Sport 2012–2013: Paremman huomisen jalanjäljillä osa III

  • 718 812
  • 1 975

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Etkä ole ainoa. Saattaa jäädä runkosarjan yleisökeskiarvokin alle 2000, jos ei oikeasti ala tulla satsauksia ja liiganousu-hypetystä...

Eikä pelkästään se hypetys ja pelaajat vaan sekin että Sportin täytyy näkyä katukuvassa ympäri Pohjanmaata. Sporttihan palkkas niitä markkinointityyppejä niin nyt on aika sekin homma pistää kunnolla pyörimään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Koska tiedän M.Kallasvuon ja P. Heikkisen lukevan tätä foorumia, laitan tähän nöyrän pyynnön.

Voitteko tehdä pienen soittiringin ja tehdä lehteen jutun, ovatko nämä meidän miljonäärit nyt siesomassa sanojensa takana? Ei tarvitsisi mitään lukuja, vaan ihan vaan pientä painetta ja lupaustenpettämisen minimointia Sportin suurimpien tukijoiden osalta. Samoin näiden Kuislien, Rabbejen jne. suuntaan. Olisi kiva lukea, miten takki kääntyy, vai kääntyykö se tänä vuonna. Tukisi hyvin Sportin varainhankintaa, kun julkisessa mediassa paukuteltaisiin henkseleitä. Vai joko se Sport unohtui, kuten yleinen uskomus fanien keskuudessa on.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kirjoitin vuosi sitten "Sportin SM-liigaprojektin seurantaketju: Visioita liigatulevaisuudesta"-ketjuun viestin ja ajatukset eivät ole muuttuneet mihinkään. Millään "minipelaajabudjetilla" (350-600k€) ei tulla koskaan nousemaan Liigaan ellei tapahdu isompi ihme. Jos vedetään tällä linjalla seuraavaa liiganousua yrittäessä, niin Sport nousee Liigaan korkeintaan kabinettipäätöksellä mikä tapahtuu noin parin vuoden päästä. Tätä en halua koskaan nähdä, että noustaan kabinettipäätöksellä. Jos noustaan, niin noustaan sitten urheilullisesti.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
WOOOOO!!! oh! oh! hoh! hoooo!!

WOOOOO!!! oh! oh! hoh! hoooo!!

Vi är Sporttis från Vasa!!

Sori jos on kirjoitusvirheitä.
Jeeeeah mikä kausi!
Kiitos Joukkue , valmennus ja kaikki jotka tähän vaikutti!

Siis toinen superyllätyskausi peräkkäin, enempää ei vois ikinä toivoa.
Tämä on Sport josta minä tykkään!

Ois kyllä kiva tietää kuka on ja oli Törmäsen ja Räsäsen hankinnan takana.
Onko se Hiltusen Heikki vai kuka? Iski kyllä kultasuoneen.
Kiitos vielä erikseen talouden pidosta Jyrki Niemelle.
Markus Jämsä onnistui pelaaja hankinnassaan, toivottavasti jäi tavaksi se ettei lainapelajia hankita jatkossa. Jääköön Kangasmäki viimeiseksi.

Tämän on todella upeeta niin pitkään olen seurannut mukana. Tasoero liigaan ei ole mahdoton. Hyvä näin, vielä vähän säästöä ja ensi ehkäpä vielä mieluummin keväällä 2014 tuuletetaan liigan pölyttynyttä ilmapiiriä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Taasko tää paska alkaa? Ei vittu, kaksi kautta tehty timanttista duunia nuorilla kehittyvillä pelaajilla ja taasko se työ pitää vetää vessasta alas? Eikö kaksi viime kautta puolla nimenomaan tätä linjaa?

TERVE
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
mendieta, jokaisella lienee oikeus mielipiteeseensä, eikös? Ja toisekseen. Miksi täällä ei saisi haihatella? Meinaatko, että Jämsä ja koko Sportin toimisto vetää johtopäätöksensä sen mukaan, mitä me täällä huudellaan? Jos näin menee, niin mä huudan Crosbyn nimeen. :) Vähän hei huumoria ja irrottelua pitkän kauden jälkeen. Ei aina niin totisella naamalla.

Asiasta toiseen. Sporttikotka viritteli Sportin foorumille erittäin mielenkiintoisen ja hyvän ehdotuksen, eli oman pelaajan palkkaamisesta. Kannatan satasella ja olen mukana hankkeessa, jos se toteutuu.

Mitä tollnen hanke oikeasti sitten tarvitsee lakisääteisesti? Jonkun keräyshankehakemuksen seuralta, vai?

Tämä on niin hieno idea, että sitä pitää jakaa myös täällä jatkoajalla faneille. Kaikki mukaan!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Taasko tää paska alkaa? Ei vittu, kaksi kautta tehty timanttista duunia nuorilla kehittyvillä pelaajilla ja taasko se työ pitää vetää vessasta alas? Eikö kaksi viime kautta puolla nimenomaan tätä linjaa?

TERVE

Todella timanttista duunia onkin tehty!! Sitä ei kai kukaan kiellä. Timanttista duunia, joka riittää Mestiksessä. Pokaali ylös, karsinnoissa pyristellään vähän vastaan, juhlat torille ja nuoret kehittyneet pelaajat kehittymään lisää liigaan muihin joukkueisiin. Näinhän se on mennyt. Ja joo, tiedän että pitäis olla sitä pitkäjänteisyyttä. Mutta taas pelatut karsinnat osoittivat karun totuuden. Runko voisikin olla näitä nuoria kehittyviä pelaajia, jotka saadaan pidettyä meillä, mutta nousuun tarvittava voima joudutaan kyllä hommaamaan taloudellisella riskillä muualta. Joka tapauksessa sitä taloudellista riskiä joudutaan ottamaan viimeistään sitten, kun nousu tapahtuu.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Tämä on niin hieno idea, että sitä pitää jakaa myös täällä jatkoajalla faneille. Kaikki mukaan!


Ihan kiva idea, mutta toimiiko käytännössä? Löydätkö esim sata ihmistä, joka on valmis latomaan satasen tiskiin? 100€*100hlö=10.000€:lla ei kummoista sateentekijää vielä saada. Muuan Kiku Hjerpe veteli kovempaa liksaa, ihan vain näin faktatietona.

Mendieta: Esim. näitä mun heittelemiä nimiä ei Sportin lompakolla ostella enkä sitä haluakkaan. Tai siis kaikkia, kyllähän esim Nabb, Hölli etc. ovat ihan täyttä realiteettiä. Kyllä tuollaisen rosterin kasaamiseen tarvitaan näitä Reimoja ym.

Fakta on kuitenkin se, että ensi kaudeksi täytyy laittaa rahaa vähän enemmä haisemaan ja joku nimimies/ulkomaan elävä tänne roudata. Muuten yleisö ka. on alle 2000 sillä Mestis ei enää jaksa kiinnostaa hirveesti vaasalaisia. Sen huomasi nytkin finaalin jälkeen. 10 minuuttia oli kivaa, sitten tulu flashback. Tää on jo nähty. Täytyy olla joukkue, joka myy eli voittava ja mielenkiintoinen. Tämän vuotinen joukkue oli voittava, mutta ei siitä mielenkiintoa hirveesti löytynyt.

Toki mielenkiintoa löytyy voittamisestakin, mutta jokainen ymmärtää pointin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport voitti edelliskaudellakin Mestiksen ja oli karsimassa. Kauden jälkeen huudeltiin nimimiesten perään mm. sillä verukkeella, että muuten yleisöka. laskee. Mitä tapahtui? Sport uusi mestaruuden samanlaisella nipulla, meni toimistolla harppauksia eteenpäin ja yleisöka. kasvoi hieman.

Kyllä mä näkisin, että Sportin profiili nousi taas huimasti ja tämä vaikuttaa yleisökeskiarvoon maltillisesti kasvattavalla tavalla. Jos uudet markkinointimiehet suuntaisivat markkinointiaan myös siihen, että väkeä saataisiin lisää katsomoihin, eikä ainoastaan mainosmyyntiin, näen tulevan Mestis-kauden yleisöka. ylöspäin hinauksen ihan mahdollisena. Eniten niitä irtoeuroja on kuitenkin mainosmyynnissä ym. se ei vain näy meille rivikatsojille ne tulokset siellä.

Liigajengi haastettiin kahdessa ottelussa viidestä. Siinä ei muutama yksilö paina mitään, vaan kehitystä pitää tulla nimenomaan korvien välissä. Miten kestetään paineet, miten pystytään toteuttamaan pelitapaa tiukassakin paikassa jne. Uskon, että tätä pystytään kehittämään laadukkaalle valmennuksella ja jatkuvuudella huomattavasti tehokkaammin kuin hankkimalla pelaajia ulkoa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä, kyllä, arvon palstaveljet. Mielestäni P. Heikkisellä oli asiaan liittyen varsin hyvä kolumnikin tänään, jossa hän tuli pitkälle samaan johtopäätökseen kuten mekin täällä, että resurssien kasvattamisen ja riskienhallinnan välillä on tässä lajissa hankala yhtälö. Välttämättä kun ei miljoonajoukkuekaan heti ensiyrittämällä nouse ja investoinnin pitäisi kestää sekin mahdollisuus ilman välitöntä konkurssiuhkaa. Ei mitään uutta sikälin, mutta hyvä että sanoma menee laajemmalle yleisölle Pohjalaisenkin kautta. Olisi kyllä hyvä, jos Pohjalainen hiukan selvittelisi Pohjanmaan rahamiesten- ja naisten asenteita nyt, kun ei poikaporukalla noustukaan. Olisi todella luettu juttu kaikessa mielenkiintoisuudessaan.

Se on ihan saletti, että joku 200.000 euron lisäys pelaajabudjettiin on kuin pieru saharassa liigakarsintoja ajatellen. Satsaus pitää olla miljoonaluokkaa. Liiganousu vaatiin liigatasoisen joukkueen, ei se sen kummempaa tiedettä ole. Käsittämätöntä sen sijaan olisi se, ettei Pohjanmaalla, yhtenä maamme valovoimaisimmista talousalueista, olisi siihen tosipaikassa varaa/halua lähteä sitä tosissaan rakentamaan.

Mestiksen voittamiseen sensijaan ei tarvita välttämättä edes 200.000 euron pelaajabudjettia. Tässä mielessä olen samaa mieltä kuin Pat, että vastavuoroisesti voisi harkita pelaajabudjetin laskemista ja säästää resursseja siihen, kunnes meillä on tuohta vetää vaikka 2 vuotta Mestistä miljoonabudjetilla ellei heti ensimmäisenä vuonna sattuisi natsaamaan. Toisaalta tämä kuvio saattaisi siirtää liiganousun hamaan tulevaisuuteen. Kyllä tässä isompaa pääomavirtaa nyt tarvitaan ulkopuolelta.

Tämä nyt siis sillä oletuksella, että liigaan mennään karsinnat voittamalla eikä kaikessa hiljaisuudessa kabinettipäätöksellä. Ylöspäin haluavan mestisseuran taloudenpidon tervehenkisyyden kannalta toki kabinettinousu on paras ratkaisu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Taasko tää paska alkaa? Ei vittu, kaksi kautta tehty timanttista duunia nuorilla kehittyvillä pelaajilla ja taasko se työ pitää vetää vessasta alas? Eikö kaksi viime kautta puolla nimenomaan tätä linjaa?

TERVE

Timanttista duunia kyllä. Näin ollaan voitu kehittää ORGANISAATIOTA lähemmäksi liigakelpoisuutta. Urheilullisesti tämä linja mahdollistaa kuitenkin korkeintaan Mestiksen voiton sekä toimimisen uusien pelaajien kasvattajaseurana muille liigaseuroille. Rahaa ei tarvitse eikä pidäkään alkaa Sportin toimesta tuhlaamaan, mutta selvää on, että satsauksia tarvitaan jos oikeasti aiotaan liigakarsinnoissa vastaantuleva jengi voittaa. Ja moni tässäkin ketjussa peräänkuuluttaa ulkopuolista rahoitusta, ei sitä että Sport tekisi velkaa.

E: Ja usko pois mendieta, nuoria ja vaasalaisempia Sport-pelaajia tässä myös ajatellaan. Jos liigapaikan saavuttaminen pari liigatason ketjua hommaamalla takaa sen, että saadaan kujanpäät ja koivistot pysymään Sportissa pitempään liigassa kuin mitä saataisiin Mestiksessä niin satsaus on hintansa väärti.
 
Viimeksi muokattu:

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Enpa jaksa sen kummemmin noihin rosterispekulaatioihin ottaa kantaa, luotto seurajohtoon on kyllä tällä hetkellä tapissa ja kilpailukykyinen joukkue saadaan satavarmasti kasaan. Mutta ensi- ja seuraava kausi on sillä tavalla erilaisia, että nyt seuran päävalmentajakin jo mainitsee ääneen että liiganousu on tavoitteena. Törmäsen aikana ja nyt Räsäsen ensimmäisellä kaudella valkut olivat aika kiusaantuneita kun toimittajat ottivat puheeksi liigan. Seurajohtokin veteli suht matalaa profiilia, ja kaikesta huokui se, että nyt huilataan ja parannellaan taloutta muutama kausi.

Ja vaikka tasoero liigan viimeiseen on meidän mielestämme paljon pienempi kuin yleinen mielipide väittää, niin tosiasia on että myös joukkueen ulkopuolisilla asioilla on merkitystä. Halliolosuhteita on pakko saada kuntoon, aina kioskimyynnistä (miten voi olla mahdollista, että kaikki kioskitilat EIVÄT olleet myyntikäytössä edes finaaleissa/ karsinnoissa?) ottelujen jälkeiseen parkkipaikkaruuhkahärdelliin.
Ottelutapahtumapuolihan sinänsä on kunnossa, mutta pitää muistaa että liiga tuo valtavasti lisää näkyvyyttä mediassa, ja isommille sponsoreille on tarjottava muutakin kuin nuhruinen laitamainos. Mediaa varten ei enää riitä se, mihin Saukkonen tyytyi, eli selostaminen suurinpiirtein jonkin kausikorttilaisen sylissä.

Eli hienosti sanottuna, myös organisaation liigavalmius tulee selvittää. Olosuhteethan Vaasassa olisi heittämällä heikoimmat, joten hallipuoli on se ensimmäinen rajoittava (joskaan ei estävä) tekijä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
miten voi olla mahdollista, että kaikki kioskitilat EIVÄT olleet myyntikäytössä edes finaaleissa/ karsinnoissa?

Junior-Sportin kioskit piti pitää kiinni tällä kaudella Sportin otteluiden aikana.
J. Niemi on kieltänyt kioskien aukipitämisen Oy:n järjestämien tapahtumien aikana. Mulle tarjottiin selityksenä sitä, että näin maksimoidaan edarin myyntituotot. Vähän kyllä kieltämättä outo päätös ja omaa oksaahan tällä sahataan. No, ei kyllä kuulu oikeestaan tähän ketjuun ollenkaan, mutta tuo vastukseksi kysymykseesi.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Junior-Sportin kioskit piti pitää kiinni tällä kaudella Sportin otteluiden aikana.
J. Niemi on kieltänyt kioskien aukipitämisen Oy:n järjestämien tapahtumien aikana. Mulle tarjottiin selityksenä sitä, että näin maksimoidaan edarin myyntituotot. Vähän kyllä kieltämättä outo päätös ja omaa oksaahan tällä sahataan. No, ei kyllä kuulu oikeestaan tähän ketjuun ollenkaan, mutta tuo vastukseksi kysymykseesi.
Jahas, ainakin siinä A7:n takana kiinni olleessa kioskissa oli juuri Junior-Sportin logo. Oudolta kieltämättä kuulostaa, mutta Niemen ratkaisut on jälkikäteen todettu melkein poikkeuksetta onnistuneiksi, joten jääköön kritiikki tälläkin kertaa väliin..
 

chrisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Junior-Sportin kioskit piti pitää kiinni tällä kaudella Sportin otteluiden aikana.
J. Niemi on kieltänyt kioskien aukipitämisen Oy:n järjestämien tapahtumien aikana. Mulle tarjottiin selityksenä sitä, että näin maksimoidaan edarin myyntituotot. Vähän kyllä kieltämättä outo päätös ja omaa oksaahan tällä sahataan. No, ei kyllä kuulu oikeestaan tähän ketjuun ollenkaan, mutta tuo vastukseksi kysymykseesi.
Jossain oli tästä jo juttua ja selitys on että Sport ottelujärjestäjänä vastaa tuotteiden laadusta. Joten jos syöt hallilla pilaantuneen makkaran niin Sport on vastuussa. Mutta miten Sport pystyisi tarkistamaan että Junior-Sport tai Red Ducks pistävät vain laatutavaraa myyntiin omiin kioskeihin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllähän totuudennimissä mendieta laukoo paljon totuuksia ja realiteetteja. Realiteetti on sekin, että meillä ei ole montaakaan pelaajaa, jotka pystyvät kovia pelejä (karsinnat) ratkomaan. Jo Mestiksen runkosarjassa lauottiin aivan helvetin paljon ja siksi tietysti tuli niitä maalejakin, mutta nyt ei päästy laukomaan niin paljoa ja koko sarjan maalimäärä on lähinnä sen verran, mitä pitäisi näissä otteluissa tehdä yhdessä ottelussa, eli viisi (5).

Aika monta Ilveksen maalia taas tehtiin ihan maalinedestä, eli siellä ei vaan pärjätty kaksinkamppailuissa/voimassa. Tätä tukee myös se, että ei päästy kunnon laukausisektoreille, koska meidät ohjattiin lähes yksinomaan nurkkiin ja jouduttiin ampumaan pienistä, välillä lähes olemattomista kulmista.

Pakistohan hoiti loppupeleissä hommansa hyvin, samoin Jartsa maailla. Puurun totaalinen sulaminen on ainakin mulle edelleen täysi mysteeri, mutta sama sulaminen tosin tapahtui Pelicansia vastaan jo viime kaudella. Mikä hitto siinä voi olla, että jos kaverin rinnassa on liigajoukkueen logo, mies on, kuin eri planeetalta kun vertaa esim. KooKoo-logoon.

Eli, jos aikuisten oikeasti ajatellaan, mitä pitää kehittää, on se ennen kaikkea hyökkäys ja voimapeli. Pelkkä kaurapuuro ei nyt ihan taida riittää, eikä Crosbyn mutsin vanhasta pyykkikoneestakaan ole tähän hätään apuja.

Yksi voimavara joukkueessa on tietysti aina myös se lojaalisuus, halu voittaa ja näyttää edustamalleen seuralle, faneille ja muille pelaajille että kyllä mäkin osaan. Lyhyesti analysoituna tähän suurin etu saavutetaan, kun joukkueessa on paljon sitoutuneita pelaajia, omat kasvatit etunenässä. Siinä Räpsä on taas oikeilla jäljillä. Tehdään niitä parin-kolmenvuoden soppareita, niin ensi keväänä jengi on tätäkin kautta sitoutuneempia, kun ei tarvi haihatella mitään liigapaikkoja. Niihin sopimuksiin pitäisi ehdottomasti sijoittaa pykälä, en siirry liigaan kesken projektin. Myös yksi hyvä täky on se, että pelaajalle annettaan selvästi ymmärtää, että jos liigaan noustaan, olet todella lähellä saada liigasopimuksen meille. Tämä taas tietysti tarkoittaa sitä, että sinne ei paljoa täytettä kannata hankkia.


Yritin hahmottaa myös, miten meidän joukkueen (350.000eur) budjetti oltaisiin voitu käyttää ja kyllähän tämä tuo sen tosiasian eteen, että jos halutaan kehittää jotain osa-aluetta, niin mitään ihan helppoa se ei tule olemaan. Toki, jos rahaa ammutaan sumeilematta, niin silloin on aina helppoa hymyillä. No, rahaa ei ole ja kuten mendieta jo mainitsi, ei muutama yksilö tee vielä joukkuetta. Ei todellakaan, jos joudutaan maksamaan jollekin "Hyvöselle" se 50.000eur tai enemmänkin. Kun katsoo ao. listan hintalappuja, niin kolmen à-hintalapun 50.000eur pelaajan hankinta ei tee vielä kevättä, kun ottaa huomioon, kuinka helvetin paljon he nostaisivat pelaajabudjettia. Kyllä meidän realiteetti on vahvistaa pelaajia vain ja ainoastaan Mestispelaajilla sekä junnuilla eri A-junnujen sm-liigajoukkueista. Muuten loppuu kyllä rahat kättelyssä kesken. On hyvä vielä muistaa sekin seikka, että 50.000eur ei ole liigapelajaalle palkka, eikä mikään, joten sillä saa pelkkiä kehäraakkeja tai muuten vaan kuraa. Ei siis maksa vaivaa. Tässä tämä lista...


Sopimuspelaajat 2012-12:
Àuren, 0.00eur ja Fagerhed, 0.00eur, ei lisättävää.

Ilman sopparia:
Maalivahdit:
Puurula 40.000 eur
Laitinen 5.000 eur (ei koko kautta)

Puolustus:
Aalto 3.000 eur
Heikkinen 20.000 eur
Uitto 25.000 eur
Mäkinen 10.000 eur
Lehtinen 5.000 eur
Pelkonen 25.000 eur (tiedettävästi kallis, ei koko kautta)
Koivisto 10.000 eur
Gröndahl 15.000 eur

Hyökkääjät:
Halava 20.000 eur
Kujanpää 10.000 eur
Suonpää 20.000 eur
Mörsky 10.000 eur
Riska 10.000eur
Kiviniemi 10.000 eur
Hakomäki 10.000 eur
Tapio 30.000 eur
Piispanen 15.000 eur
Perkkiö 10.000 eur
Kokkala 25.000 eur (ei koko kautta)
Huovinen 3.000 eur
Pitkäjärvi 3.000 eur
Blomqvist 3.000 eur (laina)
Virkkunen 5.000 eur (koko vuoden laina)
Kangasmäki, Palola jne. 3.000 eur ( lainat)
Yhteensä: 350.000eur

Jos tuosta yo. listalta ottaa sitten ne heikotlenkit ja parantaa joukkuetta täsmänä, niin panokset kasvaisivat seuraavasti...

Vertaillen A
- Blomqvist 3.000eur -> Iloviita 10.000eur
- Perkkiö 10.000 eur -> Nabb 25.000eur
- Gröndahl 15.000 eur -> Kai Syväsalmi / Henrik Forsberg tms. 20.000 eur
Tekee + 27.000eur

Vertaillen B
- Blomqvist 3.000eur -> liigan joku alle keksivertohyökkääjä 50.000 eur
- Perkkiö 10.000 eur -> Liigan joku alle keskivertohyökkääjä 50.000 eur
- Gröndahl 15.000 eur -> Liigan kiekollinen pakki väh.60.000 eur
Tekee yht. +132.000eur

Kysymys: Vastaako tarvetta? Paraneeko joukkue oleellisesti, vaikka budjetti kasvaa +100k€ vs. Mestismiehillä paikatut aukot?

Kun valitaan tuo A-ryhmän, voitaisiin ehkä tarjota Koivistolle esim. +15.000eur ja saada jopa pidettyä hänet. Pitää muistaa myös, että tuo koko konkkaronkka huutaa muutenkin lisää hilloa leivänpäälle, joten siihenkin kuluu rahaa.

Laitetaan tähän väliin vielä pieni gallup...
Ja kysymys kuuluu... kysymys siis kuuluu.....

Jos saisit valita liigakarsintaojoukkueista (siis Ipa + Sport) sarjan parhaan puolustajan, kenet valitsisit? Jaaaaa.a aika loppui nyt!
No niin, kuten nähdään, valitsimme jokainen yksimielisesti Miika Koiviston.

No, otetaanpa vertailuun sitten nimimies Arto Tukio. Tukio maksanee sen vähintään 80.000eur, kun Miika sen 10.000eur. Kummanko valitset? Taas konsensus, eli Miika Koiviston. Tässä yksi hyvä esimerkki, kannattaako tuolta ottaa se puolijoukkuetta ja laittaa +50.000eur per liigapelaaja = jotain +500.000eur?

Ilves siis poltti 1.6milj, eur tällä kaudella miehistöönsä. Me 350k€. On siinä vaan aikamoinen cap. Mitä sitten saisimme, jos poltettaisiin tuon 350k€ sijaan vaikkapa se 800k€? Saataisiinko ratkaisevasti parempi joukkue kasaan? Tuskin.

Eli, vaikka tää haihattelu on niin maan perkeleen mukavaa toimintaa, niin realiteettina sanoisin, että meistä eniten perillä todellisuudesta on mendieta. Valitettavasti, koska kivahan se olisi nähdä se Hannes Hyvönen viimeinkin Kuparisaaressa ja Kotkanutussa. Mutta, kunnes se sugar daddy löytyy, mennään vaan nöyrästi näillä hiluilla mitä on ja pyritään maksimoimaan "tuotto" vs. sijoitus.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
En minäkään ole maailman innokkaimpia riskinottajia enkä toivoisi Sportin enää milloinkaan mitään vekseleitä tekevän. Kysehän on tietyn taitotason saavuttamisesta riittävän monen yksilön taholta, että liigaan voitaisiin urheilullisesti nousta joukkueena. Ongelma on siinä, että nämä tietyn taitotason saavuttaneet pelaajat ovat kysyttyjä ja he saavat moninkertaisia korvauksia muualla kuin Mestiksessä.

350k euron joukkueella voi nousta ainoastaan mikäli pelaajat onnistutaan sitouttamaan Sportiin useamman vuoden sopimuksella ja sitten hyvässä valmennuksessa he tuona aikana kasvavat ja kehittyvät liigapelaajien tasolle. Tätähän mendieta ymmärtääkseni myös täysillä uskoo. Mun on, Sportista riippumattomista syistä, nykytilanteessa vaikea uskoa, että tämä olisi mahdollista. Miten ihmeessä me saadaan sellainen joukkue rakennettua ja pidettyä kasassa joukkue, jossa meillä on samanaikaisesti "15 kujanpäätä ja 10 koivistoa", hä!? Tämä yhtälö ei nyt millään aukea mulle ja mielelläni kuulisin, jos joku ymmärtää. Olisihan se varmasti hyvä meille, jos voitaisiin täällä Vaasassa vetää karkkirahoilla jotain omaa huippuakatemiaa tyyliin TSKA Moskova ennen muinoin, mutta kun se nyt ei vaan toimi tässä kapitalistikiekossa, missä meidät imetään kuiviin kerran vuodessa parhaista pelaajista. Että kasvata siinä pitkäjänteisesti liigatason joukkuetta omista siemenistä..

En mä näe muuta taloudellisesti kestävää ja turvallista tietä liigaan kuin nousta laajennusjoukkueena, jolloin Sport saa tässä rauhassa kasvattaa myyntiään ja kerätä varat liigaosakkeeseen sekä liigabudjettiin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika monta Ilveksen maalia taas tehtiin ihan maalinedestä, eli siellä ei vaan pärjätty kaksinkamppailuissa/voimassa.

Pakistohan hoiti loppupeleissä hommansa hyvin, samoin Jartsa maailla.

Eli, jos aikuisten oikeasti ajatellaan, mitä pitää kehittää, on se ennen kaikkea hyökkäys ja voimapeli.

Poimintoja...
Näissä kommenteissa jokin ei täsmää... =) Kyllä karsinnoissa oltiin maalin edustalla ihan vastaantulijoita. Rajusti saa puolustajat hommata massaa ja vetää punttitreeniä jos aiotaan samalla, tai lähes samalla pakkikalustolla jatkaa ja tosissaan haastaa liigajengi karsinnoissa. Päänkin sisällä pitäisi vielä kehitystä tapahtua.

Hyökkäyskalusto pärjää kyllä luistelussa, jos uskaltaa haastaa. Neppailuun ei voi sortua, eikä tuolla koolla ja voimalla voiteta, kuin hetkittäin kaksinkamppailuja.
Viileys nopeasti tulevissa ja ahtaissa maalintekopaikoissa tulee sit kokemuksen myötä ja sitä meidän hyökkäyksen "märkäkorvilla" ei vielä kauheasti ole. Joo, Tapio, Kokkala ja Blomqvist jo kokeillut liigakuvioita. Toki siellä ilmeisen pienillä minuuteilla, mutta kuitenkin.

Tietysti jos saadaan jengi parin vuoden soppareilla kiinni Sportiin, niin voidaan katsoa, että onko se siitä sitoutumisesta ja logolle pelaamisesta kiinni. Epäilen kuitenkin, että silloin kun kiekko putoaa jäähän ja panoksena on nousu liigaan, niin ei jäällä kukaan surffaa vaan kaikki laitetaan peliin ja katsotaan mihin se riittää.

Kysymys: Vastaako tarvetta? Paraneeko joukkue oleellisesti, vaikka budjetti kasvaa +100k€ vs. Mestismiehillä paikatut aukot?

Ei vastaa. Mutta ei kai 100k€`n panostus riitäkään, eikä sellaisesta olla tässä
puhuttukaan.

Mitä sitten saisimme, jos poltettaisiin tuon 350k€ sijaan vaikkapa se 800k€? Saataisiinko ratkaisevasti parempi joukkue kasaan? Tuskin.

No nyt täytyy kyllä jo sanoa, että varmasti saataisiin.
Eikä sieltä liigasta tarvi ostaa niitä lähes 100k€ pelaajia... Eiköhän 450k€ budjetin nostolla löytyisi jo ulkomailtakin tarvittavaa pelikovuutta ja voimaa puolustukseen ja maalintekoapua hyökkäykseen. Miksei toki Mestiksestäkin, jos oikeasti oikean tyylisiä pelaajia on saatavilla. Sama kai se on mistä, vahvistukset saadaan. Nimillä ei ole väliä, vaan tuloksella.

En toki väitä, että kukaan tänne ajatuksiaan jakava olisi ajatuksineen väärässä. Kunhan näpyttelin omiani sekaan...

Pystyyköhän muuten Kankaanpään Tomi jo ensi kaudella täyttämään Koiviston jättämiä saappaita, edes osittain? Koko on kyllä aika pajon pienempi. Toivotaan, toivotaan...
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Parin päivän sisään Sportin hallitus linjaa tavoitellaanko ensi kaudella Divarin kärkeä vai kasataanko joukkue liigakarsintoja varten tavoitteena liiganousu. Mun mielestä ei ole vaihtoehtoja kuitenkin talous huomioiden. Pohjalainen kertoo että joukkueiden erossa on vähintään 200000 euroa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
..ja edellistä viestiä jatkaakseni, tämä ao. siteerausote kertoo kyllä mun mielestä aika karua kieltä, ettei sieltä ole taaskaan mitään rahaa tyrkyllä näiltä "isoilta pojilta"

"...Liigatason profiilipelaajat rajaa pois Sportin talous.

-Emme pysty kokoamaan samanlaista ryhmää, jolla Kärpät nousi liigaan keväällä 2000, mutta kyllä meillä on tavoitteena hakea joukkueeseen myös kokeneita pelaajia, joilla on takanaan liigapelejä...."


Vittu, mitä Glory Huntereita nämä Rabbet. Melkein vois antaa jopa porttikiellon tollasille koko halliin ja ainakin Sportin otteluihin, jotka kyllä nostaa itseään mediassa jalustalle, mutta kun tulee tekojen aika, ei kaverin pre paidissa olekaan enää minuutteja jäljellä. Säälittäviä luusereita tulee lähinnä mieleen tollasista "sankareista".
 

Fordél

Jäsen
Mielenkiintoista keskustelua ensi kauden joukkueesta. Nyt ollaan eittämättä jonkinlaisella vedenjakajalla. Vaasalaisten massu alkaa olla aika täynnä viime vuosien mestaruuksista ja eittämättä Mestiksen piirit alkavat olla liian pienet. Ilman muuta nyt kun toiminnassa on hyvää nostetta ja talous alkaa olla tasapainossa, täytyy tosissaan tähdätä liigaan. Erona edellisiin projekteihin täytyy olla koko ajan se, että kaikki tehdään talouden ehdoilla. Ei siis missään nimessä kaikki tai ei mitään -meininkiä, jota täälläkin on joskus vaadittu. Ei se liiga niin auvoinen paikka ole, että sen takia pitäisi riskeerata koko hienoa toimintaa. Nykyinen Sportin johto on näyttänyt, että sillä on riittävä maltti ja ammattitaito, joten tämän asian kanssa ei tarvitse olle huolissaan.

Selkeästi kovempi jengi pitäisi siis kasata, mutta missään nimessä mihinkään Kärppien nousijajoukkueen tasoiseen jengiin ei ole mahdollisuuksia. Pelaajabudjettiin selkeä korotus ja sen kautta nostetaan taas parilla pykälällä jengin tasoa. Kärkiosaaminen pitää eittämättä hankkia ulkomailta, koska sieltä on mahdollista saada liigatason pelaajia, mutta huokealla hinnalla. Tämä vaan vaatisi omaa osaamistaan ja vaikea sanoa löytyykö sitä Sportista. Mennee enemmänkin 1X2-veikkaukseksi, mutta ehkä se riski pitää ottaa. Siihen päälle muutamia hyviä hakuja liigasta (pelaajia, jotka syystä tai toisesta eivät ole vielä tehneet läpimurtoa liigaan) ja tämä nykyinen runko niin pakka on taas kasassa. Ja erikseen tuotava esiin se, että hiton hyvään veskaan on panostettava. Onneksi näitä löytyy Suomesta, tyyliin joku Aleksis Ahlqvist yms.

Niin ja Sportin kohdalla kaikki tämä on sikäli helpompaa, että teillä on se kaikkein tärkein yksittäinen elementti eli valmennus jo kunnossa.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jep. Joukkeen rakentaminen ensi kaudeksi tulee olemaan haastavaa, sillä masut alkavat tosiaan olla täynnä mestistä, ja unelma liigapaikasta alkaa olla entistä lähempänä.

Taloudellinen puoli (tietääkseni) asettaa kumminkin vielä melkoisesti rajoitteita pelaajahankitoihin, sillä tuskimpa liigatasonpelaajia saadaan värvättyä Vaasaan mestis-palkoilla. Niinkuin monta kertaa on sanottu, ja oma mielipiteeni on, että liiganousu vaatii liigatasoisen joukkueen. Tänä vuonna se ei vielä sitä ollut.

Lisähaasteen joukkeen rakentamiselle ja liigapaikan tavoitteluun tuo myös mahdollinen NHLn työsulku, jolloin liigaan, ja miksei myös mestikseenkin tulisi jonkin verran pelaajia rapakon takaa. Ainakin paperilla liigajoukkueiden kokoonpanot tulisivat paremmiksi, enkä usko, että rosterien koosta luovuttaisiin 1-3 änärimiehen vuoksi. Pelkään vaan sitä, ettei nousuhaaveet fanien osalta ajoittuisi mahdollisimman hankalaan kauteen.

Itse haluaisin nähdä 13-14 kaudelle sen suurimman satsauksen tapahtuvan, ja ilmeisesti toimistollakin näin ollaan suunniteltu. Ensin kumminkin pitää saada oma talous, ja junnutoiminta kuntoon. Talouden osalta ollaan lähempänä.
 
Viimeksi muokattu:

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Lausunto viittaisi siihen, että kokenut kaarti on jo katsottu ja ehdokkaat valittu.

-No joo, osittain, Jämsä myöntää.
Ettei vaan tulisi nämä ehdokkaat vain tuolta Morasta.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niksi meinaatko että Niklas ja Kim tulisivat? Kimillä nyt ei ainakaan vielä hetki sitten ollut sopimusta. Niklaksesta ei ole tietoa. Muutaman pelin Niklakselta nähnyt ja onhan se pelimies. Olisihan se nyt vähän balsamia kun piakkoin alkaisi sopimuksia tipahdella.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Anssi Rantanen tuskin jatkaa Lukossa, vaikka sopimus jatkuu ensi kaudelle asti. Itse ottaisin ilolla vastaan meidän alakertaan. Oli jo Hokissa pelatessaan todella vittumainen vastustaja ja pari kautta liigavauhdissa on varmasti kehittänyt miestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös