Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 587
  • 3 407
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä sekä Tallberg että Leskinen ovat kumpikin viimeaikoina pelanneet yv:tä.
Pukka on ollut meille aivan loistava, varma peruspakki, jolla on myös voimaa siirtää miehet pois maalilta. En ihan ymmärrä tota SaiPalaisten Pukka dissaamista pelkkien SaiPa-aikojen vuoksi. No, jokaisella on toki oikeus mielipiteeseen mutta voihan olla, että Pukka pelaa uutta elämää päästyään Vaasaan.
 
Suosikkijoukkue
Liiga: Kärpät&SaiPa NHL: Kings&Hurricanes
Pukalle olisi ollut käyttöä ilman muuta Saimaan rannallakin! Hieno juttu Sportille, että Pukka on auttanut joukkueta ja hienoa tietysti sekin, että miehen liigaura jatkuu.

Oli muuten hieno hetki edellisellä kerralla, kun fanikatsomo ylisti Pukkaa pelin jälkeen.
 

Bacon

Jäsen
Itse asiassa Pukkahan keräsi viime kaudella paljon enemmän kehuja kuin negatiivista palautetta. Pätkä Kazakstanin liigassa teki selvästi Mikon pelaamiselle hyvää, kun taisi päästä isompaan rooliin ja leikkimään enemmän kiekon kanssa. Pukasta ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa ja on kyllä muutenkin iha huippujätkä. Olisin mielelläni katsonut herran otteita täällä useamminkin kuin kaksi kertaa kaudessa. Hienoa, että myös Vaasassa lähti homma kulkemaan.
 

infidel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Royals Up! #Pukkaparty
Kyllä sekä Tallberg että Leskinen ovat kumpikin viimeaikoina pelanneet yv:tä.
Pukka on ollut meille aivan loistava, varma peruspakki, jolla on myös voimaa siirtää miehet pois maalilta. En ihan ymmärrä tota SaiPalaisten Pukka dissaamista pelkkien SaiPa-aikojen vuoksi. No, jokaisella on toki oikeus mielipiteeseen mutta voihan olla, että Pukka pelaa uutta elämää päästyään Vaasaan.
Onhan Pukka ollut vuosien saatossa legendaarinen sählääjä joka on ratkonut yksin useita otteluita vastustajille.
Itsekin haukuin kovasti tuota hankintaa.Söin ansaitsemani annoksen jo marraskuussa eli hatullisen paskaa
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kyllä tässä täytyy olla hieman huolestunut, kun seuraa Jämsän ja Valtosen toilailuja. Näyttää siltä, että pelaajan tasolla ja kehityskelpoisuudella ei ole sen rinnalla väliä kuin kuka on pelaajan joukkueeseen tuonut. Valkosen, Henritiuksen, ja Tallberginkin paskaa tasoa katseltiin aika helvetin kauan ennen kuin sieltä alkoi tulla edes kohtuullista suoritusta, mutta Heikkinen ei saanut näyttää osaamistaan lainkaan, Krstf, Kujanpää ja Luomala vain muutaman pelin. Harmittavasti kaksi näistä on omia kasvatteja, Krstf omissa A-junnuissa marinointunut ja Heikkinen oli jo matkalla jonkinlaiseksi seuraikoniksi.

En pidä trendistä. Lisäksi olen sivukorvalla kuullut, että Tomek on paikoin toiminut ramisummasmaisesti. Lajissa nimeltä jääkiekko koutsin ei mielestäni tarvitse silitellä pelaajien päitä, mutta ihmiselle tulee kuitenkin olla ihminen.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin. Vähän kaksipiippuinen juttu. Toki itsekkin toivoisin, että sportissa olisi enemmän vaasalaistaustaisia pelaajia ja sportissa ennen liigaa jo olleita pelureita. Tosiasia on kuitenki se, että toissapäivänä voitettiin sarja nelonen vieraissa tolla jengillä ja siitä pitää olla ilonen. Ei tomekki mitenkään epäonnistunut oo siltä kannalta.

Kyllä jo ennen kaudenalkua oli havaittavissa, että oppirahoja tullaan makaamaan monella eri muodolla kun liigaan siirrytään. Mm. Halava ulostettiin hieman kyseenalaisesti. On monta asiaa mitä ei kannattajana kulisseista tiedä, kuulee vaan huhuja tai "faktoja". Kyllähän se on selvä, että liigassa pelaaminen vaatii paljon enenmmän työtä kuin mestiksessä. Kyllähän kaikki toivo, että kujanpää olisi pystyny pelaamaan hyvällä tasolla liigaa, muttei nyt pystynyt (olisi toki ansainnut muutaman mahdollisuuden enemmän) mutta jaksoiko kujanpää tehdä tarpeeksi töitä niiden mahdollisuuksien eteen tai odottaa omaa vuoroaan?

Luomala pärjäsi ihan ok sportissa, mutta kyllä se on varmaan uransa pian lopettavan 34 v pelaajan vaikkea tehdä jokapäivä hurjasti duunia ja olla rotaatiopelaajan roolissa, joten ei ihme jos itsekkin halusi purkaa sopimuksen.

Mutta kyllä tomekki ainakin Väkelää peluuttaa ja on puhunut jokaisessa haastattelussa väkelästä positiivisessa mielessä. Heti kauden ekassa kotimatsissa iltasanomien ennakko livessa mainitsi väkelän olevan melkein liiga tasoa. Nyt jyppiä vastaa väkelä pelasi liigatason ottelun ja pärjäsi hyvin.

Uskon että tomekin kokoonpanossa pelaa ne pelaajat jotka sen ansaitsee. Meillä on pitkä tie rakentaa sellainen joukkue missä on enemmän omia kasvatteja mutta mun mielestä ollaan oikealla tiellä. Ensikaudeksi jos saadaan hieman rutinoituneempia omanseudun liigapelureita jotka tasonsa ovat liigassa todistaneet jo niin saadaan sitten nauttia näistä omista kasvateistaan. Sitte nöiden lisöksi tulee Väkelä ja mahdollisesti kristoff joka on ollut munmielestä aivan oikein mestiksesä pelaamassa miesten pelejä, koska ei vaan vielä ole liiga tasoa fyysisesti.

Tää on helvetin pitkä prosessi rakentaa omavarainen liigajoukkue niin rosterin kuin organisaatioin osaltaki, joten sille pitää antaa aikaa kehittyä. Ja tullaan vielä monia oppirahoja maksamaan tämän kehityksen aikana. Valitettavasti yksi näistä oppirahoista voi olla se, että kristoff ei ole ensikaudella meidän sopimuspelaaja.

Valtosella oli tehtävänä luoda sportista sellainen joukkue mikä ei ole heittopussi liigassa ja pystyy jokaikinen ilta antamaan uskottavan vastuksen muille ja sen Valtonen on tehnyt, eikä sitä kukaan meistä voi kiistää. Sitä voidaankin miettiä että olisko sport yhtä uskottava, jos meillä väkisin olisi kokoonpanossa meidän omia junnuja tai entisiä mestispelureita?
 
Viimeksi muokattu:

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei pelaajan kotikaupungilla tulisi olla liian suurta painoarvoa. Luomalan liike ei vain enää riitä ja ymmärrän täysin, että tuohon ratkaisuun päädyttiin. Edu Heikkinen ansaitsisi toki näytönpaikkoja ja Valkonen tuolta nyt pitäisi ensimmäisenä ulostaa. Kristof on nyt tehnyt 28:ssa pelissä pisteet 7+12 = 19 ja teholukema -12. Se on joukkueen huonoimpien joukossa. Mielestäni näytönpaikka pitää ansaita, ei sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä. Samalla tavalla täytyy totta kai ajatella myös jo kokoonpanossa olevien osalta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Olen itsekin tyytyväinen tuloksiin. En kuitenkaan usko, että tulokset olisivat olleet huonompia, jos Heikkinen olisi korvannut Valkosen tai Gröndahlin, Kujanpää Rekosen ja Luomala Lammassaaren. Näin esimerkkinä.

Jotain tarkoituksenhakuisuutta peluuttamisessa on. Ja se on sitä, että entiset pois, omat sisään.

Väkelältä hieno sisääntulo. Tätä lisää. Ei ole ainakaan huonompi kuin Valkonen. Tismalleen saman roolin pelaajakin.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän heikkisen liike gröndahliin verrattuna on noin valovuoden jäljessä. Lisäksi gröndahlia voidaan pitää jo monivuotuisena sport pelaajana ja hienoa että on mukana rotaatiossa :) valkonen on ollut pettymys, mutta en usko että heikkinen olisi ollut parempi vaan valkosen liike vaan on heikkistä sen verran parempi että kaikesta huolimatta peluuttaisin valkosta mielummin kuin heikkistä. MUTTA jos pitäisi valita valkosen ja väkelän väliltä niin ehdottomasti väkelä.

Rekonen taasen on ollut helvetin tärkeä av pelaaja ja alempien kenttien raataja. Kujanpää olisi tarvinnut ehdottomasti kiekollisempaa roolia mitä ei ole tarjolla, koska immonen ja kokkala miehittää ylemmät kentät. Kokkalaa voidaan huoletta pitää vuoden onnistujana entisistä mestissporttilaisista!

Tosta samaa mieltä että luomala olisi voinut hyvin korvata lammassaaren joka ei mitään ihmeitä ole vielä näyttänyt. Onko sitte ollut niin että lammasaarella on jatkoa luvassa sportissa ensikaudella ja luomala oli niistä jo ulkona en tiedä?

Edit: Pienet lisäperustelut :)

Vaikka valkonen ei nyt mitään ihmeitä esitäkkään kentällä ja näyttää välillä surkealta niin hän on kuitenkin puollustava puollustaja joka (pakon edessä) on joutunut ottamaan liikaa kiekollista roolia ja pelaa toisen puollustavan puollustajan (Generouksen) kanssa. Viimekaudella valkonen 20 - v pelasi Bluessissa (liigan 6 paras joukkue) 23 ottelua tehotilaston ollessa -3 ja tehot 0+0 nyt sportissa (liigan huonoin joukkue) 26 ottelussa - 11 joten ei niin huonosti tilastojen valossa?

Eetu heikkinen pelasi kaudella 07-08 ässissä liigaa (kauden paskin joukkue) 41 ottelua ja tehotilasto - 17 seuraavat kaudet menivät sportissa (sarjan parhaimistossa olevissa joukkueessa) nousevaan tahtiin ja piste ennätyskin tuli rikottua viimisenä kautena. Toki pitää muistaa että pelasi sarjan parhaan maalintekijän kanssa viivamiehenä ja näin syötti hurjan määrän samuli kivimäen maaleista.

Eetu heikkinen on nyt 26 vuotias ja urakehitys pitäisi olla huipussaan. Valkonen niinkuin todettu 21 v kehittyvä pelaaja. Eetu on myös eri roolin pelaaja kuin valkonen. Minusta olisi ehdottomasti pitänyt antaa eetulle muutama mahis lisää näyttää, mutta uskoisin että oltaisiin silti samassa tilanteessa kuin nyt.
 
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
En olisi halunnut tästä mitään pelaaja vastaan pelaaja-väittelyä, vaan mennä suuremmilla linjoilla. Rekonen ollut - varsinkin kolmossentterinä - aivan paska. Valkonen on ollut kokonaisuutena aivan paska. Gröndahlin potentiaalin ymmärrän. Tomek on ns. peluuttanut Gröndahlia kuntoon. Viime pelit on mennyt hyvin. Tomek peluutti myös Tallbergin kuntoon. Ekat 15-20 peliä Tallberg oli aivan yössä, nyt on joukkueen parhaita. Peluuttamalla myös esim. Kujanpää oltaisiin saatu todennäköisesti kuntoon. Näin ei vain tapahtunut. Miksi? Koska Mirri ei ollut Tomekin joukkueeseen tuoma pelaaja.

Heikkisen pelinäkemys ja kiekolliset taidot on kaikkiin nykypakkeihin pl. Manninen, valovuoden edellä. Ei lätkää pelkillä jaloilla pelata, vaikka tärkeä osa lajia onkin.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei tässä @mendieta mitään hirveetä väittelyä oo :) samoilla linjoillahan me ollaan, että olisi pitänyt tietyille pelaajille antaa enemmän mahdollisuuksia. Ja itseppähän alkasit korvaamaan rosterissa olevia pelaajia joihin vain perustelin omat näkemykseni.

Valkonen tuskin saa ensikaudeksi sportista sopparia. Puollustus on muutenkin ollut koko kauden hirveessä myllerryksessä ja ukkoa on mennyt ja tullut. Sitten on näitä gröndahleja joiden taso heittelee vielä aivan liikaa otteluiden sisällä. Se että meiltä puuttuu se kiekollinen liideri puollustuksesta niin saa näyttämään koko puollustuksen huonommalta mitä se on.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Peluuttamalla myös esim. Kujanpää oltaisiin saatu todennäköisesti kuntoon. Näin ei vain tapahtunut. Miksi? Koska Mirri ei ollut Tomekin joukkueeseen tuoma pelaaja.

Tätä nyt en ihan osta, kai siellä sitten vielä Tessierkin vetäisi ykkösylivoimaa jos näin olisi. Sen sijaan on ihan selvää että Tomekilla on omat luottomiehet ja sitten on näitä jätkiä jotka ei ole hänen suosiossa. Kysymys sitten kuuluu mistä tämä johtuu, enkä usko että johtuisi siitä että ne ovat hänen tai Virmasen tänne raahaamia. Itse uskon, varsinkin Kujanpään tapauksessa, että kysymys on sekä urheilullisuudesta että miten pelaaja reagoi tilanteeseen jos/kun joutuu sivuun. Mökötetäänkö ja suoristetaan selkä vai reagoidaanko jollain toisella tavalla? Joku taisi ylempänä kirjoittaa että peliaika pitää ansaita ja haluan uskoa että tämän päivän Sportissa näin todella on, ihan sama onko hankittu ykkössentteriksi vai onko oma kasvatti.

Ja kun Sportin kaltainen joukkue nyt on siinä tilanteessa missä on, että yksikään voitto ei tule ilmaiseksi niin joukkuehenki ja taisteluilme pitää olla todella korkealla tasolla illasta toiseen jotta urheilullinen uskottavuus säilyy. Ainkain minun silmiin joukkueen ilme on ollut aivan loistava illasta toiseen vaikka turpaan on tullutkin. Luulisi että näin ei olisi jos siellä olisi jotain klikkejä joukkueessa, joita nyt helposti syntyy jos joku pääsee valmentajan suosioon ilman syytä. Nyt joukkue suorastaan huokuu joukkuehenkeä ja yhdessä tekemistä, ihan sama onko kultakypärä vai rotaatiopelaaja.

Tämä nyt ei poista sitä että Luomalan kohtalo sekä vituttaa että hämmästyttää koska luulisi että hän ei harmia aiheuta ja en usko että heti olisi suoristamassa selkääkään, enemmän näyttää siltä että ei tullut toimeen Tomekin kanssa. Omiin silmiin hänen alamäki alkoi vieraspelissä Bluesia vastaan jolloin hän leipoi kiekkoa vitun kauan, menetti sen lopulta hyökkäyssiniviivan tuntumassa josta Bluesille vastahyökkäys ja maali. Satuin istumaan Sportin pelaaja-aition takana siinä pelissä ja tuon tilanteen jälkeen Luti sai Tomekilta "summasmaisen" palautteen ja ei sen jälkeen montaa vaihtoa kentällä käynyt, jos yhtäkään. Eikä myöskään pukenut seuraavaan peliin Hämenliinnassa. Tuo on ollut ainut kerta kun olen nähnyt Tomekin käyttäytyvän "summasmaisesti" kesken pelin omaa joukkuetta kohtaan ja ajattelin siinä pelissä jo että ei taida olla kavereiden välit ihan kunnossa.

Moni kirjoittaa että Heikkinen ei saanut mahdollisuutta näyttää osaamistaan. Tätä en oikein ymmärrä, pelasi kuitenkin suurimman osan (ellei jopa kaikki) harjoitusottelut ja oli sysipaska, heittämällä huonoin pakki. Pelit jossa pelasi sai myös paljon vastuuta, varsinkin yv:llä mutta ei kyllä saanut mitään aikaiseksi ja näytti että lanttu meni aivan jumiin. Kävi Hokissa kääntymässä ja ei ainakaan tänne kirjoitettujen raporttien perusteella sielläkään loistanut, päinvastoin. Taisi sen jälkeen kieltäytyä mestis-peleistä ja loput on historiaa. Gröndahl oli alkukaudesta kunkku, ollen joukkueen paras pakki, taisi kantaa kultakypäärääkin jossain pelissä ennen suvantovaihettaan. Valkonen on minun papereissa ok rotaatiopelaaja kun pärjää kuitenkin fyysisellä puolella mutta taso ei riitä jos pitää pelata illasta toiseen. Nyt on joutunut ottamaan liian isoa roolia. Uitto menee minun papereissa samaan kastiin, pärjää yksittäisissä peleissä mutta taso ei riitä vakiokokoonpanoon. Koonsa johdosta hetkittäin ongelmia myös fyysisessä pelissä, esim oman maalin edustalla kun sinne parkkeeraa isompaa äijää. Kompensoi tosin kyllä tämän usein taisteluilmeellään.

EDIT: Lisätään nyt tähän vielä että Heikkistä ja Valkosta on turha keskenään verrata kun eivät kilpaile samasta roolista. Heikkisen vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä, heikkous verkkainen liike. Valkonen on puhtaasti "stay at home pakki" joka pärjää paremmin mitä vähemmän hän on kiekon kanssa tekemisissä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En ala ketään nyt puolustelemaan tai haukkumaan. Totean vain, että Mirri itse halusi purkaa sopimuksensa, tosin tästähän täällä ei kiisteltykään. Ei saanut minunkaan mielestä tarpeeksi näyttömahdollisuuksia.

Rekosesta, kun oli puhetta, niin hän on todella luokaton aloittaja, enkä ymmärrä, miksi hän saa edelleen aloittaa, varsinkaan tosi tiukoissa paikoissa mm. av:lla. Jyväskylässä oli loppuhetkillä Rekonen sekä Kangasniemi kumpikin jäällä, mutta silti Rekonen kävi kolme kertaa häviämässä aloituksensa. En voi ymmärtää tätä Valtoselta. Hänen AV-pelaamisensa on muutoin ihan ok-tasolla, mutta tähänkin meiltä löytyy parempia pelaajia. Kuten Tallberg, Riska ja näemmä Kangasniemikin. Sitä siis ihmettelen, miten hän saa näin paljon näyttömahdollisuuksia. Ei omaa oikeen mitään erityistä, mitä joku muu ei osaisi.

Sitten näihin muihin entisiin runkopelaajiin. En ymmärrä edelleenkään, miksi Uitto on joutunut koirankoppiin. Silloin harvoin, kun päässyt pelaamaan, pessyt Valkosen ja Gröndahlin joka osa-alueella mennen tullen. Seuraava sopimuspurkaja??

Ei mulla muuta....
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mulle on aivan sama mistä päin kotoisin on Sportin pelaaja. Mulle merkitsee vain ja ainoastaan se että on joka ilta valmis taistelemaan joukkueemme eteen ylikovaa. Lopulta vain se merkitsee myös kaukalossa, ei paikkakunta mistä olet lähtöisin. Pelaajilla on mahdollisuus näyttää tasonsa viikottain myös treeneissä, joko ne käytät tai puret tuppea. Tottakai sitä mielellään oman seuran jamppoja katseli mieluusti mutta jos taso vain ei riitä niin se ei riitä. Lähtisin pohtimaan mikä mättää juniorivalmennuksessa, olisko se nämä Hällforssit ja mitä näitä nyt on siellä pyörinyt koutsin hommissa? Nämä miehet ei ole saanut koulittua alueen junioreista pelaajia edustukseen riittävästi.

Ihmettelen Jämsää. Miksi mennä puhumaan kannattajille joululahjoista jos tulema on vain se että pelaajia lähtee. Missä pelaa järki?
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyviä juttuja mm Mentalsportilta, Wingerilta ja Waddlelta.

Mä en millään usko että Valtonen valitsee kuka pelaa tai ei sillä perusteella että onko jätkä "oma löytö" vai ei. Ehkä jossain Kärppissä tai Hifki:ssä joku valmentaja voi "leikkiä" sillä tavalla mutta tuskin Sportissa. Tietenkin, aina on tämä "kemia" ym mikä saattaa vaikuttaa kuten myös palkka-jutut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Muutamia ajatuksia ylläoleviin.

Tessier hankittiin joukkueen ykkössentteriksi. Häneen oli kiinnitetty suuri summa rahaa. On mielestäni itsestään selvää, että tämmöisen pelaajan kohdalla ei ole varaa katsella, että lähtiskö se sittenkin. Ei voi verrata pienen liksan miehiin. Ei ole varaa katsella!

Kujanpään oli joku nähnyt joskus jonain kesänä kännissä. Stop the press! Tätä riippakiveä hän kantanee nyt valtaosan Sport-kannattajien silmissä ikuisesti. Todellisuudessa Mirri treenasi timanttisesti kesällä ja onnistui ihan kivasti treenipeleissä. Sai sopimuksen, penkitettiin ja kun taas pääsi - loukkaantumisten takia - pelaamaan, ei onnistunut ja ura Sportissa oli ohi. Haki toki itse purkua, mutta miksi? Ei saanut pelata, vaan vain vittuilua osakseen. Moni muu pelaaja on saanut pelata vaikka kuinka paljon, vaikka peli ei ole käynyt.

Peliaika sen mukaan mitä ansaitsee... Koska meille näkyy vain se, mitä peleissä tapahtuu, on vaikea sanoa kuka ansaitsee ja kuinka paljon. Joku kirjoittaa täällä, että joku murjottaa, ei treenaa hyvin jne. Mistä sen tietää? Ei mistään. Valmentajat valitsee pelaajat, joillain perusteilla. Niistä valinnoissa voi ja saa olla eri mieltä. Mielestäni esim. Valkonen ei ole ansainnut pelata joka matsissa.

Henki kokonaisuutena joukkueessa lienee hyvä. Osin varmasti siksi, että nämä ei-pelaavat on heitetty pois jengistä (Heikkinen, Kujanpää, Luomala). Uskoisin, että näiden veljien ja valmennuksen suhde ei ole ollut hyvä tai edes ihmismäinen. Pidemmällä aikavälillä tuo nakertaisi joukkuehenkeä, koska pelaajat ovat solidaarisia myös toisilleen. Aikuinen ihminen kyllä ymmärtää normaalinkin palautteen. Jos Tomek alentuu pidemmällä aikavälillä summasmaiseen palautteen antoon, tulee se näkymään koko joukkueessa negatiivisesti.

Heikkinen oli kesän jäljiltä kohmelossa, koska oli treenannut niin kovaa. Valmennus ei nähnyt tämän taakse ja leimasi koko miehen menetetyksi. Virhe, koska juuri Heikkisen kaltaiselle puolustajalle Sportissa olisi aivan älytön tilaus. Manninen on ainut, joka pystyy edes vähän luoviin ratkaisuihin kiekon kanssa. Tämä maksaa Sportille pisteitä loppukaudella ja paljon.

Uitto pystyy pelaamaan tuon kiekottoman älä-yritä-mitään-roolin kohtuullisesti Liigassa. Jos ei yritä mitään, ei voi epäonnistua. Silti on välillä epäonnistunut. Gröndahl yrittää, onnistuu ja epäonnistuu. Ensi kaudella saattaa olla jo tärkeä lenkki. Mielestäni Uitto voisi pelata vähintään saman verran, mitä Valkonen.

Tuntuu uskottamalta, että täällä tietyt nimimerkit eivät ymmärrä vaasalaisuuden ja alueellisuuden merkitystä. Ei kannettu vesi kaivossa pysy! Nykyaikana, kun seurauskollisuus jne. ovat katoamassa, se vain korostuu, että jengissä on edes jotain tarttumapintaa. Omat kasvatit ovat aina rakastetuimpia pelaajia. Ei tarvitse olla professori ymmärtääkseen tämän.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Muovisuuden välttäminen merkitsee toki paikallisten pelaajien hankkimista, mutta ammattilaissarjassa tyhjästä on tietysti paha nyhjästä. Vaikka Sport on liigassa, niin oma pelaajatuontanto on vielä erittäin kaukana siitä missä se tällä tasolla pitäisi olla. Pari vuosikymmentä Vaasassa on puhalleltu muniin ja juniorikiekkoilu on ollut järkyttävää puuhastelua vailla tervettä kunnianhimoa. Vaasassa voi olla potentiaalia huippukiekolle, mutta omien pelaajien tuottaminen on käytännössä - ei edes mestistasoa - vaan aivan liian monesta kiekkoilua aikuisikään jatkavista vaasalaisesta tulee lähinnä suomi-sarja- ja 2. divisioonatason kiekkoilijoita. Sportin A:n menestyminen omassa liigassaankin on aivan liikaa sen varassa, miten tänne saadaan kiekkoilevia opiskelijoita muualta maasta. Työtä on aivan hirveästi vielä edessä, ennenkuin ollaan tilanteessa, missä säännöllisesti on pari vaasalaispoikaa kärkkymässä peliaikaa Liiga-Sportista tai muusta liigaseurasta. Muiden alueen kiekkoseurojen on helpompi saada tässä suhteessa puhtaat paperit, koska heidän edustusjoukkueetkin ovat lähinnä juuri sitä suomisarja ja kakkosdivaritasoa.

Kyllä, sieltä on tulossa Robin Saloa ja kumppaneita, mutta puhun nyt suuressa kuvassa. Vielä maksetaan kalliisti hintaa 20-30-vuoden puuhastelusta. Laiva ei käänny nopeasti, vaikka paljon korjaavia liikkeitä on toki tehty.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mendieta - olen sinun kanssa monesta asiasta samaa mieltä, väittämä johon reagoin ja josta olen eri mieltä oli että peluutus perustuisi siihen kuka pelaajan joukkueeseen on hankkinut. Tätä yritin perustella ja myös esittää mihin itse uskon että peluutus perustuu. En esim tarkoittanut että Mirri olisi viinalla lätrännyt, päinvastoin, olen myös kuullut että on harjoitellut kesän todella kovaa. Urheilullisuudella tarkoitin miten pelaaja jaksaa harjoitella lujaa kesän jälkeenkin vaikka ei pääsisikään pelaamaan ja miten pelaaja tähän tilanteeseen reagoi. Otetaan esimerkiksi vaikka Heikkinen. Jos oli kohmeessa koska oli treenannut liian kovaa, miksi ei mennyt mestikseen pelaamaan itseään kuntoon? En usko että Valtosen arvomaailmaan sopii "huilata itsensä kuntoon" filosofia, varsinkin jos on siinä ja siinä mahtuuko pelaamaan vaan silloin muut pelaajat jotka sopivat tässä mielessä hänen arvomaailmaan ajavat hierarkiassa ohi.

Olen samaa mieltä siitä että en ole ihan vakuuttunut että Valtosen menetelmät ovat inhimillisemmästä päästä jos pelaajan reagointi ei sovi hänen arvomaailmaan ja voin hyvinkin kuvitella että pelaajan ja valmentajan välit menevät niin heikoksi että on parempi purkaa sopimus. Ja selvyyden vuoksi, en hyväksy summasmaista käytöstä ja kuten sanot, näissäkin tilanteissa ihmiselle tulee olla ihminen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itselleni ei olisi mikään ongelma, jos kaikki pelaajat olisivat saaneet kunnolla pelejä ja vastuuta ja sitten ihan oikein joutuneet katsomoon, jos peli ei kulje. Luomalakaan ei ollut mielestäni mikään kovin hyvä, mutta liian helposti joutui lopulliseen koirankoppiin. Kujanpääkään ei ollut juuri Rekosta tai Henritiusta huonompi kuin av-pelaamisessa, mutta silti katsomossa suurimman osan ajasta. Muistan vielä yhden lokakuun Ässät pelin, jossa hän pääsi pelaamaan Fleuryn ja Bertrandin kanssa ja näiden paremmalla viimeistelyllä olisi Mirrilläkin ollut ainakin 0+2 tuosta pelistä. Mietin tuon pelin jälkeen, että olisiko jo tuo esitys riittänyt vähän vakituisempaan rooliin, mutta putosikin pian tämän jälkeen kokonaan kokoonpanosta eikä pelannut muuten enää kertaakaan tuossa ketjussa.

Kristofin ja Heikkisen kohtaloa on vielä vaikeampi ymmärtää. Kristof ei tainnut harjoituspeleissäkään pelata kuin Pitsissä ja sitten pari runkosarjapeliä, joiden aikana ei ehtinyt edes päästä joukkueeseen sisään. Hän oli vielä ennen tuota Liigavisiittiään Mestiksen pistepörssin kärkisijoilla, mutta tuon jälkeen taso putosi radikaalisti, enkä ihmettele miksi. Heikkisen otteista harjoitusotteluissa näki, ettei hän ole vielä lähelläkään omaa Mestistasoaankaan. Olisi varmuudella noustanut tasoaan, mutta hänet hätäiltiin heti muualle. Eikö valmennus nähnyt sitä minkä kannattajatkin näkivät vai mikä tässä oli taustalla?
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
En oikein ymmärrä minkä takia Valtosen ympärille rakennetaan jotain salaliittoreorioita. Totuus on kuitenkin, että Sportin pelitapa perustuu luisteluun ja nopeuteen ja nopeaan reagointiin ja kovaan äijämäiseen kamppailuun. Heikkinen oli koko ajan harkkakaudella kolme potkua jäljessä, Luomala oli hitaanpuoleinen. Kristof vielä fyysinen raakile. Kyllä kaikille perusteluja löytyy ja jos ei pysy joukkueen pelitapaa toteuttamaan ja se on parempi ulostaa.

Heikkisen kiekolliselle taidolle olis tilausta, mutta pakko myöntää ettei pää kestäny (ainakaan vielä) liigakaukalossa. Oli todella huono harkkapeleissä!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kristof vielä fyysinen raakile.
Vaikka kuinka pidän Ristosta henkilönä ja pelaajana, pakko huomauttaa tähän fyysiseen kypsyyteen, että Jolle Kiviranta on nuorempi, pienempi ja silti kypsä fyysisesti sekä henkisesti. Kauanko Riston tulemista voidaan sillä varjolla odottaa? Tämä on hiukan alkanut mietityttää ainakin minua.

Mitä tulee Vaasalaisuuteen ja ylipäätään paikkakuntalaisuuteen. On toki oikein, että ne pelaa, joilla putki kulkee, eikä Vaasalaisuus ole mikään tae peliajasta tai paikasta. Ei saa olla. Silti, mistä siellä urheilussa oikeasti pelataan? Oman paikkakunnan kunniasta. Siitä, että oma paikkakunta on parempi, kuin toinen paikkakunta. Ainakin mulle on erittäin tärkeää Vaasalaisuus ja omavaraisuus. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että alkaisin tehtyjen päätösten perään itkemään. Tehty mikä tehty ja päätetty, mikä päätetty. Eiköhän jokaisessa päätöksessä ole taustansa. Kyllä seura haluaa parhaat pelaajansa peliin mukaan. Ei tässä ketään savusteta tai muutakaan salaliittoteoriaa ole takana, vaan raaka analyysi, missä mennään. Toki se saa mielen surulliseksi, kun omien pelaajien kohdalla on käynyt, kuten nytkin on käynyt, mutta pakko vaan katsoa eteenpäin.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Silti, mistä siellä urheilussa oikeasti pelataan? Oman paikkakunnan kunniasta. Siitä, että oma paikkakunta on parempi, kuin toinen paikkakunta. .
Tämä on kyllä totta, ja edelleen, "in the perfect world" se vois olla juuri näin. Totuus on vaan se että nykään jengi ei kaun kattele kun oma poika (ihan esim vaan) Mikko Rossi poimii kiekon byyristä ulos, kun esim tänään, Saipan viisikko Rau-McIntyre-Spina- Backman(Pietarsaari)-Salcido pistävät verkot tötterölle liukuhihnalla. Voitto hinnalla tahansa on se tärkein elementti nykyään.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vaikka kuinka pidän Ristosta henkilönä ja pelaajana, pakko huomauttaa tähän fyysiseen kypsyyteen, että Jolle Kiviranta on nuorempi, pienempi ja silti kypsä fyysisesti sekä henkisesti.
Kivirannan peli perustuu kovaan yritykseen, joten sikäli vertailu taitosentteri Kristofiin ei oikein toimi.

Eikös täälläkin moni sanonut vielä loppukesästä, miten Kristof näytti ottaneen huomattavasti lisää massaa viime kauteen verrattuna, mutta nyt onkin silti fyysinen raakile, vaikkei ole päässyt edes pelaamaan. Onko ihmiset nähneet niin monta Peliittojen peliä, että voi selkeästi nähdä ettei pysty pelaamaan Liigaa?
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Oman paikkakunnan kunniasta. Siitä, että oma paikkakunta on parempi, kuin toinen paikkakunta.

Täysin samaa mieltä. Mielestäni höpötykset organisaatioista, rostereista jne. saa jättää sinne ameriikkaan. Pidetään me se kulttuuri joukkueen ja paikallisuuden ympärillä niin paljon kuin on mahdollista. Ainoastaan tällöin säilyy se terve "kotikutoisuus" ja alueellisuus/paikallisuus millä saadaan kilpailutilannetta rakennettua muihin paikkakuntiin nähden. Tämä siis ideaalina.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Vaikka kuinka pidän Ristosta henkilönä ja pelaajana, pakko huomauttaa tähän fyysiseen kypsyyteen, että Jolle Kiviranta on nuorempi, pienempi ja silti kypsä fyysisesti sekä henkisesti. Kauanko Riston tulemista voidaan sillä varjolla odottaa? Tämä on hiukan alkanut mietityttää ainakin minua.

Totta, Kristof on köykänen kaveri ja vielä, kun laskee päälle sen, että kaverilta puuttuu luonteenomainen röyhkeys kamppailupelaamisessa ja kiekonriistossa. On enemmän sellanen hissukka tyyppinen herrasmies, kuten... Tulee mieleen vähän kuin Jalo. Ja kun sitä raivoa ja röyhkeätä asennetta ei ole luonteessa ja yrittää 65 kiloisena heilua jossain kulmassa, niin tietäähän sen ettei siitä vittuakaan tuu. Harmi sinänsä, miehellä on timanttinen peliäly ja samettiset kädet.

Jonku noidan pitäis sorkkia sen luonnetta ja tunkee siihen rahtusen kusipäisyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös