Sportin rakennusprojekti kausimallia 2015–2016 – vaasalaista identiteettiä rakentamassa

  • 471 304
  • 2 311

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
.....
Toisaalta, mikä sen Brennanin tilanne nyt on? Piti olla universumin ylimmällä tuomioistuimella jo kuulutettu, että pelaa vain ja ainoastaan Sportissa, mutta mitään ei ole julkaistu? Ässätkin ykköspakkia vielä etsii, mutta tuskin pistävät tarpeeksi markkoja eteen Mikelle.

Tätä MB keissiä kun miettii, niin voisko noissa verotus/vakuutus säännöstöistä löytyä syytä siihen miksi pihtaillaan?
Noi kiemurat ja päivämäärärajat kun on aika kimurantteja. Ota niistä sitten selvää.
Tuli vaan mieleen.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mutta asiaan, asiaan... kuten arvon palstaveljet huomaatte, tarkoitin Koiviston potenttiaalia ja mahdollisuuksia. Kaveri pelasi kuitenkin tänne siirryttyään pistearvolla 0.69 pistettä/ottelu, joten pitkässä juoksussa jos ja korostan JOS pystyy pitämään tuon tahdin koko kauden, 40 menee rikki!

Tullaankin siihen, että tuo otanta on liian lyhyt, että sen perusteella voisi tehdä noin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Muutenhan voisi yhtä hyvin katsoa, että koska Koivisto keräsi 16:ssa Sportin paidassa pelaamassaan pelissä teholukeman -8, niin kun kerran samalla tahdilla mennään, ensi kaudella luvassa on -30, joka riittänee koko liigan tehotilaston viimeiseen sijaan ja vielä aika reilulla erolla, koska viime kaudella liigan tehotilaston jumbosijaan riitti lukema -21.

Ja viime kauden liigapelaajista Jesse Niinimäki ja Oskari Lehtinen pelasivat kumpikin 0,6-0,7p/o -tahdilla, mutta ei silti mikään joukkue voi heistä kaavailla 40 tehopisteen miehiä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaudella 2006-2007 Lukolla kolme miestä ylitti 50 pisteen rajan, Josef Straka (24+36), Juha-Pekka Haataja (27+32) ja Shayne Toprowski (19+35). Lisäksi Pekka Saarenheimo (19+27) ja Toni Dahlman (15+25) pääsivät vähintään 40 pisteeseen. Joukkue ei kuitenkaan tuolla kaudella niin kauhean erikoisesti menestynyt, vaikka maaleja tuli runkosarjassa 56 ottelussa 183 kpl (päästettyjä 191!!!). Runkosarja sijoitus taisi olla 8. ja sääleissä tuli noutaja Ilveksen muodossa. Tuon kauden jälkeen Lukossa 60 pisteeseen tai yli on ylletty tasan kerran (Perttu Lindgren 23+43) ja 50 pistettä on ylitetty neljä kertaa (Ville Vahalahti 20+31, Haataja 24+26, Justin Azevedo 20+38, Justin Morrison 19+32). Lähes joka kausi on kuitenkin joku pelaajista onnistunut tuon 40 pistettä ylittämään, mutta yleensä siinä on tosiaan onnistunut vain yksi pelaaja kauden aikana ja maksimissaan kaksi. 30 pistettä pelaajalta on nyky Liigassa jo kova suoritus, mutta jos siihen pystyy useampikin pelaaja, luultavasti joukkue on silloin vähintään 10 joukossa.

Pointtini oli se, että jos Sportissa nyt esim Bertrand tekee sen 40+ pistettä ja Koivisto, Immonen sekä se tuleva kärkihyökkääjä pystyvät 30+ pisteeseen, on joukkueen kärki jo kunnossa. Taustalta sitten Vänttiset, Kivirannat ja Kokkalat kun onnistuvat tekemään sen 20-30 pistettä, niin puhutaan Liigatasolla jo kohtuu hyvästä hyökkäyksestä. Tuohon päälle kun puolustus onnistuu tekemään 25-35 maalia, niin ollaan jo lähellä 10-sakkia, kunhan omissa ei kolise paljoa yli 2,5 maalin keskiarvolla.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sportin sivuilta löytyy Otto Karvisen haastattelu. Mainitsee siinä, että haluaa Tomekin alaisuudessa kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi. Sanoi myös, että tarkoitus on rouhia, mutta myös pelata. Elikkä ei Karvista varmaan ole pelkäksi rotaatio pelaajaksi ja kovanaamaksi hankittu. Valtonen tod.näk. Halunnut kaverin Vaasaan ja yrittää leipoa Karvisesta pelaajan.
Itse odotan Karvisen otteita mielenkiinnolla, juurikin tuon kovuuden takia ja asenteen takia, mutta toivotaan, että sieltä löytyisi jonkinlainen pelimies Tomekin alaisuudessa. Kesällä kovaa treeniä ja kun kausi alkaa, niin laidat rytisemään ja kovaa maalille ajamista ja maalineduspelaamista. Tähän päälle parit hanskaukset ja vastustajien hämmennystä, niin on täyttänyt roolinsa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Todella sääli tuo purku, mutta ehkä paras ratkaisu kummankin osapuolen kannalta.
Ere teki suht selväksi viime viikolla, että Edulle etsitään toista seuraa, joten turha roikkua ja/tai roikuttaa Edua remmissä mukana.

Olisihan se ollut kiva nähdä Edu Liigassa ja itse olisin heittänyt mielummin Gröndahlin takatukasta helvettiin, mutta eipä tämä märehtimällä muutu.

KIIIIIIITOS EDULLE kuluneista kausista ja ilonaiheista. Hieno pelaaja ja hieno ihminen. Toivottavasti uudessa organisaatiossa natsaa nykymenoa paremmin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Yhden oman junnun kotiutuksesta ensi kaudeksi aloitettu tunnustelut. Tarjousta ei ole naaman eteen vielä lykätty.

Katotaan, miten homma etenee.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Yhden oman junnun kotiutuksesta ensi kaudeksi aloitettu tunnustelut. Tarjousta ei ole naaman eteen vielä lykätty.

Katotaan, miten homma etenee.
Ei millään pahalla, mutta voitaisiinko jättää nämä "mä tiedän, mutta en kerro" viestit pois kokonaan? Naisten fb-päivitykset ovat yleensä juuri näitä "nyt nautin elämästäni, toivottavasti kaikki jatkuu samaan malliin!". Tykkääjiä 513 ja vastauksia 718, joista 715 kysyy "mitä on tapahtunut?".

Jos kerran lähdetään kirjoittamaan asiasta, niin kirjoitetaan loppuun asti, eix jee?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Puhut vähän, mutta asiaa. Olisi pitänyt laittaa tonne mutut ja huhut ketjuun.
En tietysti halua vaikeuttaa neuvotteluja millään tavalla tuomalla nimeä julki.

Ei noita nyt tosin montaa ole, kenen kanssa voidaan neuvotella, joten jokainen pähkäilköön mielessään.
Mistään Koivistosta ei ole kuitenkaan tässä kyse, joten osa varmaan jopa pettyisi, jos toisin nimen julki. Itselleni ainakin todella iso juttu, jos omia junnuja saadaan Liigarosteriin mukaan.

Pahoittelut siis, mutta noita viestejä ei saa näemmä nykyään enää poistettuakaan.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Ei millään pahalla, mutta voitaisiinko jättää nämä "mä tiedän, mutta en kerro" viestit pois kokonaan? Naisten fb-päivitykset ovat yleensä juuri näitä "nyt nautin elämästäni, toivottavasti kaikki jatkuu samaan malliin!". Tykkääjiä 513 ja vastauksia 718, joista 715 kysyy "mitä on tapahtunut?".

Jos kerran lähdetään kirjoittamaan asiasta, niin kirjoitetaan loppuun asti, eix jee?

Hehhe olisin klikannut peukkua tähän viestiin koska siinä oli sitä tiettyä huumoria :) Anteeksi OT mutta se vaan jatkuu: Löytyyköhän muuten se Stairoxin alatekstin "The Joonas" vielä youtubestä? Pitäis taas päästä kuuntelemaan kunnon selostusta!

Omista junnuista sen verran: en sanoisi Risto olevan Sportin tuotantoa vaikka se pelasi junnuissa vuosi ennen edustusjoukkuepelejä. Mutta kyllä minulle kelpaisi. Eiköhän se tule selville pikkuhiljaa jos on tullakseen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei tosiaan montaa nimeä ole, jotka Sportin nykytilanteeseen sopisivat. Mestiksessä pelaa joitakin hyökkääjiä, joista tuskin kukaan tulisi saamaan peliäkään ensi kaudella Liigassa, vaikka sopimuksen Sportiin tekisikin. Pakkeja kun etsitään vielä kahta niin voihan se olla, että on luovuttu kahden kärkipuolustajan hankinnasta ja annetaankin mieluummin vastuuta junnuille. Saukko oli Hokissa loppukaudesta ihan kärkipuolustajia, joten en yllättyisi, jos hänet hankittaisiin.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luulen että nämä on hevostoimiston uutisia. Sport on ilmoittanut etsivänsä nyt ainoastaan kärkipelaajia. Mitään syytä tällä hetkellä ei enempää ole taikinaa turvottaa.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sacha Treille olisi hyvä hankinta Sportiin. Pelaa Bertrandin kanssa samassa kentässä ja tuntuvat pärjäävän hyvin yhdessä. Olisi sellainen voimakas pelaaja.
Ykköskenttä voisi olla mallia Treille-Komulainen-Bertrand
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuomas Vänttinen höpöttelee Pohjalaisessa:
Vaasan Sportin liigajääkiekkoilijoiden fyysisiä ominaisuuksia mitattiin maanantaiaamuna Botniahallissa, jossa ryhmän mukana uurasti myös uusi hankinta Tuomas Vänttinen. Hämeenlinnan Pallokerhosta siirtynyt 31-vuotias hyökkääjä ei oman arvionsa mukaan tehnyt testeissä huipputuloksia
Ei sillä, että hän olisi sellaisia odottanutkaan.

– Ihan paskahan minä olen näissä aina, hän naurahti testirupeaman päätteeksi.

– Kuntopallonheitto oli ihan hyvä. Siinä pystyin operoimaan ihan hyvin näillä gorillan käsillä. 30 metrin juoksussa tuntui, että menen *sensuroitu* kovaa, mutta en mennyt.

Sportin tulevan kauden kokoonpanossa Vänttinen on kokeneimpia pelaajia. Hän on pelannut kaikkiaan 556 liigapeliä kasvattajaseurassaaan lappeenrantalaisessa SaiPassa, jyväskyläläisessä JYPissä, Tampereen Tapparassa ja HPK:ssa.

Nyt tulossa on uusi haaste, mutta miksi juuri Vaasassa?

– Miksi ei? hän vastaa.

En ole kuullut mitään muuta kuin positiivista Tomek Valtosen valmennushommista ja muutenkin. Oli periaatteessa aika helppo tehdä päätös, että tulen tänne. Siinä ei ollut kyllä minkäänlaisia vaikeuksia.

Täällä on aika hyvä meininki lätkässä ja haluan ehdottomasti olla nostamassa tätä joukkuetta playoffien puolelle.

Vänttisellä on kokemusta siitä, kuinka joukkueen kurssi kääntyy. Aikanaan hänen ensimmäisenä kautenaan Jyväskylässä JYP oli sarjan häntäpäässä, seuraavana pudotuspeleissä ja sitä seuraavana mestari.

Hänen mielestään ensimmäinen askel kohti parempaa menestystä on joukkueen onnistunut rakentaminen. Kaikkien pelaajien on tiedettävä ja hyväksyttävä oma roolinsa kokonaisuudessa.

– Ehdottomasti kärjen pitää olla aina hyvä ja muiden ketjujen on pystyttävä tukemaan peliä, tekemään maaleja ja näin pois päin. Sitten on myös nelosketjun rooli, jossa mennään pehmittämisen kautta ihon alle, hän sanoo.

– Jotenkin tuntuu, että menestyvissä joukkueissa, jotka ottavat mitaleita, on aina aika selvät kuviot, mitä on kenenkin roolituksessa.

Vänttinen jos kuka on nimenomaan roolipelaaja. Hän on nimenmoaan taisteleva työmies ja alivoimapelin erikoistaitaja. Lisäksi hänen luonteestaan ja johtajaominaisuuksistaan kertoo se, että Tampereelle siirryttyään hänet nimettiin heti ensimmäisellä kaudella Tapparan kapteenistoon.

– Hän ei ole pelkästään hyvä all around -pelaaja vaan on erinomainen alivoimalla, pystyy ampumaan ja rauhoittamaan ylivoimalla, on rightin jätkänä aloituksissa varsinkin oikealta puolelta erinomainen, päävalmentaja Valtonen perustelee Vänttisen palkkaamista Kuparisaareen. Lisäksi yksi isoimmista jutuista on hänen energiansa, positiivisuutensa ja kuinka paljon hän tuo ääntä koppiin. Oikeastaan kyseessä on nimenomaan Sportin näköinen pelaaja, jolle joukkueen pelityylin luulisi sopivan loistavasti.

Viime kaudella Sport oli tosi ilkeä jengi. Aina, kun lähdimme heitä vastaan, tiesimme että äijät tulevat kahtasataa joka puolelta ja taklaavat, hän muistelee menneitä koitoksia, joista HPK voitti kolme ensimmästä ja Sport lopulta viimeisen maaliskuussa.

Heitä vastaan oli vaikea pelata, kun aina oli joku iholla, ronkkimassa ja taklailemassa, vaikka ei olisi kymmeneen sekuntiin ollut itsellä kiekkoa. Sillä tavalla meidän pitää pystyä pelaamaan myös ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pakko valehdella. Ei kukaan halua Vaasaan ja Valtosen alaisuuteen. Tuhoon tuomittu organisaatio, joka ei voi kehittyä.
Näin on ainakin isot pojat mulle eräällä foorumilla kertoneet.

Olikos kukaan väijymässä reenejä? Mahtaako Newton olla Vaasassa? Ainakin muistelen, että puheli tulevansa juuri kesän kynnyksellä, ennen ku aloittaa omatoimiset.
 

Magge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Pakko valehdella. Ei kukaan halua Vaasaan ja Valtosen alaisuuteen. Tuhoon tuomittu organisaatio, joka ei voi kehittyä.
Näin on ainakin isot pojat mulle eräällä foorumilla kertoneet.

Olikos kukaan väijymässä reenejä? Mahtaako Newton olla Vaasassa? Ainakin muistelen, että puheli tulevansa juuri kesän kynnyksellä, ennen ku aloittaa omatoimiset.

Eiköhän raha ja pelivastuun lisääntyminen ollut Vänttiselle se ensimmäinen asia miksi hän Sporttiin siirtyi. Ja nämä kehuskelut uudesta joukkueesta ovat hyvin tyypillisiä, sillä onhan uuden pelaajan jotain hyvää keksittävä kertoa uudesta joukkueestaan ja kertoa jokin muu syy tulolle kuin raha. Vai oletko joskus kuullut, että pelaajat vastaisivat tuohon kysymykseen muutoin kun tuolla tavalla miten Vänttinen vastasi?
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eiköhän raha ja pelivastuun lisääntyminen ollut Vänttiselle se ensimmäinen asia miksi hän Sporttiin siirtyi. Ja nämä kehuskelut uudesta joukkueesta ovat hyvin tyypillisiä, sillä onhan uuden pelaajan jotain hyvää keksittävä kertoa uudesta joukkueestaan ja kertoa jokin muu syy tulolle kuin raha. Vai oletko joskus kuullut, että pelaajat vastaisivat tuohon kysymykseen muutoin kun tuolla tavalla miten Vänttinen vastasi?

Muuten hyvä, mutta eikö Sportin pitänyt olla se perseaukinen seura, joka ei edes rahalla saa pelaajiaan. Vastuun perässä nämä nimekkäimmät herrat tulee.

E: "nimekkäimmät" Sportin materiaalille.. no olis Komu ja Vänä varmaan muihinkin jengeihin mahtunut
 

Magge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Muuten hyvä, mutta eikö Sportin pitänyt olla se perseaukinen seura, joka ei edes rahalla saa pelaajiaan. Vastuun perässä nämä nimekkäimmät herrat tulee.

E: "nimekkäimmät" Sportin materiaalille.. no olis Komu ja Vänä varmaan muihinkin jengeihin mahtunut

Olisi olisi, mutta koitahan ymmärtää että nämä kyseiset pelaajat eivät ole niitä kalleimpia pelaajia, joten kaikilla liigaseuroilla on mahdollisuus hankkia tämäntasoisia pelaajia( myös Sportilla). Sport on saattanut vaan tarjota Vänttiselle ja Komulaiselle enemmän palkkaa ja peliaikaa kuin muut seurat, jotka hankkivat kärkipelaajikseen hieman toisen tasoisia pelaajia.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eiköhän raha ja pelivastuun lisääntyminen ollut Vänttiselle se ensimmäinen asia miksi hän Sporttiin siirtyi.

Heh, raha ja Sport samassa lauseessa. Oikeassa olet varmasti siinä, että Sport maksaa Vänttiselle varmasti ainakin yhtä paljoin kuin mitä hän Kerhosta parhaimmillaan sai. Kaunistelematon totuus lienee, että Vänttinen on yksi Kerhon säästötoimien palkkapakolaisista. Mutta eihöhän Vaasaan tulon takana ole muitakin puoltavia seikkoja. Varmasti Vänttinen olisi muualta Euroopasta saanut enemmänkin rahaa.
 

Magge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Osasihan sen arvata että Vaasalaiset provosoituvat jos kertoo sen faktan, ettei Sport ja Tomek Valtonen ole liigan vetovoimaisin joukkue, johon Vänttiset ja Komulaiset siirtyvät vain valmennuksen ja Sportin vetovoiman vuoksi.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mistä Entrosantier näin bongasit? Voi kun olisikin. Kelpaisi minulle kyllä vallan mainiosti ja vielä kun Mike saataisiin varmuudella nuttuun niin kyllä sillä pakistolla voitaisiin hyvillä mielin kauteen lähteä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös