Sportin rakennusprojekti kausimallia 2016–2017 – third season's the charm

  • 327 911
  • 1 520

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Näköjään Lamberg pelasi 2 playoff otteluja viime kaudella, Eliteprospects.com - Matti Lamberg (Lambergin eliteprospect profiili)

Eli, oliko tilanne se että hän oli melkein koko kauden aikana telakalla, mutta pääsi sitten loppukaudella takaisin HIFK:iin?

Onko siis terve kesä nyt takana?
Terve kesä takana. Viime kauden lopulla pelasi Kiekko-Vantaassa ja muutaman pelin Hifkin mukana runkosarjassa ja pleijareissa. Ei pystynyt ihan joka pelissä pelaamaan, mutta oli ehjänä kuitenkin. Kesän tosiaan sai terveenä treenata.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Terve kesä takana. Viime kauden lopulla pelasi Kiekko-Vantaassa ja muutaman pelin Hifkin mukana runkosarjassa ja pleijareissa. Ei pystynyt ihan joka pelissä pelaamaan, mutta oli ehjänä kuitenkin. Kesän tosiaan sai terveenä treenata.

Hyvä, hyvä! Pommikone siis tankattu kunnolla, ja kohta mennään! :D

Prkele, tä oli hyvä veto, tuli vielä täysin "puskista". Erittäin bueno!
 
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onnittelut Sportille Lambergista, ei kyllä ainakaan tähän mennessä ole jättänyt esityksillään katselijaa kylmäksi. Ei armahda ketään ja valitettavasti kaikkein vähiten antaa anteeksi omalle keholleen vaan laittaa enemmän likoon kun kroppa pystyy lunastamaan ja on täten alvariinsa saikulla. Toivottavasti nyt saa vedettyä pidemmän putken ehjänä.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vihkoon meni... no vähä rankempaa huumoria. Hyvä lisä, mutta ei messias...
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Loistava uutinen, varsinkin siihen nähden kun täällä jo pyöriteltiin Tanuksenkin nimeä. Olisi ollut jo luokkaa Körkkö vol2.

Lamberg korvaa (toivottavasti) Körkön ja Vihko Blomqvistin kokoonpanossa.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt meni kyllä Vihkoon tämä siirto.
Oot sä kyllä aikamoinen tapaus. Neljäntenä sarjataulukossa ja sit hommataan "leveyttä" lisää hyökkäysosastoon ja sit paljastuu että kyseessä on Joonas "noin 25 pojoo kaudessa " Vihko ni oot kauheen pettynyt. Vittu ei Me 1.8 miljoonan budjetilla voida tehdä muuta! Hyvä haku meille ja tuo tarvittavia vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen.
 

Kuparikotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS ja Royals
Eiköhän nyt katsota Vihko ensiks kentällä ennen kuin täällä taas jotkut lyttää pelaajan jo etukäteen. Tomek tietää mitä tekee ja hakee.
 

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Seattle Kraken
Ei tässä mitään lytätä, mun mielestä aika kohtuullista spelukoida hinta-laatusuhteella varsinkin kun se kirstu on hyvinkin rajallinen ja niillä vähillä hankitaan uran ehtoopuolella oleva (loukkaantunut?) huonon alkukauden pelannut pelaaja. Mikäs sen hienompaa jos Vihko esim. Ville-Veikon kanssa laittaa verkot tötterölle, kyllähän se kelpaisi tietenkin.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sääli, että huomenna ei vielä nähdä Vihkon dominointia, kun kuulemma ei vielä ole kokoonpanossa.

On se aina tehnyt sen 25 pistettä ja teki sen vielä viime kaudellakin, niin miksei nyttenkin. Viitaluoman laidalle kokeilemaan vaan, kun ei se ainakaan huonommin voi mennä kuin Blomqvistilla.

Kuulemma ihan nopea ja hyvä liikkeeltä vieläkin, vaikka ei enää nuoruusvuosien tasolla. Työteliäs pelaaja ja kuulemma kokoon nähden pelaa yllättävän fyysisesti. Annetaan nyt mahdollisuus näyttää.
 

Tyttebären

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
No tulihan se sieltä lopulta, ihan hyvä haku, pari asiaa mietityttää on miehen kunto tällä hetkellä ja miehen palkka. Maksaako Sport koko palkan omasta lompakostaan vai avittaako Ilves?

Mutta annetaan nyt näyttää ihan rauhassa mihin pystyy ja toivotaan että ei tule loukkaantumisia heti. Toimisto on antanut näytteitä mihin pystyy ja luottoa löytyy ainakin minulta.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Sitä minä vain, että oliko meillä nyt joku erityinen tarve hankkia joku, mun mielestäni ei ollut. Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi pelaaja, joka "oli pakko ottaa, kun oli saatavilla".

Vähän rahan hölmöltä tuhlaamiselta haiskahtaa, vaikka pelaajana saattaakin Sportia vahvistaa.
 
Itse näen positiivisia asioita kyseiseen hankintaan liittyen. Vihko täyttää kärkiketjun laiturin vaatimukset ja tuo mahdollisuuksia ylivoimaan. Sopii hyvin Sportin pelityyliin, kaveri on kuitenkin suht nopea ja omaa hyvän luistelutaidon. Mielestäni aika hyvä "leveyshankinta", jos voidaan edes sillä nimikkeellä kaverista puhua. Tällä ratkaisulla haetaan selkeästi puuttuvaa palasta tuohon ykköseen. Blomqvist ei yksinkertaisesti ole oikea pelaaja ykkösen laidalle, eikä sitä ole myöskään Tikka, Körkkö, tai Lamberg. Nyt meillä on sopivasti pelaajia rotaatiossa, eli jonkun hajotessa ei olla ihan kusessa. Ymmärrän tämmöisen "vanhemman" pelaajan hankinnan tässä vaiheessa, kun joukkueesta on muutenkin rakennettu kokeneempi, mitä se viime kausilla oli. Parin kauden kuluttua voidaan meillekin odotella näitä "Repoja ", kun tämä vaihe saadaan päätökseen.

Olen luottavainen ja tyytyväinen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vihko on työteliäs pelaaja, jalka riittää edelleen paikoille pääsyyn ja vanhetessaan se nuoruuden tötöilykin kaukalossa on vähentynyt. Sihti on se ainainen ongelma. Saattaa tehdä hetkellisesti saatanasti pisteitä ja sitten vaellella varjojen mailla loppukauden.

No, josko se Vihkon tehoputki tulee nyt sitten kevätkauden puolella.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mun mielestä Vihkon hankinta on ihan hyvä. Viitaluoma on alkanut heräämään pikkuhiljaa niin nyt siihen vielä vanha kaveri Vihko vierelle ykköseen. Viime kaudella 25 pinnaa niin ei voida puhua mistää puukädestä. Annetaan nyt herralle muutama peli aikaa näyttää ja sen jälkeen voi sitte spekuloida lisää. Samoilla linjoilla myös siitä, että BlimBlom oli ihan väärä mies sekä Tikka. Mielenkiintoista nähdä miten ketjut muokkautuu.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jaa-a! Mitäköhän mieltä sitä nyt pitäisi olla tästäkin siirrosta?! Ja miksi ovi ei käynyt (ainakaan vielä) ulospäin? Ei välttis Ipaan, vaan jonnekin ja jonkun pelaajan kohdalla. Lähinnä ylimääräiseksi turhakkeeksi nyt jää Blomqvist. Liekö siis myyntilistoilla? Entä, löytyykö tarvitsijoita?

Hieman siis skitsot fiilikset. Järjellä ajateltuna, rahat olisi pitänyt ehdottomasti jättää sivuun mahdollisia loukkeja varten. Mitäs nyt, jos joku Kankaanperä tms loukkaantuu? Millä puupenneillä sitten shoppaillaan?

Sydämellä ajateltuna, Vihkon vanhempien entisenä naapurina nousi Joonas suureksi suosikiksi jo HIFK:n edarissa. Siinä mielessä juuri hänen saapuminen Sportiin on hieno ja mieluinen henkilökohtaisesti.

En tiedä, saatana! Kait ne sitten tietää toimistolla, mitä tekevät. Nyt, kun Vihko kuitenkin meillä on, niin pakko vissiin alkaa haihattelemaan ketjuilla.

Menisikö jotenkin näin.....
1) Vihko - Viitaluoma - Vänttinen
2) Nenonen - Komu - Vauhkonen <- tykkäisin
3) Lamberg - Kokkala - Kiviranta <- tykkäisin vielä enemmän
3) Riska - Riska - Tikka
13. Körkkö


vai vedinkö ihan Vihkoon?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vihko täyttää kärkiketjun laiturin vaatimukset ja tuo mahdollisuuksia ylivoimaan. Kaveri on kuitenkin suht nopea ja omaa hyvän luistelutaidon. Sopii hyvin Sportin pelityyliin ja aika hyvä "leveyshankinta".
Hiukan eri mieltä olen hänen Ilves-aikansa pohjalta. Saattaa olla, että pääsee vanhan tutkaparinsa vierelle ykkösketjuun, mutta mielestäni luontevampi paikka olisi 2. tai 3. ketjussa. Ylivoimallakaan en näe sellaista erityisosaamista, joka merkittävästi auttaisi. Tosin nyt kun vilkaisin pelaajistoanne, niin kätisyys taitaa olla etu, koska oikealta ampuvia hyökkääjiä Sportissa ovat ilmeisesti vain Vauhkonen ja Vänttinen. Nopeus pitää paikansa, vaikka ei olekaan enää aivan nuoruutensa vauhdissa. Työteliäänä pelaajana liike ei rajoitu myöskään vain hyökkäyssuuntaan, vaan hoitaa kyllä puolustusvelvoitteet. Miten minä käsitän Sportin pelitavan, niin pitäisi sopia siihen hyvin.

Kivi peluutti Vihkoa puolustavassa roolissa ja erikoistilanteista vain alivoimalla, mikä osaltaan selittää alkukauden pisteettömyyttä. Toisaalta kyseessä ei ole mikään luontainen maalitykki, ja muutenkin pisteet tulevat enemmän työn kuin taidon kautta. Sopivassa roolissa tehnee silti vielä loppukaudella sellaiset 20-25 pistettä.

Vihko on työteliäs pelaaja, jalka riittää edelleen paikoille pääsyyn ja vanhetessaan se nuoruuden tötöilykin kaukalossa on vähentynyt. Sihti on se ainainen ongelma.

Tässähän se hyökkäyssuuntaan on hyvin kiteytettynä.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Menisikö jotenkin näin.....
1) Vihko - Viitaluoma - Vänttinen
2) Nenonen - Komu - Vauhkonen <- tykkäisin
3) Lamberg - Kokkala - Kiviranta <- tykkäisin vielä enemmän
3) Riska - Riska - Tikka
13. Körkkö


vai vedinkö ihan Vihkoon?

Ei, hyvä nippu tuo on.

3) Lamberg - Kokkala - Kiviranta.........Kokkis and The Bombers? :)
 
Hiukan eri mieltä olen hänen Ilves-aikansa pohjalta.
Kiitos huomioista. Varmasti enemmän seuranneena tiedät mistä puhut. Lähinnä Sportin rosteriin peilaten vertasin tuota kärkiketju -kommenttia, en koko Liigan mittakaavassa. Meillä kun ykkösestä puuttuu tällä hetkellä selkeästi palanen. Nykyiseen rosteriin nähden on Vihko paras vaihtoehto heittää tuohon ykkösen laitaan, koska 2. ja 3. ketjussa on Komulainen - Vauhkonen ja Kokkala - Kiviranta akselit ja nämä toimii, enkä niitä lähtisi rikkomaan. Enkä lähtökohtaisesti laittaisi Vihkoa noiden ketjujen täytteeksi, koska varmasti tässä nyt on nimenomaan haettu Viitaluomalle tutkaparia.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
On se aina tehnyt sen 25 pistettä ja teki sen vielä viime kaudellakin, niin miksei nyttenkin.

Korjataan sen verran, että ei Vihko ole aina pelannut Liigassa 25 pisteen kausia. Tässä Vihkon Liigassa pelaamat kokonaiset kaudet. Lihavoituna ne, milloin hän on yltänyt 25 pisteeseen
2015-16
2014-15
2013-14
2009-10

2008-09
2007-08
2006-07
2005-06
2004-05
2003-04
2002-03
2001-02

5/12 kertoo, että Vihko on rikkonut 25 pisteen rajan vain 42%:lla pelaamistaan liigakausista.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
no en oikein ymmärrä tätä siirtoa, mutta ei se vissiin oo mun tehtävä(kään).

onneksi tässä ei oo voitu kuluttaa rahaa..
ulos: Vaskivuo, Westermark, Väkevä
sisään: Lamberg ja Vihko

Piti oikein muistuttaa itseään, että tässä on tosiaan kyse maalintekoon liittyvästä pelistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös