SM-liigan puheenjohtaja toiminut sääntöjenvastaisesti, erottaminen välttämätöntä?

  • Viestiketjun aloittaja Flonaldo
  • Alkaa
  • 11 957
  • 125
F

Flonaldo

Kaikki tässä oleva perustuu SM-liigan itse uutisoimiin seikkoihin sekä SM-liigan hallituksen puheenjohtajan Harry Harkimon lausuntoihin.

Harkimo on toiminut SM-liigan sääntöjen vastaisesti eikä ole myöskään noudattanut Suomen lainsäädännön asettamia vaatimuksia. Näistä syistä SM-liigan hallituksen tulisi erottaa puheenjohtaja Harkimo.

Harkimo ei ole kutsunut SM-liigan hallituksen kokousta kokoon sääntöjen määräämällä tavalla. Kokous ei ole siis päätösvaltainen.

Harkimo on toteuttanut "kokouksen" tavalla, joka ei täytä sääntöjen tai lainsäädännön vaatimuksia. Kaikki hallituksen jäsenet eivät ole olleet paikalla. Kaikki eivät myöskään olleet yhtä aikaa paikalla ja ainoastaan Harkimolla on tiedossaan mitä jäsenet ovat kommentoineet.

Puhelinkokouksia voidaan järjestää, mutta se vaatisi, että kaikki jäsenet olisivat yhtä aikaa paikalla. Nyt kaikkien täytyisi vain luottaa Harkimon sanoihin.

Kokoukselle ei ole valittu toimihenkilöitä. Kokouksesta ei ole pidetty pöytäkirjaa siten, että jäsenillä olisi mahdollisuus tarkastaa pöytäkirjaa tai sen oikeellisuutta.

Mobergin erottaminen on siis lainvastainen ja Harkimo on tarjonnut Mobergille erinomaisen mahdollisuuden "päätöksen" kiistämiseen oikeusteitse. Tuollaisen tilanteen tietoinen aiheuttaminen on SM-liigan kannalta erittäin vaarallista.

Harkimo on siis täysin yksin tehnyt "päätöksen", jolla ei ole mitään lainvoimaa ja joka on SM-liigan sääntöjen vastainen. Tämän jälkeen on Harkimo on tuonut tämän "päätöksen" julkiseksi ja aiheuttanut samalla SM-liigalle korvaamatonta vahinkoa.

SM-liigan hallituksella ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin erottaa puheenjohtaja Harkimo, jonka käsittämätön toiminta ja sooloilu on vienyt SM-liigan kestämättömään tilanteeseen. Harkimo on tietoisesti rikkonut SM-liigan sääntöjä sekä lainsäädännön vaatimuksia.
 

alpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Erottaa pitää!

Samaa mieltä siitä, että Harkimo pitää erottaa tehtävästään ja tilalle pitää valita joku joukkueista enemmän ulkopuolinen henkilö. On absurdia, että yhden joukkueen osaomistajat ovat sm-liigan puheenjohtajana ja jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Tapaus Miettisenkin yhteydessä Harkimo kertoi, että "kiekkoliitossakin oltiin mun kanssa samaa mieltä".
Tämä on suomeksi, että: "me Kalen kanssa päätettiin, että Moppe ulos kun ei ymmärrä, että pitää saada taas TPS ja Jokerit finaaliin". (vrt. viime vuosi ottelusarja HPK-Jokerit)
Aiemmin talvella Harkimo syyllistyi myös selvään virhearvioon kirjoittamalla Iltalehden kolumnissaan henkilökohtaisuuksiin menevän artikkelin yhden liigajoukkueen päävalmentajasta. Mielestäni sm-liigan puheenjohtajalle sopimatonta käytöstä. Myös jääkiekkoliiton puheenjohtaja esitti henkilökohtaisuuksiin meneviä lausuntoja samassa yhteydessä.

Suomessa alkaa jo olla sen verran historiaa jääkiekossa ja sen piirissä on toiminut paljon ihan asiallistakin väkeä. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa löytää johtopaikoille henkilöitä jotka eivät ole vain oman joukkueensa asialla kun pitäsi ajaa yhteisiä asioita.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hohhoijaa

Ei jösses mitä ruikutusta aikuiselta mieheltä!
Jos joku on ollut pelle tässä koko hommassa niin se on ollut Frank "mopo karkasi käsistä" Moberg. Miettisen polvitaklauksesta olisi pitänyt tulla vähintään viiden (5) ottelun pelikielto. Miltei identtisestä tilanteesta sai Jokereiden Sihvonen KYMMENEN (10) ottelua! Molemmissa tilanteissa pelaaja haki vartalotaklausta ja taklattava väisti viime hetkellä jättäen jalan kuitenkin taklaajan jalan eteen. Jokerivihaajien silmissä tuo Sihvosen taklaus oli kuitenkin "telomista", "tahallista vahingoittamista" ja ties mitä muuta. Nyt Miettinen sai räkäisen kolme ottelua ja senkin Moberg pelleilyllään teki sirkukseksi.

Näillä "flonaldoilla" sun muilla hämeenlinnan pyllykerkon kannattajilla (+muilla jokerivihaajilla) ei ole koko kautena ollut muuta tekemistä kun hakea joka saatanan tapauksesta jotain mikä liittyisi Harkimoon tai Jokereihin ja jollain epämääräisellä selittelyllä "vaatia" Harkimon eroa. Harkimo oli tässäkin asiassa aivan oikeassa. Ei kurinpitäjä voi muutella tuomioitansa miten haluaa. Kaikilta tuomioiltahan tässä menisi pohja jos niitä alettaisiin jälkikäteen vielä muuttelemaan.
Ja nyt tämä "arvon" flonaldo sitten näkee Harkimon syypäänä koko soppaan!??? Salli mun nauraa!

Osta flonaldo mopo!
 
F

Flonaldo

Re: Hohhoijaa

Viestin lähetti Vänrikki Naapero
Ei kurinpitäjä voi muutella tuomioitansa miten haluaa. Kaikilta tuomioiltahan tässä menisi pohja jos niitä alettaisiin jälkikäteen vielä muuttelemaan. Ja nyt tämä "arvon" flonaldo sitten näkee Harkimon syypäänä koko soppaan!??? Salli mun nauraa!
En ole väittänyt Harkimoa syypäänä koko soppaan. Sen sijaan olen väittänyt samaa kuin näköjään sinäkin: SM-liigan kaikilta päätöksiltä menee pohja, jos näitä "päätöksiä" tehdään SM-liigan sääntöjen ja Suomen lainsäädännön vastaisesti.

Kiistätkö avausviestissäni esittämäni tosiseikat Harkimon toiminnasta vai tulitko mopoilemaan ihan vaan sen takia, kun oman seurasi pomo on jäänyt kiinni sääntöjenvastaisesta toiminnasta?

ps. Olisko sulla myynnissä? Tuntsa, manki vai peevee?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

twenty

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk
Täällä kritisoidaan Harkimoa, ei Jokereita. Mitä näitä kirjoituksia olen tässä lueskellut, niin tuntuu siltä että aina kun Harkimosta kirjoitetaan negatiivisesti joku Jokereiden kannattaja vetää herneen nenään vaikka asia olisi liittynyt vaan ja ainoastaan sm-liigan kyröilyihin!
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Onko sinulla Flonaldo hallussa Sm-liigan hallituksen toimintasäännöt? Josta siis käy ilmi kokouksien kutsumiset, päätösvaltaisuuden määritys yms. asiat. Ihan mielenkiinnosta kyselen, jotta saadaan tälle keskustelulle lisäpohjaa.
 

Kiekkojuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
perusteluja perusteluja

MItkäs ovat nyt sitten Flonaldon perustelut tälle "suurelle" paljastukselle?

Cobol sai takarajan moderaattoreilta esittää todisteet omille väitteilleen, nyt olisi Flon vuoro...

Äläkä vaan sano, että kuulit varmasta lähteestä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Flonaldo
Kaikki tässä oleva perustuu SM-liigan itse uutisoimiin seikkoihin sekä SM-liigan hallituksen puheenjohtajan Harry Harkimon lausuntoihin....

....Harkimo on siis täysin yksin tehnyt "päätöksen", jolla ei ole mitään lainvoimaa ja joka on SM-liigan sääntöjen vastainen. Tämän jälkeen on Harkimo on tuonut tämän "päätöksen" julkiseksi ja aiheuttanut samalla SM-liigalle korvaamatonta vahinkoa.

SM-liigan hallituksella ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin erottaa puheenjohtaja Harkimo, jonka käsittämätön toiminta ja sooloilu on vienyt SM-liigan kestämättömään tilanteeseen. Harkimo on tietoisesti rikkonut SM-liigan sääntöjä sekä lainsäädännön vaatimuksia.
Harkimo on siis mielestäsi YKSIN tehnyt päätöksen?! Mihin helvettiin perustat väitteesi? Koolla puhelinkokouksessa, mikä on aivan normaali tapa pitää kokouksia, olivat hallituksen jäsenet ja jos jäsentä ei saatu kiinni, niin hänen varajäsenensä.
Sinä flonaldo väität siis, että Harkimo kumosi YKSIN, omalla päätöksellään Miettisen pelikiellon kumoamisen? Aika kova väite ottaen huomioon, että jokainen liigajoukkue sai antaa äänensä joko puolesta tai vastaan tässä asiassa ja AINOA joka oli vastaan oli yllätys yllätys HPK. Siis esim. Tappara, Ilves, Ässät, Pelicans jne olivat sitä mieltä että Miettisen rangaistus täytyy pitää ennellaan! Ja nyt sinä näet Harkimon "syylliseksi"...?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Nyt on turha huudella, kun kakka on jo housussa. Eli oli typeryyttä äänestää Hjallista. IFK ei hänen puolellaan ollut, muut olivat. On myöhäistä valittaa. Hjallis jatkakoon kauden loppuun. Sitten katsotaan taas uudestaan.
 

JanJ

Jäsen
Harkimo on toiminut sääntöjen vastaisesti, ja se korjataan tänään pitämällä oikea kokous. Uskottavuus liigalta on mennyt jo ajat sitten muutenkin.

Tuossa joku kyseli Flonaldolta liigan sääntöjä koskien kokouksia. No, voin kertoa että liigaa sitoo samat säännöt ja lait kuin muitakin järjestöjä. Moberg voi riitauttaa asian ja voittaa.

Mutta mielelläni näkisin Harkimon väistyvän. Pilatkoon seuraavaksi vaikka Veikkausliigan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hjalliksen vastaus

Hjalliksen vastaus löytyy omasta ketjustaan. Näin provosoivaan ketjuun en sellaista viitsinyt laittaa.
 

lakimies

Jäsen
Viestin lähetti Flonaldo
Harkimo ei ole kutsunut SM-liigan hallituksen kokousta kokoon sääntöjen määräämällä tavalla. Kokous ei ole siis päätösvaltainen.

Tiedät mitä SM-liigan säännöissä eli yhtiöjärjestyksessä sanotaan kokouksista ?

Viestin lähetti Flonaldo
Harkimo on toteuttanut "kokouksen" tavalla, joka ei täytä sääntöjen tai lainsäädännön vaatimuksia. Kaikki hallituksen jäsenet eivät ole olleet paikalla. Kaikki eivät myöskään olleet yhtä aikaa paikalla ja ainoastaan Harkimolla on tiedossaan mitä jäsenet ovat kommentoineet.[/B]

Tiedät mitä SM-liigan säännöissä eli yhtiöjärjestyksessä sanotaan kokouksista ?
Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on puolet sen jäsenistä. Säännös on dispositiivinen eli yhtiöjärjestyksessä voidaan vaatia suurempi määrä.

Viestin lähetti Flonaldo
Kokoukselle ei ole valittu toimihenkilöitä. Kokouksesta ei ole pidetty pöytäkirjaa siten, että jäsenillä olisi mahdollisuus tarkastaa pöytäkirjaa tai sen oikeellisuutta.[/B]
OYL:n mukaan pitää laatia pöytäkirja. Tiedät ettei pöytäkirjaa ole laadittu?
 
F

Flonaldo

Re: perusteluja perusteluja

Viestin lähetti Kiekkojuristi
MItkäs ovat nyt sitten Flonaldon perustelut tälle "suurelle" paljastukselle?
Luepa avausviestini ensimmäinen kappale, et näköjään jaksanut lukea kuin vähän alusta...

Kirjoittamani siis perustuu SM-liigan uutisiin, Harkimon julkisesti antamiin lausuntoihin sekä Suomen lainsäädäntöön (www.finlex.fi)
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko seuraava matemaattinen yhtälö tosi vai epätosi

(Mobergin teko)=(Hjalliksen teko) <=> Tosi

En näe mitään eroa tälle. Oliko eilinen puhelinkokous juridisesti laillinen? Juuri alkavassa kokouksessa olisi liigajoukkueilla nyt mahdollisuus historian suurimpaan palvelukseen sm-liigan tulevaisuudella päättääkin asiasta toisin ja pakottaa tiettyjä tahoja vetämään tästä omat poliittiset päätöksensä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Flonaldo
Harkimo on siis täysin yksin tehnyt "päätöksen", jolla ei ole mitään lainvoimaa ja joka on SM-liigan sääntöjen vastainen.
Olisi mielenkiintoista tietää mistä olet näin inside-tietoa saanut Harkimon toimista?
Muistaakseni Harkimo itse totesi eilen televisiossa, että puhelinkokous pidettiin ja läsnä olivat hallituksen jäsenet tai jos jäsentä ei saatu kiinni, hänen varajäsenensä. Harkimon yksin tekemä päätös?!
 

travolta

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan aluksi haluaisin todeta, että onhan se jotenkin perverssiä, kun yhden Sm-liiga joukkueen omistaja on myös Sm-liigan hallituksen puheenjohtaja. Eikös tässä nyt väkisin ajauduta tilanteisiin, jossa saatta tulla eturistiriitoja. Niinkuin tapaus Miettinen ja kaikki tapahtumat sen ympärillä...

Toisekseen, ihmettelisin samaa kuin twenty. Nythän on kyse herrasta nimeltä Harkimo, ei Jokereista... vai?

Ja lopuksi... Liiga-hallituksen jäsen Harri Lintumäki ihmettelee mikä elin päätöksen (pelikiellon palauttamisesta) on tehnyt (IL 20.3.-03). Lintumäen mukaan mitään hallituksen kokusta ei ole ollut ja mm. Sm-liigan hallituksen varapuheenjohtaja ei tiennyt mitään kyseisestä kokuksesta.

Vähän nyt juttu haiskahtaa... Jyrkkä mielipiteeni on, jotta Harkimolle kenkää persuksille niin että tuntuu!
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Luultavastihan tämä Hjöördiksen "kokous" ei sitten ollut mitenkään laillinen ja päätösvaltainen. Vai miksi tänään sitten pitää olla uusi palaver?
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Ihan tarkalleen mitä pykäliä ja mitä lakeja tässä ollaan rikottu, kun kerran Hjallis on jäänyt kiinni niin "housut kintuissa"?

Itse en ole mikään lainsäädännön asiantuntija, ehkä joku nyt voisi valaista tätä asiaa. Sen verran kuitenkin tiedän, että jos tämä puhelinkokous on suurin rikos Suomen historiassa, niin ei olisi montaa kiekkoseuraa Suomessa olemassa, niin päin honkia on kaikkien niitten toiminta jos käytännön asioiden hoito on rikos. Kaikki Ässissä koskaan toimineet pitäisi esim. välittömästi laittaa vankilaan (vaikka verottaja taitaa tästä muutenkin pitää huolen).

Puurot ja vellit menevät aika monelta aika sekaisin. Seurat itse valitsivat Hjalliksen puheenjohtajaksi, ja jos ovat tyytymättömiä hänen toimintaansa, niin valitsevat jonkun muun seuraavan kerran. Näin se menee, eikä sille voi mitään. Monet ovat periaatteessa Hjalliksen toimia vastaan, riippumatta siitä, miten paljon rahaa hän seuroille toisi. Ja eikö Muuperi, joka tämän sekoilun aloitti, ole IFK:n mies?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Tenkanen
Sen verran kuitenkin tiedän, että jos tämä puhelinkokous on suurin rikos Suomen historiassa, niin ei olisi montaa kiekkoseuraa Suomessa olemassa, niin päin honkia on kaikkien niitten toiminta jos käytännön asioiden hoito on rikos.
Suurin rikos Suomen historiassa on se, että yksi liigaseura on edelleen ry-muotoinen. Ja toiseksi suurin se, että yksi mailanlapa mittautettiin yhdessä pelissä. Siitäs saitte, ehdin ekana.

Ihmettelen samaa kuin tommilin. Jos kerran eilinen puhelinkokous oli laillinen ja päätösvaltainen, niin miksi nyt tällä hetkellä kokoustetaan?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Tenkanen
Ja eikö Muuperi, joka tämän sekoilun aloitti, ole IFK:n mies?

Niin, eikö tuo Rautee tämän kaiken sekoilun aloittanut ja TPSn lääkärit/johto lisäsivät vaan vauhtia. Eivätkö he ole TPSn miehiä.

Että silleen...
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Viestin lähetti wilco
Niin, eikö tuo Rautee tämän kaiken sekoilun aloittanut ja TPSn lääkärit/johto lisäsivät vaan vauhtia. Eivätkö he ole TPSn miehiä.

Jumalauta, että on meillä siinä kolmoskentän sentteri. Pyörittää koko liigajohtoa. Poikien puntit vapisevat aina kun provorautee syöksähtää kentille. Tapahtumainkulku etenee siitä edespäin taiffuunin lailla ja liikemiehet tms eivät tahdo kärryillä pysyä.

Pelikieltoa Rauteelle ja HPK-kannattajille tikkarit.

Yhtä seikkaa en ymmärrä. Miksi te HPK-kannattajat ette vain tyydy voittamaan tämäniltaista peliä. Ja sitä seuraavaa. Ja sitä seuraavaa. Se olisi sitten siinä. Miettisgate ei pitäis horjuttaa teitä niin paljon ettette moiseen pystyisi. Viimeisen pelin palloseura voitti 4-0. Siinä ei Miettinen olisi kesää tehnyt. Kaikenlainen energian tuhlaaminen tähän bullshit episodiin taasen käy tappioksenne.

Minä vielä kysyn, missä on todistettavasti näytetty palloseuran sekaantuneen millään muotoa tähän kulissipeliin?
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti travolta
Ihan aluksi haluaisin todeta, että onhan se jotenkin perverssiä, kun yhden Sm-liiga joukkueen omistaja on myös Sm-liigan hallituksen puheenjohtaja.

Tuon hallituksen puheenjohtajanhan on kaikkien 13 seuran edustajat aikoineen valinneet. Hjallista vastaan silloin olivat hifk ja Lukko.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti kausi
Pelikieltoa Rauteelle ja HPK-kannattajille tikkarit.

Yhtä seikkaa en ymmärrä. Miksi te HPK-kannattajat ette vain tyydy voittamaan tämäniltaista peliä. Ja sitä seuraavaa. Ja sitä seuraavaa. Se olisi sitten siinä.

Minä vielä kysyn, missä on todistettavasti näytetty palloseuran sekaantuneen millään muotoa tähän kulissipeliin?

Kyllä, kannatan pelikieltoa Rauteelle, sillä keihästäminen on aina tehty vahingoittamistarkoituksessa, eittämättä. Ja mielelläni voisin ottaa tikkarin, tuotko heti?

Tyytyisin mielelläni voittamaan tämäniltaisen pelin. Se olisi mielestäni todella hienoa. Nämä sekoilut vain tuppaavat sekoittamaan mm. HPKn harjoittelua ja valmistautumista. Toivottavasti eivät kuitenkaan liikaa häiritse.

Olisikohan siinä, että Rautee itkien lähtee kentältä ja nousee välittömästi paareilta päästyään katseilta suojaan. Ja TPSn lääkärit/johto ilmoittavat, että Rauteelta on polvi lähes poistunut kiertoradalle. Mutta katsokaa mieshän harjoittelee jo seuraavana päivänä. Etkö huomaa edes pientä ristiriitaa tuossa?

Että silleen...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti ifota
Jokerimafia.
Tähän mainitsemaasi "jokerimafiaan" kuuluvat siis Ilves, Tappara, Pelicans, Ässät, Kärpät, Blues, TPS, Lukko, Jyp ja SaiPa.
Eilisessä kokouksessa, oli se nyt sitten kuinka muodollisesti pätevä tai ei, nämä joukkueet siis olivat samaa mieltä Jokereiden kanssa Miettisen pelikiellosta.
Miltäs em. joukkueiden kannattajista tuntuu kuulua tällaiseen "jokerimafiaan"?
=)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös