Sportin pelaajisto kaudelle 2014–2015

  • 1 009 105
  • 3 407

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hädin tuskin päästy kesätreenejä aloittamaan ja jengi väittelee täällä jo suu vaahdossa. Meidän iskä on parempi kuin teidän vai miten se nyt meni.

Case Kivimäki - toivotaan että se on ollut itseluottamuksesta ja väärästä roolista kiinni ettei aikaisemmin ei ole kunnolla liigassa lyönyt läpi. Vaaranmerkkejä on kyllä ilmassa että osasyy siiheen on myös se että Samppa on aika yksipuolinen pelaaja. Hyvä laukaus mutta puolustuspelaaminen, syöttäminen ja liike eivät kyllä ole mitenkään erikoisella tasolla, jotkut noista jopa heikkoja. Tulevana kautena hän tulee varmasti saamaan tilaisuuden pelata tulosyksiköissä ja siten hyödyntämään vahvuuksiaan. Toisaalta, Sport tulee lähtökohtaisesta viettämään enemmän aikaa omalla puolustusalueella kuin viime kaudella mestiksessä joten vaikka hän nyt roolituksen kautta sen mahdollisuuden saa joutunee kuitenkin pelaamaan myös aika paljon muissa tehtävissä kuin missä hän on omimmillaan. Aika näyttää miten käy. Pahimmassa tapauksessa Dickenson, Pekkala Sportmaalikuningasnimilista saa taas yhden nimen lisää, parhaimmassa tapauksessa Sampasta saadaan se kaivattu maalintekijä joka vihdoin breikkaa liigatasolla. Itse toivon hartaasti jälkimmäistä koska meidän potentiaaliset maalintekijät ovat aika kortilla, varsinkin jos laitureita katsoo.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täälä on paljon hyvää asiaa kirjoitettu Kivimäen heikkouksista ja vahvuuksista. Kivimäki kärsi muistaakseni 7 ottelua pelikieltoa Mestiksessä viime kaudella ja ne tuli taklauksista joissa heikommat kaverit ei vaan pysyny tolpillaan. En väitä että Kivimäki on mikään pommikonen mutta liigassa pelatessaan saa käyttää enemmän tätä puolta eikä toivon mukaan tarvitse säästellä taklauksia sen pelolla että aina heiluu pelikieltoa kun pikkasen tuuppasee.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Kysyn, kun en tiedä: saiko Kivimäki ylivoima-aikaa Ilveksessä? Kokkala ilmeisesti sai jonkin verran.

Kyllä Kivimäki pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta laukaus oli enemmän vaaraksi katsojille kuin vastustajan maalivahdille. Täälläkin on todettu se, että Kokkala voi olla ihan hyvä pelaaja Liigaan, mutta Kivimäestä en olisi ollenkaan niin varma.

Kivimäki kärsi muistaakseni 7 ottelua pelikieltoa Mestiksessä viime kaudella ja ne tuli taklauksista joissa heikommat kaverit ei vaan pysyny tolpillaan. En väitä että Kivimäki on mikään pommikonen mutta liigassa pelatessaan saa käyttää enemmän tätä puolta eikä toivon mukaan tarvitse säästellä taklauksia sen pelolla että aina heiluu pelikieltoa kun pikkasen tuuppasee.

No Liigassa nyt ei saa taklata ennen playoffeja. Playoffeissa sitten saakin tehdä taas melkein mitä lystää. Tiedä sitten mitenkä nuo tulevat turvakaukalot muuttavat tuomareiden asennetta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Esimerkiksi vuonna -88 syntynyt Hardt voi kehittyä Liigassa, mutta samana vuotena syntyneet Kokkala, Kivimäki ja Heikkinen ovat jo menetettyjä tulevaisuuksia. He eivät vaan voi kehittyä Mestiksessä. Ruotsin divarissa tai Tanskan paskasarjassa voi kyllä kehittyä.

Ai niin, mutta kun se Hardt teki Tanskassakin 0,66pistettä/peli nuorena miehenä. Kokkala taas vanhaksi syntyneenä vain 0.72 pistettä/ottelu.

Tuo viesti ei nyt ihan auennut.

Kokkala on 25-vuotiaana tilanteessa, jossa hän vasta yrittää vakiinnuttaa paikkaansa pääsarjassa. Hardt on 25-vuotiaana pelannut jo useita liigakausia ja tehnyt parhaalla yli 40 pistettä.

Ja jos Tanskan tehoja verrataan, niin tehdään ne edes tasavertaisesti, ettei keskiarvoon lasketa Hardtin junnuikäisenä pelaamia pelejä. Hardt tosiaan pelasi jo 17-vuotiaana Tanskan pääsarjassa, kun Kokkala saman ikäisenä palloili vielä A- ja B-junnujoukkueiden välillä.

Tasavertainen arvostelu Tanskan peleistä kuitenkin on vaikeaa, koska Kokkala pelasi Tanskassa 21-22-vuotiaana ja tuossa iässä Hardt oli siirtynyt jo kovempiin sarjoihin.

Siinä olet oikeassa, että Kokkala teki 21-22-vuotiaana Tanskassa pelaamallaan kaudella pisteitä 0,72p/o. Hardt pelasi viimeisen kautensa Tanskassa 19-vuotiaana ja pystyi jo silloin huomattavasti Kokkalan kautta kovempaan pistetahtiin, koska pistekeskiarvo oli 1,03. Eli et voi oikeasti yrittää vetää mitään yhtäläisyysmerkkejä näihin kavereihin.

Se on toki hyvinkin mahdollista, että Kokkala kehittyy edelleen. 25-vuotiaan kohdalla ei ehkä voi odottaa yhtä nopeaa kehitystä kuin 20-22-vuotiaan, mutta toisaalta on Mestiksestä tullut muitakin tuon ikäisiä ja vanhempia pelaajia, jotka ovat ottaneet paikkansa liigasta. Tuoreina esimerkkeinä tulee mieleen Markku Flinck, Sami Mutanen, Antti Ore ja Rony Ahonen.

Tulee raskas kausi täällä Jatkoajassa jos ei nämä jatkuvat keskusteluasetelmat ala vähitellen höllääntymään. Ei kenenkään muun ole mitään järkeä kirjoittaa Sportia koskevia juttuja jos täältä joka kerta saa sangollisen paskaa niskaan.

Se, että Sportin kevyttä materiaalia kohtaan joidenkin toimesta ollaan skeptisiä on realismia, ei vittuilua. Sportin pelaajat saattavat kehittyä kaikki 30 maalin miehiksi, tai sitten eivät. Oletus on, että pelaajakehitys Liigassa on erivauhtista kuin Mestiksessä ja oletus on myös että pelaajien pistesaaliit lienevät paljon laihemmat kuin Mestiksessä.

Juuri näin. En ole täällä edes nähnyt mitään vittuilua muiden joukkueiden fanien toimesta, vaan aika analyyttista keskustelua, joten siihen nähden ihmeen isoilla kierroksilla tuntuu muutama kirjoittaja käyvän.
 
Esimerkiksi vuonna -88 syntynyt Hardt voi kehittyä Liigassa, mutta samana vuotena syntyneet Kokkala, Kivimäki ja Heikkinen ovat jo menetettyjä tulevaisuuksia.
Vuonna 1988 syntynyt Hardt tuli liigaan kolme vuotta sitten. Tuossa on ero vuonna 1988 syntyneisiin Kokkalaan, Kivimäkeen ja Heikkiseen, jotka tulevat liigaan ensi kaudeksi.
Eikä kai kukaan ole tässä keskustelussa kieltänyt mainittujen herrojen mahdollisuutta kehittyä edelleen. Pointti on lähinnä siinä, että menestyvää joukkuetta harvemmin rakennetaan pelkästään pelaajien kehityspotentiaalin varaan. Kyllä siellä useimmiten pitää olla myös takuuvarmoja suorittajia.

red&white kirjoitti:
Esimerkki Olli Palola, pelasi viime kaudella 11-12 lainalla Sportissa, mutta oli niin paska ettei saanut edes meillä peliaikaa ja palasi Raumalle josta matka jatkui myöhemmin Tapparaan. Mitä kyseinen kaveri teki männeellä kaudella?
Käsittääkseni tässä ketjussa keskustellaan Sportin joukkueesta kaudella 2014-15. Ei siitä, minkä tasoisia Sportin pelaajat ovat kahden tai kolmen vuoden päästä.
Moniko pelaaja on tuloksekkaan Mestis-kauden jälkeen takonut heti seuraavalla kaudella Liigassa kovaa tulosta?
Jan-Mikael Järvisellä vasta kolmas liigakausi oli tehokas. Veli-Matti Savinaisella viides liigakausi, Sami Lähteenmäellä toinen liigakausi.
 
Viimeksi muokattu:

julkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasalaiset urheiluseurat
Kivimäellä on myös samaa ongelmaa mitä monella muulla Liigan ja Mestikseen väliinpudonneella pelaajalla, eli ei ole vielä sen tasoinen pelaaja, että pääsisi Liigassa käyttämään omia vahvuuksiaan samalla tavalla mitä Mestiksessä. Mestikseenhän Kivimäen lämäri oli aivan huikealla tasolla, mutta Liigassa on pelkästään maalivahdit sen verran parempia, että Kivimäen lämäri ei uppoa lähelläkään samalla tahdilla.

Ykköskorin mieheksi, jolle voi antaa vastuuta reippaasti Kivimäestä ei menneisyyden perusteella ole, mutta alemmissa koreissa taas ei ole mitään järkeä pitää miestä, joka hakee jatkuvasti pelkästään omia ratkaisuja. Toivottavasti saa kuitenkin Tomekin alaisuudessa mahdollisuuden päästä pelaamaan omilla vahvuuksillaan, ja tällä hetkellä kokoonpanoa katsellessa siltä myöskin vahvasti näyttää.

Meillä on kyllä erittäin mielenkiintoinen jengi joka tapauksessa kasassa, ja jotta joukkue ei häviäisi illasta toiseen, niin siellä pitää oikeasti useamman jätkän lyödä itsensä läpi ihan kunnolla Liigaan.

Jättäkää muuten se Hardt rauhaan jo.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Moniko pelaaja on tuloksekkaan Mestis-kauden jälkeen takonut heti seuraavalla kaudella Liigassa kovaa tulosta?
Jan-Mikael Järvisellä vasta kolmas liigakausi oli tehokas. Veli-Matti Savinaisella viides liigakausi, Sami Lähteenmäellä toinen liigakausi.

Ihan nyt vaan pieni pointti, eihän nyt Heikkinen (muistaatko?), Kivimäki ja Kokkala ihan liiga-rookeja kuitenkaan ole. Niillä on jo 2-3 täydet liigakaudet alla, about 90-160 games. Joten nyt on se breikkaus-point tulossa! (tai sitten ei)
 

Ferris

Jäsen
Jan-Mikael Järvisellä vasta kolmas liigakausi oli tehokas. Veli-Matti Savinaisella viides liigakausi, Sami Lähteenmäellä toinen liigakausi.

Menee vähän aiheen ohi, mutta Jarno Koskiranta lienee viime vuosilta ainut Mestis-peluri, joka veteli liigassa ekalla kaudellaan kovemmat tehot mitä Mestiksessä?

2008-09 Jokipojat 45 12+17=29 24 +3
2009-10 SaiPa 58 15+16=31 28 -2
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Iisalmen Peli-Karhut
Takaisku

Pohjalaisen Petri Heikkinen näyttäisi Twitterin perusteella olevan seuraamassa Sportin treenejä. Heikkinen twiittaa Kangasniemen saaneen polvivamman ja joutuvan leikkauksen kautta pitkälle huilille.

Harmillista.
 
Menee vähän aiheen ohi, mutta Jarno Koskiranta lienee viime vuosilta ainut Mestis-peluri, joka veteli liigassa ekalla kaudellaan kovemmat tehot mitä Mestiksessä?
Löytyyhän tuolta toki mm. Mikko Mäenpää.
Jotta kyllä sellaisia muutamia pelaajia on, jotka ovat olleet heti Mestis-keikan jälkeen hyviä liigapelaajia. Sellaisia ei vaan ole ollut montaa pelaajaa samanaikaisesti samassa joukkueessa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä minä Heikkisen muistan. Taisteli peliajasta Ässien puolustuksessa Olli Korkeavuoren, Anssi Tierannan ja Iikka Törnvallin kanssa.

Hienoa että joku muistaa Heikkisen. Veikkaan että moni muu ei muista, mutta se nyt ei ole pelkästään Heikkisen vika. Se viimeinen kausi 07 - 08 on sellainen jonka aika moni Ässien kannattaja haluaisi unohtaa.

Heikkinen ei ole tosiaan mikään liiga - rookie. On tehnyt tähänastisella liigaurallaan jopa yhden liigamaalin 89 ottelussa. Varmasti unohtumaton kokemus.

Tiedetään, hyvät tehot Mestiksessä ja varmasti Sportin kannattajille seuraa pitkään edustaneena tärkeä ja rakas pelaaja. Mutta kyllä osa näistä jutuista menee jo välillä huumorin puolelle.

Mutta kausihan sen näyttää, kaikki aloittavat nollista.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eihän tämä liigataival nyt kovin hyvin ala lähes 40 vuoden tauon jälkeen jos jo nyt ensimmäinen jätkä Kangasniemi on polvensa vuoksi telakalla. Voi hyvänen aika mikä tsägä taas. Pohjalaisen toimittajareppanan mukaan treeneissä koutsin ohjeet kuuluu pitkästä aikaa lehtereille saakka.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Vituttaa kyllä ihan huolella toi Kangasniemen loukkaantuminen.Takuuvarma kolmossentteri ekoissa treeneissa telakalle. Tokihan nyt kauden alkuun on helvetin pitkä matka vielä.
 

Gonzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Menetti muistaakseni kyseisellä kaudella osan hampaistaan JYP-Ässät-matsissa.

Oikein muistat. Taklaajana oli tuolloin kovin odotuksin Pohjois-Amerikasta kotiin palannut Tuomas Mikkonen.

Todella harmittava takaisku Sportille mikäli Kangasniemen polvivamma osoittautuu vakavaksi, ja mies on pitkään sivussa. Kangasniemi olisi tuonut joukkueeseen kaivattua liigakokemusta ja hän on lisäksi erittäin monikäyttöinen pelaajaa. Pystyy pelaamaan muun muassa pakkina ja hoitaa tarvittaessa myös lyhyet paikkaukset kärkiketjuissa.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Heikkinen ei ole tosiaan mikään liiga - rookie. On tehnyt tähänastisella liigaurallaan jopa yhden liigamaalin 89 ottelussa. Varmasti unohtumaton kokemus.

Tiedetään, hyvät tehot Mestiksessä ja varmasti Sportin kannattajille seuraa pitkään edustaneena tärkeä ja rakas pelaaja. Mutta kyllä osa näistä jutuista menee jo välillä huumorin puolelle.

Jo, en mäkään nyt täss kuvittele että Heikkinen on mikään Popi Orri, mutta on sekin kumma juttu jos hän ei ole huomattavasti parempi pelaaja nyt kun silloin joskus Pata-paidassa ja ikä 18 v.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Nyt muodostetaan erittäin tieteellinen yhtälö sen selvittämiseen, mikä on pelaajan universaali kyvykkyys pisteiden valossa liigassa eli liigapistemäärä on X/2 jos mestispistemäärä on X (Lisäksi varmuuden vuoksi vähennetään 2 maalia ja syöttöä). Ollaan välittämättä, että kenties esimerkiksi, ikä, rooli, pelipaikka ja kauden pelimäärä saattaa tuoda pienen pientä varianssia.

Näin ollen saimme jo nyt tietoomme Sportin pelaajien ensi kauden tehot!

Kokkala 12+12=24
Kivimäki 17+6=23 (Huom joukkueen ykkössnaipperitehot)
Hattunen 7+12=19

Heikkinen 3+15=18 (Huom joukkueen ykköspakkitehot)

Lisäksi omin käsin simuloidut ja tulevaa roolia kenties edes karrikoivat:

Tessier 14+16= 30
Immonen 8+11=19
Fleury 7+8=15

Kangasniemi 5+10=15
Körkkö 7+5=12
Rekonen 4+4=8

Luomala 3+5=8 (Oho, huomasin, että Luomalan tehoihin (12+12 en käyttänyt tätä tulista yhtälöä, jolloin oltaisiin siis päädytty 4+4 tehoihin )

(Loput kentällepääsijät n. 8+12, turha edes nimetä, kuitenkin tulee niin helvetisti muutoksia)

Generous 4+10
Lindbohm 2+10
Valkonen 1+8
Malkamäki 3+10
Rotaatiomikkihiiri 2+8
Rotaatiorotta 2+6

Ja näin saimme Sportin ensi kauden maalimäärän! 109 byyrsonia! Mihin se sitten riittää!? Ainakin suoritus tulee olemaan siis parempi kuin KalPan 101-172 (-71), vai tuleeko =) . Itse en usko, että Kivimäki yltää 17 maaliin, mutta toisaalta syöttöjä tulee varmaankin enemmän kuin 6. Lisäksi Fleuryn maalit laskin hieman kenties alakanttiin, koska uskon, että mies pieni on pettymys. En tiedä antaako tämä edes mitään suuntaa, mutta kai tän pystyi keskustelupalstalle kirjoittamaan. Ainahan joku loukkaantuu (nyt jo Kangasniemi), floppaa tai pelaa yli odotusten.

Itse koen, että 109 maalimäärä on jokseenkin realistinen, kun se uuttuu tässäkin lähinnä massasta, eikä niinkään juuri pelaajan nimeltä KIVIMÄKI projected goals-määrästä.



[Yhtenä huomiona vaan, joka minua tässä keskustelussa risoo, on esim. Sportista käytetty termi MESTISPAINOTTEINEN yms. Miksei viimekauden juniori-KalPaa pidetty lähellekään yhtä paljon mestispainotteisena (Kaikki vaan koutsin ja Kapasen vikaa ja sitten "luovutettiin"...ei tietenkään mestistasoa muuten)... Kuinkahan mestispainotteinen joukkue liigastakin ensi kaudella löytyy, jos Sport onnistuu kampeamaan itsensä yhden tai jopa kahden muun edelle? Onko mestispainotteisuuden raja riippuvainen siis Liigasta vai Sportista vai Liigan keskitason ja Mestiksen keskitason mediaanista, pelaajien joukkuehistoriasta... Mielenkiintoinen kysymys totisesti... vaikuttaa helpolta viljellä kuitenkin.]
 
Viimeksi muokattu:

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mä oon kyllä näin rumasti sanottuna jopa vähän huojentunut, että se oli Kangasniemi joka meni klesaksi noista meidän senttereistä. Onneksi joukkue on tällä kertaa kasattu niin, että senttereitä kyllä riittää: Immonen, Kokkala, Tessier, Rekonen, Riska, (Henritius, Kujanpää). Kuten sanoin jo edellä, tämä saattaa aukaista Rekoselle tien jopa kolmossenaksi. On Tomekille tuttu ja hankittu varmasti pelaamaan eikä katsomoon. Kangasniemen loukkaantuminen saattaa jopa helpottaa toisen kaksikosta Kujanpää-Henritius sopimuksen saamista lopulliseen joukkueeseen, jos toipumis ennuste on pitkä.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tekstiä......

Hieno kaava!

Mutta Fleury tekee 7+8 jo Ilves ja Ässiä vastaan :D

Kivimäen 17 byyri saattaa olla liian kova jo, mutta listalta puuttuu myös meidän hyökkääjä X, ja X:ä luonollisesti pamaa jotain 20+20 taululle :)

Hienosti tä menee! :D
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Heikkinen twiittaa Kangasniemen saaneen polvivamman ja joutuvan leikkauksen kautta pitkälle huilille..

Mitäs nämä isommat polvivammat yleensä kestää? 6-9 kuukautta? Toki täydellistä selvyyttä vamman laadusta ei ole, joten voi olla, että ehtii tässä 4 kuukauden aikana kuntoutua, kunnes kausi alkaa.

Kangasniemen loukkaantuminen avaa kyllä hyvän tilaisuuden Rekoselle, Kujanpäälle ja Kristofille. Luulen, että Mirri saa sen koko kauden pahvin, jos Kangasniemen poissaolo venyy loppuvuoteen.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Noniin, ekat Sportin treenit nähty. Täytyy käydä uudemman kerran, kun saadaan kaikki ukot jäälle. Paikalla tänään ainakin:

Pakit: Malkamäki, Gröndahl, Manninen, Lindbohm, Uitto, (???).
Hyökkääjät: Kristof, Hattunen, Kujanpää, Rekonen + ???????????
(en tunnistanut naamoja)
Maalivahdit: Auren, Toivonen, (???)

Positiivisimmat sävärit tarjoilivat Rekonen, Kristof, Hattunen. Jaken mailatekniikka n. valovuoden edellä kaikkia muita tänään paikalla olleita. Rekosella todella napakka rannelaukaus.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jo, en mäkään nyt täss kuvittele että Heikkinen on mikään Popi Orri, mutta on sekin kumma juttu jos hän ei ole huomattavasti parempi pelaaja nyt kun silloin joskus Pata-paidassa ja ikä 18 v.

Aivan varmasti on, mutta liigatasolla kyseessä on silti aika katsomaton kortti, aiemmista liigapeleistä huolimatta. Siksi vähän huvitti tuo "ei ole rookie - hehkutus.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aivan varmasti on, mutta liigatasolla kyseessä on silti aika katsomaton kortti, aiemmista liigapeleistä huolimatta. Siksi vähän huvitti tuo "ei ole rookie - hehkutus.

Toki, toki. Mun pointti vaan oli se että Kokkala, Heikkinen ja Kivimäki ovat ainakin jo "suorittanut" nämä todelliset rookie kaudet jo alta pois, mikä ei ainakaan voi olla huono asia.
Ei tuu heti vellit housuiss (heh) kun bussi lähestyy Pori, Tampere jne kun on ainakin muutama liigapelejä alla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös