Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 541
  • 3 407

redpecka

Jäsen
Lammassaari oli parhaimmillaan loistava pelaaja, mutta useiden loukkaantumisten jälkeen on enää varjo vain siitä, mitä on ollut. Ja tuntuu vaikealta uskoa, että enää saisi liikkeensä sellaiseksi että voisi olla läheskään entisenlainen. Aivan käsittämättömät hankinnat - varsinkin, kun ei ole kulunut kuin hetki, kun Sport-johto kertoi, että budjetti on jo käytetty. Nyt siis velkarahalla tällaisia vahvistuksia? Virmanen ei petä koskaan.
Vähän olen ehtinyt ihmetelläkin mihin on kadonnut tämä SaiPan-kaataja - jaa että ura on laskusuunnassa? Toivottavasti ei vaasalaisten kannalta ja toivottavasti kyllä lappeenrantalaisten kannalta.

Ihan OK-hankintoja mielestäni, sellaisia kun Sportin on järkevä tehdäkin. Ihan vilpittömin mielin funtsin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Se voi tietty olla niinkin, että kaverit pääsee Vaasassa pelaamaan täysin paineettomina ja onnistuvatkin. Sport on eri paikka, ku joku Lukko, jossa on ihan pakko heti pärjätä, tai olet laulukuorossa. En silti edelleenkään puolustele näitä hankintoja, mutta toki toivon, että kaveri näpäyttää välittömästi ja tekee ihmeitä jäällä. Onhan täällä näitä Bertrandeja ja Toivosia, joihin ei kukaan luottanut ennen kauden alkua, mutta niin vaan ovat pojat liekeissä.

Arpapeliä ja olisin myös laittanut rahat kiinni laadukkaaseen sentteriin tai pakkiin, mutta meillä näemmä määrä korvaa laadun.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Lamppu väläytteli välillä viime kaudella, mutta siihen se jäi. Kyllähän KalPan joukkue oli kokonaisuutena yksi katastrofaalinen epäonnistuminen, mutta Lammassaari ei kuulunut siihen joukkoon, jonka halusi silti pitää täksi kaudeksi. Tekemänsä kaksi maalia olivat ihan hienoja. Heiveröinen ja pieni. KalPa maksoi viime kaudella jäbästä hirvittävää ylihintaa (90 000 euroa!!!) mutta eiköhän Sport pääse vähemmällä, kummoista neuvotteluasemaa pelaajalla ei ole voinut enää olla. Arpa isolla A:lla.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Luulen että molemmat vahvistaa Sportia, mutta Sportin olisi luullut laittavan ylimääräiset roponsa puolustukseen ennemmin.

Puolustus on ihan ok. Brennan on paikannut Lindbohmin paljon odotuksia paremmin ja Malkamäki saadaan jossain vaiheessa askiin.

Päästetyt maalit on enemmän pelitavallinen ja joukkuepuolustamis-juttu kuin puolustajien nimet-juttu.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Niinköö? Tai sitten ei pelannut, koska oli vakavia neuvotteluja sopimuksen purkamisesta ja uuteen seuraan siirtymisestä.

Toki toki. Tai sitten unohti kokonaan pelaamisen ja painoi rankasti treeniä päästäkseen pelaamaan "ylhäällä". Sanoihan Tuokkolakin aamuisessa haastattelussa, ettei jäänyt työnteosta kiinni. Jos katsoin oikein, niin edellinen peli LeKissä 18.10. Siitä on vajaat kolme viikkoa aikaa. Hartaasti ovat neuvotelleet.

Uskoit Pesosen uuteen tulemiseen, itsekin sitä toivoin. Tullaanko sitä näkemään? Paha tietysti sanoa, mutta vaikealta tällä hetkellä näyttää. Harmi, että loukkaantumisten lisäksi muut vaivat hankaloittivat paluuta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tunnen yhden ex-kiekkoilijan joka oli treenaillut kesän aikana Lammasaaren kanssa ja hän kertoi jo syksyllä että Lammasaari olisi vihdoin ja viimein toipunut loukaantumistaan. Mutta koska maine loukaantumisten suhteen on mikä on niin kuulema yksikään liigaseura ei ollut kinnostnut. Joten Lammassaari päätyi Itävaltaan jossa on ilmeisesti pelannut hyvin kun on vetänyt siellä piste per matsi tahtia ja on ollu joukkueensa parhaimpia pelaajia. Mielenkiintoista nähdä miten Lammassaari nyt sitten pärjää/kestää liigassa joka nyt on hieman fyysisempi kuin Itävallan liiga.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Noo..kokemusta ainakin tuli yhdellä oven avauksella, niin paljon että valmennuskaksikko vaikuttaa junnuosastolta.
Se miten tämä kaksikko parantaa sitä viisikkopuolustusta onkin sitten iso kysymys. Pesonen ainakin on ollut liian hidas jopa Lekissä, toisaalta kokemus on sitä luokkaa että heittää kiekon maaliin ihan vanhasta muistista, kun saa paikan.
Saa nähdä ja kiinnostaa suuresti, varsinkin juuri nuo Pesosen otteet...
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Puolustus on mielestäni ihan hyvä näin, kun Malkamäkikin saadaan sitten joskus takaisin. Olisihan siellä tilaa yhdelle kiekolliselle tähdelle, mutta kelpaa hyvin näinkin. Sentteri olisi kyllä pitänyt olla se ykköshankinta, koska Tessier hankittiin ykkössenaksi, eikä hänen kenkimisensä jälkeen hankittu ketään tilalle.

Nyt on ainakin tilaa rotaatiolle ja toivotaan, ettei näillekään hankinnoille anneta mitään erityisasemaa surffailla kentällä, koska katsomossa on paljon nälkäisiä hyökkääjiä odottamassa saumaansa.

Näillä mennään Ilvestä vastaan:

Bertrand - Kokkala - Fleury
Riska - Immonen - Lammassaari
Pesonen - Henritius - Leskinen
Körkkö - Riska - Tallberg
Vaikka Riska on ollut hyvä, niin en kuitenkaan kahteen kenttään laittaisi. ;)
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sport on ottanut tällä kaudella teemakseen "ei se laatu vaan määrä", kun katsoo hyökkääjien määrää joukkueessa.

1. Bertrand
2. Fleury
3. Riska
4. Luomala
5. Körkkö
6. Tallberg
7. Hattunen
8. Leskinen
-----------------
9. Kivimäki loukk.
10. Kiviranta
11. Westermarck

+ Lammassaari
+ Pesonen

1. Kokkala
2. Immonen
3. Rekonen
4. Henritius
------------
5. Kujanpää
6. Kristof

Laitureita on kohta enemmän kuin Lip-Lap Laiturit Oy:n varastossa.
Senttereitä on myös määrällisesti, mutta kovan ykkössentterin mentävä aukko tuossa on nähtävissä.

Jussi Pesosen haku on varmasti Virmasen käsialaa, muuten en ymmärrä sitä alkuunkaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Siitä on vajaat kolme viikkoa aikaa. Hartaasti ovat neuvotelleet.

Varmaan se tovin ottaa, kun kalliin pelaajan sopimusta yritetään ostaa ulos.

Eipä sillä. En ihmettele vaikka Pesonen olisikin tylysti ulostettu kokoonpanosta. Niin vetelää oli touhuilu. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tietääkö kukaan tästä Pesosen huhutusta sairaudesta ? ..että onko pahakin laatuaan ja mikä pelikunto on juuri tällä hetkellä...
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei mielestani niin huonot hankinnat, kuin mita yleinen mielipide antaa ymmartaa. Arpoja on molemmat, mutta kyllahan ne arvatkin valilla voittaa. Pesonen on pelaajatyyppina pahimmillaan sellainen, joka etoo minua. Fleguilee ympari kenttaa ja tekee toita vain silloin kun on pakko. Toisaalta parhaimmillaan (asenteen ollessa kunnossa (?)) Pessi on hyva maalintekija ja antaa pirun painavia taklauksia. Saa nahda etta kumpi Pessi tulee Vaasaan. Otteet Ilveksessa parin kauden aikana on olleet luokattomia. Pari ihan jees pelia, mutta vaisua joka tapauksessa.

Mielenkiintoista sinansa, etta viimeksi kun Pesonen lahti Ilveksesta oli puhetta etta miehella oli ongelmia Malkian kanssa. Talla kertaa ei ollut Tuokkolan suosiossa.

Oli miten oli, lisaa ehdottomasti Sportin kiinnostavuutta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jussi Pesosen haku on varmasti Virmasen käsialaa, muuten en ymmärrä sitä alkuunkaan.
Nyt keksin mistä tämä hankinta on peräisin.

Teksti-tv:n sivulla 219 Kari Jalonen on juuri julkaissut ketjut ensimmäiseen otteluunsa maajoukkueen päävalmentajana.
Ykköskentän laidassa häärii muuan J.Pesonen. Kaikki muut on kirjoitettu pelkällä sukunimellä paitsi J.Pesonen.

Virmanen on saanut tästä ennakkotiedon ja Penalta lainattu faxi on laulanut sopimuspaperit eteenpäin sillä sekunnilla Virmasen samalla hymistessä: "Kerrankin saatiin maajoukkuepelaaja tajuttoman halvalla, vi**u mä oon kova jätkä!"
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Töissä vilkaisin tuon uutisen, järkytyin, ja loppupäivän aikana unohdin koko asian. Ihmisen mielellähän on joskus tapana traumojen seurauksena unohtaa asioita, ja hetken olin tietämättömyyttäni/muistamattomuuttani ihan iloinen mies. Kunnes sitten tulin kotiin ja päätin käydä jatkoajalla...

Minä en ainakaan näitä hankintoja lähde puolustelemaan millään tavalla. Siis, mitä hemmettiä? Olisin mielummin Rachunekin pitänyt kuin ottanut paria uutta arpaa. Kummasti Vaasassa tuo "rahat on käytetty" tarkoittaa sitä että sitä vielä löytyy pariin laituriin. Niin, laituriin.

Lammassaaren sopimuksessa ainut ymmärrettävä kohta on tuo Sportin oma optio. Mikäli Petrin loukkaantumiset olisivatkin jollain ilveellä takanapäin, ja mies pääsisi lähelle vanhaa tasoaan, olisi hän ihan hyvä lisäys ensi kauden joukkueeseen. Pesonen taas.. Niin, Pesonen.

Nyt keksin mistä tämä hankinta on peräisin.

Olipas hienoa mukahassuttelua Kouvolan suunnalta, melkein yhtä hauska kuin "pelaamalla liigaan"-slogan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Olipas hienoa mukahassuttelua Kouvolan suunnalta, melkein yhtä hauska kuin "pelaamalla liigaan"-slogan.
Eihän tuota Pesosen hankintaa voi millään järkisyillä selittää, joten taustalla täytyy olla jotain muuta. Ihmettelen suuresti, jos joku on asiasta eri mieltä.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
En voi käsittää Sportin pelaajapolitiikkaa. Playoff viiva on karannut jo käytännössä tavoittamattomiin. Tässä tilanteessa olisi loogisinta sijoittaa tuleviin kausiin ja antaa omien öpoikien pelata kuin ostaa kehäraakkeja joiden katse on suunnattu jo auringonlaskuun.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kanapastat meinas tosiaan lentää näppikselle.

Eli Rachunekista säästyneet viimeiset roposet käytettiin Lammassaareen ja Pesosen Jussiin? Ok.. Tuota sikäli skitsofreeninen olo näistä, että aikoinaan mestishuuruissani haaveilin Lammassaarta Sportiin, ja nyt sitten vuosia myöhemmin tämä tapahtuu, kun ura on tarpeeksi repaleisessa vaiheessa, heh. Hyvä pelaaja hän kuitenkin on. Pesosta hahmottelin jo kesällä yhdeksi kokeneeksi liigajyräksi tuohon meidän jengiin. Hirveän paljon ei kuitenkaan ennakkoasetelmissa ole häneltä odotettavissa...nyt ei auta kuin toivoa parasta. Totta tuo mitä Pat totesi, että Vaasassa on ainakin paineettomat puitteet yrittää vielä kerran. Tämä nyt on tätä. Niminä kokeneita jamppoja ja nimenomaan nykykunnossaan Sportin saatavilla, muuten pelaisivat muualla.

Ihan aina ei kyllä taitu tuo, mitä Sportin toimistolla puuhaillaan. Nytkö sitten yritetään paniikissa paikata sitä liigakokemuksen puutetta, eikä enää luotetakaan nuoriin samalla tavalla kuin vielä kesällä?

E: En mä nyt hirveästi ihmettele, jossei Pesosta ole hirveästi LeKissä kiinnostanut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eihän tuota Pesosen hankintaa voi millään järkisyillä selittää, joten taustalla täytyy olla jotain muuta. Ihmettelen suuresti, jos joku on asiasta eri mieltä.
Mistäs sä sen voit tietää, mikä siellä on taustalla? Miksi siellä ei voisi olla ihan strateginen hankinta ja tilaus taustalla? Nää sun jutut ei kyllä ainakaan tuo mitään lisäarvoa tälle keskustelulle mukahauskoine tekti-tv-juttuinesi.
Kuten minä kirjoitin aiemmin, voihan Sport nähdä, että miehille on juuri meillä tilausta, koska saavat lähteä täällä puhtaalta pöydältä ja tehdä täällä uuden alun.
Aivan, kuten Hostikka, Toivonen, Pukka tai vaikka Bertrand. Nuo ovat nimiä, joihin kukaan ei uskonut ennen kautta, mutta niin vaan ovat hienoa kautta jokainen pelaamassa. Näidenkin kohdalla syyttävä sormi osoitti sekä Masaa että Ereä. Aika pitkää nenää saavat varsinkin Bertrandin ja Toivosen kohdalla näyttää jokaiselle epäilijäille.

En itsekään puolustele edelleenkään näitä soppareita, mutta aika monta kertaa on jo tullut kynsille kannattajien epäilyille, miksi ei nytkin?

Playoff viiva on karannut jo käytännössä tavoittamattomiin.
Niin no. Eikö tämä ole juuri sitä signaalia, jonka perään kaikki kannattajat huutaa? Ei tyhjennysmyyntiä / luovuttamista, vaan suoraselkäistä loppuunsaakka taistelua. Viimeiset viisi - kuusi peliä ovat näyttäneet, että pleijariviiva (vaikka juuri nyt tuntuukin ja pisteiden valossa näyttääkin) ei ole liian kaukana meiltä. Lisäksi tässähän kootaan ensikauden joukkuetta ja nähdään, mihin näistä arvoista on.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
?
Niin no. Eikö tämä ole juuri sitä signaalia, jonka perään kaikki kannattajat huutaa? Ei tyhjennysmyyntiä / luovuttamista, vaan suoraselkäistä loppuunsaakka taistelua. Viimeiset viisi - kuusi peliä ovat näyttäneet, että pleijariviiva (vaikka juuri nyt tuntuukin ja pisteiden valossa näyttääkin) ei ole liian kaukana meiltä. Lisäksi tässähän kootaan ensikauden joukkuetta ja nähdään, mihin näistä arvoista on.

Joo, emmä Sportin kannattaja ole ja toivottavasti sellaista ei minusta koskaan tulekkaan. Yleisellä tasolla kommentoin.

En myöskään peräänkuuluta pelaajiston myyntiä. Vaasassa varmasti on lupaavia nuoria kykyjä. Eikö tätä resurssia kannataisi hyödyntää peluuttamalla. Se olisi investointi tulevia kausia varten.

Taistelun ymmärään hieman eri tavoin. Taistelulla käsitän peli-ilmettä ja asennetta, pelaajan henkilökohtaista panosta. Mun mielestä nuori ja kokematon pelaaja korvaa monestikin hyvän asenteen vuoksi kokeneen huonolla asenteela varustetun pelaajan. Taisteluilme voi säilyttää nimettömästä rosterista huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joo, toki nuorille pitäisi antaa nykyistä enemmän vastuuta, siinä ollaan ilman muuta samaa mieltä.
Tarvitaan kuitenkin kokeneita vastuunkantajiakin ja Lammassaari voisi olla onnistuessaan yksi tällainen. Riski lienee aika pieni, sillä en jaksa uskoa miehen olevan kovinkaan kallis. Mutta, kuten jo useamman kerran sanonut, itse en ymmärrä tätä hakua. Toivottavasti toimistolla ymmärretään.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Olipas hienoa mukahassuttelua Kouvolan suunnalta, melkein yhtä hauska kuin "pelaamalla liigaan"-slogan.

Älä nyt viitsi, vai joko on aukottomia todisteita siitä, että KooKoo olisi noussut liigaan kaudeksi 2015-2016 ilman, että se olisi pelaamalla voittanut Mestiksen.

Lammassaari on mielenkiintoinen hankinta, en tiedä hänen päivän kuntoaan, mutta en näe mahdottomana etteikö hän voisi tuoda hyvääkin lisäarvoa joukkueeseen. Mutta ei kai kumpikaan näistä hankinnoista voi kovinkaan kallis olla, esim eiköhän Pesonen saa Ilveksestä suurimman siivun tämän vuoden ansioistaan ja Lammassaarella luulisi riittävän option kautta nälkää varsin riittävästi.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omat vaatimattomat kaksi senttiäni aiheeseen:

Ilmeisesti vastoin yleistä linjaa pidän sekä Pesosen, että Lammassaaren hankintoja hyvänä asiana Sportille. Tämä toki sillä edellytyksellä, että kuvio menee samoin kuin päässäni. Siinä Sport hommasi nyt kaksi kokenutta ja parhaimmillaan kovia peliotteita esittäneen, jo Liigan mehuissa keitetyn kaksikon täksi kaudeksi "pullorahoilla", jolloin äijät antavat nyt näyttöjä halvalla. Jos ja kun osoittautuvat vahvistuksiksi, tekee Sport näille ensi kautta koskevat sopimukset ja saa joukkueeseensa sopuhinnalla (näin oletan, koska Sport heille näyttöpaikan antoi) pari liigakonkaria tärkeisiin rooleihin. Jos taas käy niin, että heistä ei vahvistuksiksi ole, niin no hard feelings ja eteenpäin. Spekulaationi tosin perustuu sille lähtökohdalle, että jampat ovat loppukauden soppariensa osalta Sportille edullisia.

Mitä tulee Bertrandiin, niin hänestä olen mielipiteeni aikanaan esittänyt. Mielipiteen, joka perustui sillä hetkellä saatavilla oleviin faktoihin ja kapeaan omakohtaiseen kokemukseen. Jo silloin toivoin Bertrandille onnistumista ja olen vilpittömän tyytyväinen, että hän on onnistunut nousemaan urallaan seuraavalle pykälälle. Tämän suo tuolle fransmannille enemmän kuin helposti. Edelleen olen kyllä tyytyväinen siitä, että juuri tuo puolikas KUBE-duosta päästettiin pois ja KU jatkaa meillä edelleen, mutta se ei ole tämän ketjun asioita.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aivan, kuten Hostikka, Toivonen, Pukka tai vaikka Bertrand. Nuo ovat nimiä, joihin kukaan ei uskonut ennen kautta, mutta niin vaan ovat hienoa kautta jokainen pelaamassa.

Pukka tunnetiin parhaiten Lappeenrannassa ja eikös nimenomaan SaiPa-fanien leiristä tullut puoltosanoja, kun Pukka Sportiin hankittiin? Että en nyt sanoisi, ettei kukaan uskonut häneen.

Ja tuo "hienoa kautta jokainen pelaamassa" nyt ei varmaan osu Hostikkaan kuitenkaan? Kaverilla on voittoja nolla, päästettyjen maalien keskiarvo 4,22 ja torjutaprosentti 88,53. Kaikki lukemat ovat huonoimmat kaikista vähintään kolmanneksen joukkueensa peleistä pelatuista maalivahdeista. Hostikan hankintaa monet ihmettelivät ja nähdyt otteet ovat olleet juuri sellaisia, mitä enemmistö odotti.

Toivonen ja Bertrand kyllä ovat olleet tosi hyviä ja ennakko-odotuksia parempia.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Nyt keksin mistä tämä hankinta on peräisin.

Teksti-tv:n sivulla 219 Kari Jalonen on juuri julkaissut ketjut ensimmäiseen otteluunsa maajoukkueen päävalmentajana.
Ykköskentän laidassa häärii muuan J.Pesonen. Kaikki muut on kirjoitettu pelkällä sukunimellä paitsi J.Pesonen.

Olisiko tuo J. Pesonen sen takia, että mukana on myös H. Pesonen eli Jussin veli, Harri Pesonen.

Voisiko Kokkala olla syy miksi sentteriä ei ole hankittu? Bertrand ja Fleury on ylivoimaisesti meidän parhaat laiturit ja Kokkalan kanssa peli kliksahti heti uomiinsa. Immonen on hyvä kakkossena ja 3-4 senttereitä meiltä löytyy. Pelätäänkö tässä sitä, että hankitaan THE 1. sentteri ranskisten väliin, homma ei natsaakkaan ja tipahtaa Lassin ja Jarkon taakse? Lammassaarelle peukkua, Pesonen vähän niin ja näin.

Laiturhankintoja en itsekkään heti ymmärtänyt, mutta hetken mauskuteltuani niin tuohan tämä, toivottavasti, lisää ratkaisuvoimaa. Ollaan oltu täysin tuon meidän ykkösen varassa, siis tehojen puolesta.

Bertrand-Kokkala-Fleury
Lammassaari-Immonen-Riska
Pesonen-Mirri/Henritius-Leskinen
Luomala-Rekonen-Körkkö

Kangasniemi varmaan asettuu tuohon kolmosen keskelle palattuaan. Nelosta ei ole järkeä rikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös