Sportin A-nuoret kaudella 2010–2011

  • 78 741
  • 166

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Melkoinen romahdus täytyisi tulla, että Sport vielä karsimaan joutuisi tänä keväänä. Eroa 12. sijaan on jo 13 pinnaa. Toki kaikki on vielä mahdollista...

Tämä viikonloppu meni taas selkeästi yläkanttiin odotuksiin nähden. Kolme pinnaa Jokereilta oli kova suoritus ja vielä selkeä kolmen maalin voitto. Uusi veskari näyttäisi toistaiseksi aika hyvältä hankinnalta.

Sekin lisää vielä voittojen arvoa, että tärkeitä pelaajia on armeijassa eikä kokoonpano ollut tänään(kään) ns. paras mahdollinen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Saas nähä, millasia katsojalukuja mitataan, jos mennään pleijareihin. Ei varmasti ole nelinuomeroiset kaukana.

Aivan tajuttoman hyvin jätkät kyllä vetää. Edari saa nauttia tästä korkojen kanssa muutaman vuoden päästä. Saas nähä, mihin tällä menolla vielä päädytään. Ei voi, kun ihmetellä, miten hyvää työtä Oka on joukkueen kanssa tehnyt.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Great junnut. Stadin helsinkiläistä joukkuetta on perinteisesti ollut vaikea voittaa. Tällaista tuloskehitystä en olisi uskonut näkeväni bluesia kuunnellessani ja tilanteiden vaihtumista seuratessani. Kerta kaikkiaan siistiä. Toivottavasti pikkukotkien lento kestää kauden loppuun asti. Iso kysymys sitten onkin se millä tavoin edari hyötyy näistä junnareista. Se onkin seurajohdolle isoista kysymyksistä iso.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Wille Mattilan peleistä:

Sport-HIFK 4-3
91.89%
10-13-11, 34

Sport-Tappara 1-3
94.12%
14-8-10, 32

SaiPa-Sport 1-3
96.97%
11-6-15, 32

Jokerit-Sport 2-5
94.74%
12-11-13, 36

Kovat on Willen torjuntaprosentit.
Kolme voittoa ja yksi tappio.

Sport on nyt kuudentena sarjataulukossa, tiukkaa on,
yksi ottelu voi paljon muuttaa,
mutta loistavassa lennossa A-kotka nyt on.
 

meciar81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, UP-V, HC Rebel Havl Brod
mutta mites on tulevat kaudet, kun taitaa parhaimmat junnut ikäluokista lähteä jo b-iässä muihin seuroihin...

miten olisi seuraorganisaatiota kehitettävä, ettei näin kävisi? pelkkä liigapaikkakaan ei olisi se ratkaiseva askel, että junnut jättäisivät muuttamisen väliin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Iso peli tänään playoffien kannalta. Missä Iloviita ja Kankaanpää ovat? Olenko missanut jotain? Älkää vaan sanoko, että harmaissa jossain helvetin metsäreissulla.

Ässät-peli pyörähtää kohta käyntiin Turussa. Rostereita katsomalla vaatii aikamoisen ihmeen, jos Turun tuomisina on enemmän kuin eilen saatu yksi pinna.

EDIT: Onhan se Kankaanpää mukana...

Täydellinen romahdusta tapahtui (vasta) kolmannessa erässä. Ässät tehnyt 7 minuuttiin neljä maalia, Aurenilla ei toistaiseksi erässä ainuttakaan torjuntaa.

Playoff-juna tais mennä.

Olipa hirveä viikonloppu Sportilla. Perse.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Tätä romahdusta ollaan odotettu varmaan puoli kautta ja joka pelin jälkeen ollaan ihmetelty, että kuinka tuo jengi voi pelata noin hyvin. Nyt sitten se romahdus on tapahtunut ja pitääkin koputtaa puuta, että vasta nyt.

Sarjapaikka on vieläkin helposti säilytettävissä suoraan. Vaati kyllä vielä pisteitä. Pari voittoa sen voisi varmistaa. Pleijaripaikkakin on edelleen saavutettavissa, mutta nyt tarvitaan vähän isompi ryhtiliike.

Mahtoiko tuo armeija sekoittaa pakan näin pahasti, mene ja tiedä? Mutta ne ensimmäiset pelit ilman armeijan harmaisiin astuneita meni loistavasti.

Ensi kauden A:n (liiga)joukkueen rakentaminen on toivottavasti jo aloitettu. Maakunnan parhaat junnut on pakko saada jatkossa meidän joukkueeseen, omasta takaa ei liigamiehiä löydy. Näin olleen suhteiden ja verkoston rakentaminen maakunnassa on avainasioita. Toivottavasti koko maakunta tajuaa liigapaikan arvon tälle koko alueelle.

Niin kauan kuin tarpeeksi hyvää materiaalia ei saada joukkueeseen luonnostaan, täytyy liigapaikka pitää vaikka väkisin. Se tarkoittaa käytännössä edstuksen pelaajapudjetin käyttämistä A:n hyväksi ja näinhän periaatteessa onkin toimittukin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaksi viimeistä, eli SaiPa ja KalPa eivät voi edes teoriassa mennä enää Sportin ohi. Kaksi seuraavaa (Pelicans ja Kärpät) voivat sen vielä tehdä. Sport tarvitsee vielä kaksi voittoa runkosarjassa. Pelejä on jäljellä viisi, joista neljä kotona ja vastassa juuri edellä mainittuja joukkueita (Kärpät, KalPa, Saipa).

Kaikki on tukevasti omissa käsissä mutta noista kolmesta em. kotipelistä pitäisi pisteitä tulla ehdottomasti.

Playoffsit näyttäisi jäävän haaveeksi. Toki voittamalla kaikki loput siihenkin on mahdollisuudet.
 

Lohipoika

Jäsen
Tärkeintä kuitenkin on se, että Sport varmistaisi sarjapaikkansa suoraan ilman karsintoja. Tähän sarjaan pitää saada lisää joukkueita, jotta jossain joku myöntäisi, että liigajoukkueilla ei kuuluisi olla vakipaikkaa. Lisäksi K-Vantaan olisi helpompaa nousta, jos vastaan luistelee vain joukkueita, joilla ei ole otteluissa mitään panosta.

Täällä ollaan siis Sportin puolella!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Missä Iloviita ja Kankaanpää ovat?

Iloviita lienee edelleen loukkaantuneena. Kankaanpäästä ei tietoa.
Onko tosiaan niin, että jos Iloviita puuttuu pelistä, joukkueen toiminta halvaantuu? Eihän se näin voi olla, mutta sopivasti ovat hävinneet kaikki Iloviidan loukkaantumisen jälkeen ja rumasti.

Syvällä uidaan siis A:ssakin, mutta en olisi huolissaan. Kyllä niitä voittoja taas alkaa tippua ja eiköhän pojat klaaraa suoran säilymisen vielä. Pleijarit ovat iso plussa, mutta en näkisi niitä mitenkään itsestään selvyytenä tai niistä ulosjäänitä mitenkään huonona kautena.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Tänään tuli taas takkiin ja pahimmat viholliset voittivat pelinsä. Karsintaviivan päällä ollaan vielä, mutta voittoja pitää alkaa tulemaan.

Sport oli tänään huomattavasti parempi joukku, mutta hävisi maalivahtipelin 100-0 sekä viimeistely oli luokatonta. Puolustuspäässä välillä lähdettiin leikkimään kiekon kanssa ja ratkaiseva alivoimamaali tulikin tällaisesta tilanteesta.

Toivottavasti Sport A saa edustukselta kaiken mahdollisen avun ratkeaiseviin tärkeisiin kamppailuihin. A:ta ei voi nyt lypsää ainakaan toiseen suuntaan ennen kuin sarjapaikka on varmistettu.

PS. Huomenna joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, kun vastaan asettuu Kalpa. Tuosta pelistä on PAKKO saada pisteet! Kaikki siis hallille.
 
Viimeksi muokattu:

Paus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkueet
Sport oli tänään huomattavasti parempi joukku, mutta hävisi maalivahtipelin 100-0 sekä viimeistely oli luokatonta. Puolustuspäässä välillä lähdettiin leikkimään kiekon kanssa ja ratkaiseva alivoimamaali tulikin tällaisesta tilanteesta.

Ihmettelen eikö valmentajilla ole edes halua voittaa otteluita. Turun turneella kaksikko Auren / Mattila ei saaneet kiinni oikeastaan mitään. Ja Turussa meni Play-off paikka. Silti sama Hoover-kaksikko jatkoi maalilla.
Kyllä tuommoisen esityksen jälkeen olisi luullut että kolmas maalivahti Nousiainen olisi laitettu antamaan näyttöjä ja kiristämään kilpailua !

Pelicans otti tänään voiton Kalpasta ja on yhdeksän pisteen päässä. Etteivät vain menisi vielä ohi. Ja menevätkin jos tappioputki jatkuu.

Olisi aika herätä valmennuspuolella ruususen unesta.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Kuten toisessa ketjussa jo kirjoitettiin, A:llä on nyt äärimmäisen paha alavire päällä. Käsittämätön tilanne. Ei ne taidot ole mihinkään kadonenet, vaan päänuppi on jumissa.

Toivottavasti Sportin valmennuksessa ollaan nyt tosissaan hereillä! Antin tulee antaa kaikki A-ikäiset kaverit A:n valmennuksen käyttöön niin pitkäksi aikaa, että saavat sarjapaikan toivottavasti varmistettua ilman karsintoja. Missä oli esimerkiksi Mörsky tänään? Onhan se hienoa, jos joku A-junnu onnistuu edustuksessa, mutta nyt ei todellakaan ole aika nostoille vaan karsinnat on vältettävä keinolla millä hyvänsä.

Näyttää siltä, että Ernon loukkantuminen on ollut todella paha rasti. Bluespeli olisi voitettu edes kohtuullisella maalivahtipelillä. Mutta en nyt lähde maalivahteja ruotimaan, päin vastoin, kaikki positiivinen tuki on nyt tarpeen!
 

Paus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkueet
Kyllä Sportin nuorten peli romahti merkillisesti. Sattumoisin juuri niihin aikoihin kun rupesi näkymään juttuja play-off paikasta. Tämäkö lie sekoittanut päät ?

Kuudessa viimeisessä pelissä joukkue on tehnyt 6 maalia. Omiin on mennyt varsinaisella peliajalla 30 maalia. Suhdehan on katastrofaalinen. Valmennus tuskailee lausunnoissaan kadotettua maalintekotaitoa ja on siinä oikeassa.
Mutta tässä ei ole kuitenkaan koko totuus. Otin laskentaan kuusi ottelua koska silloin maalivahdeille tuli molemmille kolme peliä.
Aurenin tilastot ovat 11 maalia, 69 torjuntaa, torjuntaprosentti 86.25.
Mattilan tilastot 18, 78, 81.25.
Juhani Tamminen sanoo usein pelin ratkaisukohdista: Maalivahti vastaan maalivahti. Tällä sektorilla on tullut viimeaikoina päihin. Mutta kenellekään ei ole tullut mieleen kokeilla joukkueen kolmatta maalivahtia Nousiaista, josko sieltä tulisi ryhtiliike joukkueelle. Uskoisin ettei hän ainakaan huonommin pelaa kun nykykaksikko.

Kyllä vastuu tappioista kaatuu päävalmentajalle ja maalivahtivalmentajalle !

Jotenkin on tullut sellainen kuva valmennuksen touhuista että he kuvittelivat Mattilan peittävänä maalivahtina hoitavan tontin siinä kuin Suomalainenkin. Kaveria on ajettu maalille kuin käärmettä pyssyyn. Olisi liian helppo ratkaisu. Kyllähän maalilla muutakin tarvitaan kuin iso koko.
Mutta saattaa Mattilasta oikeassa valmennuksessa tulla hyvä maalivahti, eri asia saako hän sellaista Vaasassa. Ihmettelen sitäkin miksi hän ei ollut Tapparan tai Ilveksen nuortenliiga joukkueissa.

Jokatapauksessa saattaa mennä tuikoille karsintasarjan kanssa. Sportilla ja Pelicanssilla on kolme peliä jäljellä ja ero kuusi pistettä. Kärppiin Sportin ero on yhdeksän pistettä mutta Kärpillä jäljellä neljä peliä.
Jos Sport päätyy tasapisteisiin jommankumman kanssa niin takkiin tulee. Maalierot ovat tällähetkellä Sport -37, Pelsu -15 ja Kärpät -38.

Tartteiskohan tehrä jotain vai näilläkö mennähän ja kattotaan kui käy !
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämähän menee juuri kuten viime kaudella. Joulun aikoihin näytti siltä, että tässä mennään vaikka mihin asti ja sitten hävitäänkin kaikille ja ihmetellään kuinka alas tässä oikein vajotaan.

Onneksi noita pisteitä on niin paljon, että jos saadaan muilta apua niin sarjapaikasta ei tarvitse karsia. Mutta yksi voitto jos tulisi vielä niin helpottaisi tilannetta kummasti. Kaikki loput pelit on ihan voitettavissa mutta tällä hetkellä ei hyvältä näytä kun ei saada maaleja tehtyä.

Itsehän uskon, ettei Sport joudu karsimaan tänä keväänä mutta olen ollut väärässä ennenkin.

Eilenkään Sportilla ei ollut periaatteessa mitään hätää vaan ottelu oli tasainen. Ainoa ero olikin maalinteossa. Oka voisi laittaa pojat laukomaan koko kesän joltain levyltä pari sataa kiekkoa päivässä per pelaaja.
 

Rocco

Jäsen
Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että A pelasi yläkanttiin alkukauden. Kun katsoo miten monta ottelua joukkue selvitti jatkoajalle ja voitti rankkareilla, niin se määrä on todella suuri. Varsinaisella peliajalla Sport voitti vähän otteluita, ja nimenomaan nämä kahden pisteen voitot ovat olleet menestyksen tukijalkana. Nyt näitäkään ei päästä metsästämään, sillä pelejä ei enää saada vietyä jatkoajalle. En sano että Sport olisi pelannut huonosti, mutta kun maalivahti ei enää pelasta joukkuetta pahimmista ja hyökkääjät eivät saa kiekkoa maaliin, tulos on tämä. Aiemmin taistelu on palkittu jatkoajalla ja varmalla pistellä (usein kahdella), nyt ei saada enää yhtään.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tältähän tämä sarjataulukko nyt näyttäisi.

HPK 39 169 87 91
Jokerit 39 127 90 77
Blues 38 141 103 75
JYP 38 129 110 65
Lukko 39 141 131 65
HIFK 39 150 119 61
Ässät 38 132 115 61
Ilves 38 121 124 58

TPS 39 122 136 58
Tappara 38 102 111 54
Sport 39 116 153 52

Pelicans 39 122 137 46
Kärpät 38 128 166 43
KalPa 38 104 142 36
SaiPa 39 106 186 25

... jos aatellaan Sportin, Pelsujen ja Kärppien jäljelläolevat pelit:

JYP-Sport
Sport-Kärpät
Sport-SaiPa

Blues-Pelicans
Pelicans-JYP
HIFK-Pelicans

Kärpät-KalPa
Kärpät-Ilves
Kärpät-Ässät

... niin voitto Kärpistä riittäisi, edellyttäen, että Kärpät voittaisi kaikki loput.
En usko, että Pelicans voittaa nuo loput pelit.
Jokatapauksessa tiukka taisto tässäkin saatiin taas aikaan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Seuraavassa pelissä tappio kotona Kärpille ja homma ei taida olla sitten enää omissa käsissä. Kärpillä parempi maaliero, yksi rästipeli pelaamatta ja eroa enää 6 pistettä.

Voitto kotona käytännössä ratkaisisi sarjapaikan Sportille. Toivottavsti joukkue jaksaa vielä uskoa voittoon, kun takana on jo vissiin kahdeksan tappiota. JOs karsintoihin ajaudutaan, sieltä on tulossa varmasti kovempia vastuksia divarista kuin viime vuonna.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Seuraavassa pelissä tappio kotona Kärpille ja homma ei taida olla sitten enää omissa käsissä. Kärpillä parempi maaliero, yksi rästipeli pelaamatta ja eroa enää 6 pistettä.

Voitto kotona käytännössä ratkaisisi sarjapaikan Sportille.

Voitto Sportille jatkoajalla/rankkareissakin riittäisi varmistamaan Sportin sarjapaikan. Kauden aiemmat kohtaamiset Sport on voittanut molemmat rankkareilla.

Hieno peli tulossa ensi viikon torstaina. Ainakin panokset ovat kovat. Voitto pitäisi ottaa. Ihan sama tuleeko kaksi vai kolme pinnaa.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Noniin, edustuksen sarja meni poikki tänään. Kuten tuola Sportin omalla foorumilla jo esiin on nostettukin, nyt on mitä otollisin tilaisuus nostaa edustuksen kokoonpanosta pelaaja tai pelaajia auttamaan huomenna A:ta "kuolemanpelissä".

Nyt ei ainakaan ole mitään tekosyitä miksi ei apuja voitaisi antaa.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pelicans hävisi tänään ottelunsa, joten 3/4 karsijoista on siis selvillä. Sport tai Kärpät on sitten se neljäs.

Todellakin toivoisi edustukselta apuja A:lle huomenna. Kuitenkin vasta viikon päästä jatkuu Mestis-ottelut.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Sport A tänään:

31 MATTILA Wille (AM)
34 NOUSIAINEN Henri
1.
70 KANKAANPÄÄ Tomi 55 KOIVISTO Miika (A)
8 PITKÄJÄRVI Janne 22 ÖSTMAN Jens 51 ILOVIITA Juho (C)
2.
6 NIKANDER Jarno (A) 20 NÄSSLIN Simon
58 FAGERHED Viktor 17 KÖYKKÄ-LUOPA Anssi 88 NYLUND Jani
3.
44 LEHTINEN Kai 45 AUTIO Valtteri
23 NÄSSLIN Markus 11 MÖRSKY Juuso 13 SUORANTA Simon
4.

25 VÄHÄMAA Samu 39 IVARS Anton 7 SEPPELIN Christoffer

Olisin odottanut jotain tukea myös edustuksen vakiokokoonpanosta illan peliin, mutta turhia toiveitahan nämä...koskaan ei opita. Jos tähän yhteen peliin olisi satsattu kaikki mahdolliset käytettävissä olevat voimat, olisi liigapaikka taattu sillä. Mutta ei sitte. Onneksi tuola on sentään Koivisto ja Lehtinen palannut kokoonpanoon, toisaalta Roos puuttuu.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisin odottanut jotain tukea myös edustuksen vakiokokoonpanosta illan peliin, mutta turhia toiveitahan nämä...koskaan ei opita.
No can do.

Ikänsä puolesta ainoa edustuskelpoinen pelaaja junnuissa olisi Taimi, joka loukkaantui eilen. Lisäksi yli-ikäisiä saa olla yksi ja se paikka on käytetty Mörskyyn.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Koivisto ja Lehtinen ovat kovia (vanhoja) vahvistuksia A-junnujen risaiseen alakertaan. Haaste on tänään kova, sillä Kärpät on pelannut hyvin ja siellä on kaikenmaailman juliusjunttiloita rosterissa.

Olisi melkoinen kivi sydämeltä, jos tämä homma pystyttäisiin sinetöimään ilman karsintoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös