SM-liigan fanitoiminta; Missä mennään kaudella 2012-2013 SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 1 057 603
  • 3 930

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tätä kannattajien sijoittelua kokonaisuuden kannalta mietitään, niin tällä hetkellä täysin puhtaat paperit taitaa saada SaiPa ja TPS. Kummatkin kannattajakatsomot löytyy päädyistä ja jälkimmäisellä on vielä valinnanvaraa sen osalta, että pystytään ottamaan vastaan isojakin invaasioita ja tarvittaessa on koko sivuparvikin "vallattavissa". Pienemmille porukoille alapäädyn paikat ja ainakin RB:n visiitillä ei lienyt valittamista noista paikoista. Kenties laajennusvaraa on vielä tuollakin tarvittaessa.

Seuraavassa porukassa taitaa tulla Lukko ja Jokerit. Nyt kun RB pääsee tulevana kautena osittain päätyyn, niin sielläkin rupeaa vähitellen onnistumaan se asetelma, että kannattajat ovat päädyissä näköyhteydessä toisiinsa. Edellyttäen kenties sitten, että myös vieraskannattajia on tulossa tarpeeksi paikalle, jotta heidät voidaan sijoittaa tälle isommalle päätysektorille. Jokereilta myös parhaimmillaan järjestettävissä nämä päätypaikat myös vierasporukoille, EP:n sijainti nyt ei juuri parempi voisi olla.

Sitten risaisempi keskikasti. Kotikannattajilla kohtuu olosuhteet, mutta vieraskannattajilla hommat heikkenee jo jonkun verran top4:stä.

Aloitetaan vaikka Bluesista. Kotikannattajien sijoittelu varmaan niin hyvä kun se tuolla hallin rakenteella voi vain olla. Mistä revit massiivista päätystondista kun siellä on valkoisia pöytäliinoja. Pieni siirto kulmaukseen, jonne saadaan jo ihan kohtuullinen massa samaan nippuun. Vieraskannattajat kuuluisivat taas ehdottomasti sinne vastakkaiseen alapäätyyn, mutta ilmeisesti invaasiot ovat olleet Espooseen vain turhan pieniä, jotta tuota katsomoa voitaisiin heille kokonaan pyhittää. Se kuitenki olisi se kaikista ideaalein ratkaisu tulevaisuudessa. Sivukatsomon hattuhyllyltä jää aika vaisu maku.

Kuopiossa taisi olla ennen koko päädyn kattava seisomakatsomo? Nyt se on typistetty sinne kulmaukseen eikä sinällään mikään ihme kun katselee Mustan Verkoston meininkiä. Sitä tuskin olisi pienennetty, jos toiminnassa olisi potkua ihan tosissaan, nooh saas nähä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joten kuten kuitenkin edelleen päädyssä ja kotikannattajien olosuhteet menettelee. Vieraskannattajat sullottu sivukatsomon nurkkaukseen seisomaan. Päädystä löytyisi pieni katsomo, jonne vieraskannattajat voisi myös hyvin sijoittaa, mutta lienee taas liikaa vaadittu.

Lahdessa, onko se nyt sitten tyydyttävä tilanne. Kotikanattajat halusivat päätystondista, mutta sitä ei rempassa irronnut. Kulmauksesta pystytään kuitenkin jotenkin toimimaan, mutta olisihan se pääty ollut ihan eri juttu. Vieraskannattajat sullottu samoin vastakkaisen päädyn kulmaan, kohtuu ylöskin. Parempi se voisi olla tuokin, mutta vaikea nähdä kummoista parannusta vieraskannattajien olosuhteisiin, jos sitä ei ole kotikannattajillekaan suotu.

Jyväskylän rumputulessa ei ole kotikannattajilla helppoa. Päätystondis on pilkottu ym. Ei kovin hedelmälliset lähtökohdat. Tosin kannattajakatsomot sijaitsevat suht koht päädyissä, vieraskannattajat siellä sopuisasti kulmassa tolpan takana. Vaikea myöskään nähdä, että paikkoja saataisiin raavittua yhtään keskemmälle päätykatsomoa, jos kotikannattajiltakin on viety "elintilaa".

Porissa ja Hämeenlinnassa vähän samankaltainen tilanne. Useita kannattajaryhmiä ja porukka on missä sattuu. G-Kulman ja vieraskannattajien välissä joku hajurako, mutta samassa päädyssä ollaan kuitenkin. Tulevaisuus varmaan näyttää, miten tämäkin paletti alkaa hahmottumaan Kulmiksen kasvaessa. Vieraskannattajat ovat kyllä päädyssä, mutta ilmeisesti aika paljon on ollut ottelukohtaisia eroja homman onnistumisesta.

Porissa vieraskannattajat on tuotu seisomakatsomon toisen sivustan nurkkaukseen. Hehkutetaan miten valvonta pelaa paremmin ja onhan tuossa vetoisuuttakin ihan hyvin. Todellisuudessa painetta oli saada lisää istumapaikkoja myyntiin, koska Porissa istuma- ja seisomapaikkojen määrät ovat tällä hetkellä melko epätasapainossa, syitä tähänkin on monia. Muutenkaan tämä kannattajakatsomot rinnakkain -sijoittelu ei kyllä kovin hyvältä kuulosta. Nooh, tilanne nyt kuitenkin toimii, sillä kenttätapahtumien mukana elävä organisoimaton seisomakatsomo ei tästä niin välitä. Tulevaisuudessa näkisin kuitenkin, että vieraskannattajat tulisi ehdottomasti palauttaa D-päätyyn, jonne heille paikat saataisiin ihan varmasti järjestettyä. Seuran ahneus ei välttämättä tässä anna periksi ja niinpä sanelupolitiikka pitäisi tulla SM-liigan taholta, että heidät olisi sinne yksinkertaisesti siirrettävä. Porissa sitten taas muuten "SC Bernimäinen" tilanne suuren seisomakatsomon kanssa sivustassa, että sitä ei hevillä lähdetä varmasti päätyyn ruuvaamaan.

Tampereella niin ja näin. Tulevassa nyt tilanne ilmeisesti parantumassa kun toiseen päähän tullaan päätyyn tekemään tämä suurempi stondis, josta tulevat täten hyötymään myös vieraskannattajat, jos toisen joukkueen kannattajakatsomo pysyy edelleen samoilla paikoilla. Päädyssä kuitenkin taas ihan eri valmiudet toimia kuin näissä yläkulmien seisomakatsomoissa, jotka ovat taas siellä aivan katonrajassa.

Kärppien tilanteesta en osaa sanoa oikeastaan sanaakaan, mutta käsittääkseni eivät ole kummoiset olot kummallakaan (päädyissä ei porukoita näy), tosin vierasryhmiä ei Oulussa varmaan ruuhkaksi asti vieraile.

HIFK:n tilanne sieltä heikoimmasta päästä, tosin ensi kaudeksi ilmeisesti jotain pientä parannusta tulossa kotikannattajien osalta. Vieraat jatkanevat katonrajassa. Tosin tulevaisuudessa jumbopaikka voi vaihtua kärkitilaan, mitä kuullut positiivisia huhuja tämän uuden Gardenin osalta, jonne on kuuleman mukaan kaavailtu suurta stondista kotikannattajien päätyyn. Tiedä näistä sitten. Nordiksen aikana tilanteet tulee tuskin hirveästi muuttumaan.

Hiljakseen intouduin aika pitkän pohdinnan skriivaamaan ja voi tosissaan löytyä paljon näistä jutuista asiavirheitäkin, joten ei muuta kuin oikomaan väärinkäsityksiäni, mikäli ilmenee.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
IFK:n fanikatsomon sijainti ansaitsee kovaakin kritiikkiä, mutta ei kai nyt jumalauta kukaan tosissaan ole sitä mieltä, että vierasfaneille pitäisi tarjota kotifaneja paremmat paikat? Olosuhteet eivät ole hyvät, mutta ne ovat kuitenkin samat kaikille ja se on pääasia.
Olosuhteet eivät ole SM-liigassa kokonaisuutena samat kaikille, se kai tässä eniten hiertää. HIFK:n kotihallissa kahden säälimatsin perusteella isommalla porukalla tuo vieraskannattajien paikka ei niin paska ole, koska kyllä sieltä äänen saa kuulumaan ja itsensä halutessa näkymään. Positiivisella puolella on myös se, että porukka ei varmasti alkuasukkaita häiriköi vaikka liput heiluisi 24/7.

Kyllähän tässä ollaan nyt viimeistään sellaisessa murrosvaiheessa, että SM-liigan tulisi määritellä jollain tapaa vieraskannattajille tarjottavien paikkojen riittävä "taso". Ymmärrän, että tämä määrittely on mahdotonta ilman kannattajien yhteistä organisoitumista, sillä vasta asiasta oikeasti jotain tietävien saadessa keskustella jokaisen hallin olosuhteista voidaan päästä kannattajia tyydyttävään ratkaisuun.

Vieraskannattajien "parhaat paikat" kisaan ehdotan kyllä itsekkäästi myös Lappeenrannan varsinkin mikäli huhut kyseisen katsomon (D2) osittaisesta seisomakatsomoksi muuttamisesta pitävät paikkansa. Kyllähän se vähän korpeaa, että muualla joudutaan sitten mahdollisimman kauas kaukalosta, kun kotihallissa vieraille tarjoillaan huikea paikka tunnelman ylläpitämiseen. Tosin, eipä meidän hallissa kovin kauas kaukalosta edes pysty ketään sijoittamaan.

Jonkinlainen yhteinen ratkaisu tähän pitää kuitenkin saada aikaiseksi. Se on täysin kestämätöntä, että samojen ongelmien (ei saa seisoa, kun se ja se ei näe peliä) kanssa painitaan tietyissä halleissa kaudesta toiseen. Tässä myös punnitaan SM-liigan ja tietysti yksittäisten seurojen todellisen halun olla mukana kehittämässä kannatuskulttuuria.

Nyt ollaan myös sen asian ytimessä, jota olen yrittänyt useasti toitottaa "scenen sisällä". Kun vieraskannattajille joku seura voisi tarjota hyvät paikat läheltä kaukaloa niin miten vastataan kun kysytään, että eikös tällaiset paikat edesauta kolikoiden heittelemistä jäälle? Olisi mukavaa, jos voitaisiin sanoa, että eihän tällaista ole koskaan tapahtunut mutta eipä voida.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helsingissä (Hartwallilla) toimi kyllä järjestelyt hienosti. Bussi aivan ovelle ja käytännössä poliisisaattueessa sisään ja ulos hallista. Paikatkin olivat lopulta ihan hyvät, eikä niiden suhteen ollut sählinkiä.

Mitään ylilyöntejäkään ei nähty puoleen eikä toiseen. Toivottavasti tilanne on sama myös tulevan Rauman pelin osalta, kävi siinä ottelussa sitten miten tahansa.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Oli vähän ylimitoitetut poliisitoimet taas Areenalla. Keskiviikko - Helsingin Jokerit vs. Rauman Lukko - Neljä maijaa, joku poliisi"bussi" ja pari heppakyttää. Kovat on resurssipulat juu.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
IFK:n fanikatsomon sijainti ansaitsee kovaakin kritiikkiä, mutta ei kai nyt jumalauta kukaan tosissaan ole sitä mieltä, että vierasfaneille pitäisi tarjota kotifaneja paremmat paikat? Olosuhteet eivät ole hyvät, mutta ne ovat kuitenkin samat kaikille ja se on pääasia. Toivottavasti uudessa hallissa kiinnitetään huomiota tähänkin, ja sekä omat että vierasfanit saavat kunnon mestat päätykatsomosta Hartwallin malliin.

Asia on juuri näin. Varsinkin tulevassa Gardenissa täytyy riittää kapasitettia antaa faniryhmälle arvoisensa paikka vastustajan päädystä(oletan, että sinne haluaisivat), ja vierasryhmille sitten vastaavat aina toisesta päästä. Jaffalassa tämä on hoidettu hienosti, mutta kuten useita kertoja todettu, Nordiksella on tila loppunut kesken. Totta kai myös raha on puhunut, eli talous on ajanut tunnelman edelle, mitä tulee fanipaikkoihin. Tämä on ymmärrettävää, mutta toki harmittavaa. Uudessa hallissa näin ei saa enää käydä. Näkyvällä faniryhmällä on iso osa seuran julkisuuskuvassakin. Eteläpäädyn porukassa on monenlaista hiihtäjää, mutta luohan se ihan eri lailla tunnelmaa kuin HIFK:n nurkkaan piilotettu ryhmä.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä määrin on ilmeisesti lippukauppa käynyt kuumana Raumalla että n. kaksi dösällistä jokerikannattajia on jaettu kahteen eri katsomoon. Vai onko Raumallakin syynä "valtava pelko ja paniikki"?
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siinä määrin on ilmeisesti lippukauppa käynyt kuumana Raumalla että n. kaksi dösällistä jokerikannattajia on jaettu kahteen eri katsomoon. Vai onko Raumallakin syynä "valtava pelko ja paniikki"?
Taustoja tietämättä, ei tämän kyllä näin pitäisi mennä. Eiköhän Lukko olisi voinut sen sata lippua varata Jokerikannattajille siitä B5 katsomostakin.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Taustoja tietämättä, ei tämän kyllä näin pitäisi mennä. Eiköhän Lukko olisi voinut sen sata lippua varata Jokerikannattajille siitä B5 katsomostakin.
Osa porukasta laitettu siihen päädyn kapeaan B6-katsomoon ja osa pitkällä sivulla olevaan C-perhekatsomoon. Luulisi että tuon noin 100 henkeä olisi saanut helposti sinne C-katsomon reunaan yhteen kasaan. Itse en reissussa tälläkään kertaa ole mutta tällaista viestiä tuli dösien vetäjiltä.

Nyt voisi raumalaiset vuorostaan puhua sinne omalle toimistolle järkeä.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuulostaa käsittämättömältä. Lippupalvelun sivuilta kun katsoo, niin B5 on lähes tyhjä, eli sinne ei ole myyty juuri yhtään lippuja. Todella outoa toimintaa, ettei sinne ole voinut normaaliin tapaan Jokerikannattajia laittaa. Tai sitten kaikki C-katsomoon, sekin olisi ollut ok, mutta kahteen katsomoon pilkkominen naurettavaa.
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Ja tähän sitten Zalmonellaa yms huutamaan syrjinnästä jne.
Harmi, että Raumalla lähdettiin kostamaan tätä keissiä, vaikka lukkofanit saivat lopulta oikein hyvät paikat Areenalta.

Tuomas lopulta hoiti ne paremmat paikat raumalaisille soittelemalla Areenalle. Vastapalveluken paikka.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Kuulostaa käsittämättömältä. Lippupalvelun sivuilta kun katsoo, niin B5 on lähes tyhjä, eli sinne ei ole myyty juuri yhtään lippuja. Todella outoa toimintaa, ettei sinne ole voinut normaaliin tapaan Jokerikannattajia laittaa. Tai sitten kaikki C-katsomoon, sekin olisi ollut ok, mutta kahteen katsomoon pilkkominen naurettavaa.
Ja luulisi että tuosta kahdesta eri katsomosta tulee esim. järjestysmiesten valvonnan kannalta selvästi hankalampaa. Lisäksi Jokerikannattajien vierasreissuilla normaalisti menty "free seating" -meiningillä niin porukka saattaa ängetä nyt sitten kaikki jompaan kumpaan katsomoon, ja siinä on taas penkit ym kovilla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tuomas lopulta hoiti ne paremmat paikat raumalaisille soittelemalla Areenalle. Vastapalveluken paikka.

Tuomaksen kanssa sain kunnian yhden illan ja yön nauttia juovuttavaa nestettä laivalla pari vuotta sitten ja sain kuvan äärimmäisen oikeamielisestä jääkiekkokannattajasta. Fiksu kaveri ja arvostan erittäin korkealle palstan väessä. Peukku ylös ja lakki päästä.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli Jokerifanit joutuvat tämän "normaalin" käytännön kohteeksi, jota Raumalla on jos pitempääkin viljelty. Viime aikoina ainoastaan EP:n ja TPS-kannattajien suuremmat reissut poiki paikat isompaan päätykatsomoon. Nyt herääkin ihmetys kun viime matsissa EP:n poppoo sai olla siinä isommassa päätykatsomossa ja jengiä oli varmaan joku 40-50? Nyt sitten kun jengiä lähtee tuplasti enemmän, niin porukka pilkotaan kahtia. Tosin viime pelissä siellä takana taisi olla raumalaisia muutaman rivin päässä istuksimassa, joten pienellä porukalla onnistui olemaan vielä siinä katsomon alaosassa. Nyt suuremmalla jengillä muodostuisi jo näköestettä takana istuville. Nooh, harmittaa joka tapauksessa EP:n puolesta tämä järjestely.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Nyt voisi raumalaiset vuorostaan puhua sinne omalle toimistolle järkeä.

Vuoroin vieraissa, viimeksi EP:n megareissulla. ;)

Joo, olin yhteydessä Lukon toimistoon ja sieltä kerrottiin, että viime maanantaina oli paikkoja myyty B5:n yläosaan, jotta Jokeri-kannattajat voivat seistä. Kuitenkin osa kannattajista meni seisomaan katsomon alaosaan minkä vuoksi muut B5:n katsojat eivät olleet nähneet peliä. Siellä oli ainakin MK12 poikaporukan banderollit yms roikkumassa B5:n alariveillä.

Sitä en ymmärrä miksei järjestysmiehet ole menneet korjaamaan tilannetta?

Tämän vuoksi siis olisi siirretty B6 ja C-katsomoihin.

Kuitenkin tuolla B5:ssa ei ole tällä hetkellä kuin 5 paikkaa varattu viideltä ylimmältä riviltä, ja pyysin että siirtäisivät Jokeri-kannattajat sinne niin voivat seisoa kaikki rinnakkain rauhassa. Toivotaan, että tarttuvat onkeen.

Edit. yrittävät jonkinlaista ratkaisua, että Jokeri-kannattajat pääsevät samoille mestoille.
 
Viimeksi muokattu:

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Vuoroin vieraissa, viimeksi EP:n megareissulla. ;)

Joo, olin yhteydessä Lukon toimistoon ja sieltä kerrottiin, että viime maanantaina oli paikkoja myyty B5:n yläosaan, jotta Jokeri-kannattajat voivat seistä. Kuitenkin osa kannattajista meni seisomaan katsomon alaosaan minkä vuoksi muut B5:n katsojat eivät olleet nähneet peliä. Siellä oli ainakin MK12 poikaporukan banderollit yms roikkumassa B5:n alariveillä.

Sitä en ymmärrä miksei järjestysmiehet ole menneet korjaamaan tilannetta?

Tämän vuoksi siis olisi siirretty B6 ja C-katsomoihin.

Kuitenkin tuolla B5:ssa ei ole tällä hetkellä kuin 5 paikkaa varattu viideltä ylimmältä riviltä, ja pyysin että siirtäisivät Jokeri-kannattajat sinne niin voivat seisoa kaikki rinnakkain rauhassa. Toivotaan, että tarttuvat onkeen.

Edit. yrittävät jonkinlaista ratkaisua, että Jokeri-kannattajat pääsevät samoille mestoille.


Käsittämättömän hienoa, että joku jaksaa käyttää omaa aikaansa vastustajan kannattajien hyvinvoinnin eteen. Loistava juttu ja propsit lähtee ainakin täältä Malmin suunnalta sinne kalanperkaajien kylään!
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Tuomaksen kanssa sain kunnian yhden illan ja yön nauttia juovuttavaa nestettä laivalla pari vuotta sitten ja sain kuvan äärimmäisen oikeamielisestä jääkiekkokannattajasta. Fiksu kaveri ja arvostan erittäin korkealle palstan väessä. Peukku ylös ja lakki päästä.
Hahhah, kyllä mäkin tämän risteilyn muistan :) Thanks ja cheers sinnekin!

1936 kirjoitti:
Joo, olin yhteydessä Lukon toimistoon ja sieltä kerrottiin, että viime maanantaina oli paikkoja myyty B5:n yläosaan, jotta Jokeri-kannattajat voivat seistä. Kuitenkin osa kannattajista meni seisomaan katsomon alaosaan minkä vuoksi muut B5:n katsojat eivät olleet nähneet peliä. Siellä oli ainakin MK12 poikaporukan banderollit yms roikkumassa B5:n alariveillä.

Sitä en ymmärrä miksei järjestysmiehet ole menneet korjaamaan tilannetta?

Tämän vuoksi siis olisi siirretty B6 ja C-katsomoihin.
Meidän puheenjohtaja, kuka tuolla maanantain reissulla oli mukana, sanoi reissun jälkeen saman, että EP ry:n ja OC ry:n lippujen paikat oli sinne yläriveille. Mutta järkkäreille oli sopinut hyvin, että myös yhdistysten yhteisellä reissulla tulleista halukkaat ihmiset pystyivät sinne alariveille siirtymään missä esim. nuo MK:n muutama tyyppi jo oli. Ilmeisesti nyt ei ole sitten oikein toiminut järkkäreiden ja toimiston välinen vuorovaikutus.

1936 kirjoitti:
Edit. yrittävät jonkinlaista ratkaisua, että Jokeri-kannattajat pääsevät samoille mestoille.
Hienoa!

Mun mielestä juuri meidän kannattajaryhmien, kenellä hyviä vaikutusmahdollisuuksia ja kontakteja omien joukkueiden toimistolle on, tulisi yrittää kehittää näitä asioita niiltä osin mihin pystytään jotenkin vaikuttamaan. Esim. nämä hallin vieraskatsomon paikat on sellanen asia. Tästä kuitenkin on etua loppuvaiheessa liigan jokaiselle kannattajaryhmälle, myös sille omalle joukkueelle.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa toimintaa molemmilta, Tuomas ja 1936. Noin sitä katsomokulttuuria edistetään. Varmasti toimistotkin suhtautuvat paremmin kun oman joukkueen kannattaja asian ottaa esille.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ja tähän sitten Zalmonellaa yms huutamaan syrjinnästä jne.
Harmi, että Raumalla lähdettiin kostamaan tätä keissiä, vaikka lukkofanit saivat lopulta oikein hyvät paikat Areenalta.

Tuomas lopulta hoiti ne paremmat paikat raumalaisille soittelemalla Areenalle. Vastapalveluken paikka.

Mutta narri-faneja ei varmasti siirretty noille paikoille kun ovat niin äänekkäitä.

VOisit kyllä tietää, että mitä huutelet jos näin on pakko kerran tehdä. Kyse oli ennemminkin vastaiskusta jokeri-toimiston perseilylle tai sitten Lukko-toimistoon on päässyt tj Rajala taskulaskimineen pätemään...

Tilanne siis ihan eri kuin jaffalassa.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kauden paras tunnelma YLIVOIMAISESTI oli eilen Raumalla. Tuollaista tykitystä en ole koskaan kokenut.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
B-junnujen Jokerit - Blues finaaleissa soihduteltiin.

Ja huudettiin ja laulettiin. Täpötäysi Pirkkolan jäähalli sai todistaa Jokereiden täysin ylivoimaista esitystä. Tämä on fanikulttuuria. Hyvä Eteläpääty ja muut hallissa olleet!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
"Oi jospa oisin saanut olla mukana..."

Loistavaa B-junnut ja upeaa Eteläpääty! Lutuuria kerrakseen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös