Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 008 764
  • 3 407
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä tässä alkaa oleen ihan turha enää vetää mitään sieraimiin, sen verran luokatonta tää toiminta nyt tuntuu olevan. Ainoa järkeenkäypä selitys tällaisille hankinnoille on, että rahat on loppu, Volvokin myyty ja Niemi palauttanut loputkin pullot kauppaan. Yrittääkö Sport tehdä uskottavaa Liigajoukkuetta Mestisbudjetilla?

Enemmän mä ainakin koen myötähäpeää tätänykyä tästä toiminnasta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kuten jo aikaisemmin totesin, niin Sportin pelaajascouttaus tuntuu olevan sitä, että hankitaan X-määrä pelaajia ja toivotaan joidenkin onnistuvan.

Jotain osaa on silläkin, että jossain vaiheessa kevättä, kun sopimuksia alettiin julkaista meidän UTJ sanoi, että ne pelaajat, jotka tänne oltaisiin haluttu, olivat jo tehneet sopimuksen muualle.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
tilastoscouttaamisen kruunaamaton kuningas Masa Virmanen hoitaa hommia.
Lainaan vain viimeisimmän, mutta moni muukin on tänään kirjoittanut suurin piirtein samaa. Jos pelkästään tilastoja oltaisiin scoutattu, niin tuskin noilla statseseilla ollaan huudettu JIIHAA! ja päätetty otta kaveri tryoutille. Kyllä tässä on muitakin seikkoja mukana.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain osaa on silläkin, että jossain vaiheessa kevättä, kun sopimuksia alettiin julkaista meidän UTJ sanoi, että ne pelaajat, jotka tänne oltaisiin haluttu, olivat jo tehneet sopimuksen muualle.

Niin eiköhän tässä ole yksi syy miksi halutan että nousijajoukkue pelaa jatkossa ylimääräisen kauden mestisessä. Tällöin nousijakin voi keskustella uusien pelaajien kanssa saman aikataulun mukaan kuin muutkin joukkueet.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jotain osaa on silläkin, että jossain vaiheessa kevättä, kun sopimuksia alettiin julkaista meidän UTJ sanoi, että ne pelaajat, jotka tänne oltaisiin haluttu, olivat jo tehneet sopimuksen muualle.

On tuossa varmaan perääkin, mutta kuulostaa hieman Ilvesmäiseltä selittelyltä, jossa etsitään ykkössentteriä kaksi kautta, kun sopivaa ei vaan millään löydy.
Olisi mukavaa tietää, että keiden perässä Sport sitten oli ja minne he lopulta päätyivät.
Moni Liigaseura tulee julkaisemaan vielä sopimuksia, sitä en tiedä, että milloin ne on sorvattu. On myös niin, että muilla Liigaseuroilla on se vanha pelaajarunko aikalailla Sportia vahvempi.
Pisteet Sportille ennakkoluulottomuudesta, mutta silti olisi mukavaa kuulla, että miksi joku pelaaja on hankittu..mihin rooliin kaavailtu ja mitkä ovat odotukset.
Virmasen oli hieman toista kasata Jokereille joukkuetta. Oli imua ( joukkue kestosuosikki ), eikä rahastakaan tarvinnut murehtia. Näillä eväillä minä, " MrMacmanaman ", " Pat ", kuin myös " Trenchtownkin " osaisivat koota jonkinmoisen joukkueen. Ihan vaan vaikkapa sen Eliteprospectin avulla.
On ihan toista kasata joukkue Sportille tai vaikkapa Ilvekselle.
Tunkua ei ole ja rahatilanne kauniisti sanottuna " haastava " ( kuten Juha Hautamaa minulle asian joskus ilmaisi )...
Nyt tarvitaan silmää ja kykyä nähdä sitä potentiaalia. Riittääkö Virmasella sitä ja minkälaisia pelaajia Valtonen haluaa...
Yksikään joukkue ei saa kaikkia haluamiaan pelaajia, tai saatuaan pysty niitä pitämään. Mutta pitää löytää vastaavia tilalle, saman tyylisiä pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos pelkästään tilastoja oltaisiin scoutattu, niin tuskin noilla statseseilla ollaan huudettu JIIHAA! ja päätetty otta kaveri tryoutille.

No joo, olet ihan oikeassa. Mulla vaan ei ole minkäänlaista luottoa Virmasen scouttaamiseen. Jokereissa oli perkeleesti resursseja, että ei ihan kaikkia paskimpia tarvinnut ostaa ja silti jannu ampui huikealla prosentilla ohi.

Toki myönnän, että oma mielipiteeni perustuu ilmeisen kapeaan näkemykseen Masasta ja näin ollen näkökulmani ei edes yritä olla objektiivinen, mutta kuten kirjoitin, ei minkäänlaista luottoa ja väitän myös, että Virmasen historialla ei ihan jokaisesta liigajoukkueesta duunia heruisi. Mutta tämä nyt on kaikki tällaista puolivillaista lätinää, syksymmällähän se nähdään, että onko näistä Sportin ainakin näennäisesti vaisuista hankinnoista pelimiehiksi.

*edit*

Pehmennellään nyt sen verran, että kai sillä Virmasella kykyjä on, ei ihan joka hessu tee NHL-seuran pelaajatarkkailijan duunia. Oliko tällä uudella kassarilla jotain kytkentöjä Edmontoniin?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mä hyvin ymmärrän sen, että Sportin tilanne pelaajamarkkinoilla on vaikea. Se pääsi myöhään liikkeelle, valmista liigarunkoa ei ole ja talouskin asettaa haasteensa. Vielä kun ilmassa on paljon kysymysmerkkejä esimerkiksi valmennuksen ja menestyksen osalta, niin ykköskorin jätkiä voi olla vaikea roudata. Tämän takia joukkuetta onkin kasattu hyvin pitkälti Mestiksessä näyttöjä antaneiden tai Liigassa sitä lopullista läpimurtoa hakeneiden kautta.

Mä ymmärrän senkin, että tryout on melko turvalinen vaihtoehto seuran kannalta. Paskaan ei sitouduta pitkäksi aikaa, kulut on mahdollista pitää maltillisina ja pelaajan jokapäiväistä tekemistä saadaan helposti seurattua. Varsin perusteltu tapa niiden pelaajien kohdalla, joiden yläpuolella on iso kasa kysymysmerkkejä.

Mutta että saatana NCAA:sta haetaan kehnoin tilastoin vähän pelannut kassari. Kuukauden tryout ei varmasti maksa paljoa, mutta onko tässä oikeasti edes paljoa saavutettavaa? Onko tuo se kaveri, jossa on nähty hurjasti potentiaalia? Onko tuo se kaveri, joka on aina valmis hyppäämään luukulle? Tilastojen valossa samanlaisia arpoja on Suomi täynnä, joten joko tässä järjestetään kivalle kaverille pieni treeniloma Suomessa, uskotaan satumaiseen tuuriin tai on otettu joku jenkki "kun kerta näin luvattiin".

Mutta joo, hieman tuli kaiveltua netin uumenista tietoja...
Cab Morris Bio - DartmouthSports.com—Official Web Site of Dartmouth Varsity Athletics Seuran sivujen perusteella tuo ei aivan kelvottomia matseja pelannut tuossa männäkausina. Ennen tätä nyt kulunutta kautta kehityskäyrä näyttäisi olevan ylöspäin: pelimäärät ja torjuntaprosentti ovat kasvaneet, mutta päästettyjen keskiarvo laskenut.

Antti Roppo näyttää olevan FB:n perusteella miehen kavereita. Yhteistä historiaa on USHL:sta, joten ainakin jokin kontakti Suomeen on ollut jo etukäteen. Samoin tuon parhaan NCAA-kauden jengistä Lindblad on jo tehnyt NHL-debyytin ja Walsh sai varauksen. Ei yllättäisi, vaikka Virmanen olisi jopa seurannut Morrista tai saanut tästä kunnon raportteja.

Golden Days | Valley News Tuon uutisen perusteella ainakin itselleni jäi sellainen kuva, että Morriksen pieni pelimäärä kuluneella kaudella ei johtunut loukkaantumisesta. Samalla kuitenkin mainitaan se, että miestä pidettiin aikanaan varsin lupaavana kaverina.

Noh, tuskin tuo ainakaan Liigassa saa yhtään enempää startteja kuin NCAA:ssa sai kuluneella kaudella...
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kannattaisi ottaa ennemmin se Antti Roppo try outille...
 

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
Mikä vimma meillä on hakea maalivahti ulkomailta, en saa mitenkään mahtumaan pieneen päähän, ettei voida ottaa varmaa kotimaista tuttua kakkos maalivahtia, jolloon tiedetään mitä saadaan ja ei sitten tarvitse selitellä miksei kotiutunut kylmään suomeen ja meidän pelityyliin.
On varmasti myös halvempi ratkaisu ottaa toinen täältä kuin raahata joku amerikasta asti ja perustella asia jollain artistiverotuksella, kun se lähtee kesken kaiken pois jos ei onnistu tai viihdy kun ei saa tarpeeksi peliaikaa.
Nyt Peltoselle sopiva tarjous niin meillä on maalivahdit valmiina tulevaan kauteen.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ribarille tiedoksi, että paras-ikinä-missään Aarohan on Tapparan mukana tryoutilla, jos Sportilla olisi ollut pienintäkään kiinnostusta, niin Peltonen olisi tehnyt jo sopimuksen tänne.

Cab Morris. Morriksen Cab. Ei jumalauta. Haluaisin kuulla tarinan tämän sankarin hankinnalle. Toivottavasti koppi tarttuisi harjoituksissa niin hyvin, että nähdään edes toinen näistä tryout miehistä tositoimissa harjoituspelissä asti. Unice voi oikeasti olla kova hankinta, mistä sitä tietää. Morris ei vain voi.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllä Ribari asiaa puhuu. Suomesta tulee liukuhihnalla hyviä/loistavia maalivahteja. Husso, Kolppanen, Saros,... periaatteessa yhden Liigakauden kokemuksella lähelle Maailman huippua. Kannattaako sieltä yliopistosarjasta oikeasti roudata joku keskitasoa heikompi mies näytille.
Ja tärkeämpää vielä on saada oma juniorituotanto jatkossa kuntoon. Nämäkin kolme mainitsemaani on seuransa omista junnuista kasvatettuja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kuten jo aikaisemmin totesin, niin Sportin pelaajascouttaus tuntuu olevan sitä, että hankitaan X-määrä pelaajia ja toivotaan joidenkin onnistuvan.

Sportilla on laajahko rosteri, missä on useampi pelaaja, jonka onnistumisesta ei ole mitään takeita. Ei ole siis väärin sanoa niin kuin sanoit. Tämä on mielestäni näissä olosuhteissa ihan ok tapa rakentaa joukkue. Sport näkee pelaajat Liigassa "in action" ja uskaltaa sen perusteella tehdä päätöksen ketä jatkaa tulevaisuudessa joukkueessa ja kuka ei.

Sportin profiili tuskin vuodessa erikoisemmin kasvaa pelaajien silmissä. Joukkueen rakentaminen helpottaa lähinnä siinä mielessä, että nyt Sport on markkinoilla heti, eikä vasta sitten kun kaikki parhaat on viety.

Haut ovat kyllä aika erikoisia, kuin suoraan Elitprospectista kaapattu ensimmäiset vapaat.

Tästä olen osin vahvasti eri mieltä. Sport on joutunut kaapimaan pelaajat niistä, jotka ovat olleet vapaana. Siksi muualta Liigasta Sportiin tulleet ovat melkeinpä kaikki muiden "hylkäämiä". Yhdistävä tekijä on silti usean kohdalla nuoruus ja eteenpäin menemisen mahdollisuus. "Ensimmäiset vapaat" olisi pitänyt sisällään monia ns. kehäraakkeja, joita Sport ei nyt signannut ensimmäistäkään. Johtajuuden ja kokemuksen vuoksi pari olisi voinut olla ihan ok...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä olen osin vahvasti eri mieltä. Sport on joutunut kaapimaan pelaajat niistä, jotka ovat olleet vapaana. Siksi muualta Liigasta Sportiin tulleet ovat melkeinpä kaikki muiden "hylkäämiä". Yhdistävä tekijä on silti usean kohdalla nuoruus ja eteenpäin menemisen mahdollisuus. "Ensimmäiset vapaat" olisi pitänyt sisällään monia ns. kehäraakkeja, joita Sport ei nyt signannut ensimmäistäkään. Johtajuuden ja kokemuksen vuoksi pari olisi voinut olla ihan ok...

Näin ulkopuolisen silmin tämä menee pitkälti näin. Eikä tilanne ole välttämättä yhtään sen helpompi pidemmän linjan liigaseuroissakaan. HPK:n runko on esimerkiksi aika pahasti levällään. Pelaajahankintoja ei juurikaan ole kuulunut, ja rosterissa on monen miehen aukko. Markkinat ovat tällä hetkellä aika kuivat, mutta on ihan mahdollista, että jotain pelimiehiä olisi vapaana taas liigakauden kynnyksellä. KHL:stä saattaa ihan nimimiehiäkin saada lähtöpasseja. Näistä todennäköisesti kisaavat isommat seurat, mutta dominoefektinä niistä taas saattaa vapautua kohtuuhintaisempiakin pelimiehiä...

Ja omasta mielestäni Sport on tehnyt pitkälti ihan oikein kun on jättänyt signaamatta noita vanhoja kehäraakkeja. Nyt kannattaa tämä ensimmäinen, ja melko varmasti vaikeakin liigakausi käyttää siihen, että noista kirjoittamattomista korteista katsotaan, kenestä oikeasti on liigatasolle ja isompaan rooliin. He ovat sitten muodostamassa runkoa seuraavalle kaudelle, jolloin pääsette pelaajamarkkinoillekin tasapuolisemmassa asemassa muihin liigaseuroihin nähden. Kehäraakit estävät näiden uusien runkopelaajien kasvua.
 

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
Tätä minä juuri ihmettelen, Peltoselle tarjottiin keväällä sopimusta ja hän olisi tullut, mutta vantaa ei halunnut päästää.
Nyt meillä olisi kakkosmaalivahti josta meillä on tietoa tasosta usean vuoden ajalta, en siis hae mitään sateentekijää, vaan luotettavaa kakkosta jolla on käyrä ylöspäin ja ei ole loukkaantumisherkkä.
Varmaan myös hinta/laatu olisi kohdallaan, kun tulee mestiksestä ylöspäin.
Vaikka nyt ollaan liigaorganisaatio, ei järjenkäyttö ja rahan säästö ole kiellettyä.
Sen lisäksi on suomessa muitakin hyviä molkkeja.
Kumpi nyt kannattaa, ottaa lyhyen ajan testillä jenkki vai kotimainen jolla kulttuuri jo on hallussa.
Toivotaan nyt kuitenkin, että löytyy kakkonen jolla on käyttöä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mä oon Ribarin kanssa kyllä samaa mieltä. Mestiksestä olisin ottanut kyllä betoni Virtasenkin mielelläni koeajalle, mutta hänenkin kohdallaan nukuttiin ja mies meni jonnekin keski-eurooppaan.

Mites Joni Puurulan kotiutus? Menisi varmasti kakkosena hyvin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mestiksestä olisin ottanut kyllä betoni Virtasenkin mielelläni koeajalle
Meriläinen otti viime kauden kuluessa Betonilta ykkösmaalivahdin paikan TuTossa ja hän oli kauden loppupuolella paljon Betonia varmempi maalivahti. Hyvä että Sport ei ottanut häntäkään try outilla ja Meriläinen jatkaa TuTossa. Jos Meriläisen kehitys jatkuu ensi kaudella, uskon, että hän pelaa kaudella 2015-2016 liigassa, vaikkapa Sportissa, jos teitä kiinnostaa.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tuota juuri hieman ihmettelen.. jos Jokereille kelpaa KHL:lään kolmosmaalivahdiksi Mestis-mies, niin eikö kuitenkin kannattaisi katsella sinne päin. Mestikseen siis..tosin, tuo uusi Jokeripelaaja voisi olla myös lainattavissa.
Jollei sitten Jokerit ota tyyliä, mikä on monella NHL-seuralla. Ykkönen pelaa, kolmonen avaa luukkua ja kakkonen pelaa farmissa, että pelituntuma säilyy.
Enkä tässä nyt hae mitään Jokerit-Sport farmiyhteyttä, sieltäpäin voisi saada lainalle hyvä kavereita seura kuin seura.
Joka tapauksessa..Mestis on täynnä nuoria ja oikeasti potentiaalisia molareita.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Halava siis lähti ja teki tilaa nuoremmille. Olisi ollut varmaan kohtuu halpa pelaaja ja motivoitunut heikon kauden jälkeen, joten ehkä hänet olisi täyteroolissa voinut pitää. Tällä määrällä hyökkääjiä on kuitenkin ihan hyvä, että pääsee muualle pelaamaan, eikä tarvitse täällä istuskella, kun kerran seuraa ei selvästikään kiinnostanut.

A-nuorten viime kauden piste- ja maalikunkku Samuel Salonen siirtyy JYP-Akatemian riveihin. Hyvä siirto hänen kannaltaan ja varmasti yksi parhaita paikkoja mennä pelaajana eteenpäin. Sitten vuoden päästä valmiimpana takaisin?
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Kun Sportin tiedottaminen on mitä on tällä hetkellä niin itselle ainakin jäänyt epäselväksi, että haetaanko joukkueeseen vielä muuta kuin mv+pakki?


Oliko Bertrand se puuttuva kärkihyökkääjä?

Ihmettelen edelleen muiden tapaan, että miksi jenkeistä asti pitää tuollaisia veskari hakuja tehdä. Unicessa saattaisi jopa ainesta olla, mutta Morris on kyllä niin toivotaantoivotaan luokkaa kuin vain voi.

Liigassa ja Mestiksessäkin olisi vaikka huru mycket veskareita ja koska Toivonen ei lähtökohtaisesti ole veskari joka ottaa jengin reppuselkään ja kantaa illasta toiseen. Toki potentiaalia tähän on, mutta mieluummin näkisin jonkun toisen Hannun parivaljakkona kuin näitä jenkki/kanada arpoja.

Esim.

Eliteprospects.com - Simon Nielsen
Eliteprospects.com - Ville Hostikka
Eliteprospects.com - Miika Wiikman
Eliteprospects.com - Andy Chiodo

Toki nämä olisivat paljon kalliimpia kuin Unice tai Morris, mutta täysin budjetin puitteissa. Ja veskarissa ei sovi säästellä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mikäs tän Unicen ja mikäs sen toisen try-outilaisen nimi nyt olikaan kohtalo on? Vieläkö leireilevät Vaasassa? Hiukan kyllä harmittaa tämä omituisen hiljainen tiedotus ylipäätään mistään. Tai jos tiedotetaan, on se hyvin ylimalkaista.

Tilikauden tuloksestakin olisi kiva kuulla sana tai pari. Takkiin tuli, mutta paljonko?
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikäs tän Unicen ja mikäs sen toisen try-outilaisen nimi nyt olikaan kohtalo on? Vieläkö leireilevät Vaasassa? Hiukan kyllä harmittaa tämä omituisen hiljainen tiedotus ylipäätään mistään. Tai jos tiedotetaan, on se hyvin ylimalkaista.

Tilikauden tuloksestakin olisi kiva kuulla sana tai pari. Takkiin tuli, mutta paljonko?

Unice ja Parenteau saapuivat Vaasaan sunnuntaina 4.5 ja oletettavasti kuukauden pituinen try-out on alkanut heti maanantaina 5.5 tai viimeistään seuraavana päivänä. Kutakuinkin ensi perjantaina pitäisi siis näiden herrojen koeaika päättyä, ja varmaan hyvin pian sitte ilmoitellaan nappasiko kumpikaan sopimusta, vai myönnetäänkö jopa lisää näyttöaikaa. Mirrin try-out sen sijaan kestää aina elokuun loppuun asti, että saa näytönpaikan harkkapeleissä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko Henritiuksella sama juttu?

Henritiuksen try-outin pituudesta ei ole erikseen puhuttu missään mitään.

edit: tuossa vielä tuo jutun tynkä koskien Mirrin try-outia
Sportin viime kauden pelaajista Mika Kujanpään try out -jaksoon kohdistuu isoja odotuksia. Kujanpään try out kestää elokuun loppuun.

– "Mirriltä" odotetaan kahden suunnan pelaamista ja näyttöjä sekä laiturina että sentterinä. Elokuun pelit ovat hänelle tärkeitä, Jämsä näkee.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
No nyt minullekkin aukesi, että who the f*** is " Mirri "... :)
Kiitos siitä !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös