SM-liigan seurojen suosio itse liigapaikkakuntien ulkopuolella.

  • 26 263
  • 98

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä Hämeenlinnassa HPK saa jotakuinkin varauksettoman kannatuksen. ne jotka eivät kannata HPK:ta kannattavat lähes poikkeuksetta Tapparaa. Tämän voisi selittää maantieteelliset syyt, paitsi että Ilvestä ei tunnu kannattavan kukaan. Myös HIFK taitaa saada hajaääniä...

Jotenkin on semmoinen tunne että liigapaikkakunnilla on aina niitä joita ärsyttää sikäläisen väestön/median vouhotus oman kaupungin joukkueesta, ja jotka rupeavat kannattamaan pahinta vihollista ihan vaan *ttuilumielessä protestioden. Selittäisiköhän tämä TPS:n valtakunnallisen suosion:)? (No ei vaan, kyllähän varmaan Tapparan ja TPS:n menestysvuodet ovat tuoneet joukkueille paljon kannattajia ympäri maan. Tosin, Jokereita ei tunnu kannattavan juuri kukaan. Menestyksestä huolimatta)
 
Viimeksi muokattu:

Tinke18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Timrå IK,Toronto
Viestin lähetti Roku

Panelia ja Kiukainen taitavat jakautua puoliksi Lukon ja Ässien kannatajien kesken, ehkä Ässien kannattajilla kumminkin on pieni miesylivoima noissa pitäjissä. Harjavalta ja Nakkila ovat jo kokonaan Ässien aluetta.


Totta haastat. Panelia ja Kiukainen ovat suurimmaksi osaksi puoliksi Lukon ja Ässien kannattajia, mutta löytyy täältä melko paljon TPS- faneja sekä muutamia Ilves kannattajia.Onpa joku hurahtanut Tapparaankin. Tosin häntä ei kannata kovin vakavasti ottaa...
 

Jääkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hellas Verona, AC Milan, Tottenham
Vaikka Espoo liigapaikkakunnaksi lasketaankin, niin itse siellä asuvana voin todeta että Bluesin kannatus on kyllä aika vähäistä. Suurin osa tuntemistani ihmisistä jotka ylipäänsä lätkää seuraavat, kannattavat IFK:ta, mutta myös Jokereille tulee hajaääniä. Bluesin puolella jotkut periaatteessa ovat mutta myöntävät samantien että surkeahan tämä tilanne joukkueen kannatuksen suhteen on ja vähättelevät samantien omaa sitoutumistaan joukkueeseen. Tuntuu että Espoossa välillä jopa hävetään Bluesia. Se ei vain sytytä juuri ketään, minkä näkee fanikatsomon koostakin.

Jotta nyt liipataan tätä itse otsikkoakin niin Tapparalla taitaa olla kannatusta ympäri Suomen. Gloryhuntereita löytyy tietysti aina ja tätä kautta myös muiden seurojen haaviin tarttuu jyväjemmareita. Jotain Tuppuran kannatuksesta kertoo mielestäni se, että Fan Clubilla on alajaosto Kotkassa, mikä kuulostaa verraten oudolta. Tai sitten suurin osa Tapparan faneista on merimiehiä...
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Säkylää valtaamassa

Lukko on tällä kaudella tehnyt pientä nurkanvaltausta Säkylässä. Paikkakunnalle on pystytetty samanlainen Lukon ottelumainos kuin on Raumallakin. Lisäksi ainakin tuossa Tappara-ottelussa oli bussillinen varusmiehiä ottelua seuraamassa.

Eurajoelta ja Lappi TL:stä on kyllä aina käyty Lukon peleissä runsaslukuisesti. Laitilakin on aika vankkaa aluetta. Uusikaupunki taitaa kääntyä selkeästi TPS:lle, vaikka kyseinen seura tekikin Jääkotkille viime kaudella aikamoisen karhunpalveluksen. Mutta löytyy Uudestakaupungista runsaasti Lukonkin faneja.

Se on kumminkin se "menestys" ja maine joka niitä nuoria, seuraansa vasta valitsevia kannattajia vetää. Tästä syystä TPS on onnistunut lähiseuduilla hyvin. Satunnaisia Kärppä- ja Tappara -kannattajia tunnen myös. Nämä ovat enimmäkseen heitä, jotka haluavat olla aina voittajan puolella.
 

topivl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Peter Gabriel

Jotenkin on semmoinen tunne että liigapaikkakunnilla on aina niitä joita ärsyttää sikäläisen väestön/median vouhotus oman kaupungin joukkueesta, ja jotka rupeavat kannattamaan pahinta vihollista ihan vaan *ttuilumielessä protestioden.

Jep, itse olen myös havainnut useammallakin liigapaikkakunnalla. Toki tämä joukko on todella marginaalissa, mutta silti..

Itsekään en yleensä kulje massan mukana, mutta tämän kaltainen "erilaisuus" on kyllä mielestäni aika erikoista.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
"Rovaniemellä Kärpät on ylivoimainen suosikkijoukkue. Sitten tulee pitkästi tyhjää ja seuraavana ehkä TPS. Kuriositeetteina voisi mainita Bluesin ja JYPin, kummallakin yksi kannattaja."

Tuo ei muuten pidä missään mielessä paikkaansa. Rovaniemellä on aina ollut ja varmaan tulee myös olemaan tästä eteenpäinkin vahva Tappara kannatus.

Oletan että tuo ylläoleva on tyypillistä oletusta johtuen kärppien "puolensuomen joukkue" -statuksesta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varsin mielenkiintoinen ketju löytyi. Parkano taitaa olla Ässien reviiriä vielä, kun sieltä niitä bussikuljetuksia peleihinkin järjestetään? Itse kuvittelin, että voisi olla aika vahvasti Ilves- ja Tappara-voittoista. Sportin ja Ässien jaon voisi luulla menevän siinä jossain Uudenkaupungin kohdalla, Kaskinen ehkä jo Sportin aluetta? Jos nyt noissa ruotsinkielisissä pitäjissä hirveästi edes jääkiekkoa seurataan.

Lukon ja Ässien kannatuksen rajaviivat on nähdäkseni aika hyvin kuvailtu.
 

Lohipoika

Jäsen
Vantaalla ollaan aika paljon Jokereiden kelkassa, mutta HIFK saa muutamia hajaääniä. Bluesia ei taida monikaan kannattaa. Muuttovoittokunta kun ollaan, niin sen mukaan kaikki muutkin liigaporukat keräävät kannatusta.

K-Vantaata ei monikaan taida kannattaa. Hyvä, jos edes tietää. Todella valitettavaa. Potentiaalia olisi kuitenkin jopa liigajoukkueeksi.
 

motamoro

Jäsen
Sportin ja Ässien jaon voisi luulla menevän siinä jossain Uudenkaupungin kohdalla, Kaskinen ehkä jo Sportin aluetta? Jos nyt noissa ruotsinkielisissä pitäjissä hirveästi edes jääkiekkoa seurataan.

Niin, ettei kuitenkin kyseessä olisi Kristiinankaupunki eikä Uusikaupunki, joka taitaa olla TPS:n ja Lukon rajalla?
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Panelia ja Kiukainen taitavat jakautua puoliksi Lukon ja Ässien kannatajien kesken, ehkä Ässien kannattajilla kumminkin on pieni miesylivoima noissa pitäjissä. Harjavalta ja Nakkila ovat jo kokonaan Ässien aluetta.

Sellaisen vaikutelman olen saanut että entinen Kiukainen menee Lukolle selvästi. Harjavallassakin on Lukon kannattajia, pienenä vähemmistönä tosin. Huittisissa alkaa sitten tulla jo Tapparaa ja Jokereita.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Riihimäellä varmaankin kulkee aika pitkälle ainakin joidenkin joukkueiden kannatusrajat. Ykkönen on varmaankin HPK, sitten seuraavana tulevat HIFK ja TPS. Hajaäänet Jokereille ja Tapparalle.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuopion ympärys voisi mennä jotenkin näin.

Itään päin mentäessä Tuusniemellä on KalPa kannatusta hyvinkin vielä, Outokummussa ei nimeksikään. Ohtaansalmi aika hyvin toimii tässäkin rajana. Pohjoiseen taitaa olla Iisalmi kannatusrajoilla. Länteen Pielavesi/Keitele ja etelään Leppävirta jossa hyvin kannatusta. Varkaus vähän epävarmaa itselle? Pieksämäki taitaa olla siinä ja siinä rajoilla onko pyllistämässä Jyväskylän suuntaan. Taitaa sieltä löytyä molempia joukkoja jo.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Lukon ja Ässien kannatuksen rajaviivat on nähdäkseni aika hyvin kuvailtu.
Jeps, Porista etelän suuntaan kasitietä ajellessa Ässäkannatuksen raja tulee aika nopeasti vastaan. 15 km alaspäin Luvialla taitaa olla jo aika lailla 50/50 Ässien ja Lukon kannattajien kesken. Toiset 15 km alaspäin ja ollaan Eurajoella jossa Ässien kannattajia on enää kourallinen - ainakin näin oli joskus 90-luvulla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse sanoisin, että Ässät kellistää Lukon Luvialla. Ei kuitenkaan missään nimessä niin selvästi kuin kakkostien kunnissa (Nakkila, Harjavalta, Kokemäki).

Joku luvialainen voisi varmaan vähän valaista enemmän.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kolmisen viikkoa sitten perjantaina Satakunnan Radion toimittaja kierteli Luvialla ihmisten kimpussa ja kyseli tästä kannatuksesta. En kuunnellut lähetystä koko aikaa, mutta mielestäni siinä ainakin viisi ihmistä pääsi ääneen ja heistä vain yksi kannatti Lukkoa. Eli 80-20 jakautuivat tuon haastattelun prosentit Ässille.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kolmisen viikkoa sitten perjantaina Satakunnan Radion toimittaja kierteli Luvialla ihmisten kimpussa ja kyseli tästä kannatuksesta.
No vähän pieni taisi olla otanta ja Satakunnan radio on nyt niin ässäläinen kuin vaan voi olla. Mutta kyllä itsekin olen ajatellut, että Luvia on Ässiin päin kallella. Tosin sielä on paljon porukkaa, jotka käyvät molempien matseissa ja noiden viisari näyttää varmasti sen puolelle joka menestyy paremmin.
 

Ralph

Jäsen
Nokialla Tappara ja Ilves ovat ne kaksi suurta. Minä kannustan Kerhoa ja pari kaveria Ässiä. Muita en tiedä. Tampere on rajanaapurikaupunki joten ei ihmekään.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Nakkilasta löyty viisi (5), niin suurta Lukkofania, että muiden kannattajia ei voida edes noteerata, joten Nakkila on Lukkomielinen kunta :)
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Valkeakoskelta löytyy paljon Ilveksen, Tapparan ja HPK:n faneja.
Ilveksen ja Tapparan kannattajia löytyy noin saman verran.
HPK -fanejakin löytyy myös paljon.
 
Tästä olisi muuten todella mielenkiintoista tehdä visualisointi kartan muodossa? Tosin "etäpesäkkeet" voisivat olla haasteellisia.

Tappara oli takavuosina Helsingin 2. suosituin joukkue, johtuen muuttovirrasta, menestyksestä ja maan laajuisesta markkinoinnista. Those were the days..
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä olisi muuten todella mielenkiintoista tehdä visualisointi kartan muodossa? Tosin "etäpesäkkeet" voisivat olla haasteellisia.

Helppo homma, kirjaudu Facebookiin. Etsi jokaisen seuran fanisivu, ota vaikka 1000 ensimmäistä fania aakkosjärjestyksessä, kirjaa asuinpaikkakunta (jos on) ja julkaise tulokset. 1000 fanin otos antaa jo jonkinlaisen kuvan siitä, millä joukkueella on eniten ulkopaikkakuntalaisia kannattajia.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Tunnen joitain tyyppejä Jyväskylästä ja lähikunnista jotka tunnustavat HIFKin värejä. Myös KalPa saa kannatusta, lienevät pääasiassa savolaisia opiskelujen perässä maahan muuttaneita. Kärpät, TPS ja SaiPa saavat hajaääniä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Sellaisen vaikutelman olen saanut että entinen Kiukainen menee Lukolle selvästi. Harjavallassakin on Lukon kannattajia, pienenä vähemmistönä tosin. Huittisissa alkaa sitten tulla jo Tapparaa ja Jokereita.
Tavallaan noin, mutta Kiukaisista on moni junnu tullut kuitenkin Ässiin pelaamaan ennemmin kuin lukkoon vaikka luulisi että siellä on pienemmissä piireissä paremmat mahdollisuudet.

Ja tästä pohjoiseen mentäessä Ässien kannattajia on aika paljon vielä Suupohjan suomenkielisissä. Kauhajoelta tulee jopa bussi välillä tänne. Karsinnoissa sielläpäin taisi olla kova taistelu Sportin ja Ässien kannattajien välillä.

Ja jostain syystä Kokkolassa on jonkin verran Ässäfaneja. Onko sitten yhteistoiminta Kokemäenjokilaakson ja Kokkolan metalliteollisuudella syynä vai mikä on. Sieltä tultiin (tullaan) jopa joskus pikkubussilla tänne peliin.

Nakkilasta löyty viisi (5), niin suurta Lukkofania, että muiden kannattajia ei voida edes noteerata, joten Nakkila on Lukkomielinen kunta :)
Ja pyh, meidän isä voittaa teidät kaikki :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös