St. Louis Blues (2.) - Los Angeles Kings (8.), lännen välierät 2012

  • 21 764
  • 73

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei ole tullut Kingsin pelejä paljon katsottua (lue: ei yhtään) ennen tämän öistä, jota ehti ennen töitä hieman katselemaan, mutta tuloksellisesti aika vakuuttavaa menoa. Ja sama uhkaa jatkua. Ehkä olisi syytä vilkaista miten ne pojat pelaavat. Sarja näyttäisi tässä vaiheessa siltä kun kolmannen pelin viimeinen erä on pelaamatta, että se on menossa Kingsille tässä vaiheessa 3-0.

Kingin ja Richardsin maalit ehdin tänään näkemään ja ainakin Richadsin maalissa huomaa, että kaveri on melko viekas tuossa paikalla maalin vieressä. Toinen samanlainen maali jo tämän vuoden poffeissa samasta kohtaa.

Quickille ei paljon ole laukauksia tullut, mutta ne helpotkin mitä on satanut ei ole toivoakaan ollut reboundeista.

Hyvässä lennossa koko jengi. Mihinköhän asti riittää jos tästä esimerkiksi sarja katkeaisi 4-0? Kuka olisi uskonut poffeihin lähdettäessä?
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Quickille ei paljon ole laukauksia tullut, mutta ne helpotkin mitä on satanut ei ole toivoakaan ollut reboundeista.

Quickin peliä on kyllä mukava seurata, äijä on kokoajan niin pirun tarkkana maalilla. Aika paljon kyl polvillaan jo valmiiksi, joten ylhäältä voisi löytyä tilaa.

...ja heti kolisi omissa.
 

Kyle

Jäsen
Yhtä vaille kaikki tämän kevään Quickin play-off pelit nähneenä, sanoisin että mies pelasi tänään epävarmimman pelinsä. Molemmat Stewartin maalit olisi ollut otettavissa ja tänään Jonathan osallistui mielestäni selvästi aktiivisemmin kiekolliseen peliin ja muutaman kerran heitti kiekon suoraan vastustajan lapaan.
Tuo mailapelaaminen onkin Quickilla se heikon osa-alue, jos sellaista pitää lähteä etsimään.

Vastaavasti tänään muu joukkue pelasi erittäin kurinalaisen pelin ja väittäisin että oli myös kevään tasaisin suoritus koko joukkueelta. Aikaisemmissa peleissä kahden kärkiketjun osalta ollaan saatu nähdä kun joko Richardsin tai Kopitarin ketju nousee ratkaisijan rooliin, mutta tänään molemmat olivat tasaisen hyviä. Heikkoa lenkkiä joukkueesta on vaikea etsiä, molemmat maalit menivät enemmän tai vähemmän maalivahdin piikkiin. Kaikenkaikkiaan virheetöntä peliä kaikilta neljältä kentältä.
Saikohan St Louis kertaakaan ylivoima hyökkäystä koko pelin aikana?

Ottelu oli jälleen melko fyysistä, mutta reilua. Taklaus tilasto 46-39 Kingsille kuvastaa aika hyvin että koko ajan tuli niittiä kun oli paikka. Avaus erässä varsinkin, kaukaloon palannut Pieterangelo oli kotijoukkueen kohteena ja miehellä olinkin pelihuumori oli paikoin kadoksissa, Bluesin päädyssä kolisi kaksi kertaa tasakentällisin miehen ollessa jäällä. Kolmannessa erässä Pieterangelo pääsi vasta kunnolla mukaan peliin.

Yritin kiinnittää huomiota enemmän tuohon St Louisin karvauspeliin. Joukkue karvaa korkealta parilla miehellä, mutta eivät pääse iholle. Blues tuli hanakasti päälle, mutta kun Kingsin puolelta pelattiin pakki-pakki tai avaus laitaan niin St. Louisin keskialue aukeaa täysin. Puolustajan ja hyökkääjän ero on tuossa hyökkäykseen lähdöissä yleensä todella lyhyt, jolloin Bluesin kärkikarvaajan ja alemman miehen ero kasvaa liian suureksi. Tuntuu että Kingsin pelaajat ovat järjestäen liukkaammilla luistimilla liikenteessa. Ainakin taito tasolla Kopitar, Carter, Williams, Doughty, Martinez ja Voynov ovat sen verran edellä, että henkilökohtaisella taidolla kiekolla tuodaan helposti kerta toisensa jälkeen Bluesin puolustusalueelle.

- Mike Richards 1+1+tappelu. Richards pelasi jälleen tehokkaasti ja fyysisesti. Maali meni helposti pienestä kulmasta Elliotille, mutta yhtään Richardsilta kunniaa pois ottaen täytyy sanoa että hän on aika murhaavan tehokas tuossa maalin edessä. Maali oli muuten samalla sarjan ensimmäinen ylivoimamaali.

- Dustin Penner oli jälleen hyvä, varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Runkosarjan lepsuilut näyttävät olevan takana päin, vaikkei pisteille päässytkään. Tänään pari näyttävää kiekon ylöstuontia ja taklausta.

- Drew Doughty 1+2, kentän paras pelaaja. Virheetöntä pelaamista puolustus- ja hyökkäys-päässä. Sai kruunuksi tililleen vielä kevään Play-offien ensimmäisen maalinsa, jossa tyypilliseen tapaan nousi vastahyökkäykseen mukaan toisesta aallosta ja pääsi laukomaan Carterin passista suoraan syötöstä.

Sarja on sunnuntai-maanantai yönä katkolla ja tällähetkellä olen aika vakuuttunut että sarja menee silloin myös poikki. Kingsi pelaa nyt niin kovalla itseluottamuksella ja tiivillä viisikko pelillä, ollen joka alueella vastustajaa parempi. Ainut toivomus olisi että saataisiin ylivoimapeli vielä kuntoon, niin joukkue nousisi vielä pykälän korkeammalle tasolle.

EDIT: Pakko vielä hehkuttaa kapteeni Brownin pelaamista tämän päivän pelin ja koko kevään osalta. Tänään ei pisteitä tullut, mutta taklauksia, kiekonriistoja ja se alivoimapelaaminen on kyllä huikeeta katseltavaa. Ottaa joka vaihdossa mailan iskua ja pientä jälkipeliä vastaan, mutta ei valita eikä purnaa. Loistavaa esimerkillistä pelaamista koko joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Huikeaan vetoon on Kings päässyt, ilmeisesti tuo parin kuukauden pleijarikiekko ennen varsinaisia pleijareita on trimmannut koneen kuntoon ja hyytymistä ei ole nyt näköpiirissä.

Hyvä ja hienosti kontrolloitu peli, omaan silmääni tarttui yksittäisenä hetkenä kolmannessa erässä noin pariminuuttinen ajassa 16.00-18.00, jolloin Kings pelasi niin jäätävää kiekonsiirtelyä kautta purkua, että Blues oli täysin aseeton aloittamaan minkäänlaista takaa-ajoa.

Sunnuntaiaamuna poikki. Go Kings Go!

EDIT: Pakko vielä hehkuttaa kapteeni Brownin pelaamista tämän päivän pelin ja koko kevään osalta. Tänään ei pisteitä tullut, mutta taklauksia, kiekonriistoja ja se alivoimapelaaminen on kyllä huikeeta katseltavaa. Ottaa joka vaihdossa mailan iskua ja pientä jälkipeliä vastaan, mutta ei valita eikä purnaa. Loistavaa esimerkillistä pelaamista koko joukkueelle.

Miettinyt tässä pleijareiden aikana, kuinka huikeassa paineessa GM Lombardi on ollut siirtotakarajalla, kun on alkanut kuuntelemaan edes alustavia tarjouksia Brownista. Tämän kaverin joukkueelle tuoma paketti on niin kokonaisvaltainen ( pidetty, taklaava, av-mies, maalintekijä, kyky päästä vastustajan pään sisään), ettei tällaista kaveria kannata mihinkään vaihtaa.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Tämä sarja oli sitten siinä. Enää ei uskoa Bluesin nousuun löydy, Kings on tällähetkellä vain jokaisella mittarilla kovempi joukkue kuin Blues. Uskomattomaan lentoon on Kings noussut näissä pleijareissa ja mahikset on mennä aivan päätyyn asti. Joukkue on hitsautunut loistavasti yhteen, ja maalilta löytyy vezina-Quick. Myös Penner on palannut varjojen mailta pleijareihin ja on pelannut oikeasti hyvää kiekkoa. Oksettavin termein voisi todeta, että Kingsin "pelikirja" on ollut täyttä myrkkyä Bluesille, sillä ei tuo kiekollinen peli vain ole toiminut, kuten se toimi esimerkiksi Sharksia vastaan. Ja se "x-tekijä" Stewartkin heräsi tehoilemaan 3 viikkoa liian myöhään.

Varmasti Bluesin leirissä ei vielä olla hanskoja heitetty tiskiin, ja on myös mahdollista, että Blues seuraavasta ottelusta parin onnekkaan pompun kautta onnistuu voiton nappaamaan, mutta että joukkue voittaisi Kingsin tasoisen nipun 4 kertaa putkeen? Pakkohan tuo sunnuntain matsi on katsoa, kyseessä kuitenkin näillä näkymin Bluesin kauden viimeinen ottelu.

Ps. Tulipahan kehuttua nyt vihollisleiriä, mutta aiheestakin:)
 

Peetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, LA Kings
Noniin, elintärkeä game 3 hoidettu ja nyt voi jo pikkaisen helpommin hengittää.

Drew Doughty. Fyysinen, hyvää luistelua, hyvää kiekonsiirtelyä, maali. Miksei mies pelaisi näin myös runkosarjassa?

Elliotille toinen kerta peräkkäin ei-niin-hyvä ilta. Omiin silmiini kaikki paitsi Kingin maali menivät aika helposti.

Joo niin kuin muut ehtivätkin jo sanoa, ei ollut Jonathan-pojallakaan ehkä se kaikkein säkenöivin peli (tosin Greene hukkasi kaverinsa toisessa maalissa), mutta hienoa nähä ettei Kingsin lento ole enää täysin maalivahdin ansiota, vaan koko joukkue pelaa tällä hetkellä vaan niin tehokasta kiekkoa. Kiitos Darryl Sutter.

Toivon että sunnuntaina olisi päivän sana myös tehokkuus. Jätkät sais näyttää sitä kuuluisaa killer instinctiä ja saada homman pakettiin jo neljässä pelissä. Kuhan pelaavat vaan kylmän viileästi omaa peliä niin hyvä tulee. Pelissä jossa toinen on 0-3 tappiolla he tulee varmasti kovalla latauksella kentälle, ja varmasti hakevat myös polttoainetta joukkueelleen taklauksista ja vihellyksen-jälkeen-kärhämistä ja muista pikkusikatempuista. Mielestäni enää ei ole syytä lähteä näihin mukaan (miinus taklaukset), koska he saavat näistä vain enemmän virtaa. En halua välttämättä nähdä kenenkään ryhtyvän tappeluun Bluesin pelaajan kanssa enää sunnuntaina. Hoitaa vaan homman kotiin eikä anta vastustajille tilanteita saada virtaa ja momentumia.

Joka tapauksessa iso luotto että Kings tän nyt hoitaa, enemmin tai, vähemmän mielummin, myöhemmin.

edit: hyvä muuten että sunnuntaina peli tulee tänne Suomeen ihmisten aikaan, tais iltakymmeneltä alkaa?
 
Viimeksi muokattu:

Illodin

Jäsen
edit: hyvä muuten että sunnuntaina peli tulee tänne Suomeen ihmisten aikaan, tais iltakymmeneltä alkaa?

Sunnuntaina klo 22, Nelonen Pro 2 myös mukana. Muut keinot sallittuja myös, mutta missä oli Kalifornian VeetleHD-mies perjantaina, laadukasta striimiä kaivattiin.

Ottelusarjasta, olen ollut hämmästynyt kuinka paljon LA on ollut Bluesia edellä, toki täytyy myöntää, että Canucks-sarjaa en seurannut vaan Blues-Sharks oli kohteena. Toki Elliot oli mielestäni heikko perjantaina, mutta jotenkin oli alistuneen oloista muutenkin. Noh, sentään lohduttaa muutama pleijaripeli nyt nähtynä muutaman vuoden tauon jälkeen, eikä yksi voitto LA:sta tekisi lainkaan pahaa. Onhan tämä kuitenkin iso pettymys runkosarjan jälkeen jos 0-4 toteutuu.
 

si1ma

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sarja on sitten 3-0. Ei oikein vitutukselta ole pystynyt aikaisemmin kirjoittelemaan, mutta kokeillaan nyt. Ekaksi pureskellaan tuota 4-2 päättynyttä kolmatta peliä. Mielestäni Blues tuli aika hyvin peliin, mutta Kingsin avausmaali tyhjenti kyllä Bluesin takin totaalisesti. Siitä eteenpäin peli sai jotenkin tuskaisen käänteen. Kai se on Losin hyvyyttä mutta Blues ei ole koko sarjassa pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Täytynee allekirjoittaa nuo syyt, joita TaoTao tuossa aikaisemmin esitti. Pelin ehdoton onnistuja Blues leirissä oli Stewart joka kahden maalin lisäksi pelasi kaikenkaikkiaan energisen pelin. Sääli kun miehen herääminen kesti tähän asti. Pelin ehdottomasti suurin pettymys oli valitettavasti Elliott. En ole ikinä tykännyt osoitella maalivahtia tappion jälkeen sormella, mutta nyt on pakko. Neljästä maalista kaikki oli otettavissa ja esimerkiksi Williamsin ohi menevän laukauksen imuroi Elliott itse verkkoon. Kylmä totuus on vaan se, ettei pleijareissa voi mennä samassa pelissä neljä, varsinkin jos kaikki on ollut otettavissa. Quick hoiti homman omassa päässään mielestäni aika tyylikkäästi, siis ne harvat paikat mitä Blues sai. No yhtä kaikki sarja on 3-0 ihme pitää tapahtua jos Blues tästä jatkaa, se on mahdollista, mutta helvetin epätodennäköistä.

Tämän illan peliin vielä Blues näkökulmasta parit pointterit.

-Maalivahtipeli, Elliotilla on nyt pari peliä mennyt hieman matalapaineessa tähän on tultava muutos, tai Bluesin tämän kauden viimeinen peli on tänään.

-Ketjumuutokset, eli siis Colaiacovo ja Crombeen vilttiin ja Reaves ja Cole tilalle, tuossa linkki juttuun. NHL.com - Hitchcock to alter Blues' lineup for Game 4 - Blues vs Kings - 2012 Stanley Cup Conference Semifinals Reavesiä olen odottanut jo pitkän aikaa odottanut. Pelasi kuitenkin erinomaisesti runkosarjan lopun ja ensimmäisen pelin SJ:ta vastaan. Toivotaan, että nyt tulisi hyvää energiaa ja rytinää. Colaiacovon ja Colen vaihdossa on vähän sellainen maku, että tehdään nyt edes jotain. Ei sillä, että Colaiacovo olisi Blues puolustuksen parhaimmistoa ollut. Muuten ketjuista mielestäni kakkos- ja kolmosketjut pelasivat ok ja saivat painetta aikaan. Mutta jotain muutoksia on varmaan luvassa. Arnottin tilanteesta ei vissiin ole mitään varmaa.

Kyllä tässä hieman lopun fiilikset on ei saa mitään. Toivotaan ihmettä, mutta ollaan realistisia ja valmistaudutaan keskittymään täysillä MM-jääkiekkoon.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Nyt kun Reaves noussee pelaavaan kokoonpanoon niin ajattelin kysäistä,miten herran nuppi kestää?Tuleeko helposti ylilyöntejä tai tyhmiä vihellyksen jälkeisiä jäähyjä?

En ole miehen otteita nähnyt kuin yhden runkosarja pelin verran ja siinä ainakin erittäin pätevästi ja energisesti esiintyi ja jätti hölmöilyt pois.Elikkäs Bluessia enemmän seuranneet,miten on,onko täysi luotto Reaves:n?
 

si1ma

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nyt kun Reaves noussee pelaavaan kokoonpanoon niin ajattelin kysäistä,miten herran nuppi kestää?Tuleeko helposti ylilyöntejä tai tyhmiä vihellyksen jälkeisiä jäähyjä?

Näppituntumalta sen kummemmin tilastoja penkomatta niin sanoisin, että Reaves on melkeinpä saama puolella noitten jäähyjen suhteen. Sen verran hyvin pystyy pelaamaan vastustajan iholla omia päreitä polttamatta ja isoksi mieheksi omaa kohtalaisesti ketteryyttä ei jää siis kamppailutilanteissa kuin aivan vikkelimmille jälkeen. Olisi mielestäni ok voimahyökkääjä ainesta, mutta käsistä löytyy herkkyyttä saman verran kun humalaisesta Simo Salmisesta joka lukee itse kirjoittamia rakkausrunoja. Nyt kun tämän sanoin niin Reaves ottaa ensimmäisen vitosen aikana hoitelee itselleen 5+20, jonka aikana Kings iskee kolmesti ja Bluesin kausi on ohi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sweeppiin päättyi sitten tämä sarja. On kyllä Kingsillä loistavasti pullat uunissa, vain 9 matsissa selvittäneet kaksi sarjaa. Kuormitus pientä, kaikki aivainmiehetkin terveenä ja joukkueella kuuma, kenties kuumin maalivahti. Ja kapteenikin on löytänyt elämänsä vireen juuri silloin milloin pitää.

Stanley Cupin voittamisen suhteen alkutaival on mennyt täydellisesti. Monia edeltäviä mestareita on yhdistänyt juuri nämä tekijät, joita Kingsin taipaleesta löytyy. Lepoa, ei-rasittavat sarjat ja miehet terveenä.
 

RaZzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Los Angeles Kings, KelA
Olihan kyllä sarja. Kings ei antanut Bluesille yhtään tilaa vaan karvas todella raivokkaasti ja sai riistettyä kiekkoa. Phoenix / Nashville kaatuu melko varmasti. Go Kings!
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Ensimmäinen SC-ottelu katsottuna sitten tällä vuosituhannella.

Huikea on kyllä Kingsin joukkue. Blues painoi hyvin päälle, mutta silti vain yksi omiin. Huonommallakin pelillä kun voitetaan, niin silloin näyttää hyvältä.

Lyhyet plussat ja miinukset:

+ Quick. Say no more.
+ Elliott. Ei voi maaleista syyttää.
+ Brown.
+ Kingsin puolustuspeli. Vaikea erotella onnistujia. Martinez jäi mielee muutamalla hyvällä ratkaisulla.

- Bluesin pelikuri. Tyhmiä jäähyjä.
- Richards. Huolimatonta peliä.
- Carter. Missä oli?
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Se oli siinä. Parempi voitti, nyt vituttaa, ehkä huomenna pystyy ajattelemaan mennyttä kautta positiivisemmin. Laitoin juuri rahani peliin sen puolesta että Kings voittaa Cupin tänä vuonna. Sen verran vakuuttavaa on lento ollut pleijareissa. Voiko joku vielä kertoa mistä tämä joukkue löysi itsensä? Mihin hävisivät karmeat pelilliset ongelmat, joita nähtiin koko runkosarjan ajan? Älkääkä todetko, että tähtipelaajat löysivät tasonsa, todetkaa miksi tähtipelaajat löysivät tasonsa.
 

Kyle

Jäsen
Se oli siinä. Parempi voitti, nyt vituttaa, ehkä huomenna pystyy ajattelemaan mennyttä kautta positiivisemmin. Laitoin juuri rahani peliin sen puolesta että Kings voittaa Cupin tänä vuonna. Sen verran vakuuttavaa on lento ollut pleijareissa. Voiko joku vielä kertoa mistä tämä joukkue löysi itsensä? Mihin hävisivät karmeat pelilliset ongelmat, joita nähtiin koko runkosarjan ajan? Älkääkä todetko, että tähtipelaajat löysivät tasonsa, todetkaa miksi tähtipelaajat löysivät tasonsa.

Suurin yksittäinen muutos oli valmentaja Terry Murrayn vaihtaminen Darryl Sutteriin, jonka aika kaudella Kingsin pelasi runkosarjan loppuun saldolla 25-13-11. Mukana oli mm. viisi 0-1 tappiota ja muutenkin joukkue lähti muuttamaan pelitapaansa entistä enemmän tiiviin viisikko puolustuksen kautta kulkevaksi, joka nyt on saatu toimimaan "täydellisesti". Itsellä ei ollut aikaa tai mielenkiintoa talvella niin tiiviisti valvoa öitä ja seurata joukkueen edesottamuksia, että ihan tarkkaa kokonaiskuvaa voisin sanoa. Mutta hyvin pitkälle joukkue pelasi parempaa peliä mitä sijoitus antaa ymmärtää.

Kyllähän koko joukkue on saanut sellaisen hurmoksen päälle play-offeihin, joista aistii tappamisen meinigin. Pelaajista voisi sanoa että Brown ja Penner(varsikin tässä sarjassa) ovat nostaneet tasoaan, mutta muutoin joukkueessa on tasaisella rintamalla syntynyt onnistumisia. Peräti 15 pelaajaa on tehnyt 9 ottelussa vähintään maalin.

Silti parannettavaa löytyy varsinkin ylivoimapelaamisessa, jonka prosentti on tällähetkellä luokaton 8.5%. Nyt tulee sopiva tauko ennen konfrenssi finaaleita, jonka aikana toivottavasti saadaan pakkopeliä hiottua.
 

si1ma

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tämän kauden pelit on sitten pelattu. Ottaa pannuun todella kovaa ei niinkään tappio vaan esitys millä se tuli. Neljä ottelua kuritonta koomailua ja kiekon perässä juoksentelua. Mutta ei kai siinä ihan varmasti paremmalle joukkueelle hävittiin. Onnea vaan kaikille Kings-faneille toivottavasti kevät jatkuu teille suosiollisena.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Se oli sitten siinä. Si1man kanssa samaa mieltä siitä, että ketuttaa kovasti tapa millä näitä pelejä ryssittiin. Kings oli toki paljon parempi, mutta etenkin ensimmäinen ja viimeinen matsi olivat niin pienistä asioista kiinni että kurittomuus ja huolimattomuus ratkaisivat paljon. Etenkin nuo umpityhmät jäähyt olivat liian silmiinpistäviä. Viimeisessäkin matsissa Stewartin 60 metriä omasta maalista suoritettu "syöksykampitus" ja jo mainittukin D'Agostinin kostojäähy olivat surkuhupaisia. Samoin Nicholin 2+2 pahimpaan mahdolliseen paikkaan kymppä ennen kolmannen loppua.

Mutta silti siellä tulosten ja näkyvien virheiden taustalla kyti loppuun saakka se seikka, että Blues tuhrasi paljon energiaa huonon pelisuunnitelman vuoksi. Vaikka neljäs matsi oli ehkä sarjan parasta peliä St. Louisilta, kirmattiin karvaustilanteessa edelleen myöhässä tilanteisiin ja juostiin sen vuoksi kiekon perässä.

Kun sarja menee 0-4, ei oikein kenellekään voi antaa puhtaita papereita. Ehkä kuivimmilla varpailla selvisi Reaves, joka pelasi vain tämän viimeisen ja oli heti paljon energisempi kuin Crombeen ikinä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Suurin voittaja tämän sarjan jälkeen on Kingsin GM Dean Lombardi, joka on palauttanut uskottavuuden projektilleen ainakin osittain. Moni varmaan muistaa missä paineessa hän oli tällä kaudella siirtotakarajalle asti. Kovia päätöksiä joutui tekemään, kuten valmentajan vaihto ja Johnsonin kauppaaminen. Kaikki vaativat kuitenkin miehen päätä vadille. Nyt hän ainakin saa työskennellä aika rauhallisesti.

Ei tuo yllätys välttämättä ole, että Kings on näin pitkällä. Ennen kautta joukkuetta pidettiin Cup-haastajana, mutta he vain alisuorittivat runkosarjassa. Sama tilanne oli Philadelphia Flyersilla 2010. Takana kehno runkosarja, mutta taso löytyi playoffeissa ja se sitten kantoi finaaleihin asti. Kingsin itseluottamus parantui huomattavasti Canucksin kaadossa ja tämä sarja ruokkii sitä yhä enemmän. Vaikuttaa siltä, että tie johtaa lopulta finaaleihin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kova suoritus Kingsilta. Vancouver ja Blues tippunut jatkosta Kingsin käsittelyssä, ja siihen on vaadittu ainoastaan 9 ottelua. Quick on tällä hetkellä maailman paras veskari ja hänen johdolla Kings voi hyvin voittaa mestaruuden. Huikea maalivahti.

Jeff Carter siellä sen sijaan taas hiihtelee muun joukkueen perässä playoffeissa. Kaveri on pelannut urallaan 55 playoff-ottelua ja saanut niissä kasaan ainoastaan tehot 14+11. Ei voida varsinaisesti puhua minään suurten pelien pelaajana. Kingsin mestaruustoiveet paranisivat huomattavasti, jos Carter rupeaisi saamaan myös niitä maaleja.

Lombardin GM-uran paras päätös oli olla treidaamatta Dustin Brownia, ja tyhmin päätös oli edes harkita sitä. Kovan luokan kapteeni.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jeff Carter siellä sen sijaan taas hiihtelee muun joukkueen perässä playoffeissa. Kaveri on pelannut urallaan 55 playoff-ottelua ja saanut niissä kasaan ainoastaan tehot 14+11. Ei voida varsinaisesti puhua minään suurten pelien pelaajana. Kingsin mestaruustoiveet paranisivat huomattavasti, jos Carter rupeaisi saamaan myös niitä maaleja.

Niemisen Jouni ainakin kirjoitteli, että Carter pelaa ilmeisesti loukkaantuneena. Lähteestä ei mitään hajua.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Niemisen Jouni ainakin kirjoitteli, että Carter pelaa ilmeisesti loukkaantuneena. Lähteestä ei mitään hajua.

Huono tuuri kaverilla, kun aina pudotuspelien tullen hajoaa. Selityksiä voi aina kehitellä, mutta näissä loppupeleissä yhdellä jos toisellakin on varmasti vammaa taustalla, mutta siellä painetaan hampaat irvessä. Carter ei tosiaan Blues-sarjassa erottunut mitenkään positiivisesti.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Katsoin tuosta ratkaisevasta ottelusta toisen ja kolmannen erän ja täytyy sanoa, että kyseessä oli kyllä selkeästi parasta kiekko, mitä olen näissä playoffeissa päässyt todistamaan. Esimerkiksi se surullisen kuuluisa Penhuins-Flyers -vääntö oli kieltämättä viihdyttävä pläyjäys, mutta kaikkien sikailujen ynnä muun ronklailun jälkeen matsista jäi hieman paha maku tämän lätkäfanin suuhun.

Viime öinen ottelu oli taas aivan eri sarjaa, ja koko ajan näyttikin siltä, että kentällä olisi ollut jatkuvasti kymmenen Leo Komarovia, sillä sellaisella intensiteetillä pleksit helisivät. Mikä parasta, taklaukset olivat rehtiä, eikä ylilyöntejä nähty - lukuunottamatta tuota D'Agostinin tyhmäilyä. Toki vaarallisia tilanteita nähtii lukuisia, mutta vaikka taklattava lensikin pahan näköisesti laidoille, sieltä noustiin samantien ylös, ja ajettiin paikan tullen vastapuolen pelaaja pystyyn - puhtaasti. Kaiken tämän lisäksi molemmissa päissä nähtiin erinomaista maalivahtityöskentelyä, joten oikein hyvän mielen tuon ottelun seuraamisesta sai.

Bluesin kiri hyytyi kyllä noihin typeriin jäähyihin, jotka katkaisivat heidän vinhalla työllä rakentamansa momentumin kerta toisensa jälkeen. Quick tietenkin viimeisenä lukkona esti tasoitusyritykset upeilla otteillaan. Tässä on kyllä liigan - jos ei välttämättä paras - niin ainakin liikkeiltään urheilullisin ja vikkelin maalivahti. Aivan uskomatonta työskentelyä matalasta asennosta, ja reboundit löytyvät sekunnin murto-osassa. Irtokiekkoihin reagoiminen on myös huikeaa, sillä aina mies saa ängettyä patjaa jatkoyritysten eteen, vaikka olisikin kuinka vaikeassa asennossa tahansa. Ja tämä kaikki tehdään siis aivan käsittämättömällä nopeudella.

Hyvältä näyttää siis Kingsin osalta tällä hetkellä. Nyt kun Blues putosi, on Kings ehdottomasti eräs niistä joukkueista, joita meikäläinen sympatiseeraa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voiko joku vielä kertoa mistä tämä joukkue löysi itsensä? Mihin hävisivät karmeat pelilliset ongelmat, joita nähtiin koko runkosarjan ajan? Älkääkä todetko, että tähtipelaajat löysivät tasonsa, todetkaa miksi tähtipelaajat löysivät tasonsa.

En minä ole huomannut kauden aikana karmeita pelillisiä ongelmia, joukkuehan keikkui pudotuspeliviivgan yläpuolella ja taisi välillä käväistä divisioonan kärjessäkin.

Maalinteko-ongelmia joukkueella oli, mutta kyllähän puolustuspaketti oli koossa jo Terry Murrayn aikana. Ei alhaiset lukemat päästetyissä maaleissa ja tehokas alivoimapeli pelkästään Quickin ansiota ole, vaan kyllä taustalla on viimeisen parin kauden aikana Terry Murrayn apuvalmentajineen pelaajien selkäytimeen iskostama kurinalaianen puolustuspelaaminen. Viimeisen kolmen kauden aikana esim. Dustin Brown ja Anze Kopitar ovat kehittyneet aivan huikeasti puolustuspelaamisessa.

Kun Sutter hyppäis puikkoihin joulukuu lopussa, niin ei tehtyjen maalien määrä alkuun niin hirveästi noussut, mutta puolustuspelaaminen tiivistyi entisestään (annettujen laukausten määrä että päästettyjen maalien määrä laskivat Sutterin alkuvaiheessa, Hammondilla oli siitä tilastoa). Sutterin aikana hyökkääjiä yllytettiin karvaamaan rohkeammin kuin ennen ja pudotuspeleissä Losin hyökkääjät ovat karvanneet runkosarjaakin rohkeammin ja tehokkaammin. Nyt itseluottamus on huipussaan ja uskalletaan haastaa kiekollinen vastustaja, kun taas Murrays aikana kiirehdittiin omalla puolustusalueelle sumppuun maalin eteen. No, eipä ainakaan mennyt omiin paljoa, kun koko viisikko oli hyvin kasassa omalla puolustuslueella.

Niin kuin Kyle kirjoitti, niin Murrayn vaihtaminen Sutterin oli yksi askel kohti nykytilannetta. Valmentajanvaihdoiksen aikaansaama buusti kesti hetken aikaa (tammikuun), mutta helmikuussa alkoi tökkiä pahemman kerran - ennen siirtoajan umpeutumista helmikuussa kolme voittoa, kahdeksan tappiota (kaksi pisteellistä). All-star ottelun aiheuttaman tauon aikana Sutter ja Lombardi kävivät katsomassa pari farmijoukkue Monarchsin peliä ja 12. helmikuuta
Dwight King ja Jordan Nolan kutsuttiin ylös Manchesterista. Reilua viikkoa myöhemin Jeff Carter hankittiin Columbuksesta ja yhtä tärkeää taisi olla, että Jack Johnsonista päästiin samalla eroon. JJ:n tilalle kutsuttiin farmista V. Voinov kiekollisen pakin rooliin.

Ekassa ottelussa Carter-treidin jälkeen Dustin Brown teki hattutempun Kingsin voittaessa Chicagon kotona 4-0 ja palaset näyttivät napsahtaneen kohdalleen. Brown löysi paikkansa ykkösen vasemmasta laidasta, Carter kakkosen oikeasta laidasta, King kakkosen vasemmasta laidasta ja Nolan nelosketjusta. Ja Voinov laitettiin Mitchellin oppipojaksi. Tuon jälkeen kokoonpanoa hiukan sekoitettu, mutta toimiva peruspermanentti löytyi tuolloin.

Ja kyllähän voi todeta, että pudotuspeleissä "tähtipelaajat löysivät tasonsa", vaikkei tarkkaan osaakaan sanoa miksi Mike Richards, Dustin Penner ja Drew Doughty pelaavat nyt paljon paremmin kuin runkosarjassa. Minä veikkaisin jonkinlaista asennevammaa, mutta voihan syy olla perheongelmissa tai loukkaantumisesta toipumisessa tai huonosta peruskunnosta. En tiedä, kai kullakin pelaajalla kyseessä oli ihan omanlainen ongelmansa.
 

TheDarkside

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,LA Kings
Jälkitunnelmia..

Jaahas, Sarja päättyi sweeppiin minun (ja varmasti monen muunkin) suureksi yllätykseksi.
Ennakkoon ajattelin että Vancouver olisi se pahin ja olisin ensimmäiselle kierrokselle mielummin ottanut St. Louisin, mutta toisen kierroksen alkaessa pelko hiipi puseroon, mitä jos Blues pelaakin paremmin, tuota lähes identtistä pelisysteemiä? Mitä jos Quick ei pelaakkaan omalla tasollaan, mitä jos ensimmäinen kierros meni ”liian hyvin” mitä jos... mitä jos... mielessä pyöri vaikka ja mitä.

Pelit alkoi ja katsokaa! Kaikki meni melko pitkälti niinkuin Kings halusi, karvaus oli suurta myrkkyä Bluesille, vauhti vaikutti kovemmalta, Quick oli parempi kuin Elliot yksinkertaisesti Kings oli parempi kuin Blues, kaikilla mittareilla.
Sweeppiin en uskonut ennekuin katsoin kun Kopitar syötti Brownille ja Staples center ”räjähti”
Blues ei tässä sarjassa ollut mielestäni huono, Kings vain sai tapettua Bluesin pelin, samalla tavalla he saivat tapettua Vancouverin pelin, molemmissa sarjoissa vastustaja näytti ja tuntui täysin aseettomalta (poislukien Vacouver sarjan 4. Peli) vastustajien heikkoutta vai Kingsin hyvyyttä, mene ja tiedä.. mutta todennäköisesti hieman kumpaakin.

Nyt pari päivää tuosta ajattelen, että nuo epäilykset ennen sarjan alkua ”vain” tyypillistä Kings fanin ”kyllä se vielä vituiksi menee” –asennetta jota on tässä vuosien varrella tarjottu meille Kings faneille enemmän kuin tarpeeksi.
Pakko se on myöntää: Kings on nyt oikeasti niin hyvä kuin olen ajatellut sen, melkein joka vuosi, olevan. (itse kun olen enemmän ”Passion” fani kuin ”Reason” fani)

Tulevasta ajatukset on sekavat, vieläkin tuo perus ”kyllä tä vielä vituiksi menee” –ajatus on edelleen takaraivossa, mutta samalla ajattelen että Kings on kaatanut Vancouverin ja St.Louisin jotka ovat toisiinsa verratuna täysin erilaisia joukkueita, ja tehnyt sen melkoisella tyylillä. Selvisi sitten tätä kirjoittaessa että Phoenix sieltä konferenssifinaaleissa vastaan tulee,ei väliä sillä usko on vahva ja toivo siitä että ei se (ehkä) vituiksi mene(kkään)!

Kiitokset Blues kirjoittajille, mukava oli seurata näitä foorumeita sarjan ajan. Ja mukavat kesät sinne, ensi kaudella taas kohdataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös