Sportin rakennusprojekti kausimallia 2015–2016 – vaasalaista identiteettiä rakentamassa

  • 471 411
  • 2 311
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mirasane on oikeassa, mutta siitähän ei ollut kyse, että kannattaako.
Alkuperäinen väite oli, ettei saa edes rahalla. Pelicans juuri pienenä seurana osoitti, että saa. Tämä tietysti näkyy myös budjetin kasvamisena.

Sport on erittäin järkevällä tiellä. Se hallitsee kulut ja tuotot. Se parantaa nasahdus nasahdukseltaan rosteriaan. Nyt tulevalle kaudella jo Vänttinen, Laakso ja huhuttu Komulainen ovat huikeita upgradeja johonkin Hattusiin, Uittoihin ja vaikkapa Valkosiin. Eiväthän nuo nyt mitään nimiä ole vaikka Kärpille, mutta alakastin jengeille ovat.

Vaikka me viksitään täällä mulle heti ja äkkiä nopeeta staroja, on tämä oikea tie.

Pari vuotta ja samaa tahtia, kun tehdään upgradea ja lahjakkaat junnut (Kiviranta, Salo, Väkelä ym) ottaa edistysaskelia, ollaan oikeasti kova nippu Liigassa. Tällänen about 15-20% kun saadaan vuodessa koko rosterista parannettua, ollaan luonnollisesti matemaattisesti kolmen vuoden päästä parannettu noin 60% rosteristamme. Näinhän tätä ei voi laskea, mutta kiva se on analysoida.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Vaikka me viksitään täällä mulle heti ja äkkiä nopeeta staroja, on tämä oikea tie.

Juuri näin. Nyt Sport kuitenkin rakentaa tekemistään pitkällä tähtäimellä. Se on paljon fiksumpaa kuin hankkia hirveällä rahalla yksittäisiä tähtiä, jotka lähtee kauden päätteeksi yleensä pois seuraavan vielä isomman tarjouksen perään. Nämä Bertrandit ja Koivistot on hienoja tarinoita, koska pelaajien noustessa uudelle tasolle, ovat ne sellaisia tuhkimotarinoita, joihin yleisökin syttyy. Ja tuollaiset pelaajat saattavat myös sitoutua seuraan, joka teki heistä tähtiä niin, että eivät ensimmäisen muualta tulevan ison tarjouksen perässä ole edes lähdössä pois.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eiköhän tätä Komun siirtoa meille voida alkaa pitää jo kirkossakuulutusta vaille valmiina.
Ties monentenako lähteenä Kiekkoareena tietää kertoa siirrosta ja tässä puhutaan sanamuodolla siirtyy.
Nikon kohdalla todetaan pelkästään, että siirtymässä pois Lukosta.

Nikko, Forsberg ja Jaatinen lähdössä Lukosta - Kiekkoareena
Linkki kiekkoareenan verkkosivulle.

Todella hieno kiinnitys kyllä Ereltä Komulainen, voi piru että tykkään. Ens kauden kotipaita varattu sit jo mulle. Olin ekana, joten kytätkää te jotain muuta. :)
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Alkuperäinen väite oli, ettei saa edes rahalla. Pelicans juuri pienenä seurana osoitti, että saa. Tämä tietysti näkyy myös budjetin kasvamisena.

Olet periaatteessa oikeassa, mutta tuo Pelicans vaan ontuu pahasti esimerkkinä. Pääsääntöisesti ainakin kotimaiset tähtipelaajat haluavat nimenomaan joukkueeseen jossa on mahdollisuus voittaa mestaruus. Ulkkarit on sit asia erikseen. Pelicanshan nimenomaan panosti huomattavasti kyseiseen kauteen, jolloin koville vahvistuksille oli helppo perustella, että seura oli tosissaan panostamassa menestykseen. Tämä aika on Sportilla vielä edessä (strategian mukaan viidennellä Liiga-kaudella). @mirasane n esittämä case Toporowski on siinä mielessä kuvaavampi, että SaiPa tosiaankin hankki yhden tähden suhteettoman suurella siivulla budjetista. Sport on ilmoittanutkin ettei sellaisia satsauksia tulla lähiaikoina näkemään.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mitäköhän sille Nikkon "varmalle" sopimukselle on mahtanut tässä matkan varrella tapahtua?-) Voihan tuo vielä tulossa ollakin, mutta mikähän ylipäätään Nikkon pelikunto mahtaa nyt olla, kun ei meinaa päästä kuntoon ollenkaan? Aika vähiin alkaa käydä ne "muutamat" paluumuuttajat, joista muistaakseni Hiltunen mainitsi. Onko kyse ollut pelkästään Laaksosta ja Niemestä?-) Toisaalta Hiltusen pelaajasopimuksiin liittyviä lausuntoja nyt ei pitäisikään ottaa ihan kirjaimellisesti, sillä hänen toimenkuvaansa niiden pohtiminen ei kuulukaan. Mun mielestä se on ihan normaalia tässä bisneksessä ettei se koti-ikävä paljoa ratkaise, mutta melkein jo vähän naurattaa jossei Nikkokaan tule.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pelicanshan nimenomaan panosti huomattavasti kyseiseen kauteen, jolloin koville vahvistuksille oli helppo perustella, että seura oli tosissaan panostamassa menestykseen..
Tuossa juuri mirasanellekin asiaa tarkensin, eli alkuperäinen kysehän oli siitä, että Sport ei saisi huippupelaajia edes rahalla. Missään ei puhuttu mistään panostamisesta. Jos Sport siis panostaisi myös vaikkapa 2.3m, niin myös huippupelaajia saataisiin. Eli, rahalla kyllä saa, vaikka alkuperäinen väite olikin ettei saa. :)
Enkä tarkoita mitään Sportille utopistista sijoitusta, mallia 3 miljoonaa tms.

No, tämä tästä. En ala omien kanssa vääntämään. Saan tarpeeksi tyydyttävän nautinnon noita muita huudattaessa. :D
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni Nikon signaaminen olisi melkoinen riski koska mies on käytännössä ollut pelaamatta koko edellisen kauden. Täälä puhutaan näistä pelaajabudjeteista - Hiltunenhan puhui jossakin kohden että Sportilla voi olla onnistuessaan mahdollisuus kasvattaa pelaajabudjetti jopa 3 miljoonaan. Tämä ei tapahdu nyt eikä seuraavalla kaudella mutta katsotaan mitä tapahtuu Sportin uuden tulemisen kauden viisi osalta jolloin on jonkinlainen tavoite olla jopa liigan voittaja.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Huomenna julkaistaneen viimeiset varmat eli Komulaisen parivuotinen pahvi ja Leskisen jatko/lähtö. Samalla saattaa tulla myös Guttig/Nikko ja bonuksena Brennanin jatko, mutta tähän en vielä usko.

Mä uskon, että osut kyllä hyvin tällä siihen, mitä tiedotetaan.
Toi case Komu, Nikko ja Guttig Sopisi aikataulullisesti nenä päähän. Toivottavasti saatasiin noi kaikki. En usko, että ainakaan mitään Maradonaa julkaistaan. Kärkiäijät tulee syksyllä, jos on tullakseen.

Brennanin jatkoa tuksin kuulutetaan vielä.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Toi case Komu, Nikko ja Guttig Sopisi aikataulullisesti nenä päähän. Toivottavasti saatasiin noi kaikki. En usko, että ainakaan mitään Maradonaa julkaistaan. Kärkiäijät tulee syksyllä, jos on tullakseen.

Pakko vähän ihmetellä tätä ajatuksenjuoksua. Jos laidalle tulee Nikko ja Guttig, ja pitäs vielä ehkä kärkeenkin hommata poppoota, mites se supistunut pelaajarinki? Guttigin jättäisin samantien pois laskuista, me ei pelata enää mestistä, eikä meillä ole tarvetta tollaselle arvalle. Jääköön Jukureihin jos liigaan halajaa, tai menkööt muualle, toivottavasti Sportin paidassa emme herraa näe. Nikkokin on jo aika iso arpa kuntonsa puolesta, mutta mielummin tarttuisin tuohon arpaan, upsidea ja potentiaalia on paljon, kunhan edes jotenkin kasassa pysyis.

Eiköhän pari mestistason kaveria (Karvinen, Niemi) ole jo ihan tarpeeksi tälle erää. Ja ennenkuin joku tulee paasaamaan negailusta, niin sanotaan nyt etten kumpaakaan dumaa, antakoot näyttönsä ensin, sitten arvostellaan herrojen osaamista Sport paidassa. Oletusarvoisesti kuitenkin vähän heikompia kavereita, eikä sinne tarvita yhtä ranskista lisää omien junnujen edelle, ainakaan jos kyseessä on Guttig. Jos se on tulossa, niin pistäkää nyt ees try-outille tai jotain. Perhana. Itse olen kyllä suuresti pettynyt jos sieltä joku Guttig raahataan.

Säästetään nyt kiltisti ne fyffet vaan niihin oikeisiin vahvistuksiin. Mielummin annan mahdollisien loukkaantumisten sattuessa peliaikaa omille junnuille, kuin joillekin mahdollisesti rotaatiossa palloileville turhakkeille. Vaikkei junnut välttämättä satavalmiita liigaan olekaan, niin luulis sen antavan kivaa buustia jampoille, lisää ymmärrystä siitä mitä liigassa vaaditaan, sekä mitä osa-alueita pitää parantaa. Mutta, that's just me.

E: Boldaus oma.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niin, tuleeko meille mitään muuta kärkinimeä Komun ja mahdollisesti Nikkon lisäksi? Rotaatiossa on pakko olla pelaajia ja Guttig voi olla hyvinkin kirjoittamaton kortti. Jos DaCosta pärjää Liigassa, miksi ei Guttig?

Mä luulen vähän, että huomenna tulee ainakin Komu, ehkä tosiaan noikin ja ilmoitetaan, että hyökkäys on kasassa ja että syksyllä katotaan tarpeiden mukaan täsmähankintoja. Guttig voisi aivan hyvin tulla myös try-outille. No, katotaan nyt mitä sieltä tulee ylipäätään.

Meiltä poistui 7 pelaajaa (Hattunen, Lammassaari, Fleury, Henritius, Pesonen, Kangasniemi ja Leinonen) hyökkäyksestä ja tilalle on tullut 2 hyökkääjää (Vänttinen ja Karvinen). Tällä hetkellä rosterissa 15 hyökkääjää, joista kaksi pelaa tod.näk junnuissa. 13+Komu ja yksi lisä kärkihyökkääjä ei riitä millään. Pakko olla back upeja ja Guttig voisi olla yksi tällainen toteutuessaan ja paikkansa lunastamalla. Kahteen puhtaaseen kärkijamppa-statuksen omaavaan sankariin ei ole varaa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuosta huomisesta julkkarista oli Sportin facebookissa näin:

Vaasan Sport Kaikki tämänhetkiset sopimuspelaajat on jo julkaistu, eli uusia sopimuksia odotellessa
Vaasan Sport Ja heti perään, tänään varmistui seuraava sopimus eli huomenna kasvatetaan taas rosteria. Lehdistötilaisuus klo 13, pysy kuulolla!
Eli yksi pelaaja julkaistaan? Kusettaako nyt joku vai esitetäänkö tyhmää. Jos tuon tulkitsee sanatarkasti, niin uusi pelaajasopimus on allekirjoitettu tänään, eli käytännössä tuo voisi olla kuka tahansa. No, veikkaan silti itsekin Komulaista.
 

exau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Viime viikolla Jämsä sanoi pohjalaisessa että pari hyökkääjää ja pari pakkia hakusessa, lähtökohtaisesti kärki ukkoja. Jos meidän kärki ukoiksi hankitaan Guttig ja Nikko niin ei hyvää päivää. Nikossa on potentiaalia mutta koko ajan rikki. Kyllä nyt vähän kovempia miehiä lähtökohtaisesti kärkeen pitäis hankkia ku Guttig. Eiköhän Virmanen jotain arpoja hommaa vielä näytille ison veden takaa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eli yksi pelaaja julkaistaan? Kusettaako nyt joku vai esitetäänkö tyhmää. Jos tuon tulkitsee sanatarkasti, niin uusi pelaajasopimus on allekirjoitettu tänään, eli käytännössä tuo voisi olla kuka tahansa. No, veikkaan silti itsekin Komulaista.
Itse en kyllä usko tuohon yhtään. Sama homma, kun meidän ykkösmaalivahti, joka ei muka ollut vielä pari viikkoa sitten selvä eli yritetään luoda kuvaa jostain huhujen ulkopuolisesta hausta, ettei kaikki olisi etukäteen tiedossa niin kuin tähän mennessä on ollut.
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eli yksi pelaaja julkaistaan? Kusettaako nyt joku vai esitetäänkö tyhmää. Jos tuon tulkitsee sanatarkasti, niin uusi pelaajasopimus on allekirjoitettu tänään, eli käytännössä tuo voisi olla kuka tahansa. No, veikkaan silti itsekin Komulaista.

Itse en antaisi kovinkaan paljon arvoa sille, millä sanamuodolla nuo julkaisut tuonne on kirjoitettu kun sportista on kyse. Muistaakseni silloin kun Henrion hankittiin vaasaan niin isosti kirjoitettiin että huomenna uusia pelaajauutisia ja sitten yksi jenkki paukahti. Toivotaan, että se olisi nyt edes tuo komu niin ei tarvis sitäkään pyöritellä
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Muistaakseni Sport rakentaa joukkuettaan siten että haetaan pakistoon 9 pelaajaa, joista yksi junnusopimuksella (=pelaa lähtökohtaisesti a:ssa ja mestiksessä). Omissa toiveissa pakit 9->7 ovat Salo, Väkelä, Gröndahl ja hankittava pakki (Brennanin lisäksi jonka oletan jo olevan varma) olisi selkeästi aloituskuusikkoon mahtuva. Jos näin menee voidaan mielestäni puhua jo selvästä pakiston parannuksesta. Viime vuonna 9-7 pakit menivät suurin piirtein näin Väkelä, Uitto, Valkonen ja Gröndahl vielä pelaavassa kokoonpanossa. Se mikä nyt vielä hieman monimutkaistaa tätä kuvaa on Heikkisen sopimus. Jos Edu oikeasti pelaa Sportissa ensi vuonna niin pakisto pysyy taas suht samalla tasolla mikä olisi kyllä pettymys. Nyt kun treenit ovat alkaneet niin osaako joku kertoa onko Heikkistä näkynyt treenailemassa?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos Edu oikeasti pelaa Sportissa ensi vuonna niin pakisto pysyy taas suht samalla tasolla mikä olisi kyllä pettymys.
Itse näkisin, että jopa huonontuisi jonkin verran. Sportin pakisto oli vielä elokuussa oikeasti kova ja tuohon ei varmuudella päästä tällä kaudella. Laakso on kysymysmerkki Peltolaan verrattuna ja samoin Newton Generoukseen.

Tässä avauskuusikko viime vuoden elokuussa:

Peltola - Lindbohm
Manninen - Generous
Malkamäki - Heikkinen

Ja tämänhetkinen tilanne:

Laakso - "Brennan"
Manninen - Newton
Pukka - Heikkinen

Toki ei voida olettaakaan, että Sport pystyisi korvaamaan NHL-tason Lindbohmin täysin, mutta on kuitenkin huomattava, miten tilanne tältä osin ei ole parantunut, vaikka aika ei ole tällä kertaa ollut ongelma. Itse en silti olisi pettynyt vaikka pakistoon tulisi enää Brennan. Toki paljon riippuu Laakson ja Newtonin onnistumisista, mutta jo sillä, että kaikki pysyisivät Sportissa koko kauden ja enimmäkseen ehjinä, pitäisi pakiston olla parempi mitä se tällä kaudella lopulta oli.
 

Tuima

Jäsen
Itse näkisin, että jopa huonontuisi jonkin verran. Sportin pakisto oli vielä elokuussa oikeasti kova.

Ja tämänhetkinen tilanne:

Laakso - "Brennan"
Manninen - Newton
Pukka - Heikkinen

Jaksatte vielä ottaa Heikkisen mukaan pakkiparirulettiin?

Se talvinen Jämsän videohaastattelu kiekkopohjalaisessa meni Edun kohdalla jotenkin näin: "valitettavasti Heikkisen tie on noussut pystyyn tähän joukkueeseen. Oli kaavailtu suurta roolia, muttei pystynyt sitä lunastamaan".

Tälläkin hetkellä Salo / Väkelä ajaa edusta ohi - valitettavaa, mutta totta.
Eläkööt ne mestispisteet muistoissamme...

Pakistosta löytyi ties mitä viime kauden lopulla. Se on nyt hyvän siivouksen jälkeen mielestäni vain vahvistunut.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuo Sportin viesti lienee totta. Näin nopealla käänteellä julkaisu on selvä. Huomenna tulee meille jokaiselle Radio-Miken fanille ennenaikainen joulu. Toivottavasti samalla pidempi, kuin yksivuotinen. Samalla pakisto tulee valmiiksi, poislukien mahdolliset stuntit / täytepelaajat.

Herää kysymys: Onko sillä Komulla sittenkään sopimusta?
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuo Sportin viesti lienee totta. Näin nopealla käänteellä julkaisu on selvä. Huomenna tulee meille jokaiselle Radio-Miken fanille ennenaikainen joulu. Toivottavasti samalla pidempi, kuin yksivuotinen. Samalla pakisto tulee valmiiksi, poislukien mahdolliset stuntit / täytepelaajat.

Herää kysymys: Onko sillä Komulla sittenkään sopimusta?
Joko sieltä tulee Brennanin sopimus ja jotain muuta tai sitte pelkästään jotain muuta, koska en usko että Brennanin "jatkon" takia pidettäisiin mitään lehdistötilaisuutta, kun kyseessä ei ole uusi pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joko sieltä tulee Brennanin sopimus ja jotain muuta tai sitte pelkästään jotain muuta, koska en usko että Brennanin "jatkon" takia pidettäisiin mitään lehdistötilaisuutta, kun kyseessä ei ole uusi pelaaja.
No aivan varmasti pidetään. Asiasta on jo niin moni perään huutanut ja jopa hallituksen pj:ltä kysynyt, että seura aivan varmasti tietää miehen markkina-arvon kannattajien keskuudessa. Tällä saadaan samalla pelattua aikaa ja pidettyä hypeä yllä.

Kyllä mun järkeen toi sopimusilmoitus vaan sopisi juuri tähän väliin ja toivottavasti tämä myös osuu, eikä tule ainakaan ynnämuut-tason pelaajaa/pelaajia.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaksatte vielä ottaa Heikkisen mukaan pakkiparirulettiin?
Erinomainen Mestiksessä ja sitten ei pääsisi kahden vuoden sopimuksen aikana pelaamaan yhtäkään Liigapeliä, koska pari harkkamatsia meni päin persettä? Kyllä Edu ansaitsee reilun mahdollisuuden siinä missä muutkin suharit mitä täällä on pyörinyt.

Pakistosta löytyi ties mitä viime kauden lopulla. Se on nyt hyvän siivouksen jälkeen mielestäni vain vahvistunut.
Tärkeää olisi nimenomaan se, että pakisto pysyy kasassa koko kauden. Viime kauden ennakoidusta top-6 pakistosta kolme ei pelannut peliäkään ja kaksi ei pelannut kautta loppuun. Tällä kaudella tuota vaaraa ei pitäisi olla.

Oliko sillä Henrionilla sopimus jo johonkin?
Teki sopimuksen Karlskronaan noin 1,5 viikkoa sitten.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Edu Heikkisen kohdalla kannattaa muistaa se tosiasia, että valmennus painotti viime keväänä liikkeen kehitystarpeellisuutta. Edu teki työtä käskettyä ja oli reenimatseissa, kuin tukkijalka. Eli periaatteessa ylikuntoinen, vaikka väärä termi onkin. Paikat kuitenkin tukissa rääkin jäljiltä. Myös rentous puuttui, joka saattoi johtua sekä edellisistä, että ylikovasta halusta päästä pelaavaan kokoonpanoon.

En ikinä ole käsittänyt sitä, miksi hänet lähetettiin Kazakstaniin. Jo Hokissa homma alkoi jo toimia ja sen siirron kyllä ymmärsin. Olisi suorastaan idioottimaista olla kokeilematta hänen pärjäämistä Liigassa.

Väitän, että laukauksen voima ja laatu on Liigatasolla parempaa keskitasoa. Peliäly viime kauden pelaavaan kokoonpanoon verrattuna korkeaa tasoa, samoin sijoittuminen. Eihän se nyt vittu yksi liike voi olla syy olla kokeilematta häntä?!? Onhan siellä muillakin enemmän tai vähemmän omia puutteita. Nyt sieltä löytyisi vielä Laakso vikkeläkinttusena rosterista, joten eiku kokeilemaan pariksi vaan. Kumpikaan ei toki puolustavia puolustajia, mutta Laakso pystyy silti komppaamaan, mitä Edun hitaus tarvitsee.

Eivätkös he muuten pelanneet parina silloin, kun Laakso oli meillä lainassa?
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Väitän, että laukauksen voima ja laatu on Liigatasolla parempaa keskitasoa. Peliäly viime kauden pelaavaan kokoonpanoon verrattuna korkeaa tasoa, samoin sijoittuminen. Eihän se nyt vittu yksi liike voi olla syy olla kokeilematta häntä?!?

Vahva sama ja vaikka kipeää tekee ja suurta kunnioitusta osoitan niin olisin kyllä kokeillut Uiton tilalle. Nimittäin kyllä se uki jäi kans jälkeen aika monessa tilanteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös