Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 541
  • 3 407

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisin kirjottanut työnimen, jos sellaisen tietäisin keksiä.

Jos Kärpät päättäisi ulostaa Nicloas Deschampsin, eli maksaisi osan kustannuksista, kokeilisin häntä, vaikka nyt sitten ei olekaan suomalainen.
Vaikka veteleekin about 1+0 tms tehoilla, olen katsonut monessa pelissä, että jätkässä on ainesta vaikka mihin. Tarvii vaan aikaa sopeutua. Tosin, Kärpillä onkin juuri varaa odottaa. Aivan eriluokan tekijä, mitä meidän Tessa.

Aight, en osannut tuota suominakki-termiä käsittää oikein. Deschamps voisi kieltämättä olla yksi. AHL:stäkin näitä ns. leiripudokkaita saattaa alkaa markkinoille ilmaantumaan, jos Sportilla riittää rahat.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Nyt olis sitten Nisokin vapailla markkinoilla jatkoajan uutisen mukaan...

Tryoutille kuukaudeksi loukkaantumisia paikkaamaan?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos meille jää jotain maksettavaa Tessierin sopimuksesta ja hän nyt poistuu johonkin ulkomaille pelaamaan, niin meneekö noista vain artistivero, kun vietti Suomessa vain muutaman kuukauden?

Deschamps voisi olla vaihtoehto, koska en usko, että Kärpät tuollaista tehottomuutta enää kauaa katselee. Tosin olisiko se yhtään parempi meillä? Joku on kuitenkin hankittava ja tuskin Deschampsin tapauksessa koko sopimus tulisi meidän maksettavaksi. Myös esim. Tapparaan huhutulla Kelly Zajacilla ei ole vielä sopimusta mihinkään.

Itse kyllä uskon, että Connollyista olisi vahvistuksiksi, koska tekihän toinen jo kerran 44 pistettä Liigassa. Jackillakin on kohtuullinen 0.43 ppg SHL:stä, vaikka tällä kaudella ei olekaan kulkenut.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Deschamps voisi kieltämättä olla yksi.

Näinpä. Tämä nyt ei sinänsä liity aiheeseen, mutta Sportin pelaaja-asioista vastaavana pyrkisin kiinnittämään pelaajia, jotka ovat jo Liigassa näyttäytyneet ja osoittaneet pysyvänsä vauhdissa mukana, tehoilla ei tässä olisi niin väliä. Bertrand nyt tällä kaudella on tuosta hyvä esimerkki, joka vastuuta saadessaan on pelillisesti noussut seuraavalle tasolle. Vauhdin puute ei hänen ongelmansa ole koskaan ollut. Connollyn veljekset ottaisin kiljuen vastaan, vaikka heistä Jack ei ole Liigassa pelannutkaan. Olen ymmärtänyt kuitenkin, että Sportin lompakolla ei olla edes tämän tason pelaajien perässä, mielelläni toki olen väärässä.

Jos ykkössentteri olisi ollut sitä takuuvarmaa tavaraa tai edes jollain tasolla hyvin scoutattu, olisi lähitulevaisuus huomattavasti valoisampi.

Osaksi tuossa varmaankin oli syynä se perinteinen "tämä arpa ei voita", mutta sanoisin, että ammattitaitoinen scouttaaminen ja Matti Virmanen eivät kuulu samaan lauseeseen. Mielellään toki tässäkin olen väärässä, mutta uskoisin, että ammattitaitoisempiakin jamppoja olisi tuohon pestiin löytynyt, eri asia sitten, että moniko sellainen hommasta kieltäytyi ennen kuin Virmanen huusi hep!
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tiedä onko Bertrand Virmasen hakuja, mutta ainakin meikäläistä tyydyttävä osumaprosentti on näissä ulkkarihankinnoissa ollut eli 66,6%. Charles ja Damien ovat esiintyneet tähän mennessä ihan kelvollisesti, 2+6=8 ja 3+3=6 kymmeneen otteluun ja joukkueen sisäisen pörssin kärkisijat. Tessierin kanssa nyt ei sitten mennyt yhtään putkeen, valitettavasti.

Mä en kyllä ottaisi DeSampsia tänne. Tessierin kohdalla oli jo huomattavissa, että ei tässä joukkueessa saati tuolla pelitavalla tule mitkään puhtaat samettikätiset taitosentterit pärjäämään. Me tarvitaan tällainen "aarongagnon" tyyppinen, suoraviivainen kaveri joka pärjää liigavauhdissa nimenomaan fysiikallaan. Eli olkoot nyt sitten vaikka pienikokoinen, kunhan jalkoja riittää ja ajaa röyhkeästi tilanteisiin ja hakkaa niitä kiekkoja sisään vaikka väkisin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Deschamps lähtee Kärpistä, niin vaikea kuvitella että jäisi Liigaan. Muut seurat ovat jo todenneet flopiksi ja mahdollisesti kaverilla itselläänkin on jo tuossa vaiheessa herännyt halu palata kotiin. Joissain tapauksissa koti-ikävä voi olla jopa vaisujen otteiden syy.

Tessierin lähtiessä, voisiko yltiörealistinen skenaario olla sellainen, että Sport jopa lainaa jonkun nuoren potentiaalisen pelaajan liigan sisältä? Onhan se jotain aivan muuta kuin täällä heitetyt Connollyt Ruotsista yms., mutta Sportin toimistossa kuitenkin tällainenkin vaihtoehto on varmasti taloudellisessakin mielessä aika houkutteleva. Kärpistäkin lähti juuri Mäenalanen Pelicansiin (lyhyellä sopimuksella tosin), eikä tuo nyt minusta Pelsujenkaan kannalta ihan paska liike ollut. Sportin kohdalla myös loppukauden laina voisi tulla kyseeseen, mitä ei todellakaan kannata väheksyä, sillä usein sellainen diili voi johtaa seuraavallekin kaudelle sopimukseen, kunhan asiat hoidetaan hyvin ja peliaikaa on tarjolla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vuokra olisi kyllä kaikkein fiksuin veto, mutta on toinen asia, ovatko kaikki lainat jo löytäneet pelipaikkansa.

E: jaa, mutta hetkinen. Meille keväällä yritetty H.Koivisto on tippunut Lukkohierarkiassa jatkuvasti alemmas.
Siitä meille ykkössentteri? Voisiko olla jopa mahdollista? Viime pelissä kyllä kakkosketjun sentteri, mutta ainoastaan 9min peliaikaa ja jos olen ymmärtänyt oikein, ei saa enää yv-aikaa, eikä otteisiin oltaisi kovinkaan tyytyväisiä.
Loistava aloittaja ja Tomen "koulun" käynyt soturi.

E2: näemmä toi peliajan putoaminen ollut trendi koko kauden, eli tässäkö voisi olla paikka lainalle ja isolle vastuulle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tessierin kohdalla oli jo huomattavissa, että ei tässä joukkueessa saati tuolla pelitavalla tule mitkään puhtaat samettikätiset taitosentterit pärjäämään. Me tarvitaan tällainen "aarongagnon" tyyppinen, suoraviivainen kaveri joka pärjää liigavauhdissa nimenomaan fysiikallaan. Eli olkoot nyt sitten vaikka pienikokoinen, kunhan jalkoja riittää ja ajaa röyhkeästi tilanteisiin ja hakkaa niitä kiekkoja sisään vaikka väkisin.

Ristiriitainen tilanne. Tottakai liikettä pitää olla riittävästi, mutta silti noita käsiä (Tessier?) Sport(kin) tuntuisi kaipaavan. Tasokkailla pelimiehillähän fysiikka riittää automaattisesti, oli ne kädet mitä oli.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä onko Bertrand Virmasen hakuja...

En kanssa, mutta kuka ikinä onkin tuosta hankinnasta vastuussa, on scouttaaminen ollut ihan erilaista, kun äijä on Suomessa viime kauden Färjestad-keikkaa lukuun ottamatta pelannut junnusta saakka (2009 siirtyi Salzburgista Lukon junnuihin ja teki näköjään ekalla kaudella kohtalaiset kovat tehot, 39 pelissä 20+26). Ei ole tarvinnut teksi-tv:n tilastoista scoutata, kun kaveri on jo vuosia pelannut ns. silmien alla.

Joka tapauksessa on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi Sportille enkä usko, että on edes kovin hintava kaveri. Lisäksi - kuten jo aiemmin olen todennut - lämmittää Bertrandin onnistuminen, vaikka se "vihollisen" paidassa tapahtuukin. Taisin ennen kautta hänestä tänne (?) kirjoittaa, että on äärimmäisen sympaattinen kaveri ja toivoin hänelle onnistumista, hienoa nähdä, että Bertand viimein aikuistenkin tasolla onnistuu.

Noin muutoin olen samoilla linjoilla viestisi kanssa, juuri se pelinopeus ja -röyhkeys on asia, johon kiinnittäisin Sportin pelaajahankinnoista vastaavana erityistä huomiota ensi kautta silmällä pitäen, en niin keskittyisi tehtyihin maaleihin tai tehoihin muutenkaan. Toki helppo tämä on näin teoriatasolla sanoa, käytännön totuus voisi olla toinen.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jahas. Tessier sai lähteä, Kristof takasin Heinolaan, Kivimäki leikkaukseen, Kangasniemi ja Malkamäki takaisin vuoden vaihteen tienoilla. Kyllähän rosteri nyt elää melkoisesti ja sitten varmaankin jo ennen Ipa matsia kuullaan jälleen uusista sopimuksista. Vielähän ne Ruudut, Pirnekset ja Viuhkolat taitaa vapaina olla. Itse kyllä olen jo pitkään odotellut Luomalan paluuta, niin hyvällä jalalla Luti oli alkukaudesta liikkeellä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tessierin sopimusta ei ole purettu. Hänet saatetaan nähdä lainalla jossain tällä kaudella. Eli ei ole suostunut sopimuspurkuun ilmeisesti.

Tuli sellainen mieleen, että Fleuryhän on pelannut jatkuvasti nousujohteisemmin. Nyt hänellä on tehot 3+3 ja muistan ainakin kaksi tolppalaukausta ja pari muuta selkeää maalintekotilannetta, jotka ovat epäonnekseen sitten jääneet syntymättä. Lisäksi turhautui alkukauden joutuessaan pelaamaan Tessan kanssa.
Paljon on Fleuryäkin parjattu, mutta pienellä onnella hän kiikkuisikin yht'äkkiä koko pistepörssin kärjen tuntumassa ja ääni kellossa olisi aivan varmasti eri hänen kohdallaan.

Väittäisinkin, että koska meillä ei ole rahaa, järkeä eikä edes aikaa laittaa koko nippua uusiksi, hankkisin nyt ihan alkuun todella terävän ja suoritusvarman sentterin Fleuryn ja Bertnardin keskelle. Aika pitkälle esim. Bluesikin elää ja kuolee Hirson ketjusta. Jos meillä olisi patongeille vimosenpäälle sentteri, varmasti napsittaisiin pisteitä sieltä ja täältä. Muut ketjut sitten pelaamaan vaikka pelkästään nolla-nollaa.

Se Viuhkola kuntoon ja massit kiinni häneen?
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
...
Väittäisinkin, että koska meillä ei ole rahaa, järkeä eikä edes aikaa laittaa koko nippua uusiksi, hankkisin nyt ihan alkuun todella terävän ja suoritusvarman sentterin Fleuryn ja Bertnardin keskelle....

Nii´n. Oisko Ristoo voinu kokeilla siinä halpis ratkaisuna? Kait siinä oli joku syy miksi ei. Meille ei vaan kerrota.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuo on kylläcerittäin hyvä kysymys. Oltaisiin nyt edes kokeiltu. Vaikka edes harjoituksissa, mutta kun ei.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nii´n. Oisko Ristoo voinu kokeilla siinä halpis ratkaisuna? Kait siinä oli joku syy miksi ei. Meille ei vaan kerrota.
Niin, mutta kuka tuollaisessa vitjassa sitten puolustaisi pakkien lisäksi? Aika kevyttä kauraa olisi ollut ja näillä jätkillä kun monesti ne selät suoristuu kun pitäisi luistella vauhdilla omiin tai takakarvata kiekko pois.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kun kaverit vaihtuu, niin roolitkin hiukan. Tuo kokeilu nyt ei olisi ollut hankalakaan toteuttaa.

edit. Kyllähän Ristolta takakarvaus sujuu
 
Viimeksi muokattu:

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tessierin sopimusta ei ole purettu. Hänet saatetaan nähdä lainalla jossain tällä kaudella. Eli ei ole suostunut sopimuspurkuun ilmeisesti.
Kyllä mä ainakin sain sellaisen käsityksen, että sopimus on nimenomaan purettu. Tessier oli lähtöhaluinen siinä vaiheessa, kun huomasi, ettei mahdu enää Tomekin suunnitelmiin. Tuo vierasreissuilta kotiin jättäminen oli aika selvä signaali miehelle. Aloite purkuun ei edes välttämättä tullut Sportin puolelta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä mä ainakin sain sellaisen käsityksen, että sopimus on nimenomaan purettu. Tessier oli lähtöhaluinen siinä vaiheessa, kun huomasi, ettei mahdu enää Tomekin suunnitelmiin. Tuo vierasreissuilta kotiin jättäminen oli aika selvä signaali miehelle. Aloite purkuun ei edes välttämättä tullut Sportin puolelta.
Nope! Päivän Pohjaisen paperiversiossa sanotaan nimenomaan, että ei ole purettu ja että etsitään ensisijaisesti lainapaikkaa. Rögle on nyt tosin ilmeisen kiinnostunut miehen paluusta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toivottavasti paluu Rögleen onnistuu. ;)
Tänään tosiaan Pohjalaisen paperiversiossa kerrottiin, että sopimusta ei ole purettu. Nyt Heikkinen twiittaa myös tuosta purusta.
Olen aika varma, että uusi osoite on juuri Rögle.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihan varmasti meille on tulossa ainakin yksi hyökkääjä lähiaikoina, koska Ristokin passitettiin takaisin heinolaan. Vaasassa majailevia senttereitä ja keskellä pelaamaan kykeneviä ovat: Immonen, Kokkala, Kujanpää, Riska, Rekonen, Henritius. Toki me tarvittaisiin puhdas peliätekevä virtuoosi esim ykkösen keskelle, mutta hankitaanko sellaista? Vai lyödäänkö loput rahat maaleja mättävään laituriin? Näihin kysymyksiin uskon saavamme vastauksia viikon sisällä!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Lukon yksi Z-miehistä. Kärsi muistaakseni loukkaantumisista kauden aikana. Taisi silti olla ihan kelpo vahvistus.
Osaa pelata sekä laitaa että sentteriä.

Siitä sit kiinni vaan. Parit NHL-ottelutkin vyöllä, joten tuskin ainakaan Tessukkaa heikompi.

Laitetaan statsit vielä framille: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15057

Lukosta aasinsiltana. Mitähän mahtaa herra AUK nykyään tehdä? Lopettanut loukkaantumisiinsa?
Tästä taas siltitysrautaan. Kyllähän se Rudikin meillä menisi. Kunnon hämmentäjä Bernnanin kaveriksi ja maakuntalaisten vetonaulaksi. Varmaan kävisi moni katsomassa the shown. :)
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
yle pohjanmaan radiossa klo 15.15 asiaa Sportin pelaaja rumbasta asiaa. Onkohan tuo kuunneltavissa jälkikäteen jossain?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös