Sokker

  • 4 014
  • 12

Hautsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Netissä pyörivä jalkapallo managerointi peli

http://www.sokker.org

Tunnetuman isoveljen Hattrickin tapainen mutta paljon erilaisia ominaisuuksia.

Haluatko luoda oman taktiikan se onnistuu sokker.ssa, jos sinusta tuntuu hyvältä ajatukselta voit laittaa vaikka kaikki pelaajasi vasempaan laitaan. Eli Sokker:ssa voit tehdä täysin oman taktiikan tai käyttää valmiita pohjia.

Pelin reaaliaikainen seuranta livenä. Eli näet miten pelaajasi pelaavat. Ovatko he miten sijoittuneet kentälle missäkin tilanteessa Näyttääkö huonolta no muutetaan pelaajien sijoittumista/taktiikkaa seuraavaan peliin. Jos livenä et kerkeä peliä katsomaan voit aina katsoa sen videolta myöhemminkin.

Peli puolalaista alkuperää joten nyt alkuvaiheessa puola on aika ylivoimainen mutta muiden 44.n maan välillä on tiukkaa taistelua. Kaikkiaan käyttäjiä löytyy hieman yli 16 000 joista suomalaisia n.230. Vielä kerkeää hyvin mukaan eikä ole maamme kärkijoukkueita kovin paljoa perässä.

Suomesta löytyy maajoukkue joka parhaillaan karsii world cup:iin sekä veikkausliiga, 4 lohkoa 1-divaria, 8 lohko 2-divaria ja 16 lohkoa 3-divaria sekä Suomen cup

Suomennos on tekeillä ihan loppusuoralla eli se tulee kyllä. Vielä suomennosta ei ole. Joukkueen saaminen kestää 1-5 päivää. Tällä hetkellä suomessa on 425 joukkuetta ja 230 käyttäjää joten vapaita joukkueita kyllä löytyy.

http://www.sokker.org
 
Viimeksi muokattu:

Hautsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11 Suositeltavaa asiaa tehtäväksi kun aloittelet Sokker:n pelaamista (Epävirallinen)

1. Paina keilan kuvaa oikean puolen valikosta, ja valitse harjoitusmuodoksi ”kestävyys”. Se tehostaa joukkuettasi mukavasti ja antaa sinulle muutaman viikon aikaa miettiä mitä haluat/tarvitsee harjoitella.


2. Paina pelaajan kuvaa tutustuaksesi pelaajiisi – haluat luultavasti antaa osalle pelaajistasi potkut. Alussa sinulla on muutama surkea pelaaja. Kaikki pelaajasi joiden yksikään taito ei ole välttävää parempi ovat surkeita. Kaikki pelaajat vahvalla tai erittäin hyvällä taidolla ovat hyviä pelaajia.

3. Katso pelaajiesi taidot läpi ja päätä mitä haluat harjoitella. Pelaajat joiden ikä on 16-23 ovat hyviä harjoitteluun. Parhaimmat ovat alle 20 vuotiaita. Hyvä aloitus harjoittelulle on taito millä paikalla suurin osa nuorista pelaajistasi pelaa. Alussa kaikki taidot näyttävät olevan harjoituksen tarpeessa. Erityisesti Puolustus, Syöttäminen, Hyökkäys ja Maalivahti.

4. Tarvitset päävalmentajan. Klikkaa kartiota ja valitse ” valmentajan rekrytointi”. OLE VAROVAINEN. Valmentajan rekrytointi perustuu tuuriin ja siihen voi kulua paljon rahaa... Haluat päävalmentajan jolla on korkea taito (vähintään uskomaton) vain SIINÄ TAIDOSSA JOTA HALUAT HARJOITELLA, muut taidot niin huonoiksi kuin vaan voi saada. Sinun pitäisi olla mahdollista saada päävalmentaja jonka palkka on alle 6000€. Mitä halvempi sitä parempi. Suositus rekrytointiin, valitse Uskomaton taitoon jota harjoittelet ja muihin taitoihin valitset onneton. Tämän jälkeen saat valitun valmentajan. Jos haluat hänet voit hyväksyä valmentajan, jos et halua häntä, hylkää valmentaja. JOS ET HYLKÄÄ VALMENTAJIA, HE PYSYVÄT JOUKKUEESSASI JA NOSTAVAT VIIKOTTAIN PALKKAA...

Voit valmentajaa etsiä myös siirtolistalta. Vasemmassa valikossa on linkki siirrot paina sitä ja avautuvasta ikkunasta valitse valmentaja ylävalikosta näin pääset valmentaja siirtolistalle.

5. Sinun täytyy myös palkata juniorivalmentaja sekä apuvalmentaja(t). Heitä valittaessa sinun täytyy katsoa valmentajan yleistä tasoa. Alussa valmentajat joiden taso on välttävä – vahva käyvät mainiosti. Yksi tapa saada tällainen on valita hyvä kaikkiin valmentaja rekrytointi valikon kohtiin. Jälleen, katso apuvalmentaja jonka palkka on niin pieni kuin mahdollista. Alle 2300€... Juniorivalmentaja kannattaa palkata vasta kun juniorijoukkueessa on pelaajia. Lisäksi valmentaja tulisi palkata lauantai aamun talouspäivityksen jälkeen ja ennen torstai aamun harjoituspäivitystä.

6. Sinun täytyy laittaa juniorijoukkueesi paikat. Paina puhelimen kuvaa ja valitse ylävalikosta ”juniorit”. Viikottain lauantaisin saat 1-6 junioria, mutta vain jos juniorijoukkueessasi on vapaita paikkoja. Jos sinulla on 5 junioria joukkueessasi ja vain 6 paikkaa, voit saada lauantaina maksimissaan 1 juniorin lisää. Paikka juniorijoukkueessa maksaa 1000€ viikossa, riippumatta siitä onko paikalla junioria tai ei. Joten ole varovainen tämän kanssa. Aloita 6 paikalla ja nosta paikka määrää jos katsot sen tarpeelliseksi. Erota juniorit joiden taso on heikko tai huonompi.

7. Sinun täytyy laittaa pelaajat edustusjoukkueeseesi. Paina peli valikkoa (jalkapallo kenttä) ja valitse seuraava peli johon sinun täytyy laittaa ”kokoonpano”. Tässä on paikka missä tarvitset paljon kokemusta. Yleisesti valitse maalivahti jolla on paras maalivahti arvo, puolustaja jolla on paras puolustus arvo, mutta myös nopeus, tekniikka, syöttö ovat käytännöllisä, keskikenttäpelaajat tarvitsisivat kaikkia taitoja, ja hyökkääjät... kyllä sinun pitää kokeilla ne itse! Täältä voit myös muuttaa taktiikkaasi – jalkapallo kentän kautta. Tämä ei ole Hattrick, joten älä automaattisesti valitse 3-5-2 taktiikkaa!!! (Voit itse luoda omia taktiikoita tai muuttaa valmiita kartiota painamalla ja valitsemalla ylävalikosta ”taktiikat”)
OLE VARUILLASI ETTET VALITSE ENEMPÄÄ KUIN 5 DEF, 5 MID TAI 3 ATT PELAAJAA! PELAAMALLA 4 att (ESIM. 4-2-4) MENETÄT HARJOITUKSEN

8. Sovi ystävyysottelu (jos et ole mukana CUP:ssa!). Paina puhelimen kuvaa ja valitse ystävyysottelut. Voit mainostaa omaa joukkuettasi, tai valita muista joukkueista, jotka itseään mainostaa. Voit kysyä foorumin kautta. Paras tapa on liittyä ystävyys-sarjaan, minkä kautta voit saada varatuksi n. 10 peliä etukäteen (riippuen kauden ajankohdasta).

9. ÄLÄ OSTA pelaajia siirtolistalta vielä. Rahaa, ei varsinkaan sokkerin alussa ole paljoa. Sen käyttäminen pelaajien ostoon on varma tie päin metsää!

10. Lue forumeita – Sielä on paljon hyödyllisiä neuvoja ja ohjeita. Sen kautta on myös helppo kysyä kokeneimmilta pelaajilta neuvoja. Suomen keskustelu forumi on aktiivinen, joten rohkeasti kysymään.

11. Älä rakenna stadioniasi liian aikaisin. Tarvitset vähintään 300 kannattajaa ennenkuin kannattaa edes miettiä stadionin kasvattamista


Nämä ohjeet ovat tehneet forestman ja mr_gibbage, suomentanut ja hieman lisäyksiä ja muutoksia tehnyt Hautsi77


Neuvoja, ohjeita ja muuta apua löytyy:
http://www.sokkerhelp.org (Englannin kielinen)

Ps. voitte laittaa kysymyksiä minulle myös sokker mailin kautta autan mielelläni
joukkueeni FC Patella ja tunnus: Hautsi77
 
Viimeksi muokattu:

Calder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, K-Vantaa, Buffalo, HämPy
Oma jengi on nyt Sokkeriin luotu, ja jotain taktisia säätöjä tehty. Mutta toi oman taktiikan säätäminen ei oikein luonnistu. Saisko jotain vinkkiä siihen.
 

Hautsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Löytyykö tarvittava tieto säännöistä?

Taktiikka editori löytyy harjoittelu valikon alta tai kokoonpanon määräys sivulta. Voit muokata vain omia taktiikoitasi, jos sinulla ei ole yhtään omaa taktiikkaa kopioi yksi valmiista taktiikoista tekemäsi taktiikan pohjaksi. Tehdäksesi tämän, valitse kohdan ”tee uusi taktiikka perustuen” alta: alasvetovalikosta taktiikallesi pohjaksi jokin valmiista taktiikoista, jotka listassa näkyvät. Sen jälkeen kirjoita taktiikallesi nimi, jolloin taktiikan löytäminen helpottuu. Tee napin painamisen jälkeen taktiikkasi näkyy alkuperäisten taktiikoiden alapuolella. Taktiikka editorin (kenttä) yläpuolella näkyy muokkaamasi taktiikan nimi.

Valitse taktiikka jota haluat muokava. Pelaajien sijoittelu näkyy oikealla olevalla kentällä. Muokataksesi taktiikkaa, ”vedä” keskellä kenttää olevaa palloa ympäri kenttää (hiiri pallon päälle ja pidä pohjassa vasenta hiiren näppäintä). Siirtelemällä palloa näet miten pelaajasi liikkuvat kentällä, liikkumisnopeus riippuu pelaajan nopeudesta sekä kestävyydestä. Pallon sijainti näyttää miten pelaajasi sijoittuvat pallon ollessa valitussa paikassa. Jos haluat muuttaa pelaajien sijoittumista, yksinkertaisesti jätä pallo haluttuun kohtaan kentällä ja sijoita pelaajat haluamallasi tavalla. Tarkista, että pelaajasi liikkuvat järkevällä tavalla liikuttamalla palloa kentällä. huono sijoittautumien voi johtaa siihen, että pelaajasi eivät ehdi juosta haluamallesi paikalle pelitilanteessa, joka voi tehdä taktiikastasi käyttökelvottoman. Sinä itse valitset pelityylin jota joukkueesi toteuttaa, esim. valitset kuinka korkealle puolustajat nousevat pallon ollessa hyökkäys päässä, valitset kuinka lähekkäin pelaajasi pelaavat, halutessasi voit vahvistaa tai heikentää jotain kentän osa-aluetta jne. On olemassa miljoonia potentiaalisia vaihtoehtoja pelitaktiikoiksi!

Sivulla jossa teet kokoonpanon peliin ja valitset käytettävän taktiikan, sekä pelin jälkeen, kun katsot pelaajiesi arvoja näet kentän. Näkymä käytetystä taktiikasta perustuu pelaajiesi liikkumisen keskiarvoon. Joten älä ylläty vaikka näkymä poikkeaisi paljonkin näkymästä, jonka näet taktiikkaeditorissa.

Tässä on myös video (puolalaista alkuperää ja aukeaa aika hitaasti) http://www.skulleke.be/sokker/probeersel.swf

Kannattaa aluksi katsoa omia pelaajia ja omien pelaajien taitojen mukaan laatia taktiikka, vasta kun saat vaihtoehtoja pelaajistoosi niin voit alkaa tekemään taktiikkaa vastustajan mukaan.

Oikein olet lähtenyt liikkeelle, taktiikan teko kannattaa opetella heti. Hyvällä taktiikalla voi voittaa selvästi paremmankin joukkueen.

Kannattanee kuitenkin aluksi testata uusia taktiikoita harjoituspeleissä.



Niin ja sokkerissa sarjapelit ovat sunnuntaisin ja harjoituspelit keskiviikkona, harjoituspäivitys torstai aamuna ja talouspäivitys lauantaina. eli ei mene HT:n kanssakaan päällekkäin
 

Kako-86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NasKi, Aston Villa
häpeäpaalu kirjoitti:
Mitenhän tuon päävalmentajan taitotaso vaikuttaa? Onko heikko valmentaja utopistisella syöttövalmennustaidolla ok?

Kyllä jos treenaat syöttöä. Yleisellä valmentajan tasolla ei ole merkitystä kuin junnujoukkueessa. Päävalmentajalle merkitsee ainoastaan se ominaisuus mitä treenaat.
 

Hautsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän ohjeen olen kirjoittanut sokkerin forumille ja sieltä kopioin nyt tähän, kirjoitettu ennenkuin suomennos oli käytössä jonka vuoksi taidot ovat englanniksi. Idea kuitenkin selviää...

Tämä on aika pitkä mutta toiv. jaksat lukea loppuun...

Valmentajista:

Kyseisen valmentajan eniten vaikuttava taito on vahvennettu oheisissa esimerkeissä

Apuvalmentajat ja juniorivalmentaja

Leopold Wawrowski , age: 53
solid coach, wage: 7 975 €

brilliant of stamina,
average of pace,
outstanding of technique,
brilliant of passing,
poor of keeping
adequate of defending
poor of playmaking
poor of striker


Erti Proto , age: 54
good coach, wage: 9 750 €

unsatisfactory of stamina,
weak of pace,
very good of technique,
excellent of passing,
unsatisfactory of keeping
brilliant of defending
unearthly of playmaking
poor of striker


Näistä kahdesta apuvalmentajana tehokkaammin päävalmentajaa auttaa (riippumatta harjoituksen aiheesta) ylempi (Leopold Wawrowski).

Tehokkaammin hän auttaa myös harjoiteltaessa pelinrakennusta, koska valmennus taito on korkeampi.

tämä valmennustaso vaikuttaa myös valittaessa juniorivalmentajaa eli ylempi parempi...

Kannattaa kuitenkin seurata palkkaa, näillä molemmilla esimerkeillä palkka on suhteellisen korkea. Kannattaa käydä valmentaja siirtolistalta katsomassa minkälaisia palkkoja maksetaan erilaisille valmentajille

Päävalmentaja

Norbert Dustl , age: 39
poor coach, wage: 5 900 €

hopeless of stamina,
weak of pace,
poor of technique,
hopeless of passing,
tragic of keeping
tragic of defending
unearthly of playmaking
weak of striker

Heti alussakin kannattaa hankkia päävalmentaja jolla harjoiteltavassa taidossa maaginen tai parempi...

Myös muiden taitojen taso vaikuttaa harjoitukseen mutta vaikutus on niin pieni hyötyyn nähden sokker uran alussa että siihen ei kannattane kiinnittää paljoa huomiota ennenkuin talous on kunnossa (tulos suurempia kuin menot)


Ehdottomasti suosittelen hankkimaan päävalmentajan jonka harjoiteltava taito eli tässä tapauksessa playmaking on vähintään magical.

Kaikki muut taidot niin huonoja kuin mahdollista jolloin palkka ei nouse turhan korkealle.

Lisäksi apuvalmentajiksi kannattanee hankkia 3 (good - very good) tasoista valmentajaa (huom jos apureita yli 3 alkavat tapella ja treeni menee)

Junnu valmentajaksi solid - excellent. Huom junnuvalmentajaa ei kannata hankkia ennenkuin juniorikoulussasi on vähintään 1 juniori jota haluat treenata.

Mikäli haluat vaihtaa valmentajiasi:

Valmentaja kannattaa erottaa harjoituspäivityksen jälkeen ja ennen talouspäivitystä eli torstai aamun ja perjantai illan välisenä aikana

Uusi valmentaja kannattaa hankkia talouspäivityksen jälkeen ja ennen harjoituspäivitystä eli lauantai aamun ja keskiviikko illan välisenä aikana

Näin säästät viikon palkan





Huomioi hinnassa että esim 2 adequate tasoista valmentajaa on parempi kuin 1 formidable

Adequate = 6 pistettä
eli 2 kpl adequate valmentajaa = 12 pistettä


kun formidable = 11 pistettä

adequate valmentajia löytyy 1500 - 3000 euron palkaan helpostikkin

kun formidablesta joutuu maksamaan 8500 - ??? euroa viikossa

eli kannattaa hankkia 3 huonompaa kuin 1 hyvä.


esim. 1 formidable valmentaja maksaa yleensä n. 11 000 euroa ja saat siitä 11 apupistettä

esim siirtolistalta löytyy halvalla good tason valmentajia joille palkkaa menee 2500 - 3500 euroa viikossa

3 good tason valmentajaa palkka n. 3500 euroa/valmentaja yhteensä 10500 euroa ja saat näistä yhteensä 21 apupistettä
Noi taitojen numerolliset arvot löytyvät säännöistä.


Juniori valmentajaksi niin hyvä ja halpa kun sinulla on varaa...

alussa tuskin kanntattanee pitää valmentajana parempaa kuin very good..

Lisäksi junnujoukkueessa ei kannattane pitää huonotasoisia junioreita ainakaan alle poor tasoisia Joudut jokaisesta juniorikoulun paikasta maksaa 1000 euroa viikossa...
 

Hautsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
0. tragic tuhoisa
1. hopeless onneton
2. unsatisfactory kurja
3. poor kehno
4. weak heikko
5. average välttävä
6. adequate kelvollinen
7. good hyvä
8. solid vahva
9. very good erittäin hyvä
10. excellent erinomainen
11. formidable mahtava
12. outstanding loistava
13. incredible uskomaton
14. brilliant käsittämätön
15. magical maaginen
16. unearthly utopinen
17. divine jumalainen
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Sokker


Loistava futismanagerointi, käykääpä tsekkaamassa.

Muutamia ominaisuuksia:

-reaaliaikainen otteluseuranta, jonka lisäksi matsit voi katsoa silloin kun sopii, Plus-paketilla voit seurata minkä tahansa joukkueen ottelut(esim. pelaajia scoutatessa), tämä kaikki graafisesti(miehet pelaavat, sinä katselet)

-junnuakatemia; yhdestä kuuteen prospektia nousee rinkiin ja kehittyvät ajan kuluessa, aluksi tiedossa senhetkinen yleistaso ja viikot ennen nostomahdollisuutta

-ottelun aikana suoritettavat vaihdot ja niiden lukemattomat ehdot; tappiolla yhdellä maalilla, pelaaja loukkaantuu lievästi/saa kortin jne.

-treenauksen monipuolisuus; Sokkerissa tasonnousuja tulee valmentajista riippuen myös treenin ulkopuolisiin taitoihin ja tässä pelissä eivät yksitaitoiset pelaajat juhli, vaan esim. maalivahdilla on hyvä päätaidon lisäksi olla syöttö ja nopeus kohdallaan

-omien taktiikoiden luonti; kenttä jaettu 35 osaan, joissa jokaisessa saa pelaajien sijoittumisen palloon nähden itse valita, tarjolla myös valmiita taktiikkapohjia, joita muokkaamalla voi aloittaa säätämisen.

Sokkerin Suomiyhteisö on pienehkö mutta varsin aktiivinen ja maajoukkuekin on menestytynyt mukavasti.

Suosittelen lämpimästi ja tervetuloa kaikille kampeamaan Puola Sokkerin piikkipaikalta ; )

Siinä viestini toisesta(tupla)ketjusta. Nyt paras netissäpelattava futismanagerointi on entistä ehompi, otteluseurantaan lisätty uusia animaatioita.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Täytyypä jatkoksi todeta, että uudet animaatiot ovat kaikkine huvittavuuksineen ihan mukava parannus. Aika vaikea olisi enää lähteä matseja seuraamaan esim. pelkällä tekstiselostuksella, kun saa nauttia reaaliaikaisesta animaatioseurannasta ja taktiikantekemisen täydellisestä vapaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös