Sopimukset, siirrot ja huhut kaudelle 2007-08

  • 120 547
  • 366
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Leksandin sivuilla sanotaan että Sport on ostanut ranskalaispelaajan oikeudet, eli ostanut hänet ulos Leksandin sopimuksesta.

Suuren riskin on Tamminen ottanut, kun on ostanut ranskiksen sopimuksen ulos. Ei varmasti ollut halpa kaveri. Ja mitä tuohon Cabanaan tulee, niin en yksinkertaisesti ymmärrä minkä takia hankitaan lisää laitureita, varsinkin kun niitä on jo nyt aivan tarpeeksi. Onneksi on try-out eikä tehty sitä suurta virhettä että oltaisiin tehty sopimus näkemättä pelaajaa. Niistä on toivottavasti jotain opittu...
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Tuo Cabana vaikuttaa todelliselta toivotaan toivotaan-osaston mieheltä. Viimeisen kahden kauden aikana ei ole syntynyt muuta kuin jäähyminuutteja, vaikka onkin sitä ennen takonut ihan OK numeroita ECHL:ssä. Kuudennella kierroksella varattu mies joka ei edes ole päässyt kunnolla farmiin (AHL/IHL) on kuitenkin kaikilla mittareilla vain ikuinen lupaus.

Sport voisi vähän terästää tiedottamista raha-asioissa. Nyt rauhottaisi kummasti jos pöytään lyötäisiin numeroita eikä pelkkää "Cabanan tryout on käytännössä ilmainen". Kun lentoliput maksaa ainakin sen 300-400 euroa ja kolmen viikon asuminen monta tonnia, tuntuu ihan turhalta puuhalta. Samalla rahalla saa vaikka sivutoimisen maalivahtivalmentajan tai A-junnuille huoltajan koko kaudeksi!
 

-#22-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotkan Titaanit
Kyseinen Nicolas Bensch oli Titaaneihin kiikareissa kauden alussa, mutta ruottalaiset tarjosivat "pikkaisen" enemmän rahaa joten se jäi siihen. En sitte tiedä kuinka paljon voi tosin olla ihan halpakin mies kun miettii että ei ole saannut mitään aikaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suuren riskin on Tamminen ottanut, kun on ostanut ranskiksen sopimuksen ulos. Ei varmasti ollut halpa kaveri.

Millä perusteella oletatte, että kyseessä olisi joku ison rahan hankinta? Kaverihan ei siis mahtunut pelaamaan joukkueessaan, joten tuskin Leksand nyt rahastamaan rupesi. "Sopimuksen osto" tarkoittaa varmaan sitä, että maksavat jannulle lopun palkan. Toki Allsvenskanissa palkat on eri luokkaa kuin Mestiksessä, mutta tuskinpa ranskalainen tulokaspakki nyt sieltä hintahaitarin isoimmasta päästä on...

Ihan mielenkiintoinen hankinta, mutta kaipa tuolla Cabanalla on kuitenkin eväät olla selvästi kovempi jannu. Euroopassa ei ole syystä tai toisesta onnistunut, mutta ECHL:ää ei kannata aliarvioida. Sieltä tulee paljon pelaajia liigaankin suht' samoilla statseilla. Hyvänä vertauskohtana Tapparan Steve Saviano: pelasi 2005-2006 Cabanan seurakaverina ja lähtivät yhdessä seuraavaksi kaudeksi Växjöön. SaiPassa pelannut veskari Rob Zepp pelasi kanssa samassa Floridan jengissä.

Mutta eihän ulkomaalaiset toki koskaan ilmaisia ole. Tami vaati lisää rahaa ja nyt kun pelaajamarkkinat ovat hiljaisia, niin rahat käytetään sitten vaikka nimettömämpiin kavereihin.
 

Punavalkoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Oskar Osala
Joo kyllä uskon, että Cabana on ihan hyvä mestikseen. Ruotsissa ihan kelvolliset tilastot 20 peliä 2+5, kun ajattelee että Allsvenskan on kuitenkin Mestistä tasokkaampi sarja.

Besch varmasti myös ihan laadukas pelaaja Mestikseen, kun vertaa esimerkiksi Halmeeseen: n. 20 peliä ruotsissa tehoin 0+0 ja Mestiksessä ihan kelvollinen kiekollinen puolustaja. Tilastojen valossa siis ainakin vaikuttaa ihan ok hankinnoilta, mutta ei nekään tietenkään kaikkea kerro.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Besch varmasti myös ihan laadukas pelaaja Mestikseen, kun vertaa esimerkiksi Halmeeseen: n. 20 peliä ruotsissa tehoin 0+0 ja Mestiksessä ihan kelvollinen kiekollinen puolustaja. Tilastojen valossa siis ainakin vaikuttaa ihan ok hankinnoilta, mutta ei nekään tietenkään kaikkea kerro.

Beschissä lämmittää eniten se, että hän on tämän kauden alussa kelvannut Leksandille. Se on jo aika kova meriitti, kun ajattelee tuon seuran tavoitteita, resursseja ja pelaajanippua. Se, että ei mahtunut kokoonpanoon kuin kolmessa ottelussa taas ei imartele, mutta sitten pitää taas muistaa se pelaajanippu.

Tamminen kaavailee Beschiä ykkösketjuun ja ykkösylivoimaan. Samaan aikaan Besch on pelannut Nyköpingissä Jussi Heikkisen parina ja Jusa on tykittänyt tehot 4+14, Beschin jäädessä omiin lukuihinsa. Eli onko Beschin vahvuudet sittenkin, hyökkäävän pakin vierellä, puolustavat? Ei siinä mitään, jos on. Sportilla pitäisi(!) olla pakkeja, jotka pystyvät ratkaisemaan. Jos se Immonen nyt pysyisi ehjänä ja ottaisi sen johtavan pakin paikan.

Cabanaa en jaksa ymmärtää, vaikka tulikin tryoutin kautta. Englannista... Täytyy olla jokin Tammisen megalöytö, koska noilla statseilla, noin vanha pelaaja, näyttää pahasti kaverilta joka vain syö jo olemassa olevien lautureidemme peliaikaa. Jos meillä on ensi kaudella jo MacNeil, (Guimond, Besch) ulkomaalaisia niin onko Cabana kaveri, johon kannattaa sijoittaa?

Paras temppu mitä Sport voisi nyt tehdä on iskeä Kivimäen nimi pitkään sopimuspaperiin. Tätä ei vain tajuta tai sitten kitsastellaan summista. Siinä on pelaaja, joka voi 2-4 vuoden päästä dominoida tällä tasolla. Ja vielä omista!
 

Rocco

Jäsen
Jatkoajan juttussa "Malttia ja stadilaisuutta" sivutaan aiheellisesti myös Sportin tilannetta.

"Jokereiden lahjakkaimpiin nuoriin kuuluu hyökkääjä Kim Strömberg. Tällä kaudella Strömbergin peliaika on keskimäärin viiden ja puolen minuutin luokkaa. Samaan aikaan Strömbergin ikäinen Pelicansin Vili Sopanen pelaa Lahdessa keskimäärin reilut 14 minuuttia. Miksi näin? Siihen ei osaa jokerivalmentaja Waltteri Immonen vastata.

- Miksei Strömberg ole sitten saanut meillä kunnon mahdollisuutta, Immonen kysyy itseltään.

- En minä osaa sanoa, Immonen tuhahtaa.

Useissa tapauksissa, Jokereillekin hyvin tutussa kaavassa, tällaiset kaverit tekevät läpimurtonsa muualla. Jokerien lupauksista viimeisimpänä karkasivat Roni Andersson HPK:hon ja Jori Lehterä Tapparaan.

- Seurakohtainen asiahan tällainen on. Usein kuitenkin jos seura ei luota pelaajaan, hän menee muualle ja onnistuu siellä. Suurin juttu mitä pelaajalle voi antaa, on luottaa ja antaa vastuuta, Aravirta sanoo.

Usein nk. suurseuroissa juniorit eivät saa tarpeeksi vastuuta ja tie vie pienempiin seuroihin isomman peliajan ja kehityksen perässä. Monta kertaa suurseuroissa ei malteta odottaa juniorin kasvamista suurempiin saappaisiin, vaan markkinoilta ostetaan valmiimpi ja huomattavasti kalliimpi vaihtoehto.

Jokereissa hyvänä esimerkkinä luottamuksesta omiin junioreihin toimi aikoinaan Hannu Jortikka. Jortikka luotti muuan Valtteri Filppulaan ja Sami Lepistöön. Toki esimerkit ovat kovat, mutta Jortikka peluutti itsepäisesti poikia isoilla minuuteilla. Filppulan viimeisellä kaudella Jokerit pelasi finaaleissa. Nyt samanlaista vastuuta ei Jokereissa nuorille ole tarjolla.

- Kyllä se ratkaisi, kun kuulin millaisia senttereitä Jokereihin oli tulossa. Tappara oli nuorentamassa joukkuetta ja kun ne tarjosi pitkää sopimusta oli helppo lähteä, kertoo lähtönsä syistä Tapparassa nyt pelaava Jori Lehterä.

Jokerit oli kuitenkin halukas pitämään Lehterän, mutta raha ei ratkaissut asiaa tällä kertaa – ainkaan Jokerien suuntaan. Viisaampaa olisi ollut toimia, kuten Filppulan tapauksessa, kakkossentterin paikka omalle juniorille.
."

Tässä herää tätä lukiessa aika pitkälle sama ajatus, mitä tuossakin jutussa on haettu takaa. Kun meillä on Kivimäki, Kiviniemi ja Pahkala esimerkkeinä omista junnuista nostettu edustukseen, pelanneet hyvin, ja sitten otetaan isolla rahalla miehiä muualta. Ei varmaan olisi ihme jos koko kolmikko lähtisi muualle ja sitten ensi kaudella katsellaan kaikenmaailman Cabanoita nelosketjun laidassa.

"Mun mielestä joukkueessa tulisi olla väkeä kolmessa kerroksessa. Ne, jotka ovat kiertäneet ja voittaneetkin jo jotain. Sitten on tällainen dynaaminen ryhmä, joka pyrkii maajoukkueseen ja pelaa hyvällä tasolla. Kolmantena pitäisi olla nuoret killit, jotka tuovat energiaa ja eteenpäin menemisen meinikiä sinne, sanoo Aravirta."

Tällä hetkellä vielä nippanappa Sport täyttää nämä kriteerit. Vaikka ihan tietenkään täällä ei voi puhua maajoukkueeseen tähtäämisestä koska ollaan suljetun liigan alla Mestiksessä, mutta ajatuksena sama. Meillä on muutama kokenut ja voittanut kiertolainen, hyvä runko näistä eteenpäin tähtäävistä nuorista, ja sitten on kentällinen nuoria killejä jotka tuo sitä energiaa. Mistäs me jatkossa saadaan sitö energiaa ja jatkuvuutta, jos nuo Taminkin hehkuttamat energian tuojat ovat pelistä toiseen vaihtopenkillä ja pelaavat sen 10 matsia kaudessa, 5 minuuttia per peli.. Itseäni varsinkin nyt rasittaa katsoa tämä Tamin ostosirkus, millä ostetaan monelta nuorelta potentiaaliselta omalta liigamieheltä pelipaikka alta pois. Eipä se paljoa lämmitä joku Pahkalan tai Kivimäen liigapaikka, jos se on vaikka Ässissä tai JYP:ssä...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Suuren riskin on Tamminen ottanut, kun on ostanut ranskiksen sopimuksen ulos. Ei varmasti ollut halpa kaveri.

EuroHockeyn mukaan kyseessä lainaranskis; "Status: Confirmed
was loaned out to Nyköpings Hockey (SWE)"


Joka tapauksessa uudet ulkolaiset tuovat aina väriä joukkueeseen. Pari ulkolaista sopisi meillekin.
 

Rocco

Jäsen
EuroHockeyn mukaan kyseessä lainaranskis; "Status: Confirmed
was loaned out to Nyköpings Hockey (SWE)"
Besch siis oli sopimuksen alla Leksandiin, mutta siellä kun ei peliaikaa tullut, hänet lainattiin Nyköpingiin. Sport osti sopimuksen ulos Leksandilta, ja siihenhän Nyköping voinut sanoa mitään.
 

urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
Besch siis oli sopimuksen alla Leksandiin, mutta siellä kun ei peliaikaa tullut, hänet lainattiin Nyköpingiin. Sport osti sopimuksen ulos Leksandilta, ja siihenhän Nyköping voinut sanoa mitään.

Leksandin sivuilta lainattua:
"Det nya kontraktet innebär att den finska klubben även tar över fransmannens kontrakt helt och hållet vilket innebär att Leksands åtaganden gällande honom upphör. "
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Paul Cabana. Paul Cabana. Kuulostaa kuubalaiselta sikaritehtailijalta, mutta pitäisi sylkeä maaleja Sportille seuraavien parin viikon aikana. Onneksi on tuo Jokereiden keksimä try-out käytössä, niin ei pääse tulemaan suurta vahinkoa jos ruuti onkin märkää.

Puolustus on nyt sitten joulutauon jälkeen aivan erinäköinen. Käytännössä tuntuu kuin tulisi kerralla kolme uutta äijää mukaan, siksi kauan Pernaa ja Immonen ehtivät olla poissa. Ranskalainen on huippumielenkiintoinen tuttavuus, ja voittanutkin urallaan jotain. Maajoukkuemies on aina maajoukkuemies, vaikkei Ranska nyt huippumaihin kuulukaan.

Kovasti jo menottaisi hallille, keskiviikkona se sitten taas jatkuu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kun meillä on Kivimäki, Kiviniemi ja Pahkala esimerkkeinä omista junnuista nostettu edustukseen, pelanneet hyvin, ja sitten otetaan isolla rahalla miehiä muualta. Ei varmaan olisi ihme jos koko kolmikko lähtisi muualle ja sitten ensi kaudella katsellaan kaikenmaailman Cabanoita nelosketjun laidassa.

Näin unta jokunen yö sitten, että Kivimäki ja Pahkala pelasivat Hokin kakkoskentässä...mentiin ensi kautta ja Hokki oli muuten Sportia edellä sarjataulukossa.

EDIT: HK:n Kabanossi voinee ens kaudella sponssata ja maksaa tuon Cabanan palkan.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Cabana on kuulemma täysin ilmaiseksi try-outilla Sportissa. Maksoi itse omat matkansa yms. eli maksaa Sportille vain vaivan ja ruuat. Mikäs siinä, tällaisella asenteella matkassa olevia kavereita kaivataan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Saari kertoi, että Pate on tehnyt jatkopahvin Sveitsiin. Uusi kotrahti ulottuu 29.1. asti, joten vielä ehtis senkin jälkeen laittaa nimensä paperiin.

Muuten joukkue on nyt lähes varmuudella nipussa. Ainoa pikku murhe on Immosen nivus, joka ei välttämättä kestä. Jos nivunen ei kestä, hankitaan vielä yksi puolustaja.

Cabanalle tehdään mitä suurimmalla todennäkösyydellä pahvi. Sen verran on kuulemma kaveri antanut jo treeneissä näyttöjä.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Omat kasvatit saa kyytiä Vaasassa, kun vahvistuksia saapuu.. Mutta mitäs sen väliä, kunhan Tamin juna kulkee..
Totta, mutta toisaalta Autio on kyllä saanut mahdollisuuden Sportissa tällä kaudella. Ei vaan oikein onnistunut.

Se on sitten kokonaan eri asia niiden osalta, joilla taidot riittäisi mutta eivät pääse pelaamaan...
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Muutamia ajatuksia uusista pelaajista ja Westerbackista. Ja miksei vähän muutakin.

Guimond - Ei joutunut eilen juurikaan töihin. Otti pari sellaista ok-torjuntaa, teki yhden selkeän virheen Salamoiden toisessa maalissa. Vaikea sanoa mitään taidoista eilisen perusteella. Joka tapauksessa Sportin alakerta tuntui tiiviimmältä. Siihen on varmasti useita syitä. Immonen, Pernaa ja Besch ikään kuin uusina mukaan, joukkue saanut treenata nyt hyvin jne jne. Varmaan myös Väreen vaihtuminen "varmempaan" Guimondiin vaikuttaa henkisesti. Isoin syy "vain" kahteen omiin menoon oli kuitenkin Salamoissa itsessään.

Cabana oli pari-kolme ekaa vaihtoa pimennossa, mutta sitten mielestäni tosi aktiivinen. Haastoi, meni kiekkoihin, laittoi kroppaa likoon. Teki maalin MacNeilin tosi oivallisesta passista. Tosi kanadalainen maali, kiekkoa heti maalille, vaikka oltaisiin voitu aloittaa yv-pyöritys rauhassa. Suomalaiset ei tee tuollaisia häkkejä. Cabanalla oli myös toisessa loistava paikka, mutta ranteet vähän pyörähti kovan passin alla. Ei erityisen nopea kaveri. Kädet vaikutti hyvältä ja asenne. Rightin mies tuo aina vaihtoehtoja. Silti edelleen laituri joista meillä ei ole pulaa. Se, että Hjerpe on edelleen kysymysmerkki ja Myllyahon kunto mikä on, tuo ihan oivat mahdollisuudet jatkaa joukkueessa.

Besch - Rakastuin välittömästi pelityyliin. Jos omiin tuli vaikea kiekko, Besch ratkaisi ongelma jo mennessä hakemaan sitä. Tiesi aina missä kaveri on ja antoi nopean helpon syötön. Nopeutti Sportin avauspelaamista tosi paljon. Voitti melkein kaikki tilanteet ja ei fyysisyydellä, vaan peliälyllä. Pelasi itseään vapaaksi koko ajan, myös hyökkäyspäässä. Oli epäonnekas, että ei päässyt tilastoihin, sen verran useasti teki viivalla oikeita ratkaisuja. En ole edelleenkään vakuuttunut, että on pistelinko, mutta siitä olen vakuuttunut, että juuri tuollaista nopeaa, älykästä ja helppoa avaavaa pakkia Sport tarvitsee. Eilen Sportin parhaita pelaajia.

Pernaa oli kuin uudestisyntynyt, mitä helpotti nopea maali. On liki käsittämätöntä kuinka heikon syksyn Pernaa pelasi ennen loukkaantumistaan. Kuinka se on noilla taidoilla ja ominaisuuksilla mahdollista? Palaa taas isoksi lenkiksi alakertaan, toivon. On oikeasti tämän sarjan yksi parhaista pelaajista.

Immosta kokeilisin ylivoimalla viivassa. Kimi pelasi eilen ykkös-yv:n viivamiehenä. Hänen paikkansa oli mielestäni neliön sisällä.

Westerbackin Patrik teki eilen Thurgaun 8-6-voitossa sarjakärjestä tehot 2+3. Ei se taida ihan puolikuntoinen olla :). Hänellä on siis sopimus 28.1 saakka. Jos Pattea ei saada täksi kaudeksi niin toivottavasti seuraavaksi.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luulisi että Pate saa aika hyvän liksan tuolta Sveitsistä jos siis tarjoavat loppukauden sopimusta. Minkälaiset tehot se on siellä tehnyt? En löytänyt ainakaan ko. seuran sivuilta mitään tietoa.

Ehkä Pate olisi tärkeämpi saada takaisin vasta ensi kaudeksi, toki kelpaa jos on tulossa jo tänä keväänä.

Ihan mielenkiintoista tulee olemaan tämä loppukausi ja ensi kausi tottakai. Saaren Juha jo sanoikin että Heikkisen Jussi olisi mukava saada takaisin Sportiin ja Besch sekä Pernaa jos tuosta jatkavat eilisen pelin tapaan ja heidät saataisiin pidettyä niin mukavalta näyttää. Lisäksi kun kolmen veteraanin kanssa on jo sopimukset. Voi olla että aika kova joukkue saadaan ensi kaudeksi.
 

Kix71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luulisi että Pate saa aika hyvän liksan tuolta Sveitsistä jos siis tarjoavat loppukauden sopimusta. Minkälaiset tehot se on siellä tehnyt? En löytänyt ainakaan ko. seuran sivuilta mitään tietoa.
Kuulin huhuja että Patella olis 1000€/peli. Jos on totta niin ymmärrän että Sport ei ala kilpailemaan palkalla ainakaan.

Tämän sivun mukaan hänellä on 6+8 mutta ei ole mainittu pelien määrä mutta se taitaa olla 6 tai 7.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän sivun mukaan hänellä on 6+8 mutta ei ole mainittu pelien määrä mutta se taitaa olla 6 tai 7.

Tuolta perkaamalla selvis että seitsemän peliä, 6+9. Ei tuossakaan sarjassa moni kaveri tee kahta pistettä per peli.

Lisäksi tää tuli vastaan täällä:
"Dafür wurde der Vertrag mit Westerback bis Ende Januar mit Option auf eine Verlängerung bis Saisonende verlängert."

Ei kai siitä muuta, jo esille tulleen jatkon lisäksi, tarvitse ymmärtää kuin tuo "mit Option". Kummaahan se silti olis jos ne ei Westerbackia Sveitsissä yrittäis pitää noilla näytöillä.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Kuulin huhuja että Patella olis 1000€/peli. Jos on totta niin ymmärrän että Sport ei ala kilpailemaan palkalla ainakaan.
Eiköhän Sport ole aina maksanut huomattavasti parempaa palkkaa? Eihän tuo tee kuin sellaiset 50000 kaudessa. Uskon siis, että palkka on ainakin tammikuun koeajan jälkeen huomattavasti kovempi. Tuossa saksankielisessä pätkässä ei kuitenkaan mainita, onko optio joukkueella vai pelaajalla.

Onko muuten mitään tietoa siitä, onko Herr Westerback kielimiehiä? Ainakin iän puolesta sattaa pohjalla hyvinkin olla vuosi tai kaksi yläastesaksaa, se kun oli aiemmin paljon yleisempää kuin nykyään.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän Sport ole aina maksanut huomattavasti parempaa palkkaa? Eihän tuo tee kuin sellaiset 50000 kaudessa. Uskon siis, että palkka on ainakin tammikuun koeajan jälkeen huomattavasti kovempi.

Veikkaisin että kyseessä on nettopalkka, pelaajien neuvotellessa sopimuksia eri maissa puhutaan aina nettopalkoista, bruttopalkka kun ei ole oleellinen kun verotus vaihtelee maittain vaan se mitä todellisuudessa kolahtaa tilille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös