Spekulointia Mestiksen siirtomarkkinoista

  • 14 137
  • 72

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pian päättyy viimeisetkin pelit, joten siirtomylläkkä voi alkaa kaikkialla. Liigaan lähtevät pelaajat on jo aika hyvin haarukoitu, joten niistä tuskin sen enempää. Kaikkein mielenkiintoisimpia ovatkin sarjan sisäiset siirrot, jotka ovat toisinaan varsin yllättäviäkin.

Mä avaan keskustelun omilla arvauksillani, täydennettäköön näitä veikkauksia paremmin tiedoin.



Ahmat

Hyvinkäällä tilanne lienee putoamisen jälkeen se, että harvat Mestis-tason pelimiehet ovat vapaasti tarjolla. Maalivahdeista ei liene jatkajia: Aki Kemppiä tuskin enää kukaan huolii, eikä Kai Tillasenkaan näytöt välttämättä vielä kovin pitkälle riitä. Sen sijaan kenttäpelaajista löytynee pari seuranvaihtajaa? Pasi Tamminen on kelvollinen peruspakki. Töissä pääkaupunkiseudulla, joten KiVa, Haukat tai Salamat? Samat sanat Kim Sjöblomista, jonka voisi kuvitella K-Vantaan nuttuun. Hyökkääjistä Janne Lehtinen on jo varmasti saanut tarjouksia useammaltakin seuralta. Raine Pulkkinen ja Patrik Forsbackakin voisivat Mestis-kiekkoilua hyvin jatkaa.

FPS

Kolme maaalivahtia, jotka Mestikseen mahtuvat. Liigaan ei ole kuitenkaan kellään asiaa, joten vähintään yksi troikasta Kela-Taponen-Salminen vaihtaa seuraa Mestiksessä tai siirtyy ulkomaille. Toni Ronkainen taas on varmasti sellainen nimi, joka kiinnostaa isompiakin Mestis-seuroja.

Haukat

Järvenpäästähän on joka vuosi kadonnut kentällisen verran pelureita kilpailijoille. Niin varmaan nytkin. Kokeneimmista hyökkääjistä Jussi Haapasaaren ja Mika Asikaisen hinnat varmaan nousivat hyvien kausien myötä. Ja mitä tekeeTuomas Ilola ja Jaska Vilen? Ottajia olisi varmasti heillekin.

Hermes

Kokkolassa kausi oli erinomainen. Jokunen peluri siirtynee liigaan (Wiikman, Hilden, Koivu?), mutta runko varmaan halutaan pitää samana. Puolustuksessa Sami Nummen rooli jäi odotettua pienemmäksi. Pasi Järvinen taas tunnetaan kiertolaisena, jonka perhesyyt voisivat tuoda takaisin Ruuhka-Suomeen. Lehoksen TuTo-pesti saattaa tarkoittaa paluumuuttajia: Markus Laine ja Markku Vuorisalo lienevät ainakin potentiaalisia kavereita. Jokipoikien voisi kuvitella taas olevan ykisi vaihtoehto Jari Mannilalle. Jani Kylmämaa, Marko Santanen ja Jussi Passi taas olivat sen verran pienemmässä roolissa, ettei muutto suuremmin yllättäisi.

Hokki

Jotenkin sellainen kutina on, ettei Kajaanista juurikaan muihin Mestis-seuroihin pelaajia siirtyisi. Vaan mistäpä sitä tietää. Kärpät testannee parhaat, joten lähinnä jäljelle jää rooliinsa pettyneitä tai epäonnistuneita pelaajia. Niko Papinaho voisi ainakin olla tällainen. Toni Mustosella
riittänee kanssa kysyntää.

Jukurit

Dufvan joukkueessa nelosessa ei ole kai kivaa. Ainakin sinne joutuneet pelaajat ovat vaihtuneet melkoisella prosentilla kaudesta toiseen. Jukureitten maalivahtiosastosta on puheltu, joten ehkäpä Mikael Vuorio saa pelata ensi kauden jossain muussa Mestis-seurassa? Puolustuksen lainamies Jussi Timonen tuskin Mikkelissä jatkaa. Jos TPS vielä miehen pitää, niin sitten TuTo. Jos taas TPS (eikä SaiPa) häntä nappaa, niin kaipa isoveli sitten suostuttelee Jussin palaamaan Kuopioon. Muista pakeista Kari Riepponen tuskin enää Jukureihin jää. Vaan onko Mestis-tasoa? Myös nimillä Kallioinen ja Vaarasuo voinee spekuloida. Hyökkäyksestä löytyy jokunen "takuuvarma" lähtijä. Ihmettelen, jos seuraavasta poppoosta puoletkin Mikkeliin jää: Miro Laitinen, Aku Joki-Erkkilä, Teemu Sirén, Tero Tourunen. Tomi Lindfors ei ole pelannut koskaan kahta kautta samassa seurassa ja Perttu Ahvenaisen peliaika ei tunnu juurikaan Jukureissa lisääntyvän.

K-Vantaa

Sen verran penkin alle kausi meni, että remonttia lienee luvassa? Selvimmät pettymykset löytyvät hyökkäyksestä: KJT:stä siirtyneet Matti Luoma, Pekka Nöyränen, Heikki Löfman & Tuomas Forss voisivat ihan hyvinkin palata takaisin. Viime kesänä Vantaa menetti tehomiehensä Sportiin. Jos joku nappaa siltä miehiä nytkin, niin kysessä on sitten kai Miikka Lindholm, Tuomas Nikoskelainen, Olli Julkunen, Janne Jaakkola tai KalPaankin yhdistetty Mikko Kainulainen.

KalPa

KalPa saa varmasti pidettyä puolensa markkinoilla muita Mestis-seuroja vastaan. Nokittihan se Suhosen kanssa liigaseurojenkin tarjoukset. Salonen, Hämäläinen ja Suhonen tosin voivat nyt isoimmille areenoille karata. Kyse onkin muuten vain siitä, ketkä eivät ensi kauden joukkueeseen mahdu?Henri Huohvanainen voisi hyvinkin palata Joensuuhun, Tuukka Liimatainen ei ole mahtunut pelaamaan edes tällä kaudella, sentterikaluston täydentäminen Tirkkosella voi viedä paikan Tatu Miettiseltä ja sitten on vielä oikukas Teemu Somppi ja pienessä roolissa pelanneet Matti Tiihonen ja Tero Varonen, jotka saattavat joutua tekemään tilaa muille. Riittääkö Ville Piekkolan eväät liigaan, vai kutsuuko TuTo?

KooKoo

Louhivaara liigaan, ehkä myös Suomalainen. Muita tuskin ollaan innolla kalastelemessa minnekään. Antti Weckströmin tämän kauden näytöillä ensi kauden soppari voi olla kiven alla Mestikseenkin. Muista pakeista Atte Pentikäinen voi pelata ensi talven muualla. Jos Tappara hänet ottaa, niin sitten varmaan lainalla K-Vantaassa tai jossain. Hyökkääjistä muualta kotoisin olevat Janne Mäkelä, Joose Lipponen ja Eero Lajunen saattavat kiinnostaa muitakin seuroja. Teemu Timoskainen ja Jari Keltanen ovat kiekkoilleet Joensuussa. Olli Sinkkonen saattaisi (ainakin KooKoo-fanien toiveissa) etsiä uutta seuraa, V-P Nutikka suunnannee ulkomaille.

Salamat

Tommi Tervo – jatkaako Kirkkonummella? Samoin muut kesken tulleet: Tuomas Tikkanen ja jäähykone Pasi Reunanen.

Sport

Tammisen tulo tarkoittanee melkoista muutosprosessia. Ainakin ennen on tarkoittanut. Håkan Danielsson lienee molareista liipaisimella. Pakeista on kai spekuloitu Juha Salmun paluulla Kokkolaan? Entäs Jarno Kosonen, Olli Hällfors ja Mikael Hallbäck. Jonkunhan Kristian Taubertille on tehtävä tilaa ;-) Hyökkääjistä huhut vievät Kasper Kenigia Hermekseen. Mitä tekee ilman Kuusistoa jäänyt Pete Suonpää, palaa Vantaalle? Entäs Antti Karhula , löytyykö vielä ottajia? Muita potentiaalisia suuremman vastuun hakijoita voisivat kai olla Tatu Backman ja Pasi Pieninkeroinen .

TuTo

TuTossakin varmaan tapahtuu. Lehkonen ja TPS mylläävät kuvioita aivan varmasti. Maalivahtikaksikko Kinnunen-Reunanen ei varmaan jatka, vaan ainakin toinen siirtynee muualle. Tuskin kuitenkaan liigaan. Kuuluvatko Petri Tähtisalo ja Janne Laitila Lehkosen listoille? Ainakaan Virta ei Laitilasta perustanut. Hyökkääjistä muutama on tehnyt jatkosopimuksen, mutta lähtijöitä varmasti riittää. Riutta, Jalava, Luoma, Sipponen…?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Jussi Passilla on Hermeksen kanssa sopimus ensi kaudesta.

Sportista pomittu nimet ylös hienosti. Ainoastaan Olli Hällfors lienee semmoinen kaveri, jota on vaikea ajatella muualle. Hyvän kauden pelannut basic-pakki pelaa kotonaan ja on aina pelannut junnuovuosien Jyväskylän ja viime kauden Norjan keikkaa lukuunottamatta. On vielä annettavaa.

Vaasalaistunut Hallbäckin ainoa mahdollisuus, että ei pelaa Sportissa lienee se, että kokenut pakki luovuttaa koko jääkiekon. Maisterin paperit on plakkarissa. Toki Hallbäck näytti viime kaudella kuinka hyvä todellisuudessa on. Ensimmäinen kausi ilman opiskelupaineita ja tulos oli suorastaan mykistävän hyvä. En olisi "kiekottomasta" Hallbäckistä uskonut.

Pieninkeroinen, Karhula hei hei. Backmanista on helppo pitää ja kaveri pelasikin loistavan loppukauden, mutta riittääkö se jatkoon? Kososen heräämistä on odoteltu jo aika pitkään. Voi olla, että enää ei odoteta. Hermekseen taas olemaan sarjan paras pakki? Kenig, sama suunta? Näyttävä pelaaja, jonka kausi oli kuitenkin kokonaisuutena korkeintaan tyydyttävä.

Sport pyrkii mahdollisimman pieneen vaihtuvuuteen. Rahaa bergeroneihin ei edelleenkään ole, joten kahtellaan. Muutamat omat pelurit olisi liigasta kiva saada.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Evertonille kiitos hyvän ketjun avaamisesta.
Jukuripelaajista muutama kaveri taas ponnistaa liigaan. Lähinnä tulee mieleen nimet Mikael Vuorio joka palannee Lukkoon sekä Saipan ja Jypin havittelema Jussi Timonen. Myös Olli Sipiläisen ja Matti Kuusiston luulisi kiinnostavan liigaseuroja. Kuusiston esteenä saattaa olla pieni koko liike on liigatasoa ja on koostaan huolimatta ehkä fyysisin Jukuripakki..

Kari Riepposella ja Ilkka Vaarasuolla puolustajista liennee edessä uuden seuran etsintä. Hyökkääjistä samaa koskee Teemu Sireniä ja varauksin Tero Tourusta joka on tosin nostanut tasoaan reilusti kevään aikana. Tomi Lindforsin ja Aku Joki-Erkkilän kausi on kärsinyt loukkaantumisesta. Itse pitäisin kaverit täällä terveenä ollesaan kumpikin pystyy 15-20 maalin kauden aikana.

Petri Lehtonen ja Antti Laakso pysynevät Mikkelissä elleivät suuntaa ulkomaille. Sama koskee Tume Jormakkaa kaikkien taitotaso saataa riittää liigaan asti mutta se pieni koko lienee esteenä?

Muita mahdollisia lähtiöita lienee Tero Koponen ( Joensuu) ja kyllästyykö Perttu Ahvenainen viimein vähäiseen jääaikaan ja hakee sitä muita mestisseuroista?

Mahdollisia paluumuuttajia Pasi Järvinen ja Niko Kantelinen tulevat mieleen ensimmäisenä. Timo Korhonen tuntuu kehittyneen Ahmoissa, takaisin ilman muuta. Ja mitä tehnee Iivo Hokkanen palaako Hämeenlinnasta vai jääkö sille tielle? Ja jos Tero Leinonen ei saa sopparia Venäjälle niin..

Mahdollinen NHL lakko vaikuttaa myös mestikseen siltä osin että muutama liigapelaaja saanee väistyä NHL tähtien alta ja hakenee
peliaikaa mestiksestä.

Mutta mielenkiinnolla seurataan taas minkälaisen joukkueen Jukurit kasaa ensi kaudeksi. Toivotaan että vaihtuvuus olisi pienempi kuin muina kausina?
 
Viimeksi muokattu:

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Kotiseuturakkauttako ?

Uskon Timosen Jussin ja Kantelisen Nikon pelaavan ensikaudella Kalpassa, jos ihmeitä ei tapahdu. Myös muita omia kasvatteja lienee palaamassa Kuopioon .
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Kotiseuturakkauttako ?

Viestin lähetti Icepowerman
Uskon Timosen Jussin ja Kantelisen Nikon pelaavan ensikaudella Kalpassa, jos ihmeitä ei tapahdu. Myös muita omia kasvatteja lienee palaamassa Kuopioon .

Nykyään on vain niin että kotiseuturakkaudella ja ammattilaisurheilulla on hyvin vähän tekemistä keskenään.

Amatööripohjalla homma on tietysti toisin ja siellä voi jossain määrin kotiseuturakkautta ilmetäkin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Eikö Jussi Timonen enää kelpaa TPS:lle? No, ei ole iso ihme. Onhan Jussi koettanut jo kaksi vuotta vakiinnuttaa paikkaa Turussa, mutta molemmilla kerroilla on lainattu mestikseen (ensin TuToon ja nyt Jukureihin). Ei taida Jussista kehittyä veljensä veroista pakkia, mutta eiköhän se liigasta peliaikaa sais jossain pienemmässä joukkueessa.

Eiköhän Jussi myös KalPalle kelpaisi eikä se välttämättä niin mahdoton ajatus olisi. KalPassa hän saisi peliaikaa ja pelaisi todennäköisesti KalPan riveissä liigaa kaudella 2005-06.

Tietääkö kukaan onko Olli Jokinen kommentoinut millään tavalla mahdollista pelaamistaan KalPassa mahdollisen NHL-lakon aikana? Tuntuisi jotenkin, ettei Jokisella taida olla samanlaista intohimoa nostaa KalPaa takaisin liigaan kuin Kapasella ja Timosella. Muutenkin kiinnostaisi kuulla KalPaan liittyvistä huhuista.
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Tämä nyt koskee vain välillisesti ketjun aihetta (pahoitteluni siitä), mutta ajattelin, että tämän ketjun aihe on lähimpänä oikeaa.

Tämän päivän Iltasanomat nostaa esiin ajatuksen, että Mestis-joukkueiden omistajat eivät saisi pelata omistamissaan joukkueissa. Tämä siis koskisi käytännössä vain KalPaa, ja estäisi Kimmo Timosen ja Sami Kapasen pelaamisen sarjassa. Utelisinkin siis teidän mielipiteitänne asiasta, eli tulisiko omistajien saada pelata joukkueissaan?

Kerrottakoot vielä, että Hannu Kapanen antaa ymmärtää samaissa uutisessa, että pojallaan Samilla olisi muutama NHL-pelaaja tulossa KalPaan, jos käy niin, että pojat eivät itse saa pelata.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Korhonen

Tämän päivän Iltasanomat nostaa esiin ajatuksen, että Mestis-joukkueiden omistajat eivät saisi pelata omistamissaan joukkueissa. Tämä siis koskisi käytännössä vain KalPaa, ja estäisi Kimmo Timosen ja Sami Kapasen pelaamisen sarjassa. Utelisinkin siis teidän mielipiteitänne asiasta, eli tulisiko omistajien saada pelata joukkueissaan?


No totta hemmetissä heidän pitäisi saada pelata. En ymmärrä miten heidän pelaamistaan voitaisiin estää? Ehkä liigaseurat alkavat olla huolissaan kun mm. Kalpa ja KooKoo vahvistavat organisaatioitaan ja uhkaavat SM-liigaseurojen saavutettuja etuja.
 

HELMUT

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa



Tämän päivän Iltasanomat nostaa esiin ajatuksen, että Mestis-joukkueiden omistajat eivät saisi pelata omistamissaan joukkueissa. Tämä siis koskisi käytännössä vain KalPaa, ja estäisi Kimmo Timosen ja Sami Kapasen pelaamisen sarjassa. Utelisinkin siis teidän mielipiteitänne asiasta, eli tulisiko omistajien saada pelata joukkueissaan?

Yksihän siellä on koko kauden jo pelannu. Miksi ei nostettu kissaa
pöydälle viime syksynä? Osaisiko joku viisaampi selittää, mihinkä
tuo koko kielto perustuisi ? Pelkoon ja kateuteenko ?
Jos liiton herroilla on yhtään järkeä päässä, niin tuskinpa tällaisilta
yleisömagneeteilta pelaaminen kielletään.
Mitä seuraavaksi? Toimitusjohtaja ei saa valmentaa? Valmentajan
vaimo ei saa koskettaa miestään pelipäivinä. Pelaajan lapset ei saa puhua isälleen hävityn ottelun jälkeen. Keksikää lisää..
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Aika tyhmä "lakiehdotus". Kukin laittakoon parastaan peliin. Sitä paitsi, jos NHL-lakko toteutuu, tulevat muutkin Mestis-seurat saamaan halutessaan riveihinsä kakkos-kolmoskentän kavereitä NHL:stä, joten puntit tasoittuu jopa tapauksessa.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Viestin lähetti magnum37
Sitä paitsi, jos NHL-lakko toteutuu, tulevat muutkin Mestis-seurat saamaan halutessaan riveihinsä kakkos-kolmoskentän kavereitä NHL:stä, joten puntit tasoittuu jopa tapauksessa.

Kyseessähän täytyy olla mitä ilmeisimmin perisuomalainen kateus taustalla. MIelenkiintoiseksi asian tosiaan tekee se ,että Kuivalainen kuitenkin pelasi koko kauden eikä se tuota Tuton äijää haitannut.
Ai että oikein halutessaan Magnum? Kyllähän tuo on kuitenkin ihan utopiaa ,koska muilla mestisjoukkueilla Kalpaa lukuunottamatta ei ole riittävästi uskottavuutta eikä rahaa yhteenkään NHL mieheen.
Toivottavasti todellakin Kapanen ja muut äijät saavat pelata Kalpassa ,jos lakko alkaa ja nostavat Kalpan sinne minne se kuuluu! Eli liigaan ja pois tuolta rupusakkien joukosta.
 

Rooster

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS (pesiksessä KPL)
Äläpäs nyt wade sentään liioittele. Ei se nyt ihan noinkaan mene, että KalPa olisi jossain korkeuksissa ja muut Mestiksen joukkueet rupusakkeja. Pientä kunnioitusta kiitos.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
En usko mestisjoukkueiden saavan nhl apuja

Pelaajien jo pelkät vakuutukset ovat jo sitä luokkaa, että jo pelkästään se kuluerä on iso. Yksinkertaisesti mannereuroopassa ja venäjällä on rikkaita seuroja jotka nappaavat suurimmanosan nhl pelaajista ja loput sm-liigaan ja muihin skandinavian maiden sarjoihin. Turha haihatella, että mestisporukat tulevat saamaan kovinkaan montaa nhl pelaajaa. Kapanen ja Timonenkin pelaavat max 10 peliä kalpassa (uskomus), juuri nuiden vakuutuksien korkeiden hintojen vuoksi. Mestiksen maksamat palkat ovat naurettavia , jos vertaa esim venäjällä maksettaviin palkkoihin.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Wade taitaa vähän kirjoitella tästä asiasta Mutu-pohjalta vailla minkäänlaista faktaa. Samoilla linjoilla Roosterin kanssa. Vaikka KalPa mestaruuden veikin, niin se ei todellakaan tarkoita, että KalPa olisi joku suvereeni itsevaltias tässä sarjassa. Sarjaa aktiivisesti seuraavat (tai ainakin ne, jotka minä tunnen) pitävät KalPaa vain yhtenä kahdestatoista seurasta Mestiksessä. Tosin tällä hetkellä he ovat ansaitusti mestaruuden voittanut joukkue. Henkinen kantti oli muita parempi. Siinä se ratkaisu.

Ei tuo nimilista ole sen parempi tai heikompi kokonaisuudessaan, kuin Jukureiden, Hermeksen, KooKoon tai Sportin mutta KalPan etu muihin nähden oli ihailtavan hieno joukkueelle omistautuminen Teemu Somppia lukuunottamatta. Se toi mestaruuden Kuopioon. Pelillisesti sarjassa kaikki ovat suhteellisen tasaisia. Toki on seuroja jotka panostavat enemmän ja se näkyy kentällä. Kyllä muillakin joukkueilla on tässä sarjassa hyvät mahdollisuudet saada pelaajia NHL:stä ja Sporttiinhan sellainen on tulossakin. Ainakin yksi.
 

Heffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Kärpät
Re: En usko mestisjoukkueiden saavan nhl apuja

Viestin lähetti Icepowerman
[Mestiksen maksamat palkat ovat naurettavia , jos vertaa esim venäjällä maksettaviin palkkoihin.


Niin, mutta sinne kovin moni ei lähde, koska siellä ei tiedä mitä
ensi päivänä tapahtuu..
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jaskalta asiaa.. mutta Wade miten niin muilla Mestis-seuroilla ei ole uskottavuutta saada pelaajia Nhl:stä? Kyllä varmaan sitä tarvittavaa rahaa ja uskottavuutta löytyy myös esim Mikkelistä Vaasasta ja Kouvolasta..ja Jaska kuka se Sportin Nhl pelaaja tulee olemaan?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viestin lähetti wade
Kyseessähän täytyy olla mitä ilmeisimmin perisuomalainen kateus taustalla. MIelenkiintoiseksi asian tosiaan tekee se ,että Kuivalainen kuitenkin pelasi koko kauden eikä se tuota Tuton äijää haitannut.
Ai että oikein halutessaan Magnum? Kyllähän tuo on kuitenkin ihan utopiaa ,koska muilla mestisjoukkueilla Kalpaa lukuunottamatta ei ole riittävästi uskottavuutta eikä rahaa yhteenkään NHL mieheen.
Toivottavasti todellakin Kapanen ja muut äijät saavat pelata Kalpassa ,jos lakko alkaa ja nostavat Kalpan sinne minne se kuuluu! Eli liigaan ja pois tuolta rupusakkien joukosta.

On se nyt kumma jos ei voi tosiasioita mainita ilman, että tulee samalla sohaistuksi muurahaispesää!

Ensinnäkin:
A. Magnum ei ole kateellinen KalPan NHL-omistajista. Allekirjoittanut on aika pitänyt NHL-miehiä yliarvostettuina. Hyvänä päivänä Mestis-äijä haastaa NHL-pelaajan joka osa-alueella.

B. Kaikki NHL-miehet eivät turvallisuussyistä edes harkitse Venäjälle menoa. Pohjola ja Keski-Eurooppa on valinta aika monelle.

C. Vakuutukset ovat kyllä liikaa monelle Mestis-porukalle, mutta yhteistyökumppaneiden avustuksella ei mitenkään mahdotonta.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Osaisiko kukaan sanoa mitään summia, kuinka suuria nuo vakuutusmaksut ovat? Selvää on, että ne todennäköisesti ovat liian suuret seuroille, mutta ovatko ne sellaisella tasolla, että taalamiljonäärit ne kykenisivät itse maksamaan ilman, että taloudelliseen tilanteeseen tulee liian suuria lovia? Lisäksi kiinnostaisi tietää onko tilanne vakuutusmaksujen osalta sama, jos pelaajalla ei ole NHL-sopimusta, vaikka aikookin lakon päätyttyä palata NHL:ään? Vai onko liian suuri riski pelata samanlaisilla vakuutuksilla suomalaisten amatöörien kanssa?

Käsittääkseni aika monet NHL-seurat tekivät sopimukset sillä tavoin, että ne päättyivät tähän kauteen, jotta ei tulisi mitään ongelmia sopimusten kanssa, jos kausi jääkin pelaamatta. Eikös Aleksei Jashinin tapaus aikanaan ollut vähän vastaava; mies ei suostunut pelaamaan vaikka sopimus oli voimassa, ja sitten pitkään tapeltiin oliko Jashin 'velkaa' seuralleen yhden kauden?

No, tämä viesti meni nyt vähän monimutkaiseksi, mutta te varmaan ymmärrätte, mitä tarkoitan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tokkopa millään Mestis-seuralla on oikeasti varaa NHL-tähtiin. KalPankin tapauksessa homma tulee olemaan näiden tiettyjen pelaajien hyväntekeväisyyttä. Itse asiassa todella tuntuvaa, jos maksavat vielä nuo vakuutukset. Siitä hatunnosto noille kavereille. Esimerkkinä voitanee pitää liigaa viime lakon aikaan, jolloin käsitykseni mukaan jokainen otti rumasti taloudellisesti takkiin näiden "apujen" takia. Ei ehkä koko kautta, mutta tulleet pelaajat/tulleet lipputulot akselilla.
 

Mixu17

Jäsen
Hypoteetti: Jos Selänne omistaisi osan Jokereista, puhuttaisiinko
Selänteen pelaamisen kieltämisestä osaomistamassaan seurassa? En usko.
Ei ole mitään perustetta sille, miksei Sami Kapanen ja Kimmo Timonen voisi pelata Kalpassa, jos niin haluavat. Olisiko perisuo-
malainen kateus taas pinnassa tässäkin asiassa. Ja olisihan se
Mestiksen kiinnostavuudelle iso asia. Heidän pelaaminen toisi
muillekin seuroille varmasti lisäkatsojia kun herrat vierailisivat
paikkakunnalla. Mitä kieltämistä siinä on?
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
vakuutusmaksuista

Vakuutusmaksut ovat riippuvaisia pelaajan palkasta. Kuka Sporttiin on tulossa pelaamaan ja onko koko kaudeksi ?
Uskon , että suurimmat nhl starat menevät sinne missä on rahaa eli keski-eurooppaan. Liigaan voi tulla keskitason tahkoajia ja mestikseen hyväntekijöitä. Uskooko teistä joku muka, että Mestiksessä ensi kaudella pelaisi koko kauden kovan luokan nhl stara ? En osaa tarkkaan sanoa paljonko vakuutukset maksavat , mutta epäilen niiden maksavan satoja tuhansia
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: vakuutusmaksuista

Viestin lähetti Icepowerman
Uskooko teistä joku muka, että Mestiksessä ensi kaudella pelaisi koko kauden kovan luokan nhl stara ?

Suoraan kysymykseen suora vastaus. Aika pirun hiljaista voi olla että joku kova tähtipelaaja Mestikseen suuntaisi. Ellei sellaiseksi sitten lasketa näitä KalPan miehiä, jos nyt tulevat.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
tässä Jukka Koivun kommentti:
Vielä isompi kysymys se on niiden pelaajien osalta, joilla on sopimus päällä NHL:än. Mitä se tarkoittaa vakuutusten ympärillä? Luulen, että puhutaan valtavista summista! Kuinka suurta riskiä siinä lähdetään ottamaan?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Varsinainen "ongelma" asiassa onkin oikeastaan nämä vakuutukset, joita kukin tahoillaan joutuu miettimään. Aika näyttää miten hankalasta ongelmasta liigan ja mestiksen osalta puhutaan.

Vaikka NHL-lakossa itsessään on kysymys rahasta, ei raha ole välttämättä se suurin kriteeri pelaajan valitessa lakonaikaista joukkuettaan. Moni varmasti arvostaa myös mahdollisimman hyvätasoista sarjaa, joten liiga on varmasti monelle ykkösvaihtoehto. Ja miksi ei Suomen kiekon hyvästä maineesta hyötyisi myös Mestis.
Huonoin vaihtoehtohan pelaajalle olisi olla kokonaan pelaamatta, mikä sekin mahdollistaa NHL-pelaajien peluuttamisen nimellisiä korvauksia vastaan aina Mestistä myöten. Jos tässä rahasta olisi kyse, niin silloin lakko kannattaisi varmasti käyttää lomailuun.

Mitä tänne Vaasaan jo ilman lakkoakin tulevasta "änäri" tyypistä tiedetään on, että tyyppi on siis veteraani (n.35-vuotias), joka on pelannut joitakin satoja otteluja NHL:ssä. Nimi vahvistunee kesäkuun loppuun mennessä. Tuskin kaveristä mitään leaderia tai pistenikkaria tulee, mutta on sitäkin oivallisempi markkinajippo ja tuo kaivattua kokemusta ja kylmäpäisyyttä Sport-pakkaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Käännetäänpäs keskustelua änäriäijistä takaisinpäin.

Ismo Käsmä on agenttinsa sivujen mukaan solminut sopimuksen Mestikseen ensi kaudeksi. Kyseessä on -84 syntynyt sentteri. Valitettavasti vain ensi kauden seuraa eivät ole viitsineet ilmoittaa. Mutta, koska kyseessä on Kärppien junnu, lienee kyseessä Kajaanin Hokki. Pienikokoinen, eikä tilastotkaan kovin vakuuttavia ole, mutta on kaveri jokusen poikien maaottelun ainakin pelannut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös