Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 541
  • 3 407

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin lähtökohtaisesti Sportilla on joka osa alueella huomattavasti huonompi TOP 3 osasto : maalivahdit, puolustus, keskushyökkääjät ja laiturit.

En nyt sanoisi, että Sportin maalivahdit ovat huomattavasti jäljessä muita häntäpään joukkeita. Toivonen on ihan hyvä ykkösvahti säälipaikasta taistelevalle joukkueelle. Puolustus on varmaan kiekollisesti muita jäljessä, mutta väitän, että puolustamisessa ei olla sen enempää hukassa kuin HPK:t ja muut.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tässä alkaa pikkuhiljaa tuntea myötäsympatiaa Sporttia kohtaan.
Joo..on teillä hieman liian suuret odotukset, mutta silti...
Mestis tason joukkue Ilvekselläkin kuulemma viimekaudella oli ja silti voitettiin melkein joka toinen peli.

Mutta näistä kausianalyyseistä alunperin kirjoitin...
Ne eivät perustu mihinkään. Niissä katsotaan puhtaasti pelaajabudjettia, viimekauden pelejä ja nimiä pelaajien selässä. Ne on halpaa 7-päivää wanna be toimittaja juttuja. Millään tavalla ei ole tutkittu taustoja, eikä syvennytty asioihin. Ok..usein ne rahajoukkueet mestaruutta juhliikin, että siltä pohjalta...

Vilkaisin pikaisesti Kerhon ja Pelsujen rosterin.. joo heillä on pari hyvää vahvistusta, mutta ei meidän tarvitse huolissaan olla. Kapeaa on, eikä valmennus vakuuta kummassakaan joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Viitsittekö olla näiden "muiden jengien" kannattajat yleistämättä, kiitos. Puhutaan aina, että kaikki vaasalaiset jne. Meitä on palstalla aika paljon, kaikki eivät tänne vain niin aktiivisesti kirjoita. Jos yksi sanoo sitä, se ei siis edusta "kaikkien" mielipidettä..

Ja niin, erittäin mukava nähdä ja lukea näitä muidenkin seurojen kannattajien mielipiteitä ja kommentteja täällä. Mestispuolella oli vähän hiljaisempaa näiltä osin.. :)

Ja pahoittelut jälleen modeille, että OT:n puolelle mentiin aika pahasti.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sport on liigassa tasoltaan mestisjengi, jossa on muutama liigakorin pelaaja.

Hyvää provoa kaveri vetää. Lainasin nyt tuo kohdan ainoastaan, mutta paljonko mielestäsi tuo viestisi palveli tätä ketjua? Niin, ei yhtään!

HPK on auttamatta yksi Liigan bottom 3 joukossa Sportin kanssa. Järjestystä ei kuitenkaan jaeta täällä, vaan kaukalossa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sportin sijoitan 11-14 joukkoon. Ei ole varma viimeinen, mutta sääleihinkin pääseminen vaatii Toivoselta liigan parhaan molarin otteita.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sportin sijoitan 11-14 joukkoon. Ei ole varma viimeinen, mutta sääleihinkin pääseminen vaatii Toivoselta liigan parhaan molarin otteita.

Säälit olisi enemmän, kuin Olympiakulta. Siihen ei jaksa edes märissä päiväunissa uskoa. Sija 13 olisi mielestäni hyvä suoritus, kaikki sen yli makiaa mahan täydeltä. Kiva, että joku uskoo meihinkin. :)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kahden Ässät-Sport pelin perusteella muutamia mielipiteitä:

Uskon, että Kivimäki tulee vielä tekemään pisteitä, ja nimenomaan maaleja. Harjoitusotteluiden 0+1 kerro kaikkea. Hänen laukaus on Liiga tasolla tosi hyvä, ja sitä kelpaa ihailla. Se lähtee hyvin suoraan syötöstä, ja on prkleen kova. Maaleja ei ole vielä tullut, mutta varmaan 4 helvetin hyvää vetoa, tai no, 10cm ohi :) Mutta pointti on, että jos hyvällä prosentilla menee noin lähelle maalia, niin kyllä niitä maalejakin syntyy.

Myös Fleuryn ja Immosen uskon ainakin saavan +30 pistettä aikaan. Gröndahl??? pakistossa ainakin vaikutti hyvälle ja Peltola, Lindbohm ja Generous ilmanmuuta Liigatasoa.

Tehän näitä olette tänne jo kirjoitelleet, eikä tämä varmaan mitään uutta tuo keskusteluun. Halusin kuitenkin tämän tänne kirjoittaa, että saadaan vähän puolueetonta tekstiä tein palstalle :)

Ei muuta kuin hyvää Liiga kautta Sportin väelle!
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
On hyvä että on näitä Hifkejä ja Ässiä, jotka mekin hyvänä päivänä voidaan voittaa. Hienoa, että Fleury sai lopulta maalihanat auki ja pelasi ilmeisen pirteästi muutenkin. Osaakos joku sanoa minkälainen loukkaantuminen Malkamäellä oli jonka vuoksi ollut poissa? Ilmeisesti voisi olla mahdollisuuksia päästä liigan avaukseen? Harmittaa niin vietävästi tuo Lindbohmin leirille lähteminen mutta minkäs sille teet.

Enää aikaa viikko kun Jyskälä on päämääränä. 38 vuoden tauon jälkeen pääsee kannustamaan Sportia liigassa, onhan se helvetin koskettava hetki. Ja heti seuraavana päivänä uudistetun MotSundomin korkkaus Vaasassa. Millä sitä malttaa viikon duunissa käydä?
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Tuntuu, että muiden joukkueiden kannattajat eivät ole kattonu yhtään Sportin peliä. Paperilla Sport on liigan heikoin joukkue, mutta huonollakin joukkueella olla pärjätty kun katsoo kiekkohistoriaa ja mahdollisuudet säälipleijjariihn on erittäin hyvät.

Ensinäkin, Sportilla on erittäin potentiaalinen molarikaksikko. Toivonen on parhaimmillaan liigan parhaita molareita ja on vakuuttanut ainakin mut harkkapelien perusteella. Erittäin vakuuttavaa työtä. Hostikka on riittävän hyvä kakkosveska, vaikka ei mikään kärkikastia olekaan.

Puolustus on paperilla hieman heikko eikä leveyttäkään ole hirveästi, mutta se ei ole selkeästi liigan huonoin. Sportin pakisto on ollut mielestäni hyvin organisoitua ja nyt kun Peltola saatiin, muuttui Sportin ylivoima paljon vaarallisemmaksi. Huvittaa puheet Peltolan huonoudesta, miten ei mahtunut ipaan? Tähän ku lisätään Sportin taktiikka (puolustuksen kautta) yhdistettynä hyvään maalivahti peliin, niin ainakin harkkapelien perusteella jälki ollut hyvää. Sportin pakisto on etenkin maalinedustalla erittäin vahva ja alivoima (yhden miehen) on toiminut mallikkaasti.

Selkein heikkous löytyy yläkerrasta. Ei ole kirkkaimpia tähtiä eikä hirveästi leveyttä, mutta on potentiaalisia ja nuoria pelaajia. Ylivoima on toiminut välillä todella hyvin ja tänävuonna on muitakin vaihtoehtoja kuin Kivimäki. Suurin heikkous on kuitenkin tehottomuus. Säästävät maalit runkosarjaan? :)

Valmennus on ihan ok mielestäni ja tänä kautena jopa reagoidaan aikalisän muodossa (!!). Valtonen rakentaa mielestäni joukkueen pelitavan oikein eli ensin oma pää. Sportin rosterilla ei olla se hyökkäävämpi osapuoli.

Sport on pelannut ihan hyvin harjoituspelit ja saavuttanut tuloksiakin, mutta on pelannut samalla ilman suurinta vahvuuttaan eli Kuparisaaren tukea. IFK pelissä saatiin maistiaisia ja hei, se peli voitettii 5-3. Kotipeleissä täytyy onnistua ja vieraissa täytyy yllättää mikäli halutaan taistella paikasta auringosta. Kaiken natsatessa paikoilleen, säälipleijjaripaikka on saavutessa.
Sääleihin kun päästään kaikki on mahdollista.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Puolustus on paperilla hieman heikko eikä leveyttäkään ole hirveästi, mutta se ei ole selkeästi liigan huonoin. Sportin pakisto on ollut mielestäni hyvin organisoitua ja nyt kun Peltola saatiin, muuttui Sportin ylivoima paljon vaarallisemmaksi. Huvittaa puheet Peltolan huonoudesta, miten ei mahtunut ipaan

Ei Sportin puolustus Peltolan ja Pukan tulon myötä todellakaan enää ole muita peräpään joukkueita jäljessä. Ehkä kärjen osalta, mutta nyt alkaa löytyä jo sitä liigarutiiniakin tarpeeksi. Peltolan kohdalla hyvän ja huono pelin ero on kuitenkin ihan valtava. Kun miehellä on itseluottamus kunnossa ja peli kulkee, niin hän on erittäin pätevä kiekollinen pelaaja liigaan. Mutta sitten kun peli alkaa tökkiä, niin pelaaminen on ihan hirveetä katseltavaa. Ratkaisut on usein liian monimutkaisia, kiekot hukkuu, luistelukin näyttää kummallisen vaikealta yms yms. Eli todella toivon, että peli alkaa kulkea nykyiseen malliin myös liigakauden alettua, tällöin Sportilla on hyvä kiekollinen liideri. Peltola, Generous, Lindbohm ja Pukka (tai Fröndahl) muodostaa ihan pätevät pakkiparit.

Hyökkäyksen suhteen olen paljon skeptisempi, mutta onhan sielläkin alkanut ihan hyvin tulla tulosta nyt parissa pelissä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
HPK on auttamatta yksi Liigan bottom 3 joukossa Sportin kanssa. Järjestystä ei kuitenkaan jaeta täällä, vaan kaukalossa.

Onhan Sportin pelaajamateriaali ennakolta melko heikko, ei siitä pidä verkkareita repiä. Ei se pelaajamateriaali kaikkea merkitse, eihän Kerhokaan muuten olisi voinut mitenkään laittaa Jokereita kesälomalle sääleissä viime vuonna. Se, mitä se sitten kertoo valmennuksen eroista, onkin toinen asia...

Kyllähän Sportilta puuttuu ennakkoon laatua melko paljon. Toivosen ura on todella pahassa laskusuunnassa, miehen statsit olivat jopa ECHL:ssä surkeat. Ero esim. Juuse Sarokseen on näin ennakkoon aivan helvetillinen.

Puolustuksessa Sportilla ei ole ketään edes etäisesti Craig Schiran, yhden liigan parhaimman puolustajan, tasoista puolustajaa - se meinat auttaa melko paljon, että on kovan tason ykköspuolustaja. Kerhon puolustuksen muun leveyden määrittää melko paljon se, saavatko pelaajat kuten Laakso ja Vainio pelinsä sille tasolle, millä se parhaimmillaan on ollut. Jos saavat, on puolustus hyvä, koska Nikkilä on nouseva pelaaja ja Jyri Niemi laadukas liigapakki. Puolustus on kuitenkin Sportilla melko syvä, ehkä paras osa-alue kaikista, vaikka kiekollisuus onkin aika helvetin iso kysymysmerkki. Pukat, Generoukset ja Lindbohmit eivät ole niitä kaikkein samettisimmilla käsillä varustettuja kavereita.

Hyökkäys on sitten se ennakkoon heikoin. Tasonsa näyttäneitä liigatason pelaajia on melko vähän, eivätkä nämä ulkkarihankinnat kovin helppoa kautta lupaa ainakaan näin ennakkoon. Kerholla esim. Viedensky ja Hamill ovat molemmat olleet erittäin lupaavia toistaiseksi. Somervuori ja Vihko ovat toki parhaimmat pelinsä todennäköisesti pelanneet, mutta silti tasonsa näyttäneitä kavereita. Puhumattakaan sitten, jos se Miettinen sieltä tulisi. Vänttinen ja Paajanen ovat liigan parhaimmistoon kuuluvia alempien kenttien pelaajia. Sportin alempia kenttiä tunnen melko huonosti, mutta tuskin sieltä löytyy saman tason kavereita.

Eli jos Kerho on pohjamudissa ennakolta, niin kyllä Sportin tilanne on ennakolta melko onneton. Pelaajamateriaalilla näitä pelejä ei silti voiteta - se on Kerhon ja Sportin etu se.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Tekstiä...

Lue oma viestisi ajatuksella läpi uudestaan ja kysy itseltäsi onko siinä tolkkua. Tekstin alussa kirjoitat, että materiaali ei merkitse kaikkea (Kerho niputti Narrit), mutta kumminkin loput tekstistä koostuu siitä kuinka teidän pelaajat on parempia kuin meidän ym. Ja lopussa taas palaat siihen, että ei paperilla voiteta.

Onko Özil parempi kuin Messi kun Saksa voitti ja Argentiina ei? Pelaajien nimillä paidan selässä ei ole mitään merkitystä vaan sillä kuinka pelaaja paidan sisällä pelaa nimelle joka on paidan edessä. Jokereiden joukkue oli täynnä palkkaratsuja joita Lämsä oli koutsannut. Lämsälle monoa ja Tomek tilalle. Valmentajat jotka ovat aivan eri planeetalta pelifilosofioidensa kanssa.

On totta, että Sportilla ei ole ratkaisijoita liiaksi. On totta, että meillä ei ole nimimiehiä. On totta, että meillä ei ole sarjan paras valmennus. Se mikä meillä on, treenipelien perusteelle, on JOUKKUE! Enkä väitä, etteikö muilla olisi, mutta pieni piskuinen seura, jolta kukaan ei odota mitään, tihkuu energiaa, itseluottamusta, halua kehittyä ja näyttää. SaiPalla on ollut Liigan pienin budjetti monena vuotena, paperilla heikkomateriaali, ei nimimiehiä, ei ratkaisijoita. Joka vuosi rankattu viimeiseksi, kertakaan ei ole kumminkaan jäänyt jumboksi.

Teillä on Vänttisiä ja muida alempien ketjujen kokeineita duunareita. Moni unohtaa, että Sportiltakin lähes jokaisella pelaajalla on Liiga-kokemusta, toisilla enemmän ja toisilla hajapelejä, mutta Hattunen, Luomala, Immonen, Kangasniemi, Generous, Pukka, Malkamäki, Bertrand, Kivimäki.. Kaikilla pitkälti toista sataa peliä Liigasta. Plus Toivonen jolla kokemus on pääsääntoisesti karttunut ulkomailta. Ketkään ei ole sateentekijöitä, mutta kokemusta löytyy eri tilanteista ja siitä varmasti on hyötyä vaikeina aikoina.

En nyt tällä viestilläni tarkoita, että Sport olisi Kerhoa parempi enkä lähde vertaamaan yksittäisiä pelaajia keskenään. Sport onnistunut jo nyt voittamaan IFK:n ja Ässät täysmittaisissa peleissä. Tappiot puolestaan Tepsille, Kärpille, Ässille ja KooKoolle. Näille voitoilla tai tappiolla ei ole mitään merkitystä siinä vaiheessa kun kiekko tippuu tosissaan jäähän.

Alkaa vaan potuttamaan se, että jatkuvasti jostakin tuutista on pakko tulle venyttelemään pippeliä ja vetämään joku Schira tai Saros kortti pöytään. Mitä Kerhon puolustus on jos Schira kolataan ekassa pelissä ja edessä on puolen vuoden saikku? Paljon isompi isku kun yhdenkään meidän pakin poissaolo. Meidän "köyhien" ei periaatteessa kannata edes ostaa yhtä, kahta kallista pelaajaa joukkueeseen. Tasaisuus on monesti paljon parempi kuin terävä kärki.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kerhon puolustuksen muun leveyden määrittää melko paljon se, saavatko pelaajat kuten Laakso ja Vainio pelinsä sille tasolle, millä se parhaimmillaan on ollut. Jos saavat, on puolustus hyvä, koska Nikkilä on nouseva pelaaja ja Jyri Niemi laadukas liigapakki.
Puolustus on kuitenkin Sportilla melko syvä, ehkä paras osa-alue kaikista, vaikka kiekollisuus onkin aika helvetin iso kysymysmerkki. Pukat, Generoukset ja Lindbohmit eivät ole niitä kaikkein samettisimmilla käsillä varustettuja kavereita.

Kerholla esim. Viedensky ja Hamill ovat molemmat olleet erittäin lupaavia toistaiseksi.
Sportin alempia kenttiä tunnen melko huonosti, mutta tuskin sieltä löytyy saman tason kavereita..

Kaikki lainaamani kohdat. Näyttää oma "kiekkotietämyksesikin" perustuvan lähinnä oletuksiin. Ja sitten, jos Sportin ulkkarit ei tehoile harkoissa -> paskoja hankintoja. Teillä vastaava tilanne ilmeisesti tarkoittaa eri asiaa, lupa odottaa hyvää joka tapauksessa? Kiva juttu teille.

Hienosti luettelit tuossa meidän kädettömimmät pakit, onnittelut. Montako kiekollista pakkia mielestäsi joukkueessa täytyy olla? Kaikkiko? Kiekollista osastoa meillä edustaa Peltola, Gröndahl ja varauksin Heikkinen, kunhan saa jalkoja allensa. Luulenpa, ettet ole paljoakaan nähnyt kahden viimeksi mainitun pelejä, vai oletko? Silti pystyt nostamaan omia pakkejanne esiin kovin odotuksin, mutta meidän potentiaaliset tulevaisuuden nimet ovat täyttä sontaa? Mikä heitä estää ottamasta niitä seuraavia steppejä urallaan ja tulemaan kohtuullisiksi liigatason puolustajajiksi? Esimerkkinä vaikkapa meidän Ari Gröndahl, joka on pelannut harkkapelit helvetin hyvin eikä mistään ole huomattavissa, että kesän aikana on sarjatasokin vaihtunut korkeampaan. Alempien kenttien kavereista sen verran, että meillä on erinomaisesti esiintynyt Aleksi Rekonen nelosen keskellä, kannattaa muuten laittaa nimi ylös. Tulee olemaan lähitulevaisuudessa kova tekijä.

Mulle on aivan sama mitä muiden joukkueiden kannattajat ovat mieltä meidän pelaajien tasosta, kunhan argumentointi on perusteltua. Sun tyyli vaan näyttää olevan "meillä on parempia ja teillä huonompia, koska se nyt vaan on näin. Piste."
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Puolustuksessa Sportilla ei ole ketään edes etäisesti Craig Schiran, yhden liigan parhaimman puolustajan, tasoista puolustajaa - se meinat auttaa melko paljon, että on kovan tason ykköspuolustaja.

Puolustuksessa ei ole Schiran tasoista liideriä, mutta se ei välttämättä ole mikään iso tappio, jos pakit hoitavat oman pään kiitettävästi kuten tähän asti. Sportissa on kyllä potentiaalisia kiekollisia puolustajia, jotka hoitavat sen puolen ihan riittävän hyvin, vaikka tehoilla ei mässäilläkään. En toki kiistä sitä, että Schiran tasoinen puolustaja toisi lisää uskottavuutta.

Hyökkäys on sitten se ennakkoon heikoin. Tasonsa näyttäneitä liigatason pelaajia on melko vähän, eivätkä nämä ulkkarihankinnat kovin helppoa kautta lupaa ainakaan näin ennakkoon. Kerholla esim. Viedensky ja Hamill ovat molemmat olleet erittäin lupaavia toistaiseksi.

Hyökkäyksestä puuttuvat "varmat kortit", mikä varmasti näkyy pitkässä juoksussa kauden aikana, mutta uusia nimiä tulee varmasti nousemaan, jotka näkyvät sitten myöhempinä kausina. Ulkomaalaiset eivät aluksi saaneet juuri mitään aikaan, mutta parissa viime pelissä Fleury on ollut joukkueen paras hyökkääjä ja Tessierkin parantunut, vaikka ei vielä ole näyttänytkään Liigatason ykkössentteriltä.

Vänttinen ja Paajanen ovat liigan parhaimmistoon kuuluvia alempien kenttien pelaajia. Sportin alempia kenttiä tunnen melko huonosti, mutta tuskin sieltä löytyy saman tason kavereita.

Alempien kenttien hyökkääjistö on meillä kyllä kunnossa, vaikka Kangasniemi joutuukin olemaan vielä pitkään poissa. En tunne teidän hyökkääjiä kovin hyvin, mutta ainakin Rekonen omaa hyvät mahdollisuudet olla samantasoinen pelaaja Paajasen kanssa. Lisäksi tuolle osastolle on tarjolla mm. Riska.

Eli jos Kerho on pohjamudissa ennakolta, niin kyllä Sportin tilanne on ennakolta melko onneton. Pelaajamateriaalilla näitä pelejä ei silti voiteta - se on Kerhon ja Sportin etu se.

Tilanne voi näyttää onnettomalta, mutta valmennus on saanut luotua Sportille hyvän taistelevan pelityylin. Sijoitus ei ole kaikkein olennaisinta vaan, jos kaadutaan saappaat jalassa, niin kausi on ollut onnistunut.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kolmen ottelun otannalla Sportilla ei mun mielestä ole hätää maalivahtipuolella, vaikka yleinen käsitys onkin toinen.
Ässät ja Sport pelasi omaan silmään kaksi heikkotasoista ottelua, mutta Sportin yv oli toinen asia, joka pisti silmään. Suoraviivaista hyvää ylivoimaa ja varmasti tulee tuottamaan tulosta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lue oma viestisi ajatuksella läpi uudestaan ja kysy itseltäsi onko siinä tolkkua. Tekstin alussa kirjoitat, että materiaali ei merkitse kaikkea (Kerho niputti Narrit), mutta kumminkin loput tekstistä koostuu siitä kuinka teidän pelaajat on parempia kuin meidän ym. Ja lopussa taas palaat siihen, että ei paperilla voiteta.

Niin? Se, että otteluita ei ratkaista paperilla, ei tarkoita, etteikö joukkueita voitaisi vertailla paperilla. Sehän se nyt jumalauta on ainoa mahdollisuus tässä vaiheessa kautta. Taitaa Spordelaisiin kohta soveltua sama lausuma ku manneihin, mitä tulee yleistämiseen...

Onko Özil parempi kuin Messi kun Saksa voitti ja Argentiina ei? Pelaajien nimillä paidan selässä ei ole mitään merkitystä vaan sillä kuinka pelaaja paidan sisällä pelaa nimelle joka on paidan edessä. Jokereiden joukkue oli täynnä palkkaratsuja joita Lämsä oli koutsannut. Lämsälle monoa ja Tomek tilalle. Valmentajat jotka ovat aivan eri planeetalta pelifilosofioidensa kanssa.

Voit toki ajatella asian noin, jos se helpottaa kauteen lähtemistä Valtosen ohjaistuksessa.

On totta, että Sportilla ei ole ratkaisijoita liiaksi. On totta, että meillä ei ole nimimiehiä. On totta, että meillä ei ole sarjan paras valmennus. Se mikä meillä on, treenipelien perusteelle, on JOUKKUE! Enkä väitä, etteikö muilla olisi, mutta pieni piskuinen seura, jolta kukaan ei odota mitään, tihkuu energiaa, itseluottamusta, halua kehittyä ja näyttää. SaiPalla on ollut Liigan pienin budjetti monena vuotena, paperilla heikkomateriaali, ei nimimiehiä, ei ratkaisijoita. Joka vuosi rankattu viimeiseksi, kertakaan ei ole kumminkaan jäänyt jumboksi.

Kyllä se joukkue lähtökohtaisesti on monella muullakin. Kerhohan pelasi juuri joukkueena viime kaudella itsensä playoffeihin uskomattomalla kirillä ja joukkuepelaaminen on harjoituspelienkin mukaan kunnossa. Nyt puhut kyllä läpiä päähäsi, jos puhut, että SaiPa olisi joka vuosi rankattu viimeiseksi. Kyllä se on Ilves ollut lähes järjestäen nyt ennen Sportin tuloa.

Teillä on Vänttisiä ja muida alempien ketjujen kokeineita duunareita. Moni unohtaa, että Sportiltakin lähes jokaisella pelaajalla on Liiga-kokemusta, toisilla enemmän ja toisilla hajapelejä, mutta Hattunen, Luomala, Immonen, Kangasniemi, Generous, Pukka, Malkamäki, Bertrand, Kivimäki.. Kaikilla pitkälti toista sataa peliä Liigasta. Plus Toivonen jolla kokemus on pääsääntoisesti karttunut ulkomailta. Ketkään ei ole sateentekijöitä, mutta kokemusta löytyy eri tilanteista ja siitä varmasti on hyötyä vaikeina aikoina.

Noistakin iso osa ovat sellaisia, jotka ovat sen liigakokemuksen jälkeen joutuneet sinne Mestikseen. Ei nyt ehkä ihan sama asia, jos vertaat sellaisiin "oikeisiin" liigaveteraaneihin.

Alkaa vaan potuttamaan se, että jatkuvasti jostakin tuutista on pakko tulle venyttelemään pippeliä ja vetämään joku Schira tai Saros kortti pöytään. Mitä Kerhon puolustus on jos Schira kolataan ekassa pelissä ja edessä on puolen vuoden saikku? Paljon isompi isku kun yhdenkään meidän pakin poissaolo. Meidän "köyhien" ei periaatteessa kannata edes ostaa yhtä, kahta kallista pelaajaa joukkueeseen. Tasaisuus on monesti paljon parempi kuin terävä kärki.

No jos taas saat lohtua siitä, että kärkiosaamista ei löydy, niin pidä se. En minä Kerhon syvyyttä näe Sportia huonompana minkään pelipaikan osalta. Kärkeä taas on enemmän, ja vieläpä ihan sitä absoluuttista kärkeä. Siinä on eroa, kun näitä joukkueita tekin vaasalaiset tykkäätte verrata melko paljon.


Kaikki lainaamani kohdat. Näyttää oma "kiekkotietämyksesikin" perustuvan lähinnä oletuksiin. Ja sitten, jos Sportin ulkkarit ei tehoile harkoissa -> paskoja hankintoja. Teillä vastaava tilanne ilmeisesti tarkoittaa eri asiaa, lupa odottaa hyvää joka tapauksessa? Kiva juttu teille.

Ai perkele, puhuinko ennen kauden alkua oletuksiin perustuen. No voihan perkele. Mut hei, sulla kun se tulevaisuuteen näyttävä kristallipallo on, niin näytä tännekkin se!

Minä en kirjoittanut, että ulkkarit ovat paskoja. Kirjoitin, että toistaiseksi heidän otteensa ei lupaile ruusuja, mikä pitää paikkansa. Jos sinulla on vaikea elää sen asian kanssa, niin olen pahoillani. Lopeta kuitenkin se sanojen suuhun tunkeminen.

Hienosti luettelit tuossa meidän kädettömimmät pakit, onnittelut. Montako kiekollista pakkia mielestäsi joukkueessa täytyy olla? Kaikkiko? Kiekollista osastoa meillä edustaa Peltola, Gröndahl ja varauksin Heikkinen, kunhan saa jalkoja allensa. Luulenpa, ettet ole paljoakaan nähnyt kahden viimeksi mainitun pelejä, vai oletko? Silti pystyt nostamaan omia pakkejanne esiin kovin odotuksin, mutta meidän potentiaaliset tulevaisuuden nimet ovat täyttä sontaa? Mikä heitä estää ottamasta niitä seuraavia steppejä urallaan ja tulemaan kohtuullisiksi liigatason puolustajajiksi? Esimerkkinä vaikkapa meidän Ari Gröndahl, joka on pelannut harkkapelit helvetin hyvin eikä mistään ole huomattavissa, että kesän aikana on sarjatasokin vaihtunut korkeampaan. Alempien kenttien kavereista sen verran, että meillä on erinomaisesti esiintynyt Aleksi Rekonen nelosen keskellä, kannattaa muuten laittaa nimi ylös. Tulee olemaan lähitulevaisuudessa kova tekijä.

Mielestäni se nyt on ihan selvä asia, että Sportin puolustus on melko kädetön. Se on pirun huono yhdistelmä sille, jos tehoja ei ole luvassa hyökkäyksessäkään, koska nopea suunnanmuutos on haastavaa eikä kiekonhallintakaan onnistu. Peltola lienee se selvin kiekollinen puolustaja, ja hänelläkin otteet noin kauniisti sanottuna hieman vaihtelevat. Kerhon puolustuksessa myös ihan jokaisella on jo otteluita liigasta alla. Joni Tuulolla nyt melko vähän, mutta hän toimii lähinnä reservipelaajana. Gröndahlilla on yksi, ja siitäkin on puolivuosikymmentä aikaa. Oman ymmärrykseni mukaan ei ollut Mestistasollakaan mikään kovin kiekollinen kaveri, eikä pistesarakekkaan siihen viittaa. Heikkisestä en toki kovin paljoa tiedä, mutta jos hän on varauksin ja Gröndahl ei, niin ehkä se kertoo oleellisen sitten.

Mulle on aivan sama mitä muiden joukkueiden kannattajat ovat mieltä meidän pelaajien tasosta, kunhan argumentointi on perusteltua. Sun tyyli vaan näyttää olevan "meillä on parempia ja teillä huonompia, koska se nyt vaan on näin. Piste."

Eli siis lähdetäänkö tässä nyt väittelemään siitä, että kummalla on lähtökohtaisesti kiekollisempi puolustus?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Puolustuksessa ei ole Schiran tasoista liideriä, mutta se ei välttämättä ole mikään iso tappio, jos pakit hoitavat oman pään kiitettävästi kuten tähän asti. Sportissa on kyllä potentiaalisia kiekollisia puolustajia, jotka hoitavat sen puolen ihan riittävän hyvin, vaikka tehoilla ei mässäilläkään. En toki kiistä sitä, että Schiran tasoinen puolustaja toisi lisää uskottavuutta.

Omaan silmääni Peltola on oikeastaan ainoa sellainen, jolta voidaan olettaa kovantason kiekollista roolia. Toki yksinkertaisen pelitavan toteuttamiseen ei vaadita bobby orria, mutta ongelmia on lähtökohtaisesti kyllä luvassa, jos kiekon kanssa on ongelmia eikä hyökkäys kykene kovin kaksiseen kiekkokontrolliin.

Hyökkäyksestä puuttuvat "varmat kortit", mikä varmasti näkyy pitkässä juoksussa kauden aikana, mutta uusia nimiä tulee varmasti nousemaan, jotka näkyvät sitten myöhempinä kausina. Ulkomaalaiset eivät aluksi saaneet juuri mitään aikaan, mutta parissa viime pelissä Fleury on ollut joukkueen paras hyökkääjä ja Tessierkin parantunut, vaikka ei vielä ole näyttänytkään Liigatason ykkössentteriltä.

Uusia nimiä on hyvinkin mahdollisesti nousemassa. Ennakolta on kyllä hankala niitä keksiä, mutta niitä eittämättä on. Joka vuosi niitä tulee puskista ja yleensä iso vastuu siihen auttaa. Tonttia Sport-hyökkäyksessä varmasti on sille, joka sitä haluaa ottaa.

Alempien kenttien hyökkääjistö on meillä kyllä kunnossa, vaikka Kangasniemi joutuukin olemaan vielä pitkään poissa. En tunne teidän hyökkääjiä kovin hyvin, mutta ainakin Rekonen omaa hyvät mahdollisuudet olla samantasoinen pelaaja Paajasen kanssa. Lisäksi tuolle osastolle on tarjolla mm. Riska.

Kangasniemi on ainakin Ilveksessä ollut tosiaan ihan hyvän tason alempien kenttien pelaaja. Rekosesta toki voi tulla samantasoinen, mutta lähtökohtaisesti on vaikea asiaa pitää sellaisena.

Tilanne voi näyttää onnettomalta, mutta valmennus on saanut luotua Sportille hyvän taistelevan pelityylin. Sijoitus ei ole kaikkein olennaisinta vaan, jos kaadutaan saappaat jalassa, niin kausi on ollut onnistunut.

Näin se varmasti on. Kärsivällisyyden kautta tapahtunee ihmeitä.

Ja kiitoksia viestistä, jota ei selvästikkään oltu kirjoitettu suu vaahdossa toisin kuin muutama aikaisempi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toivosen ura on todella pahassa laskusuunnassa ja muuta paskaa, ylimielistä tekstiä.

Montako Toivosen ottelua olet nähnyt pre-seasonilla? Niinpä!

Mutta, sä vedit taas niiiiin ylimielistä settiä, etten jaksanut sitä edes loppuun saakka lukea. On turha verrata Sportia HPK:hon ja todistella. Miten HPK on parempi joka osa-alueella, kuin Sport, kun totean HPK:n olevan Sportin KANSSA yksi bottom 3 jengejä. Tällöin, jos haluat värilaseillasi vertailla, vertaile muihin, parempiin joukkueisiin, jotka oletan olevan HPK:ta parempia. Tee se kuitenkin jossain muualla, kuin Sportin kausiketjussa, kiitos.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta, sä vedit taas niiiiin ylimielistä settiä, etten jaksanut sitä edes loppuun saakka lukea. On turha verrata Sportia HPK:hon ja todistella. Miten HPK on parempi joka osa-alueella, kuin Sport, kun totean HPK:n olevan Sportin KANSSA yksi bottom 3 jengejä. Tällöin, jos haluat värilaseillasi vertailla, vertaile muihin, parempiin joukkueisiin, jotka oletan olevan HPK:ta parempia. Tee se kuitenkin jossain muualla, kuin Sportin kausiketjussa, kiitos.

En ymmärtänyt tästä yhtään mitään. Tuo lainauksesikin, jota todella hienosti tuunasit, oli muuten kova veto.

Jos ketjun nimi on Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015 niin pelaajiston arviointi ja etukäteisvertailu on mahdollista vain paperilla ja nimenomaan muiden pelaajistoihin verraten. Tämä siksi ettei Sport ole liigatasolla tällä pelaajistolla aikaisemmin esiintynyt. Ei täällä nyt voi alkaa jokainen alemmuuskompleksista kärsivä vaasalainen dominoimaan ohjeistamalla mistä tässä ketjussa saa tai ei saa puhua. Se on itsemoderointia ja se myös kielletään Jatkoajan säännöissä, ifall ni inte visste det.

Mielestäni ihan valideja argumentteja täällä heitellään ns. ulkopuolelta. Muutamat osaa objektiivisesti niihin tarttua ja niistä asiallisesti keskustella, muutamat muut eivät selkeästi kykene samaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Omaan silmääni Peltola on oikeastaan ainoa sellainen, jolta voidaan olettaa kovantason kiekollista roolia. Toki yksinkertaisen pelitavan toteuttamiseen ei vaadita bobby orria, mutta ongelmia on lähtökohtaisesti kyllä luvassa, jos kiekon kanssa on ongelmia eikä hyökkäys kykene kovin kaksiseen kiekkokontrolliin.

Lähinnä tässä jännittää se, että pystyykö muut kuin Peltola pitämään viimeisten harjoituspelien hyvän tatsinsa. Tosipelien alkaessa vastustajat nostanevat liikettä ja karvaustaan entisestään, joten saa nähdä riittääkö tilannenopeus niillä herroilla, joilla oli vaikeuksia ensimmäisissä harjoituspeleissä. Ässät peleissä Peltola, Gröndahl, Manninen ja ajoittain myös Heikkinen pystyivät toteuttamaan kiekollista roolia niin hyvin, että hyökkääjät pääsivät pyörittämään vastustajan päädyssä. Uskoisin, että kaksi ensinmainittua pystyvät tähän myös runkosarjassa ja Manninen ja Heikkinen ovat sitten enemmän arvoituksia. Gröndahl on ollut kyllä todella positiviinen yllätys ja ollut tähän astisissa peleissä parempi kuin Mestiksessä. Mikään kiekollinen pakkihan hän ei ole ollut, mutta nyt on sujunut sekin puoli todella hyvin.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Gröndahl on ollut kyllä todella positiviinen yllätys ja ollut tähän astisissa peleissä parempi kuin Mestiksessä. Mikään kiekollinen pakkihan hän ei ole ollut, mutta nyt on sujunut sekin puoli todella hyvin.

Tästä saadaan kiittää meidän paljon parjattua valmennusta, erityisesti kaksikkoa Pajuluoma ja Karjalainen, jotka ymmärtääkseni ovat rohkaisseet Arskaa enemmän kiekolliseen peliin.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Kyllä se joukkue lähtökohtaisesti on monella muullakin. Kerhohan pelasi juuri joukkueena viime kaudella itsensä playoffeihin uskomattomalla kirillä ja joukkuepelaaminen on harjoituspelienkin mukaan kunnossa. Nyt puhut kyllä läpiä päähäsi, jos puhut, että SaiPa olisi joka vuosi rankattu viimeiseksi. Kyllä se on Ilves ollut lähes järjestäen nyt ennen Sportin tuloa.

En jaksanut lainata, muuta osaa kuin tämän, joka todistaa jo sinun luetunymmärtämisen tason.

Nyt käsken lukemaani sinua lukemaani minun tekstini uudestaan ja ajatuksella. En sanonut, että SaiPaa on on viime vuonna/vuosina rankattu jumboksi, vaan monena vuotena.

Toiseksi, mitä tulee joukkueena pelaamiseen niin juurihan minä sanoin, että näin on varmasti muillakin, ei ainoastaan Sportilla.

Olet trollanut änäripuolella jo aivan tarpeeksi. Jätä edes Sportin osio rauhaan, kun sinulla ei mitään rakentavaa sanottavaa ole.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni ihan valideja argumentteja täällä heitellään ns. ulkopuolelta. Muutamat osaa objektiivisesti niihin tarttua ja niistä asiallisesti keskustella, muutamat muut eivät selkeästi kykene samaan.

Argumentointi on ok, kunhan se nojaa johonkin. Ihan liikaa vaan keskitytään nimiin selässä ja siihen kuinka paljon on pelejä vyöllä Liigasta. Onhan Liigassa vaikka kuinka paljon pelaajia, joilla on useamman sadan pelin kokemus Liigasta, mutta ovat silti "mestistasoa". Ja aika moni povaa Anrei Hakulisesta vuoden tulokasta, vaikka hänellä ei ole otteluakaan Liigasta alla. Välillä se on vaan niin ristiriitaista, kun toisista ei ole kokemattomina mihinkään ja toiset taas ovat automaattisesti huippuja, vaikka lähtökohdat on samat.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Argumentointi on ok, kunhan se nojaa johonkin. Ihan liikaa vaan keskitytään nimiin selässä ja siihen kuinka paljon on pelejä vyöllä Liigasta. Onhan Liigassa vaikka kuinka paljon pelaajia, joilla on useamman sadan pelin kokemus Liigasta, mutta ovat silti "mestistasoa". Ja aika moni povaa Anrei Hakulisesta vuoden tulokasta, vaikka hänellä ei ole otteluakaan Liigasta alla. Välillä se on vaan niin ristiriitaista, kun toisista ei ole kokemattomina mihinkään ja toiset taas ovat automaattisesti huippuja, vaikka lähtökohdat on samat.

En ihan ymmärrä mihin pyrit. Ymmärrän tuon liigapelejä vyöllä-pointtisi, mutta on sille toisaalta oltava jokin syy miksi liigapelejä kertyy massoittain joillekin pelaajille ja toisille ei. Montako useamman sadan liigaottelun pelaajaa osaat nimetä jotka ovat tuota mainitsemaasi "mestistasoa"?

Nyt kun otit Hakulisen esimerkiksi, niin puhutaan kaverista joka oli liigajoukkueensa parhaimmistoa treenipeleissä ennen kuin loukkaantui. Puhutaan myös kovan tason lupauksesta (jos tuon ikäistä latebloomeria lupaukseksi enää voi kutsua), joka olisi kelvannut usealle muulle liigajengille, toisin kuin todennäköisesti Sportiin menneet pelaajat. Eli lähtökohtia en lähtisi kutsumaan samoiksi, se on vähän liiaksi yleistämistä. Tämä toki vain oma mielipiteeni.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jaja...tulee ainakin olemaan hauska kausi siinä mielessä että jokainen voitto ku otetaan on meille ku Stanley Cup - voitto. Koska sen verran surkee meidän rosteri on (näköjään). Esim Toivonen on pelannut änäriss mutta jengi on täällä sata prosenttisesti varma että joku Saros-junnu on huomattavasti parempi veskari...nin no, näin oli ehkä viime vuonna, mutta onko tänä vuonna? Kuka sen tietää? Ai jaaa...senhän kaikki tietävät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös