirjassa olen päässyt vähän yli puolenvälin (Viimeinen Atlantis käsitelty) ja oikein pätevä teos sekin. Onnistuin vielä eilen nappaamaan kaikkien jäsenten nimmarit kirjan etusivulle heidän ollessa Fredan X:ssä promohommissa. Maistuupi.

Sitten vielä uuden levyn top-5:

1. Kivun kieli
2. Taivas
3. Kombustio
4. Poltergeist
5. Utopia

Rakastan kuinka Stam1naa tämä levy on.
 
Viimeksi muokattu:

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Kyllä levy on mainio, jopa erinomainen. Pidän erityisesti siitä, kuinka vaatii runsaasti kuuntelua, ja aukenee pikkuhiljaa.
Alkuun oli vaikeaa ne perinteiset - turhan paljon puhtaita vokaaleja sekä muutama täysin läpsyttelyksi tussahtava ohivetobiisi. Vaan taitavat kumminkin palvella kokonaisuutta sittenkin, kun puhutaan nimenomaan albumista.

Ehkä kovin biisi sittenkin avausraita Kombustio, joka soi viimeiset 30 sekuntia aivan kuin Septicflesh parhaimmillaan. Tuolla lähtisin avaamaan keikat, ja ehkäpä perään ilman välispiikkiä suoraan Muistipalatsi -kappaleeseen.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kivun kieli, taivas ja vereen piirretty viiva omat suosikit ei järjestyksessä. Kokonaisuudelle antaisin 8/10 parin kuuntelun jälkeen. Vaikka levy onkin läpileikkaus siinä on silti tietynlainen kehityskaari myös juonellisesti. Aivan hyvä tuotos.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Kyllähän tämä vaikuttaa kokonaisuudelta ehdottomasti, että ei ole sellainen josta kuuntelee biisin sieltä täältä. Ehkä se edellinen Stam1na levy nimenomaan on sellainen, vaikka sen tullessa siitä toki tykkäsin ja varmasti täälläkin hehkutin. Edelleen siinä parhaat biisit on loistavia, mutta on myös muutama ns. hutiosuma.

Tällä levyllä ei ole sellaista biisiä jota ei jaksaisi kuunnella. Ehkä heikoin biisi kuitenkin on "Vereen piirretty viiva", mutta sekin menee kun kuuntelee albumin kokonaan läpi. Tämä levy onnistuu olemaan sopivan aggressiivinen, mutta myös rauhallisuutta löytyy sopivasti.

Stam1na on vähän sellainen bändi, että on aikakausia jolloin kuuntelee paljon ja sitten sellaisia kausia ettei kuuntele ollenkaan. Oikeastaan pari vuotta sitten palasin bändin musiikkiin pitkän tauon jälkeen. Kaksi ekaa levyä oli sellaista joihin rakastuin aikanaan.

Tälle uusimmalle tohtii antaa 9/10. Ehkä sijoittuu bändin albumien rankingissa tällä hetkellä sijalle 3-4.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Oikein hyvä Stam1na-tuotos, ja hyvää vastapainoa edeltävälle synkälle Novus Ordo Mundille, joka sekin lukeutuu omiin Stam1na-suosikkeihin. Ja vähän vaikuttaisi siltä, että samaan koriin tulee X sijoittumaan. Helvetin kova albumi, ja ennen kaikkea niin Stam1naa kuten @eeMule yllä kirjoitti hienosti.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kirjoitin ylös vain muutaman lauseen levystä. "Hillittyä meininkiä, ja levyn taustoja kun on raotettu, niin sen ymmärtää hyvin. Perkeleen kovia tekstejä näin äkkiseltään. Mieleenpainuvimpia biisejä Muistipalatsi, Utopia, Poltergeist ja X." Mitään isompaa ei pystynyt edes lähtemään heti tulkitsemaan. Nyt on jo monta kiekkaa takana, ja (kätkettynä) kymmenes(!!) sen kuin paranee korvissa ja mielessä.

Eipä nyt tule äkkiseltään mieleen tälläistä "tribuutti" tyylistä albumia, missä ollaan tietoisesti jokaiselta aikasemmalta lähdetty napsimaan ja rakentamaan sitä kautta uutta kokonaisuutta. Ainakaan omien suosikkien levyistä. Itselle toimi todella hienosti tämä toteutustyyli, varsinkin kun seassa on raikas tuulahdus etenkin puolivälissä albumia joskin unohtamatta sitä mitä ollaan.

Top5 biisejä itselle ovat edelleen samat aiemmin mainitut. Vereen piirretty viiva on parantunut jokasella kuuntelukerralla, ja Taivas löi myös ällikällä kun muutaman kerran sai kuunneltua. Mitään filleriä tai väliinputoajaa en nyt äkkiseltään löydä, sillä jokainen biisi vaan toimii osana kokonaisuutta kun tota on nyt moneen otteeseen kuunnellut. Ok, ainut minkä namedroppaisin listaa katsomalla, on Blivet.

Allekirjoittaneelle tämä on Stam1nan kymmenes hyvä albumi, sillä pidän tämän bändin jokaisesta levystä. Vähiten kuunnelluin henkilökohtaisesti lienee Taival, joka sekin sisältää upeita kappaleita ja erityisesti livenä tuo levy upposi todella hyvin. Aika näyttää, mihin X täräyttää itsensä omilla listoilla, mutta just tän hetken fiiliksillä heittäisin X:n jopa top vitoseen Rajan, UKK:n, Novuksen ja Atlantiksen kanssa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Eipä nyt tule äkkiseltään mieleen tälläistä "tribuutti" tyylistä albumia, missä ollaan tietoisesti jokaiselta aikasemmalta lähdetty napsimaan ja rakentamaan sitä kautta uutta kokonaisuutta.
Vähän tähän liittyen: Lordi teki pari vuotta sitten Killection-albumin, jonka jokainen biisi oli tehty muistuttamaan mahdollisimman paljon jotain bändi omaa suosikkiartistia tai rockin aikakautta, ja tuosta innostuneena tekivät sitten vielä noiden biisien ympärille omat levynsä, joita tulikin sitten seitsemän kappaletta vain muutaman kuukauden sisään. Siis ihan pitkäsoittoa. Tuo on toisaalta sellaista (positiivista) hulluutta johon pystyy vain Putaansuu.

Stam1nan suhteen tämä uusi kirja kiinnostaa kyllä kovasti, vaikka bändin suhteen tipuinkin kärryiltä jo kolmannen albumin ilmestyessä. Kahta ekaa tuli kyllä luukuteltua aikoinaan ihan helvetisti, mutta sen jälkeisistä vaiheista käryä on oikeastaan vain yksittäisten biisien verran, eivätkä levyt ole pysyneet rotaatiossa vaikka muutamaa niistä olen koittanut luukutella. Loppuvuoden rundille voisi kyllä koittaa osallistua, etenkin kun Stoned Statues on lämppäämässä.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Lahti ja Mössö kutsuu parin viikon päästä, ja ehkä myös Nordis marraskuun alussa, niin teinpä tuossa äsken ajan kuluksi 17 kappaleen fantasialistan millä lähtisin itse liikkeelle. Stam1na on klubikeikoillaan useasti soittanut 16-17 biisiä, joten kova luotto, että tuon alle ei olla menossa jatkossakaan. Listauksessa radiobiisien määrä huomioitu, että niitäkin on oltava, ja otettava välillä myös iisimmin. Biisit olisi myös siisti kuunnella järjestyksessä. Näin viimeksi tapahtunut Atlantiksen ja Rajan juhlakeikoilla Nordiksella, niin miten olisi koko X-kiertue? :)

1 Kadonneet kolme sanaa (Stam1na)
2 Viisi laukausta päähän (UKK)
3 Muistipalapelit (Raja)
4 Eloonjäänyt (Atlantis)
5 Rikkipää (Atlantis)
6 Valtiaan uudet vaateet (Nocebo)
7 Masiina (SLK)
8 Pala palalta (Elokuutio)
9 Enkelinmurskain (Taival)
10 Novus Ordo Mundi (Novus)
11 Sirkkeli (Novus)

12 Muistipalatsi (X)
13 Vereen piirretty viiva (X)
14 Utopia (X)
15 Taivas (X)
16 X (X)

17 Lääke (Raja)
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Täytyy tunnustaa, että en ole Stam1nan levyjä pitkään aikaan kuunnellut. Ekojen levyjen aikaan oli fanitus todella kovaa, mutta nykyään jäänyt vähemmälle.

X levyn kuuntelin alusta loppuun ja olihan tämä nyt hyvä. Utopia ja Muistipalatsi jäivät eniten mieleen. Täytyypä tätä levyä kuunnella vielä lisää.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Stam1nan muutama viimeinen julkaisu ovat kyllä olleet varsin hyviä. Itelle sillä tavalla merkityksellinen bändi, että ensijulkaisun aikoihin syntyi tytär, ja tuli juuri näihin aikoihin kuunneltua kovasti. UKK (2006) olikin sitten niin järjettömän kova rieska, että menin aivan sekaisin.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Oon tässä nyt kuunnellu koko Stam1nan tuotantoa läpi ja eihän näillä hemmetti oo yhtään huonoa levyä! Ehkä Nocebolla ja SLK levyillä kaikki biisit ei ihan oo omaan makuun, mutta parhaat biisit on kovaa ajoa ja etenkin SLK levyllä. Rankingia albumeista on hyvin vaikea tehdä, mutta top 2 on selvillä.

1. Uudet kymmenen käskyä
2. Viimeinen Atlantis
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
X on mielenkiintoinen albumi. Konseptina on ihan jännä veto kaivaa pohjalle jotain kaikilta aiemmilta levyiltä. ...ja ovathan herrat siinä vallan kivasti onnistuneet. X kuulostaa hyvin vahvasti Stam1nalta.

En tiedä, montako kuuntelua tässä on ehtinyt alle kertyä. Useampia niitä viime päiviltä on joka tapauksessa. Missään nimessä X ei ole huono albumi, päin vastoin. Novus ordo mundi jäi itselläni niin vähäiseen kuunteluun, että odotukset olivat varsin alhaalla. Ne odotukset X ylitti heittämällä. Tältä albumilta jäänee biisejä soittolistoille säännöllisemminkin. Mikään albumin biiseistä ei tunnu täysin huti menevän, joskaan en tältä albumilta löydä myöskään uutta Stam1na-suosikkia.

X on tuollainen perus-laadukas Stam1na-albumi, mikä omissa papereissa kertoo albumin laadusta varsin hyviä asioita. Laadultaan X on vahvaa keskikastia Stam1nan tuotannossa. Ei tämä tasoltaan sinne Stam1nan parhaiden vetojen rinnalle yllä, mutta on X paljon vahvempi kuin Stam1nan toistaiseksi heikoimmat albumit.
 

Spire

Jäsen
Uusi albumi oli ihan okei, ehdottomasti paremmasta päästä Stam1nan tuotantoa. Nautin kuuntelusta, mutta en kokenut kovinkaan voimakkaita tunne-elämyksiä, toisin kuin suosikkilevytyksiäni kuunnellessa. Pitää kuunnella vielä uudestaan ja katsoa mielipidettä sen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös